ילד בן כמעט 3 בררן באוכל - אשמח לעצה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

29/05/2024 | 14:46 | מאת: דבורה

שלום, יש לי ילד שעוד מעט יהיה בן 3, מפותח מאד שמאד בררן באוכל, הוא מוכן לנסות מזונות חדשים אך אוכל קצת וזהו או שטועם ואומר שזה לא טעים, הוא יכול לבקש שאני אכין לו לחם עם טונה ואז הוא אומר שהוא לא רוצה ואז הוא מבקש לחם עם שוקולד והוא לא טועם מזה קצת ואז הוא מבקש לחם מטוגן... היה תקופה שהוא רק היה מלקק את הממרח כאילו הוא צריך רק את הטעם ולא את האוכל. הוא מסוגל לאכול יום אחד שני פרוסות של לחם מטוגן ברצף ויום אחד שתי ביסים. כיום אוכל עוף, דגים, לחם עם שוקולד או עם טונה, לחם מטוגן, תפוח אדמה, פסטה, אורז, פתיתים, קוסקוס, שניצל , מרק(בעיקר את המים) מדי פעם הוא שותה את המחית גרבר של אחיו, אוכל תפוח, מלפפון לפעמים, מעדן, חביתה לפעמים, קורנפלקס. ירקות שונים לפעמים לפעמים ודברים נוספים פה ושם שאני לא כ"כ זוכרת. לא יאכל לחם עם גבינה וכאלה זה לא מספיק טעים לו... כל המאכלים זה לפי קריזה פעם בא לו פעם לא פעם הוא אוכל הרבה פעם קצת. שותה מטרנה בבוקר ובערב ואם הוא ישן צהרים אז הוא גם מבקש מטרנה, לעיתים קרובות הוא אוכל קצת בארוחת ערב ויותר לא רוצה לאכול ואז נרדם עם מטרנה, ואז יכול להתעורר באמצע הלילה רעב ולבקש בקבוק מטרנה. כעת בגן אני לא כ"כ יודעת אם הוא אוכל את הסנדוויץ' שלו שנה שעברה היה במעון והם אמרו שהוא לא כ"כ אוכל. עקף על השלב של הטחון והתחיל מוצקים יחסית מאוחר כלומר היה אוכל מפעם לפעם אבל לא סדיר עד גיל שנה+ היה ניזון בעיקר ממטרנה. אני לא רואה אצלו שום משהו תחושתי לא מכניס חפצים לפה לא נרתע ממגע רעש וכד' לא נושך וכו' היה קצת משתנק בסביבות גיל שנה כשהיה אוכל משהו יותר קשה כמו אבטיח. מה אפשר לעשות עם ילד כזה האם זה באמת הבררן הקלאסי שעליו מדברים? אני לא כ"כ מרגישה שזה קשור למרקם נראה לי שהוא אוהב דברים טעימים ולא סתם ירקות... גם אני קצת כזאת... מצד שני לקח לו זמן עד שהוא הסתגל למוצקים... האם זה התנהגותי, רגשי ? אשמח לעצה מה אפשר לעשות? תודה רבה

הי רוצה להרגיע אותך , זה לא נקרא ילד בררן , ילד בררן אוכל עד 10 פריטי מזון והבן שלך אוכל הרבה סוגים . הכל בסדר מותר לו לא לאהוב הכל . החשוב הוא לראות שמתפתח יפה על פי עקומות משקל וגובה . ושיש ארוחות מסודרות ושאתם אוכלים ארוחות משפחתיות . בנוסף יתכן שאת צריכה להוציא את הבקבוק תמ"ל על מנת שיואכל יותר ויהיה סקרן לאוכל .

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים