טחינה בהריון - המלצות חדשות
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
שלום, לאחרונה ראיתי שמשרד הבריאות פרסם הנחיות חדשות לתזונת נשים בהריון. להפתעתי, בסעיף האחרון מופיע כי "מומלץ להימנע מצריכת סלטי חומוס וטחינה קנויים. רצוי להכינם בבית ולאכול אותם תוך יומיים מהכנתם". האם גם טחינה גולמית מהווה סיכון לליסטריה?
עד כמה שזכור לי, המלצות אלה מכוונות רק לחומוס וטחינה שקונים במסעדות וקיוסקים אשר נמצאים פתוחים ואין וודאות לגבי כמה זמן היו פתוחים בדוכן. הטחינה וחומוס שנמכרים בסופים סגורים מחברות ידועות, סביר להניח שעברו תהליכי שימור ופיסטור ויש פחות סיכון לזיהום בחיידקים וטפילים אחרים. זה מתייחס גם לטחינה גולמית