פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת
מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת
האם לפני שנים אובחנן ערומוני מוגדלת טופל בכדור אחד ליום עכשיו אחרי תקופה ארוכה יש דימומים בשתן בבדיקה התגלה שהערמונית קטנה הגדול רגיל יתכן מצב שזה התכווץ ומה הכוון לדימומים
שלום רב, לא בטוח שיש קשר בין הדימום בשתן לגודל הערמונית ויש חובה לפנות בהקדם לבדיקה אצל אורולוג כדי להשלים את הבירור לדימום! אל תשכחי שכאן זהו רק פורום אינטרנטי כללי שאינו תחליף לבדיקה אישית אצל רופא ובמקרה זה ממליצה לפנות במיידי לבירור! יש הרבה מאוד סיבות לדימום בשתן חלקן פשוטות אך חלקן משמעותיות ומחייבות בירור וטיפול!
האם יש סיכון לסרטן הערמונית כתוצאה מלקיחת התרופה, כפי שמופיע בתווית?תודה,
שלום רב, דואודרט אינו גורם לסרטן ערמונית. מה שכתוב בעלון לצרכן הוא שכשבדקו מטופלים להם גילו סרטן ערמונית, באלו שנטלו את התרופה התגלתה מחלה משמעותית יותר. לא שהתרופה היא זו שגרמה למחלה. ככל הנראה הסיבה היא שהתרופה מקטינה את רקמת הערמונית השפירה ו"עוזרת" בזיהוי המחלה הסרטנית בצורה ברורה יותר.
הבן שלי בן 26 ביצע בדיקות כלליות ושתי הבדיקות הללו יצאו חיוביות הוא מתלונן תקופה ארוכה על כאבים בבטן התחתונה השמאלית, ביצע אולטראסאונד ונמצא שסןבל משבר קל, הכירורג לא המליץ על טיפול כל שהוא הרופא המטפל לא התייחס לתוצאות הבדיקות לדעתו הכל בסדר אך בני מתלונן יותר ויותר על כאב מקרין למפשעה, למרות גילו לא מוצא זמן לדאוג לבריאותו עובד וסובל, בהסכמתו החלטתי לפנות ולבדוק מה משמעות הבדיקה ותוצאותיה, ומה ניתן לעשות,תודה
אמא יקרה שלום לך, אנסה לעשות קצת סדר בדברים כי לא ברור כל כך: התלונות של בנך מאוד לא ספציפיות ויכולות לנבוע מסיבות שונות. עד כמה שהצלחתי להבין בנך עבר בדיקת PCR בשתן שמצאה שני חיידקים- אוריאופלזמה ומיקופלזמה(זאת ע"פ הכותרת), אלו חיידקים ששוכנים בשופכה אך לעיתים גם מועברים במגע מיני. בכל מקרה אם יש לו צריבה במתן השתן או בשפיכה או באם יש דחיפות וכאבים חשוב לפנות לרופא לקבל טיפול אנטיביוטי. בנוסף, אם יש לו כאבי בטן שמאלית תחתונה ונמצא שיש לו בקע- כדאי לפנות לכירורג לבדיקה ולשקול צורך בניתוח, ואם הרופא אצלו נבדק לא מצא חן בעיניכם תמיד אפשר להחליף רופא. אם הכאב הוא אקוטי או מחמיר צריך לשקול לפנות לבדיקה דחופה בחדר מיון. כאבי בטן שמאלית לא חייבים להיות רק מהבקע כך שאולי הוא צריך לעבור גם בדיקת אולטראסאונד לשאר הבטן כולל מערכת העיכול וגם מערכת השתן ולשלול שאין לו אבן או בעית מעיים. הכי חשוב זה לא להתעלם מהכאבים ולא לסמוך רק על יעוץ וירטואלי באינטרנט אלא לפנותלבדיקה אצל רופא ולהשלים את שאר הבירור.
שלום רב. מזה שבועיים שאני נוטל אומניק אוקאס יחד עם לפרוסט - דרך אורולוג. השינוי חל בעיקר בלילה - מתן שתן במינון נמוך + כמות קטנה מאוד - פרט חיובי ). גם ביום המערכת רגועה יותר אולם נראה כאילו יש רצון להשתנה במנות קטנות ( עם יכולת להתאפק ) ואולי ירידה בזרימת השתן. בנוסף יתכן ויש שינויים הנוגעים ליציאות וסחרחורת קלה. 1. מה דעתך בעניין לאור הדברים? 2. ביום כשאני לא חושב על עניין הערמונית אני מטיל שתן כאילו אין כל קושי. מה דעתך האם המחשבה המרובה סביב הטיפול עלול לגרום לתרומה שלילית בכל הנוגע למתן השתן? ( פרט חשוב ביותר ) 3. האם השינוי בזרימת השתן יכול להיות קשור ל"אומניק"? והאם לדעתך עלי להמשיך בלקיחתו? תודה גדולה
שלום לך רפאל. אומניק היא תרופה ידועה ומוכרת מקבוצת "חוסמי אלפא" שמטרתם הרפיית שריר הסוגר ושיפור זרימת השתן. אכן יש לה תופעת לוואי ידועה של סחרחורת ואם אתה מרגיש רע ממליצה להפסיק את התרופה ולנסות אחרת- בהמלצת אורולוג כמובן. יש אנשים שמגיבים היטב עם שיפור התלונות ויש כאלה שלא. אתה זה שיודע בדיוק האם ה עזר לך או לא. "לחץ" וחשיבה מרובה עם טרדות רבות סביב נוששא מתן השתן יכול להחמיר את התלונות ומומלץ לנסות להרגע.
אני בן 67 שתי בדיקות ה PSA האחרונות היו מאוד גבוהות 25 ו 30 בהפרש של 6 חודשים, האם מולץ ללכת לביופסיה עם כל הסיכונים שבה? תודה
אריק שלום לך, אני מקווה ששאלת גם את האורולוג המטפל שלך את השאלה הזו! אל תשכח שכאן מדובר פורום אינטרנטי כללי בלבד, ולא תחליף ליעוץ אישי פנים אל פנים אצל אורולוג! בכל מקרה של רמות PSA מוגברות בוודאי שיש חשש לסרטן ומומלץ לעבור ביופסיה ,אך רצוי לוודא מהן רמות ה PSA הבסיסיות שלך והאם היה שינוי כלשהו לאורך זמן. חשוב גם שתעבור בדיקה גופנית לצורך מידע על גודלה של הערמונית ומרקמה. מקווה שגם ביצעת בדיקת תרביות שתן לשלול זיהום כמקור לעלית ה PSAלמרות שמדובר בסמן מאוד לא ספציפי ולמעשה מאוד בעיתי, עדיין אם מדובר בעליה חדש של הרמות, ובוודאי בהתאם לממצאים שלך בבדיקה גופנית- יש לשקול לבצע ביופסיה. חשוב לוודא שתהיה לך תרבית שתן שלילית ושתקבל כיסוי אנטיביוטי רחב בעת או לפני הביופסיה. אם יש לך מחלות רקע משמעותיות ולמשל אתה מטופל בקומדין יש צורך להתייעץ ולוודא הפסקת טיפול זה לפני הביופסיה- וכמובן שתמיד ניתן לבצע אותן לפי צורך גם במסגרת אישפוז תוך ניטור מצבך.
שלום דר חתומי איבחנו אצלי בבדיקת שתן חיידק כלמידיה. נבדקתי מכוון שהיתי אצל מעסה שעשתה לי עיסוי והרפייה. האם זה אפשרי שנידבקתי ממגע זה (מציין שלא קיימתי מגע מיני או אוראלי)? האם זה אפשרי להידבק ממגבת מזוהמת (שלא כובסה כהלכה)? האם יכול להיות שתוצאת המעבדה מוטעית (כזב)? תודה
שלום רב, בד"כ הדבקות במחלת מין ממגע מיני רגיל אוראלי או אנאלי קורית אם יש פצע באיזור ואם יש חיידק פעיל בנוזלי הגוף או ההפרשות. קשה לי להאמין שניתן להדבק סתם כך ממגבת, אבל אין לי מידע מדעי מבוסס על כך. תמיד יכולה להיות טעות מעבדתית. אבל אם יש לך תסמינים כמו צריבה באיבר, הרפשות וכדומה- זה כנראה ממצא נכון. מה שחשוב הוא שתקבל טיפול אנטיביוטי מתאים ואם אתה בקשר מיני עם בחורה לוודא שהיא נבדקת גם- לגברים זה רק מציק, בנשים חיידק זה עשוי לגרום להפרעות בפוריות. כמובן לאחר הטיפול יש לחזור על הבדקיות לוודא שהחיידק נעלם.
מה השפעת דואודרט על התיפקוד המיני? - האם משפיע לטובה על התיפקוד (זיקפה) לאחר השלמת הטיפול? שואל כי הבנתי שהוא גורם להקטנת הערמונית.
שלום רב, דואודרט מכיל תרופה שיכולה להביא להקטנת הערמונית. הוא עובד על הטסטוסטרון בבלוטה. יכולות להיות לו תופעות לוואי של ירידה בחשק המיני שאולי בעקבותיה תהיה ירידה בזקפה. לא כל מי שנוטל טיפול זה סובל מתופעות לוואי ולרוב כשמפסיקים את התרופה התלונות חולפות.
תודה, אני מבין. שאלה שלי היתה יותר לגבי ההשפעה אחרי הפסקת נטילת התרופה: מכיון שהערמונית תהיה מוקטנת, האם הדבר ישפר את התיפקוד המיני? סליחה על המילה, כלומר, האם ישפר את הזיקפה.
גיל 57 בריא, בוצעה ביופסיה לאחר PSA 4.5 חופשי 0.11 הוסבר על ניתוח הסרה ראדיקלי. 1. מה הדחיפות לביצוע הניתוח, האם ניתן לדחייה של חודשיים עד שלושה? 2.האם יש סטטיסטיקה כלשהיא בארץ על הצלחות והכוונה באי פגיעה בדרכי השתן ואימפוטנציה (הצלחה בהסרת הערמונית והסרטן ברורה) בין סוגי הניתוחים פתיחת בטן, לפרוסקופיה ידנית או עם רובוט? מצ"ב בדירה פתולוגית תוצאותיה: 7 Gleasons ממצאים פתולוגים מאונה שמאלית 8 מאפקס שמאל 2 מאונה ימנית 8 מאפקס ימין 2 1211 - שמאל - 4 גלילי רקמה באורך בין 1.5 עד 1.8 סמ 1212 - 4 גלילי רקמה 1.8 סמ כל אחד 1213 אפקם שמאל - 2 גלילי רקמה 1.8 סמ כל אחד 1214 ימין - 4 גלילי רקמה באורך בין 1.5 עד 1.8 סמ 1214 - 4 ג לילי רקמה באורך 1.8 סמ 1216 - אפקם ימין - 2 גלילי רקמה 1.7 סמ כל אחד box1 + box2 in totla 10 cores of prostatic tissue showing stromal and glandular hyperplastia box3 RT: 8 cores of prostatic tissue, 5 of them are involved by prostatic adenocarcinoma, gleason's 3+4=7, the adenocarcinomaoccupies approximately 40% of them five cores volume. box4 (rt apex): tow cores of prostatic tissue showing stromal and glandular hyperplastia, foci of bazel cells hyperplastia, and area with mild chronic inflammation
דב שלום רב לך, אנא זזכור שכאן זהו פורום כללי באינטרנט שאינו תחליף להתייעצות מומחה פנים אל פנים,אצלו תוכל לקבל את ההסבר המפורט והמלאועמו תוכל להגיע להחלטה המתאימהלך ביותר לגבי הטיפול. ע"פ המדדים שציינת מדובר בסרטן ערמונית בדרגה בינונית- ציון גלינסון 7 בכ 40% מהדגימה. אכן ההמלצה היא לבצע ניתוח ולא להמתין. האופציות בארץ הן ניתוח רדיקאלי פתוח בגישה בטנית, ניתוח לפרוסקופי וניתוח רובוטי. ברמת העיקרון ע"פ הספרות הרפאוית העולמית כל הגישות דומות בהצלחתן ובשעורי הסיבוכים (כמובן תלוי מנתח ויכולותי תלוי מטופל , מחלתו ומחלות הרקע שלו ועוד). יש נטייה בעולם לייחס לניתוח הרובוטי את שעורי הסיבוכים הנמוכים ביותר אך זה במרכזים גדולים ואצל מנתחים שעוסקים בעיקר ברובוטיקה ויש להם הרבה ניסיון. לא ידוע לי על השוואה שנערכה בארץ בין המנתחים השונים בשיטות אלו. איני נוהגת להמליץ על רופא ספציפי כאן בפורום אך בארץ יש מנתחים אורולוגים מ צ ו יי נ י ם! ברוב בתי החולים הגדולים וקופות החולים ובוודאי דרך הביטוחים הפרטיים. רוב אלו המוכרים אכן מבצעים את הניתוח באופן הטוב ותוך שימור נושא השליטה בשתן והאונות. בבואך להתייעץ עם מומחה מנתח בתחום תוכל לקבל ממנו את כל הנתונים הרלוונטיים. בהצלחה.
בן 59 מדאיגה אותי נטיה צידית של הפין. לא מפריעה לתפקוד, מזה מספר חודשים. ראיתי שנטילת ויטמין E אולי מועילה!? האם זה אומר שחוזר למצב הקודם?איך בכלל מאבחנים?U.S.? האם יש טיפולים נוספים יעילות מוכחת?? אפשרות כירורגית לא נראית לי!!! האם כל אורולוג מתאים או שיש מתמחים בפיירוני? לתשובתך המהירה אודה.
שלום איתי, אינך בפורום הנכון אך אענה בקצרה. פיירוני היא אכן מחלת עקמת נרכשת של הפין. אם יש לך עקמומיות מציקה כדאי לפנות לבדיקת אורולג ל א רצוי להשתמש בויטמין E למרות שיש כאלו שממליצים. העבודות העדכניות בנושא טיפול למחלת פיירוני מציינות שאין לטיפול זה שום תועלת ואף עשוי גרום לתופעות לוואי משמעותיות בהשפעה על הלב. לצערי אין הרבה טיפולים תרופתיים יעילים למחלת פירוני. ברוב המקרים אם זה משהו שגורם להפרעה תפקודית הפתרון היעיל ביותר הוא ניתוח. יש בארץ מס' מומחים בנושא זה -לצערי איני נוהגת להמליץ כאן על רופאים ספציפים אבל אתה יכול לחפש דרך גוגל, רובם כמובן עובדים בבתי החולים המרכזיים (למשל בילינסון, תל השומרוכו') ודרך קופות החולים.
תודה, אני מבין שנשאר לי לקוות שזה לא פיירוני,ושהמצב לא יהיה יותר גרוע,כפי שכתבתי לא נגרמה הפרעה תפקודית כלל.אך קיויתי שזה ניתן לתיקון.ויתמין E היה הכי זמין ובינתים לקחתי כוסות של 400 1 ליום.זה ללא מרשם.. מצאתי שכתבת מאמר מקיף בנושא.. וברוב צניעות לא רואה עצמך כמוממחית בתחום...שוב תודה רבה על עזרתך.
יש לי זה זמן רב הפרעות חסימתיות. פניתי לשני רופאים מומחים. רופא אחד המליץ על ניתוח Turp בשיטה החשמלית והשני המליץ על ניתוח חדשני בשיטת הליזר. אודה לך באם תואילי להסביר לי בקצרה את השוני בינהם מבחינת היעילות והאם נכון ששיטת הלייזר פחות יעילה. אני מבין שההחלמה בשיטת הלייזר היא מהירה יותר.
שחטן רב, למעשה שני הניתוחים דומים בגישה TURP- TRANS URETHRAL RESECTION OF PROSTATE כלומר כריתת ערמונית דרך השופכה- ללא צורך בפתיחת הבטן. ניתוח כזה מיועד לרוב לערמונית שאינה גדולה במיוחד. מבחינה הבדלים השימוש ב"סכין חשמלית" הוא הניתוח הוותיק והמוכר בו מסירים את חלקי הערמונית החוסמת ושולחים אותם לבדיקה פתולוגית. בשימוש בלייזר למעשה "מאדים" את הרקמה ואין חומר לשליחה לפתולוגיה. אכן מייחסים לניתוח הלייזר החלמה מהירה יותר, ואולי גם פחות דמם אבל כמובן שכל הנ"ל תלוי במיומנות המנתח ובמצבו של המטופל. ממליצה לך לשוב ולשוחח עם האורולוג שלך או להתייעץ כפי שביצעת ולקבל את מירב הפרטים ואת נסיונו של המנתח בכל אחד מסוגי הניתוחים כדי לקבל את המידע הנחוץ לך לצורך החלטה מושכלת. בהצלחה.
בעקבות מיקרוהמטוריה מזה 6 חודשים, וגם המטוספרמיה כחודשיים, עברתי בירור בבית חולים מאיר (CT, ציסטוסקופיה, וכו). הרופא מצא שאין עדויות לסרטן, אבל גם מצא ב CT שיש לי דלקת בערמונית ושלפוחיות זרע גדושות. כטיפול רשם לי דואודארט ל 3 חודשים. האם זה יעיל? כי הרי תרופה זו מקטינה את הערמונית ולא רואה שמטפל בדלקת... האם כדאי לי לגשת לחוות דעת שניה?
שלום רב, זה נכון שדואודרט אינו טיפול לדלקת בערמונית. את הסיבה למה נתנו לך את התרופה הזו עליך לברר אצל הרופא שרשם לך את המרשם. תרופה זו מכילה "אבודרט" שהיא חסם 5 אלפא רדוקטז, שיכול לעזור במניעת דימום שמקורו בערמונית ואולי זו הסיבה שבגללה הוצע לך טיפול זה, אבל זו השערה בלבד.. אם אתה חושש או לא בטוח- תמיד ניתן לבקש חוות דעת נוספת- אך לא דרך פורום כללי באינטרנט אלא אצל אורולוג בפגישה פנים אל פנים בה ניתן לשוחח, לראות תשובות של בדיקות שונות וגם לבדוק אותך גופנית ולהתאים לך את הטיפול הטוב ביותר.
שלום ד"ר חתומי במשך שנה וחצי סובל מאי נוחות בקצה הפין, ללא הפרשות או סימפוטמים נוספים. ביקרתי אצל 2 אורולוגים שונים ורופא עור ומין אשר שלחו אותי למספר בדיקות שתן, STD-PCR ואולטרסאונד. כל הבדיקות יצאו תקינות, במהלך התקופה קיבלתי טיפול אנטיביוטי משולב של רוצפין+4 כדורי אזניל וכמו כן 3 חודשים טיפול בפרמיקסון. הטיפולים לא עזרו אך עם החודשים התסמינים נחלשו אך לא נעלמו. לפני כמה ימים הייתי אצל אורולוג פרטי אשר לאחר תשאול ארוך ביצע לי בדיקה קלינית כולל בדיקה בערמונית אשר גרמה להפרשה מהשופכה. הרופא קבע שאני סובל מדלקת כרונית בערמונית והמליץ לי על טיפול למשך 6 שבועות של אנטיביוטיקה מסוג ציפרופלוקצין 500 מג ו 100 מג דוקסילין פעמיים ביום, לאחר מכן הדגיש כי הטיפול לא תמיד עוזר... אני חושש לקחת כזאת כמות אנטיביוטיקה לתקופה כל כך ממושכת, האם זהו הטיפול הנכון ? תודה
בן 33
שלום רב אבי, לצערי אין לשאלתך תשובה חד משמעית. אין פרוטוקול מסודר וקבוע לטיפול דלקת כרונית בערמונית ויש כל מיני אפשרויות. בעיקר מה שחשוב שתזכור זה שלא תמיד מוצאים את החידק- כלומר מדובר במצב שהוא לא זיהומי(INFECTION) ולכן לא תמיד צריך אנטיביוטיקה. לרוב מדובר בדלקת (INFLAMMATION) והטיפול בה הוא כנגד התסמינים- מניעת גירוי יתר (המנעות מקפאין ואלכוהול למשל) מנוחה ממגע מיני וכדומה. אתה יכול לנסות טיפולים נוגדי דלקת כמו נורופן או אדוויל או ליטול תרופות להחמצת השתן כמו ויטמין C והיפרקס שאולי מונעים זיהום. כל אחד מגיב אחרת לטיפול. בעיקר מה שחשוב זה שאתה תשלוט בתסמינים ולא הם בך.
בן 70+ .סובל מתכיפות משתנה במתן שתן ( 15ד' עד שעתיים ) . בבדיקות נמצא ערמונית לא מוגדלת משמעותית . ,שארית שתן מסוימת (כ- 200 ) ובבדיקה אורדינמית נמצאה בעיה בשריר השלפוחית . מטופל שנים באלפו-קל , אומניק ומזה חצי שנה עם גילוי הבעיה בשלפוחית טיפול בוסיקר 10 שהוחלף אחרי 3 חודשים לספזמקס 30 . אין כל שיפור .נראה אפילו שיש החרפה . מוצע לי נתוח TURP , תוך ציון שלא בטוח שיפתור את הבעיה של. השלפוחית והתכיפות במתן השתן . אנא עצתכם .
Aלום רב, לפי מה שאתה מתאר יש לך בעיה משולבת- גם הפרעת התרוקנות שמקורה אולי בצוואר השלפוחית והערמונית (גם אם היא לא גדולה) וגם הפרעה בשריר השלפוחית- דבר שגורם לך לשאריות שתן ותחושת דחיפות. כפי שצויין בפניך- יכול להיות שניתוח לא יפתור את הבעיה באופן מלא. כדאי לך להתייעץ עם אורולוג מנתח בכיר, להביא לו את כל המסמכים ברלוונטיים של כל הבדיקות שביצעת ולדון עמו בצורה מקיפה על האופציות. יכול להיות שבסופו של דבר ניתוח ישפר את זרימת השתן ואם עדיין תסבול מתסמיני דחיפות וכו' ניתן יהיה לשלב תרופות. יש לזכור שהיעוץ בפוורום הוא כללי בלבד ולא מחליף יעוץ אישי אצל אורולוג .
ד"ר שירה שלום רב, ( נעזרתי בעבר בתשובתך המפורטת ואני שואלת באותו נושא ): אבי, בן 81, בבדיקת US,נמצאה ערמונית מוגדלת - 50 סמ"ק, שארית לא משמעותית, כליות ללא סטיה. וכן, הידרוצלה. קיבל מאורולוג כדורי דואודרט 0.5 מ"ג+0.4 מ"ג. בדיקת PSA העלתה את הערכים הבאים: psa 6.190ng/ml free psa 0.91 ng/ml free/total ratio 15% לדברי האורולוג הערך = גבולי. טרם נטילת התרופה, קראנו את ההוראות ונעצרנו במשפט :" במחקר קליני בגברים עם סיכון מוגבר לסרטן בבלוטת הערמונית, גברים שנטלו דואודרט פיתחו דרגה חמורה יותר של סרטן בבלוטת הערמונית בשכיחות גבוהה יותר בהשוואה לגברים שלא נטלו דואודרט. השפעת התרופה על תופעה זאת איננה ברורה". בין יתר תופעות הלוואי הרשומות, המשפט הנ"ל מודגש!! אבי חושש (והאמת שגם אני). האם יש סכנה בנטילה ,בעיקר לאור התשובה כי בדיקת הPSA =גבולית? והאם קיימת סכנה באי נטילה? אשמח לשמוע את חוות דעתך, תודה רבה מראש אני
שלום רב, דואודרט היא תרופה חדשה יחסית שלמעשה מכילה שתי תרופות שמטרתן הקלת זרימת השתן (טמסולין 0.4) והקטנת הערמונית(אבודרט 0.5) באותו כדור. כיום, נושא אבחון סרטן הערמונית כיום, בעזרת בדיקת הסקר PSA מאוד שנוי במחלוק . בכל מקרה אם יש לכם חשש יש להתייעץ עם האורולוג המטפל ולברר עימו אם יש מקום וצורך בביופסיות מונחות סונר מהערמונית. בכל מקרה אביך אדם מאוד מבוגר שרמות ה PSA שלו אינן חד משמעיות (וברוב הגברים בגיל הזה כנראה יש דרגה מסויימת של סרטן ערמונית שכלל לא מאובחן..ובגיל זה יש גם סיכון גבוה בפעולות האבחנתיות עצמן כמו הביופסיה, ולכן יש צורך לשקול היטב את הצורך בה בכלל..). הציטוט שאת מביאה למעשה אומר שבאותם גברים בסיכון לסרטן ערמונית שנטלו את התרופה ושאובחן בהם לבסוף סרטן- הוא היה בדרגה חמורה יותר. זה לא אומר שהתרופה היא שגרמה לסרטן החמור, אלא כנראה שבגלל התרופה היה קל יותר לאבחן אותם (הם עברו יותר בדיקות). בסופו של דבר ההחלטה על הטיפול היא שלכם יחד עם האורולוג המטפל, ועמו עליכם לערוך את הדיון הזה, ולא בפורום כללי באינטרנט.
שלום ד"ר, אני מטופל באומניק והזרימה תקינה, אך שמתי לב שלאחר אכילת מזון, כמו בשר, דברי מתיקה, שתיית קפה, ביצים ועוד, מתפתח קושי משמעותי לתת שתן , עד שלעתים זה אפשרי רק בישיבה. אשמח לדעת מה הקשר בין מזון לתאור הנל, האם יש פגיעה בזרימת הדם מה שמקשה על תפקוד הסוגר של השלפוחית? אציין שזה יכול להמשך מספר ימים . תודה מראש
שלום לך גיא. ידוע ש אכילת/שתיית מזונות מכילי קפאין (שיש בממתקים כמו שוקולד) עשויה להחמיר תכיפות במתן השתן. כמו כן אכילת ארוחות דשנות מדי מפריעה למתן שתן תקין (כנראה במנגנון של שינוי זרימת הדם באגן- נשלח יותר דם למערכת העיכול..) ולכן מומלץ למתן את כמויות המזשון ולהקפיד על אכילה נכונה. חשוב גם לוודא שאתה נוטל את האומניק אחרי אוכל. עדיין, אם אין הטבה גם כשאתה אוכל תקין ולמרות הטיפול התרופתי הקבוע- כדאי להתייעץ עם האורולוג שלך על המשך אופציות הטיפול.
לפני חודש וחצי בעלי עבר ניתוח ערמונית מוגדלת בשיטת הטארפ. עדיין אין לו שליטה על השתן וכל היום והליה יש לו טיפטופים של שתן לכן הוא שם פד וזה מאד מלחיץ ומדכא אותו. האם זו תופעה ידועה? בעלי סובל מסכרת ולחץ דם. אודה על. תשובתכם ויעוצכם. תודה
שלום רב, מטופלים רבים שעוברים כריתת ערמונית דרך השופכה סובלים בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח מטיפטופים לסרוגין והפרעות בהתרוקנות. זו תופעה מוכרת וידועה שלרוב חולפת מעצמה ומצריכה בעיקר סבלנות. ממליצה בנתיים להמנע מגריינים שונים כמו קפאין ואלכוהול שמחמירים את התלונות . להקפיד על התרוקנות מאלה ויזומה (לא להתאפק מדי עד ש"בורח"..)ולפי צורך אפילו בישיבה, ובמקביל תירגול לחיזוק רצפת האגן כדי לשפר יכולת התאפקות. כמו למשל תרגילים שמבוצעים ב"פילאטיס"(לכווץ את פי הטבעת, להכניס פנימה את הבטן התחתונה- כדאי להתייעץ עם פייותרפיסטית ייעודית לתחום). אם לאחר 3 חודשים מהניתוח אין שום שיפור- חובה לפנות למנתח לבדיקה והמשך בירור.
שלום רב, לאחרונה בעלי החל לחוש בתדירות מוגברת בצורך למתן שתן (לא תמיד היה באמת) מבדיקה שערך לו רופא נאמר לו שהבלוטה מוגדלת. הוא נשלח לבדיקת דם לשלילת דלקת בדרכי השתן (טרם התקבלו תוצאות). יש לציין כי לפני חודש בערך עבר ריסוק אבנים בכלייה (ע"פ הבדיקות שבוצעו לאחרונה לא נמצאו עדויות לשאריות אבנים) השאלה שלי היא מה יכולה להיות הסיבה לפרוסטטה מוגדלת בגיל כזה בייחוד שהסימפטומים מציקים (לפי מה שקראתי הסימפטומים אמורים להופיע בגיל הרבה יותר מתקדם). כמו כן, האם ישנו טיפול שאינו פולשני? האם שינוי מסויים באורח חיים יכול לשפר את התופעה? תודה רבה, חגית
שלום לך חגית. תלונות של תכיפות במתן השתן לאו דווקא קורות רק בשל הגדלת הערמונית. בדיקת שתן לשלול דלקת חשובה, אך גם מעקב ובירור מחלת האבנים שיש לו- העברת פירור אבן יכולה לגרום זאת גם. נכון שבגיל 44 זה יותר נדיר לסבול מהגדלת הערמונית (שקורית לרוב מגיל 50 ומעלה) אבל יש שמקדימים את המאוחר.. יש היום הרבה מאוד טיפולים שמרניים- משינוי הרגלי שתיה (המנעות מקפאין ואלכוהול), תוספת סיבים תזונתיים וכו', עד נטילת תרופות צמחיות או רגילות שיכולות מאוד לעזור ולשפר את מתן השתן. עליכם לפנות לאורולוג המטפל להמשך הבירור והטיפול.
אני לוקח אבודרט וזרימת השתן-סבירה. כעת עלה הקריאטנין בגופי ל-1.6 והאורולוג שלחני לus כליות ונאמר לי שאין בגופי שארית שתן. מהן האפשרויות האחרות לעלית רמת הקריאטנין? יש לי ערמונית מוגדלת כאמור.
שלום רב, אם עברת אולטראסאונד דרכי שתן ולא נראתה הפרעה למעבר השתן -כלומר ללא הרחבה של הכליות או שארית שתן גבוהה, הסיבה לעליית הקראטינין אינה חסימתית, כלומר - לא בעיה אורולוגית. יש סיבות רבות ויכול להיות שזה קשור לתרופות השונות שאתה מקבל או ליתר לחץ דם, תזונה ועוד. עד כמה שידוע לי אבודרט לא אמור ליצור הפרעה כליתית אולם אם זו התרופה היחידה שאתה נווטל וההפרעה החלה מאז שאתה לוקח- הפסק אותה ובדוק שוב קראטינין לאחר מס' שבועות. רופא המשפחה שלך צריך לערוך לך את הבירור. הבעיה היא כלייתית- לנפרולוג.
שלום רב !!! אני בן 75, סובל מפרוסטטה מוגדלת, בשנים האחרונות תמיד היה לי psa בין 4-5, עכשיו בבדיקה האחרונה יש לי : psa total 7.24 psa free 1.20 psa ratio 16.5 הייתי אצל אורולוג והוא ציין שה-psa אכן גבוה, המליץ לי על ביופסיה, מאחר וסיפרתי לו שבביופסיה האחרונה (שתודה לאל נמצאה תקינה), סבלתי קשות. לכן הוא אמר לי לחזור על בדיקת ה-psa בעוד שלושה חדשים ואז נראה. בבדיקה רקטלית ידנית שעשה לי הרופא, הוא ציין שהוא חש שצד אחד של הערמונית קשיח יותר וגדול מהצד השני. הנני מאוד מודאג, לא ישן בלילות, לא יודע לאן לפנות ומה לעשות, האם בכל זאת לדרוש ביופסיה ?, או לחכות עוד שלושה חדשים לpsa הבא? מה זה אומר שצד אחד של הערמונית קשיח יותר מהצד השני ?, הרופא לא כל כך הסביר, האם בבקשה תוכל לתת לי יותר פרטים בנושא מודה לך מראש מאיר לאון
שלום מאיר אני ממליצה לך לשוחח שוב עם האורולוג שבדק אותך. לפי הנתונים שצינת יש לך PSA מוגבר וגם בדיקה רקטאלית חשודה, ולכן זה מצריך ביופסיה, ואין לדעתי טעם להמתין. לידיעתך ניתן לבקש לבצע ביופסיות בהרדמה מקומית או כללית.
בן 67 PSA 3.7 fPSA 8% בדיקה דיגיטלית חריגה erMRI 3T לפני ביופסיה - גוש 1 סמ"ק ב-PZ הימני בסמוך לרקטום עם חשד ל-ECE ללא ממצא לימפתי. ביופסיה: 6 מתוך 11 ליבות חיוביות ב-80% (כל האונה הימנית) גליסון שלוש+ארבע עם PNI. שלב T3a לאור ה-MRI. NCCN 2013.3 ממליצים על RT+ADT (ואפשר להוסיף גם ברכיתרפיה) או על RP+PLND "בחולים נבחרים". EAU 2013 ממליצים על RT+ADT (עוצמת ראיות A) או על RP (עוצמת ראיות C). אני שואל מה דעתך בכלל, ומה דעתך למשל על neoadjuvant ADT החל מעכשיו ל-4-6 חודשים לפחות, כאשר עוד חודש RP ומיד אח"כ RT מה שנקרא on surgical bed, האם הפרוטוקול הזה "עושה שכל" ועשוי לצמצם למינימום את סיכויי ההישנות (במחיר תופעות הלוואי)? בכל מקרה האם את מסכימה לקביעה שכל סוג של רדיותרפיה חיצונית עדיף לעשות במכשיר ה-Novalis החדש שיש רק באסותא ובשיבא?
אבי שלום לךף צר לי, אך אינך בפורום הנכון. כאן משוחחים על הגדלה שפירה של הערמונית. עליך לפנות לפורום אונקולוגי או פורום סרטן הערמונית. באופן כללי- הצגת אכן בעיה מורכבת והבחירה היא בידיך לאחר שהתייעצת עם מומחים בעיניין- אורו-אונקולוגיים בעיקר, או אונקולוגים-רדיולוגים, כדי לקבל תשובה מהימנה בנושא..
שלום, בחודשים האחרונים אני סובל מצריבה בעת פליטת הזרע וכחצי שעה לאחר מכן. לא נורא אבל קצת מטריד. האם קשור לערמונית? מה הליך הבירור ומהו הטיפול? תודה
שלום רב, יכול להיות שיש לך דלקת בערמונית או בשופכה. מומלץ לשלוח בדיקות שתן כללית ותרבית, וגם תרבית זרע. ממליצה בנתיים להפקיד על שתיה מרובה של מים להמנע מקפאין ואלכוהול ולנסות לפי צורךל לקחת נורופן או אדוויל כחצי שעה לפני המגע המיני- זה עשוי לעזור בהרגעת התסמינים.
התלת שתן אדום ניגוב בנייר טואלט מופיע דימום .תופעה חד פעמית שנמשכה כ-10 שעות. תחושת לחץ בבטן תחתונה .תודה
מזל שלום לך, ממליצה לך לגשת לרפוא משפחה קודם כל ולשלוח בדיקות שתן לשלול דלקת. בהמשך אם הדימום והתלונות ממשיכות את צריכה בירור אורולוגי ולכן עלייך לקבוע תור לבדיקה אצל אורולוג אל תזניחי ואל תתעלמי גם אם הכל חלף- גשי לבדיקה.
1. מיהם המנתחים הפעילים ביותר (high volume surgeons, המנתחים בתדירות הגבוהה ביותר ולאו דווקא הותיקים ביותר) בתחום כריתת ערמונית בישראל, בכל אחת מהשיטות (רובוטית, לפרוסקופית ופתוחה)? 2. מיהם הרדיולוגים המנוסים והמומחים ביותר בפענוח MRI של הערמונית ובפרט בזיהוי נכון של פריצת קופסית/הבחנה בין שלב T2 ל-T3? יש המלצה על רדיולוגים מומחים בחו"ל? 3. מיהם הפתולוגים/היסטולוגים/ציטולוגים המנוסים והנחשבים בפענוח שקופיות ביופסיה של הערמונית? האם גם כאן יש המלצה על מומחים בחו"ל? 4. האם לאור תוצאות מחקר "REDUCE" יש מקום להמליץ באופן כללי על נטילת Avodart/Duodart לחולים בשלבים השונים כאמצעי לעיכוב המחלה?
דוד שלום לך, לצערי הפורום הזה אינו מקום להמלצה על רופאים ספציפיים ואני איני נוהגת לעשות זאת כאן. יש בארץ אורולוגים, אונקולוגים, רדיוגרפיסטים ופתולוגים מ צ ו יי נ י ם. יש במדינת ישראל בתי חולים גדולים ומצויינים ובהם מחלקות אורולוגיות מובילות, ובהם לרוב מצויים אותם רופאים מנתחים ב"נפח גבוה", מחלקות אונקולוגיות מובילות ופתולוגיה מצויינת. אתה יכול לבצע את הבירור הזה דרך הרופא המטפל שלך, האורולוג המטפל שלך או דרך קופות החולים והביטוחים הרפואיים הפרטיים. אצל אותם אורולוגים מנתחים תוכל לקבל את כל הפרטים הרלוונטים לך לגבי בירור כולל MRI והטיפולים השונים בגישות השונות. עד כמה שידוע לי אין המלצה של האיגודים האורולוגיים לטיפול באבודרט כמניעת או עיכוב מחלה.
ד"ר שלום בהמשך לשאלתי הקודמת (אני חודש לאחר ניתוח הקטנת ערמונית שפירה בשיטה הסגורה) אני שם לב כשיש לי לחץ קיבתי לקראת יציאת צואה נוצר אצלי לחץ על שלפוחית השתן והשליטה על השתן נהיית קשה. אני רץ לשירותים וקשה לי מאד להתאפק מבחינת אחזקת השתן. האם מדובר בתופעת לוואי מוכרת של פוסט ניתוח ערמונית תודה
שלום לך שוב, כל התפעות שאתה מתאר ידועות. מה שחשוב הוא להמנע מעצירות או יציאות קשות. תוסיף סיבים תזונתיים ושתה מספיק מים. פנה לבדיקת האורולוג המטפל שלך אם אין לך כלל הטבה, אבל השיפור עשוי להגיע רק אחרי 5-6 שבועות מהניתוח ואף יותר.
שלום רציתי לברר האם שתייה מרובה של בירות יכולה לגרום ל PSA גבוה
שלום רב, לא נראה לי שבדקו את הקשר בין בירה לרמת PSA. ידוע שאלכוהול משפיע לרעה על כל מערכות הגוף. כל מיני דברים משפיעים על PSA, אולם בכל מקרה אם יש עדות לרמה גבוהה חובה לפנות לבדיקה אצל אורולוג
אני לוקח תרופא דואודרט רציתי לדעת עם אפשר לקחת תרופא בעת ששותים אלכוהול (באקראי מדי פעם בחגים או בום הולדת לא קבוע) ואם אפשר לעשות הפסקה לכמה חודשים ולאחר כך לשוב לקחת -לא תיפגע השפעתה ?
שלום רב, מומלץ להמנע משתית אלכוהול כשנוטלים תרופות, אבל ככל הנראה אם מדובר בכמות קטנה ואקראית אין לכך משמעות. אם תעשה הפסקה בטיפול השפעת התרופה תפוג, כשתחדש אותה השפעתה תשוב.
שלום ד"ר לפני חודש עברתי ניתוח להקטנת ערמונית שפירה בשיטה הסגורה. כיום יש לי זרימת שתן קולחת אך לאחר ההשתנה אני חש כאב עמום בבטן התחתונה (כאבים דומים שהיו לי לפני המיתוח של אצירת שתן) כמו כן לפעמים -לא תמיד- זמן ההמתתנה מרגע הצורך להשתין עד ההשתנה עצמה הוא קצר ביותר כלומר קושי להתאפק. האם מדובר בתופעות אופיניות לאחר ניתוח זה- המנתח אמר לי שזמן ההחלמה יכול להיות כ6 שבועות ומעלה. אמנם אני חש שיפור מסויים אך עדיין התופעות התכופות שציינתי מפריעות לי תודה
שלום לך, התופעות שאתה מציין יכולות להיות קורות בניתוח שעברת, וצדק המנתח שאמר לך שזמן ההחלמה ממושך. בכל מקרה אם זה מחמיר פנה לרופא שלך ושלח בדיקות שתן לשלול דלקת, ובקש בדיקה אצל המנתח.
בן 58 כיום וסובל מזה 5 שנים מהגדלה שפירה של הערמונית.נוטל כיום כדור קסטרל אחד של 10 מילגרם עם שני פרמיקסון כל יום לפני השינה!בחודש מרץ השנה עשיתי בדיקת psa שיצאה 1.40.החודש במסגרת הבדיקות הכלליות שוב בוצעה ליpsa שיצאה 1.7.למותר לציין שקיימתי ב24 השעות שלפני הבדיקות יחסי מין עם פליטת זרע! שאלותיי הם:האם יש קשר ליחסי המין ופליטת הזרע לעליה החדה בpsa? האם המצב שלי בכלל מדאיג ומראה על עלייה הדרגתית בpsa ויש לבדוק עם בדיקה רקטלית ואולטרה סאונד? האם התרופות שאני נוטל לא אמורות להוריד את הpsa ? האם בכלל צריך להוריד תרופתית psa ? לתשובתך אודה!
שלום לך, לא ברור לי מדוע אתה בודק PSA כל שלושה חודשים?? בדיקת PSA, אם בכלל נעשית כבדיקת סקר צריכה להעשות אחת לשנה, וגם על זה יש ויכוח היות שבדיקה זו ממש לא ספציפית ומאוד בעייתית. מה שציינת אינו "עליה חדה". כן יכול להיות שמגע מיני לפני ביצוע הבדיקה השפיע על רמתה, כמו שמשפיעים דברים רבים אחרים ולכן היא כל כך בעייתית. ככל שמתבגרים והערמונית גדלה ה PSA יעלה. אם אתה מטופל בקסטראל ופרמיקסון לשיפור תלונות ההשתנה הרי שעליך בכל מקרה לפחות אחת לשנה לעבור בדיקה אצל אורולוג לביקורת, כולל בדיקה רקטאלית. אולטראסאונד מבצעים לפי צורך ולא באופן רוטיני כל הזמן. קסטרל היא תרופה שמקלה את זרימת השתן ואינה מקטינה את הערמונית. פרמיקסון היא תרופה צמחית עם השפעה אנטי-דלקתית אבל לא בהכרח משנה את גודלה של העמונית. הטיפולים הללו אינם לצורך הורדת תוצאות מעבדה אלא לטיפול בתלונות הל קושי בריקון השתן. ממליצה לך להמנע מבדיקות מיותרות, לפנות לבדיקה אצל אורולוג ולקבל ממנו המלצה והדרכה להמשך המעקב הספציפי לך.
שלום אני בן 52 בריא ולא נוטל תרופות בחודשיים האחרונים החלו צריבות עזים במתן שתן ומתן שתן לא רציונלי בכמות קטנה ובשעות לא שעות, עם זאת במן צואה יש כאבים עזים ברקטום שנמשך בין יום ליומיים בבדיקות תחורים שביצעתי אצל מומחים לא נימצאו סימנים של תחורים במרפאה נלקחו דגימות שתן וצואה, כל בדיקות ונמצאו תקינות א. האם יש בדיקות נוספות שניתן לבצע ב. האם ניתן לבצע בדיקות למחלות מין במרפאה רגילה ג. מה הסימנים לגדילת הערמונית ד. כיצד ניתן לטפל בנושא בברכה
שלום רפי. יכול להיות שאתה סובל מדלקת בדרכי השתן או בערמונית, אבל גם אבן במהלך דרכי השתן יכולה לגרום לתלונות אלו, ועוד ועוד, ולכן לשאלותיך: א. ממליצה לשלוח בדיקות שתן לציטולוגיה וגם לבצע אולטראסאונד של דרכי השתן. אפשר גם לשלוח תרבית זרע. ב. כן, זו בדיקת שתן פשוטה שנקראית PCR ל STD (בדיקת מחלות מין)ניתן לשלוח דרך קופ"ח. ג. צריך לבדוק את מימדי הערמונית בבדיקה גופנית ע"י הרופא, וגם באולטראסאונד. ד. אחרי שתשלים בדיקות אפשר להחליט מה הטיפול המיטבי- לעיתים ניתן לתת טיפול באנטיביוטיקה , לעיתים נותנים תרופות שמקלות על ריקון השתן.. ועו'. בנתיים ממליצה להמנע ממאכלים חריפים ושתיה חריפה, קפאין ושוקולד. להקפיד על שתיה מרובה של מים. לפנות לאורולוג עם התוצאות לבדיקה אצלו והוא יוכל לתאים לך את הטיפול.
שלום, אני בן 63 סובל מערמונית מוגדלת. בצעתי ביופסיה של הערמונית והתוצאה היתה שיש לי דלקת כרונית משני הצדדים. 1.כיצד ניתן לטפל בדלקת הכרונית? 2. האם ניתוח לפתרון הערמונית המוגדלת יכול לעזור כנגד הדלקת? תודה, דני
שלום דני. הרבה אנשים שעורים ביופסיות עמרונית מגלים בסופו של דבר שיש דלקת כרונית בערמונית. זה תהליך ממושך שאינו זיהום אקוטי עם חיידק, ולכן לרוב לא מצריך שום טיפול אנטיביוטי. אם אין לך תסמינים משמעותיים (למשל צריבה , דחיפות או קשיים בריקון), לרוב אין שום צורך בטיפול. אם יש תסמינים אזי צריך למצוא מה הכי מקל עליך- בין אם בעזרת שינוי הרגלי ראכילה ושתיה ובין אם בעזרת תרופות שונות. ניתוח מומצע למי שהערמונית גורמת לו להפרעות בריקון ותלונותיו משמעותיות ולא מגיבות לתרופות. אז במקרה זה החלק שמפריע מוסר בתהליך ניתוחי. יכול להיות שהתהליך הדלקתי( INFLAMMATION, בהבדל מ INFECTION ) הוא הגורם להגדלת הערמונית שמביאה לתסמינים, ובעזרת הניתוח מסירים את הערמונית שמפריעה, ואזי אולי גם חלק מהתסמינים יעלם.
בן 58 לפני כ4 חודשים קיבלתי לרישונה זריקת נבידו. שניה לפני כחודש, בU.S לפני הראשונה נפח הערמונית 80 סמ"ק ואילו עכשיו 97 סמ"ק, בתקופה זו ניכרת גם נשירה מסוימת בראש.לוקח XATRAL10 זמן רב. האם יש להתיחס להגדלת הערמונית? האם יש קשר לדעתך? אם כן, להפסיק את הזריקות? מי הסמכות המקצועית לטיפולים ההורמונלים מסוג זה אורולוג או אנדוקרינולוג? האם מוכר לך אנדוקרינולוג שמתמחה בתחום? בד"כ הם יותר ממוקדים בסכרת.... תודה על תשובותיך המיוחדות והמחכימות.
אבינועם שלום רב, לא ברור לי מדוע אתה עוקב באולטראסאונד- זו שיטה שאינה מדויקת לגבי גודלה של הערמונית ותלויית בודק. מה שאתה צריך לעשות בעת טיפול בתוסף טסטוסטרון זה לעקוב אחר רמות PSA ורמות הטסטוסטרון בדם, לפחות אחת ל-3 חודשים, וגם לעבור בדיקה גוםנית לערמונית אצל אורולוג אחת ל-3 חודשים. נשירה עשויה להיות בעקבות הטיפול. מי היה זה שנתן לך את הטיפול מלכתחילה? איתו עליך להתייעץ. כאורולוגית אומר לך שאורולוג מומחה בהפרעות תפקוד מיני הוא הכתובת לטיפול זה. עדיין חלק מהאנוקרינולוגים גם עוקבים אחר נושא זה (כחלק מטיפול בתסמונת מטבולית בגברים מבוגרים). חוץ מזה - לאחר ייעוץ מקצועי ראשוני עם האורולוג- גם רופא המשפחה יכול לתת לך הפניות לבדיקות ומרשמים לזריקות. לצערי איני יכולה להמליץ כאן על רופאים כלשהם. אתה יכול להגיע דרך כל קופות החולים לרופאים מומחים הן באורולוגיה והן באנדוקרינולוגיה.
ההפניה לU.S.היתה מסיבה אחרת, בבטן עליונה, ומכיון שבוצעה באותו מכון הם השוו את התוצאות.וכך הדאגתי... לזריקות אפקט משמעותי עלH B1 C שירד מ5.9 ל5.5 וכן בנושא העירנות והתיפקוד יתכן שקטנו האשכים?? האם אוכל להוסיף PERMIXON? ומה דעתך על לקיחת CIALIS יומי במקום XATRAL10? ניסיתי CIALIS5MG בהחלט משפר את הזרם. הניסיון היה ביחד עם XATRAL שאלתי אם אוכל להפסיק את הקסטראל? האם אפשר לחצות סיאליס5 ?? תודה רבה רבה!!!
הנני נוטל חוסמי אלפא(קיבלתי לקחת אותו ל3 חודשים) האם זהו טיפול נקודתי לזמן קצוב או שניתן לקחת אותו לתקופה ארוכה? האם השימוש בתרופה PERMIXON הינו במקום חוסמי אלפא או במשולב.
שלום רב, חוסמי אלפא יכולים להילקח כתרופה קבועה, לתקופה ממושכת- כל עוד אין תופעות לוואי ויש השפעה מיטיבה.. אין שום בעיה לקחת בשלוב עם פרמיקסון- שהיא תרופה צמחית, ובעלת תכונות אנטי-דלקתיות ואולי גם קצת השפעה דומה לחוסמי אלפא.
אם התרופה בסל??
קיבלתי טוביאז שהבנתי שהיא התרופה הכי חדשה בתחום לאחר שתרופות קודמות לא הועילו אלא שהתרופה גורמת לי למיגרנות יוץ מדחיפות ותכיפות ביום ובלילה יש הרגשה כאילו האיזור רדום פנימית וחיצוניתמה שמפריע בקיום יחסי מין שיש הרשה שהאיזור נרדם תוך כדי הבעיה נמכשכת ואך מחמירה כבר 10 שנים ואף הגיעה למצב של אבן בדרכי השתן לפני כ-4 שנים בגלל הימנעות משתייה אודה לתשובתך מה עוד ניתן לעשות (עשיתי אורודמנמיקה ציטוסקופיה ) ?
ממש לא מבין למה אין אתה לא מציג נתונים מקיפים על בעייתך לא היה מזיק אם היית מציין בן כמה אתה רקע בריאותי כמה זמן אתה סובל משלפוחית רגיזה ועוד. איך אתה מצפה שמישהו יענה לך על שאלה שחסרים בה כ"כ הרבה פרטים מהותיים.
שלום רב, לצערי התיאור שלך לא ברור כל כך. גם לא ציינת את גילך, ומה היות תוצאות הבדיקות שעברת. אני מזכירה ומדגישה שמדובר בפורום אינטרנטי שאינו תחליף לבדיקה אישית אצל רופא ומטרתו לתת מענה ראשוני והסברים. ממה שאתה מתאר יש גם בעיות במתן השתן וגם תופעות לוואי מהטיפול התרופתי. ראשית אם זה גורם לך הרגשה רעה עליך להפסיק את הטיפול. שנית יש צורך לברר מה לך, מחלע שלך, מה הבדיקות שביצעת ומה תוצאותיהן כדי לנסות לתת לך מענה.
לד"ר שלום, אני( 67) נוטל קסטרל שנים רבות .לאחרונה (כחודשיים), למרות זאת , הייתי קם בלילה כ-3 פעמים. רופאת משפחה רשמה לי טמסוליסין. אתמול בערב נטלתי לראשונה וקמתי בלילה.... כמעט מידי שעה!!!. למרות קימות הרבות ובניגוד לקסטרל הצלחתי להיתרוקן כמעט מיד. מדובר כמובן בכמויות שתן קטנות שכן בערבים אני מקפיד שלא לשתות אחרי שעה שש . האם תגובה לשימוש בטמסולין היא אופינית? כמה ימים לדעתך כדאי להקדיש לניסוי?? אין לי כל בעיה במשך יום.
שלום רב, טמסולין וקסטרל שתיהן תרופות ממשפחת חוסמי אלםפא אולם שונות מעט בפרופיל ההשפעה שלהן וגם בתופעות הלוואי. יש המגיבים טוב לאחת ויש שמגיבים טוב לאחרת. אם זה מאוד מפריע לך ולא יעיל- אל תיקח טמסולין והמשך קסטרל. לקימות בלילה ניתן לשלב עם חוסמי אלפא גם תרופות אחרות כמו אנטיכולינרגים- רצוי כמובן להתייעץ עם האורולוג שלך ולמצוא מה הכי מתאים לך.
הנכדה שלי בת שנתיים וחצי צריכה לעבור מיפוי כליות בשבוע הבא יש לה כליית פרסה,ולמיטב הבנתי אין לה שום סיבוך בנושא אשמח לדעת מהי מטרת הבדיקה ? וכן האם יש צורך,בעיקר בגלל הקרינה? תודה מראש אפרים טמיר 054-7770503
שלום לך אפריים זהו אינו פורום לאורולוגיית ילדים או בעית כליה אך אענה לך בקצרה. כלית פרסה הינה ממצא אנטומי מולד (הכליות למעשה מחוברות יחדיו במקום להיות מופרדות ונמצאות נמוך יותר באגן מאשר באופן תקין).היות ומדובר בילדה קטנה, ואין בידי פרטים האם יש לה דלקות או בעיות אחרות- עושים בדיקת מיפוי כדי לברר את התפקוד שלה ולשלול חסימה. כמות הקרינה היא מינימאילת יחסית. ממליצה לך לשוחח עם אורולוג ילדים שעוקב אחרי הנכדה שלך לקבל פרטים מלאים לפ צורך
היי אני בת 25 ובמהלך השנה האחרונה אני סובלת מתכיפות במתן שתן. אני יכולה להגיע למצב של שאני צריכה להגיע לשירותים 4 פעמים בשעה אחת. אני לא עושה נסיעות ארוכות, אני משתדלת לא לנסוע עם אנשים, זה פוגע לי בחיפוש עבודה בחיי הזוגיים והחברתיים... הייתי אצל אורולוג, רופא נשים רופא משפחה וכלום לא עזר, כל פעם נותנים לי כדור אחר שלא עוזר ואף מחמיר ( לפעמים יש הרגשה של פיפי וזה פשוט לא יוצא) אני מרגישה שאני אף פעם לא מתרוקנת לחלוטין, שניה אחרי שאני מסיימת אני מרגישה שעדיין יש לי פיפי. אני מרגישה כאילו משהו לוחץ לי על השלפוחית כל הזמן. מה עושים עם זה?
שלום רב, חשוב לדעת אילו בדיקות עברת ומה הטיפול שהוצע לך. כדי למצוא את הבעיה (שיכולה להיות זיהום, דלקת או בעיה אנטומית או פיסיולוגית, ואפילו נפשית) ניתן לבצע בדיקות שונות כמו תרביות, הדמיה באולטראסאונד וגם ציסטוסקופיה או אורודינמיקה לפי הצורך. ניתן לתת תרופות בהתאם לממצאים או לפנות לרפואה משלימה, לשנות הרגלי שתיה ואכילה ועוד ועוד.. יש מה לעשות .
שלום רב לפני כשנה הייתי בבדיקת ציטוסקופיה בשל כדוריות דם בשתן בסך של 10 כל התשובות יצאו תקינות וגם בדיקת שתן לאחר חצי שנה תקינה יש לי תופעה מאוד מוזרה ורציתי לשמוע את דעתך, מזה כ10 חודשים סובלת מכאב חד בשוק הרגל הייתי אצל אורטופט אמרו לי כנראה בעיית שרירים נתנו לי מגנזיום (ויש לי הרבה התכווצויות של שרירים ברגל וכף הרגל ממש עיוותים) היתה הטבה אך לאחרונה שוב הכאב מטריד רק שהפעם עקבתי אחרי זה וכל פעם שאני מתאפקת לשרותים אני מרגישה את הכאב לאחר התרוקנות הכאב חולף. האם יש קשר בין הדברים? (מצטערת אם השאלה נראת מטומטמת אך הייתי חייבת לשאול) תודה
שלום לימור, לעיתים התאפקת או דלקת בשתן גורמות לכאבים שונים אצל אנשים שונים. יכול להיות שיש הקרנה מאוזו איזור לכיוון הרגל. ההמלצה היא להמנע מהתאפקות ממושכת ומכל פעילות שמגבירה אצלך את הכאב.
האם חובה להגיע למרפאתך עם כיפה?
שלום רב, המרפאה ממוקמת בבי"ח בעל צביון דתי ולכן מבקשים להגיע בלבוש צנוע (עדיף לא בגופיה ומכנס קצר),אולם אינך חייב להגיע עם כיפה.
שלום ד"ר אני אמור לעבור ניתוח להקטנת ערמונית שפירה מוגדלת בגלל קשיים בהשתנה ואי ריקון שלפוחית. אני מבין שאם הניתוח יהייה מוצלח יעלמו/יקטנו לי התופעות המוזכרות. האם מקובל שלאחר מספר חודשים ממועד הניתוח נעשים בדיקות מעבדתיות כגון פי אס איי/דלקות ואולטרא סאונד כדי לבחון -מעבר לתחושה הסובייקטיבית- את מצבה של המערכת ? תודה
שלום רב, לפני הניתוח עליך לשוחח עם המנתח שלך ולקבל ממנו את כל הפרטים. לרוב יש בדיקת ביקורת אחת לאחר הניתוח לשמוע האם התלונות חלפו ולבדוק את מצבך.בהתאם לכך יחולט אם יש צורך בהמשך בדיקות נוספות כמו הדמיה או תרביות. אם התלונות חולפות המעקב יהיה על בסיס צורך- כלומר אם משהו מציק אז בודקים. אתה יכול לדבר עם המנתח שלך ולקבוע איתו מה תהיה דרך המעקב שלך ולפי אילו קריטריונים.
לאחר מספר ביופסיות בעבר ועקב המשך עליה ב-psa (בשנתיים האחרונות -12.5) עברתי ביופסיה רוויה -20 דגימות שיצאה גם היא תקינה. האורולוג בכללית לא היה רגוע ושלח אותי לבצע MRI.בפיענוח נרשם כי ישנו מוקד קטן באזור TZ מימין היכול להתאים לגידול,אם כי אינו ספציפי. האורולוג של הכללית מבקש שאעשה עוד ביופסיה ממוקדת לאזור זה ואילו האורולוג שעשה לי את הביופסיה הקודמת טוען שלפי האזור המדובר אין כל חשש לגידול סרטני ואין לבצע ביופסיה חוזרת. אשמח לקבל את דעתך. אני כרגע לא יודע מה עלי לעשות. גילי הוא 59.
שלום לך אשר, אכן מדובר במצב מורכב. אין תשובה אחת נכונה ויחידה. כמובן תלוי את מי תשאל.. בעיקר אתה צריך לערוך דיון מעמיק עם האורולוג המטפל שלך על המשך הטיפול: כרגע מדובר בביופסיות חוזרות ללא ממצא אל מול ממצא לא חד משמעי ב MRI. צריך לזכור שאם בכלל מדובר במחלה סרטנית ע"פ כל מה שתיארת הו מוקד קטן ובודד. אולם מצד שני ה PSA שלך עולה... המטרה בדיון היא להחליט האם בכלל אתה צריך להתעקש על ביופסיה מונחית MRI לאותו איזור ולבדוק אם אכן מדובר במחלה סרטנית. כמובן שכל הדיון יוצת מחדש בהתאם לתוצאות הביופסיה. לצערי לא יכולה לתת לך תשובה חד משמעית. כן ממליצה לך להתייעץ עם אורו-אונקולוגים מומחים לנושא, שיוכלו לכוון אותך אולי יותר.
זה מה שאמרה לי ד"ר תמר פרץ מהדסה לפני כחודשיים.
אני בן 59, PSA עולה מהר (עכשיו - 11.36). עברתי 3 ביופסיות ו-MRI ללא ממצאים. כרגע מציעים לי ביופסיה רוויה. אני מתחיל לפקפק האם כדאי. אז מה עושים - מחכים עד שהמחלה תתפרץ? לא מציעים לנסיר את הערמונית?
שלום ד"ר אני בן 64 עם ערמונית גדולה שפירה כדורי קסטרל ואבודרט לא עזרו לי. הייתי בביקור פרטי אצל מנהל מחלקה אורולוגית שמנתח באסותא והתעניינתי לגבי ניתוח -הוצע לי על ידו ניתוח לייזר דרך הפין. הוא ציין בהחלטיות שאין שום יתרון בשיטת האידוי הנהוגה על ידי ד"ר כץ לדבריו כל הניתוחים מבוצעים בשיטות כירוגייות בהן כורתים חלק מהאונות או בלייזר או בשיטה הישנה ולאחר החיתוך מבצועת בכל השיטת צריבת המקום למניעת דימום. לדבריו אף בשיטת הלייזר האשפוז הינו קצר עד 24 שעות בהן מוחדר קטטר ומבוצעות שטיפות מי מלח. האם מנהל המחלקה אכן צודק? תודה
רמי שלום לך, ישנן שיטות שונות לכריתת תערמונית דרך השופכה, שנחשב לניתוח השגור ביותר באורולוגיה. בשיטה הקלאסית מדובר בחיתוך פנימי בעזרת סכין חשמלית של הערמונית החוסמת את מעבר השתן לשלפוחית ובמהלך הניתוח גם מתבצעת צריבה מקומית למניעת הדימום. בשיטת האידוי המקובלת מבוצעת אותה פעולה בעזרת לייזר. חשוב לזכור שבשיטת האידוי בלייזר לא ניתן לשלוח רקמת ערמונית לבדיקה פתולוגית. שתי השיטות יעילות ומבוצעות באופן שגור בארץ. זה נכון שלאחר אידוי בלייזר יש אשפוז קצר יותר לרוב , אבל זה תלוי במטופל ובמצבו ובמיומנות המנתח ואין לזלזל בפעולה זהו- היא נחשבת ניתוח לכל דבר. איני יכולה להעיר אל שיטתו של ד"ר כץ היות ואיני בקיאה בה
לד"ר שלום באותה הזדמנות: מה דעתך לגבי ניתוח בעזרת רובוט ?ניתוחים אלו מבוצעים בהדסה ויתרונם הוא בהקטנת סיכון עבור חולה
שלום ד"ר הייתה לי בעבר אבן בכלייה שהוצאה בבית החולים בו אושפזתי ללילה שלם על ידי אינפוזיית נוזלים. לאחרונה אני חש כאבים ובצילום האולטרא סאונד שוב נצפתה אבן. רופא אורולוג טען בפני שרק ניתוח לייזר וריסוק על ידי לייזר עשוי לעזור לי. בבדיקה שעשיתי מצאתי שניתן לרסק את האבן על ידי גלי הלם או כמו בפעם הקודמת על ידי אינפוזייה. האבן היא בגוד של מספר מילימטרים. האם לא כדאי לעשות בדיקת אולטרא סאונד ממש סמוך לניתוח הלייזר לבדוק בכלל האם האבן עדיין נמצאת. תודה רבה
משה שלום לך, זה אינו פורום של מחלות אבנים אלא פורום מחלות ערמונית. בכל מקרה בקצרה אענה לך- יש אבנים שלא ניתן לרסק בקלות בריסוק חוץ גופי, בעיקר אם הן קטנות. ולכן כנראה זו הסיבה שהציעו לך את הטיפול ההוא. כמובן שהדמיה לפני הפעולה תוכל לתת מידע על מיקום וגודל האבן ולכוון מהי הדרך הטובה ביותר לטיפול. יש מומחי מחלות אבנים מעולים בארץ, ברוב בתי החולים וניתן להתייעץ עמם.
ד"ר שלום עברתי השבוע ניתוח להקטנת ערמונית מוגדלת שפירה. הפסקתי את לקיחת האספירין אותו אני לוקח כרוטינה שבוע לפני הניתוח. לא ברור לי מתי אני אמור לחזור וליטול כדור אספירין. תודה
נועם שלום שוב, לא ברור לי מדוע לא נתנו לך הוראות כשהשתחררת-זהו תפקיד המנתח ! בכל מקרה לרוב מומלץ לחדש אספירין לפחות כשבוע לאחר הניתוח, אחרי שהשתן הצטלל לחלוטין אך זה תלוי בכל מקרה לגופו ועליך בכל מקרה להתייעץ עם המנתח והרופא המטפל שלך!!! אנא פנה למנתח וקבל ממנו הוראות. הפורום כאן אינו תחילף לבדיקה אצל רופא ואינו המקום להוראות לאחר ניתוח.
שלום ד"ר עברתי השבוע ניתו להסרת ערמונית מוגדלת שפירה ,עם השחרור קיבלתי מרשם לכדור בשם t cirpo ןכן סדורל. נאמר לי על ידי בית מרקחת פרטי ששני הכדורים חסרים בשוק. הייתי מבקש לדעת אלו כדורים תחליפיים אחרים עלי לקחת. אני חבר במכבי. תודה
תודה- השגתי את תרופת ה"סירפו"
שלום לך, ראשית חבל זאתה פונה לפורום באינטרנט שאינו מאוייש 24 שעו לבעיה שיכולה וצריכה להפתר דרך רופא משפחה או המחלקה בה נותחת. בכל מקרה ציפרו זו אנטיביוטיקה מסוג "קווינולונים" שניתן לקבלה במרשם והיא יכולה להקרא גם ציפורפלוקסצין , או "אחותה" הדומה לה, בשם אופלדקס או טריביד. סדורל אכן אין להשיג, יש תחיליפים שונים וניתןאם לא משיגים פשוט לקחת משככי כאבים.
