תינוק בן 10 חוד' מגיב בגועל לטעמים ומרקמים חדשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

07/08/2011 | 09:22 | מאת: טלי

שלום רב, הילד שלי בן 10 חודשים החודש. מגיל 6 חודשים הוא אוכל ארוחה מלאה של ירקות ועוף (לעיתים גם עם פסטה, טחון) פעם ביום. לפני כחודשיים החל לאכול גם גרבר פעם ביום. בשום אופן לא מוכן היה לאכול מנת פירות, וגם עם הגרבר לא מיד הגיב באהבה. כל דבר אחר שאני מנסה לתת לו לטעום, אם זה פרי, ביסקוויט של תינוקות, אוכל שלנו, תפו"א שאינו טחון, פסטה תינוקות שלא טחונה- התגובה הראשונה היא גועל ונראה כאילו הכל עולה לו והולך להקיא. לרוב הוא לא מקיא, אם כי כבר קרה. גם עם הגרבר בטעימה הראשונה הוא עושה פרצוף, אבל אח"כ ממשיך לאכול. יש לי הרגשה שיש לו בעיה עם מרקמים לא טחונים/חלקים ועם טעמים שונים (ויסות חושי אולי?) מלבד זאת, שכחתי לציין שהוא ניזון בשוטף ממטרנה צמחית כבר מגיל חודש, בהמלצת רופא אז. כשניסיתי לעבור למטרנה חלבית לפני כמה חודשים, לאחר האכלה אחת, הוא הקיא במשך 5 שעות. מאז לא ניסיתי כי הרופא המליץ לעשות זאת במסגרת אשפוז יום כדי לבדוק רגישות לחלב. אשמח לקבל דעה, המלצה בעניין התזונה שלו. איך להתמודד עם חשיפה למאכלים חדשים מבלי לגרום לו לגועל...

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן שיש חושתיות יתר ולכן את צריכה לפנות לקלינאית תקשורת שמתמחת בתינוקות ולאיזור של הפה שנית בקשר למרקמים לכי לעט ,לא בוהר תתקדמי עם מזון אטחון עם מרקם גס כמו חומוס ,קוטג ,ביצה קשה מרוסקת עם גבינה ואם מגעיל אותו תחזרי למרקמים טחונים וכל פעם תנסי מחדש אם את רוצה לדעת אם אוהב מרקם קריספי תנסי במבה בהשגחה שלך כמובן

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים