חיסון
דיון מתוך פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם
שלום רב, נעשתה לי בדיקת קולפוסקופיה לפני חצי שנה הבדיקה הייתה תקינה אך נמצאו נגעים חיצוניים על השפתיים, האם רצוי לבצע את הבדיקה שוב? רצוי לציין שמאז הסירו נגעים והביופסיה הראתה שזה קונדילומה. שאלה נוספת, בעלי עבר בדיקה אצל אורולוג, נמצא ממצא בפתח פי השופכה שהוסר אך לא נמצא שזה קונדילומה, במהלך הניתוח הוחלט לא לעשות קולפוסקופיה האם לדעתך יש לבצע את הבדיקה? עוד שאלה, לאחר שנמצא כי הממצאים שלי הם קונדילומה נשלחתי לעשות חיסון, האם החיסון יכול לעזור? תודה מראש
האם רצוי לבצע את הבדיקה שוב? = בוודאי ולעשות קולפוסקופיה מקיפה לכל אברי המין, פי הטבעת, הפה והעינים. ואם תקינה אז בדיקת PCR לכל זני ה HPV ואחרי שזו תקינה - לשלקול להתחסן. האם לדעתך יש לבצע את הבדיקה? = בוודאי וכנ"ל. האם החיסון יכול לעזור?= אלא אם תוצאת PCR לכל זני ה HPV - תקינה.
שמתי לב שאתה מציע כמעט לכולן לעבור בדיקת PCR "לכל זני HPV שהתגלו בעולם" (בהמלצה לעשות זאת דרך המרפאה שלך...). האם באמת יש בזה צורך? האם זה מומלץ גם ע"י גינקולוגים אחרים? האם קופות החולים מאשרות זאת? 1) ידוע שישנם כ 140 זנים של הנגיף. ידוע גם כי רק כ 40 זנים מועברים במגע מיני. ידוע גם כי ישנם כ 15 זנים בעלי סיכון גבוה לגרימת סרטן ועוד כמספר הזה של זנים בסיכון נמוך. בנוסף ישנם הזנים 6 ו 11 שגורמים לקונדילומות ועוד מספר קטן של זנים שגורמים ליבלות באדם. אם כך - מדוע צריכים לבדוק את "כל הזנים שהתגלו בעולם"? לא מספיק את אותם 40-50 זנים שעוברים במגע מיני וגורמים למחלות באדם? 2) אתה גם כותב כי רק כאשר בדיקת ה PCR תקינה (כלומר שלא התגלה אף זן של HPV) מומלץ להתחסן. גם זה לא מובן. אם האשה או הגבר נשאים של זן 18 (מסרטן), או זן 6 (גורם לקונדילומות), אזי אין טעם להתחסן? הרי ידוע שהחיסון אינו מגן מפני זן שכבר מצוי, אבל החיסון כן יגן מפני הזנים האחרים שבהם לא נדבקו האשה או הגבר. לדוגמה, מי שנשאית של זן 18 הגרדסיל יגן מפני הזנים 16, 6 ו 11. ממחקרים שהתפרסמו לאחרונה ידוע גם כי אפילו שאשה היא נשאית של זן מסויים (הכלול בחיסון) החיסון לא גורם להתפרצות אותו זן ובטח לא לסרטן. ועוד, אם האשה נשאית של זן שאינו כלול בחיסון, האם גם אז לא רצוי להתחסן? לפיכך ההמלצה שלך לא להתחסן במקרה של נשאות של זן נגיף מסויים לא מובנת. אם טעיתי - אשמח להסבר משכנע. 3.אתה גם כותב כי טיפול הלייזר שלך בנגעים מעורר את תגובת החיסון נגד הנגיף ומעלים אותו. מה שיעור ההצלחה שלך בהעלמת הנגיף 3-5 שנים מזמן הצריבה בלייזר? האם יש לך מעקב ארוך טווח אחר החולות המטופלות שלך?