הדבקהההההההההההההה

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

31/05/2024 | 19:07 | מאת: יעל

היי האם אפשר להדביק אזור בגוף לאזור אחר בפפילומה? אסביר!! נניח ובן זוגי יש לו וירוס פפילומה יכול להיות שכף ידו יכולה להידבק בוירוס אם נגע ביד?( במצב שבו הידיים שטופות ועברו חיטוי) נניח ושטף ידיים עם סבון וחיטא ידיים לאחר שנגע באיבר האם כף יד יכולה להיות נגועה בוירוס שעבר בעצם מאיבר המין? בקיצור האם וירוס פפילומה יכול לעבור מאיבר המין לכף היד?

כן, יכול. במיוחד כאשר יש נגעים פעילים של פפילומה (יבלות ויראליות).

07/06/2024 | 10:25 | מאת: יעל

אני מדברת על נגעים סרטניים. מחדדת, גבר שיש לו פפילומה באיבר המין (זנים מסוכנים) האם כף ידי יכולה להידבק ובסיטואציה שבה נגעתי לו באיבר המין זמן ממושך האם לאחר שאני שטפתי וחיטאתי את ידיי (ולאחר תקופה מהסיטואציה המתוארת , נניח כשבועיים ולא מיד כי מן הסתם אם נגעתי באיבר מינו ומיד לאחר מכן בפה או באיבר מיני ללא ששטפתי ידיים מן הסתם אדבק, תקן אותי אם אני טועה...) ונגעתי באיבר מיני או בתוך הפה שלי. אני יכולה להדביק את עצמי בזנים המסןכנים שמובילים לסרטן? כתוצאה מכך שכף ידי נדבקה בוירוס. מתחננת לתשןבה מלאה ןברורה

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות