ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

17/01/2012 | 09:40 | מאת: נתי

שלום רב לפני מספר חודשים ,בבדיקת אולטרא-סאונד נמצא שהערמונית היא במשקל כ-100 גרם. בלילה אני מתעורר להשתין כל שעתים לערך וביום תחושת הלחץ פחותה בהרבה. האורולוג המליץ לי על אבודרט אבל לאחר קריאת העלון המצורף לתרופה חששתי לקחת אותה, מה גם שהיתה אזהרה מפני מגע אישה בתרופה וחששתי בגלל אשתי. אני בן 57 מטופל בתרופות כמו נורווסק ,וסקס+ ונורמיטן בגלל יתר לחץ דם והפרעות קצב. לאחרונה התחלתי לקחת גם ריתמקס. כעת הומלץ לי לקחת תרופה בשם טמסולוסין 0.4 בערב אחרי האוכל. (בערב אחרי האוכל אני לוקח ריתמקס 300.) האם אין סתירה בין התרופות שאני לוקח לבין הטמסולוסין? האם במצבי מומלץ לשלב את האבודרט עם הטמסולוסין? מה בדבר האזהרות בנוגע לאבודרט? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

נתי שלום לך, אם אתה סבל מהפרעות בהשתנה שעיקרן נוקטוריה (קימות בלילה להתרוקן) ותכיפות (ריבוי מס' פעמים להתרוקן), ובהתאם לגודלה של הערמונית שלך (100 סמ"ק, מאוד גדולה יחסית) אכן הטיפול המשולב של חוסמי אלפא (למשל טמסולין),ואבודרט- הוא השילוב התרופתי האולטימטיבי, היות שחוסמי אלפא משפרים את ההתרוקנות וזרימת השתן, והאבודרט מקטין את הערמונית. עלוני מידע תמיד מלחיצים משום שחובת חברת התרופות לפרט את כל תופעות הלוואי שעשויות לקרות, אבל זה לא אומר שבהכרח התופעות הללו יקרו! לגבי התופעות השכיחות הן לרוב מינוריות וחולפות מהר, ובכל מקרה אם יש תופעות שלא מסתדרים איתן- יש להפסיק את הטיפול ובד"כ זה חולף. התופעות הכי מוכרות באבודרט הן ירידה בחשק המיני ורגישות באיזור החזה (השדיים). תרופות אלו אינן מיועדות לנשים ולכן אין סיבה שאשתך תיגע בה. אתה הוא זה שנוטל את התרופה ולא היא. לגבי שילוב של טמסולין עם תרופות ליתר לחץ דם- אחת מתופעות הלוואי של טמסולין יכולה להיות הורדת לחץ דם כך שלעיתים שילוב כזה יכול אכן לגרום להורדה משמעותית של לחץ הדם ולכן יש לקחת בזהירות ולא יחד עם תורפות הורדת לחץ דם באו זמן, ולראות שאם כשאתה נוטל טמסולין אתה מרגיש רע, סחרחורת או התעלפות- כמובן לא לקחת. תמיד אפזר לשאול את הרופא המטפל מה מהתרופות של לחת הדם ניתן להפסיק כי אולי במקרה הזה "תופעת לוואי" של הורדת לחץ דם דווקא תעשה לך שירות טוב. צריך להבין שמטרת הטיפול התרופתי לערמונית היא להקל עליך את מתן השתן ולשפר לך את איכות החיים מבחינת ההשתנה. אם זה לא עושה לך טוב ואינך יכול לקחת את התרופות ובוודאי אם עדיין התלונות מפריעות לך- הפתרון הוא ניתוח. במקרה שלך, הוצאת הערמונית בניתוח דרך הבטן, היות ומדובר בערמונית מאוד גדולה. בארץ יש מנתחים מצויינים ברוב בתי החולים ובמסגרת הביטוחים השונים ואני בטוחה שתוכל למצוא מנתח מנוסה אם תחליט על ניתוח.

17/01/2012 | 17:46 | מאת: נתי

17/01/2012 | 18:00 | מאת: נתי

בהתוויות לגבי השימוש באבודרט רשום שעל אישה להמנע מלגעת, האם החומר שבתרופה לא עובר בזרע? האם ניתוח בערמונית כמו זו המתוארת הינו מחויב המציאות או שהשימוש המשולב בשתי התרופות עשוי למנוע צורך בניתוח? ואם מדובר בניתוח, האם לא יספיק קילוף הערמונית ? תודה!

18/01/2012 | 08:13 | מאת: רון

יש אורולוגים מנוסים אשר יכולים להסיר את הערמונית בגודל 100 סמק בגישה אנדוסקופית ללא ניתוח דרך הבטן.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת