דם בצואה ואי נוחות באוכל לאחר התחלת ברזל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

03/04/2024 | 11:23 | מאת: עידן

תינוקת בת 6 חודשים (5 מתוקן) החלה לקבל ברזל בגיל 4.5 חודשים. - לאחר מספר ימים, היא סבלה מיציאות תכופות מאוד ועקב כך פצעים בפי הטבעת, וגם קושי לסיים בקבוקים. - הפסקנו את מתן הברזל לשבוע, היציאות והפצעים השתפרו, הדם המשיך להופיע אך לעתים רחוקות יותר (!). - התחלנו לתת ברזל של כצט, אך הבעיות באכילה ובצואה נותרו, והדם חזר להופיע לעתים תכופות יותר. - כיום, היא סובלת מדם פעמיים-שלוש בשבוע, אוכלת רק חצי כמות, רעבה שוב במהירות ולא נינוחה לאורך כל היום. כל הבעיות החלו עם מתן הברזל הראשון. רופאת המשפחה רוצה לבדוק רגישות לחלבון פרה ואנחנו מנסים לתת נוטרילון פפטי מהיום אבל היא מתקשה לאכול אותו בגלל הטעם (לא רוצים להוסיף סוכר לזה), ואנחנו גם לא בטוחים בכלל שזה הכיוון הנכון כי הכל התחיל יחד עם מתן הברזל. מה דעתך? איך יתכן שהדם קשור לברזל בכלל ואיך כדאי לפעול?

שלום אני חושבת שהרופאה צודקת וצריך לבדוק אלרגיה לחלבון פרה . יחד עם זאת צריך לבדוק שאין לה פיצע שגורם לדימומים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים