בדיקת המעי הדק- הדמיה או קפסולה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

21/06/2024 | 19:07 | מאת: עמי

שלום בשל קלפרוטקטין גבוה (מעל 400) אני נדרש לעבור בירור של המעי הדק. אין לי תסמינים אופיניים לibd, רק כאבי בטן. איזו בדיקה עדיפה- ct/mra או קפסולה של המעי הדק? מה יתן תמונה יותר אמינה?

שלום רב בדיקת קפסולה אנדוסקופית רגישה יותר לממצאים במעי הדק בעיקר בחלק המקורב של המעי הדק. ct/mri מעריכים את כל דופן המעי וקפסולה מעריכה את רירית המעי הדק (השכבה הפנימית ביותר של המעי). לעיתים מבצעים בדיקת הדמיה בשלב ראשון לשלול הצרות או ממצאים אחרים לאורך המעי הדק שעלולים להפריע או להוות הורית נגד לביצוע קפסולה אנדוסקופית . בהצלחה ד״ר שניר

08/07/2024 | 18:45 | מאת: עמי

עשיתי בעבר קפסולתבארהו שאחרי התנתקות עברה כהלכה את המעיים עד התרוקנות. האם זה מוריד את החשש שקפסולת הוידאו תתקטע ואז אני יכול לגשת ישר לקפסולת וידאו בלי mri? אשמח להגיע אלייך ליעוץ בכל דרך גם פרטי. עמרי 0525648956

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס