פורום סוכרת והשמנה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת
סוכרת היא מחלה כרונית הנוגעת לתחומי חיים רבים ודורשת התייחסות כלל מערכתית. איזון הסוכרת הינו היבט חשוב ומשמעותי בטיפול בסוכרת, מאחר שעשוי למנוע התפתחות סיבוכים נוספים; ולכן מצריך שיתוף פעולה של הגורמים המטפלים השונים ושל המטופל עצמו. כ-60%-80% מחולי סוכרת מסוג 2 סובלים מהשמנת יתר, אשר במקרים רבים היא שהובילה להופעת הסוכרת. העלייה במשקל גורמת לעלייה בסיכון לפתח מחלות כרוניות נוספות (יתר לחץ דם, היפרכולסטרולמיה, מחלות לב), העלולות להוביל לתחלואה ותמותה כללית של סוכרתיים. ירידה במשקל קשורה בשיפור איזון הסוכר, ירידה בהופעת מחלות לב ושיפור איכות החיים בחולי סוכרת, ולכן מומלצת כטיפול ראשון בקרב סוכרתיים מסוג 2. בפורום זה תוכלו להתייעץ עם מומחי מרכז DMC לטיפול בסוכרת בנושאים שונים הקשורים לאבחון וטיפול בסוכרת, שינויים בתזונה ובאורח החיים, החיים לצד המחלה ועוד. .
812 הודעות
745 תשובות מומחה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה

13/10/2009 | 10:58 | מאת: קרן

שלום, קראתי לפני מס' ימים כתבה שהבייאטה מסייעת בהשמנה ? עד כמה היא מסייעת והאם התרופה בסל התרופות ?

לקריאה נוספת והעמקה
13/10/2009 | 12:28 | מאת: רות

בהמשך למה שכתבה קרן אני בת 52 ומטופלת בבייאטה ויכולה להעיד שאני יורדת במשקל - שילוב של התרופה יחד עם שמירה על אורח חיים בריא לידיעתך התרופה איננה בסל התרופות ורציתי לשאול האם היא צפויה להיכנס לסל או לחילופין האם יש בסל תרופה אחרת אשר מסייעת להפחתה במשקל ולאיזון הסוכר בדם

לקרן ורות שלום, בייאטה היא תרופה הניתנת בהזרקה עצמית פעמיים ביום וגורמת גם לירידה ברמות הסוכר וגם לירידה במשקל. היא אינה כלולה בסל אולם המועצה הישראלית לסוכרת מקמה אותה במקום הראשון (התיעדוף הגבוה ביותר)ועל כן צפויה להיכלל בסל כבר בינואר 2010.

12/10/2009 | 08:29 | מאת: יאצק

על איזה מכשיר לרכוש כדי למדוד ערכי סוכר בדם אני חבר כללית מושלם.

לקריאה נוספת והעמקה

ליאצק שלום, לשמחתינו, כל מכשירי הגלוקומטר הניתנים היום על ידי כל הקופות הם טובים ואמינים.מניסיוני ועל פי התרשמותי מהפציאנטים שלי, הFREE-STYLE והPERFORMA, הם מצוינים.

11/10/2009 | 22:20 | מאת: אלוורה

שלום, בבדיקת דם שגרתית התגלו אצלי ערכי גלוקוז של 156. לציין שאני בת 67,מקפידה על תזונה נכונה (צמחונית), אין במשפחה מקרי סכרת. יש אפשרות בשלב זה לטפל לא בתרופות קונבנציונליות אלא בעזרת נטורופת ?

לקריאה נוספת והעמקה

לאלוורה שלום, על פי הכתוב יש לך כבר סוכרת, גם אם אין אנו מבינים בדיוק מהיכן זה הגיע אליך. עכשיו את חייבת להתמודד כי טיפול נכון יאפשר לך לחיות חיים ארוכים ובריאים, ללא סיבוכי הסוכרת.את יכולה לדעתי ליטול גם תרופות נטורופתיות, אך בשום מיקרה לא על חשבון הטיפול המוכח כיעיל עבורך. בהצלחה!

