פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1924 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

16/04/2013 | 21:11 | מאת: ד.

לד"ר חתומי שלום, אבי בן 82,כ-14 שנה לאחר החלפת מסתם אאורטלי לאחר זיהום של סטפילוקוק אאורוס(מטופל בקומדין כי המסתם שהושתל בליבו מלאכותי). כמו"כ, סובל מא"ס כליות כשערכי הקריאטנין הם סביב 2.2. כבר כמה שנים שהוא סובל מהגדלה של הפרוסטטה. האורולוג המטפל מסרב לשלוח אותו לביופסיה בגלל הקומדין. בבדיקת U.S נמצא כי משקל הפרוסטטה הוא כ- 39 סמ"ק. מטופל מזה מספר שנים בטמסולין (קודם אומניק וקסטרל). בשבועות האחרונים האורולוג הוסיף וזיקר (בתחילה 5 מ"ג ואח"כ 10 מ"ג)ללא שיפור. בימים האחרונים הועבר לטוביאז והתחיל לסבול מצרבת חזקה (שנחוותה גם עם הוזיקר). הוא מיואש וסובל. איכות חייו ירודה. האם במצבו ניתן להוסיף דקל ננסי ואבודרט (אולי אחד מהם?). כשדיברתי עם האורולוג שלו ושאלתי על אבחון של דלקת הפרוסטטה הוא טען שזה מצב שקשה לאבחון. קראתי קצת ברשת וראיתי שאבחנה זו מבוצעת עפ"י קריטריונים מוגדרים וברורים. האם ניתן לדרוש בכ"ז לבדוק את האפשרות הזו?. מדוע לא בודקים את כל האפשרויות?, שכן אם זו דלקת הרי שזה משול לחיפוש המטבע מתחת לפנס והכוונה למתן טיפול שלא מתאים למצבו. אני בעצמי מיואשת ולא יודעת איך לעזור לו. בת דואגת.

לקריאה נוספת והעמקה
17/04/2013 | 06:37 | מאת: ד.

רציתי להוסיף שאלה: האם דקל ננסי במצבו יכול לשפר את הסימפטומים והאם ניתן לקחתו יחד עם קומדין, אלפא די3, טמסולין, חומצה פולית ולרקפרס שהוא נוטל?. תודה, ד.

שלום רב, אם הבנתי אותך נכון אביך המבוגר שסבל עד כה מתלונות השתנה מתונות החל לאחרונה לסבול יותר, ועיקר התלונה היא צריבה? הטיפול שניתן לו בחוסמי אלפא ווסיקר לא היטיב לדבריך את הבעיה. האם נשלחו לו תרביות שתן? בד"כ מקור תלונות של צריבה הוא בדלקת שתן (ולא דווקא דלקת ערמונית), אך לא רק. היתי ממליצה לבדוק שאכן אין זיהום וגם לבצע אולטראסאונד ולראות שאין חלילה אצירת שתן ושבשל אי התרוקנות יש לו כאבים.בדיקה זו גם תראה שאין פוליפ בשלפוחית שיכול גם הוא ליצור תסמינים כאלה, ולכן מומלץ גם לשלוח בדיקת שתן לציטולוגיה. אם מדובר בדלקת אזי טיפול אנטיביוטי יעזור. אם זו אצירת שתן אין מקום כלל לטיפול באנטיכולינרגים כמו וסיקייר אלא יש צורך בקטטר, כי חוסמי אלפא (אומניק) לא עוזרים. אם חלילה יש פוליפ הוא יזדקק לציסטוסקופיה וניתוח להסרתו. מפאת גילו והטיפול בקומדין בהחלט איני רואה שום צורך בביופסיות ערמונית (לא הבנתי מסיפורך למה כלל היה צריך לשקול זאת..). בכל במקרה אם בבדיקה גופנית וע"פ אולטראסאונד מדובר בערמונית גדולה (מעל 40 סמ"ק) בהחלט ניתן להוסיף אבודרט לטיפול הקבוע בחוסמי אלפא (מה שנקרא טיפול משולב. היום יש כדור משולב בשל "דואודרט" שמכיל גם אבודרט וגם אומניק באותה כמוסה). טיפול צמחי כמו פרמיקסון יכול אולי לתת הקלה מסויימת לתסמינים ואין התנגדות לשלבו גם כן. אנא התייעצו עם האורולוג המטפל .

16/04/2013 | 17:10 | מאת: דריון

בן 66 בריא ככלל, סובל מ-bhp ונוטל אבודארט בזמן האחרון סובל מהחרפה של post void dribbling שיחד עם תדירות השתנה לאורך כל היום של פעם בשעה יוצרת מטרד ופגיעה ממשית באיכות החיים. האם מומלץ לבקש מרופא המשפחה שיירשום לי וזיקייר 5 מ"ג אחת ליום לניסיון ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בהחלט יכול להיות שאינך מתרוקן באופן מלא למרות הטיפול באבודרט. היתי ממליצה לך לבדוק שארית שתן באולטראסאונד, ולנסות להוסיף לטיפול דווקא חסם אלפא כגון אומניק או קסטראל (ואז תהיה לך גם אפשרות לקחת דואודרט שהוא שלוב של אבודרט +אומניק באותו כדור) ולאו דווקא וסיקייר שהוא תרופה אנטיכולינרגית שתרגיע את הדחיפות אך לא בהכרח תשפר את הטיפטוף. פנה לאורולוג המטפל שלך להתייעצות והחלטה על הטיפול.

13/04/2013 | 21:51 | מאת: אביב

האם ניתן לצרוך יחד עם תרופה זו אבקת מאקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי איני בקיאה בנטורופתיה. באופן שטחי ובסיסי בלבד ידוע לי שמאקה אמור לשפר תפקוד מיני, עייפות ופיריון, אבל איני יודעת אם זה מוכח מחקרית. קסטראל היא תרופה "מערבית" קונבנציונאלית הניתנת צורך לשיפור תלונות הפרעות השתנה והיא חלק מקבוצת תרופות הנקראות חוסמי-אלפא, שתפקידן להרפות את סוגר השלפוחית ובכך לאפשר השתנה תקינה. כתופעת לוואי של תרופה זו יכולה לקרות "שפיכה אחורית," כלומר- שחלק מהזרע חוזר לשלפוחית במקום לצאת קדימה לשופכה (היות והסוגר נשאר פתוח גם בשפיכה). אם יש לך הפרעות פיריון לא היתי ממליצה לך ליטול קסטראל בשך התופעה הנ"ל. בכל מקרה ממליצה לך להתייעץ עם נטורופת.

13/04/2013 | 21:43 | מאת: שמעון

ד"ר שלום אני אמור לעבור בחודש הב ניתוח פתוח להקטנת ערמונית גדולה שפירה. בינתיים צמחה לי יבלת ויראלית על המפשעה (קונדולימה) שנצרבה השבוע. האם היבלת עלולה להפריע לניתוח ? האם לדחות את הניתוח עד לאחר ריפוי היבלת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעקרון עוד חודש הצריבה תבריא ואזי כנראה לא תהיה בעיה לעבור את ניתוח הערמונית. מה שחשוב הוא לבדוק שאן לך יבלות במקום אחר כמו על איבר המין או חלילה בתוכו שכן אז חובה לטפל בכך לפני ניתוח הערמונית. בכל מקרה מי שיחליט זאת יהיה הרופא המנתח שלך, שחייב לקבל ממך דווח על כל בעיה רפואית רלוונטית.

13/04/2013 | 14:53 | מאת: יורם

הנני משתמש בתרופה זו, מהי השעה הסבירה ביממה לקחתה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ש הנוטלים בבוקר ויש בערב. אין הוראה חד משמעתית- לרוב בהתאם להעדפת המטופל.

12/04/2013 | 15:24 | מאת: חיים

בגלל בעיות בריקון שתן עברתי לפני שנה ניתוח הנ"ל לשם הרחבת מעבר השתן. מאז יש כאב בתחתית הבטן(מקום הניתוח). בדיקות אורולוגיות וגסטרו נמצאו תקינות. מאז הניתוח לא ניכרת זרימה מערמונית גם לא הפוכה לכיס השתן. איך אפשר להקל על הכאבים האם הם קשורים לחוסר זרימה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם יש תך כאבי בטן תחתונה והפרעה בהתרוקנות יכול להיות ששוב ישנה הפרעה /חסימה. כדאי גם לבדוק שאין לך שארית ואין דלקת -בבדיקת שתן כמובן. במצב כזה מומלץ לעבור אולטראסאונד של דרכי שתן כולל שלפוחית ,ערמונית ושארית לאחר התרוקנות; בדיקת זרימה "FLOWMETRY", ואפילו ציסטוסקופיה. פנה לבדיקת אורולוג בקופ"ח והבא אליו את כל המסמכים מהניתוח שעברת. הוא יחליט בדיוק מה מתאים לך ובהתאם לממצאים -כיצד לטפל.

14/04/2013 | 15:05 | מאת: חיים

תודה לתשובה. אולם למרות שאין בעיה בהתרקנות ולא בזרימה ונבדקתי בבדיקות שאמרת לא מצאו סיבה לכאב רק לא נראה זרע גם לא בשתן.

שלום שוב, העדר שפיכה הוא כנראה בעקבות הניתוח שעברת. לא בטוח שזה מה שגורם לך כאבים, אבל כדאי לך להשלים את הבירור אם אין ממצאים בבדיקות שכן עשית.

14/04/2013 | 15:49 | מאת: חיים

אין ממצאים בכל בדיקות כולל גסטרו

12/04/2013 | 10:09 | מאת: ADAM

על ציסטוגרפיה בגלל תכיפות במתן שתן כ4 פעמים בלילה ובנוסף אומניק. האם הבדיקה הזו מסוכנת ? והכרחית ? בנוסף המליץ על אולטרסנד בטן תחתונה. בן 54 .תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בגילך "התחלת" מוקדם עם הפרעות השתנה שמקורן בערמונית ולכן שווה לעבור בירור. בדיקת US היא מומלצת, בעיקר לגבי קבלת מידע על הכליות, נפח השלפוחית גודל הערמונית והשארית. אם אומניק לא עוזר לך ניתן להחליף לתרופות אחרות. ציסטוגרפיה זו בדיקת שיקוף של כיס השתן ומצריכה צילום רנטגן, ואיני בטוחה שזו הבדיקה שהומלצה לך, כי אם כן לא ברורה לי האינדיקציה. אולי התכוון לציסטוסקופיה? בכל מקרה עליך לשוחח עם האורולוג שלך ולקבל ממנו את התשובות לשאלות האלה-הוא זה שבדק אותך ומכיר אותך ואת כל ההיסטוריה שלך ויוכל להחליט מה לעשות הלאה כדי לטפל בך באופן הטוב ביותר.

11/04/2013 | 15:29 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בן 70 וסובל בתכיפות במתן שתן בעיקר בלילות ולפעמים מלווה בקצת כאב ערכי PSA בבדיקת דם היו כדלקמן: total 0.49 free 0.10 ratio 20.6 מה הממצאים אומרים? אני מקווה שלא ממאיר כי יש כבר לימפומה (ברמיסיה) וזה מספיק תודה מראש על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצאים שאתה מצטט כאן הם תקינים. בלי קשר לסרטן ערמונית אם אביך סובל מהפרעות השתנה יש לגשת לבדיקת אורולוג ולקבל טיפול תרופתי לתלונותיו.

11/04/2013 | 00:27 | מאת: דוד

ד"ר שלום עלי לעבור ניתוח להסרת ערמונית שפירה מוגדלת כנראה בשיטה הסגורה כי גודל הערמונית כ 60 סמ"ק מאחר ויש לי כרס אני חושש שהניתוח ו"שליפת" הערמונית יותר בעייתית. האם כרס גדולה אכן יכולה להוות איזה מכשול בניתוח שכזה ? בכל אופן על פי עצתך הקודמת(תודה!!) הוצע לי שלאחר ההרדמה תוחדר אל השלפוחית דרך הפין אותה מצלמה שבוחנת את דרכי השתן ואז ניתן יהייה להחליט על שיטת הניתוח-כי הבנתי מהמנתח שערמונית בגודל שכזה 60 סמ,ק עדיף בשיטה הפתוחה כי בשיטה הסגורה זה הליך ממושך. תודה על התייחסותך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דוד, אכן כרס משמעותית יכולה להקשות על ניתוח פתוח להסרת הערמונית שגישתו היא מהבטן התחתונה, ולעיתים גם לניתוח דרך השופכה, אבל בסופו של דבר זה תלוי מיומנות המנתח. בכל מקרה החלטה על הגישה הניתוחית בערמוניות בינוניות-גדולות תתבצע בציסטוסקופיה והמנתח יחליט מה הגישה ויאלץ להתמודד עם האגרים... ואתה תאלץ (אולי, אך לא בהכרח) לסבול קצת יותר מסיבוכים בשל השמנת היתר. בכל מקרה אם אתה יכול לדחות את הניתוח ולהכנס למשטר דיאטה ופעילות גופנית זה יעזור לך מן הסתם בכל התחומים ולא רק לזה.. הרבה בריאות והצלחה.

10/04/2013 | 17:48 | מאת: צח

לאחר שענית לי הגבתי ושאלתיאבקש תשובתך.תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוב, כאן זהו פורום אינטרנטי שאינו מחילף בשופ צורה את הטיפול שלך אצל הרופא שלך. איני יכולה להחליט בשבילך, המלצתי היא להתרחק מארוע הזיהום כמה שניתן ורק אז לחזור על PSA- כי יכול לבהיות שהרמה עדיין תהיה גבוהה. אבל אתה יכול לעשות מה שמתאים לך.

14/04/2013 | 13:53 | מאת: צח

תודה

10/04/2013 | 17:40 | מאת: מנחם

כנראה ששאלתי הקודמת לא נוסחה היטב. אני בן 67. לפני חודש בדיוק עברתי ניתוח להסרת חלק חוסם של הערמונית. בימים האחרונים, מדי פעם מופיע אצלי שתן מהול במעט דם. שאלתי היא האם זו תופעה טבעית של הניתוח אפילו לאחר חודש מאז הניתוח.

שלום רב, כן, הופעת דימום קל בשתן יכולה להמשיך גם למס' חודשים אחרי הניתוח. אם זה מחמיר עליך לפנות למנתח לבדיקה.

09/04/2013 | 17:12 | מאת: שי

שלום ד"ר שירה חתומי האם דלקת בפרוסטטה יכולה לגרום לסימפטומים הבאים: הפרשות שקופות מרובות מהפין לאחר כל גירוי מיני, לעיתים כאבים באשכים,לעיתים כאבים בפין, הפרשות לבנות בדיפקציה בזמן הטלת צואה.?

לקריאה נוספת והעמקה

שי שלום לך, כן, אלו תופעות שיכולות לקרות בעקבות דלקת בערמונית, אך לא רק. אם יש לך כאבים וצריבה יש לפנות לבדיקה אצל אורולוג ולשלוח בדיקות כמו תרביות שתן וזרע, וגם PCR ל STD( מחלות מין), ובהתאם יוכל הרופא גם להציע לך טיפול אנטיביוטי. מעבר לכך לעיתים יש מעט הפרשות מהערמונית בעת הטלת צואה- אין לכך משמעות אם אין לך שום תסמין אחר. חשוב לנסות לא להתאמץ מדי אם הצואה קשה- להקפיד על תזונה נכונה עם סיבים תזונתיים ושתיה מספקת של מים, כדי להביא לריכוך הצואה..

08/04/2013 | 21:00 | מאת: צח

בן 65 בודק כל שנה psa תוצאות כל שנה 2 psa בבדיקה אתמול יצאה תוצאה 18 ! psa היום הייתי אצל האורולוג שמכיר אותי שנים והוא נתן לי אנטיביוטיקה ל 10 ימים ואמר לי שאני מסיים את האנטיביוטיקה אחזור על הבדיקה כי זה נראה לו לא הגיוני ואולי יש לי דלקת.האם לבצע את הביקה מיד שאני מסיים את האנטיביוטיקה? או לחכות יומיים ןלבצע את הבדיקה?תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עלית PSA חדה יכולה להיות מסיבות רבות כולל דלקת אבל לא רק. אחרי שתגמור את הטיפול האנטיביוטי על הרופא האורולוג שלך לבדוק אותך כולל מישוש הערמונית! הייתי ממתינה כחודש מסיום האנטיביוטיקה על לבדיקת הדם החוזרת כי לוקח זמן ל PSA לרדת לרמות הנורמה. אם זה לא יורד משמעותית או אם יש ממצא במישוש הערמונית יש לשקול ביופסיות מהערמונית. אם אתה נוטל אנטיביוטיקה

09/04/2013 | 20:09 | מאת: צח

דר שירה האורולוג שלי אמר לי לפני ששאלתי אותך שאני יכול לעשות את הבדיקה מייד שאני מסיים את התרופה מה לעשות?

08/04/2013 | 10:59 | מאת: יונתן

אובחנתי לפני כמה שנים עם פרוסטטיטיס. ביצעתי כמעט את כל סוגי הבדיקות האפשריים כולל אירודינימידה. וגם טופלתי בכל סוגי התרופות .. חוסמי אלפא/בתא וכו. שום דבר לא עזר למתן התכיפות בשתן ולא לחוסר הרגשת התרוקנות מלאה. ביחסי מין אנאליים אני מרגיש צורך להשתין בצורה גדולה יותר. יכול להיות שזה קשור לערמונית מוגדלת והיא בעצם לוחצת לי על השלפוחית ? אני בן 23 ואני יודע שערמונית מוגדלת זה נדיר. מה יכול בכלל לעזור במקרה וזה עלול להיות זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לא תמיד יש פתרון הולם לתלונות הפרעות השתנה שכרוכות בשם הכוללני "פרוסטטיטיס". יכול להיות שצורת המגע המיני שאתה מתאר היא הגורם לתלונה (וזו לא ערמונית מוגדלת, שכנראה אין לך בגילך הצעיר). פשוט אתה צריך למצוא משהו שמקל עליך, אם הכיוון של הרפואה הקונבנציונאלית לא נתן לך פתרון- מומלץ לנסות דיקור סיני, שינוי תזונתי, וכדומה.

06/04/2013 | 11:42 | מאת: יעלי

שלום בת 28 לאחר שחשתי כאבים חזקים בשלפוחית השתן נשלחתי לבצע אולטראסאונד מה המשמעות של הבדיקה : ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס. שלפוחית השתן - בקיבולת רגילה. דופנות בלתי סדירים. עם משקע בתוכה. לסיכום: יש לשקול ביצוע ציסטוסקופיה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה שאת מתארת תקינה. למושג "משקע" לרוב אין בהכרח משמעות קלינית- צריך לפני ציסטוסקופיה לבצע בדיקות שתן לשלול דלקת, לוודא שאת שותה מספיק מים כל יום ולראות מה הלאה- אנא פני לבדיקת אורולוג.

שלום אני בן 58 בריא בכללי. מאז שאני פעיל מינית, קיימת אצלי הפרשה מוגזמת של נוזל ערמונית בזמן ריגוש מיני, עד כדי תשומת לב מצד בת הזוג. לפני מספר שנים החל להסתמן קושי בהשתנה. לוקח אלפו קאל XL אחד כל ערב בהמלצת אורולוג לאחר בדיקה, PSA 3.78. במהלך הזמן שמתי לב שיש לי קושי מוגבר בהטלת שתן לאחר אוננות מהירה, או מגע מין קצר ופליטה לפני שהספקתי להפריש "מספיק" נוזל פרוסטטה, כאילו שהערמונית חייבת להפריש כמות משמעותית של נוזל לאחר גירוי מיני כדי שלא יווצר קושי בהשתנה (נקודה לזכות "משחק מוקדם" ארוך במיוחד). מצבים נוספים של קושי משמעותי בהשתנה מתגלה למשל לאחר איפוק ארוך בריקון השלפוחית, כשאין לי גישה לשירותים ציבוריים או ביקיצה מהשינה עם זיקפה, באמצע הלילה.אני יודע שהשתנה בזמן או מיד לאחר זיקפה היא קשה יותר אבל אני מדבר ממש על כמעט עצירה או טפטוף איטי מאד. האם יש קשר בין התופעות שהזכרתי? האם יש תרופה שממש מקטינה ערמונית ולא רק משחררת שריר חלק? תודה. איתן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בגילך בהחלט יכול להיות שהגדלת הערמונית מתחילה לגרום להפרעות במתן השתן, ואם אלפו-קל לא מקל עליך, ניתן להחליף תרופה. יש תרופה שמקטינה את הערמונית - "אבודרט" והיא כמובן במרשם רופא. יש לוודא לפני נטילתה שאכן מדובר אצלך בערמונית מוגדלת.יש לזכור שהפרעות אלו לא מחייבות ערמונית מוגדלת ויכולות לקרות גם לגברים עם ערמונית תקינה בגודלה. ניתן לקבל תרופה שמשלבת בין חסם אלפא שמרפה את השריר החלק( ובכך משפר השתנה), לאבודרט שמקטנה את הערמונית והיא נקראית "דואודרט"- גם היא במרשם רופא. ממולץ להבדק אצל אורולוג בבדיקה גופנית וגם בדיקת דם ל PSA לפני תחילת טיפול.

05/04/2013 | 18:10 | מאת: מנחם

אני בן 67.לפני קרוב לחודש עברתי ניתוח של הערמונית לכריתי החלק החוסם.הייתי מאושפז 4 ימים ובימים הבאים היתי מטיל שתן מעורב בדם עד שחלף לאחר מספר ימים. מאתמול שוב אני מטיל שתן דמי. שאלתי היא האם זו תופעת לוואי של הניתוח? או אולי שביום זה הרמתי מטען כבד מדי וזו יכולה להיות גם סיבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלוםר ב, אכן דימום בשתן מס' ימים לאחר ניתוח ערמונית היא תופעה שכיחה, ובוודאי לאחר מאמץ כמו הרמת משא כבד- עליך לנוח, להקפיד לשתות מים ולדווח למנתח שלך אם זה לא חולף.

05/04/2013 | 12:08 | מאת: בחור23

היי האם סו פלמטו בכמוסות של 540 מ"ל לכמוסה אחת ביום יעיל לנשירת שיער ולחסום את האנזים שמומר לD.H.T שפוגע בזקיק השיערה? ואם כן, עד כמה יעיל באחוזים? ותוך כמה זמה אפשר להבחין בשיפור? והאם אפשר לקחת סו פלמטו 540 מ"ל ביום באופן קבוע למשך שנים רבות אני צעיר בגיל 23? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, איני יכולה לענות לך- אני מכירה את תפקידו של SAW PALMETO כטיפול לתסמיני השתנה כתוצאה מהגדלת הערמונית. בגילך אינך זקוק לטיפול כזה. אנא פנה לרופא עור.

04/04/2013 | 20:25 | מאת: חזי

שלום במשך שנה סובל מאי נוחות בקצה הפין ולעיתים מתחושת שארית שתן, ביצעתי מספר בדיקות שתן כללית, PCR-STD , ואולטרסאונד שיצאו תקינות לחלוטין. הלכתי לקבל חוות דעת מאורולוג נוסף, לאחר בדיקה קלינית הוא קבע שיש לי פיירוני (למרות שלא רואים עקמת) וזה מה שגורם לתסמינים. המליץ לנסות טיפול של ויטמין E ואמר שכשהתהליך הדלקתי יסתיים התסמינים יעברו. האם הממצא הגיוני למרות שאין עקמת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אינך בפורום הנכון, אך אנסה בקצרה לענות לך: ע"פ התלונות שאתה מתאר זה לא ממש נשמע כמו פיירוני. בעקרון הכאב אמור להיות בפין עצמות, בעיקר בעת זקפה ולא תחושת אי נוחות בקצה או צריבה. בכל מקרה, למחלת פיירוני שני שלבים עיקריים- השלב האקוטי ובו סובלים מכאב (והוא מופיע בלי קשר לעקמת), והשלב הכרוני בו הכאב חולף אך נוצרת עקמת. יכול להיות שאתה בשלב באקוטי ולכן אינך רואה עקמת. יש אנשים שהעקמת שנוצרת להם היא מינימאלית. בבדיקה גופנית אולי הרופא מישש אצלך באיבר "פלאק" נוקשה ומכאן איבחן אותך כסובל מפירוני, למרות שלפי תלונותיך זה לא ממש נשמע לי מתאים.. ע"פ העבודות החדשות בנושא מחלה זו לא מומלץ לקחת ויטמין E, שכנראה לא ממש יעזור. יש לשקול טיפול בטרנטל במקום. כמובן במרשם רופא. אתה יכול לחפש מידע ברשת בנושא מחלה זו ומומחים בארץ המטפלים בה.

03/04/2013 | 23:09 | מאת: אלי

ד"ר שירה שלום, אני בן 55 עם ערמונית מוגדלת. במשך מספר שנים לקחתי טמסולין אשר אכן עזר לי עם התסמינים של השתנה תכופה. לאחר החמרה מסוימת בתסמינים, התחלתי לפני כשישה חודשים לקחת דואודרט, ולשמחתי, אכן ניכר שיפור בתסמינים, ובלילות אני מתעורר פחות לצורך מתן שתן. אני מבקש לשאול האם כדאי או ניתן לדעתך להפחית כעת את מינון הדואודרט לשלוש פעמים בשבוע ועדיין לשמר את השיפור שהושג במהלך חצי השנה האחרונה ? אני מבין שתקופת מחצית החיים של מרכיב ה- DUTASTERIDE הוא מספר שבועות, כך שלקיחה של שלוש פעמים בשבוע תקטין את רמתו בגוף לשלוש שביעיות מרמתו הנוכחית. באשר למרכיב הטמסולין, במידת הצורך אוכל לקחת אותו בכדור נפרד בימים בהם לא אקח את הדואודרט. תודה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלוםפ רב, צערי אינו יכולה לתת לך תשובה מושכלת על השאלה שלך. התרופות שאתה מציין נבדקו רק בנטילה קבועה יומיומית של מינון מוגדר. כל "משחקי" המינון השונים- אינם מומלצים.

01/04/2013 | 11:40 | מאת: ARA

תודה על התשובה. ברור לי שהערמונית שלי גדולה. אני משתמש בטיפול אלטרנטיבי אינטסיבי שכולל: 2 כפות שמן דלעת אבץ -כמוסה אחת ליום - 22 מ"ג תוצרת SOLGAR 2 כמוסות SAW PALMENTO תוצרת SOLGAR רציתי לדעת האם יש הבדל בגודל הערמונית בין שתי הבדיקות. ולהלן הנתונים משתי הבדיקות: בבדיקה הראשונה ביוני 2012 התוצאה הייתה : גודל הערמונית 6.9X6.6X7.5 ס"מ בבדיקה השנייה במרץ 2013, משקל הערמונית כ-177 גרם. גודל הערמונית לא מפריעה לי בשום תפקוד יומי. אני יורד לשירותים עד פעמיים בליילה. תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עניתי לך כבר -לא נראה לי שיש הבדל משמעותי, מדובר בערמונית מוגדלת מאוד. אם הטפול הצמחי עוזר לך- אין בעיה. אם זה לא עוזר- פנה לרופא שלך, מומלץ לשקול טיפול ב"אבודרט"- במרשם מהרופא.

01/04/2013 | 09:14 | מאת: התוהה

שלום לד'ר. האם יש תופעות כנ'ל למרות שאני אוכל ארוחה קלה , בעיקר פירות וירקות כ - 30 דקות לפני לקיחת הגלולה? מועדים לשמחה.

Aלום רב, איני יודעת לאיזו תרופה אתה מתכוון ולאילו תופעות אתה מתכוון

01/04/2013 | 01:09 | מאת: עוזי

שלום ד"ר שאלתי אותך בעבר מספר פעמים על ניתוח להקטנת ערמונית מוגדלת שפירה (אני בן 60 נוטל זה שנתיים אבודרט וקסטרל עם הטבה חלקית רק בתחילת הטיפול התרופתי) וענית שמומלץ לעבור בדיקת ציסטוסקופיה לפני הליך הניתוח. אני חבר במכבי והאורולוג שלי לא העלה את האפשרות הזו בפני אלא דיבר איתי על ניתוח. שאלתי היא איך ניתן לעשות בדיקה זו במסגרת מכבי ? האם אורולוג כלשהו אחר שאפנה אליו עם כל הנתונים הרפואיים (אולטרא סאונד בדיקות תרבית פי אס איי) עשוי לקבל החלטה על בדיקת ציסטוסקופיה. כ"כ לא ברור מה כוונתך ל"בדיקה גופנית" של האורולוג ? האם תוצאות האולטרא סאונד אינן מייתרות את הבדיקה הגופנית ? תודה חג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

עוזי שלום רב, אם יש צורך בניתוח ערמונית וגודלה של הערמונית אינו חד משמעי הרי שיש לדעת אותו לפני החלטה על הגישה הניתוחית- קרי, אם מדובר בערמונית קטנה(עד 30-50 סמ"ק), אזי ניתן לעבור ניתוח "סגור" דרך השופכה להוצאתה. אם הערמונית היא מעל 50 סמ"ק לרוב ההמלצה היא לניתוח פתוח דרך הבטן. כדי לדעת את גודלה של הערמונית ניתן ראשית להעריך את גודלה של הערמנוית בבדיקה גופנצת: הרופא ממשש באצבעו את הערמונית של הנבדק דרך פי הטבעת של הנבדק ומעריך כך את גודלה ואת מרקמה (כלומר חשוב להבדק לא רק להערכת הגודל אלא לבדוק שאין נוקשות המחשידה למחלה סרטנית) וגם לעבור אולטראסאונד שמעריך גם הוא את גודל הערמונית. בד"כ במקרים של גדול "ביניים" רצוי בתחילת הניתוח, כלומר כבר בהרדמה- לבצע ציסטוסקופיה להערכה מדוייקת של הערמונית, שכן לא רצוי לערוך ניתוח "סגור" לערמנוית גדולה או ניתוח "פתוח" לערמונית קטנה. כמובן שבסופו של דבר מי שיקבע מה ואיך יהיה הרופא המנתח שאליו פנית, וזה כמובן נתון לשיקולו בהתאם לנסיונו וליכולותיו. כמובן שיש לבדוק רמות PSA לפני הניתוח.

30/03/2013 | 12:44 | מאת: ara

בבדיקה ראשינה ביוני 2012 תוצאה הייתה : גודל ערמונית 6.9X6.6X7.5 ס"מ בבדיקה שניה במרץ 2013 משקל כ-177 גרם. ברצוני לדעת האם יש שינוי בגודל ערמונית?

שלום רב, בשתי הבדיקות מדובר בערמונית מאוד גדולה. אם אין לך תסמינים של הפרעות בהשתנה אין משמעות קלינית לגודל הערמונית.

29/03/2013 | 21:00 | מאת: משה

ד"ר חתומי שלום , אני בן 27. לפני כ חצי שנה בעקבות יחסי מין לא מוגנים ותחושה של צריבה במתן שתן הופניתי על ידי רופא המשפחה לבדיקת שתן PCR למחלות מין. נמצא כלמידיה חיובי. נטלתי אזניל חד פעמי 1 גרם. לאחר כ 3 שבועות מנטילת התרופה עשיתי שוב בדיקת PCR ואכן הכל היה שלילי והפסיקה לי הצריבה במתן שתן. לאחר כחודשיים ביצעו בי מין אוראלי ללא קונדום והרגשתי לאחר מספר ימים תכיפות במתן שתן ללא צריבה. ביצעתי שוב בדיקת שתן PCR למחלות מין והתגלה חיידק האוראופלסמה. הרופאת משפחה נתנה לי דוקסילין למשך 10 ימים. לפני כחודש וחצי ביצעתי שוב את הבדיקה כ 6 ימים לאחר סיום הדוקסילין וכל תוצאות ה PCR שתן למחלות מין היו שליליות. ביצעתי גם בדיקת שתן רגילה ובדיקת תרבית שתן והכל יצא שלילי. הבעיה היא שאני מרגיש עדיין תחושה של חוסר התרקנות בשתן. צריך ללכת לעיתים קרובות לשירותים, חשוב לציין שאני יכול להתאפק אבל עדיין זה מפריע לי. אני לא קם בלילה להשתין - ישן רצוף 7-8 שעות אבל עדיין זה מפריע לי לאיכות חיים במהלך היום. בהתייעצות עם האורולוג הוא אמר שזה לוקח זמן לחלוף עד 3 חודשים הסימפטומים שאני מתאר. אין לי צריבה במתן שתן רק תכיפות.סיימתי את הטיפול האנטיביוטי ב 15/2/3 האם באמת זה משהו שלוקח לו זמן לחלוף ואין לי חשש לדאוג? כי ממש כל הזמן אני מרגיש אחרי התרוקנות של השתן שאני צריך שוב ללכת לשירותים.אני מקיים יחסי מין מוגנים כמובן ונהנה מהם. ואין צריבה במהלך השפיכה. הדבר היחידי שמפריע ביום יום זה התכיפות במתן שתן והרגשת חוסר התרקנות. תודה רבה, משה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן דלקות חוזרות בשופכה כולל מחלות מין יכולות גם אחרי טיפול להשאיר "זיכרון" של אי נוחות בשופכה ותחושת תכיפות במתן השתן. הייתי נמנעת מנטילה מיותרת של אנטיביוטיקה אם כל הבדיקות והתרביות שלילות, אלא ממליצה לך להקפיד לשתות הרבה מאוד מים, להמנע מגריינים כמו סיגריות, קפאין לסוגיו(כולל קולה ושוקולוד) ואלכוהול.אפשר לשתות תה קמומיל שמאוד מרגיע. ובעיקר להתאזר בסבלנות וזה עובר.

31/03/2013 | 15:26 | מאת: משה

תודה רבה ד"ר על המענה המהיר. הרגעת אותי. אין לי מה לחשוש שאולי מדובר בדלקת הערמונית, נכון ? בברכה, משה

04/04/2013 | 00:41 | מאת: משה

חשוב לי לציין שזה לא רק תחושה של מתן שתן אלא גם שאני הולך לשירותים אני מטיל שתן והתחושה היא לעיתים קרובות. ציינת שזה לוקח זמן ואכן ב 3 ימים האחרונים אני מקפיד לשתות תה קמומיל כמו שהצעת כדי להרגיע. השאלה היא כמה זמן כדאי להתאזר בסבלנות עד שאני אחזור להרגיש כרגיל? כי עברו כמעט חודשיים מסיום נטילת האנטיביוטיקה.

29/03/2013 | 18:26 | מאת: שירה

שלום, הייתי בבדיקת אולטרסאונד us כליות ושלפוחית השתן כולל postvoiding . עקב דלקות שתן חוזרות ומתן שתן דחוף כל רבע שעה בערך. אני שותה הרבה מים,משתדלת שלא להתאפק בכלל. תוצאות הבדיקה: כליות בגודל צורה ומיקום תקינים.כיס השתן במילוי גדוש בנפח כ-323 סמ"ק. הדופן אינה נעובה. לאחר הטלת השתן נשארת שארית בנפח כ-61 סמ"ק . וכמות קטנה של נוזל בדוגלס. האם זה תקין לגיל שלי? אני בת 25. נמאס לי ללכת כל רגע להשתין וכל פעם שאני צריכה אז אני ממש חייבת בקושי מצליחה להתאפק.הייתי במרפאת זיהומים היא נתנה לי כדור שנקרא היפרקס לקחתי אותו 3 ימים והפסקתי כי הוא עשה לי בחילות ובעיות בקיבה. מה עלי לעשות???

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום לך, הבדיקה תקינה סה"כ למרות שיש לך שארית קטנה. תנסי פטנט - להתרוקן פעמיים: אחת בישיבה רגילה על האסלה, וכשנדמה לך שהכל יצא- לקום, להסתובב ולשבת שוב על האסלה רק עם הפנים אל הקיר (להסתכל על מיכל ההדחה, שבד"כ נמצא בגבנו בעת ישיבה על האסלה). זה יכול לעזור בריקון השארית הזו שאולי היא הגורם לדחיפות שלך. אם היפרקס גרם לך להרגיש רע אל תקחי אותו. נסי ויטמין C כל יום.ממליצה לך גם להמנע לחלוטין מקפאין לצורותיו(קפה, שוקו, תה, שוקולד, קולה ודיאטים למיניהם), להמנע מאלכוהול ולשתות רק מים. אם שום דבר לא עוזר יש תרופות שניתן לקחת למנוע את הדחיפות- במרשם רופא כמובן.

29/03/2013 | 18:20 | מאת: ישראל

האם קיימת המלצה במה למרוח את מקום חיבור הקטטר אל הגוף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם אתה נושא קטטר קבוע דרך השופכה - יש לדאוג שהמקום נקי ויבש ולרחוץ אותו לפחות פעמיים ביום במים וסבון. אם יש גירוי מקומי ניתן למרוח משחת סינטומיצין- לקבלה במרשם כמובן. אם אתה מצנתר לסרוגין- יש להשתמש בג'ל סיכה, למשל עזרקאין 2%. אם מדובר בקטטר ציסטוסטום- דרך הבטן- כמובן גם שם יש להקפיד על נקיון מקומי וניתן להשתמש לפי צורך בסינטומיצין.

שלום, הנני בין 74 האורולוג הפנה אותי ל-CT תלת פאזי של הכליות, הנני סובל מפרוסטטה ובאולטרהסאנוד הובחן בכליות ממצא שבעקבותיו נערכה הבדיקה. להלן התוצאות: בריאות קיימות שתי קשריות זעירות אשר מודגמות באונה האמצעית התחתונה. מספר BULLAE מודגמות בבסיסי הריאות. פרט לכך, שאר אזורי מעבר הבטן/חזה תקינים. הכבד במימדים וצפיפות תקינים. דרכי המרה התוך כבדיות אינן מורחבות. הטחול במימדים תקינים ללא פגמי מילוי בתוכו. הלבלב אטרופי.בלוטות יותרת הכליה הודגמו במימדים תקינים. הכליות במנח וגודל תקינים ללא עדות להידרונפרוזיס. קיימת הפרשה תקינה ושווה משני הצדדים לאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. השופכנים בקוטר ומיקום תקינים ואין עדות לחסימה אורומכנית. האאורטה והעורקים מפותלים ללא עדות להרחבה. עורקי הצליאקה והמזנטריקה הודגמו תקינים. אין עדות להגדלת בלוטות לימפה רטרופריטונאליות. בסריקת האגן אין עדות להגדלת בלוטות איליאקליות או מפשעתיות. שלפוחית השתן מודגמת היטב בחומר ניגוד וגבולותיה סדירים. בלוטת הערמונית מוגדלת ומסוידת. שינויים ניווניים במבנה הגרמי. האם הבדיקה תקינה? תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ציינת שבאולטראסאונד היה ממצא בכליות. ע"פ מה שאתה מצטט כאן לא צויין ממצא לא תקין בכליות.

בן בערך 57 פלוס וסובל מהגדלה שפירה של הערמונית.לוקח מזה כשנתיים קסטרל 10 מיליגרם,ולאחרונה ניתן לי גם תוספת של פרמיקסון ללקיחה עם הקסטרל! למותר לציין שמאז נכנס הפרמיקסון לשילוב עם הקסטרל,ירדו מאד התופעות של ההשתנה הלילית ועל כך שאפו למי שהוסיף לי את הפרמיקסון!! ועכשיו לשאלה האקוטית:האם באמת חייבים לבצע בדיקות לשלילת סרטן לפני לקיחת קסטרל ואיזה? לא בדקו בי כלום לפני הקסטרל! והאם אפשר לעשות את הבדיקות היום וזה לא מאוחר וחלילה פספסנו משהו בטיפול בי? לתשובתך המהירה מצפה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סה"כ מדובר בבדיקת דם פשוטה לרמות PSA . אין שום בעיה לבצע אותה דרך רופא המשפחה או האורולוג במסגרת קופ"ח. שום דבר לא מאוחר.

23/03/2013 | 13:22 | מאת: יוסי

שלום יש לי ערמונית מוגדלת,לוקח קבוע 2 כמוסות פרמיקסון 160 מ"ג וכדור היטרין 5 מ"ג כל יום.בזמן האחרון נותן יותר שתן וכאבים באשכים.נבדקתי אצל מומחה,יש חשש לדלקת לוקח 10 ימים אנטיביוטיקה טאבניק 500 מ"ג. חיפשתי להוסיף משהו טבעי ומרוב ההיצע שיש פשוט לא יודע מה לקחת.מה הכי ממולץ מכל האפשרויות שיש בשוק. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
30/03/2013 | 12:51 | מאת: ARA

ממליץ SAW PALMENTO (תמצית) תוצרת חברת SOLGAR חי עם זה 13 שנים

יוסי שלום לך. אין לדעתי שום מחקר מבוסס שהשווה בין התכשירים הצמחיים ותוספי המזון שיש כיום בשוק לגבי הטבת תסמיני ערמונית מוגדלת. אתה פשוט יכול לנסות: בכל אחד מהתכשירים יש שילוב של חומרים כמו דקל ננסי, פרחי צבר, ליקופן, אבץ ועוד ועוד- יכול להיות שחלקם יעזור ויכול להיות שלא. הפתרון הוא כמובן לעבור לתרופות שאינן צמחיות ולהן יש השפעה ידועה ומוכחת מחקרית.

23/03/2013 | 03:48 | מאת: משה

שלום ד"ר עלי לעבור ניתוח להקטנת הערמונית השפירה המוגדלת ודי מבולבל מכל מיני פרסומים על שיטות ניתוח שונות. האם שיטת האידוי פחות טובה משיטת הניתוח הפתוח (יש לי ערמונית גדולה) מלבד העובדה שהערמונית לא נשלחת לפתלוגייה-נקודה זו לא כ"כ חשובה לי כי יש לי פי אס איי תקין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך משה, ראשית עליך להבין שאת ההחלטה על הניתוח עליך לבצע יחד עם האורולוג המטפל שלך- שמכיר אותך, ערך לך בדיקה גופנית ויודע את מצבך הגופני ובריאותי. על סמך אלו ובעזרת מידות באולטראסאונד או אפילו לפי צורך גם בציסטוסקופיה יכול האורולוג להמליץ לך מהו הניתוח המועדף שיתאים לך. אם מדובר בערמונית גדולה הרי ששיטת האידוי רוציה פחות. בכל מקרה אל תיפול בפח הפרסומת אלא התייעץ היטב לפני החלטה על ניתוח כי גם אידוי הוא ניתוח ונושא בחובו סיבוכים לעיתים. אתה יכול להיות רגוע אם תבחר נכון גם את סוג הניתוח וכמובן את המנתח המנוסה. לגבי שליחת חומר להיסטולוגיה אין זה נכון לחשוב שזה לא חשוב אם רמת ה PSA תקינה כי ישנם מקרים בהם למרות רמת PSA תקינה כן מגלים מחלה סרטנית, ולכן יש חשיבות לשליחת החומר לפתולוגיה, אלא אם אתה אדם מבודר מעל 80.

22/03/2013 | 22:17 | מאת: יהודה

קיבלתי אבחון שיש לי שלפוחית שלא מתכווצת טוב ויש היווצרות יחסית במעבר בין שלפוחית לערמונית ובינתיים נתנו לי מירשם לטומסולוסין(אלפא) לכל החיים. האם יש חלופה אחרת ? אפילו רפואה אלטרנטיבית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן לקבל את התרופה שהומלצה לך כטיפול קבוע. היא יעילה ובטוחה. אתה יכול לנסות טיפול צמחי כמו "פרמיקסון", "פרוסטה-מד", פרוסטה- גארד" ואחרים, שנחשבים תוספי מזון ולא תרופות. שינוי הרגלים כמו הימנעות מקפאין ואלכוהול, הגברת שתית מים, ירידה במשקל- גם הם עוזרים.

27/03/2013 | 12:00 | מאת: יהודה

22/03/2013 | 20:34 | מאת: צח

האם ידוע שפרמיקסון לאורך זמן גורם לירידה בליבידו בחשק המיני?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא בטוח שנושא זה נבדק מחקרית. תופעה זו אינה מוכרת כתופעת לוואי ידועה של התורפה. יש אנשים שמגיבים שונה לתרופות. אם אתה חש שיש לך הפרעה בתפקוד המיני בעקבות לקיחת התרופה הזו פשוט הפסק אותה. יכול להיות שבלי קשר לתרופה זה קורה- ולכן כדאי לגשת בדיקת אורולוג ויש טיפול יעיל.

22/03/2013 | 15:24 | מאת: david4815

מאחר ואני מכיר אנשים שסבלו מהבדיקה הנ"ל , יש אפשרות לעשות עם הרדמה ? והיכן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בהחלט שאפשר לבצע בהרדמה. קביעת התור יכולה להעשות דרך כל קופות החולים , או בבתי החולים. כמובן שבמסגרת ביטח פרטי גם כן.

בנוסף לאורולוג ולסניטר נדרש רופא מרדים .

20/03/2013 | 16:58 | מאת: צ.י

שלום, בן 60. עשיתי בדיקת US ללא סיבה מיוחדת. ממצאים: כליות בגודל שווה ותקין. אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. שלפוחית שתן בקיבולת בינונית, בעלת דופן מעט מעובה דיפוזי, מתרוקנת עד תום. בלוטת ערמונית בנפח 42 סמ"ק (PSA 0.33). בדיקת שתן תקינה ללא אריתרוציטים. אודה להתייחסותך!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, סה"כ מה שציטטת כאן זה בדיקה תקינה.עיבוי הדופן לשלפוחית בהינתן קיבולת בינונית אינה חד משמעית. אפשר לחזור על בדיקת שלפוחית בלבד כשאתה מלא ולראות האם הדופן תקינה.

20/03/2013 | 13:23 | מאת: טלי

אבא שלי בן 63 עם עבר רפואי של ניתוח מעקפים, סכרת, דיכאון ועוד ועוד. לאחרונה אושפז במחלקה פנימית בתל-השומר ובלילה הפסיק לתת שתן. לפי דברי הרופאים, לאבא בעיה של פרוסטטה הערמונית גדלה וחסמה את השתן ולכן חובר לקטטר. האם ניתן כך לשחררו מביה"ח מבלי לטפל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנן סיבות רבות לאצירת שתן, זה יכול בהחלט לנבוע מהגדלה של הערמונית אך גם מתרופות נוגדות דיכאון למשל, או מסיבות רבות אחרות. בד"כ הטיפול הראשוני הוא הכנסת קטטר ומעקב, תוך כדי תחילת טיפול תרופתי שיקל עליו את מתן השתן לאחר שיוציאו את הקטטר. לרוב נהוג לנסות לפחות פעם אחת במהלך האישפוז לבצע "גמילה מהקטטר" כלומר להוציא אותו ולראות האם השתנה חזרה להיות תקינה. אם לא- הקטטר יוחזר וברוב המקרים יופנה להמשך טיפול במסגרת קופ"ח אצל אורולוג.

19/03/2013 | 20:54 | מאת: דוד

שלום סובל בשנה האחרונה מגירוי בקצה הפין ותחושת חוסר התרוקנות, שתן כללי תקין, בבדיקת PCR התגלה חיידק U.UREAL/PARVUM-PCR על פי סגוליות השיטה, קיבלתי טיפול אנטיביוטי מסוג אזניל 1000 מ"ג חד פעמי. האם זהו טיפול מספק והאם זה החיידק שגרם לסימפטומים ולתיסכול בשנה האחרונה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יכול להיות שהחיידק המדובר הוא שגרם לך את התסמינים- ואכן זה הטיפול. יש הממשיכים טיפול בהתאם לצורך, זה תלוי ברופא שלך. כמובן גם בהנתן שבשאר בדיקות לא העלו דבר. תמיד ניתן להשלים גם תרביות זרע ותרבית "4 כוסות" באם לא נבדקת. צריך לזכור שדלקת כרונית בערמונית יכולה לגרום לתסמינים שאתה מתאר גם ללא מציאת חיידק ולא תמיד טיפול אנטיבוטי עוזר. עליך לנסות למצוא דרך להקל על עצמך- להקפיד על שתיה מרובה של מים, ליטול משככי כאבים, להמנע מגריינים לצריבה כמו עישון, שוקולד, קפאין ואלכוהול.

27/03/2013 | 22:24 | מאת: דוד

תודה רבה על התשובה, עברו שבועיים מלקיחת האזניל, ביום שלאחר לקיחת האזניל נעלמו כל התסמינים אך לצערי חזרו אחרי יום וכעט המצב דומה למה שהיה בשנה האחרונה. מה ניתן לעשות ואילו עוד טיפולים קיימים ? יש לציין שבשנה האחרונה ניסיתי פרמיקסון, רווטינקס ובטרן שלא עזרו במיוחד.

19/03/2013 | 19:23 | מאת: צח

כליות בגודל תקיןפרנכימה שמורה.ציסטות קורטיקליות מספר מועט הגדולה בינהן בגודל 2.4 סמ.אין עדות לאבנים או סימני הידרונפרוזיס בכליות.שלפוחית השתן בקיבולת טובה מאד דפנות מעט טרבקולריים. הערמונית מוגדלת בנפח כ 40 סמק עם לחץ על רצפת השלפוחית והבלטה לתוכה עד כ 1.5 סמ. דר אני בן 65 מטופל בפרמיקסון מזה שנתיים לא קם בלילה לתת שתן ביום מספר רב של פעמים.בבדיקות הקודמות לפני שנה ושנתיים תוצאות הבדיקות היו זהות לבדיקה היום פרט לסעיף הערמונית שגולה היה לפני שנה ושנתיים גם 40 סמק אך הפעם כתוב מה שלא היה בעבר עם לחץ על רצפת השלפוחית והבלטה לתוכה עד כ 1.5 סמ.שאלתי לך האם אני צריך לדאוג משינוי זה?האם הבלטה עד כ 1.5 סמ זה הרבה?תודה לך.

לקריאה נוספת והעמקה
19/03/2013 | 19:33 | מאת: צח

שכחתי לציין שלפני שבוע עברצי בדיקה ציסטולוגית והאורולוג אמר שהכל תקין אין גידולים וליתר בטחון שלח אותי לאוטרה סאנד.

שלום רב, משמעות הממצאים שציינת היא פשוט תיאור אנטומי של הערמונית שלך, שמעט מוגדלת ומתבלטת לתוך השלפוחית. אם אתה סובל מהפרעות ההשתנה והפרמיקסון לא עוזר שווה לך לדבר עם האורולוג המטפל שלך ולשקול טיפול תרופתי אחר.

14/03/2013 | 20:08 | מאת: ADAM

כבר שנים רבות שאני צריך לקום כ4 או 5 פעמים בלילה להשתין,גם בשעות היום צריך לעיתים קרובות.בבדיקת ביופסה של הערמונית הכל נמצא תקין.אך בדיקת פלו היתה גרועה.האורולוג המליץ על OMNIC OCAS 04 שאלתי היא האם הגיוני לקחת תרופה כזו עם תופעות לוואי בגיל יחסית כזה מוקדם ? אין טיפול יעיל אחר עם מעט תופעות לוואי ? תודה על סבלנותך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם אתה סובל מהפרעות במתן השתן, אכן חוסמי אלפא (אומניק אוקס כדוגמה) יכולים מאוד לעזור. תמיד אתה יכול לנסות קודם טיפול צמחי שאולי יטיב את התסמינים וגורם פחות תופעות לוואי אך הוא עשוי להיות גם לא יעיל. תרופה כמו פרמיקסון(המכילה דקל ננסי)- במרשם מהרופא המטפל שלך. אם זה לא יעיל שווה לקחת את התרופה שהומלץ לך, שידועה כיעילה.חשוב לזכור שלא כל אחד חווה בהכרח תופעות לוואי. אם זה קורה יש להפסיק את התרופה. אני חושבת גם שכדאי לך להמנע מחומרים המגרים לשיתון כמו קפאין ואלכוהול ולהקפיד על שתית מים.

14/03/2013 | 17:44 | מאת: שמוליק

שלום רב, אני בן 45 וסובל מהשתנה תכופה בעיקר בלילות,ללא כאבים או צריבות, עברתי בדיקות דם ונמצאו תאי דם אדומים בשתן,לא נראה דם בשתן כאשר אני משתין, עברתי ציסטוסקופיה שיצאה תקינה ובנוסף עברתי בדיקה ציטולוגית, בצעתי שתי בדיקות משום שהתשובה לראשונה התמהמה והרופא שלח אותי לבדיקה נוספת,תוצאות הבדיקה הראשונה היתה "לא נראו תאים ממאירים" -תוצאות הבדיקה השניה היתה "נמצאו קבוצות של תאי אפיטל מעבר עם אטיפיה ושינויים דגנרטיבים, מעט פולימורפונוקלארים" - הרופא שלח אותי לבדיקה שלישית ו- CT שאלתי היא: האם מדובר בתאים סרטניים ? והאם יש מקום לדאגה ? אודה לתשובתך...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת שתן שמציינת "אטיפיה" זה אומר שהתאים אינם תקינים אך זה לא אומר מה הסיבה לאי תקינותם. אם שלחו אותך לCT כדאי שתשלים אותו. התלונות שלך אינן ספציפיות ואפשר לתת לך טיפול להפרעות אלו, למשל אומניק או קסטראל, במרשם- מהרופא המטפל.

18/03/2013 | 17:06 | מאת: שמוליק

תודה על תשובתך... מה יכולות לניות הסיבות לאי תקינותם של התאים ?

12/03/2013 | 22:22 | מאת: אני

ד"ר שירה שלום , בן 46, סובל מדלקת לא בקטיריאלית בערמונית ודלקת כרונית לא חיידקית של שלפוחית השתן. הסבל בלתי נסבל ולרפואה אין ממש פתרון. הטיפולים האחרונים : גלי הלם לערמונית - לא עזר כלל ועלה הון),שטיפות בחומר שנקרא DMSO, שעזרו לזמן מוגבל (כשנתיים). מזה זמן מה , שוב חזרו הכאבים (בבוקר בעצמה פחותה ומשעה עשר בערך, בעצמה חזקה, ללא הפוגה). הכאב נע מהאשכים לצד השמאלי ולפין עצמו. האם יש בידך הצעה/המלצה לטיפול/תרופה שעדיין לא ניסיתי? אשמח לחוות דעתך המקצועית. תודה רבה מראש, גבר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אכן דלקת כרונית בערמונית היא בעיה ידועה ומציקה וקשה לפתרון. עדיין יכול להיות שכרגע יש לך דלקת באשך או דלקת פעילה. ראשי כדאי שאורולוג יבדוק אותך, ואם צריך תעבור גם אולטראסאונד לאשכים. אם לא ביצעת בדיקות לאחרונה כדאי לך לחזור על שתן כללית ותרבית, בדיקת תרבית לזרע ואולי גם PCR בשתן לSTD(מחלות מין), או בדיקת תרבית כוסות, ובהתאם ניתן לתת לך טיפול אנטיביוטי שעשוי להקל. ברמת העיקרון אם כל הבדיקות שליליות ואין צורך באנטיביוטיקה יש הרבה שמוצאים מזור בטיפולים אלטרנטיביים להקלת כאב כמו טיפולים נטורופתיים או בדיקור סיני כמבן שהמנעות מגריינים דוגמת עישון אלכוהול וקפאין לצורותיו גם עשוי להקל. הכי כדאי שתמנע מ"טיפולים" שרלטניים שאינם מוכחים בספרות המקצועית הרפואית, סתם עולים כסף ובוודאי לא יעילים.

14/03/2013 | 17:35 | מאת: אני

ד"ר שירה שלום, תודה רבה על התשובה המפורטת!! לצערי, אני אחרי כל העצות והבדיקות שהזכרת. חשוב לי לציין כי את הטיפול בגלי ההלם ביצע פרופסור ידוע לאורולוגיה ... טיפולים אלטרנטיביים לבעיה טרם ניסיתי. אבדוק את הנושא. שוב תודה רבה, אני

10/03/2013 | 21:40 | מאת: עמרי

לאחר בודי מאסג' הכולל גם חיכוך השדיים והידיים בפין אך ללא כל מגע באברי המין. כמה ימים לאחר מכן הופיע מן צריבה בעור בעיקר בפתח היציאה של השתן. הלכתי לרופא עור שאמר שזה אולי זיהום חיצוני מהשמנים, נתן לי משחה אנטיביוטית + כדורי אנטיביוטיקה למקרה שהמשחה לא תעזור. המשחה לא עזרה בלעתי את האנטיביוטיקה עד הכדור האחרון - וגם לא עבר. מאז הלכתי לכמה אורולוגים שונים וכולם אמרו לי שאם זה לא הנ"ל אז אין להם מושג מה זה... עברה כבר שנה מאז המקרה ואני מסתובב עם הדבר הזה בתחושה לא נוחה ואין לי כיוון לפתרון או לאיבחון בר טיפול. בדיקות שתן כללי+תרבית, PCR ואולטרסאונד תקינות לגמרי. נראה שהגירוי הוא פנימי כי אין שום סימן חיצוני. זה מציק מאוד.גם חיכוך מפריע כי אם אני בלי תחתון המקום רגוע.כשאני עסוק ולא מתעסק במחשבה על זה - אין בעיה. גם בשינה - אבל איך שקם בבוקר ישנה הרגישות. מה עושים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כל הבדיקות שציינת אכן היה צריך לבצע וטוב שהן שליליות. לפי מה שאתה מתאר באמת אין לך ממצאים חריגים ואולי זה כבר הפך להיות משהו רגשי. ע"פ מה שציינת אין עדות לבעיה אורגנית אורולגית ולכן אולי כדאי לנסות רפואה משלימה. אם יש הפרעה במתן השתן אפשר גם לבצע ציסטוסקופיה אולם מדובר בבדיקה פולשנית שלאו דווקא תקדם את האבחנה ועלולה להחמיר את תלונותיך..

תודה

10/03/2013 | 19:19 | מאת: a/g

בסיכום בדיקה ביופסיה של הערמונית בבדיקה רדיקלית מוצקה לא אחידה מימין גובה (ממ) 29 רוחב 44 (ממ) אורך (ממ) נפח(ממ)33.6 גבול חיצוני שמור pz היפפואקואי מימין tz הסתיידויות בולטות בלוטות הזרע נורמאלי שארית שתן 40 נלקח ביופסיות 6 מכל צד סיכום ציסטה קטנה הכניסה לשלפוחית הזרע השמאלי אונה מרכזית בולטת נמשיך בביופסיות מונחות סונר לשלילת שאת. הבדיקה בוצעה בעקבות דלקת בדרכי השתן ועליה של הpsa 5.66 מה זה אומר איך אפשר לטפל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מה שאתה מצטט זה נתוני בלוטת הערמונית שלך ומה עשו בבדיקה עצמה- זה עדיין לא אומר כלום ולא ניתן להסיק ממה שכתוב האם יש או אין מחלה סרטנית. עליך לחכות לתשובה הפתולוגית (מה יצא בביופסיה) ועם התשובות לפנות לאורולג ששלח אותך לביופסיה כדי לקבל מידע על המשך הטיפול.

09/03/2013 | 19:13 | מאת: משה

שלום ד"ר שירה בהמשך להמלצתך שאין צורך לדאוג : אני היום בן 61 רופא המשפחה שלי הפנה אותי לאורולוג בגלל העליה החדה בערכי ה-PSA N מ-1.4 ל-2.88 בתאריך 14.2.13. בבדיקה אצל אורולוג ב-5/3/13 הממצא היה שאינו מרגיש שהערמונית מוגדלת אך המליץ לי לבצע ביופסיה או לחזור עך בדיקת ה- PSA בעוד בעוד בעוד חודש. כיוון שאני איני שש לבצע ביופסיה מחשש להסתבכויות רציתי לשאול א.האם כדאי לבצע בדיקת PCA3?. ב.האם צילום אולטרסאונד יכול להעריך יותר טוב את גודל הערמונית ומכך להסיק מסקנות יותר מושכלות. ג.האם יש תרופה שיכולה להקטין את הערמונית? ד.האם יש אפשרויות שונות או מכשירים שונים לביצוע ביופסיה? אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב משה, אני שוב מדגישה בפניך שמדובר בפורום ייעוץ בלבד ואיני יכולה לקבוע על סמך הנתונים שאתה מעלה כאן שום דבר באופן וודאי. באופן כללי לא ברור לי תוך כמה זמן היתה ה"קפיצה" שאתה מתאר ברמות ה PSA, ובכל מקרה זה עדין בגדר הנרומה לגיל אבל מי שיקבע האם באמת יש לך צורך בביופסיה הוא האורולוג המטפל שלך שבדק אותך ומכיר את רמות ה PSA שלך באופן רוטיני. אולטראסאונד מכוון רק לגודלה של הערמונית ולא יכול לתת מידע האם מדובר במחלה סרטנית. PCA3 היא בדיקת שתן שאינה בסל ומבוצעת ב"הדסה" בלבד. אתה יכול להתקשר לשם ולשאול, אך להבין שגם היא אינה חד משמעתית. יש תרופות שיכולות להקטין את הערמונית אך השמוש בהן הוא במקרה שאכן יש ערמונית מוגדלת ויש הפרעות בהשתנה. סתם לקחת תרופות כדי להוריד PSA זה לא מקובל. אם תחליט לבצע ביופסיה אתה יכול לעבור אותה בהרדמה -מקומית או כללית.יש מקומות להם מכשיר עדין יותר לפעולה - דבר עם האורולוג שלך.

07/03/2013 | 20:05 | מאת: נועה

שלום שירה, קיבלתי המלצה עלייך. אני סובלת מזה שנים מדלקות בשתן ההולכות וחוזרות כאשר התוצאות התמידיות בתרבית שתן היו חיידק קול E ,משהו כזה. לפני כחודש סבלתי מחום גבוה מאד, הקאות וכאבים מאד חדים בצד ימין באזור המותן קצת למטה וכשלוחצים על המקום ההקרנה היא גם לבטן תחתונה. נסעתי לביקורופא ,שם ראו דלקת בשתן ונתנו טיפול של אופלודקס , סידורל וסיפסומדין (משהו כזה) -יומיים לא השתנה המצב , גם לא החום. התאשפזתי באסף הרופא, אמרו שזו דלקת שכנראה טיפסה לכליה ,נתנו אנטיביוטיקה דרך הוריד ממשפחת הזינט (כזו שניתנת רק מהוריד) במשך שלושה ימים ולאחר מכן זינט. הכאב עבר. היום ,חודש וקצת אחרי האשפוז החלו כאבים בתחילת השבוע, יום א', הכאבים מאד עזים. גם חום פה ושם עולה די גבוה,זאת במשך שבוע. הייתי במיון לפני יומיים, נתנו משכח כאבים ואמרו שיש לבצע תרבית שתן ומעקב. רופאת משפחה ביקשה שאפנה לאורולוג , הגעתי לאורולוג; אורולוג אמר שהכאב הוא לא איזור הכליה , שאפנה לאורטופד; אורטופד אמר שהכל בסדר איתי מבחינה אורטופדית ולפי דעתו אלו איברים פנימיים של מערכת השתן וכליה, או אולי רחם ושחלה. פניתי לרופא נשים, רופא נשים אמר שהכל בסדר מבחינה נשית רק ציין שיש קצת שקיקים (לא יודעת מה זה אומר, שבועיים לא קיימתי יחסים עם בעלי) . הוא אמר שלפי האולטרסאונד הכאב מגיע ללא ספק מאזור שלפוחית השתן. מה עליי לעשות? אני מטורטרת, לא מצליחה לעמוד ללא משכחי כאבים בטיפות. לא מצליחה לשבת בסבלנות ורוגע, אין לי מנוחה הכאבים לא פוסקים.

לקריאה נוספת והעמקה

נועה שלום רב, לצערי במתכונת של פורום אני יכולה לעזור לך רק בייעוץ כללי. את יכולה להגיע אלי דרך קופ"ח כללית או מכבי, או באופן פרטי- ראי פרטי המרפאות ושעות הקבלה בראש הפרוום. ע"פ מה שציינת כאן, יש לך כנראה דלקת חוזרת בכליה. בהחלט לדעתי יש מקום לבירור כולל בדיקות כמו ציסטוגרפיה או CT בטן, לשלול רפלקוס של שתן לכליה או אבן כמקור לתלנותיך.. יכול להיות שאת צריכה טיפול מונע ממושך וכמובן שאם את כל הזמן סובלת מכאבים יש לפנות לחדר מיון לפי צורך. - אבל כל זה צריך להעשות במרפאה אל מול הרופא ולא דרך הפורום.

07/03/2013 | 19:24 | מאת: צ מ

בן בערך 57 פלוס מבקש לדעת האם אני כסובל מהגדלה שפירה של הערמונית,צריך לעשות גם:psa free וtotal ratio .למותר לציין שאני עושה את הpsa הרגיל!האם אלו אותם בדיקות או שזה שונה ועלי לעשות את הבדיקות הנל"? האם פרימקסון מוריד את ערכי הpsa עם התקדמות השימוש במוצר,והאם המוצר יכול לפגוע בזיקפה או להיפך? האם הגדלה שפירה של הערמונית נחשבת כמחלה כרונית או לא? ושאלות לסיום:האם בעיית ערמונית הינה תורשתית,ומתי מצב הערמונית מצריך ניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שאלת שאלות רבות, אנסה לעשות קצת סדר. 1. בדיקת PSA ה"רגילה" היא בדיקת דם פשוטה שנותנת מידע על רמות אנטיגן ספציפי לערמונית שמופרשות לדם. מתייחסים אליו כאל סמן סרטן אולם הוא ממש לא ספציפי לסרטן הערמונית כך שרמתו אינה אבחנתית, כלומר הרבה דברים יכולים להשפיע עליו שאינם דווקא מחלה סרטנית בערמונית. אין צורך לבצע בדיקת FREE TO TOTAL PSA אם רמת ה PSA הרגילה תקינה. 2. פרמיקסון הינה תרופה צמחית שמכילה דקל ננסי ויכולה להקל על הפרעות במתן השתן כתוצאה מהגדלה שפירה של הערמונית. אינה גורמת תופעות לוואי בד"כ ובוודאי שלא הפרעות בתפקוד המיני כמו פגיעה בזקפה. יכול להיות שלאורך זמן יש השפעה מסויימת על הערמונית שיכולה להתבטא בהורדה מסויימת של רמות ה PSA אך זה לא נבדק באופן מלא. 3. הגדלה שפירה של הערמונית עשויה להתבטא בתסמינים של הפרעות במתן השתן ולהחמיר עם הזמו ואכן נחשבת כמצב כרוני, אך טיפולים בתרופות משפרים מאוד את המצב ובעת מעקב יחד עם הרופא שלך ניתן להחליט האם הטיפול יעיל או מצריך שינוי וגישה אחרת, בהתאם לתלונותיך. 4. הפרעות השתנה בשל הגדלה שפירה של הערמונית הן מצב ידוע ומוכר ברוב הגברים מגיל 50 ומעלה. לא כל גבר יסבול מכך וגם זה לא חייב להיות תורשתי, אלא פשוט נחלתם ש לרוב הגברים מתוקף היותם בעלי ערמונית (איבר זה לא קיים בנשים). 5. ניתוח להסרת ערמונית שפירה מותווה במצבים בהם הפרעות ההשתנה משמעותיות ולא מוקלות ע"י תרופות, או שלא ניתן לקחת תרופות בשל תופעות לוואי או התוויות נגד בשל מצב בריאותי. כמובן שאם קורית אצירת שתן או פגיעה כליתית בשל קושי בריקון השלפוחית- אלו התוויות מוחלטות לניתוח. ממליצה לך בכל מקרה לגשת לבדיקת גופנית אצל האורולוג שלך בקופ"ח ולקבל ממנו את כל ההסברים הנחוצים.

06/03/2013 | 17:58 | מאת: משה

שלום : בדיקות PSA שלי גדלו בהדרגה מ-8/05 היה 1.03 5/2010 היה 1.28 , 8/2011 היה 1.4 ובדיקה אחרונה 2/2013 היה 2.88 בדיקה ידנית שהתבצעה ע"י אורלוג 5/3/13 לא העלתה תוצאה של ערמונית מוגדלת. האם ניתן לשלול גידול ממאיר ללא ביופסיה מה האפשרויות שעומדות בפני לבדיקות נוספות כדי לבצע אבחנה האם קיימת בעיה הדורשת טיפול. איזה אפשרויות אבחנה וטיפול קיימות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ציינת את גילך וזה חשוב לגי רמות ה PSA. ערכי ה PSA שאתה מראים עליה מתונה וכנראה תלוית גיל וגודל ערמונית (הערכים נמוכים וזה מתאים לערמונית לא מוגדלת) אם הבדיקה הגופנית שלך תקינה ובהתם לגילך (אם עברת את גיל 50)רמות ה PSA בנורמה- הסיכוי לסרטן ערמונית מינימאלי. אין צורך לבצע ביופסיה במצב זה. בדיקות נוספות אינן בסל וכנראה אינך צריך לבצען כרגע

05/03/2013 | 16:58 | מאת: אני

ד"ר שירה שלום, (בהמשך לשאלותי בעבר),אבי,בן 80, אדם בריא,אינו נוטל תרופות. עקב בעיות במתן ותכיפות שתן , נשלח לאולטרסאונד ולאורולוג. בבדיקה קבע האורולוג כי הערמונית חלקה ומוגדלת. קיבל תרופה ששמה OMNIC OCAS 0.4MG TAB כדור אחד בערב. טרם ניסה. בבדיקת דם ל PSA, עלו הערכים הבאים: PSA6.190ng/ml FREE PSA 0.91 ng/ml FREE/TOTAL RATIO 15% אשמח להבין על מה מעידות התוצאות. תודה רבה מראש, אני

07/03/2013 | 10:40 | מאת: אני

מצרפת את תמצית ההפרטים משאלתי הקודמת לגבי אבי (7.2.13):עקב בעיות במתן שתן נשלח לאולטרסאונד כליות וכיס שתן. הממצאים: משמאל ציסטה בקוטר 1 ס"מ, ערמונית מוגדלת 50X41X46. לאחר הטלת שתן שארית בכמות 83 סמ"ק.בדיקת דם PSA התקבל הערך 6.050ng/ml. נשלח לאורולוג להמשך בירור .

שלום לך אביך אדם מבוגר בן 80 עם ערמונית מוגדלת שגורמת הפרעות בשתן תוצאות בדיקת PSA לגילו סבירה לחלוטין ואינה מצריכה המשך בירור (שלילת סרטן ערמונית בגיל זה מיותרת היות ומצריכה בדיקות פולשניות כביופסיה שעשויות לסכן אותו יותר מהמחלה אותה מחפשים, ואם אני זוכרת נכון כבר הסברתי לך את זה בעבר). כן כדאי לתת לו טיפול תרופתי אם הוא סובל מהפרעות במתן השתן, אנא פנו לבדיקת אורולוג והתאמת טיפול.

05/03/2013 | 14:40 | מאת: שרון

שלום ד"ר חתומי, אבי בן 67. לאחר ניתוח להסרת הערמונית בספטמבר 2012, עקב גילוי מוקדם של סרטן הערמונית עם ערכי psa של 8-9. אבי לא נזקק לכל טיפול לאחר הניתוח. אנו מבצעים בדיקת psa על פי הנחיית הרופא כל 3 חודשים. האם יש משמעות לכך שהבדיקה של מרץ גבוהה יותר (0.05) מהבדיקה של ינואר (0.01)? לציין כי אבי איש מאוד חרדתי ודכאוני ומאז שחלה בסרטן הערמונית כאמור, בכל כאב/תלונה אחרים בגופו הוא מיד חושב שיש לו סרטן. האם עקב העלייה הזו (אמנם עלייה קלה) תהיה עלייה מעתה ואילך בבדיקות ה-psa? מודה לך מראש, שרון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שרון, מדובר בעלייה מאוד זניחה ,שלא בטוח שיש לה משמעות קלינית. אולי בשל שינוי ערכי הייחוס במעבדה שונה? בכל מקרה פשוט צריך להמשיך לעקוב ולחזור על ה PSA בעוד 3 חודשים : אם העליה הזו נמשכת יש לשוחח עם האורולוג המטפל שלכם ולהחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות מעבר למעקב בלבד. אם במקביל לעליה מופיעים תסמינים חדשים כלשהם בוודאי שיש לפנות לבדיקה והערכה.

06/03/2013 | 13:29 | מאת: שרון

ד"ר חתומי, תודה רבה יש לי עוד שאלה: בחודש וחצי האחרונים אבי מתקשה לדרוך על הרגל, יש לו כאבים עזים מאוד באגן שמקרינים לרגל. בצילום ראו שיש לו 3 חוליות שזזו. בנוסף, רופא אמר גם שיש לו אוסטאופרוזיס. אני יודעת שהנושא לא בתחומך אולם חברה אמרה לי שסרטן הערמונית טבעו להתפתח לעצמות. האם, חלילה, ייתכן ומדובר בסרטן להערכתך? האם עלי לדרוש מיםוי עצמות/סי.טי? אני פוחדת לנוח על זרי הדפנה כמו שאומרים...

03/03/2013 | 12:55 | מאת: פיני

לאבי בן 92 פרוסטטה מוגדלת מאוד עד ענקית הוא כבר מספר שנים עם קטטר לצינטור השתן עקב חוסר שליטה על הסוגרים (שיתוק מקומי לאחר ניתוח בגב) האם לפרוסטטה ענקית יש השפעה במקרה של שימוש קבועה בקטטר ומה הם השיקולים להסרת הפרוסטטה בניתוח בברכה פיני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם אביך אינו מתרוקן בעצמו ואינו שולט על השתן, אכן קטטר קבוע הוא הפתרון . לגודלה של הערמונית במקרה זה אין משמעות. אין צורך בהסרת הערמונית אם יש לו קטטר קבוע.

1 ... < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > ... 39