שאלה
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
שלום! ידוע שרצוי לאכול בשר בקר בהריון כי יש בו ברזל. שאלתי היא: בסופרמרקטים מוכרים 2 סוגים של בשר בקר: בשר בקר טרי טחון ובשר בקר קפוא טחון (הבשר הטרי יקר יותר). האם, מלבד הטעם, יש הבדלים נוספים, בריאותיים, בין 2 הסוגים? האם זה נכון שבבשר הטרי יש הרבה יותר ויטמינים (ברזל, אבץ, B12 וכו') מאשר בבשר הקפוא? ולגבי הבשר הקפוא- אם אכן חלק מהויטמינים שציינתי "נעלמים" בתהליך ההקפאה, איזה אחוז מהם בכל זאת נשאר גם לאחר ההקפאה? לסיכום: האם זה קריטי וחשוב מאוד לאישה בהריון לאכול דווקא את הבשר הטרי או שגם אכילת הבשר הקפוא היא טובה ואפשר להסתפק בה? ואגב, מהו הזמן המקסימלי שאפשר להשאיר בשר (טרי/קפוא) במקפיא לפני שעושים בו שימוש? תודה מראש.
קודם כל, מה שיקר יותר בדרך כלל גם טוב יותר אז לא כדאי לקנות בשר טחון קפוא משום שאת לא יודעת בוודאות מה יש בפנים. לאעומת זאת, אם את רוצה לעשות קציצות מבקר טחון אז תקני בקר טרי דל שומן ושיטחנו לך אותו בנוכחותך. אז את לפחות יודעת מה את אוכלת. לגבי בשר בהריון - לא חייבים לאכול בקר, אפשר גם עוף והודו. נכון שכמות הברזל בהם קצת יותר נמוכה אבל הם מכילים פחות שומן וגם יותר זולים. במהלך ההריון, ירידה בברזל מופיעה בחלק גדות מהנשים, כך שאין מנוס בכל מקרה מלקחת כדורי ברזל ובמקרים אלה, אכילת בקר בדרך כלל לא תעזור. אם נדבר עך בשר קפוא לעומת טרי (לא טחון) אז אין הבדל משמעותי בין שני הסוגים מבחינת תכולת ויטמינים ומינרלים. דבר אחרון, את יכולה להחזיר בקר בהקפאה במשך זמן ממושך - בטח כמה שבועות, בתנאי והקפאת אותו מיידית.