פעימות חדריות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

18/10/2024 | 23:02 | מאת: לירז

היי, בת 30, משקל תקין, בריאה בדרך כלל, לא נוטלת תרופות. במעקב קרדיולוגי בעקבות מום מולד mvp בדרגה קלה ועם דלף קל. מלבד זאת באקו לב מבנה ותפקוד הלב תקינים. בנוסף ידוע על פעימות חדריות מוקדמות חד מוקדיות RBBB בהולטר - vpbs 1.1% באקו במאמץ אין החמרה בפעימות המוקדמות אבל הן כן קיימות גם במנוחה, גם במאמץ וגם בהתאוששות. אני א-תסמינית. אבל כן מרגישה את הפעימות המוקדמות. קרדיולוג לא ממליץ על חוסמי בטא בגלל שבנוסף יש לי ברדיקרדיה גנטית( דופק ממוצע 45) קראתי בד"ר גוגל ש" תבחין מאמץ מהווה כלי להערכת צפי (פרוגנוזה) לגבי חולים עם פעימות חדריות מוקדמות. מתברר שהימצאות פעימות חדריות מוקדמות בשלב המאמץ, ויתרה מכך, הימצאותם בשלב ההתאוששות בתבחין מאמץ, הם מדד מנבא לעלייה בסיכון למוות, וזאת אף בחולים ללא עדות לאי-ספיקה בלב, וללא מחלה במסתמים בשריר הלב או הפרעת קצב. " מה עליי לעשות? האם אני בקבוצת סיכון? האם זה נחשב שיש לי הפרעת קצב פעילה?

את כתבת שבמאמץ אין החמרה של הפעימות המוקדמות וזה מה שחשוב, אז נראה שממש אין סכנה למוות פתאומי. בכלל צריך לדעת איך ואיפה לקרא בדוקטור גוגל עדיף יעוץ טוב אצל קרדיולוג

19/10/2024 | 15:50 | מאת: שלומי

שלום דוקטור במידה וכן יש החמרה בפעימות בזמן מאמץ והתאששות למה זה בעצם מעלה את הסיכון לתמונה? זה יכול לגרום להפרעת קצב מסוג vt? או שיש סיבות אחרות? והאם זה תקף גם לאדם עם לב בריא שסובל ממספר בודד של פעימות חדריות מוקדמות במאמץ והתאוששות ברוב הפעמים שמאתמץ מאוד? תודה וחג שמח

בתסמנת MVP יש חשיבות לפעימות מוקדמות אם הם מתרבות במאצץ, אכן זה יכל לגרם להפרעת קצב יותר מסוכנת באדם בריא זה קצת שונה אבל עדין גם משמע7ותי ריבוי VPBS בזמן מאמץ

19/10/2024 | 19:19 | מאת: שלומי

תודה רבה על המענה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים