לפני ובמהלך ההיריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

01/12/2013 | 12:57 | מאת: הדס

שלום. אני בת 30+ ומתכננת היריון שני בIVF. יש לי כמה שאלות בנוגע לתזונה לקראת ההיריון, ובמהלכו: 1). האם ישנם מאכלים מומלצים במיוחד לקראת ההיריון ומהלכו? 2). האם יש מאכלים אסורים במפורש במהלך ההיריון? 3). מה מומלץ לאכול בהיריון לחיזוק המערכת החיסונית והעובר? 4). האם מותר ליטול ויטמינים / תוספי תזונה / צמחי מרפא בהיריון? אם כן, אלו? 5). האם מותר לאכול ירקות חריפים במהלך ההיריון? (למשל שום, בצל רוק, בצל לבן/סגול, כרתי) במידה וכן, מהי הכמות המומלצת? תודה מראש, הדס

לקריאה נוספת והעמקה
02/12/2013 | 16:38 | מאת: ד"ר אולגה רז

הדיאטה המוטמלצת לפני כניסה בהריון היא עשירה בפחמימות מורכבות בעלות מדד גליקמי נמוך (גריסים, קטניות, לחם מחיטה מלאה וכו), מוצרי בשר לא שמנים, ביצים ומוצרי חלב 5% שומן, הרבה ירקות והרבה שתייה. כדאי לחלק את האוכל לכמה ארוחות קטנות כל כמה שעות. מה שלא מומלץ לפני כניסה להריון זה סוכריןם, ממתקים, חטיפים. אם את רוצה משהו מתוק אז הכי טוב זה גלידה - לא בכמויות מוגזמות. ישנם תוספי תזונה המיועדים להריון וע=אותם כדאי לקחת, בהתייעצות כמובן. כדי לשמור על מערכת חיסונית תקינה צריכים להמשיך לאכול נכון גם בהריון, לא להשמין יותר מידי ולשמור על רמות ברזל ו-B12 צקינים משום שאנמיה יכולה להחליש מערכת חיסונית. אני לא רואה סיבה מיוחדת לא לאכול בצל ושום, אם זה לא מפריע בשום צורה שהיא

מנהל פורום תזונה בהריון