פיצה עם פטה וגורגונזולה (גבינה כחולה)
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
שלום, אני בשבוע 15. אכלתי היום (בטעות) משולש פיצה המכיל את הגבינות הנ״ל. הפיצה הוכנה בטאבון, בחום גבוה… האם עדיין מדאיג? האם יש נתונים לגבי אחוזי הדבקות בליסטריה בישראל? זה דבר נפוץ?
פטה לאחר חימום מותר. גבינה כחולה אסורה גם אחרי חימום. כי מדובר בעובש. תעקבי אחרי תסמינים של הקאות/ חום/ שלשול/ כאבי בטן או כל תסמין אחר ובמידת הצורך גשי להיבדק אצל הרופא המטפל שלך.