ברזל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

30/07/2012 | 11:01 | מאת: עדי

ילד בן 4 באיזה מזון יש ברזל חוץ מבשר?.

עדיין המקור הכי טוב וזמין הוא הבשר יש ברזל בקטניות (עדשים -גרגירי חומוס ) יש בבטטה ,תפו"א ותפוח עץ קורנפלקס מועשרים עדיין כל המקורות מהצומח ספיגת הברזל פחות טובה

31/07/2012 | 13:18 | מאת: Gramse

המקור העיקרי לברזל הינו מוצרי בשר בקר, הודו, עוף ובמיוחד כבד עוף. אך יחד עם זאת, קיים מגוון רחב של מזונות שעשירים בברזל: עלים וירקות ירוקים כגון פטרוזיליה, כוסברה, תרד, אפונה ירוקה, כרישה, ברוקולי, אצות, טחינה גולמית משומשום מלא, שקדים, אגוזי מלך, דגנים מלאים כגון פסטה מקמח מלא, אורז מלא, קינואה, כוסמת, עדשים, פול, לוביה, שעועית, גרגירי חומוס מבושל, אפרסמון, משמשים מיובשים, צימוקים, שזיפים מיובשים, תאנים יבשות, רימון. רצוי כמובן להיוועץ באיש מקצוע על מנת להתאים תפריט תזונתי אישי שיענה על כל צרכי הגוף.

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים