שאלה לגבי מעבד מזון ושימוש בו
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
היי שבוע 12 יש לי מעבד מזון בבית - שאיתו אני קוצצת ירקות (לטובת בישול, לדוגמא שמה בו עגבניה , בצל שנכנסים אחכ לבישול על הגז בשביל שקשוקה למשל.) ולפעמים גם אני משתמשת במעבד במזון ושמה בו חזה עוף או בשר טחון לפני בישול. (לטובת קציצות ) האם זה יכול להיות מסוכן מבחינת הירקות? יהיה מסוכן לאכול אותם? מהסיבה שאני שמה בו בשר/ עוף לפני בישול. כמובן שאני שוטפת את הכלי והלהב משימוש לשימוש. תודה מראש ושבת שלום ענבל
ההמלצה היא להפריד בין משטחי עבודה של בשר/ עוף חיים לבין משטחים של ירקות ופירות. ככל ואינך יכולה לבצע את ההפרדה וודאי שאת שוטפת היטב היטב את הכלי.