היה לי סתימה האיתי עם כטטר שבוע עכשיו בסדר עשיתי אולטרה סאונד הכליות בסדר פרוסטטה סגודל 10הבעיה אני נוטל כדואים בלילה אבל ביום אני לא מקבל כלום ואני הולך עם תחתון סופג וזה ממש לא נעים בנסיע או סתם טיול ולהחליף את התחתון לא תמיד אפשרי מה מומלץ לעשות ניטוח שהמערכת תירגע ואז יהיה לי יותר שליטה ביום כי אני מישתדל לא לצאת החוצה שלא יתמלה לי ואז אני מריח לא טוב עם כול האולטרה נגד דיחות אשמח לקבל חוות דעת עברתי הקרנות ו כימוטרפיה ויש לי סכרת אשמח לקבל תגובתך למיקרה
שלום לך חנוך, לא הבנתי ממה שכתבת- האם עברה הקרנות לאגן? אתה עם קטטר בעקבות טיפולים בשל סרטן ערמונית? אם כן- עליך לחזור לאורולוג המטפל שלך- יש הרבה אפשרויות לטיפול ולעזרה. בכל מקרה יש צורך לבדוק שאין לך דלקת, ושאתה מאוזן עם הסכרת שגם היא גורם להפרעות במתן השתן.
שלום רב ד"ר חתומי, אני בן 63. סובל מערמונית מוגדלת. לאחרונה המצב שלי החמיר. יש קושי רב במתן שתן וכן יש כל הזמן צריבה וכאבים באזור הפין (לא רק בעת הטלת השתן). לפני שנה עשיתי ביופסיה של הערמונית: התוצאה היתה: 1. Prostate, right lobe, core biopsy: Benign prostatic tissue. Acute and Chronic inflammation. Atrophic changes. 2. Prostate left lobe, core biopsy: High grade PIN involving 1 core. כמו כן היה לי PSA 3.72 הרופא שלי אמר שיש לי דלקת כרונית ואין שום טיפול לתופעה. השנה עקב החמרה במצבי עשיתי שוב ביופסיה: התוצאה: 1. Prostate, right lobe, core biopsy: Benign prostatic tissue. Acute and Chronic inflammation. Atrophic changes. 2. Prostate left lobe, core biopsy: Benign prostatic tissue. Acute and Chronic inflammation. Atrophic changes. נפח:60.2 סמ"ק, אורך 4.8 ס"מ, גובה 4.5 ס"מ, רוחב 5.3 ס"מ רמת PSA 4.2. שלפוחית שתן: שארית שתן קטנה בדיקת שתן ותרבית שתן יצאו תקינות. השאלות שלי הם: 1.מהו PIN והאם יכול להיות שזו תופעה חולפת (שכן לפני שנה מצאו PIN ועכשיו לא). 2.מה משמעות התוצאות של הביופסיה? 3.איך אפשר לטפל בבעיות והאם יש עוד בדיקות שצריך לבצע? 4.האם ניתוח לאידוי הערמונית יכול לעזור לפתור את הבעיות שלי כולל אלא שהתגלו בביופסיה? תודה רבה, משה.
שלום רב משה, לשאלותיך: 1. PIN עשוי להחשב כמצב טרום סרטני אך ל א מחלה סרטנית אמיתית ולכן טוב שחזרת על הביופסיה. אכן יכול להיות שאותו מוקד הוצא בביופסיה ולכן כעת לא מצאו אותו שוב. 2. מציטוטיך משתמע שמדובר בהגדלה שפירה של הערמונית שאינה סרטנית, ובדלקת כרונית (שאינה זיהום) - שתיהן תופעות שיכולות לגרום לתסמינים מציקים ואינן סרטן. 3. יש תרופות שיכולות לעזור במניעת דלקת, ולהקל על זרימת השתן. פנה לאורולוג לקבלת מרשמים. 4. אם תרופות שונות שניסית אינן עוזרות אכן יש מקום לשקול פעולה ניתוחית להוצאת הערמונית ,ששיטת האידוי היא אחת מהגישות לניתוח. עליך לשוחח עם אורולוג ולהבדק אצלו ויחד תוכלו להחליט מה הטיפול הכי יעיל ונכון לך- כי זה תלוי בהרבה גורמים ויש להתאים טיפול למטופל.
"ר חתומי שלום רב, תודה רבה לך על התשובות. 1.האורולוג שלי טוען שאין שום טיפול בדלקת הכרונית. לטענתו גם אם אעבור ניתוח, הדלקת לא תעלם. האם זה נכון? 2.בנוסף האורולוג אומר כי יש רק שתי תרופות לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית: ALFU - KAL XL 10MG 30TAB TAMSULOSIN ER 0.4MG 30CAP מכיוון שניסיתי את שתי התרופות הללו ומצבי לא השתפר (קושי רב במתן שתן, צריבה וכאבים בקצה הפין), המלצת הרופא היא לעבור ניתוח. האם את מכירה תרופות נוספות שיכולות לעזור או שאכן במקרה שלי רק ניתוח יכול יעזור ? תודה רבה, משה
בוקר טוב דוקטור שירה אני בן 43. בחודשים האחרונים אני מרגיש תחושת אי נוחות באיבר המין במפשעה ובביצים. לאחרונה התחלתי לראות כי בעת השתנה מופיע לי קצף בשתן (נראה קצף במים בשירותים). לאחרונה התגברו גם כאבי הגב התחתון שלי, ברוב שעות היום אני חש כאב, ובעיקר בבוקר. בבדיקות השתן האחרונות שעשיתי בחודש מאי הכל נראה תקין מלבד Erythrocytes (U) ברמת של 25. אך תוצאה זו מופיעה אצלי כבר מעל 10 שנים ברמה שבין 25-50 ופעם אחת גם היה 250. לפי כל הסימפטומים האלו שציינתי, מה זה יכול להיות? מה אני צריך לעשות כדי לקבל טיפול.
אמיר שלום לך, ראשית יש לפנות לבדיקות בסיסיות דרך רופא המשפחה- בדיקת שתן כללית ותרבית, ומשם להמשיך. יש הרבה סיבות לתלונות שאתה מתאר, שעיקרן כנראה זיהום או דלקת בשופכה או בערמונית. קצף בשתן יכול להגרם מסיבות שונות ואם עברת לאחרונה ניתוח בבטן או זיהום מעיים קשה מומלץ גם לבצע הדמיה לאור הבטן לפחות ב US חשוב שתפנה לבדיקת אורולוג
מזה כבר כמה חודשים יש לי תופעה שכל פעם שאני עושה שתן זה שורף לי וזה חוזר בתקופה של כל כמה שבועות מה עושים?
שלום רב, יש לגשת לבדיקה אצל רופא, ולשלוח בדיקות שתן כללית ותרבית. להקפיד על שתיה מרובה של מים
תודה על התשובה, אקבע תור, אבל בינתיים כדי שאוכל להיות רגועה - אם לקחתי רק שלושה כדורים של 100 מ"ג זה לא ממש יכול לעשות נזק, נכון?
שלום דר, בן 37. לפני כ-4 חודשים התחלתי בבירור בעיקר עקב צריבה עם, לאחר ולעיתים בלי קשר לשתן. לאחר אורודינמיקה וציסטוגרפיה (לפני כ 3 חודשים) שהיו תקינים נאמר לי שיש לי דלקת ערמונית כרונית. בדרך עברתי טיפול אנטיביוטי של חודש וחצי (ציפרודקס ודוקסילין), בדיקות תרבית שליליות. כיום (מזה שבועיים-שלושה) יש לי תחושת צריבה קבועה בקצה הפין (ממש כאילו פצע). בנוסף, דקות רבות אחר מתן שתן יוצאות בתחתון כמות די יפה של טיפות שתן, זרם שתן חלש. האם התופעות הללו אופייניות לדלקת כרונית (מה קשור זרם חלש?) האם יש מקום להמשך בירור? האורולוג שלי משייך כל תלונה אוטומטית לדלקת הכרונית. אורולוג אחר שהתייעצתי עימו אמר שכל עוד יש צריבה יש מקום להמשך בירור. תודה
אורי שלום לך, אכן יכול להיות שמדובר בדלקת כרונית של הערמונית שגורמת לתופעות כפי שאתה מתאר, וציינת שעברת בירור די מקיף . עדיין אם יש צריבה בעיקר- שתי בדיקות נוספות שהייתי ממליצה לך לבצע הן- שתן לציטולוגיה, ובדיקת ציסטוסקופיה. היתי גם בודקת זרימת שתן ושארית. בכל מקרה אם גם הן תקינות והתלונות נמשכות אזי צריך כרגע פשוט למצוא מה שמקל על התסמינים- מניעת גירוי יתר בעקבות קפאין, אלכוהול , סוכרים וכדומה. שתיהת מים, טיפול נוגד כאבים וכל מה שעוזר. דלקת כרונית בערמונית יכולה להתבטא בצורות שונות, מתלונות צריבה ועד הפרעות בריקון וכאבים באגן.. ולכן חשוב, אם בבירור לא נמצא דבר (מה שבד"כ קורה) - להתמקד בשליטה בתסמינים ובהקלה ושיפור איכות החיים.