מה יהיה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/07/2004 | 20:31 | מאת: טל

לד"ר הידש שלום רב אני מטופל בריספרדל מזה חודשיים וחצי כמעט פלוס ואבן מדי פעם הטיפול לא עוזר ואני מרגיש החמרה במצבי , כמעט שאינני יוצא ואינני מרגיש שאני יכול לעשות דברים אלמנטריים כגון לשבת עם בן אדם ללא פאניקה וחוסר שקט גמור מולו ועם עצמי , הבעיה הופכת חמורה כאשר אני לא מרגיש טוב בעצמי כלומר חוסר ריכוז מוחלט וחוסר יכולת להרגיש שוב שקט נפשי , המצב כבר בלתי ניסבל אני מרגיש באמת חסר אונים הפחד שלי שהתרופות לא יעזרו ומצבי הנפשי יילך וידרדדר עד חוסר תפקוד מוחלט ,האם יוצאים ממצבים כאילו? , בתודה על עצתך , טל.

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2004 | 00:33 | מאת:

לטל איני חושב שאפשר לאבחן ברשת אבל התופעות שאתה מתאר יכולות להתאים לחרדה, כדאי שתתיעץ עם הרופא המטפל ואם אני צודק אז הפתרון הוא פשוט-כדור הרגעה לפי הצורך וגם בימים של ירידה תרגיש טוב יותר. שיהיה רק טוב דר' גיורא הידש

07/07/2004 | 08:55 | מאת: מיטל

טל שלום, אני כל כך מבינה את החששות שלך כי גם אני הייתי בסרט הנורא הזה. סבלתי מאגורפוביה וחרדה חברתית, הייתי מדברת עם אנשים עם חוסר ריכוז, בלבול, חרדה ומה לא. הייתי בטוחה שאני לעולם לא אצליח לנהל שיחה נורמלית עם מישהו. ניסיתי הכל (חוץ מתרופות) ולבסוף הגעתי למסקנה שאין תרופת פלא, ואם אני לא אעזור לעצמי שום תרופה לא תעזור. נרשמתי למועדון הספורט הקרוב לביתי, התחלתי להתערבב בין אנשים (וכן היו התקפי חרדה בעוצמות מפחידות), התחלתי לשחות (למרות הכל), ואתה יודע מה, לאט לאט הביטחון התחיל לחזור, תדירות ההתקפים פחתה והיום אני מרגישה הרבה יותר טוב ממה שהרגשתי לפני כן. אז טל, כן אפשר לצאת מזה, אבל לא לחכות שהתרופה "תעשה את העבודה". ההצלחה תלויה בך בלבד. תדע תמיד שמהתקף חרדה לא יכול לקרות שום דבר, וגם אם ההתקף מגיע לעוצמה גבוהה מאוד אח"כ זה חייב לרדת ולהתאזן. בהצלחה, מיטל.