08/10/2009 | 16:44 | מאת: עדי

האם לחולי סוכרת 2 כדאי לשלב קינמון (שמעתי שמוריד ערכי סוכר) בתפריט (2 כפיות ביום) במקביל לטיפול הרגיל (לנטוס)?

לקריאה נוספת והעמקה

לעדי שלום, עד לפני כשנה-שנתיים, הייתה רווחת דיעה שתוספת של קינמון לדיאטה, לחולי סוכרת, משפרת את איזון המחלה. דיעה זו התנפצה לחלוטין, כאשר מחקרים בבני אדם, במקומות שונים בעולם,(כולל ביחידה לסוכרת שבניהולי במרכז רפואי וולפסון), הראו שאין כל הבדל ברמות הסוכר של חולי סוכרת המוסיפים להם קינמון לדיאטה בהשוואה לפלצבו (אינבו= קבלו תרופת דמה, אשר אינה מכילה כל חומר פעיל).יתכן מאד שבחנויות טבע ואולי אף בבתי מרקחת יספרו לך דברים שונים...

07/10/2009 | 19:06 | מאת: רונן

שלום ד"ר האם כמוסות חילבה עוזרות לאזן את רמת הסוכר לחולי סוכרת סמויה (108 בבוקר לאחר צום) וזאת כמבון בנוסף למשטר דיאטטי ומשטר ספורט. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונן, לא ידוע לי על מחקר שבדק את יעילות החילבה במניעת הפיכת הסוכרת הסמוייה לגלוייה. לדעתי, אם אכן תשמור על תזונה נכונה ותבצע פ. ג. החילבה יעזור...

07/10/2009 | 14:27 | מאת: צביקה

המשך לשאלתי המצוטטת -הרי שלא הומלץ לי על ידי רופא לקחת כדורים כי עדיין לא הייתי אצלו (עשיתי בדיקה בבית) . שאלתי היא האם לאחר שאני לוקח את הכדורים שהמלצת לי בתשובתך , האם במידה ואני מרזה ניתן להפסיק את הכדורים . תודה

צביקה, לא מתמכרים לכדורים אלו. ניתן להפסיק אותם אחרי תהליך ההרזייה אך פשוט לא כדאי מאחר והם יעזרו לך גם לרדת במשקל וגם לשמור על ההישג בהמשך, משימה קשה יותר.

07/10/2009 | 09:40 | מאת: צביקה

אני בן 55 ,עד לפני כשנה רמת הסוכר שלי הייתה בסביבות 90-100 בבוקר והמוגלובין 5.9 בשנה האחרונה השמנתי . בדיקה שעשיתי היום לאחר צום נדהמתי לראות שרמת הסוכר שלי 149 . השאלה שלי היא האם כדאי לקחת כדורים או להמתין ולראות מה יקרה אחרי הדייאטה אותה התחלתי החודש. במילים אחרות ,אם אני לוקח כדורים ,האם זה הפיך ? האם ניתן להפסיק אותם לאחר הורדה במשקל ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

צביקה שלום, אתה נמצא בשלבים ההתחלתיים של מחלת הסוכרת. חייב עכשיו להיות מאוזן בצורה המירבית, על מנת להימנע מנזקי הסוכרת בעוד כ 10-20 שנה.ממליץ לך בחום גם לשמור על אורח חיים בריא וגם ליטול תרופה כפי שהומלץ לך, אני מניח:גלוקופג'=מטפורמין=גלוקומין.בהצלחה!

