מעבר לאוכל מוצק
דיון מתוך פורום תזונת תינוקות וילדים
שלום, יש לי תאומות בנות שנה שהתחילו לאכול את האוכל הרגיל של הבית - בסופי שבוע כשלא בגן. האם כדאי לעשות זאת בעקביות ולבקש גם בגן שיתחילו להאכיל אותן באוכל הרגיל? מתי בכלל מומלץ לעבור מאוכל טחון (ירקות ועוף/הודו/קציצות וכו')לאוכל לא טחון והאם יש לכך סיבה התפתחותית? האם יש לך המלצה לדרך חלקה (עד כמה שאפשר) לעשות את זה? תודה.
בסדר גמור שהילדות שלך אוכלות מזון רגיל מהבית . בגן אני מאמינה שיתחילו לתת מזון מוצק ,כמובן שאת צריכה לומר לגננת בעיקרון המעבר ממזון טחון למזון מוצק נעשה באופן טבעי ,ובדרך כלל זה קורה בסביבות גיל 7-8 חודשים והמעבר הוא בהתאם להתפתחות המנגנון הלעיסה של התינוק המעבר הוא טבעי בהתחלה המרקם הוא טחון ולאחר מכן מרקם טחון גס עד שהתינוק מתחיל לאכול מוצקים בחתיכות קטנות