קונדילומה אצל גברים

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

24/04/2011 | 19:35 | מאת: ירון

התגלה אצלי קונדילומה על איבר המין. עברתי צריבה בחנקן נוזלי, ולאחר מכן שהקונדילומה חזרה השתמשתי באלדרה אך עושה רושם שזה לא ממש עוזר. אני ממשיך ללכת לרופא עור ולדעתי השלב הבא הוא לייזר. אם וכאשר ניפטר מהקונדילומה מהן האפשרויות שלי ליחסי מין עם נשים אחרות שכן אין לי בת זוג קבועה ואני מבין שהוירוס נשאר גם שאין קונדילומה? האם מומלץ לעשות בדיקות pcr כדי לדעת אם הוירוס עדיין קיים או כדי לדעת אם הזנים שיש לי מסוכנים או לא?

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2011 | 07:19 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, אמנם הווירוס נשאר גם אחרי הטיפול בקונדילומות. הזן שגורם לקונדילומות אינו מסוכן. ההחלטה על ביצוע (PCR ?(HPV TYPING היא שלך - אין טעם כי אין טיפול לווירוס. כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

25/04/2011 | 08:29 | מאת: ירון

אומנם הזן שגורם לקונדילומה איננו מסוכן אך לפי מה שאני מבין יכול להיות לי כמה זנים של הוירוס על העור. יש לציין שחברתי לשעבר עד לפני כמה חודשים הלכה לעשות בדיקת פאפ והבדיקה חזרה לא תקינה והיא הייתה צריכה לעבור גרידה. למיטב הבנתי זה היה cin1. אם יש סיכוי שאני זה שגרמתי לה לזה - יש כמובן סיכוי שאני אגרום את זה לאחרות לא? האם במצב הזה כן כדאי לעשות את הpcr כדי לדעת לפחות מה יש לי אפילו שאין טיפול?

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם