"צמחונית" בהיריון..
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
ד"ר אולגה שלום רב, מאז תחילת ההיריון שלי איבדתי חשק במאכלים רבים ואני חוששת מחוסר צריכת חלבון: - אני נגעלת מאכילת בשר/עוף/דגים - לא מסוגלת לאכול ביצים - קטניות כגון חומוס, אפונה ועדשים עושים לי גזים איומים שאני כבר מעדיפה לוותר על אכילתם.. - מוצרי חלב אני עדיין צורכת, בעיקר גבינה לבנה, חלב וגבנ"צ ההימנעות מאכילת מוצרי חלבון גורמת לי לאכול יותר פחמימות ובדיקות הדם בתחילת ההיריון העלו כי הסוכר שלי מעט גבוה.. מה עליי לעשות? האם צריכת חלבון ממוצרי חלב בלבד מספיקה? תודה רבה מראש ויום נפלא! :) טל
למרות שאין מספיק מידע בשאלתך, הרושם שלי שהסלידה מהחלבונים הינה דבר זמני וסביר שתחלוף לקראת אמצע ההריון. אכילת פחמימות לא אמורה להזיק מבחינת התפתחות סכרת הריונית. אם תבחרי פחמימות מורכבות כגון לחם מחיטה מלאה, אורז, פסטה, גריסים, קינואה וכו', אשר מחולקות לארוחות קטנות - כל 3 שעות. חשוב להוסיף לזה הרבה ירקות שלא עושים גזים (עגבניה, מלפפון, דלעת, דלורית, גזר, סלק, קישואים). מאחר ואת לא אוכלת מוצרי בשר כדאי לקחת ויטמינים של הריון, שבין יתר המרכיבים מכילים ברזל ו-B12 שכרגע חסרים לך בדיאטה. תנסי לראות האם ביצה מגעילה אותך בגלל החלבון או בגלל החלמון ותאכלי את החלק שפחות בעייתי ותשאירי מוצרי חלב כמקור עיקרי לחלבון. אם תוך חודש - חודשיים תופעת הסלידה לא תעלם, נצטרך להחליט מה לעשות.