פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1912 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

30/09/2012 | 19:35 | מאת: אורן

שלום, כבר שבועיים שאני מרגיש קפיצות מאזור הבטן התחתונה איזור השלפוחית אין לי כאבים אבל תחושה לא נעימ. מאזור השלפוחית אני שותה המון ולכן אני גם מתרוקן בתכיפות גבוהה יחסית כול שלוש עד ארבע שעות .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, לא ברור לי למה אתה מתכון ב"קפיצות" בבטן תחתונה, אבל אולי זה קשור דווקא למערכת העיכול. אם זה לא חולף גש לרופא משפחה להבדק. אם הכליות שלך מתפקדות טוב אזי בהחלט תשתין הרבה אם תשתה הרבה. כמות השתיה היומית המומלצת היא לרוב סביב 2 ליטר. לא צריך יותר אם אתה אוכל מאוזן ואינך עוסק בפעילות פיסית מאומצת שגורמת לך הזעה מרובה.

25/02/2013 | 09:13 | מאת: אלי

גם לי יש תחושת קפיצות בבטן התחתונה. קיבלת איזושהי דיאגנוזה לגבי זה?

29/09/2012 | 11:02 | מאת: לימור

שלום רב סובלת מזה שנתיים צריבות לפני ואחרי מתן שתן עם הפוגות קצרות וארוכות ביצעתי פעמים רבות בדיקות שתן מכל הסוגים והכל יצא תקין גם מבחינה גניקולוגית הכל תקין מלבד פיטריה בנרתיק שבא והולך. בנוסף יש לי עבר והווה מאוד עשיר עם אפצזסים במפסעה שזה נגמר בפתיחה וניקוז עם אנטיביוטיקה.נעשו בדיקות דם ואולטרה סאונד והכל תקין. הוסבר לי שזה רגישות וצמיחת שער הפוכה. בבדיקת שתן שביצעתי לפני מספר חודשים , אריטרוציטים בשתן בכמות של 10 מעבר לזה לא היה משהו. מה המשמעות של 10 אריטרוציטים בשתן. האם זה משהו חמור? האם זה מצריך בדיקות נוספות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, 10 אריטרוצטים בשתן לרוב ללא משמעות קלינית. אם זה כל הזמן חוזר בבדיקות כדאי לבצע אולטראסאונד לדרכי השתן.

בן 57 וסובל מהגדלה שפירה של הערמונית.נוטל כדור אחד של קסטרל 10 מיליגרם ביום לתסמיני ההגדלה.שמעתי שיש שני תרופות יחסית חדשות לטיפול בבעיה!:אומניק אוקס ושני תרופות טבעיות,אחד בשם סו פלמטו ואחד בשם פרו סייף של כצט שיכולות להלקח ביחד עם האומניק אוקס!שאלתי היא:האם התרופות הללו יכולות להיות כתחליף לקסטרל עקב כך שחוזק הזקפה אצלי מעט יורד? האם כל זאת נכון ועדיף לבקש את התרופות הללו מהאורולוג שלי? לתשובתך אודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קסטראל ואומניק-אוקס הן תרופות מאותה קבוצה ויחסית דומות מאוד בהשפעתן לשיפור ההשתנה, תרופות צמחיות כמו סו-פלמטו (דקל ננסי) ופרו סייף שמכילה גם היא חומרים דומים, נחשבות כתוספי מזון ולא תרופות אמיתיות ולרוב ניתן לשלבן עם תרופות אחרות. לשיפור חוזק הזקפה אתה יכול להתייעץ עם האורולוג - יש הרבה אופציות לטיפול.

28/09/2012 | 13:41 | מאת: דב

שלום בבדיקת אולטראסאונד שעשיתי(לצורך בדיקת תפקודי כבד)אחד הממצאים הוא ערמונית מוגדלת.מקריאה באינטרנט בנושא הנ"ל אני רואה שאין לי שום תסמין שיש בדרך כלל כשיש ערמונית מוגדל (דחיפות/תכיפות במתן שתן,זרימה איטית במתן שתן,הרגשה של חוסר התרוקנות השלפוחית וכו').ובעצם ללא בדיקת האולטראסאונד לא היית יודע על כך.כמובן שבכוונתי להבדק אצל אורולוג אך בינתיים אשמח לקבל ממך חוות דעת והסבר מפורט יותר למצבי.תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דב, בלוטת הערמונית קיימת אצל גברים בלבד, ומגיל 50 ומעלה עשוייה לגדול גם באופן שפיר שעשוי להשפיע על מתן השתן ולגרום תסמינים- שציינת שאינך סובל מהם.גם לא ציינת את גילך. אם הבדיקה הגופנית שלך אצל אורולוג תהיה תקינה, ואין לך תסמינים, ואם הוא ימליץ לך על בדיקות דם/ שתן- אם יהיו תקינות, אזי באמת אין סיבה לדאגה.

27/09/2012 | 08:26 | מאת: מאיר

מזה כחודשיים וחצי אני סובל מכאבים וצריבה בפיןזה מתחיל תוך כדאי שינה שיש זיקפה יש כאבים ולאחר מכן צריבה וכאבים במשך כל היום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממליצה לך לפנות לבדיקות כלליות: שתן כללית ותרבית, תרבית זרע, בדיקה גופנית. בהתאם ניתן יהיה לתת לך טיפול.

26/09/2012 | 23:18 | מאת: שירה

שלום וברכה האם פרוסטטה גורמת לאי גרוי/חשק מיני/דיכאון ורצון לישון בכל מצב ? לתשובתכם אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שירה. "פרוסטטה" היא למעשה בלוטת הערמונית. איבר זה מצוי רק בגברים. לרוב מגיל 50 ומעלה היא גדלה בשל שינויים הורמונאלים בגבר, וזה יכול לגרום להפרעות- בעיקר בהשתנה. אם יש ירידה ברמות הטסטוטסרון (ההורמון הגברי) זה אכן יכול לגרום לאותו גבר תחושת עייפות וירידה במצב רוח. אם אלו התופעות כדאי לפנות לאורולוג לבדיקות. אם התלונות שאת מתארת מצויות אצלך כאישה- אין לכך כל קשר לערמונית, ועליך להבדק אצל רופא משפחה או גניקולוג.

26/09/2012 | 23:14 | מאת: יואל

אני בן 31 בחודשים האחרונים התחלתי לסבול מכאבים באשכים זה החל לפני מספר חודשים באשך שמאל וקצה הפין ובבטן במיון שוחררתי עם משככי כאבים זה נעלם ושוב לצערי חזר הפעם בעיקר באשך שמאל למטה כאב חד באותו מקום במסוף לכאבי בטן וגב תחתון לעיתים.בביקור רופא משפחה תורן ללא בדיקה קיבלתי המלצה לנוח ומשככי כאבים.זה נמשך מה זה יכול להיות איזה בדיקות אני צריך לדרוש שתן כליות או שחייב גם אורולוג.האם מומלץ לשתות חמוציות זה אמור לעזור?והאם חלילה זה יש קשר לפוריות אני עדיין רווק אבל זה מלחיץ אודה לתשובה גמר חתימה טובה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לתלונות שציינת יכולים להיות הרבה גורמים, למשל: דלקת בשתן/אשכים/ערמונית/שופכה; אבנים בדרכי השתן; בעיות במערכת העיכול; בקע במפשעות, ועוד. אם זה כל הזמו מציק פשוט גש לרופא משפחה או לאורולוג. אתה צריך לדעתי לעבור בדיקה גופנית מסודרת, בדיקות שתן לשלול דלקת, בדיקות דם כלליות והדמיה כמו אולראסאונד גם לאשכים, גם לדרכי השתן וגם למפשעות. כך יוכל הרופא לשלול בעיות חמורות ולתת לך טיפול בהתאם למה שיתגלה.

26/09/2012 | 22:40 | מאת: ray

לאחר תקופה ארוכה של מתן שתן תכוף נשלחתי לבדיקה הנל.בבדיקה נימצא כליה ימין 11.5 .כליה שמאל 12.6 .שתי הכליות בעלות גודל ומבנה תקינים(בשמאל נימצאה צלקת בקטע אמצעי חיצוני.שלפוחית שתן בקיבולת טובה דפנות סדירים.ערמונית בנפח 43 סמק.שארית שתן לאחר התרוקנות כ 35 סמק.מה אומרת הבדיקה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הבדיקה תקינה. גודל הכליות תקין (לצלקת אין שום משמעות בהעדר תסמינים או הפרעה לפתקוד כליה לפי בדיקות דם). צויין גודל ערמונית ושארית שתן שהיא קטנה ולא משמעותית.

26/09/2012 | 19:45 | מאת: בר

שלום רב ברצוני להציג לך שני בעיות. 1.אם אינני מקיים יחסי מין יותר משבוע אז מתחיל שתן מוזר כשאני מסיים להתרוקן מין שתן סמיך כזה בדמוי זרע.פניתי לשני אורולוגים שאינם יודעים על התופעה. ברצוני לציין גם שבבדיקות שתן ואולטראסאונד יצאו תקינות. 2.לאחרונה מופיע לי שתן בצבע ירוק צהוב עם ריח נורא חריף. משהו שלא היה לפני. אשמח מאוד לעזרה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יכול להיות שלאחר המנעות משפיכה לאורך זמן, נוצר גודש באזור שלפוחיות הזרע שמתנקזות לשופכה ולכן לעיתים עשוי להופיע זרע בשתן בד"כ אין לכך משמעות קלינית, אלא אם יש לך הפרעות פיריון (אתה מנסה עם בת הזוג להביא ילד לעולם ולא מצליח)- אם זה כך מומלץ לעבור בדיקה גופנית מקיפה, בשית שתן לתאי זרע, ספירת זרע ואולי גם בדיקת אולטראסאונד טראנס רקטאלי לשלול חסימה של שלפוחיות הזרע. לגבי שתן ירוק צהוב- האם אתה נוטל תוספי מזון כלשהם? ויטמינים? שינית משהו בתזונה? - הרבה פעמים דברים שאוכלים ושותים מופיעים בשתן, כמו צבעי מאכל ועוד. תבדוק ותמנע. אם תקפיד על שתיה מרובה של מים זה אמור להתנקות ולחזור להיות צבע שתן תקין.

26/09/2012 | 15:02 | מאת: אביעד

בהבדל מחוסמי אלפא רגילים, אני מבין שאבודרט ודומיו אמור גם לתרום להקטנת הפרוסטטה. אם כך, מה יכולה להיותה הסיבה לכך שאורולוגים לא ממהרים לתת אותה לטיפול ? האם עשויות להיות לה תופעות לוואי קשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוב, אבודרט משפיעה על רמות הטסטוסטרון ובכך מקטינה את הערמונית. היא עובדת במנגנון שונה משל חוסמי אלפא כמו אומניק וקסטרל, שאינן מקטינות את הערמונית. תופעות לוואי המוכרות של התרופה הן בעיקר ירידה בחשק המיני, רגישות בשדיים ולכן גם הרבה מטופלים לא מעוניינים בנטילתה, ולא רק הרופאים לא רושמים אותה.. אך שוב לא כל מי שנוטל את התרופה בהכרח יחווה את התופעות הללו, שרובן חולפות עם הפסקת הטיפול.

26/09/2012 | 15:00 | מאת: אביעד

לד"ר חתומי היקרה שלום, אבא שלי מקבל פרמיקסון שמשפר לו את מתן השתן כולל צמצום קימה בלילה למתן שתן. זה יופי, אך לאחרונה החל מצב של טפטפוף קל לאחר סיום מתן שתן. האם תרופות כמו אומניק עשויות למנוע טפטוף כזה והאם ניתן לקחתן לסירוגין או אחת לכמה ימים ולא יום יום כדי לצמצם תופעות לוואי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביעד אין שום בעיה לקחת אומניק במקביל לפרמיקסון. אומניק אמורה לשפר את זרימת השתן ובכך לשפר את הריקון של השלפוחית ואולי למנוע את הטיפטוף. מרוב המקרים נטילת הכדור היא יומית ואם אכן אין תופעות לוואי (לא כל אחד בהכרח יחווה תופעות לוואי בנטילת תרופות) אז אין בעיה לקחת כל יום. טיפול לסרוגין עשוי לפגום ביעילות הטיפול.

25/09/2012 | 10:40 | מאת: דואגת

שלום, רציתי לברר בנוגע לגבר בן 62. עשה בדיקת PSA וקיבל ערך של 6.27 (גם קודם הוא היה קצת גבוה, אך סביב 4 בעיקר), הוא פנה לאורולוג וביצע ביופסיה. לפי דברי האורולוג הביופסיה הייתה תקינה. הוא החל לקחת קסטרל. עדיין עם הקסטרל פתאום נהיו לו כאבי בטן תחתונה חזקים מאוד (מה שמאוד מוזר כי לפי דברי כולם פרוסטטה לא כואבת) והוא החל לרוץ לעשות פיפי בתדירות גבוהה מאוד. (מה שלא היה לפני שהחל לקחת את התרופה). הוא שוב פנה לאורולוג וביצע בדיקת ציסטוסקופיה שלטענתו גם לא הראתה שום ממצא חשוד. הכאבים וההשתנה התכופה לא פסקו. האורולוג טען שהכאבים הם משהו שנקרא "אינפרקט פרוסטטי". השאלה היא האם יש דבר כזה? מה זה? ממה זה נובע והאם זה מסוכן? דבר נוסף, הוא עשה אחרי חודש וחצי שימוש בקסטרל שוב בדיקת PSA והתוצאה היא 4.85. אמנם ירד קצת אך עדיין גבוה. עוד מדד שנבדק הוא PSA Ratio (Free/Total) והתוצאה היא 0.22. אין שם גבול עליון או תחתון לכן איני יודעת מה זה אומר. זה טוב? לא טוב? בביקור האחרון האורולוג החליט להחליף לו את הקסטרל לדואודרט. לפי מה שקראתי בעלון של דואדרט אסור לנשים לבוא במגע עם תוכן התרופה. אשמח לקבל הסבר למה ומה יש שם שיכול להזיק לנשים אך לא לגברים. עוד דבר שראיתי שהתרופה מופרשת גם בנוזל הזרע. עד כמה זה משמעותי ויכול להיספג בגוף האישה ומה זה יכול לגרום? האם זה אומר שכל הגברים שלוקחים דואודרט צריכים לקיים יחסי מין עם קונדום? מצטערת על השאלות הרבות, אך כל העניין מבלבל אותנו מאוד ואני מאוד דואגת לבריאותו וחלילה מפחדת שזה לא יתפתח למשהו סרטני. אשמח לכל מידע שאת יכולה לתת. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שאלת הרבה שאלות, בואי ננסה לעשות קצת סדר: 1. לבצע ביופסיות ערמונית לגבר בן 62 עם PSA גבוה -6.27- זה בהחלט נכון. תהליך הביופסיה עצמו כרוך בדקירה חוזרת של הערמונית ולקיחת דגימות לבדיקה מיקרוסקופית וע"פ דבריך זה יצא שפיר. עדין לאחר ביופסיה יכולה להיות דלקת שגורמת לתסמינים שכתבת, או פגיעה מסויימת בכלי דם של הערמונית שיגרום ליצירת קריש דם מקומי- מצב די נדיר- ואני מאמינה שלזה התכוון האורולוג שאמר שיש לו אינפרקט פרוסטטי. ככל הנראה אין לכך משמעות אם התסמינים חלפו. 2. אם השימוש בקסטרל הביא לשיפור בהשתנה אזי זה אכן יכול לשפר את רמת ה PSA (להוריד אותה), ובדיקת היחס בין PSA כללי וחופשי נותנת רמז שכנראה ההגדלה שפירה: ככל שהיחס גבוה יותר זה טוב יותר. מעל 0.20 זה בתחום השפיר. 3. דואודרט היא תרופה יחסית חדשה שמכילה למעשה שתי תרופות: טמסולין, שהיא "קרובת משפחה" של הקסטרל, ומטרתה לשפר את זרימת השתן, ואבודרט, שמטרתה להקטין את הערמונית. אבודרט מכילה חומר שמשפיע על רמות הטסטוסטרון- ההורמון הגברי- ובכך מקטינה למעשה את הערמונית. לאור זאת היא אינה מומלצת לנשים, בעיקר בגיל הפוריות.

24/09/2012 | 06:52 | מאת: רוני 222

שלום לאחר קיום יחסי מין יש לי דחף לתת שתן, אך יש לי כאבים לא מוסברים והשתן יוצא לי לאחר מאמץ רב וגם לא בצורה רציפה, אני צריך להתאמץ בכל פעם וזה מלווה בכאב, יוצא לי המון שתן, האם העובדה שאני מושתל כליה מסבירה את זה? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לעיתים לאחר מגע מיני יש תחושה של דחף לרוקן. מומלץ בעיקר להרגע ולא להתאמץ אלא לתת לשתן לצאת בעצמו. אם כל הזמן זה כך, ובעיקר אם יש לך כאב בשפיכה גם כדאי לבדוק שאין לך דלקת בערמונית. לא נראה לי שהיותך מושתל כליה קשורה לזה.

23/09/2012 | 18:31 | מאת: גל

בעקבות פ אס איי גבוה (מעל הסקלה) עשיתי בדיקת תרבית זרע. נמצא שלילית אך רשום Leucocytes (sperm/field)5-10 מה זה אומר ואם זה מעיד על דלקת בערמונית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה פשוט מראה שיש לך מעט תאי דם לבנים בין תאי הזרע. אם יש לך צריבה או כאבים, או הפרשות מהאיבר- זה יכול לרמז על דלקת לעיתים יש דלקת כרונית ללא מציאת חיידק- כלומר, ללא זיהום יכול להיות שטיפול אנטיביוטי יעזור, אולם אם עדיין לאחריו ה PSA שלך נשאר מוגבר יש צורך לשקול ביופסיות .

25/09/2012 | 08:28 | מאת: גל

לפי הספרות נורמה בזרע 1 מיליון למיליליטר ואצלי 5-10 מיליון? האם אני מפרש נכון?

03/07/2014 | 19:36 | מאת: דדד

שלום ספירת זרע עם תוצאה של 5-10 מה זה אומר מבחינת להיכנס להריון? אפשרי? תקין?

23/09/2012 | 14:57 | מאת: איתי

כידוע קיימת מחלוקת ואי בהירות ביחס ליעילות בדיקת ה- p-s-a לניבוי וגילוי מוקדם של סרטן הערמונית . האם נגזר מכך אותה מידת ספקנות ביחס ל יכולת בדיקת free psa לנבא גילוי מוקדם של סרטן הערמונית ? אני יודע שבדיקה זו נועדה ליצור בידול אבחנתי לביצוע ביופסיה לגבי חולים בעלי ערכי psa של 4-10

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתי, אכן PSA זו בדיקה בעייתית, כיום נמצאת במרכז ויכוח מאוד גדול לגבי יכולתה לתת ניבוי נכון ויעיל לגבי סרטן ערמונית.לצערי גם כל נגזרותיה- כולל יחס FREE TO TOTAL PSA שבעקרון יכול קצת יותר לקדם החלטה לגבי הצורך לבצע ביופסיה, אך לא לניבוי מחלה סרטנית

23/09/2012 | 08:00 | מאת: יוסף חיים

נשלחתי לביופסיה בערמונית האם כתוצר לוואי של הביופסיה שמטרתה לגלות סימני סרטן ניתן גם כן לברר האם יש לי דלקת כרונית בערמונית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בביופסיות ערמונית החומר שנלקח מהערמונית נבדק במעבדה תחת מיקרוסקופ. אם יש תאי דלקת זה יצויין בבדיקה

שלום. לבעלי יש פרוסטטה מוגדלת ,שפירא.לאחרונה חלה בברונחית וקיבל "זינט" ו"רוקסו". לאחר 3 ימים הרגיש קושי ב מתן שטן.עלינו תוך 3 ימים לטוס לח"ל לטיול בר המצווה של נכד. אנו זקוקים ליעוץ.האם להפסיק קבלת תרופות,האם לקבל תרופות אחרות נגד פרוסטטה. לא ניתן חהשיג רופא אורולוג בזמן קצר זה. אנא תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

ריקי שלוםן לך, יכול בהחלט להיות שבעלך סובל מדלקת בשתן או החמרה של הגדלת הערמונית שלו בלי קשר לברונכיט.. ולכן רצוי שיבצע בדיקות שתן ובירור כולל אולטראסאונד לשארית. דווקא זינט לא אמור להפריע לו בהשתנה. לא ציינת אם נוטל תרופות כלשהן להפרעות ההשתנה שלו- ואם כן ועדין זה לא מסתדר יש צורך להבדק. פורום אינטרנטי הוא רק למטרות הכוונה ולא מחליף בדיקת רופא. כמובן שאינך יכולה לקבל מרשם לתרופות דרך הפורום.. תמיד ניתן לבקש להבדק באופן דחוף אצל אורולוג- בכל קופות החולים, ויש אנשים שמבטלים תורים ולכן תוכלו למצוא תור מהיר.. בלי קשר ניתן גם לפנות עם הבעיה לרופא המשפחה כדי שייתן טיפול ראשוני. במקרים באמת דחופים (למשל אצירת שתן) יש לגשת לחדר מיון.

22/09/2012 | 14:17 | מאת: דפנה

שלום ביתי עברה ניתוח להגדלת כיס השתן לפני כ8 שנים עם מקטע של מעי דק מצנטרת כול מספר שעות עם זיהומים בדרכי השתן בלתי פוסקים לוקחת אנטביטיקה כעת לאחר המון זמן שלא היינו במעקב נשלחנו לבדיקה ציסטוקופיה השאלה שלי איך אדע שביתי מוכסה במספיק אנטביטיקיה שחלילה לא יפתח זיהום עקב ההתעסקות עם השלפוחית בהמהלך הבדיקה תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לך. זה לא הפורום הנכון, אבל אענה לך בקצרה: לאחר ניתוח שחזור שלפוחית, בשל שימוש במעי יש ריר בשתן,וגם בעקבות צינתור לסרוגין עשויות להתפתח דלקות. לכן חשוב גם לצנתר בצורה טובה, לבצע לעיתים שטיפות של הריר ולהקפיד על שתיה מספקת של מים . לפני ציסטוסקופיה רצוי לשלוח שתן לתרבית כדי לדעת אכן אם יש או אין חיידק. ברוב המקרים נוצרת דלקת עם חיידק עמיד יחסית ולכן מומלץ להתאים אנטיביוטיקה רחבת טווח. את יכולה לבקש והרופא שלך שיבדוק מה יצא בתרבית. אם אין תרופה שניתן לתת דרך הפה אפשר לדאוג שבתך תקבל זריקה. אגב, ברוב המקרים אצל אנשים שמצנטרים לסרוגין יש דלקת, אבל כל עוד אין תסמינים כמו כאבים או חום, אין בהכרח צורך לטפל.

22/09/2012 | 08:21 | מאת: גיל

שלום איך נוצרת האורגזמה? האם האורגזמה מיוצרת בערמונית? אני בן 57 בריא בדרך כלל. יש לי חשק מיני,זקפה חזקה ואני פעיל מינית בממוצע 3 פעמים בשבוע,אבל מזה כמה שנים יש לי תחושת אורגזמה חלשה בעת פליטת הזרע . האם מצב זה קשור לערמונית או שזה הגיל שפוגם בתחושה החזקה של האורגזמה? תודה

שלום רב, אורגזמה היא תחושת ההנאה בסיום המגע המיני. אצל גברים היא לרוב קורית בזמן פליטת הזרע.עדיין, יש אפשרות לחוות אותה ללא פליטה. לי נראה שאם יש לך תפקוד מיני תקין כולל זקפה ושפיכה אולם רק התחושה של ההנאה ירודה- כדאי לך להתייעץ עם סקסולוג.

23/09/2012 | 19:44 | מאת: גיל

באיזה איבר היא מיוצרת??

22/09/2012 | 07:19 | מאת: דוד

לפני כעשר שנים עברתי TURP בעקבות הגדלה שפירה של הערמונית והכנה לקראת השתלת כליה. בשנת 2003 עברתי השתלת כליה ומערכת השתן תפקדה כראוי. לאחרונה חוזרים הסימפטומים של הגדלת הערמונית, בלילה בלבד. אני קם מספר פעמים בלילה להשתין, הזרם חלש ומסתיים בטפטוף איטי.משך היום ההשתנה תקינה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד, ממליצה לך לעבור דוב אולטראסאונד של דרכי השתן- כולל מצב השלפוחית גודל הערמונית ונפח השארית לאחר התרוקנות. צריך לבדוק מהן התרופות שאתה נוטל ומה מצב תפקוד הכליות שלך. לרוב אפשר לטפל בנושא גם בתרופות ולא בהכרח שוב בניתוח.

האם אפשר במקום לבצע את הפעולה הלא נעימה של עיסוי הערמונית פשוט לאונן ולשלוח את נוזל הזרע (הכולל את נוזל הערמונית) לתרבית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מה שאתה מתאר זו למעשה תרבית זרע. זה לא כמו בדיקת ארבע כוסות, בה נלקחות מס' דגימות גם מהשופכה השתן וגם מנוזל הזרע לפני ואחרי לחץ מקומי על הערמונית, אותו "עיסוי" ממנו אתה חושש- ומדובר בפעולה קצרה ולא מכאיבה.

19/09/2012 | 23:13 | מאת: ניסים

קיבלתי מהאורולוג לקחת טמסולוסין בערב לפני השינה, הדבר היה לפני מספר חודשים ובגלל מה שכתוב בעלון המצורף חששתי לקחת. כבר חודשיים שאני שוקל כן לקחת כי הירידות הליליות להשתין מתחילות להפריע לי. אני בן 61 קצר רואי וההתלבטות היא בגלל החשש שאם אצטרך לעבור בעתיד ניתוח קטרקט ,נטילת הטמסולוסין יכולה להקשות על ביצוע הניתוח. במידה ואחליט כן לקחת מתי מומלץ לקחת והאם עם אוכל או רחוק מהארוחה. תודה ושנה טובה ומבורכת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ניסים, אם אתה מתכוון ליטול טמסולין, ניתן לקחת את זה מיד לאחר האוכל. זה טיפול יומי, ואתה יכול לקחתו בערב . אם תחליט בהמשך לעבור ניתוח קטרקט, חובה עליך ליידע את רופא העיניים שאתה נוטל טמסולין ופשוט תצטרך להפסיק לתקופה את הטיפול בה לפני הניתוח.

19/09/2012 | 20:23 | מאת: צבי

שירה שלום! אני בן 60, סובל מערמונית מוגדלת. נוטל דואודרט בכל לילה. אני קם במהלך הלילה בממוצע בין פעם לפעמיים להטלת שתן. ברצוני לדעת האת מצב זה תקין ואינו מקום לדאגה? תודה רבה, צבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך צבי, בדואודרט יש למעשה שתי תרופות: טמסולין (חסם אלפא) שמשפרת את זרימת השתן, ואבודרט- שמקטינה את הערמונית. החלק של הטמסולין אמור גם לתת פתרון לקימות הלילה. אם זה לא ישתפר לאחר מס' חודשים של טיפול יומי- אפשר לדבר עם האורולוג שלך ולתת לך תרופה נוספת. בנתיים ממליצה לך להמנע משתיה מופרזת בערב, בעיקר לא קפאין או אלכוהול, ולהקפיד על התרוקנות מלאה לפני השינה.

19/09/2012 | 19:16 | מאת: חיים

קרוב משפחה שלי בצרפת עם פרוסטטה 70 סמ"ק,מעונייו לא להיות עקר,הוצעה לו השיטה הנ"ל.האם ידוע לך מה היא השיטה? האם נכון שבשיטה כזאת יש סיכוי טוב שהוא יוכל לקיים יחסי מין ולהוציא את הזרע? כיוון שהמכשור לניתוח זה יגיע עוד כחודש וכיוון שהוא עם קטטר כבר 8 ימים, הוצע לו ניתוח בשיטת הvaporization (אידוי?)והרופא אמר לו שהוא יבצע כריתה חלקית ואח"כ הוא ימשיך עם טיפול תרופתי.האם ניתוח כזה יכול להקטין את הסיכויים שלו להיות עקר?(הנושא הזה מאוד חשוב לו, אגב הוא בן 63)כמו כן, מה לדעתך משך הזמןללא סיכונים שהוא יכול להסתובב עם קטטר עד מועד הניתוח? אודה מאוד על תשובתך בהקדם. בברכת שנה טובה . חיים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך חיים, עד כמה שידוע לי הפעולה הזו אינה ניתוח ונחשבת סוג של פרוצדורה זעיר-פולשנית. חשוב שתבדוק שזה מאושר ע"י ה FDA ושאתה מקבל את כל המידע על הפעולה. צריך לדעת אם זה מתאים לכל גודל של ערמונית.. חשוב להבין שניתוחי ערמונית לא גורמים לעקרות. מה שכן קורה הוא שלא יהיה נוזל זרע בשל הסרת הערמונית (זה יקרה גם באידוי ולא רק בעקבות ניתוח). זה עדיין לא אומר שתהיה פגיעה בתפקוד המיני (זקפה), רק שלא תהיה שפיכה. הזרע נותר באשכים. אם רוצים ניתן להשתמש בו לצורך הבאת ילדים. עם קטטר ניתן להשאר כחודש לפחות. תמיד אפשר להחליף אותו לקטטר חדש- עד לניתוח.

19/09/2012 | 16:09 | מאת: הסובל

שלום רב, אני סובל מדלקת כרונית בערמונית. בן 35. מטופל באנטיביוטיקה כרגע עם שיפור חלקי. טופלתי גם בטמסולוסין לחודש (שעבר כבר). שמתי לב שהטמסולוסין עוזר לי (מקל על הכאבים באזור ותחושת דחף ההשתנה). שאלתי - האם אפשר להשתמש בתרופה זו עפ"י הצורך ולא באופן קבוע, למשל לקחת כמה ימים עד שיפור וכן הלאה (אם התסמינים חוזרים)? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן גברים צעירים רבים שסובלים מדלקות בערמונית, מדווים על שיפור במתן השתן עם חוסמי אלפא כמו טמסולין. ב"כ מומלץ לקחת את התרופה באופן מתמשך יומיומי, אפילו למס' שבועות-חודשים, ואז בהדרגה להוריד ליום כן-יום לא.. אחת לשלושה ימים.. ועד להפסקה מלאה. אני מניחה שיש כאלה שנוטלים את התרופה לפי צורך בלבד- זה לא מתוקף בעבודות מחקריות אבל אם זה עוזר ואין תופעות לוואי אז לא נראה לי שצריכה להיות בעיה.

שלום רב! אני בן 62 ,בלוטת הערמונית שלי מוגדלת ואני נמצא במעקב תקופתי. בשנים קודמות הייתי יורד לםנות בוקר לשרותים אבל כיום זה קורה כל שעתיים. אני שותה הרבה במשך היום אבל לא הולך לשרותים כל שעתיים. 2-3 שעות לפני השינה אני מקפיד לא לשתות כמעט ובכלל לא לשתות קפה,תה,אלכוהול ןלא לאכול פירות משתנים כמו אבטיח. למרות זאת ההשתנה בלילה היא רבת פעמים ורבת כמות. האם כל זה יכול להיות מוגדר כ-NOCTURNAL ENURESIS? רופא המשפחה שלל אפשרות שההליכה המרובה בלילה נובעת מבצקת שמופרשת בלילה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כשי לשעת אם יש לך NOCTURNAL ENURESIS אתה צריך למדוד באופן מדוייק כמה שניתן את כמות השתיה וההתרוקנות שלך במהלך 24 שעות. אם אתה מפריש בלילה יותר מ 1/3 הכמות ב 24 שעות אכן זה עונה להגדרת שיתון יתר לילי.אזי ניתן לתת לך מינירין, תרופת מרשם שהיא בעצם הורמון נוגד שיתון(ANTI-DIURETIC HORMONE). עדיין, בלי קשר לכמות השתן, בשל הגדלת הערמונית יש נוקטוריה- קימות בלילה להתרוקן. זה יכול להפתר בעזרת טיפול תרופתי לשיפור ההשתנה, למשל חוסמי אלפא כמו אומניק או קסטראל.

הי בן זוגי בן 64 מרבה בחודשים האחרונים ללכת בלילה לשרותים 3-4 פעמים. נכון שיש לו פרוסטטה די מוגדלת ,אבל לדבריו כמות השתן שהוא מטיל באותן פעמים בלילה היא מרובה ביותר. הוא מקפיד לא לשתות ולא לאכול ירק או פרי לפני השינה ובכל זאת........ האם מתן "מינרין " עשוי לעזור לו? תודה ושנה טובה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן הגדלה שפירה של הערמונית יכולה לגרום לנוקטוריה (קימות בלילה להתרוקן) . כדי לדעת האם מדובר בשיתון יתר לילי (NOCTURNAL ENURESIS)- מומלץ למדוד כמותית כמה הוא שותה במהלך היום וכמה הוא משתין במהלך היום והלילה (פשוט להתרוקן לכוס מדידה, ואח"כ לשפוך לאסלה). אם יותר מ 1/3 מכמות הנוזלים היומית הכללית (ב 24 שעות) הוא מפריש בלילה ,אכן מדובר בשיתון יתר לילי ואולי מינירין יעזור- אולם, במבוגרים תרופה זו אינה מומלצת בשל תופעת לוואי של ירידת מלחים. אם בכלל- אז רק בהוראת אורולוג ובמרשם רופא, תוך ניתור רמות נתרן בדם. יכול להיות שכלל לא מדובר בשיתון יתר לילי אלא בנוקטרויה ואזי תרופות לערמונית יקלו עליו מאוד.

הייתי רוצה לדעת מתי תהיה התשובה לשאלה של פול לגביי חסימה של הורמון שעובר במפשעת הגבר.

שלום רב, מדובר בתאוריה בלבד,בעבודה בודדת. לא מוכר ע"י איגודים אורולוגיים בארץ ובעולם

17/09/2012 | 17:05 | מאת: דני וולף

בשיחת סלון שוחחנו ואמרתי שאני הולך לעשות שוב ביואפציה, ואז נשלה השאלה מתי עשיתי בפעם האחרונה ותשובתי הייתה לפני שנה, אני נשלח לעשות ביואפציה כל שנה זו הפעם הרבעית שאני עושה אשמח לקבל את תגובתכם תודה ושנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דני לא ציינת מהי הביופסיה שאתה עובר כל שנה, אך היות ומדובר בפורום על בעיות בערמונית אני מניחה שזו ביופסית ערמונית- ושאם אתה עובר ביופסיה אחת לשנה מהערמונית אתה כנראה במסגרת של מעקב פעיל בשל סרטן ערמונית ממוקם. זו אכן ההתוויה לחזרה על ביופסיות בעת מעקב.

14/09/2012 | 16:32 | מאת: ניר דוד

האם גודל ערמונית במידות 3,3X4X4 ס"מ ונפח עשרים ושמונה סיסי הינו תקין ואם לא מה ה טיפול הנדרש תרופתי או כירורגי

ראה תשובה לשאלתך הקודמת

14/09/2012 | 16:12 | מאת: ניר דוד

בבדיקת אולטרסאונד נמצא גודל הערמונית 3X3X4X4 ס"מ, נפח 28 cc האם גודל זה מחייב התערבות כירורגית ואם לא מה הטיפול המומלץ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מה שתציינת זה המידות של הערמונית שלך בבדיקת אולטראסאונד. לא ציינת את גילך, אבל בכל מקרה לא מדובר בערמונית מוגדלת. וסתם רק על סמך גודל אין צורך בשום טיפול אם אין לך הפרעות בהשתנה.

12/09/2012 | 14:11 | מאת: קוקי

אני מושתל ריאות זה כ 10 שנים, צורך הרבה תרופות וגם סטרואידים. אני כיום בן 58 ויש לי את התסמינים הכתובים בכתבה. הייתי אצל אורולוג הרגשתי שהוא דוחה אותי בקש ושלח אותי לעשות אולטראסאונד בטן ובכתבה נכתב על דרכי השתן האם יש הבדל או שזה אותו הדבר האם יש רופא אחד שיכול להגיד את האמת פעם אחת ולתמיד. לאחר ההשתלה נוצרו לי תופעות לוואי קשות ובהן: סכרת, לחץ דם גבוה, אוסטופורוזיס, מתהלך על קביים ויש לי גם כסא גלגלים, ויש לי את כל התופעות הרשומים בכתבה. בברכה ובכבוד רב.

