תשוקה לגבינה צהובה

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

31/12/2012 | 11:34 | מאת: שירה

שלום רב, אני בתחילת הריון ראשון (שבוע 7) וכבר כשבוע יש לי תשוקה לגבינה צהובה על כל גלגוליה וצורותיה(נמסה, בלחם,בפיצה שלא אכלתי כבר כמה שנים טובות וסתם פרוסת גבינה בלי כלום) אני סובלת מבחילות, שמתחזקות בשעות הערב ולרוב לא בא לי לאכול אוכל מבושל. אציין שאני צמחונית כ14 שנה, ומשתדלת מאד להקפיד על תזונה טבעית (כמה שפחות מזונות מעובדים,דגנים מלאים,פחות מוצרי חלב וכו'). אני יודעת שתשוקה למזון מסויים יכולה לעתים לרמז על חסך במרכיב חיוני בתזונה. מכיוון שאני לא מעוניינת להתמסר לתשוקה הזו עד הסוף (משתדלת להגביל לפעם ביום-יומיים),בגלל המרכיבים הבעייתיים של מזון זה (שומן,כולסטרול,צבעי מאכל,חומרים משמרים,חלב פרה)רציתי לנסות לקבל כיווני חשיבה למה יכול להיות החסך- בהסתמך על המרכיבים התזונתיים שבגבינה,אולי אוכל להבין על סמך הכירות עם עצמי מה חסר ובמה ניתן להחליף. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
31/12/2012 | 16:11 | מאת: ד"ר אולגה רז

שלום רב, החשקים של תחילת ההיריון הינם דבר ידוע וברוב המקרים אין להם הסבר הגיוני. יכול להיות שהכחשת את האהבה שלך לגבינה צהובה בניסיון להמנע ממזון מעובד :) בכל מקרה אחרי שסביר להניח יעבור לך החשק בחלוף התקופה וכמו בכל דבר לא צריכים להיות קיצוניים - אם בא לך משהו תאכלי כמה פעמים אח"כ יעבור ותחזרי לעצמך זו לא סיבה לדאגה. יחד עם זאת כדאי לעשות בדיקות מקיפות של ברזל, פריטין, B12 וויטמין D כי ללא קשר לחשקים יתכן שיש מחסורים בסיסיים שיש לטפל בהם בכל מקרה.

מנהל פורום תזונה בהריון