פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/03/2016 | 16:16 | מאת: דניאל

ד"ר אליאן הנכבד, בחרתי לשתף את הקוראים דוקא באתר שלך, וזאת משום הערכתי הרבה אליך, חרף העובדה שאין אנו מכירים. ובכן, מדי פעם תוקפות אותי פעימות מוקדמות לרוב. אלפים ביום. אני חש בהן, ומרגיש כאילו הלב עובד על "טורים גבוהים". עשיתי בדיקות וביקרתי אצל קרדיולוג, וכולם קבעו שאין מה לעשות ויש לחיות עם הפעימות. אני חשתי שמשהו בכל זאת לא בסדר, ובמקרה, באמצעות האפליקציה של הקופה שמתי לב כי בכל עת שהיתה לי אפיזודה של פעימות מוקדמות בעשור האחרון, היתה תוצאת בדיקת בלוטת התריס חריגה, והצביעה על פעילות יתר, קלה אומנם, אך היא זו שגרמה לפעימות המוקדמות.אציין כי התוצאה החריגה הייתה רק ב tsh וה t3 וה t4 היו בנורמה, ברם זה הספיק. טופלתי והפעימות חלפו. אני קורא מפה לרופאים ולחולים הסובלים מהתופעה לא לותר על בחינת הנושא שלעיתים מוזנח ואף לא מפורש כהלכה. מאמין שיש כמוני עוד, בתקווה שעזרתי.

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית - בטוח שעזרת . בטוחני שיש עוד אנשים עם תופעות דומות. הקשר בין הדופק (דופק מהיר,פעימות מוקדמות) ותפקוד בלוטת התריס הוא קשר ידוע ויש לבדק את תפקוד הבלוטה במקביל לבדיקות הלב. נכון שפעימות מוקדמות הן נחלת אנשים רבים,ברב רובם של המקרים אנשים בריאים, בחלק גדול הפעימות קשורות למצבי סטרס,ברב המקרים הן מסתדרות ללא טיפול - עם זאת כשיש סיבה כמו פעילות יתר של בלוטת התריס ומטפלים בסיבה מקבלים תוצאות טובות. אז כבר אמרתי שעזרת ???

06/03/2016 | 11:36 | מאת: דניאל

על תשומת ליבך. אין לי ספק שהרופאים, רובם ככולם מודעים לקשר של בלוטת התריס ולהפרעות קצב לב. ברם, 1.לא תמיד הקשר מובהק, ויתכן שהוא אף גבולי, אך בעל תסמינים. 2.לרוב, אנשים אלו נוטלים חוסמי ביתא מסיבות שונות, מה ש"ממסך" את רוב התסמינים של עודף פעילות של ב. התריס. ג.לעיתים, מחוסר זמן ומלחץ לא מקשרים הרופאים בין הדברים, ולא תמיד שולחים לבדיקת בלוטת התריס. חן חן לאדוני.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים