אבקת חלבון בהריון - האם אפשרי?

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

02/06/2024 | 22:31 | מאת: מיכל

היי הריון שבוע 17 לצערי לא מסוגלת לצרוך חלבונים משום סוג הכל דוחה אותי אין בחילות או הקאות אוכלת טוב פחמימות אבל לא מסוגלת לראות חלבונים - עוף, גבינה, דג, שעועית, שאר קטניות או טופו. סוג של גועל בלתי מוסבר. גם בשוטף אני לא מחבבת חלבונים בתפריט ולרוב נמנעת מאכילת בשרי שלא מטעמי צמחונות, אז בהריון, אין בכלל על מה לדבר. החלבון היחיד שאני צורכת הוא ביצה, אבל הבנתי שלא רצוי לצרוך יותר מביצה ביום על מנת שלא להגיע לגרום לעלייה ברמות הכולסטרול. התייעצתי עם רופא הנשים שלי - רופא פרטי גדול ומנהל מחלקה. הוא הסכים איתי שאבקת חלבון תהיה ברירת מחדל טובה. הבנתי מחיפוש קל ברשת שתזונאיות שוללות את הרעיון מכל וכל. בבירור מול מספר חברות הבנתי שישנן אבקות חלבון שכוללות חלבון מי גבינה בלבד - ללא תוספים כלל וללא ממתיקים מלאכותיים. הרופא שלי לא ידע לוון אותי באופן ספציפי. לכן רוצה לשאול - האם יש מניעה לקחת אבק חלבון על טהרת החלבון? איזה מינון עלי לקחת ואיך לחשב את הביצה שבכל אופן אוכלת? האם יש בצריכת אבקת חלבון סיכון מסוים? תודה ראש!

אם אבקות חלבון אז רפואיות ולא אלו המשווקות לספורטאים , יש מס׳ חברות בשוק. לגבי כמות ופיזור על פני היום- החישוב וההתאמה יוכלו להעשות רק במסגרת ייעוץ אישי תוך בחינת הצריכה התזונתית שלך ועוד פרמטרים חשובים.

מנהל פורום תזונה בהריון