לקריאה נוספת והעמקה

קוקי שלום לך, לא הבנתי לאיזו כתבה אתה מתכוון ומה התסמינים שלך. סטרואידים כטיפול במושתלי ריאות (ובכלל) הם גורם סיכון למחלות כרוניות רבות שגם להן תופעות לוואי שמשפיעות על מערכת השתן- בוודאי סכרת, יתר לחץ דם והפרעות נוירולוגית.. אם יש לך הפרעות במתן השתן, והאורולוג ביקש ממך בדיקה- אולטראסאונד בטן מראה גם את הכליות אבל צריך גם בטן תחתונה שמראה את דרכי השתן כולל שלפוחית וערמונית. אם תסביר מה מפריע לך ומהו המאמר/כתבה ואיפה ניתן לקרוא אותו אנסה לעזור לך ..

11/09/2012 | 13:57 | מאת: א.

מטופל מזה מס' חודשים באבודרט עקב ערמונית מוגדלת וצורך מתמיד להטלת שתן. תדירות מתן השתן ירדה מאד. ערך psa ירד. בחודשים האחרונים תופעה של דם בזרע. אנטיביוטיקה לא עזרה. אולטרסאונד ללא ממצא. מודאג...

11/09/2012 | 14:31 | מאת: עיני

יכול להיות עקב ביופסיה שביצעת

12/09/2012 | 00:50 | מאת: א.

לא ביצעתי ביופסיה.

11/09/2012 | 12:45 | מאת: יויו

האם בבדיקת "4 כוסות" גורמים להוצאת זרע ע"י עיסוי הערמונית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בבדיקה זו אכן מבוצע "עיסוי" לערמונית, ונשלח שתן לפני ואחרי, וגם בדיקה מהשופכה בעת העיסוי לשליחת נוזל הערמונית (לא זרע) לבדיקה.

10/09/2012 | 14:03 | מאת: גל

שלום, דוקטור. באילו מרכזים רפואיים/ בתי חולים בארץ עושים בדיקת PCA3 (באופן פרטי מאחר שהבדיקה לפי מיטב דעתי לא בסל הבריאות) ומה ה- SCORE של בדיקה תקינה (סבירות נמוכה לגדול ממאיר) שעל פיה האורולוג מחליט (או נוטה להחליט) לא לשלוח המטופל לביופסיה כאשר PSA בסביבות 10.יש אומרים שהבדיקה פי 140 מראה/ או לא מראה תסמינים לגידול ממאיר לעומת בדיקת PSA שגם על פיה מחליטים לעשות ביופסיה או לא. ידוע שהכי מדויק (גם לא 100%) שוללת סרטן רק ביופסיה בערמונית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, למיטב ידיעתי ניתן לבצע PCA3 בהדסה בירושלים. אתה יכול לברר אולי דרך אסותא, אבל לא בטוח גם בדיקת זו אינה מדוייקת באופן גורף אך יכולה להקל על החלטה האם יש מקום לבצע ביוםסיות ערמונית.

10/09/2012 | 14:02 | מאת: חיים

האם פרמיקסון צריך מרשם ? האם אפשר ליטול עצמאית ואם כן מהו המינון המומלץ?

שלום חיים כן, פרמיקסון מחייבת מרשם רופא

10/09/2012 | 07:56 | מאת: חיים

מה יכול להיות הגורם להרגשת "בעירה" או צריבה באיזור בין בסיס הפין לפי הטבעת ( ערמונית ? ) בזמן זיקפה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא תמיד ברור מדוע יש גברים שיש להם תופעות של צריבה או חום מקומי בעת זקפה אבל אם זה מציק לך כדאי לפנות לבדיקה אצל אורולוג. נתין לבצע בדיקה גופנית וגם לשלוח בדיקות כמו שתן או זרע לתרביות. זיהום, דלקת, הגדלת הערמונית, המנעות ממושכת ועוד ועוד יכולים כולם להשפיע.

שלום , אני בן 33. נימצא אצלי לפני 5 חודשים דלקת כרונית בערמונית, אחרי בדיקות STD ,תרביות שתן וזרע, 4 כוסות לא נמצא חיידק ספציפי או עדות לדלקת . וגם 5 שבועות של אנטביוטיקה לא נתנו הטבה כלשהי. סהכ יש הטבה הדרגתית איטית מחודש לחודש על ידי סוג של פרוטוקול שבניתי לעצמי להקלה על הסימפטומים. האורולג המליץ על פרימקסון לחודשיים . ממה שהבנתי פרימקסון יותר מיועד לטיפול בערמונית מוגדלת ולא לדלקת (מה שניראה לי שברוב המקרים לא מדובר בדלקת בערמונית אלא כאב אגן כרוני). האם יש למה להשתמש בפרימקסון בשביל דלקת כרונית לא בקטריאלית ? תודה תודה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גם כן נמצא שהערמונית שלי לא מוגדלת

שלום לך, פרמיקסון היא תרופה צמחית המכילה תמציות של דקל-ננסי SERONA REPENS, שנבדק ונמצא שמועיל לתסמיני הגדלת הערמונית והפרעות בריקון השתן.זה נכון שלרוב ממליצים להשתמש בה לגברים מבוגרים עם הגדלת של הערמונית, אך מצאו שיש לצמח זה גם תכונות נוגדות דלקת, כך שבחלק מהסובלים מדלקות כרוניות בערמונית זה עשוי לעזור (בלי קשר לגודלה של הערמונית או לגילו של המטופל).

09/09/2012 | 11:58 | מאת: אביעד

לד"ר חתומי היקרה שלום, מזה חודשיים פרמיקסון פעמיים ביום, לאחר דלקת לא זיהומית בדרכי שתן / ערמונית, וללא ערמונית מוגדלת. חל שיפור משמעותי בזרימת שתן ועם הפסקת הפרמיקסון ליום יומיים, חזרה רגישות וירידה משמעותית בזרימת שתן. האם במצב כזה רצוי וניתן להמשיך פרמיקסון לתקופה ארוכה יותר ללא בעיה, לכמה זמן בד"כ מומלץ לנסות לפני הפסקה, האם עשויות להיות תופעות לוואי מצטברות עם הזמן / התרגלות או תלות של הגוף בפרמיקסון. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביעד, פרמיקסון היא תרופה צמחית המכילה תמציות של דקל-ננסי SERONA REPENS, שנבדק ונמצא שמועיל לתסמיני הגדלת הערמונית והפרעות בשתן. בעיקר משפר את הזרימה (כנראה באפקט של הרגעת שריר הסוגר) וגם השפעה אנטי-דלקתית. בעיקרון אין שום הגבלה ליטול אותה כתרופה קבועה לאורך זמן, בעיקר אם כבר נטלת אותה לתקופה ולא היו לך תופעות לוואי. אם התרופה היטיבה עמך סימן שזה עוזר ועובד על מה שצריך.זו לא תלות שכן אין מדובר בסם.(זה כמו שתרופה להורדת לחץ דם אכן מורידה אותו, ואם מפסיקים הוא שוב עולה..) אם זה בהמשך כבר לא יעיל- כלומר שוב מופיעים התסמינים למרות הטיפול הקבוע- כדאי לשקול לעבור לתרופות אחרות ולא צמחיות.

