בחרדות מבשר בהריון מה עושים?
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
היי אני לא מחוסנת לקטוסופלזמה וגם סובלת ממעי רגיז. בתחילת ההריון אכלתי בשר פעם בשבןע אבל כעת התחלתי לפתח חרדות ומעדיפה להימנע. יש לי חששות מגידול הבשר והתנאים ששכב וגם מהישול שלי למרות שעושה well done. האם אפשר לוותר על בשר במהלך ההריון? הדבר היחידי שאני צורכת כרגע זה טונה מקופסת שימורים (פעמיים בשבוע) וביצים. מה עוד ניתן לשלב בתפריט שיכול להחליף את הבשר כרגע? אשמח לפתרון. לגבי קטניות לא אוכלת הרבה בגלל המעי הרגיז
בעיני אם תקפידי לקנות בשר טרי ממקומות נקיים את יכולה להמשיך לצרוך בהריון. אבל לשיקולך. מבחינת ברזל, המקורות הטובים ביותר הם עוף, הודו ובקר. פחות נספג מהצומח , יכולה להשלים דרך תוסף ברזל על פי מינון רופא/ דיאטנית בייעוץ אישי. מבחינת ערך איכותי של חלבון : ביצים, מוצרי חלב כולל גבינות ויוגורטים טבעיים, ביצים, טונה וקטניות שציינת שפחות אוכלת .
אם אני מכינה בשר ושמה לאחר מכן במקרר, ניתן לצרוך עד יומיים?