פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק
מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

שלום ד"ר , אני בת 33 עם בלטי דיסק בצוואר שידועים ובסהכ לא מפריעים לי יותר מידי. בשבוע שעבר מתוך שנה כשהייתי על הבטן עשיתי תנועה שעיוותה לי את הצוואר זה קרה פעמיים מה שגרם לכל הצוואר להיות תפוס יומיים היו לי כאבים ולא יכולתי ליישר אותו. לאחר מכן קיבלתי מכה קטנה שמעט סובבה אותי מה שגרם לכאבים להחמיר וככה זה עד היום כבר שבוע וחצי. הייתי אצל רופא שאמר שיש חשש לפריצת דיסק. קיבלתי זריקת וולטרן , סד לצוואר ארקוקסיה ומשחה אבל הכאב לא מרפה אפילו שרב הצוואר כבר השתחרר. כל פעם כשאני קמה או זזה אני מרגישה שוב עיוות בצוואר הכאב מקרין לי לעיתים לכתף שמאל וממנה עד כף היד וכשזה נרגע יש לי שוב כאב בצוואר ממש אפילו בחלק של הראש מעל החוליות עד לחוליות עמוד השדרה האמצעי בגב וזה מלווה גם בבחילות. בשעות הבוקר כשאני קמה מהשינה זה הכי גרוע אחהצ יש שיפור קל. מה זה יכול להיות האם זה הבלטים או שאכן מדובר בפריצה. מה אני עושה אני ממש בלחץ. יש לי תר למומחה צוואר רק עוד חודש!! תודה !
שלום דוקטור . לפני שנתיים עשיתי MRI עמוד שדרה מותני בשל תאונת עבודה אחרי משאות כבדים . אקצר את התוצאות של הצילום ואתמקד בבעיות שקיימות: l4-l5: בקע דיסק אחורי מרכזי, אמפרסיה על שק טקלי, הפורמינות חופשיות. l5-s1: בלט דיסק עם קרע אנורלי אחורי מרכזי, אמפרסיה מתונה על שק טקלי , נושק לשורש מימין s1. הפורמינות חופשיות. לפני חודשיים נאלצתי לעשות עוד צילום MRI שמומחה שלח אותי במידה ואחליט לעבור ניתוח מפני שניסיתי כבר זריקות אפדירוליות וגלי רדיו כמובן חוץ מכדורים יום יום וזריקות אביטרן . התוצאות החדשות של הצילום: l4-l5: דיסק מיובש. אקסטרוזיה דיסקלית גדולה שמאלית מרכזית אשר גורמת ללחץ ניכר על שמאל השק גדלה משמעותית בהשוואה לבדיקה הקודמת. l5-s1: דיסק מיובש. פרוטרוזיה קטנה יחסית ידועה ללא שינוי עקרוני לעומת הבדיקה הקודמת. השאלה שלי היא כזאת דוקטור : האם זה החמרה בהשוואה לצילום הקודם? מרגיש בחודשים האחרונים החמרה חזקה בכאבים ולצערי הטיפולים לא עוזרים. אשמח לתשובה. תודה רבה.
שלום.אני בת 35. לפני כחודש נפלתי ממעלית של הסקי על עצם הזנב. המקום נורא כאב לי בזמן הישיבה, אז ישיבתי על החלק הקדמי של האגן. המשכתי לתפקד כרגיל(טיולים רגליים וכד' מלבד הגלישה) עד שחזרנו לארץ.כשחזרנו פניתי ישר לרופא. בבדיקת מיפוי עצמות נמצא שבר בסקרום(קליטה פותולוגית לינארית).עד למיפוי תיפקדתי כרגיל למרות הכאבים,עשיתי הליכות כל יום. עכשיו,לאחר כחודש הכאבים המקומיים בישיבה פחתו אך הכאבים בכלל באייזור האגן התחזקו ונמשכים כל היום ונורא מעצבנים,קשה לי להתקופף. כמו כן אני מרגישה הרדמות באיזורים שונים ברגליים. האם בעצם גרמתי לעצמי נזק שתיפקדתי כרגיל???(הרופא לא נתן הנחייה לשכב כל היום) מה ההשלכות שיכולות להיות? מה עלי לעשות עכשיו? האם ניתן לתרגל יוגה? תודה רבה מראש על התשובה
הנני סובלת מכאבי גב תחתון מותני שנים רבות. לפי תוצאות ה- CT וה-MRI נמצא כי הבעייה הינה ספונדילוליסטזיס בחוליות L5-S1 דרגה 3. כמו כן אובחן ספונדילוליזיס באותן חוליות. הוצע לי לבצע ניתוח על מנת לקבע את החוליות. אני מאוד חוששת מהסיכונים. שאלתי האם לאור האמור ניתן לבצע ניתוח במצבי. לפי השיטה של ניתוח אנדוסקופי? אודה לתשובה בהקדם.
ככל הנראה כאבי הגב מהם את סובלת הם מכניים. אם הכאבים בלתי נסבלים לא יהיה מנוס מניתוח. הניתוח המומלץ הוא ניתוח קונוונצינאלי של קיבוע.
ד"ר דוידוביץ, תודה על התייחסותך המהירה. למה הכוונה כאבים מכניים? אציין שהכאב אקוטי בעיקר לאחר שינה שמתבטא באזור האגן והישבן לעיתים עם הקרנה לרגל שמאל,(למרות שניסיתי תנוחות שונות גם עם כרית בין הרגליים) בבוקר לוקח לי זמן להביא את עצמי למצב ישיבה ועמידה. במהלך היום אין כאבים ואין מגבלה תנועתית. למעט אם אני מבצעת פעולה מכוונת של כיווץ שרירי הבטן ושרירי רצפת האגן אני מרגישה הקרנה באגן ולאורך השריר האחורי ברגל שמאל. אני בת 54 ומתעמלת כל השבוע שעתיים שלוש בכל יום כמעט ללא מגבלה. נמנעת מתנועה של כיעור הגב כמו שכיבה על הבטן או קפיצות חזקות. האם יש אופציות נוספות או שרק ניתוח יכול לעזור לי? ניסיתי בעבר טיפול שמרני שלא הועיל. לתשובתך אודה
שלום! אבי 4 חודשים לאחר ניתוח קיבוע צווארי שבוצע בתל השומר. בעקבות הניתוח חלה היחלשות של צד שמאל שלו (לא יכול להרים יד, לסגור כף יד..) וצד ימין שלו רדום ושורף מאוד. הפנו אותו לשיקום בבית לוינשטיין שם שהה כחודש, ומשם הועבר לשיקום יומי בעלה נגב. חשוב לציין כי השיקום עזר במקצת לטווח התנועה של היד, אך בשבוע האחרון חלה הידרדרות במצב היד שלו וכמעט והוא לא יכול להזיזה.. הוא עשה MRI והייתי שמחה לשלוח לך אותו באופן פרטי על מנת לקבל ממך עצה איך מתקדמים. עפ"י הMRI נראה שלא חל שיפור בסימני הלחץ בגובה הניתוח. אשמח לתשובתך, שגית
יכולים לגרום לכאבי ראש כרוניים - מעת לעת הנני בת 62 תודה
לפני 5 ימים בוצעה זריקה ראשונה בגב לאחר חודש של כאבים בלתי נסבלים גם עם תרופות (אופייטים, ברקסין/אטופן, אסיוואל, וטרגין) כלום לא עזר. שוק ועצם קרסול רגל ימין ושריר ישבן כאבו, נתפסו וצרחות בכל תנוחה ): בMRI פריצת דיסק L5-s1 נוטה לימין חשש להתפשטות למרכז - היום כואב לי יותר מאתמול ושלשום, למרות שבמשך שלושה ימים מהזריקה היתה הטבה משמעותית. עם זאת, עדיין לא יכולה לעמוד על הרגל ליותר מדדה - הכאב הופך לבלתי נסבל. מתי זה אמור להשתפר? כמה זמן סביר צריך לעבור מהזריקה עד שאוכל לעמוד וללכת? * בתחביבי אני רצה חצאי מרתונים להנאתי): שאלה נוספת, מתי להתחיל פיזיוטרפיה? ואיך אדע שלא יפגעו בי יותר?
שלום לך, בסוף הכאבים עוברים בדרך כזו או אחרת. אם אין חולשה משמעותית ברגל, את יכולה להמשיך בפיזיותרפיה וזריקות ושחייה. אם הכאבים לא יעברו תוך 3 חודשים או שתהיה החמרה נוירולוגית יש לשקול ניתוח.
יש לי כעבי תופת מהצואר שמקרין לכתף עברתי ניתוח קיבוע בגב בחוליות L2-3 בשנת 2015 היום עשיתי MRI צוארי C6-7בלט דיסק מינימלי פארא אחורי לוחץ מדיאני שמאלי C5-6 בלט דיסק -אוטסטאופיט אחורי לוחץ מינימאלי C4-5 בקע דיסק מרכזי לוחץ קלות C3-4בקע דיסק מרכזי לוחץ קלות C2-3 בקע דיסק מרכזי לוחץ מינימאלי אני עושה שחייה גב וחתירה ודיקקור ופזיטרפיה ואין לי שיפור ברצנוי לשאול איזה טיפול מתאים לי ואם זה רק ניתוח בצואר ואם זה קיבוע בכל חוליות וזה מה שגורם לי לכעבים או שזה גם מעמוד השדרה
התאור של ה MRI אינו מסביר את הכאב. על מנת לייעץ לך עדיף שתגיע לייעוץ מסודר עם הדיסק של ה MRI.
רטרוליסטזיס קל יצא לי לאחר מאמץ בct הקודם לא היה בl5 שאני הולך יש לחץ בגב האם זה קשור תןדה הוסף תגובה
שלום האם יש קשר בין ספינה בפידה לבין רטרוליסטזיס קל יצא לי בct תודה
שלום ד"ר להלן ממצאי צילום MRI עמוד שדרה הסריקה בוצעה בטכניקה ארטפקטים מתזוזות . א.בחתכים הסאגיטליים: 1.מעבר קרניו צרביקלי תקין. 2.מודגמת עמדה לורדוטית תקינה של הקטע הצוארי. 3.עוצמת אות תקינה מלשד גופי החוליות. 4.גובה תקין ועוצמת אות תקינה של הדיסקים הבין חוליתיים. 5.חוט השדרה בעל מהלך עובי ועצמת אות תקינים 1.בגובה C2-C3 :רוחב תקין של תעלת השדרה והפור מינות-אין עדות לבלט דיסק. 2.בגובה C3-C4 :רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות-.בקע דיסק קטן פורמינלי מימין. 3.בגובה C4-C5 :רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות-.בקע דיסק אחורי קטן נושק לשק וחוט. 4.בגובה C5-C6 :רוחב תקין של תעלת השדרה בקע דיסק לטרלי ופורמינלי מימין היצרות קלה של פורמן מימין. 5.בגובה C6-C7 :רוחב תקין של תעלת השדרה והפור מינות עדות לבלט דיסק אחורי גורם ללחץ קל על שק התקלי וחוט. 6.בגובה C7-d1 :רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות אין עדות עדות לבלט דיסק . הכאב מקרין לשכמות ולעורף בעוצמות גבוהת בעת היתפרצות הכאב . תחושת נימול ועיקצוצים בזרוע ובכף יד ימין. ישנו לחץ קבוע על איזור העורף בעת הזזת הראש לצדדים ומעלה ומטה . הייתי מתאמן בקביעות בחדר כושר ושוחה 5 ימים בשבוע לצערי הכאב החמיר לאחר השחייה ונאלצתי להפסיק כרגע רק אירובי אך הכאב חוזר אשמח לדעתך בנושא כמו גם לתשובתך לגבי ניתוח אצלך בתקווה לחזרה לאורח חיים ללא כאב תודה
שלום רב, ככל הנראה הכאבים מגיעים מ C5-6 ואולי C6-7. ממליץ לך להגיע לבדיקת התאמה לניתוח אנדוסקופי.
תודה על תגובתך במידה ואמצא מתאים לניתוח האים יש הסדר עם כללית
שלום ד"ר האים אתה ממליץ על ביצוע בדיקות נוספות טרם שניפגש לייעוץ בברכה ראובן
שלום הרמתי משא כבד ועשתי ct. ונאמר לי שיש לי רטרוליסטזיס קל האם זה מהרמה כבדה ושאני הולך מרגיש לחץ בגב האם קשור תודה
תודה על התשובה יש לי ct גב ישן לא רשום שם .ועוד שאלה זה עושה לחץ וכאב בגב לאחר הליכה תודה
שלום רב אני סובל מכאבי צאוור מעל ל14 שנים בשנתיים האחרונות חווה התקפים שנמשכים 3 ימים אשר מרתקים אותי למיטה אבקש חוות דעת האים אני מועמד מתאים לניתוח והאים הניתוח ייתן מענה למכאוביי mri עמודה שידרה במימצאים נמצאו בקעים ב C3-4 בקע פורמינלי מימיןץ C5-6 בקע לטרלי ופורמינלי מימין . C4-5 C6-7 בקע אחורי MRI מוח נמצאה ציסטה ארכנוידלית קטנה מימין בCPA . סימני VASCULAR LOOP חלק ציסטרנלי של עצב מימין עי'SUP-CEREBELLAR ART טיפול תרופתי גאבאפנטין 2400 מ"ג ליום משככי כאבים : זאלדיאר 2יחד' טארמדקס 2 יחד' רוקסט פלוס 2 יחד'.
הוספתי מייל לחזרה בברכה רובי פ
שלום ד"ר דוידוביץ' אני קורא שה-endoscopic discectomy לא מתאים לכל המטופלים. באילו מקרי פריצת דיסק מותנית ניתוח אנדוסקופי מתאים ובאילו הוא לא?
קשה יהיה לענות תשובה ספציפית כי כל מקרה לגופו. רוב הפריצות מתאימות (גם אילו שמגיעים ל 3 ס"מ) לכן כדאי לבדוק קודם את האופציה הזו לפני שפונים לניתוח גדול יותר.
שלום, שבר דחיסה אוסטאופורוטי בחוליות L2 -ביקרתי אצל כמה רופאים ואלה הדריכו לטיפול שמרני --- טיפול תרופתי נגד כאבים וחגורה לגב. אלא שקראתי שיש לטפל בשבר כהלכה בצורה הטובה ביותר,דהיינו,לשחזר את החוליות בהליך פולשני-ניתוחי כפי שהיו לפני הפגיעה אחרת זה "פתח לצרות" וסיכון מוגבר לשבר נוסף שני.מתכוונת להליכים פולשניים יחסית פשוטים כמו קיפופלסטיה באמצעות בלון וכו'... אנא האר את עיניי. הנושא חשוב לבריאותי והתנהלות יומיומית מיטבית בעתיד. בתודה,רונית
תודה על תשובתך. מה ההגדרה לשבר טרי, כמה זמן?
לפני כשבוע וחצי שברתי את החוליה l2 השתחררתי אחרי 5 ימים עם מעט פיזיותרפיה בבית החולים אני בטיפול שמרני בבית עם כאבים עזים ומשככי כאבים ממתינה לשיקום פיזיותרפי ביתי מה קצב ההחלמה בטיפול שמרני? ומה זה זריקה צמנט?
שלום עקב פריצת דיסק צווארי שלוחץ על העצב בחוליה C6 חל דלדול בשריר היד הקדמית.האם יש טעם להמשיך אימונים על שריר זה בחדר הכושר או שזה בזבוז זמן כל עוד הבעייה שגרמה לדלדול לא נפתרה.. תודה
שלום, אילו פרוצדורות ניתוח אנדוסקופיות קיימות להיצרות של תעלת עמוד השדרה מותני ומה ההבדל ביניהן? האם בכולן מדובר בביצוע למינקטומיה? אילו מרכזים רפואיים בארץ מבצעים ניתוחים אלו? תודה רבה!
חד צדדי או דו צדדי, בשניהם מדובר בלמינוטומיה, ז"א הסרה חלקית של הלמינה . אני אישית מבצע ניתוחים אילו בבלינסון, אסותא והרצליה מדיקל.
שלום ד"ר דוידוביץ' הומלץ לי ביצוע ניתוח דיסקוטומי פריצת דיסק L4-5. האם יש טעם לנסות זריקות אפידורליות לפני ביצוע הליך פולשני? האם ניתן לנתח במידה והזריקות אינן אפקטיביות?
אם אין בעייה נוירולוגית מתקדמת כמו נימול אובדן תחושה או חולשה ניכרת ברגל, ניתן לבצע אפידוראל בתקווה שלא תזדקק לניתוח.
שלום, אבא שלי סובל מכאבי גב תחתון שמאוד התגברו בתקופה האחרונה, עד כדי כך שהוא שוכב רוב היום ואינו מסוגל לתפקד כלל ללא משככי כאבים. הוא עשה בדיקת MRI (לאחר CT מיותר). התורים במסגרת הקופה לאורתופד מאוד ארוכים אז הוא פנה לאורתופד ידוע מחוץ לקופה (בהשתתפות הביטוח המשלים) שהמליץ לו על ניתוח Laminectomy Lumbar וקבע לו מיד מועד. אני מאמין שמדובר במנתח טוב אבל קיבלתי את הרושם שהוא ממהר מדי להמליץ על ניתוח מבלי לשקול כלל את האופציות האחרות. אנו מעוניינים לקבל תמונה מלאה יותר על האפשרויות והמשמעויות ולהתייעץ עם נוירוכרורג. במסגרת הקופה נאמר לנו שלא ניתן להתיעץ גם עם אורטופד וגם עם נוירוכרורג כי כל אחד מהם לא יסכים לקבל אם מתייעצים עם האחר. הדבר נשמע לי הזוי כיוון שאנו מנסים לקבל תמונה מלאה. 1. אשמח להכוונה מה נכון לעשות וכיצד להתנהל לבירור נכון לצורך קבלת החלטה נכונה לטיפול. 2. אשמח להמלצות לנוירוכרורג טוב לגב התחתון שניתן להתייעץ איתו, רצוי כזה שעובד במסגרת קופ"ח כללית באיזור ב"ש או לפחות עובד בהסדר עם הביטוח המשלים של הקופה. תודה!
שלום רב, העלת מספר נקודות הדורשות התייחסות. זכותך לראות כל רופא באשר הוא. אם אביך אינו סובל מהקרנות כאבים או נימול ברגליים יתכן ואינו זקוק לניתוח. מנהל המחלקה האורתופדית בסורוקה מומלץ.
שלום ותודה על ההתייחסות. אבי סובל מכאבים שמקרינים לרגלים ונמול בחלק מאצבעות הרגליים. הוא בקושי מסוגל ללכת וסובל מאוד. נאמר לי בסורוקה שדר' אוחנה לא מקבל חולים (כנראה בגלל תקופת החפיפה). נתקלתי בראיון שלך עם פרופ' קרסו לגבי ניתוחים אנדוסקופיים ורציתי לבדוק האם המצב שלו מתאים לניתוח כזה (יש MRI ופענוח CT שאני יכול לשלוח). כמו כן היכן מתבצעים ניתוחים כאלו? האם גם בסורוקה או במקום אחר באיזור ב"ש?
בס"ד שלום, בהדמיה שעשיתי לאחרונה(mri)נמצא שיש לי קיפוזיס בעמוד שדרה צווארי, כמו כן ספינל סטנוזיס בחוליות c3-c7 בקוטר של 7 מ"מ. מבחינה קלינית, הידיים לא נרדמות לי ואין תחושת נימול (למעט באזור השכמות מצד שמאל) טונוס תקין של שרירי הידיים, בלאנס תקין. האם יש אופציות אחרות חוץ מאשר ניתוח?
בס"ד דר' דוידוביץ שלום, האם אוסתאופטיה יכולה לפתור את האבחנה של cervical spinal stenosis?מה גם שבחוליות שציינתי (c3-c7) נמצא בלט דיסק כללי, אמפרסיה על שק טקלי והצרות פורמינלית דו צידית. בחוליות c6- c7 נמצא שינויים דגנרטיביים ב end plate מסוג modic 2. אשמח מאוודדדד אם לא אצטרך לבצע ניתוח ואסתפק בהמלצה שלך. אני שוקל להגיע אליך להתייעצות לאחר שקראתי על השיטה הניתוחית החדשנית שלך (שיטה באנדוסקוף) תודה
מזה כחודש אני סובל מכאבים עזים בצוואר , עשיתי צילום רנטגן שבו אובחן "שינויים ניווניים לאורך עמוד שדרה צווארי". אורטופד קופ"ח ( מתמחה באורטופדיית כף יד ) שראה את הצילום אמר שהוא תקין וייתכן שבעקבות לחץ או סטרס שרירי השכמות התכווצו וייקח זמן עד שהכאב יחלוף אך אינו רואה משהו לא תקין. לציין שאני עוסק בשחייה 3 פעמים בשבוע בערך ( חתירה 40 דקות) בערך שלוש שנים .בנתיים איני רואה שיפור אלה רק החרפה של הכאבים, אין לי הקרנות או תחושת נימול בידיים או משהו דומה , רק כאב עז 24/7 שאלתי: 1. האם ייתן שהשחייה היא הגורמת לבעיית הניוון ? 2. מה הטיפול המומלץ לבעיה זו ?( אמור להתחיל פיזיוטרפיה בשבוע הבא ) . 3. האם מומלץ להתייעץ עם מומחה או אורטופד נוסף 4. האם הבחנתו של האורטופד הגיונית? אני מרגיש שהכאבים הם מעבר לשריר תפוס כתוצאה מסטרס .
1. תבדוק שאתה שוחה נכון, יש שחייה טיפולית 2. פיזיותרפיה או אוסתאופתיה. 3. בהחלט, אולי לבצע מיפוי עצמות. 4. יתכן ויתכן ומדובר בבלט דיסק או אחר.
right transverse process of L5 של" פרגמנטציה " חזיתי. בצ - ממצא פוסט טראומתי -? חדש לעומת צ. חזיתי מ-13.05.01 פרט לכך מנח, מבנה, צורת שאר החוליות נראים שמורים הגדלת זיז ספינלי של - L5 ווריאנט עשיתי צילום עקב הרמת משא כבד בעבודה השאלה היא לפני חצי שנהה עשיתי ct שהיה רשןם בקע דיסק באותו חוליהנl5 השאלה אם יש קשר בין שניים תודה
right transverse process of L5 של" פרגמנטציה " חזיתי. בצ - ממצא פוסט טראומתי -? חדש לעומת צ. חזיתי מ-13.05.01 פרט לכך מנח, מבנה, צורת שאר החוליות נראים שמורים הגדלת זיז ספינלי של - L5 ווריאנט מיבנה . עשית צילום לאחר הרמת משא כבד.ולפני 4חודשים עשיתי ct שהיה רשום בקע מזערי בחוליה l5 האם זה אותו דבר הוא שאין קשר בין השניים תודה
הממצא מתאים לטראומה-חבלה, איני מאמין שהרמת משא גרמה לשבר. ב CT ראו בלט דיסק ואין קשר בין השניים.
שלום רב, אובחנה אצלי לאחרונה פריצת דיסק משמעותית בחוליות T10-T11 עם מילאופתיה. אני מועד הרבה , חוסר תחושה מהמתניים ומטה, נימול והירדמות של הרגליים. הומלץ לי על ניתוח והייתי רוצה לדעת האם המיקום הנ"ל מתאים לניתוח אנדוסקופי ? תודה
שלום שלמה, לאחר אבחון של 4 רופאים מנתחים, ארבעתם בחנו צילום MRI והוחלט על ניתוח למינקטומי בעקבות פריצת דיסק והיצרות בתעלה שפוגעת באיכות החיים היום יומית. שבוע לפני הניתוח הגעתי לפגישה עם הרופא המנתח, בחדר נכחו שני רופאים נוספים. לאחר שיחה קצרה הם ביקשו ממני לצאת מהחדר, וכאשר חזרתי הודיעו לי שלא יבצעו את הניתוח. לא הוסבר מדוע. יש לציין שבבדיקות המקדימות לניתוח שערכתי באותו יום הצוות הרפואי מסר שהכל תקין. האם ייתכן שבגלל שהניתוח ציבורי ישנו אינטרס כלשהו לביטול הניתוח? האם ניתן לנתח באופן פרטי?
שלום לך, אני מאמין שהשיקול הוא ענייני למצבך וככל הנראה הם חשבו שניתוח לא יעזור לך. עדיף לסגת מניתוח מאשר לבצע ניתוח מיותר.
שלום רב דר דווידויץ היקר! בת 52 הייתי אצלך עם תוצאות mri צווארי וגב תחתון לפני כשנה ויש לציין שקיימת הפוגה ארוכה ומשמעותית עם כאבי גב תחתון וצוואר ואמרת לי שאלו שינויים ניווניים ואני לא בשביל ניתוח בכלל . מה שמדאיג אותי בימים האחרונים שגיליתי שקע עמוק בגב באיזור של המותן ומעל(קצת לפני אמצע הגב) . רציתי לשאול האם קשור בבלט דיסק בגב תחתון ? ממה נוצר השקע הזה ? האם זה דבר שיכול להחמיר ? פיזיותרפיה אולי ? יש לציין שבמסגרת עבודתי אני הולכת המון (אחמ"שית מפקחת) . אפילו לא קבעתי תור לאורטופד שלי , סומכת יותר על התשובה שלך!! אשמח לשמוע חוות דעתך על השקע הזה ... תודההה ☺
שלום רב, הסיבות יכולות להיות רבות החל מניוון שרירי הגב או התכווצות שרירים במקומות שונים, גלישה של חוליות וכו... ממליץ שתראי אורטופד ואפילו צילום ע"ש מותני צדדי פשוט.
שלום רב. אמא שלי עברה ניתוח לפרית דיסק לפני חודש .היה גם בקע גדול שהוצאה. לצערנו בבדיקת mri לאחר הניתוח רואים שיש דליפת csf באזור הניתוח וגם נפיחות גדולה באזור הזה. הומלץ לעשות שוב ניתוח כדי לסגור את החור כדי להפסיק את הדליפה. 1.האם זה הפתרון היחיד שיש?או שיש פתרון קל יותר 2.האם הניתוח מסוכן? 3.האם לניתוח יש אחוזי הצלחה גדולים? 4.האם זה מסוכן שיש דליפה כזאת כבר כמעט חודש? תודה רבה מראש!
אם הדליפה אינה חיצונית (דרך החתך בעור)ניתן להמתין ולעקוב בחודשיים-שלושה הקרובים אולי ייספג לבד, אם בבדיקה הבאה אין שיפור אז ניתוח הוא אופצייה, במקרים מסויימים גם לא מוצאים את מקום הדליפה ורק מבצעים חיזוק וסגירה חזקה יותר של הרקמות סביב. בכל ניתוח יש סיכון אך אם טיפול שמרני לא יעזור אז לא תהיה ברירה.
לפני חודשיים וחצי עברתי ניתוח פריצת דיסק גב תחתון ליפני חודש התגלה בצילום MRI דלף בגודל של 10 על 10 ס"מ ומאז אני במנוחה מקסימלית ועדיין סובל מלחץ בראש וכאב חזק ברגל ימין המליצו לי מנוחה שלושה חודשים אבקש לדעת כמה זמן זה אמור לעבור אים זה יכול לגרום לנכות האים זה רשלנות רפואית כמה זמן אמור להספג הנוזל אים הנוזל יוצר לחץ על העצב למה רק רגל ימין סובלת אם יש תשובה של אמא שעברה אותו סיפור אשמח לעדכון התוצאה השמח למתן תשובות ופתרונות בתודה מראש משה
שלום, אני סובלת מדליפת csf אני 3 חודשים אחרי ניתוח ונאמר לי שרק חצי שנה אחרי אם לא יהיה שיפור אנותח. אשמח לשמוע איך טופלת וכמה זמן לקח לשיפור אם בכלל. תודה
right transverse process of L5 של" פרגמנטציה " חזיתי. בצ - ממצא פוסט טראומתי -? חדש לעומת צ. חזיתי מ-13.05.01 פרט לכך מנח, מבנה, צורת שאר החוליות נראים שמורים הגדלת זיז ספינלי של - L5 ווריאנט מיבנה . מכון דימו מה זה אומר בבקשה תודה
יתכן ועבר טראומה כמו נפילה וחבלה בגב או שבר ניווני אצל אנשים מבוגרים. אין צורך לנתח מקרים אילו.
שלום. ב23.11.2016 עברתי ניתוח דיסקטומי מותני להוצאת החומר שדלף מהדיסק הפרוץ בגובה l5-s1. במשך כחצי שנה סבלתי מנימול,התכווצויות שרירים ופשוט חוסר היכולת להתנייד לבד בכוחות עצמי. כמה ימים אחרי הניתוח התחלתי להרגיש מין דקירות חזרות בירך ימים היכן שהיו ההקרנות כתוצאת מפריצת הדיסק וגם התחילו כאבים באגן שמאל . האם זה נורמאלי שמצב כזה יקרה ??
שלום. לאחר כשבועיים אחרי ניתוח דיסקטומי L5-S1 התחלתי להרגיש מין התכווצויות מוזרות בגב באיזור הניתוח וסביבו והן מלוות בדקירות כמו מין מתיחה כזו ולפעמים גם תחושה של צמרמורת האם הדבר הזה נגרם כתוצאה מהחלמה אחרי הניתוח? וכמה זמן בערך ההחלמה הזו יכולה להארך ?. תודה מראש
רציתי לשאול, כמה נפוץ השימוש בקפיץ בניתוחים למינקטומיים לטיפול בפריצת דיסק עם היצרות בתעלה? פגשתי רופא שטען כי מדובר בניתוח מיושן מה אחוזי ההצלחה בניתוח מסוג כזה? מה הסיכונים? קיים סיכון שהקפיץ יצא ממקומו? האם סוג ניתוח זה מומלץ לטיפול בפריצות עם היצרות בתעלת השדרה בL4-L5?
ה"קפיץ" הוא סוג של קיבוע אחורי זעיר פולשני של החוליות, לעתים יש כשל מכני אחרי תקופה מסויימת.
האם כשאומרים ניתוח למינקטומי ISD מתכוונים לניתוח הנ"ל? הכולל החדרה של קפיץ? (G0084)
שלום עשיתי mri והאלו האבחנות אשמח להסבר והאם יש צורך בניתוח c3-4 אוסטאופיט דיסק קומפלקס אחורי משיק לקדמת חוט השדרה c5-6 אוסטואפיט דיסק קומפלקס אחורי עם לחץ מתון על חוט השדרה והיפרטרופיה אונקוורטברלי מצרה הפורמינה משני הצדדים תודה
שלום דוקטור, אנא הסבר לי מה משמעות המשפט: "מודגם קיפו-סקוליוזיס ניכר עם שינויי אות בולטים בגופי החוליות" - שאלתי מתיחסת למונח שינויי אות. תודה!
קיפו- גיבנת, סקוליוזיס- עקמת. שינויי אות- ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים. לעתים יש לבצע מיפוי עצמות.
כתוצאה מכאבים אלו פניתי לאורטופד. נשלחתי לצילום צווארי . להלן התוצאות: צ.ע"ש צווארי. שינויים בפרקים קטנים. שינויים ניוונים . היצרות מרווח בין חולייתי בגובה: 6-5-C4. האם יש קשר לתופעות שתארתי? מה עושים בשלב זה? המון תודה על התשובה
ברוב המקרים אין ערך לצילום רגיל אלא אם מדובר בטראומה משמעותית. כדאי להבדק אצל רופא פה ולסת.
שלום רב, הפנו אותי למעקב אורטפדי עקב הסקוליוזיס (משום שנוטה להחמיר בתסמונות רקמת חיבור,מרפן). רופאת הפה הפנתה גם לאורטופד עמוד שדרה וכתבה תחושת מתח בצד שמאל של הפנים ואזור זווית הלסת התחתונה,ייתכן ומקור ראשוני צווארי. רגישות צווארית שמאל.הגבלה בתנועת צוואר (יש להדגיש שקיימת גמישות יתר מפרקית כללית ולכן יתכן שההגבלה בצוואר קשה מכפי שנראית בפועל). גנטיקאי כתב: "לחלק מהחולים יש הרחבת עטיפת חוט השדרה dural ectasia ושקיעה של פרקי הירך, אבל ממצאים אלו אינם שכיחים בגיל צעיר ואין להם בד"כ השלכות קליניות משמעותיות ולכן אין צורך לבצע בדיקות מכוונות לאיתורם". האם להתחיל עם צילום רנטגן לעקמת ולצוואר? האם Ortelius 800 או מכשיר אחר שקיים היום בשוק (של חברת אורתוסקאן) אכן נחשב לבדיקה איכותית ומחליפה את הצורך ברנטגן ובקרינה? האם אתה מכיר אורתופד הבקיא בתסמונות רקמות חיבור ובפרט במרפן? האם יש צורך ברנטגן או ישר mri? (אפשר בבקשה לשלוח לכתובת האימייל האישית שלי, אם לא ראוי לציין המלצה ספציפית ברבים על גבי הפורום). תודה רבה על העזרה :)
איני מכיר ספציפית אורתופד מומחה למרפן. כדאי שתפני לאורטופד עמוד שדרה ואז לקבוע את הצורך בהדמייה נוספת.
שלום בתאריך 10-11 כלומר לפני שבוייים עברתי ניתוח של דיס קיטומיRT L4-L5 הניתוח הצליח ואני שוחררתי הביתה אחרי יומיים , השאלה שלי האם זה טבעי להרגיש עדיין בכאב ברגל ימין אחרי הניתוח כלומר כאב שהיה דומה לכאב לפני הניתוח אבל בעוצמה פחות ,האם זה טבעי או שצריך להיות מודאגת ולהגיד שהניתוח לא עזר
בהחלט ישנם מצבים שנשאר כאב מסויים גם אחרי הניתוח. מדובר בהחלמה עצבית שיכולה לארוך שבועות ולעתים חודשים.
גידול אינטרדורלי באזור L3-L4 בגודל 7X7X5 מ"מ. צמוד לשורש העצב. הרופא המטפל מציע ניתוח. האם חובה לנתח או אפשר לטפל ברדיוכירורגיה? חושש מניתוח ומפגיעה עצבית. מה זמן ההתאוששות מניתוח כזה? מה הסיכון בניתוח להסרת הגידול? אילו תפקודים יכולים להפגע? האם זמנית? נזק קבוע? האם ניתן לטפל בגידול ברדיוכירורגיה במקום ניתוח? האם התוצאות זהות? האם הסיכון ברדיוכירורגיה קטן יותר? האם אפשר ניתוח להסרה חלקית (כדי להמנע מפגיעה בשורש העצב) ולהשלים טיפול ברדיוכירורגיה? מוטרד וחושש, תודה מראש
ככל הנראה מדובר בגידול שפיר. אם הוא מייצר סימפטומים משמעותיים מומלץ להסיר אותו בניתוח. אם הסימפטומים סבירים, ניתן לעקוב ואם יגדל או ייצר סימפטומים אז לנתח. בידיים מיומנות הניתוח עובר מצויין וללא תופעות לוואי.
שלום רב.. הגעתי לרופא עקב כאבי בכתף ובצוואר. בבדיקות דם נראה שיש דלקת. היום הגיעו תוצאות של הרנטגן צילומי כתף וצוואר ורשום יישור חלקי של הלורדוזיס מזה אומר?
שלום רב, לפני כ 5 שנים נאלצתי לעשות ניתוח קיבוע עמוד שדרה (חוליות c4-7) לאחר הצרות תעלת חוט השדרה ופגיעה נוירולוגית שהובילה להרדמות הגפיים ונימול בידיים יש לציין שהניתוח נועד למניעת שיתור אך סמינים הנימול כן הופחתו משמעותית אני נוהג לשחק כדורסל והמשכתי לשחק גם אחרי הניתוח אך באינטנסיביות נמוכה בהרבה מחשש לפגיעה בצוואר לאחרונה בעת שאני משחק לאחר כמה דקות אני חש נימול בידיים ותחושה של "ספוג חוצץ" באצבעות התחושה קורת בעת זריקה לסל כאשר אני מרים את הכדור לזריקה (יש נקודה ספציפית שאני מרגיש מעיין זרם עובר בכל היד) רציתי לשאול האם יש משהו שאני יכול לעשות להקל על התחושות האלו או שנגזר אלי להפסיק לשחק כדורסל :-( תודה מראש
שלום דוקטור. רציתי להתייעץ איתך בנוגע לכאבי צוואר בצד ימין שמקרינים לכתף וחולשה ביד עם מיגרנות, חוסר יכולת לישון כמו שצריך עד שאני מוצא תנוחה נוחה לצוואר לוקח זמן ולפעמים הלחץ ממש מתגבר עד שיש לי ממש כאבי ראש חזקים שאני לא נרדם. אציין שלפני 3 שנים נפגעתי חזק מאוד בראש ממכונה שהייתה מעליי ומאז אני סובל מהצוואר. בשנתיים האחרונות הכאב ממש החמיר וזה מגיע למצב שמרוב חולשה נופל לי דברים מהיד. עשיתי אחרי הפגיעה רנטגן בצוואר ולא נמצא דבר מלבד שינויים קלים בc5 . ביקשתי לאחרונה מהרופא צילום סיטי והוא אמר שנעשה אולטראסאונד כתף כי יכול להיות שזה קרע על אף שהכאבים מגיעים מהצוואר. האולטראסאונד תקין לחלוטין אך הרופא משפחה והאורטופד מתעקשים לא לתת לי הפניה לצילום סיטי ולי חשוב מאוד לדעת ממה אני סובל ואני חושב שזו זכותי. אז השאלה שלי היא האם זה יכול להיות פריצת דיסק בצוואר ? והאם רופא מומחה לעמוד שדרה עם השתתפות כספית יכול לתת הפניה לסיטי או שרק המלצה לצילום? תודה רבה על העזרה דוקטור.
שלום רב ד"ר, אבי בן 82 וסובל כמה שנים מהיצרות בעמוד השידרה המותני מה שמקשה מאוד את שיגרת יומו. לפני כשנה היה אמור לעבור ניתוח בגב אבל קרה דבר והוא נפל ושבר את מפרק הירך ועברנו שנה מאוד קשה בו הוא עבר שני ניתוחים. אחד לאיחוי (שלא צלח) והשני החלפת מפרק לפני כחצי שנה. הניתוח השני הצליח ואבי מצליח ללכת עם קב אחד. אלא שהלחצים ברגליים מפעם חזרו וזה מפריע לו מאוד בתיפקוד היומיומי אבל הוא יוצא ומסוגל להיות רוב הזמן עצמאי. מה היית ממליץ לאדם כזה? האם כדאי לקחת סיכון ולעבור ניתוח כזה בגילו? ועוד אחרי שני ניתוחים. ברצוני לציין שהוא ניסה את כל הטיפולים האפשריים וכלום לא עזר ולציין עוד שאבי היה ספורטאי ואדם מאוד פעיל לפני הכל. אודה לתשובתך המהירה. לילך
שלום רב לך, אם איכות החיים שלו כעת סבירה והוא מתנייד אפשר לוות על הניתוח. לקבלת תשובה מדוייקת יותר עליו להגיע עם MRI לפגישת ייעוץ.
שלום רב דר דוידוביץ, הנני בת 34, שנה לאחר כריתת מעי דק, התחלתי להרגיש נימול בגפיים, מגרנות בצד שמאל. תוצאות צילום יישור של הלרדוזיס, היצרות קלה בין החוליות בגובה של C6-C5.ה EMG תקין. לפני 4 שנים עשיתי פיזיותרפיה על צוואר תפוס אך ללא ידיעה שמדובר בתופעה הזו. האם ניתוח הכרחי? האם יכול להיות שמדובר בגידול? מה התנהלות במצבים כאלו? תודה מראש
דר שלום ברצוני לדעת בבקשה מה ההבדל בין ניתוח אנדסקופי זעיר לבין קיבוע מותני יש לי ספינדילוליטיס חוליות l4-l5 לא פריצת דיסק מעל חמש שנים ששיטות שמרניות רבות לא הקלו אפילו האם בניתוח זעיר גם מוחדרים ברגים תודה
עמוד שידרה צווארי: c3-c4 בלט דיסק דיפוזי גורם לחץ על קדמת השק הדורלי. c4-c5 דיסקופטיה, בלט דיסק דיפוזי גורם לחץ על קדמת השק הדורלי.שינויים ניווניים של מפרקים אונקו ורטברלים. c5-c6 דיסקופטיה,בלט דיסק דיפוזי גורם לחץ על קדמת השק הדורלי. שינויים ניווניים של מפרקים אונקו ורטברלים. עם היצרות של תעלה נאורלית שמאלית. c6-c7 דיסקופטיה, בלט דיסק דיפוזי גורם לחץ על קדמת השק הדורלי.שינויים ניווניים של מפרקים אונקו ורטברלים.
בוקר טוב ושבוע טוב. מגבלה בתנועות הצוואר בעיקר לצד שמאל, כאב חד וקשה כאשר אני קורא(עיתון, פלאפון...)מטווח קצר ונאלץ להרים את הראש. בעת הרמה והורדה של הראש נשמעים מעין "קליקים". לתשובתך אודה.
לפני כשנתיים התחלתי להשתמש באביזר עזר להליכה כולם חשבו שזה בגלל מחלת הטרשת נפוצה ממנה אני סובל לבסוף בבדיקת mri ראו לחץ על חו"ש בגובה C3-4 עברתי ניתוח וההליכה השתפרה כך שלא נזקקתי למקל. כ 4 חודשים לאחר הניתוח ההליכה שוב החלה להידרדר וכיום אני מתקשה מאוד בהליכה. שוב מאשימים את הטרשת נפוצה למרות שהצוואר כואב ומקרין לגב תחתון מימין ולרגל ימין כמו לפני הניתוח. ב MRI נצפה בלט C4-5 מתחת לאזור הניתוח. אשמח לדעתך?
בת 65, עברה לפני 9 שנים ניתוח עמוד שדרה צווארי c1 c2 עם קיבוע. מאז כאבים בלתי פוסקים אשר לא ניתנים לפיתרון, לקחה טיפות קנאביס רפואי ללא הטבה. כל תרופה/כדורים לא עוזרים והעניין מוצא ע"י מחלקת כאב. שאלתה: 1) האם ניתן להוציא את הקיבוע שלוחץ על מערכת העצבים? 2) האם יש פתרון אחר למצב?
האם אפשר לעשות החלפת הדיסק בדיסק מלאכותי במקום לעשות פיוז'ן (החכה) לחוליות עמוד שדרה צווארי? מה הסיכון בשיטה "החלפת הדיסק בדיסק מלאכותי"?
שלום ד"ר דוידוביץ, אני בת 38, לפני כ-10 חודשים התחילו לי כאבים בישבן ובירך שמאל, בדיקת CT מראה על פריצת דיסק, רופא בקפלן המליץ ניתוח מיידי כי יש חשש לתסמונת זנב סוס. אני סירבתי ופניתי לרפואה הפרטית. לפני 5 חודשים עשיתי שאיבת דיסק, במשך חודש וחצי הייתה הקלה ואז החמרה. היום אני לא מסוגלת לעמוד רצוף יותר מדקות ספורות אני עקומה הגוף נוטה ימינה ואין לי תחושה בכף רגל שמאל אך היא מתפקדת ורפלקס אכילס שמאל לא מתפקד. אני אובדת עצות ולא יודעת איך לחזור לחיים נומליים, מפחדת מאוד מניתוח גב. איך להמשיך? תודה כרמית
ב 4/3/16 ביצעתי ct עקב כאבים בירך שמאל ובעיות צוואר עד כדי מגבלה בתנועה וכאבים. להלן תוצאות הבדיקה: עמוד שידרה צווארי: c3-c4 בלט דיסק דיפוזי גורם לחץ על קדמת השק הדורלי. c4-c5 דיסקופטיה, בלט דיסק דיפוזי גורם לחץ על קדמת השק הדורלי.שינויים ניווניים של מפרקים אונקו ורטברלים. c5-c6 דיסקופטיה,בלט דיסק דיפוזי גורם לחץ על קדמת השק הדורלי. שינויים ניווניים של מפרקים אונקו ורטברלים. עם היצרות של תעלה נאורלית שמאלית. c6-c7 דיסקופטיה, בלט דיסק דיפוזי גורם לחץ על קדמת השק הדורלי.שינויים ניווניים של מפרקים אונקו ורטברלים. עמוד שידרה מותני: l4-l5 בלט דיסק דיפוזי גורם לחץ על קידמת השק הדורלי. l5-s1 דיסקופטיה ושחיקת הדיסק עד לדק. בלט דיסק דיפוזי גורם לחץ על קידמת השק הדורלי. אשמח לקבל פיענוח והמלצות בהקדם. תודה מראש. מאיר
דר' שלום וברכה. אשמח מאוד מאוד לקבל את חוו"ד בנושא הנ"ל שכן ארצה מאוד להגיע ליעוץ או טיפול. תודה מראש. בברכה מאיר לוגסי
בס"ד ראשית תודה רבה על התייחסותך וסבלנותך. מבקש הבהרה לגבי עמוד שידרה צווארי, האם ישנה דרך להקל ולהטיב עימי בעיניין עמש"צ? מה אומר ה C.T בעיניין? תודה מראש
שלום רב, אובחנתי כסובל מפריצת דיסק בצוואר כלהלן: C5-6: בלט דיסק נוירופורמינלי ימני, המצר את הנוירופורמינה מימין. התעלה הגרמית תקינה. מבנה גרמי תקין. :C6-7 פריצת דיסק פרא-מדיאנית ימנית, עם לחץ על הרצס ועל הנוירופורמינה מימין. התעלה הגרמית תקינה. מבנה גרמי תקין. מכמה חוות דעת ובדיקות של רופאים הבנתי כי אני רחוק מאוד מניתוח כלשהו. הפריצה כנראה לוחצת על העצב, ועקב כך יש לי הקרנה בשכם ימין עליון ולכתף ימין עד המרפק והכי גרוע שקשה לי להתאמן בחדר כושר..גם אם זה משקלים נמוכים ובהדרגה. מה עושים? מה יכול לעזור לי? איזה טיפול משלים? אולי תרופתי? זריקות? משהו? תודה המיואש מהחיים
ב2015 הייתי אצלך בביקור לאחר עיון בMRI אמרת שאנני מתאים לניתוח אנדוסקופי,במרץ 2016 עברתי ניתוח ע"ש מותני בהעמק -דיסקטומיה L-4 L-5 כחצי שנה לאחר הניתוח עדיין סובל מכאבי גב חזקים בשני הצדדים עם הקרנה לרגל ימין מצוי בידי MRI עדכני עם חומר ניגודי כך שניתן לראות את התעלה מבקש ביקור חוזר בהקדם ואפשרות לניתוח אנדוסקופי כדי לגאול אותי מיסוריי