לדר' חוליו שלום רב באחת מתגובותיך כתבת "ומפספסים את היכולת לאתר בזמן מצב הפיך של טרום סוכרת". מה הוא מצב של טרום סוכרת שהוא עדיין הפיך? וכיצד ניתך ליצור את ההיפוך הנ"ל? לאחרונה עשיתי מספר בדיקות דם לאחר שעתיים של ארוחה וקיבלתי תוצאות כגון: 136, 139, 149, 152 תלוי מה אכלתי ועד כמה התנועעתי? האם אני יכולה להפוך את המצב? כל בני משפחתי חולי סוכרת, אני פוחדת מהמחלה מחד, ומאידך מתקשה לשלוט בצורך בפחמימות (רעבה לעיתים קרובות), בת 50 עם עודף ממשקל/השמנה אודה על תשובתך בתקווה לבשורות טובות בתודה מראש אלומה

לקריאה נוספת והעמקה

לאלומה שלום, אנשים לא הופכים להיות חולים בסוכרת מסוג 2 מהיום להיום. גם לא מהיום למחר. בדרך כלל עוברים תהליך הדרגתי ואיטי, במהלכו רמת הסוכר עולה מעט יותר מהנורמה, אך לא מספיק עדיין בכדי להגדיר סוכרת.במספרים: אדם עם רמת סוכר בצום (8 שעות לפחות), מתחת ל 100 מג% נחשב לבריא. אדם עם רמת סוכר בדם, באותם תנאים, מעל 126 מג% מוגדר כבר כלוקה בסוכרת. אנשים, להם רמת סוכר בצום כנ"ל מעל 100 אך פחות מ 126מ"ג%, לוקים במצב "טרום סוכרת" או ס.סמויה. המצב הזהבדרך כלל נמשך שנים רבות וכשאני מכנה אותו הפיך, הכוונה היא שהוא דו-כיווני. עלול להידרדר לסוכרת גלוייה, אך עשוי גם להיעלם ולחזור לנורמה. אדם היודע שלקה בס. סמוייה, יכול להתמודד ולהימנע מללקות בה.אדם שאינו מודע לכך שנמצא בשלב טרום סוכרתי, בדרך כלל ילקה בסוכרת גלוייה עם כל המשתמע מכך.

29/09/2009 | 17:27 | מאת: דינה

כיצד ניתן לאבחן מצב של טרום סוכרת? בידיעה שיש לי הורה עם סוכרת 2 באיזה גיל מומלץ להבדק?

לקריאה נוספת והעמקה

לדינה שלום: טרום סוכרת ניתן לאיבחון באמצעות בדיקת דם לסוכר, בצום, בין 100 ל125 מג% ו/או שעתיים לאחר העמסת סוכר עם 75 גרם, כאשר התשובה היא בין 140 ל 199 מג% של גלוקוז. לגבי הגיל, ממליץ לבצע בדיקה לא אחרי גיל 30 ובאם הבדיקה תקינה לחלוטין, אחת ל 3 שנים לפחות.

06/10/2009 | 14:26 | מאת: דינה

תודה, תוכל להתייחס לסימנים שניתן לזהות לפני הבדיקה עוד?

25/09/2009 | 13:01 | מאת: לירון

ד"ר שלום בת 25, עשיתי לפני שבוע בדיקת דם וקיבלתי שתי תוצאות של סוכר (מאיזושהי סיבה בדקו פעמיים), יצא פעם אחת 99 ופעם שנייה 104. בנוסף בדיקות כולסטרול תקינות: טריגליצרידים 65, כולסטרול כללי 171, HDL 55, LDL 103. אין לי בכלל עודף משקל, הגובה שלי 1.64 והמשקל 57, BMI 21. לא ברור לי למה יצאה תוצאה כזו. אציין שלאמא שלי יש סוכרת מסוג 2 שהיא קיבלה בגיל 40. אני כמעט שלא אוכלת דברים שמכילים סוכר ( אמא שלי לא קונה), אצלינו שותים רק מים. בנוסף אני צמחונית רוב חיי. אציין שאני נמצאת בחצי שנה האחרונה במתח נפשי בעיקר בגלל הלימודים באוניברסיטה, אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים עם לחץ בחזה, למרות שכל הבדיקות שעשו לי של הלב יצאו תקינות (אק"ג ואקו לב), הרופא שלי אמר שלי הלחץ בחזה זה מסטרס. ובנוסף ידיד שלי נפטר באופן מאוד לא צפוי לפני חודש וזה היה לי מאוד קשה. ורק עכשיו סיימתי את תקופת המבחנים. אני באמת לא יודעת מה אני עושה לא נכון, המשקל שלי תקין, אני הולכת כל יום בערך 40, אני בקושי אוכלת דברים שמכילים סוכר. האם מתח נפשי יכול לגרום לעלייה כזו ברמת בסוכר? ומה זה אומר שבדגימת דם של אותו היום יצא פעם תוצאה תקינה ופעם לא? האם יש לי סיכוי גדול לקבל סוכרת? ומה אני יכולה לעשות בכדי למנוע את קבלת המחלה? אשמח לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

לירון שלום, סוכרת מתפתחת בנוכחות שני תנאים: 1. נטייה גנטית ו2. גורם נרכש,סביבתי. בדרך כלל גורם זה הוא עלייה במשקל. אני מאמין שגם סטרס, נפשי ו או גופני, חד או מתמשך, עלול לגרום לפריצת סוכרת באנשים עם נטייה גנטית לכך. לך יש ככל הנראה נטייה גנטית ויתכן והסטרס שאת עוברת/עברת מהווים "טריגר" לפריצת הסוכרת. בינתיים שני הערכים שקבלת, אין הבדל משמעותי ביניהם, אינם מאפשרים לאבחן אותך כלוקה בסוכרת, אלא במצב אולי "טרום-סוכרתי". רצוי לבצע העמסת סוכר עם 75 גרם גלוקוז ולבדוק כעבור שעתיים. תשתדלי לחיות חיים רגועים יותר.

24/09/2009 | 20:02 | מאת: liz

שלום רב! עשיתי בדיקות דם HEMOGLOBIN A1C% יצא לי 6 כאשר נורמה 4-6. האם זה אומר שיש לי סוכרת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
24/09/2009 | 20:04 | מאת: ליז

שלום רב! עשיתי בדיקות דם HEMOGLOBIN A1C% יצא לי 6 כאשר נורמה 4-6. האם זה אומר שיש לי סוכרת? תודה

כרגע, אבחון הסוכרת נעשה רק על פי רמת סוכר בדם, בצום מעל 126 מג% ולא בצום מעל 200מג%. רמת HBA1C, משמשת כלי מצוין למעקב אחר דרגת איזון הסוכרת, בינתיים לא לאיחון. קיימת הצעה להוסיף גם בדיקה זו לאיבחון אולם טרם נתקבלה.

15/09/2009 | 17:21 | מאת: יורם

אבי חולה בסוכרת טייפ 2 , מאוזן עם לנטוס תמיד היה בן אדם עם משקל עודף אני בעצמי עם קצת משקל עודף ואני חושש שאני אגיע למצב של טרום סוכרת האם ניתן למנוע את זה ע"י ירידה במשקל?

לקריאה נוספת והעמקה

ליורם שלום, סוכרת זו מחלה המתפתחת עקב גורם גנטי וגורם נרכש.שניהם חייבים להתקיים. הגורם הגנטי קיים אצלך בדם ולא תוכל, על פי הרפואה של היום, להיפטר ממנו. הגורם הנרכש, במקרה של אביך, שלך ושל מרבית חולי הסוכרת מסוג 2,בארץ ובעולם, הוא העלייה במשקל. על מנת להימנע מסוכרת, אסור לך לעלות במשקל. הליכה רגלית של 30 דקות ביממה תסייע גם היא למניעה זו. כדאי לך מאד.

1 ... < 12 13 14 15 16 17