חרדות אכילה בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

24/05/2013 | 08:44 | מאת: לבנת

שלום אני בשבוע 6. יש לי חרדות לגבי כל דבר שאני מכניסה לפה, שמא הוא מזיק כי לא נוקה/בושל דיו וכו' נמנעת מ: תה, קפה, אלכוהול אכילה בשנית אוכל שבושל וקורר/הוקפא אכילה בחוץ (חיידקים) אכילת דגים (כספית) אכילת חטיפים (כימיקלים) אכילת עוגות בימים שלאחר אפייתן אכילת פירות וירקות (אוכלת חלקית מחשש שמא לא נשטפו היטב. איני יודעת כבר מה לאכול.. אני מרבה במוצרי חלב ולחם. ושאלה נוספת, השבוע אכלתי אורז עם עדשים שלאחר מכן שמתי לב שהשום בו שינה את צבעו לירוק, ידוע לי שזה בשל השימוש בסכין מתכת. האם מסוכן?????

26/05/2013 | 12:56 | מאת: ד"ר אולגה רז

באופן עקרוני בהריון אפשר לאכול כל דבר אבל בכמה תנאים: להימנע מאכילת מוצרים שלא עברו בישול/טיגון מלא, למשל סושי וכו'גבינות עם עובש, להימנע משתיית אלכוהול. כל היתר אפשר באופן חופשי, ההריון זה מצב פיזיולוגי שלא מצריך הכנות מזון מיוחדות, רצוי כמובן שהאוכל יהיה נקי. אפשר לאכול בשר לאחר שבושל והוקפא, רק שימי לב שיוקפא בהיותו חם. את יכולה לאכול במסעדות ואם את מאוד חרדה אז תמנעי מסלט כי את לא יודעת איך רחצו אותו. את יכולה לשתות תה וקפה 2-3 כוסות כל אחד. והעיקר לא להיות כל הזמן לחוצה כי זה פוגע הרבה יותר מאוכל

מנהל פורום תזונה בהריון