פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1912 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

14/01/2013 | 08:58 | מאת: יהודית

שלום בעלי בן 56. סובל מלחץ דם גבוה,חומצת שתן בדם וסוכרת -כל התופעות מאוזנות ע"י כדורים.מזה שנתיים שאובחנה פרוסטטה מוגדלת שפירה, עשינו פעמיים ביופסיה שהיתה תקינה. אולם הערכים של ה-psa ממשיכים לעלות מה ניתן לעשות ואיך להמשיך את הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, PSA עולה ככל שהערמונית גדלה ועם הגיל וגם מהמון סיבות אחרות, בינהם סרטן ערמונית. חשוב לעקוב אחר הרמה בהתאם לגודלה של הערמונית ולגילו של המטופל ובאם עבר כבר שתי ביופסיות שהיו תקינות מומלץ באם יש עליה משמעותית לשקול המשך בירור למשל בבדיקת יחס FREE TO TOTAL PSA, בדיקת PCA3 בשתן ואפילו לשקול MRI באגן לפי הצורך- זאת לאחר שישבתם לשיחה עם האורולוג המטפל שלכם אם בכלל יש צורך בהרחבת הבירור. חשוב לזכור שיש הרבה גורמים אחרים לעלית PSA כמו דלקות בשתן, מחלות חום או מחלות אחרות בגוף ותמיד חובה לשלול זאת

ד"ר שלום רב, אני בעל ערמונית מוגדלת מאוד ושפירה, אני מרגיש את הלחץ להתרוקן בעיקר בהליכה, או בתנועה. בשכיבה ובמנוחה איני מרגיש לחץ להתרוקן. האם יתכן שהערמונית לוחצת לי על שלפוחית השתן באופן מטריד בהליכה? האם הטיפול בדואדרט יכול לשפר לחץ זה? אני מאוד מתלבט האם לקחת כדור זה בשל התופעות לוואי למרות שהאורולוג רשם לי כדור זה. תודה ובברכה, דוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ערמונית אינה איבר שבאמת מרגישים אבל אם היא מוגדלת ומפריעה למעבר תקין של שתן בהחלט יכולה לגרום לך לאי נוחות והרגשת לחץ. דואודרט היא תרופה שמשלבת גם חומר להקטנה הערמונית (בשם אבודרט) וגם חומר לשיפור ההשתנה (בשם טמסולין). מדובר בתרופה חדשה ובהחלט יעילה- במרשם רופא , אך לא בסל וקצת יקרה.

13/01/2013 | 15:29 | מאת: אלון

בן 68 משתמש בחוסמי אלפה עקב BPH וכן בויאגרה 50 מ"ג לאחרונה קושי בשפיכה בזמן מגע מיני וירידה בזיקפה השאלות: 1. האם שימוש ממושך בויאגרה יכול להביא לדה-סנסיטיזציה? 2. האם שימוש בחוסמי אלפה יכול להביא לקושי בפליטה? הרבה תודה אלון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלון ראשית לגבי הויאגרה- כדאי לחזור לאורולוג שמטפל בך לבדיקות והחלטה על המשך הטיפול- ניתן לשנות מינון, לבדוק גם רמות טסטוטסרון שלך וגן להציע לך טיפולים אחרים אם התרופה כבר לא יעילה, כמו הזרקות. שנית חוסמי אלפא אכן יכולים לגרום לירידה בשפיכה, במנגנון של "שפיכה אחורית" כלומר בשל פתיחת צוואר השלפוחית לשיפור ההשתנה, גם בעת השפיכה הצוואר נותר פתוח וחלק ניכר מהזרע חוזר לשלפוחית ולכן יש ירידה בשפיכה. אם התלונות שלך יחסית קלות, אתה יכול להתייעץ עם האורולוג שלך על טיפול יומי בסיאליס 5 מג' (במקום ויאגרה וחוסמי אלפא) שעשוי לעזור גם בזקפה וגם בהשתנה.

13/01/2013 | 14:21 | מאת: רותי

גבר בן 73 עם ערמונית מוגדלת שפיר. לוקח זה זמן רב קסטרל. האם ניתן להפסיק את התרופה הזו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותי אם התרופה עוזרת לו במתן התשן כדאי להמשיך אם אין לו כלל תלונות אפשר להפסיק ותמיד ניתן לחדש אם התלונות חוזרות אם התרופה לא עוזרת ניתן להחליף- שווה להבדק ולהתייעץ עם אורולוג שנתן לו את הטיפול

13/01/2013 | 13:53 | מאת: אשר בלום

בבדיקת אולטרה סאונד התברר שיש לי ציסטה אקנוקוקלית ולא הודגם פריסטלטיקה באיזור . אבקש לדעת מה משמעות הדברים והאם זה סרטני.

שלום רב, לא הבנתי מה כתבת, לא ציינת איפה הציסטה ואיזה אולטראסאונד עברת. עליך בכל מקרה לפנות לרופא ששלח אותך לבדיקה כדי להראות לו את התשובה וממנו תקבל הסברים

13/01/2013 | 10:01 | מאת: lior

שלום לא בטוח שקשור לפורום הערמונית-מתנצל ומבין אם לא אענה.. אני בן 43 ללא רקע של ערמונית מוגדלת מעוניין לשלב דקל ננסי למניעת התקרחות גברית, אני שמעתי שהתוסף ניתן לגברים חולים בערמונית מוגדלת, האם ניתן לקחת תכשירים כמו פרוסייף ,או כמוסות דקל ננסי בלי שתהיה פגיעה בערמונית לבן אדם בריא ללא רקע של ערמונית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לי אין ידע האם תוספי מזון אלו מונעים התקרחות- שווה לך להתייעץ עם רופא עור. בכל מקרה דקל ננסי כן עוזר לאנשים עם ערמונית מוגדלת שיש להם הפרעות השתנה. זה לא אמור לפגוע אלא לשפר את ההשתנה.

13/01/2013 | 00:24 | מאת: אפי

כמה זמן לאחר ביצוע ביופסיה ערמונית ניתן לקיים יחסים בהתחשב בעובדה שיש עדיין דם בשתן,בצואה וכנראה גם קיים בערמונית. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
13/01/2013 | 09:57 | מאת: ד"

שלום רב, מגע מיני אתה יכול לקיים אם אין לך כאבים ואתה מרגיש טוב דם בשתן/זרע/צואה יכול להמשיך להופיע אחרי ביופסיות ערמונית בין מס' ימים לשבועות ואף חודש ויותר אחרי. כל עוד מדובר בכמות זניחה ולא משמעותית אין לכך שום חשיבות וזה יחלוף מעצמו.

שלום ד"ר אני בן 60 עם ערמונית מוגדלת שפירה נוטל זה שנתיים אבודרט וקסטרל. למרות שהערמונית הוקטנה מ90 סמ,ק ל60 סמ"ק עדיין סובל מאותן תופעות .צריבה בבטן התחתונה, טפטוף סופי דלקות מדי פעם והשתנה ליילית 3/4 פעמים ,השתנה לא רציפה הפסקתה של חצי דקה לערך המשך השתנה ותחושה שאני עדיין מלא האם הגיע הזמן לניתוח ? האם הגודל של 60 סמ,ק מבצעים ניתוח בשיטה הסגורה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש אנשים שטיפול תרופתי לא תמיד עוזר להם באופן מספק. במקרה שלך אכן יש מקום לשקול ניתוח. היתהי ממליצה לך לעבור ציסטוסקופיה ולבדוק שאין לך היצרות בשופכה כמקור לתלונות ולא רק הגדלת ערמונית. 60 סמ"ק זה בדיוק הגבול בין ניתוח פתוח לסגור ולכן בעת בחירת המנתח עליך לשוחח עמו, וכנראה אם לא תבצע בדיקה זו לפני הניתוח- הוא יתחיל את הפעולה בבדיקת ציסטוסקופיה שתתן מידע על אורכה של הערמונית ובכל יוחל להחליט במקום מה תהיה הגישה הניתוחית. דע שהניתוחים דומים מבחינת הצלחה, סיבוכים וכו' בשתי הגישות.

12/01/2013 | 21:57 | מאת: דויד

האם פרופציה למניעת התקרחות מביאה סרטן ערמונית או שאין מחקרים בנושא כמה שנים ניתו לקחת את הנל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פרופסיה לא גורמת לסרטן ערמונית. יש עבודות שהראו שכשלוקחים תרופות כמו אבודרט להקטנת הערמונית (שמכיל את אותו חומר פעיל כמו פרופסיה) באנשים בהם התגלה סרטן ערמונית הוא היה בדרגת התמיינות גבוהה יותר- למעשה כנראה בשל הקטנה ערמונית הזיהוי של הסרטן היה אפקטיבי יותר. עליך להתייעץ עם רופא העור שרשם לך את התרופה למשך כמה זמן אתה צריך לקחת את הטיפול

12/01/2013 | 21:34 | מאת: פיני

שלום לך האם מוכרת התופעה כי ברגע שאני מגיע הביתה מיד יש לי צורך לרוץ לשירותים לעשות פיפי לחץ כמעט לא נשלט איך אפשר להתגבר עלזה אני סובל מערמונית מוגדלת לא מטופל תרופתית עדיין תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זו תופעה מוכרת אצל גברים ונשים כאחד ולא דווקא מקורה בערמונית בכל מקרה אם יש לך ערמונית מוגדלת ויש לך תלונות מפריעות- פנה לבדיקה אצל אורולוג שגם יוכל לתת לך טיפול מתאים ולהקל עליך.

13/01/2013 | 11:27 | מאת: פיני

תודה

12/01/2013 | 19:27 | מאת: דדי

הבלוטה הערמונית אצלי גדלה מאד. כך התברר בבדיקה אצל האורולוג. האם טיפול תרופתי גורם גם להקטנתה של הבלוטה או רק מטפל בסימפטומים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תלוי איזה תרופות: טיפול בחוסמי אלפא (למשל קסטרל, אומניק, אלפא קל, טמסולין ודומיהם) משפרים את זרימת השתן ומקלים על התסמינים ללא השפעה על גודלה של הערמונית. אבודרט או דואודרט- כן משפיעים ואמורים לגרום להקטנת הערמונית. צריך לזכור שגודלה של הערמונת לא קובע את חומרת התסמינים.

11/01/2013 | 14:45 | מאת: ALON

בהמשך למענך, האם ניתן לקחת פרופציה מבחינת ההקשר לתוצאת הPSA שלי 0.28? אני בן 41 עם שימוש של 9 שנים בפרופציה לא כל יום אלא 2-3 פעם בשבוע,אינני נמנה עם רקע בסרטן הערמונית,ביולי 2012 עשיתי לראשונה בחיי (אני ב 41) השתמשתי בפרופציה 1 מג למניעת התקרחות) בדיקת PSA היה ערך של 0.22 היום ה10.12013 יצא 0.28 האם זה שזה מעיד שאני מפתח סרטן? והאם יש קשר לפרופצייה? הדפסת ההודעה הוספת תגובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוב, אם כפי שציינת אתה בן 41, אין לך הסטוריה משפחתית של סרטן ערמונית- אינך בקבוצת סיכון. עלית PSA יכולה לנבוע מדברי שונים ואתה במסגרת הטיפול בפרופסיה צריך לעקוב אחר ה PSA אחת לשנה לפחות. עלית מינורית כזו אינה מרמזת דבר. בטח לא אם אינL נוטל קבוע את התרופה. כפי שהסברתי כבר יכול להיות שרמת הPSA שלך גבוהה יותר כי הפרופסיה עשויה מלאכותית להורידה. אם אינך חייב את הטיפול תמיד אפשר להפסיקו או להמשיך לעקוב ולפנות לבדיקה אצל אורולוג אם הרמה "קופצת" משמעותית או מכפילה את עצמה.

10/01/2013 | 16:18 | מאת: tom

שלום אינני נמנה עם רקע בסרטן הערמונית,ביולי 2012 עשיתי לראשונה בחיי (אני ב 41) השתמשתי בפרופציה 1 מג למניעת התקרחות) בדיקת PSA היה ערך של 0.22 היום ה10.12013 יצא 0.28 האם זה גדילה שמצריכה ניתוח או עדין תקין?או שזה מעיד שאני מפתח סרטן? והאם יש קשר לפרופצייה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקות שאתה מציין הן בתחום הנורמה,ודי דומות . ובגילך ממש אין לך מה לחשוב על ניתוח ערמונית. PSA הוא סמן מאוד לא ספציפי שנתון לשינויים והשפעות שונות כולל פרופציה ולכן טוב שאתה עוקב. אם תופיע "קפיצה" משמעותית ברמת ה PSA במהלך המעקב אזי חשוב לברר את הסיבה.

10/01/2013 | 15:05 | מאת: איתי

(א) האם דלקת כרונית בערמונית גורמת לשינוי בגודל הערמונית מעבר לשינוי היחסי הטבעי הנגרם כתוצאה ממשתנה הגיל (מעל גיל 50) ? (ב) האם דלקת כרונית בערמונית עשויה להוות זרז להתפתחות גידול שפיר/ סרטני בערמונית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתי, א. דלקת אינה משנה את הגודל, ניתן לייחס "נפיחות" מסויימת לערמנוית בעת זיהום אקוטי אך לא בדלקות כרוניות. ב. עד כמה שידוע אין קשר בין זיהומים ודלקות כרוניות לסרטן ערמונית, שיכול להתפתח גם ללא קשר לבעיות כאלה.

למשך מספר ימים עד כשבוע בתופעות הצריבה כאשר הופניתי לבדיקת psa בסוף החודש יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלו רב, נקסין הוא כדור נגד כאבים שיש לו גם תכונות אנטי-דלקתיות. בהחלט יכולה להיות השפעה (ולו מסויימת) על תוצאות הבדיקות כדאי לבדוק PSA במצב בו אין לך שום דלקת - בכל מקום שהוא בגוף ולא רק בערמונית.

נשלחתי לבדיקת psa בסוף החודש 3 שבועות לאחר תום טיפול באופלודקס כפי שכבר כתבתי לך מזמן האורולוג רוצה לדעת עם הpsa ירד בעקבות האנטיביוטיקה כדי לדעת אם להפנות אותי לביופסיה בינתיים בגלל המשך הצריבה נתן לי נקסין , הוסבר לי שהצריבה היא גם סימפתום של דלקת אך יכולה להגיע גם בגלל סרטן, ולכן בגלל הפרש של יותר מ3 חודשים מהבדיקה הקודמת הפנה אותי לבדיקה הבאה בסוף החודש בתודה יעקב

08/01/2013 | 22:14 | מאת: יוסי

שלום, אני גבר בן 22, מזה מספר חודשים סובל מכאבים באיזור פי הטבעת, בין פי הטבעת לאשכים ובאשכים. המדובר בכאבים חדים. אין כל שינוי במתן שתן או בקושי בנתינת שתן. הכאב מגיע בתקופות, אחת למספר שבועות למשך מספר ימים. מה לדעתך יכולה להיות הבעיה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי ישנן סיבות רבות לכאבים שאתה מתאר. יש כמה וכמה בדיקות שניתן לבצע כדי למצוןא את המקור לבעיה- לשם כך חשוב שתיגש לבדיקת אורולוג בהקדם

08/01/2013 | 13:08 | מאת: אבשלום

ד"ר שלום אני חוזר על שאלתי בקשר לניתוח ערמונית שפירה (כנראה בשיטה הפתוחה) שעלי לעבור. אני מבין שפרסמת למעלה את רשימת המרפאות בהן את עובדת אך עדיין לא ברור לי באיזה בית חולים את מנתחת . ברשותי מכבי זהב. תודה

אבשלום שלום לך אתה יכול ליצור קשר דרך המרפאות לקבלת פרטים

07/01/2013 | 22:53 | מאת: שאלה

שלום בן משפחתי בן 76. לאחרונה בגלל ממצאים בסי טי שלג רורות בעצמות, PSA גבוה ובדיקה רקטלית החל בטיפול הורמונאלי למיגור סרטן הערמונית. אמור היה עלבור ביופסיה אבל האורולוג שקיבל לידיו את הממצאים מהסיטי אמר ברור שיש לו סרטן ערמונית עם גרורות, רשם התחלת טיפול וביטל את הביופסיה בגלל שהוא כאוב, מבוגר ובגלל תמונת העצמות. אונקולוגים שהתייעצתי איתם אמרו שביופסיה הכרחית לא לטיפול ולא לאבחנה אבל חשובה. הבנתי שהיא חשובה מסיבה אחת בעיקר - לטיפולים נסיוניים בעתיד. בגלל שהחל את הטיפול ההורמונאלי לא מזמן הבנתי שעדיין אין השפעה על הגידול וניתן לבצע ביופסיה (כך הוסבר לי עי אונקולוג). אני תוהה כמה זה עלול לסכן אותו כרגע? הוא נוטל אספירין, אחרי ארוע מוחי שעבר השנה, במצב כללי לא טוב אבל גם לא רע. מתנייד בהליכון. בגלל הטיפול ההורמונלי יש גם תופעות לךוואי של עייפות, לחץ דם גבוה ולא מאוזן עדיין, והבנתי שגם קרישיות יתר בדם וסכנה ללב. אני מנסה להבין דבר פשוט - איך להחליט האם להתעקש על ביופסיה או לא. אני אל רוצה שבעתיד האופציה היחידה של טיפול בתרופה נסיונית תישלל מנו. אז זו שאלה אחת. שאלה שניה - האם ברגע שיש אבחנה גם לא על סמך ביופסיה, אלא לפי כל המ שתיארתי - הוא יהיה זכאי לקבל כל טיפול אונקולוגי אלא נסיוני? כימו, קרינה, או תרופות אחרות? שאלה שלישית - לכמה זמן בבמוצע טיפול הורמונלי מחזיק? שאלה אחרונה - האם ביופסיה בערמונית כואבת ? הדעותב רשת חלוקות, אבל אם זו בדיקה מסוייטת וגם מסוכנת וגם לא הכרחית אלא מטעמי פרוצדורלים - האם ההתעקשות היא ביורוקרטית או שיש לה משמעות אחרת? כלהרופאים כולם כולל אונקולוגים ואורולוגים אמרו שלטיפול עצמו אין משמעות כי יש אבחנה ויש שלב - סרטן ערמונית עם גרורות לעצמות. אז אני אשמח אם תוכלי לעשות קצת סדר בנושא שאני מבינה שאינו ברור מאליו. תודה ורק בריאות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כפי שכבר הסברתי שוב ושוב בתשובותי הקודמות לשאלותייך המרובות: ביופסיית ערמונית הכרחית לקבלת אבחנה האם מדובר בסרטן ערמונית. אולם, בשל היותה פעולה פולשנית, כואבת ובעלת סיכונים לדימום וזיהום, - בגיל המבוגר לרוב מומלץ להמנע ממנה. אם האונקולוג והאורולוג המטפלים באביך החליטו לתת טיפול הורמונאלי ללא ביופסיה אז אין סיבה לבצע אותה, בטח לא בהתייחס למצבו הרגיש של אביך ולמחלות הרגע שלו, שמעמידות אתו בסכנה לסיבוכים בעקבות ביופסיה. ואם הם כן רוצים לבצע ביופסיה- שהאונקולוג והאורולוג יסבירו לך לשם מה צריך.כמו גם הסבר על אותם "טיפולים ניסיוניים" ושאר הפרטים שעלייך לשאול את הצוות המטפל בו: משך הטיפול, תופעות הלוואי, הבירוקרטיה וכל השאר. טיפול הואמנואלי

04/01/2013 | 19:04 | מאת: אבשלום

שלום ד"ר יש לי ערמונית מוגדלת שפירה ואני צריך לעבור ניתוח להסרתה . יש לי מכבי זהב. אני מבין שאת מנתחת אורולוגית היכן את מנתחת את החלים אלייך -במסגרת קופת החולים תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, פרטים על מרפאות מכבי בהן אני עובדת תמצא בראש הפורום

04/01/2013 | 18:37 | מאת: שרה

שלום ד"ר אבי סובל מערמונית מוגדלת שפירה -הוצע לו על ידי שני רופאים לבצע ניתוח הסרת הערמונית בשיטה הפתוחה באסותא רמת החייל. לפי הבנתי הרופא המנתח עוזב את חדר הניתוח לאחר הניתוח או לאחר התעוררות המנותח. כפי שנמסר לי זמן האשפוז הוא חמישה ימים. מי בדיוק מטפל באבי בזמן האשפוז ? האם מדובר במחלקה אורולוגית רגילה ? הרי הרופא שנמצא במחלקה לא כ"כ מכיר אישית את החולה אלא רק את תיקו האישי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שרה. כאשר תחליטו היכן ואצל מי אמור אביך להתנתח- אלו שאלות שעליך להציג למנתח שלו. אם הניתוח יבוצע באסותא כמובןכמו בכל בי"ח אחר- המנתח נמצא בחדר הניתוח עד להתעוררותו של המטופל וגם יבוא לבקרו בהתאוששות וגם במחלקה. החלטה על משך האישפוז תלויה במצבו של המטופל , במהלך הניתוח ובהתאוששותו. בעת השהות במחלקה באסותא כמו בכל בית חולים- הרופא אינו נמצא כל הזמן שם אלא המטופל נמצא בהשגחת אחיות ורופא תורן. המנתח יבוא לבקר ויעמוד בקשר טלפוני עם המחלקה. אנא שוחחי עם הרופא של אביך וקבלי ממנו את כל המידע

04/01/2013 | 04:49 | מאת: צבי

שלום ד"ר בן 60 סובל מפר שנים מערמונית מוגדלת שפירה -נוטל שנתיים אבודרט + קסטרל -בהתחלה זה שיפר את מצבי אך לאחרונה סובל משאריות שתן גדולות צריבה בבטן התחתונה .וחוסר חשק מיני לחלוטין (בגלל האבודרט ?) הרופא אומר לי שכנראה אצטרך לבור ניתוח הסרת הערמונית -גודל כ 90 סמ"ק. אני שומע על כל מיני שיטות ניתוח -אך הרופא אמר לי שעדיין השיטה הישנה המסורתית של פתיחת הבטן היא היעילה ביותר. שאלותי הן שתיים 1- האמנם השיטות "החדשות "אינן יותר יעילות מהניתוח הפתוח ? 2- האם לאחר הניתוח יש סיכוי סביר שיחזור לי החשק המיני בגלל אי נטילת האבודרט ? האם המסגרת מכבי זהב ניתן לבצע הליך כירורגי משופר יותר ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן אבודרט עלול לגרום ירידה בחשק המיני, והפסקת הטיפול עשוייה לעזור. אם יש לך הפרעות השתנה למרות טיפול תרופתי אכן הניתוח הוא הפתרון. בערמונית גדולה מומלץ לבצע ניתוח פתוח שיעיל ובטוח יותר מאשר בגישה סגורה. חשוב כמובן למצוא מנתח טוב. לצערי יש היום הרבה פרסומות שאינן מדוייקות על "ניתוח ללא ניתוח" שעלולות לגרום יותר נזק מתועלת, ולכן פנה לאורולוג מומסך בלבד. דרך הביטוחים המשלימים או הפרטיים אתה יכול להגיע למנתחים מצויינים, אבל רובם גם נמצאים בבתי החולים הרגילים וניתן להגיע דרך הקופות (רק כנראה שהתור יהיה ארוך יותר). איני יכולה למליץ כאן על רופא מסויים.

03/01/2013 | 21:01 | מאת: שואלת

שלום תוך כמה זמן מרגע קבלת זריקת סופרפאקט ראשונה ניתן לראות שינוי במדיי הPSA? בנוסף לנטילה של קזודקס שבוע קודם לכן ועד לסוף החודש. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לא ברור לי מדוע האונקולוג המטפל לא נותן לכם הסבר ... כדאי לשבת יתו באופן מסודר ולקבל את כל המידע על המעקב . יש לקחת בדיקת PSA לפחות 3 חודשים מתחילת הטיפול ההורמונאלי

03/01/2013 | 15:48 | מאת: מישהו שרוצה להיות משהו

שלום. ראשית אבקש להודות לך עבור תשובותיך הקודמות. ** מהו משך הטיפול בתרופה הנ'ל? ** מה אפשר לעשות אם יש הפרעה בתיפקוד המיני? ** האם "פרמיקסון" יכול להועיל בשילוב או במקום התרופה?

שלום רב, השימוש באבודרט הוא שימוש ממושך- כלומר תרופה כרונית, ולרוב אם אין תופעות לוואי אין מניעה מכך. אם יש ירידה בתפקוד המיני כדאי לפנות לבדיקה אצל האורולוג שיכול לתת לך טיפולים שונים ולעזור לפתרון הבעיה פרמיקסון היא תרופה צמחית, ניתן לנסותה כתחליף אך אין ערובה לאותה הצלחה..

03/01/2013 | 13:10 | מאת: יעקב

האם בדיקה כזאת יכולה לגרום נזק בלתי הפיך? או בכלל נזק למשל אצלי התגברה הצריבה מאד לאחר הבדיקה הזאת בתודה יעקב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקה רקטאלית אינה פוגעת בשום דרך. היא עשויה להיות לא נעימה אך ממש לא גורמת ל"זנק בלתי הפיך".. במקרים מסויימים אם יש דלקת בערמונית הבדיקה עשוייה להחמיר תחושת צריבה. לאחר מנוחה ונטילת תרופות משככות כאבים כמו נורופן או אדוויל זה בד"כ חולף.

03/01/2013 | 12:14 | מאת: יעקב

הומלץ לי על ידי אורולוג על אלפו קאל להקלה נגד הצריבה ואף קיבלתי מרשם , באינפומד כתוב שיש לשלול ממאירות לפני התחלת הטיפול , ואני כרגע בטיפול אנטיביוטי אופלודקס לפני בדיקת psa חוזרת , ושאלתי האם לקחת או לא בתודה יעקב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעקב אלפא-קל מטרתה להקל על ההשתנה ולא למנוע צריבה.אם יש לך קושי במתן השתן מומלץ לקחתה. אם יש לך דלקת בשתן אזי האנטיביוטיקה אמורה לעזור. בדיקת PSA תכוון האם יש חשד לממאירות ואם זה גבוה כנראה צזדקק לביופסיה

02/01/2013 | 18:17 | מאת: ל משה

מטופל באומניק והאבודרת בבדיקה קודמת הקף ערמונית 47 סמק בבדיקה היום אחרי טיפול של אבודרת של 10 חודשים 42 סמק האם הירידה טובה האם להמשיך בכדורים האם יש סיכוי להמשך ירידה בתודה ל משה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן סימן שהתרופה עובדת ורצוי להמשיך בטיפול הקבוע- בוודאי אם זה עוזר לך לשפר את מתן השתן

02/01/2013 | 15:09 | מאת: רועי

שלום, בן 48, מזה כשנתיים יש קושי בהתחלת מתן שתן, ערכי PSA משנת 2008 0.48 , 0.82 , 0.59, 0.64 . באוקטובר הופנתי לאורולוג - נשלחתי לUS דרכי שתן כליות תקין אין שאריות שתן ערמונית 15 גרם קיבלתי טיפול בפרמיקסון לחודש, חל שיפור משמעותי בזמן ההתרוקנות, וממשיך ליטול פרמיקסון פעמיים ביום. בשבועיים האחרונים יש צריבה בחלק מהפעמים בזמן מתן שתן, יש צורך דחוף ללכת להתרוקן ביום, יש לפעמים תחושת גרד בפין לאחר מתן שתן. האם יש צורך לברור נוסף מעבר לברורים שביצעתי? האם להמשיך ליטול פרמיקסון? האם זה קשור למזג אוויר ( קור)? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
08/01/2013 | 11:54 | מאת: s

שלום רב, צריבה במתן השתן יכוןלה לנבוע גם מדלקת ולכן מומלץ לשלוח בדיקות שתן כללית ותרבית. אם אתה מרבה בכאילת חריף רצוי להמנע. עדיף להמשיך טיפול קבוע בפרמיקסון. אם אין הטבה כלל כדאי לפנות לאורולוג לבירור

31/12/2012 | 19:38 | מאת: נמרוד

שלום. האם התרופה הנ'ל תלוה אותנו לנצח? אם לא ,עד מתי? שנה טובה. נמרוד.

שלום נמרוד אכן טיפול בדואודרט הוא טיפול ארוך טווח. המטרה היא להעזר בו כדי למנוע התקדמות והחמרה של הגדלת הערמונית שתביא לידי צורך בניתוח. אם תופעות הלוואי מטרידות או אם אי אפשר ליטול את התרופה בשל בעיות אחרות, או אם אינה עוזרת- אכן יש להפסיקה ולשקול אמצעי טיפול אחרים.

06/05/2014 | 14:02 | מאת: גר

מתי מפסיקים טיפול באבודרט ? האם זה לא טיפול לכל החיים ?

31/12/2012 | 19:36 | מאת: לב

היי טיפול הורמונלי בסרטן הערמונית מסוכן ללב. אם נותנים אותו לקשיש בן 75 ללא בעיה בלב אבל עם רקע של ארוע מוחי ועורקים מסוידים וכו' - הטיפול ההורמונלי הכרחי בגלל מצב הסרטן - השאלה אם אין תרופה נוספת שניתן לתת *לפני קבלת הטיפול ההורמונלי* על מנת למנוע סיכון ללב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית עליך לקבל ייעוץ מסודר מהאונקולוג שמטפל באדם הנדון כולל התאמת טיפול לפי מחלות הרקע הגיל ומצבו הכללי שנית יש פורום מסודר של סרטן ערמונית שם את יכולה לקבל תשובות

31/12/2012 | 17:51 | מאת: אחת

שלום ד"ר יש הבדל בין זלודקס לסופרפקט מבחינת תגובה, ת. לוואי ויעילות אצל קשישים? תודה!

שלום רב, שתי התרופות GNRH ANTAGONISTS . בגברים משתמשים בהם לטיפול בסרטן הערמונית. עד כמה שידוע דומות באופן פעילותן (דיכוי הורמונאלי) ובפרופיל תופעות הלוואי.

31/12/2012 | 14:20 | מאת: מנחם

בבדיקת אולטראסאונד שביצעתי היה נפח ערמונית 94 סמ"ק ושאריות שתןלאחר שתית נוזלים מרובה והתרוקנות 268. האם הנפח והשארית הן בגדר נורמלי?. לפני חודש חזרתי ליטול אומניק אוקאס והתוצאות הינם טובות, כלומר מתן שתן ללא תופעות לוואי כמעט, כאשר במשך קרוב לשנתיים בעת נטילת כדור זה, היה לי מידי פעם תופעות של חולשה. כיצד אפשר להסביר תופעה זו?

לקריאה נוספת והעמקה
31/12/2012 | 16:48 | מאת: ד"ר שירה חתומי

שלום מנחם לא ציינת את גילך. נפח ערמונית של 94 סמ"ק זו ערמונית מוגדלת משמעותית. כמובן גם שארית של 268 סמ"ק נחשבת שארית משמעותית. אם אתה נוטל טיפול להטבת ההשתנה כפי שציינת (עם אומניק אוקס) ועדין זו השארית שלך אזי גם אם אתה מרגיש שאתה מתרוקן טוב זה כנראה לא כך .. יש צורך לראות האם הכליות שלך תקינות באולטראסאונד ומהו התפקוד הכלייתי בבדיקות דם. שארית שתן גדולה עשויה להזיק במשך הזמן (דלקות, אבנים, פגיעה בכליות...) ולכן חשוב לך לפנות לאורולוג , להבדק ולהראות לו את תוצאות הבדיקות ולשקול תוספת טיפול תרופתי להקטנה הערמונית עם אבודרט ואם זה לא משפר את ההשתנה והשאריות נותרות גבוהות לשקול ניתוח להסרת הערמונית, שבמקרה שלך עדיף שיבוצע בגישה פתוחה מהבטן בשל גודלה המשמעותי. אומניק אוקס עשוי לגרום לתחושת חולשה. אם זה לא מסתדר מומלץ להפסיק טיפול זה.

02/01/2013 | 09:09 | מאת: מנחם

בהמשך לשאילתא, גילי הוא 67 ובבדיקת אולטראסאונד נמצא כי הכליות תקינות

הינני סובל מזה זמן רב מוירקוצלה באשך השמאלי.רופא המשפחה המליץ לי לא לעשות שום ניתוח כי אינני מתכוון להביא עוד ילדים לעולם!.בן 57 וסובל גם מהגדלה שפירה של הערמונית.שאלתי היא:האם יש קשר בין וירקוצלה והגדלה של הערמונית? ושאלות נוספות הן:האם ניתוח של הוירקוצלה יביא להעלמות של הגדלת הערמונית והתסמינים ולריפוי מוחלט? האם למצבי הנוכחי ניתן לקחת גם פרמיקסון בנוסף לקסטרל שהינני לוקח שלא עושה גדולות ונצורות בענייני ההשתנה והיקיצות בלילה(לפחות פעמיים כל יום) הpsa הוא 1.15 לפני כ5 חודשים!לתשובתך אודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, וריקוצל הנו וריד שאינו מתנקז בצורה תקינה באזור האשכים. בגברים צעירים יכול לגרום להפרעות פוריות. בגילך ואם אינך מתכוון להביא ילדים לעולם, ובוודאי אם אין לך כלל כאבים אזור אשך שמאלי- אין שום משמעות לוריקוצל ואינו מצריך טיפול. בלי קשר יכולה להיות לך ערמונית מוגדלת, בהתאם לשינויים הורמונאלים בגופך שמתאימים לגילך. אין הוכחות שטיפול בווריקוצל ישפיע על הערמונית. אם יש לך הפרעות השתנה ניתן לקבל טיפול תרופתי וכפי שציינת אתה כבר נוטל קסטקרל שעוזר, וזה מצויין. אין שום בעיה לקחת במקביל גם פרמיקסון שהוא טיפול צמחי שיכול להועיל, אבל אינו בהכרח מקטין את הערמונית. PSA שציינת תקין .

30/12/2012 | 17:00 | מאת: א.כ

שלום רב אני צריכה עבור אבי לרכוש לייזר ירוק האם ישנם מספר מקומאות אם כן האם ניתן לקבל את השמות וטלפונים בתודה מראש א.כ

שלום רב, עליך לפנות לבירור בנושא דרך הביטוחים המשלימים של קופות החולים, או דרך ביטוח פרטי.

30/12/2012 | 10:39 | מאת: נמרוד

שלום. להלן מס' שאלות של טירון* האם יש משמעות למועד לקיחת התרופה? *בעלון כתוב"30 דקות לאחר האוכל -האם חשוב?* האם יש תופעה של אין אונות,האם זה הפיך? מה הסיכוי שתופעה זו תתרחש? האם יעזור להשתמש בסיאליס? * האם יש תופעה של קוצר נשימה? שאי ברכה. נמרוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נמרוד, יש ליטול את התרופה בהתאם להוראות בעלון לצרכן. ניתן לקחת את התרופה בבוקר או בערב אך מומלץ לאחר ארוחה. (זה חשוב לספיגת התרופה ולמניעת תופעות בקיבה). חלק מתופעות הלוואי של אבודרט הן ירידה בחשק המיני, וזה יכול להשפיע לך על האונות. לרוב לאחר הפסקת התרופה תופעות אלו חולפות. חשוב לזכור- לא כל מי שנוטל אבודרט בהכרח יסבול מתופעות אלה. השימוש בסיאליס יכול לעזור לשיפור הזקפה, הוא לא משפיע על החשק המיני. לשם כך ניתן להתייעץ עם אורולוג לבדוק רמות טסטוסטרון ולשקול תוסף במקרי הצורך. אין מניעה ליטול אבודרט וסיאליס במקביל. עד כמה שידוע לי אין לתרופה זו תופעה של קוצר נשימה אך דבר כזה יכול להעיד על רגישות יתר או אלרגיה ולכן- כל תופעה שמופיעה עם נטילת התרופה שאינה מוכרת לך או שמפריעה לך- יש להפסיק טיפול ולהתייעץ עם רופא.

29/12/2012 | 21:12 | מאת: ארז

שלום, בן 33, בשנה האחרונה סובל לסרוגין מתחושת יובש בפין, תחושת חוסר התרוקנות, מיחושים בקצה הפין ורגישות בפין (כמו אחרי מספר יחסי מין ביום אחד). ביצעתי בדיקות שתן כללית, תרבית שתן, מחלות מין-PCR ואולטרסאונד. כל הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין, בבדיקה ויזואלית הכל נראה תקין. המנעות מאוננות/סקס לשבוע-שבועיים גם לא עוזרת לפתרון הבעיה. האורולוג חושד שמדובר בבעיה עצבית ולא מוצא טיפול לבעיה. איך ניתן לברר זאת ומה יכול להיות הטיפול ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן זו בעיה מבחינת "יובש בפין" צריך לבדוק אם אין בעיה עורית כלשהי ולהמנע משימוש בקוטל זרע או שמנים שאינם על בסיס מים בעת מגע מיני. לגבי שאר התלונות- זה מתאים לדלקת כרונית בערמונית שלא תמיד ניתן למצוא את הגורם לה והטיפול הוא לעשות כל מה שמקל על התסמינים ואתה יכול לעיין בתשובות קודמות ומפורטות כאן בפורום: בעיקר להוריד קפאין שוקולוד, אלכוהול, עישון ולנסות טיפול מרגיע עם תה קמומיל, שתיה מרובה והמנעות ממגע מיני לתקופה. יש תרופות שונות שיכולות להקל חלקן צמחיות וחלקן לא- פנה לאורולוג לקבל טיפול ומרשמים.

29/12/2012 | 18:33 | מאת: קוראת

שלום בן משפחתי בן 76. אובחן בסרטן עמרונית והתחיל טיפול הורמונלי. שאלותי: 1. מותר להמשיך את הקסטרל 5 מג עם הטיפול ההורמונלי? 2. יש לו עבר של ארוע מוחי, ועכשיו אחרי 5 ימי טיפול בקזודקס 50 מג יש עלייה של לחץ דם (166/60 בשתי מדידות בשני הערבים האחרונים) ייתכן שזה קשור? 3. הבנתי שצריך לעבור מעקב קרדיאלי וצפיפות עצם אצל חולים שנוטלים טיפול הורמונלי. אבל הוא כבר מתחיל את הטיפול עם עבר של ארוע מוחי יתר לחץ דם, ושבר ומבצ עצמות אל פשוט לפי ההדמייה - האם יש מקום כבר עכשיו לברר טיפול בזומרה ולבצע מעקב קרדיאלי (מה זה אומר? למי לפנות?) 4. נוטל ספירין קבוע וכתוב בקזודקס שיש סיכון בשילוב של נטילת קזודקס עם מדללי דם דרך הפה - מה הסיכון והאם יש סיבה לפנות לרופא ולשנות זאת? 5. מתי חולה מבוגר בסרטן ערמונית עם גרורות מקבל זומרה? עם תחילת הטיפול ההורמונלי או במהלכו? או אחריו? תודה.ובריאות שלמה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. אין מניעה להמשיך קסטרקאל בעת טיפול הורמונאלי- כל עוד נמצא בניטור לחצי הדם 2. יכולה להיות השפעה של טיפול הורמונאלי על לחצי הדם ולכן חייב מעקב מסודר (בדיקות ל"ד עוקבות וכדומה) 3. בשל הסכנה לפגיעה גרמית בעת טיפול הורמואלי כמו ירידה בצפיפות הצעם ואפילו שברים אכן בעת טיפול הורמונאלי יש לבצע בדיקות צפיפות עצם ולפי צורך גם מיפוי עצמות ולקבל טיפול תומך עצם כמו זומרה למניעת אוסטיאופורוזיס. אלו בדיקות שרופא המשפחה יכול להפנות אותכם לבצע, ובהתאם לתוצאות יוחלט מה המינון לטיפול ובאיזו תרופה להשתמש. מעקב קרדיאלי זה לראות שאין הפרעות מבחינת הלב- דרך רופא קרדיולוג, אק"ג וכדומה- אלו שאלות שהאונקולוג שהפנה אתכם לטיפול חייב לענות לכם . 4. גם לגבי דילול דם בעת טיפול הורמונאלי- יש להתייעץ עם האונקולוג 5. ראי תשובה 3 שוב אדגיש- עליכם לקבל את כל המידע והתשובות מהאורולוג והאונקולוג המטפלים באדם הנדון.

29/12/2012 | 16:36 | מאת: חיים

האם אומניק ידוע כגורם לסחרחורות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כן זו תופעה מוכרת

27/12/2012 | 23:34 | מאת: כידון

באילו מקרים יישלח מטופל לבדיקת אולטרה סאונד טראנס רקטאלית במקום בדיקת אולטרה סאונד רגילה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת סונר של הערמונית מבוצעת לרוב לצורך ביצוע ביופסיות מהערמונית, בחשד למחלה סרטנית.לעיתים לצורך הערכת גודל מדוייקת יותר לפני ניתוח ערמונית גם נתן לבצע סונר זה. יש מקרים בהם גם מנסים לברר האם יש חסימה בשלפוחיות הזרע ואזי גם מומלץ לבצע סונר ערמונית. סונר דרכי שתן רגיל בו נבדקת הערמונית דרך הבטן מאפשרת מידע על גודלה (קצת פחות מדויק מסונר ערמונית) ועל שארית השתן בשלפוחית אך לא נותנת מידע לגבי מחלות ספציפיות בערמונית.

27/12/2012 | 22:57 | מאת: צביקה

רופסור קרסו שלום! מזה כשנה אני סובל מכאבים בעצם הזנב. אני בן 65. הדבר מתבטא בכאבים בסיום הטלת שתן בישיבה ובקימה,ולעיתים בהליכה. לאחרונה החלו כאבים ברגל שמאל בישיבה ובקימה ובהתחלת הליכה. עשיתי בדיקה על קולית של אזור הסקרום -התשובה הינה אזור היפואקוגני בגודל 1.0ס"מ 0.9X עם גבולות מטושטשיים מרקם בלתי הומוגני ללא אזורי התנזלות לא ווסקולרי . טיבו של הממצא אינו ברור -יכול להתאים לדלקת מקומית . הייתי אצל אורתופד שהפנה אותי לכירורג תשובתו היתה שאינו יודע מה מקור הכאבים והפנה אותי לגסטרולוג. אודה לך אם תוכל לייעץ לי לאן לפנות בתודה צביקה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לך צביקה איני פרופ' קרסו אלא ד"ר חתומי ואינך נמצא בפורום הנכון

שלום דר יקרה, כתבתי לך כבר לפני מס חודשים על הpsa שעלה ל 7.8 וכד , כרגע אני בטיפול אנטיביוטי של 20 יום אופלודקס שלאחריו אעבור בדיקת psa נוספת על פי המלצת אורולוג לפי התוצאה תישקל ביופסיה , בזמנו גם את המלצת לי לחכות אחרי הדלקת בכבד שהייתה לי ביולי וכרגע אני סובל מזה 3 חודשים כפי שסיפרתי לך מצריבה באזור הערמונית ועד לפי הטבעת בדיקות נוספות שעשיתי מאז שכתבתי לך כולל שתן לציטולוגיה שיצא תקין הומלץ לי לטפל בצריבה באמצעות alfu kal שטרם התחלתי , לאור תופעות הלוואי שראיתי באנטרנט לתרופה זאת ולאור חוסר הבעייה שלי במתן שתן כל הבעייה הבוערת כרגע היא הצריבה האם להשתמש בתרופה זאת או בנקסין ודומיו בתודה יעקב

ברשותך שאלה נוספת בבית מרקחת הומלץ לי להשתמש בפרוסטנול נגד הצריבה , האם זה יעיל או יעיל ליצרן?...בתודה יעקב

האם את ממליצה ?

29/12/2012 | 12:24 | מאת: ד"ר שירה חתומי

שלום רב יעקב כפי שהסברתי כבר בתשובותי לשאלותיך הקודמות- טפול בדלקת כרונית בערמונית הוא מורכב ובעייתי ולא כל אחד מגיב באותה דרך. טוב שאתה מקבל טיפול ונמצא במעקב. יעיל מאוד להתרחק מתקופת הדלקת האקטיבית ודלקת הכבד כדי לבדוק PSA ולהחליט על המשך בירור בביופסיה. להקלת צריבה אתהיכול לנסות כל מה שעוזר, כל עוד אינך פוגע בעצמך תוך כדי: ואגב אם היתה לך דלקת כבד יש להזהר בכדורים כמו נקסין. רצוי שתתייעץ עם הרופא המטפל שלך מה הכי מתאים לך ע"פ מצבך.

26/12/2012 | 21:17 | מאת: ליאור

בן57 לוקח קבוע: פלאויקס,אספרין, קרדילוק1.25, קרסטור40, איזיטרול, איזון מושלם של LDL 60\70, אומפרדקס, קסטראל10,כרגע ערמונית מוגדלת2+ ,סובל מטיפטוף בסוף ההשתנה וליפעמים זרם חלש ,כמעט תמיד לאחר סיום ההשתנה מתחיל מחדש לעוד המשך עם זרם חלש. תכיפות רבה בהרגשת הצורך למתן שתן.מה דעתך שאוסיףPDE5? והאם ממכר? האם "מסתדר" עם רשימת התרופות הנ"ל? כי אם צריך להוסיף משהו לטיפול בפרוסטטה זה אולי המוצלח ביותר בגלל ההתויה הכפולה?? האם הסיאליס גם מגביר את הליבידו?? מקוה שלא הכבדתי וכמות השאלות לא מוגזמת! תודה מראש על התיחסותך הסבלנית! כ"כ הערכה רבה לתשובותיך, והרמה המקצועית המרשימה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאור, אכן לאחרונה התוויה חדשה לשימוש בסיאליס חד ימי להטבת תסמיני השתנה. המנגנון הוא כנראה שיפור זרימת הדם באגן. אין התנגדות לטיפול זה אך לא מומלץ לקחת יחד עם קסטראל (יש המלצת"זהירות") כלומר לקחת אותן בהפרש של כ 5 שעות זו מזו. כמובן שאם יש לך בעיות לב רצוי לפני כן להתייעץ ולקבל אישור קרדיולוג לשימוש בתרופה זו. PDE5I לא משפר ליבידו אבל עוזר לחיזוק הזקפה. "על הדרך" אולי יעזור לך גם בהתרוקנות טובה יותר. אם החשק המיני שלך ירוד מומלץ לבדוק רמת טסטוטסרון בדם. לא מדובר בתרופה ממכרת כי ברגע שמפסיקים ליטול אותה החומר מתנקה מהגוף וזהו.

29/12/2012 | 21:08 | מאת: ליאור-המשך

את הקסאטרל החילותי לקחת בערב ,מפני הזהירות מירידת ל"ד,מה המלצתך מתי לקחת PDE5? לשנות את הזמן? ממתי יורגש הטיפול בPDE5 אני מבין שלוקחים מדי יום ללא קשר ליחסים. והאם לקחת גם כשלא מתוכננים יחסים בתקופה של שבוע.שבועיים?? שוב תודה על התיחסותך!!

26/12/2012 | 17:20 | מאת: מהדרום

אני בחור צעיר, הייתי אצל רופא אורולוג שנתן לי אחרי שבועיים של אנטיביוטיקה(ציפרודקס) כדורים בשם אומניק אוקס, שכחתי לשאול אותו לכמה זמן רצוי לקחת את האומניק אוקס?(כבר שבוע איתו והוא עוזר), אנטיביוטיקה אני צריך לקחת לעוד שלושה שבועות(חודש וחצי סה"כ). תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אתה יכול להמשיך בטיפול באומניק אוקס כל עוד זה עוזר. יכול להית שבהמשך תוכל להוריד בהדרגה ולהפסיק.אין לכך חוקים חד משמעיים: כל אחד מגיב אחרת.

26/12/2012 | 11:07 | מאת: אלון

אבי בן 64, לאחר אירוע מוחי (דמם) לפני כ 7 שנים, לא עישן מעולם. מטופל בתרופות אנטי אפילפטיות, יל"ד. בבדיקה שגרתית לפני סוכות נמצא PSA 17.8 בערך, והיום התקבלה התשובה החדשה 5.4 בתקופה ההיא של ה-17.8 חווה בריחת שתן, צריבה ותכיפות במתן השתן, אבי רופא שיניים במקצועו השתמש אוגמנטין 875מ"ג מכיוון שהניח שמדובר בדלקת בדרכי השתן, בוצע אולטרסאונד שלא מצא חריגות הגדלה קטנה סבירה לגיל, ללא שינויים. מה הלאה? האם לרוץ לביופסיה? האם לחכות עוד חודשיים שלושה ולבצע שוב בדיקה לראות אם הPSA שוב בירידה? תרבית שתן עדכנית-נקיה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי מה שאתה מספר כנראה ה PSA הגבוה היה בעת דלקת בשתן, ושלאחר נטילת אנטיביוטיקה ובהעדר תרביות חיוביות כעת ה PSA ירד. חשוב להשוות את רמתו העדכנית לרמה שהיתה לפני הדלקת ולדגעת אם יש תסמינים (או אם היות)- במתן השתן, שגם הם משפיעים. אם מדובר ברמת PSA "הבסיסית" שלו אזי אין כרגע צורך בביופסיות. אם ה PSA עולה שוב אחרי כ- 3 חודשים כדאי לשקול זאת. בכל מקרה צריך לעבור בדיקה גם אצל אורולוג.

29/12/2012 | 12:17 | מאת: אלון

אבי עבר בדיקת תרבית השבוע-NO GROWTH לא היו ערכי PSA קודם לבדיקה ההיא בסוכות אז אם הבנתי אותך נכונה, להמתין 3 חודשים ולבצע בדיקת PSA חדשה האם לבצע בדיקות נוספות בעוד 3 חודשים?FREE PSA לדוגמא ביקר אצל 2 אורולוגים בבדיקה דיגיטלית לא הורגשה/נמצאו ממצאים חריגים

25/12/2012 | 18:08 | מאת: דוני

שלום רב, קיבלתי את התרופה דאודרט (אבודרט + טמסולין) מהאורולוג, אך אני נוטל גם ריטלין באופן קבוע. האם ידוע על בעיה כלשהי בשילוב דאודרט וריטלין יחדיו? בברכה, דוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עד כמה שידוע לי אין התוויות נגד לשלוב בין שתי התרופות וגם אין התיתיחסות לכך בעלון לצרכן של אבודרט. חשוב שתתייעץ עם הרופא שהמליץ לך על הטיפול ותהיה במעקב באם יש תופעות לואי שקורות בעקבות טיפול משולב זה

22/12/2012 | 11:26 | מאת: יוסי

האם לתרופה יש תופעת לוואי של התכווצות שרירים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ע"פ עלון לצרכן לא מוכרת תופעה כזו

19/12/2012 | 16:23 | מאת: מיכל

שלום, אבא שלי זקוק לניתוח להסרת ערמונית לאחר עצירת שתן מוחלטת (כחודש עם קטטר), ערמונית בגודל 130 ולכן לא מועמד טוב לניתוח סגור. יש לו את כל הביטוחים והכיסויים והוא יכול לעבור את הניתוח בכל מקום. פנינו לפרופ' מצקין לביצוע הניתוח אך שמענו על שיטות אחרות כמו Holep שמבצע ד"ר אהוד גנסין ו Tuvp שמבצע שלום כץ, שיטות אלו מבטיחות ניתוח קל יותר עם פחות סיבוכים ותופעות לוואי אך כפי ששמתי לב אינן מיושמות ע"י המומחים הטובים בתחום האורולוגיה. שני הרופאים היחידים שמבצעים אותם אינם מוכרים (מלבד פרסומות באינטרנט) ולכן ישנו חשש גדול לסמוך עליהם. אבא שלי אדם בריא סה"כ מספר שנים לאחר ניתוח מעקפים ונוטל אספירין. מה המלצתך? מדוע שיטות אלו אינן מיושמות ע"י מומחים בעלי שם? אודה על תשובתכם בהקדם שכן הניתוח צריך להתבצע במהירות האפשרית תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שום רב מיכל ערמנוית של 130 סמ,ק בד"כ מומלץ לבצע בניתוח פתוח אם יש בעיות והתוויות נגד לניתוח כזה- ניתן כמובן לשקול HOLEP או אידוי. אלו פרוצדורות יחסית יותר חדשות ולכן עדיין לא שגורות. איני נוהגת להמליץ כאן על רופאים ספציפיים. שני הרופאים שציינת מומחים באורולוגיה, ויש להם ניסיון בתחום הנישות הללו, יותר מלאחרים. שווה לך להפגש ולקבל התרשמות אישית ואת כל הפרטים הרלוונטיים. אם את מבקשת רק את "המומחים ביותר" את יכולה להפעיל את הביטוח הפרטי ולהגיע גם למנהלי מחלקות ידועי שם. מה שחשוב הוא שאביך יקבל את הטיפול הכי מתאים לו ולמצבו והכללי. לעיתים גם רופאים יותר צעירים, אבל מנוסים, יכולים לתת פתרון מצויין.

19/12/2012 | 14:22 | מאת: יורם

בקשר לקבלת טסטוסטרון: לקראת גיל 60,להתיעץ עם אורולוג או אנדוקרינולוג??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם מדובר בבעיות כמו השמנה, יל"ד, עייפות כללית וכדומה- אפשר להתייעץ עם אנדוקרינולוג. אם בעיקר מדובר בירידה בתפקוד המיני- פנה לאורולוג . חשוב שבמקביל לבדיקת טסטסוטרון תבדוק גם PSA ותעבור בדיקה גופנית לערמונית- לפני קבלת תוסף טסטוסטרון

19/12/2012 | 09:09 | מאת: איתי

בן 52 מאובחן בדלקת כרונית לא חיידקית בממצא ביופסיה מלפני 3 שנים. מאז רמת ה- p-s-a ירדה מ- 6.16 ל- 4.7 בחודש מרץ 2012 ו- 2.94 מאתמול. הירידה האחרונה היא לדעתי שילוב של שימוש בפרמיקסון בצד פעילות גופנית אירובית מוגברת, ושינוי הרגלי תזונה . שאלותי הן כדלקמן : (א) האם הירידה ברמת ה- p-s-a מלמדת בהכרח על משקל יחסי קטן יותר של תאי ערמונית דלקתיים (ב) האם תיאורטית דלקת כרונית בערמונית עשויה להיעלם כליל , או שמא טווח ירידת ה- p-s-a מוגבל מעצם קיומה (התמידי - אני מניח ) של דלקת בערמונית ,המוגדרת ככרונית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב איתי, לשאלותיך- כל ערמונית מפרישה PSA (גם תקינה), וכמובן שרמת הPSA מושפעת מגודלה היחסי של הערמונית ומגיל הגבר, כמו גם מדלקת והפרעות במתן השתן, זיהומים, ועוד שגורמים רבים (וכמבן לעיתים גם מחלה סרטנית). לגילך, רמת 2.9 סה"כ נחשבת סביב נורמה לגילך ואכן ניתן לזקוף זאת לטיפול ושינוי הרגלים שציינת.

19/12/2012 | 08:45 | מאת: אמנון

שלום לאחר שתי בדיקות אולטראסאונד, התברר שהשלפוחית שלי לא מתרוקנת כראוי (320 ו- 220) האורולוג המטפל מציע לטפל ע"י הקטנת הלחץ של הערמונית על צנור השתן. כפי שהוסבר לי הטיפול נעשה דרך איבר המין,והינו בעל אחוזי הצלחה גבוהים שאלתי: האם אכן זוהי שיטת טיפול מקובלת? והאם לא כדי לשקול הסרת הערמונית במצב הנתון אודה על מידע בנידון תודה אמנון

23/12/2012 | 14:47 | מאת: ד"ר שירה חתומי

שלום לך אמנון. שאלתך חסרה פרטים חשובים: לא ציינת את גילך. לא ציינת אם יש לך הפרעות בהתרוקנות או לא. לא ציינת אם קיבלת טיפול כלשהו לתלונות כאלה(תרופות? ניתוח קודם?) לא ציינת את מחלות הרקע שלך. ולא ציינת את גודלה של הערמנוית ע"פ האולטראסאונד. לכל אלו יש משמעות בהחלטה על הטיפול היעיל בשבילך. לשאריות שתן גדולות יש הרבה סיבות- חסימת מוצא השלפוחית ע"י ערמונית מוגדלת היא רק סיבה אחת. חייבים לוודא אם אכן הבעיה היא זו ואזי ניתוח להסרת הערמונית יעזור. בכל מקרה צריך להעריך את גודלה של הערמונית כדי להחליט על הגישה ניתוחית המתאימה. אולי אתה גם צריך לברר את תפקודה של שלפוחית השתן באורודינמיקה- אלו דברים שעליך לבדוק עם האורולוג המטפל שלך.

18/12/2012 | 03:21 | מאת: שאלות

שלום לך ד"ר , בן 75 הופנה לעבור ביופסיה ערמונית. במגע קל בערמונית חש כאב רב. מי אמור לעזור בהחלטה אם לבצע בהרדמה מלאה או לא? האם ביופסיה בהרדמה מקומית צפויה להכאיב למי שרגיש למגע במקום זה או שההרדמה המקומית גם "שווה משהו"? בגיל הזה יש מחלות רקע וחשש לא רק מכאב גדול אלא מנזקים לבריאות כתוצאה מעליית לחץ חדה מהכאבים המתמשכים מהבדיקה ועוד. לכן הדילמה. ונושא אחר: במידה ובבדיקה רקטלית רגילה - נמצאה בודאות ערמונית ממאירה. ובהתחשב בגיל+ PSA גבוה מאוד. יש אפשרות לבצע טיפולים הורמונליים כבר לפני או לאל ביופסיה? בדיקת הביופסיה אינה מדוייקת. גידול יכול לצאת מהקופסית בלי שזה יתבטא בביופסיה וההיפך. ניתוח לא עומד על הפרק בגלל הגיל וגרורות - קיומן או לא - לא משנים להתחלת טיפול הורמונלי במילא אמור להינתן. אני מנס הליישר שתי דעות שונות שקיבלתי ממומחים בנושא. לגבי קרינה - שניתנת רק במחלה מקומית ולכן כביכול עושים את הביופסיה, לבדוק אם יש צורך גם בה, עם PSA גבוה מעל 50, מי ייקח סיכון שהמחלה מקומית, כאמור ביופסיה עמרונית היא לא לגמרי מדוייקת. תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כפי שציינת בעצמך יש כאן מס' בעיות: 1. גיל המטופל המבוגר 2. PSA כבדיקה שאינה תמיד מהימנה ואינה חד משמעית 3. ביופסיית ערמונית שגם עשויה להיות לא מהימנה וגם ברת פוטנציאל סיבוכים משמעותי.. הנחיות הקווים המנחים של איגודי האורולוגים האמריקאי והאירופי, וכמוהם גם הישראלי ממליצים כיום להמנע מבדיקת PSA בגברים מבוגרים- כבדיקת סקר לסרטן ערמונית- בשל הבעיתיות של הבדיקה. מה גם שידוע כיום שלרוב הגברים המבוגרים כנראה יהיה סרטן ערמונית בשלב מסויים, אך לרוב הוא (בגיל הזה) אינו מסוכן, אך בירור למציאת המחלה וכמובן הטיפול- הוא בעל פוטנציאל לתחלואה משמעותית, כלומר אולי המטופל יהיה חופשי ממחלה סרטנית אבל יהפך לאדם חולה מאוד בעקבות הטיפולים השונים.. ולכן בגיל המבוגר זה יותר בעייתי . אולם, אם מישהו כבר נבדק ועולה חשד, הבירור הבא הוא בביופסיה.היות ואין שום אפשרות לתת טיפול ללא אישור בביופסיה שאכן מדובר במחלה סרטנית, כי גם "סתם" טיפול הורמונאלי עשוי לגרום לתחלואה משמעותית. אם רוצים להמנע מביופסיה מיותרת ניתן להשלים בירור לפני כן ולבדוק גם בדיקת דם ליחס FREE TO TOTAL PSA או בדיקת PCR3 בשתן (אלו בדיקות שלא בסל ומצריכות תשלום נוסף). ניתן גם לשקול ביצוע MRI לאגן. ועדיין- אחרי שכל זה נאמר- אם מדובר באדם בריא סה"כ ללא מחלות רקע משמעותיות שאינו נוטול נוגדי קרישה, למרות הגיל המבוגר ניתן לבצע את הביופסיה- בוודאי גם בהרדמה(כדי לצמצם את הכאב ואי הנוחות הכרוכים בבדיקה) ותחת כיסוי אנטיביוטי למניעת זיהום, ולרוב אין סיבוכים מעבר לדימום בזרע. החלטה על הטיפול תתקבל בעקבות תוצאות הביופסיה ובהתאם למצבו של המטופל ומחלות הרקע שלו. את ההחלטה על המשך הבירור והטיפול עליך לערוך עם האורולוג המטפל שלך לאחר שקיבלת ממנו את כל המידע והנתונים לשיקול שלך ושלו.