אספירין ושיבולת שועל
דיון מתוך פורום קרדיולוגיה - מבוגרים
שלום רב, אבא שלי (67) עם רקע של מחלת לב כלילית, לוקח אספירין במימון של 100 מ"ג. לאחרונה הוא החל לאכול קוואקר שיבולת שועל. לפני מספר ימים קראתי ששיבולת השועל מכילה גם ויטמין K, שעלול להפריע לפעילות דילול הדם של האספירין. השאלה שלי היא האם ועד כמה עליו להגביל את הצריכה של שיבולת השועל, כך שבריאותו תישמר ? תודה.
לקריאה נוספת והעמקה
שיבולת שועל אולי משפיעה על ויטמין K אבל לאספירין אין קשר לויטמין K. תרופות מדללות דם אחרות כמו קומדין מושפעות מויטמין K ושם עלולה להיות בעיה.
(מספר מקשר)
תודה על תשובתך, ובהמשך לה, אני רוצה להיות בטוח שההשפעה של שיבולת השועל על ויטמין K, כאשר לוקחים אספירין במינון הנכון, אינה יכולה ליצור חלילה קרישי דם. בבקשה תכתוב לי במפורש אם זה אכן כך. תודה.
ד"ר דן אליאן