הפסקת נטילת כדורים מסוג אלטרול
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
ד"ר שלום רב, שוב אני חוזרת לאותו מקום היכן שהייתי לפני כחודש פחות או יותר. החלטתי להפסיק לקחת את האלטרול. באמת עכשיו זה הזמן המתאים, ירד לי הלחץ בעבודה, יש לי אוויר לנשימה, אין שום סיבה שאקח את הכדור-יש לי מצב רוח, אני לא עצבנית וכד' וכד'. הבעייה שעם הקטנת המינון משתבש לי שעון הביולוגי, דהיינו לפני כשבוע הייתי מתעוררת עם אור הבוקר אבל עם זה הסתדרתי אבל כעת אני מתעוררת ב-3:30 בבוקר (בדיוק באותה שעה כל יום) אני מרוב פחד שלא אחזור להרדם לוקחת 1/4 כדור זודורם ואז אני מתעוררת מטושטשת בבוקר. (שכחתי לציין שאני עם 25 מ"ג של אלטרול). מה עושים ? האם כדאי להפסיק את האלטרול ולקחת כל ללילה 1/4 זודורום לפני השינה ע"מ שמחזור השינה יסתדר ? אני חייבת לקבל תשובה כיצד אני אוכל להפסיק עם אלטרול ולחזור לשינה תקינה אנא עזרתך כי אני באמת מרגישה שהדיסטימה מאחורי !!
עדיף לקחת את הזודורם לפני השינה מאשר באמצע הלילה. הזודורם משפיע בעיקר ב-4 השעות הראשונות אחרי לקיחתו. ולכן רצוי לקחת אותו הכי מאוחר 4 שעות לפני שאת מתכוונת להתעורר ולקום. לגבי האלטרול- מעבר להשפעה האנטי-דכאונית שלו הוא מסייע לשינה ומחזק השפעה של כדורי שינה. לעיתים מינון נמוך של אלטרולט 10 מ"ג יכול להינתן למי שמתקשה להירדם.
לדור שלום את כל זה אני כבר יודעת. הבעייה שבעיות השינה שלי הם כתוצאה מדיסטימיה וכעת שכל התקופה הזאת מאוחרי, חשבתי שלא תהינה לי בעיות שינה ולכן עם הקטנת המינון של האלטרול, חשבתי שהשינה תהיה סבירה ולצערי, אני נוכחת לדעת כל הזמן מחדש שעם הורדת המינון של אלטרול השינה שלי נפגעת , כך שניתן להסיק שאיכות השינה שלי היא כתוצאה מהכדורים ואני רוצה להפסיקם ! האם עכשיו תהיה לי תלות תמידית בכדורים בגלל שאיכות השינה שלי ירודה ? או באמת כדאי לנסות איזה 10 ימים לקחת את זודורם על מנת לייצור את מחזור שינה ללא כדורים :? מה דעתכם ?