פיענוח בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

07/03/2012 | 02:20 | מאת: ליטל

שלום ד"ר  אני בת 24 לפני בדיקת קולונוסקופיה עקב כאבי בטן כרוניים ונדרשתי לעשות בדיקות דם לפני, צירפתי לינק לכל הבדיקות וכפי שאתה רואה כמה מהתוצאות הם מחוץ לטווח הנורמה, מה זה אומר?  http://i41.tinypic.com/e9ats6.jpg תודה (כתבתי פה לפני כמה זמן אבל בלי התוצאות האחרות לא יכולת לפענח אז אני מקווה שזה יעזור)

לקריאה נוספת והעמקה

רק ההמוגלובין מעט מתחת לנורמה- 11.8 ומדד היפו שמרמז על חוסר ברזל מעט גבוה. השניים האחרים נמצאים על הגבול. יש לך חוסר ברזל, רמת פריטין קטנה מתחום המדידה. ייתכן וזה קשור לכאבי הבטן שלך- אולי יש בעיית ספיגה של הברזל במעי, או שאינך מקבלת ברזל במזון.

11/03/2012 | 11:51 | מאת: Gramse

האם הינך נוטלת תוסף ברזל (נוזלי או בכדורים)? קיימות שלוש דרכים להגביר את ספיגת הברזל: 1. ויטמין C משפר את ספיגת הברזל ולכן רצוי לשלב בזמן הארוחה מזונות עשירים בוויטמין C (פלפל גמבה אדום, עגבנייה, קיווי, גויאבה, מיץ לימון, מיץ תפוזים ועוד) 2. להימנע מצריכת מזונות/משקאות המעכבים ספיגת ברזל עם הארוחה או בסמוך לארוחה: למשל קפה, תה, קולה, סיבים תזונתיים 3. לצרוך מזונות מגוונים שעשירים בברזל: ירקות ועלים ירוקים כהים, קטניות (שעועית לבנה, עדשים), קינואה, שמרי בירה, פירות יבשים, צימוקים, אפרסמון, אגוזים, שקדים וזרעים. חוסר ברזל מתפתח בעיקר במצבים בהם אין תזונה עשירה בברזל, מצבים בהם דרישת הגוף לברזל עולה (כמו בהריון, הנקה, ילדות, התבגרות), מצבים בהם יש איבוד ברזל מהגוף (כמו דימומים כרוניים או דימום מסיבי במהלך הווסת החודשית בנשים) ומצבים בהם הספיגה של הברזל במעיים לקויה (כמו מחלת צליאק, ניתוחים במערכת העיכול). חוסר ברזל ממושך עשוי להוביל למצב של המוגלובין נמוך ואנמיה. הטיפול באנמיה שנגרמת מחוסר ברזל הוא מתן כדורי ברזל בתוסף. במקרים אלו רצוי ליטול ברזל עדין ממקור טבעי שאינו גורם לתופעות לוואי ושספיגתו בגוף מקסימלית כדוגמת פלורדיקס. כמובן שבמקביל צריך להגביר את צריכת הברזל מהמזון כשהמקור העיקרי לברזל הינו מוצרי בשר בקר, הודו, עוף ובמיוחד כבד עוף. אך יחד עם זאת, קיים מגוון רחב של מזונות שעשירים בברזל: עלים וירקות ירוקים כגון פטרוזיליה, כוסברה, תרד, אפונה ירוקה, כרישה, ברוקולי, אצות, טחינה גולמית משומשום מלא, שקדים, אגוזי מלך, דגנים מלאים כגון פסטה מקמח מלא, אורז מלא, קינואה, כוסמת, עדשים, פול, לוביה, שעועית, גרגירי חומוס מבושל, אפרסמון, משמשים מיובשים, צימוקים, שזיפים מיובשים, תאנים יבשות, רימון. רצוי כמובן להיוועץ באיש מקצוע על מנת להתאים תפריט תזונתי אישי שיענה על כל צרכי הגוף.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה