שאלה בנוגע לרכיבים של מוצר ספציפי
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
האם מותר חטיף חלבון של פנגיאה בהריון? רכיבים: חלבון אפונה (42%), (אגוזי לוז, חמאת אגוזי לוז)(סהכ לוז 18%), סירופ סיבי עולש, תמרים, קקאו (8%), פתיתי קוקוס
כתוב שיש בזה: "סירופ סיבי עולש". אין בעיה עם סירופ סיבי עולש?
מבחינת המלצה למי שיכולה- כדאי אולי בהריון להמנע מעולש לגמרי?
מדובר פה על הסיב של הצמח. כפי שרשמתי , במתכונת הזו של רכיב בחטיף זה בסדר. הבעיה עם צמחים זה כששותים אותם בתיוני תה או כחליטה ואז בהמלצה להימנע.
חשוב לי מאוד רק להבין - מדוע הבעיה היא רק בחליטה/תיונים? האם בגלל ההרתחה? מה זה שונה אם זה בתוך מוצר או כשתייה?
כי אז משתחררים חומרים פעילים למי השתייה. אם את חוששת הימנעי , זה חטיף , לא משהו שצורכים גם ככה על בסיס קבוע וחשוב מבחינת ערך תזונתי.