אופן אכילה נכון של דברים קשים
דיון מתוך פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים
שלום דוקטור, שאלה כללית לגבי אופן אכילה נכון כדי לשמור על השיניים מבחינת שחיקה ועומס שמופעל עליהן, כשאוכלים מזון קשה יחסית וארוך כמו מקל בייגלה אפוי או מקל "גריסיני", האם עדיף קודם לחתוך חתיכה בעזרת השיניים הקדמיות ואז ללעוס עם הטוחנות או שעדיף לנסות "לדלג" על הקדמיות? האם השיניים הקדמיות נשחקות מהר מהרגיל או שהעומס עליהן גדול מדי כשחותכים אתן אוכל כזה? או שאולי אין עם זה בעיה והן בנויות לזה? תודה רבה
שלום השיניים הקדמיות חדות ובנןיות לחיתוך. השיניים האחוריות בנויות לטחינה. עדיף לכן לחתוך עם הקדמיות. לכל השיניים נטיה להשחק עם השנים , והשיניים הטוחנות בדכ נשחקות יותר בגלל זמן תפקוד ארוך יותר בזמן האכילה, וגם מהרגלי שחיקה . בברכה ד"ר צור
(מספר מקשר)
ד"ר צור בועז-מומחה ליישור שיניים