בן 10 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

26/07/2012 | 20:42 | מאת: לילוש

בני בן עשרה חודשים עוד כמה ימים ורציתי להתייעץ לגבי התפריט שלו. בחודש האחרון הוספתי לו ארוחת ערב של מוצקים ותמיד נראה לי שהכמות לא מספיקה בשביל ארוחת ערב.זה לא היה כזה חשוב לי אם היה אוכל מטרנה כהשלמה לפני השינה אבל הוא לא מוכן בשום אופן. התפריט שלו הוא כזה: בסביבות 5:00-5:30 - אוכל מטרנה 120 מ"ל 8:00 - מעדן ( דניאלה, גמדים ) אם ממש רעב נותנים לו 2 מעדנים 10:00 - פירות 12:00 - ארוחת צהריים: בשר, ירקות ופחמימה 15:00 - בקבוק 120 מ"ל. הסיבה פה לבקבוק היא שאני אוספת אותו מהמשפחתון רק בחמש והחשש שלי שמעדן לא יספיק לו עד שעה כזאת בסביבות 18:00 ארוחת ערב ופה השאלה העיקרית שלי למשל השבוע נתתי ערב אחד צהוב של ביצה+ כף גבינה+ דניאלה ערב שני אכל שלושת רבעי חביתה עם קצת גבינה וקצת אבוקדו היום בערב אכל דייסת קוואקר ( בערך 4 כפות עם חצי כוס מים ) הוספתי בפנים קצת סילאן וטחינה גולמית האם הכמויות של הארוחת ערב מספיקות לו? בסביבות 19:30 הוא הולך לישון, בלי בקבוק הוא באחוזון 50 עכשיו, היה באחוזונים גבוהים יותר וירד כשהתחיל עם התנועתיות המתמדת והמעבר למוצקים

בסה"כ בסדר בעיקרון ב15 היה צריך לתת גבינה או יוגורט 18 בערב חביתה מקושקשת עם גבינה וקצת אבוקדו וקצת ירק ויוגורט בסה"כ את עושה בסדר גמור ואם לא רוצה בקבוק בערב זה סימן ששבע בקשר לדייסת קאקר עדיף שתעשי אותה על בסיס תמ"ל ולא על בסיס מים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים