מוצרי טבעול בהריון האם אפשר
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
שלום, אני בשבוע 32 ועד כה נמנעתי מאוכל מעובד. הייתי אוכלת פעם בחודש אולי טבעול כי הייתי מכינה בשר. לפני חודשיים הפסקתי לצרוך בשר לאחר שרכשתי בשר מהסופר ולתדהמתי היה מקולקל וזה עשה לי טראומה שהחלטתי לא לגעת יותר בבשר (גם לא חוסנת לטוקסופלזמה). נכון לכרגע אין לי יותר מדי אופציות לאכול למעט טונה או מעדני פרו. אני לא מבשלת יותר מדי ולכן רציתי לשאול אם זה בסדר לאכול פעמיים בשבוע מוצרי טבעול עד שאחזור לעצמי. נניח מדובר על שניצל תירס אז לאכול פעמיים בשבוע כל פעם שניצל אחד או ממוצרים אחרים של טבעול כמו קציצות טבעול/לביבות/שווארמה טבעונית ועוד אני ממש בחרדות כי מדובר על הריון יקר ומוצאת את עצמי כל הזמן רעבה
יש עוד מקורות לחלבון מלבד בשר ויוגורט. גבינות , ביצים , טונה, דגים, קטניות ( עדשים שעועית אפונה גרגירי חומוס). תמיד עדיף לצרוך מזון לא מעובד.