חיים על כלייה אחת

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

20/08/2012 | 14:09 | מאת: עדי

שלום בני בן שנה וארבעה חודשים. נולד עם כלייה אחת תקינה. הכלייה השנייה אינה מתפקדת ויכול להיות שבעתיד יהיה צורך להוציא אותה. אני מנסה קצת ללמוד את הנושא כדי לדעת איך להתמודד עם המצב להמשך. הבנתי שמבחינה סטטיסטית מי שנולד על כלייה אחת שמתפקדת ועובר בהמשך ניתוח להוצאת כלייה הוא בעל סיכויי גבוה יותר לפתח ירידה בתפקוד כליה אחרי 25 שנה. שאלתי היא: 1. מה המשמעות של ירידה בתפקוד כלייה אחרי כ 25 שנה, איך הדבר משפיע על החיים ומה עושים. האם המשמעות שהוא יזדקק להשתלה?. 2. האם בניית תפריט תזונה מגיל 0 שכולל תפריט מאוזן של חלבונים ומלח עשוי לשמר את הכלייה יותר? ראיתי שפעוט עד גיל 3 אמור לצרוך כ 15 גרם חלבון. בדקתי ובני צורך כ 30 גרם ליום (10 גרם סימילק, 7 גרם גבינות, 12 גרם מנה בשרית וירקות). קשה מאוד לצרוך כל כך מעט חלבונים. מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

על מנת שתקבלי תשובה רפואית את יכולה לפנות לנפרולוג ילדים ויסביר לך מה זה אומר מבחינת תפקוד (מתייחסים לקראטינין ואוראה ) ומה קורה לאחר 25 שנה (יש נפרולוג ילדים בכל ק"ח ) מבחינה תזונתית למרות שיש רק כלייה אחת הילד אוכל כרגיל ,נכון שאנו בעולם מערבי כולל ילדים אוכלים מעבר מבחינת חלבונים ומלחים אבל כל עוד שתפקודי כליות תקינים לא עושים שוב הגבלה לעומת זאת כאשר יהיה גדול וירצה לבנות שרירים לא ניתן לו שייקים על בסיס חלבונים כי זה עומס גדול על הכליות כרגע הוא צריך לאכול רגיל

21/08/2012 | 08:02 | מאת: עדי

שלום ותודה על התגובה האם יכול להיות שאם מגיל אפס במידה והילד ישמור על ערכי נתרן וחלבונים כפי שמוגדרים לגילו ומשקלו הדבר יכול להועיל לכך שהכלייה תחזיק יותר זמן מעמד כיוון שפחות מעמיסים עלייה? האם יש סטטיסטיקה של מצבי ילודה עם כלייה אחת על אורח החיים לעתיד הרחוק?

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים