תזונה ועצירות
דיון מתוך פורום עצירות - אבחון וטיפול
שלום ד"ר ישי רון, מזה 4 חודשים אני סובלת מאוד מעצירות, בטן נפוחה וגזים מרובים. כנראה בשל הפסקת עישון. נטלתי מבחר של תוספים שאמורים לעזור לי ביציאות כמו טיפות גליצרין, לבולק, פגלקס וכעת גם אגיולקס. עם התוסף האחרון אני מרגישה שיפור במרקם וכמות אולם בשאר חשתי כי הם משאירים אותי מלאה נפוחה ו"מוגזת":) המומחה שאליו פניתי טען כי כדאי לי להפסיק לאכול המון סיבים תזונתיים שהם חלק מהתזונה היומיומית שלי (באופן מודע בגלל הנסיבות) מפני שהם אלו שמנפחים אותי וגורמים לכל התופעות הללו. לשאלתי- האם יש מזונת שכדאי בכל זאת להמנע מהם כמו אורז לבן, לחם לבן וכו'? האם סיבים תזונתיים אכן לא תורמים למצב למרות העידוד הרב לצרוך אותם במצבי עצירות בפרט? כיצד אני בכל זאת מורידה את הנפיחות הנוראית הזו? תודה רבה מראש, קארין.
קארין שום 1. ה"מחיר" של אכילת סיבים מרובים הנו נפיחות, פליטת גז ולעיתים אי נוחות בטנית. מעל 20-25 גרם\יממה, אין אפקט מיטיב לסיבים ו"משלמים" בתופעות הלואי הנ"ל. יש לבדוק ספציפית אי סבילות למזונות שונים - השכיחים ביותר הנם חלב ותוצריו וסוכר פירות בהמשך דיאטת אלימינציה או פניה לדיאטנית אשר תסדיר את נושא התזונה