שאלה לגבי רגישות לגלוטן
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
שלום, אני רגישה לגלוטן (לא צליאק), סובלת מנפיחות, אקנה, ונוגדנים בבלוטת התריס כתוצאה מצריכת גלוטן, לכן תזונאית קלינית המליצה לי שלא לאכול גלוטן כאורח חיים. האם במהלך ההריון אני כן צריכה לצרון גלוטן, כדי לא להפוך את העובר לצליאקי? אשמח להבין את אותו הדבר לגבי בוטנים, ומאכלים המכילים לקטינים בכלל: קשיו, שעועית, שיבולת שועל. האם אני צריכה לחשוף את העובר לחומרים האלה בהריון כדי למנוע תינוק אלרגי?
בוטנים- חשיפה מינימלית. גלוטן- אם יש לך רגישות ברמה שאת לא יכולה לאכול אז מן הסתם אל תאכלי. אם זה רק ברמת אקנה- הייתי כן אוכלת . בכל מקרה התינוק ייחשף לגלוטן במסגרת הטעימות בשנה הראשונה לחיים. כל שאר הרכיבים שרשמת אין שום הגבלה עליהם.