האם מותר לאכול לחם מסויים
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
היי, בעקבות כתבה שראיתי על כך שהלחם האהוב עליי לא מתקלקל ובשל חשד לחומרים משמרים רבים הלכתי לבדוק את הרכיבים, לא ראיתי חומרים משמרים אבל שמתי לב שכתוב שטופל באתיל אלכוהול. אלו הרכיבים: קמח חיטה מלא רך (65%), מים, שמן חמניות (2.5%), שמרים, קמח חיטה רך, מחמצת (מים, קמח חיטה) (1%), מלח, נבטי חיטה, קמח לתת שעורה, תמצית לתת שעורה. טופל עם אתיל אלכוהול. רציתי לשאול האם הטיפול הזה מונע את אכילת הלחם? וגם האם שמן חמניות הוא בעייתי? או העובדה שבאמת לא מתקלקל למרות שלא רואה שיש חומרים משמרים? הלחם הוא לחם מוראטו מחיטה מלאה והוא באמת לא מפתח עובש גם אחרי הרבה זמן אצלי..