העלאת מינון קרדילוק לפני בעקבות פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/10/2024 | 13:41 | מאת: אירית

אמי מושתלת קוצב דו לשכתי. לאחרונה יש פרפור חדרים עם הענות חדרית מהירה(110-120), מתלוננת על עייפות וקוצר נ שימה במאמץ קל. מקבלת פרוקור להחזרת מקצב סינוס. הועלה מינון קרדילוק מ5מ"ג פעמיים ביום ל7.5מ"ג פעמיים ביום לקראת ניתוח בהרדמה מקומית בגב. מוזמנת להיפוך חשמלי בעוד כשלוחשה שבועות. השאלה שלי האם מינון הקרדילוק גבוה מידי?

פרפור פרוזדורים - לא חדרים המינון בהחלט גבוה, ביחוד שמקבלת גם פרוקור, אבל יש לה הגנה של קוצב במידה והדופק ירד יותר מדי

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים