שאלות בנוגע לבטטה בהריון
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
אני מכינה בטטה בתנור ושמה במקרר. 1. האם יום למחרת ניתן לאכול קר ללא חימום במיקרו? 2. כמה ימים זה יכול להישאר במקרר?
תודה רבה אשמח לדעת מה הסיבה שמומלץ להעביר חימום
חיידקים עלולים להתפתח כשהמזון קר. במקרה של בטטה בגלל שזה סוג של ירק עמילני אז לא בטוח שיתפתח תוך יממה בקירור, אך בכל זאת עדיף לא לקחת סיכון.
תודה רבה!! ומה לגבי: 1. גרגירי חומוס 2. אפונה 3. קינואה אם הכנתי ושמתי במקרר, מומלץ גם לחמם ולא לאכול קר?
בחימום את בטוחה שאם התפתח איזשהו חיידק , הוא יהרג. אבל ברמת העיקרון אפשר לאכול את המזונות האלו בצורה קרה ( אחרי שבושלו וקוררו).