תינוק בן שנה שמסרב לאכול

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

01/08/2012 | 14:06 | מאת: מרב

הבן שלי נהג להיות אכלן טוב, שאוכל הכל (רק בשר הוא לא כל כך אהב) ובשמחה. אבל מגיל 8 חודשים בערך זה התחיל להדרדר - בהתחלה הוא לא הסכים שיאכילו אותו, אחר כך לא הסכים לאכול בכסא, ובערך מגיל 10 חודשים הוא הצטמצם יותר ויותר במה שהוא מוכן לאכול. נכון לעכשיו, בגיל שנה וחודשיים, הוא מוכן לאכול רק פירות, יוגורט/גבינה לבנה, וטוסט (עם גבינה צהובה או בלי כלום). או בקבוק, כמובן. אבל הוא לא אוכל ירקות, קטניות, ביצים, או בשר; וגם לא תבשילים או רטבים משום סוג שהוא. אפילו מאכלים שהוא מאד אהב, כמו עגבניות, אבוקדו או טחינה, הוא כבר לא מוכן לטעום. מה עושים במצב כזה? אני לא רוצה לריב איתו שיאכל או לדחוף לו בכוח אוכל לפה (זה גם לא ממש אפשרי אפילו אם הייתי רוצה). ניסיתי לתבל יותר, לתבל פחות, לאכול ביחד איתו, להאכיל אותו, לתת לו לאכול רק בעצמו, לתת לו צעצועים שישחק תוך כדי, ואני כבר פשוט לא יודעת מה לעשות יותר... יש למישהי/מישהו רעיון?

תנסי לעשות סדר בלי לחץ אם הילד שלך בריא הוא יואכל אבל אם תהיה בלחץ ותיתני אוכל תוך כדי משחק הוא יבין שאוכל זה משחק ולכן לא ירצה לאכול כאשר את נותנת ארוחה את שמה בצלחת פחמימה שהוא אוהב וקציצה למשל ,כמה שאוכל אוכל ארוחה לא יותר מחצי שעה ,ולאחר מכן אין אוכל ומחכה 4 שעות ,בין ארוחה לארוחה לחכות 4 שעות ,וכך תמשיכי כמובן אם הילד מתפתח כפי שצריך לאורך עקומות גדילו שלו אין לך מה לדאוג אם את לא מסתדרת תפני לדיאטנית מומחת לילדים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים