התמכרות לקלונקס בגין התקפי חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/11/2005 | 14:43 | מאת: דנה

אני סובלת מהתקפי חרדה קשים בשנה האחרונה שרק התגברו במהלך החודשים האחרונים. כמו כן אני סובלת מהפרעות אכילה מזה שנים רבות. ההתקפים כל כך קשים ומפחידים ואני מרגישה כי בעת התקף אני עומדת לחטוף התקף לב. לכן אני נוטלת קלונקס באופן קבוע כל כמה שעות כל פעם שני כדורים של 2 מ"ג. אני גם לא אוכלת במיוחד והשאלה שלי מאחר והגוף חלש לאחר כל הדיאטות שעשיתי במהלך חיי, האם אני באמת יכולה לחטוף התקף לב מאחר ויש לי את כל הסימפטומים, כאבים בחזה שמקרינים ליד שמאל, פאניקה נוראית, חוסר שקט ומחשבות טורדניות. אציין כי הקלונקס כבר לא משפיע במיוחד לאור העובדה שאני לוקחת בקביעות ואף מעלה את המינון. לוקחת כל יום לפחות עשר כדורים של 2 מ"ג. אודה על תגובתך.

25/11/2005 | 16:25 | מאת: אקס-מן

שלום לך, את לוקחת כל יום מינון של לפחות 20 מ"ג קלונקס? מינון כזה הוא גבוה מאוד וגם מסוכן. את חייבת לראות פסיכיאטר ולהתייעץ איתו לגבי טיפול הולם כי שימוש מופרז בקלונקס הוא לא פתרון אלא בעיה. את צריכה להיגמל בהדרגה מהקלונקס. אם את פוחדת שיש לך בעיה שקשורה ללב את יכולה לפנות לרופא משפחה שיבדוק אותך, ואם יש צורך תפני לקרדיולוג. אקס-מן.

25/11/2005 | 23:44 | מאת: דור

בשנות ה-80 טיפלו כך בהפרעה של פאניקה, אך לא כיום. לכן אני מניח שאת לא מקבלת את הטיפול מפסיכיאטר, או שהפסיכיאטר שלך לא מעודכן. הטיפול כיום בהפרעת פאניקה הוא ע"י תרופות מסוג SSRI (כמו סרוקסט) ולעיתים SNRI (כמו אפקסור), שאינם גורמים להתמכרות והשפעתם יציבה לאורך זמן. למרות שגם הם יכולים לגרום לסימני גמילה כאשר מפסיקים. כלומר, בכל מקרה הפסקה של תרופות פסיכיאטריות חייבת להיות איטית והדרגתית ובפיקוח של פסיכיאטר. קלונקס עצמו מאד ממכר והגמילה ממנו, ברמה הפיזיולוגית, יותר קשה מהירואין. בגמילה מבנזודיאזפינים (כולל קלונקס) מומלץ להפחית כל שבוע 10-25 אחוז מהמינון הקודם ולכן מדובר בתהליך שנמשך 4-10 שבועות. אבל קודם חשוב לטפל בחרדה בצורה מקצועית ומעודכנת לשנת 2005. חרדה לא מהווה סיכון למחלות לב או מחלות גופניות אחרות.

26/11/2005 | 21:29 | מאת:

לדנה את מתארת מספר בעיות נפשיות, חרדות, התקפים של פאניקה, הפרעות אכילה, ונטיה להתמכרות והפעם זה לקלונקס. אני מניח שאת אשה צעירה והלב בסדר גמור ועברת בירור. לכן לדעתי כדאי להגיע לטיפול אצל פסיכיאטר במקום ללכת לכיוון לא נכון של חשש ממחלה לבבית. כדאי להגיע לטיפול כמה שיותר מהר. שבוע טוב דר' גיורא הידש