אלכוהול
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
שלום, אני בתחילת שבוע 10 להריוני ואני סובלת מבחילות ולעיתים גם הקאות. אין הרבה סוגי מזון שאני מסוגלת לאכול אבל היום אימי הגישה בתום הארוחה עוגת רולדה של עלית בציפוי שוקולד חלב. העוגה מצאה חן בעיני ואכלתי מימנה שתי פרוסות ועוד כמות מסויימת מציפוי השוקולד שעליה. לאחר מכן ראיתי ברכיבים שהעוגה מכילה אלכוהול, איני יודעת באיזו כמות והאם הוא עבר אפייה או שהעוגה הוטבלה בו לאחר האפייה שלה. רציתי לשאול עד כמה זה מסוכן לעובר וכמובן לציין שאני לא שותה אלכוהול או אוכלת שוקולד בכלל ביומיום. אודה לתשובה מהירה כי אני מודאגת. תודה רבה, שני.
בשליש הראשון יש בחילות ולפעמים הקאות -זה נורמלי. תאכלי רק מזונות שאת מרגישה טוב איתם. בדרך כלל תופעה זו עוברת לאחר 3 חודשים. אם ההקאות דחופות וקשות, לפעמים יש סכנת התייבשות וצריך להיות מודעים ובמידת הצורך להגיע לבי"ח. לגבי העוגה: לא ממליצה לאכול עוגה זו ועוגות בכלל לא בגלל הכמות המזערית של אלכוהול שיש בהן אלא משום שהן משמינות מאוד וכיום ידוע מעבר לכל ספק שהשמנת יתר בהריון גורמת נזק לא רק לאם אלא גם לעובר במהלך חייו. תעברי את התקופה הבעייתית, תאכלי בריא וכמה שפחות מתוק ושיהיה בהצלחה