09/09/2012 | 02:25 | מאת: רותם שמעון

שלום רב אני משתמש בטסטומקס ג'ל ויש לי ערמונית מוגדלת ונוטל טבלית אלפו-מקס מדי יום. האם יש לטסטומקס השפעה על גידול הערמונית? רקע- הערמונית שלי מוגדלת לפני שהתחלתי עם הטסטומקס, אני בן 61 . שאלה נוספת, ברשותך - האם יש תרופה אחרת (מלבד הזריקות) הזהה בפעולתו לטסטומקס? זאת כי במרשם (כללית)מופיעה הערה שקיימת תרופה אחרת שמחירה מופחת לבעלי ביטוח מושלם. לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טסטוסטרון הוא ההורמון הגברי- ואכן הוא משפיע על גדילת הערמונית. אין בעיה ליטול טסטוטסרון עם ערמונית מוגדלת, כל עוד רמת ה PSA תקינה והבדיקה הגופנית תקינה. כל מי שנוטל טסטוסטרון חייב במעקב אורולוגי מסודר. בקופ"ח קיימת תרופה בשם "אנדרוג'ל" שמקבילה ל"טסטומקס". כמובן- במרשם רופא בלבד.

06/09/2012 | 08:09 | מאת: יאיר

בן 51 עם ערך PSA בין 5 ל 7 בכמה בדיקות לדעתי נובע מדלקת בערמונית , הרופא לא מסכים וממליץ לבצע ביופסיה למרות שבבדיקה ידנית הערמונית תקינה האם בביופסיה ניתן לגלות מעבר לתאים סרטניים גם דלקת ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יאיר, ביופסיה מראה מה יש בערמונית- האם תאים שפירים, סרטניים או דלקתיים. בגילך רמות PSA של 5-7 הן גבוהות לכל הדעות ואני נוטה להסכים עם האורולוג שלך

06/09/2012 | 07:06 | מאת: dudi

עברתי ניתוח טורפ לפני 3 שבןעןת . כעת חזר להופיע דם בשתן בראשית מתן השתן וצריבה בקצה הפין. יש לי כאבים בשיפולי הבטן. האם זה מקובל? מה ניתן לעשות להקלה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דודי, אכן בתקופה שלאחר הניתוח עדיין יכול להופיע דם בשתן ויכולה להופיע צריבה. אם אין הקלה בעקבות שתיה מרובה של מים כדאי ל לפנות לרופא משפחה לשלוח בדיקות שתן כללית ותרבית- אולי יש דלקת, ואזי טיפול אנטיביוטי יעזור.

06/09/2012 | 06:42 | מאת: שואלת

שלום רב, חזרתי אלייך שוב להתייעצות עקב בלבול. אודה על עצתך. כתבתי לך כך לפני כחודש וחצי - בן משפחתי בן 76, לפני 15 שנה סבל מגידול בשלפוחית, בוצע ניתוח ולאחריו במשך עשור לסירוגין טיפולי BCG בחמש שנים האחרונות שהיה בביקורת לא היו טיפולים כי הביופסיות היו נקיות. בשלוש השנים לאחריהן לא הגיע לאורולוג (בגלל בעיות טכניות, ביטולי תורים ושביתות, גם עבר ארוע מוחי), אמור לעשות ביקורת פעם בשנה. ב-2009 לבקשתינעשתה לו בדיקת PSA והתוצאה 6.3 האורולוג של בי"ח המליץ על בדיקת ביופסיה בקופה והאורולוג של הקופה אמר שבגילו זהו בדיקה קשה מדי ואין צורך. כיום כעבור 3 שנים בלבד ה- PSA עומד על 30! כשלאורך השנים ניתן לראות עלייה במדדים. הקפיצה העיקרית מאפריל השנה - כשהתוצאה היתה 12 וכיום כאמור 3 חודשים אחרי, התוצאה 30.19. כמו כן עבר ארוע מוחי בינואר השנה, ובבי"ח איבחנו עצירת שתן לא ברור ממה. אורולוגית בביח אמרה שהערמוני תמוגדלת ולכן נתנו לו קסטרל 10 מג . בבית הורנדו את הכדור כי העצירת שתן חלפה והוא גרם לירידת לחץ דם חדה (90/40) ולסחרחורות וסכנת נפילה בייחוד כשהוא מתהלך עם הליכון. בתקופה הזו בין קפיצת המדדים מ12 ל-30 גם הופסקה נטילת קסטרל. כמו כן אחיו בגיל 60 בערך עבר ניתוח בעקבות סרטן הערמונית. ---- זה מה שכתתבי לך ושאלתי אותך מה לעשות כרגע בידיעה שבעבר האורולוג סירב לשלוח אותו לביופסיה בגלל גילו (ולמרות שהוא מתפקד וצלול). בינתיים. המלצת לחזור לקחת את הקסטרל ולקבוע תור לאורולוג בהקדם כי ייתכנו כמה תסריטים. אז - קבעתי תור לאורולוג אחר ותשובתו היתה שהוא לא יודע למה עשו לו בדיקהת PSA בגיל כזה כי גם אם יש לו סרטן לא מטפלים בגילאים כאלה (הוא לא ראה את המטופל רק שוחח איתי טלפונית). אמרתי לו שהוא צלול ומתפקד (עם הליכון) אבל לא סיעודי, ואין סיבה של אנטפל וקיבלתי הסבר על זה שרוב האנשים בגילו סובלים מסרטן בערמונית אבל לא מתעסקים בבירורים כי הוא מתפתח לאט. והשאיר זאת לשיקולי. וחזרתי שוב לפה עם מס' שאלות גם להבין מול מה אני עומדת וגם לדעת מה הלאה. א. PSA כל כך גבוה - מעיד בודאות על סרטן? לא ייתכן שיש דלקת שצריך לטפל בה ואפשר לאבחן אותה ללא בדיקות פולשניות? אם כן - בדיקת תרבית שתן מספיקה? ואפשר לדעת מה המדד הנורמלי בגילו (הבנתי שהמדד עולה ככל שעולה הגיל). ב. ביקשתי מרופא המשפחה לתת לו קסטרל אבל במינון של 5 מג בגלל ירידת לחץ הדם שהיתה בעבר כשנטל במינון של 10 מג. האם זה אמור לעזור בינתיים? אגב הוא לא מדווח על בעיה בהטלת שתן, ג. הבנתי שבעקבות דלקת או שארית גדולה עלולה להיות פגיעה כלייתית - הוא עשה בדיקות דם לא מזמן, מה הם הסימולים של בדיקת תפקודי כליות שאוכל לעקוב? ד. בלי קשר אני מתכוונת כן לקחת אותו לאורולוג לפחות לבדיקה בסיסית ולתרבית שתן. אבל רציתי לדעת מה זה אומר שסרטן הערמונית מתקדם לאט מאוד? עשורת שנים?! והאם זה נכון שמשאירים זאת כך בלי לטפל בגילאים כאלה (הוא מבוגר שמתפקד טוב אבל אחרי ארוע מוחי, עם הליכון). תודה רבה לך, ההסברים שלך מפשטים הכל ומבהירים תמיד טוב יורת את התמונה.

לקריאה נוספת והעמקה
06/09/2012 | 06:52 | מאת: שואלת

ושכחתי - קסטרל 5 מ"ג מגיע בצורות שונות או שכמו ה-10 מ"ג גם הוא בשחרור מושהה למשך 24 שעות?

שלום רב, צריך ראשית להבין ש PSA זו בדיקה לא ספציפית ולא מדוייקת, שעד כה התייחסו אליה כאל סמן לסרטן ערמונית אך מסתבר ש PSA מושפע מהמון דברים ולא רק סרטן. עדיין, בגיל המבוגר (75 ומעלה) להרבה מאוד גברים עשוי להתפתח סרטן בערמונית, אך ברוב המקרים זו תהיה מחלה ממוקמת בלבד שאינה גרורתית ולא מסכנת חיים, כך שאותו אדם מבוגר יפרד מן העולם בבוא יומו עם המחלה ולא בגללה. בנוסף, לצערנו, בשל העובדה שאבחנת סרטן בערמונית מחייבת ביופסיה (דקירה דרך הרקטום של הערמונית להוצאת דגימות)- וזו בדיקה שיש לה סיבוכים משמעותיים בעיקר במבוגרים, ולאור העובדה שטיפול בסרטן ערמונית כמו קרינה או ניתוח- יכול לפגום קשות באיכות החיים בשל פגיעה בשליטה בשתן ובאונות- בגברים מבוגרים ובוודאי בכאלה עם מחלות רקע משמעותיות- א י ן צורך להכנס לכל הנ"ל , מה שעשוי לפגוע במטופל הרבה יותר מאשר המחלה אותה מחפשים ובה רוצים לטפל. לא בגלל שלגבר מבוגר לא מגיע טיפול- אלא שהטיפול עשוי להרע לו יותר מהמחלה עצמה!!! ואכן בגיל המבוגר סרטן ממוקם בערמונית, בדרגה נמוכה, יכול להשאר שנים בלי לגרום לשום בעיה. PSA מושפע מגיל המטופל (כן זה עולה עם הגיל), מגודלה של הערמונית, מהפרעות בריקון השלפוחית, מדלקות וזיהומים ועוד ועוד, ולא רק ממחלה סרטנית. זה נכון שיש חשש גבוה לסרטן בערמונית עם רמת PSA 30, אבל צדק האורולוג שאמר לך שבגילו (76) ובמצבו (סיעודי, אירוע מוחי) אין צורך לבדוק או לברר את הנושא מכיוון מחלת הסרטן, ואכן לא מומלץ לבצע ביופסיה שעשויה לגרום לו לזיהום מסכן חיים ואף למוות. אם ההפרעה שלו היא במתן השתן, מצב שעוי להוביל להפרעות בתפקוד הכליה (למשל עלית קראטינין ואאוריאה בבדיקות הדם) או שאריות שתן גבוהות בשלפוחית שגורמות להרחבה של הכליות (באולטראסאונד) - אזי החלט יש צורך לטפל- בתרופות או בניתוח. מציעה לך לפנות עם בן משפחתך לבדיקות שתןכללית ותרבית, בדיקות דם לקראטינין ,אוריאה, פוספטזה בסיסית ובדיקת אולטראסאונד דרכי שתן. בהתאם לנ"ל ובהתאם לאופן מתן השתן שלו ניתן להחליט מה לעשות. לגבי קסטראל- ניתן לתת 2.5 וגם 5 מג.

01/11/2012 | 16:46 | מאת: שואלת

תודה רבה על התשובה המפורטת! מצבו השתפר מאוד מבחינה תפקודית, הוא לא היה ואינו סיעודי, כנראה שלא הבהרתי את זה במדויק. רק עבר תהליך שיקום ומלבד ניידות שמעט נפגעה, מצבו הבריאותי טוב האם עדיין בגילו בן 75 ובמצב בריאותי טוב (ללא מחלות רקע, מאוזן מבחינת מדיי לחץ דם ודם) עצמאי עם בעיית ניידות קלה - עדיין לא מבצעים ביופסיה או לא מנתחים? ואשמח על תשובה כנה - האם PSA של 30.19 מצביע בודאות גבוהה (מעל 90%) על סרטן ערמונית ועל מידת החומרה שלו? (עלה מ- 6 משנת 2009 ל-12 ב-2שנה האחרונה ול-30 כאמור בחודשים האחרונים). קבעתי תור לאורולוג וביקשתי מרופא המשפחה את הבדיקות שציינת אבל זה עניין של שלושה שבועות עד לסיום הבדיקות המתנה לתוצאות והגעה לתור שנקבע לאורולוג. אודה לתשובתך.

05/09/2012 | 22:57 | מאת: שי

הגעתי לד"ר חתומי עם כאבים עזים במותן שמאל עקב אבנים בכליות ולאחר שהייתי במיון ונאמר לי שאין מה לעשות רק לחכות שהאבן תצא. ד"ר חתומי נתנה לי כדורים (קולטני אלפא ) וכן כדורים טבעיים ולאחר כשבוע האבן יצאה. אין לי מילים לתאר את המקצועיות הסבלנות (הגעתי אפילו ללא תור והתקבלתי רק כי הייתי בכאבים). מי שחווה פעם

לקריאה נוספת והעמקה

הי שי, שמחה שאתה מרגיש טוב :-)

05/09/2012 | 13:55 | מאת: יוסי

דר שירה שלום המלצת לבצע תרבית 4 כוסות , האם את מוכנה לפרט מה זה ? האם בעיסוי הערמונית יש חשש להוצאה לא רצונית של זרע ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בבדיקה מבקשים מהנבדק להטיל שתן לפני ואחרי עיסוי לערמונית, וגם נלקח משטח מהשופכה ונוזל מהערמונית בעת העיסוי(מהשופכה) בד"כ נעשית במרפאות חוץ אורולוגיות בבתי החולים ולא בקופ"ח.

כיצד משפיעות תרופות הנועדות לכך(אוודרט למשל) על הקטנת גודל הערמונית: - האם זו הקטנה רציפה או עד גודל מסוים? - מה שיעור ההקטנה הממוצעת בערך (ב%)? - מתי מומלץ להתחיל בנטילת תרופה להקטנת הגודל (יש הפרעות במתן שתן- קימה בלילות, דחיפות במתן שתן). - מה קורה בהפסקת הרופה להקטנה, האם ערמונית מתחילה שוב לגדול? - האם החולה מרגיש הקטנה בתבחינים של חולי (פחות קמה בלילה, פחות דחיפות יותר זרימת שתן)? -האם הקטנה זו ניתן לראות/ לזהות בUS בסמ"ק של נפח?

לקריאה נוספת והעמקה

גל שלום לך, לא בטוח שבדקו בכמה סמ"ק ובכמה אחוזים בדיוק תרופה זו מקטינה את הערמונית, וגם חשוב לזכור שכל אדם מגיב אחרת. צריך להבין שתהליך הקטנת הערמונית בטפול זה הוא ממושך ומצריך לעיתים בין 306 חודשים של טיפול רציף בכדי להתחיל להבחין בשינויים: למשל שיפור תסמיני ההשתנה (פחות רצים לשירותים, התרוקונת טובה יותר , פחות קמות בללה וכדומה- אבל לא תמיד..); הקטנת גודל הערמונית באולטרסאונד בהשוואה לבדיקות קודמות(למרות שזה לא תמיד ברור); ובעיקר- ירידה של רמת ה PSA בדם, שזה המדד העיקרי לתגובה. אכן, באם מפסיקים את הטיפול, הערמונית חוזרת לצמוח. תהליך זה הוא פיסולוגי כחלק מתהליכים שונים בגוף הגבר.

05/09/2012 | 08:51 | מאת: yd

רמת ה-psa אצלי הולכת וגדלה ברציפות מ-2006 ועומדת כעת על 5.9 בשנת 2009 עברתי ביופסיה שתוצאותיה שליליות. האם מותר לבצע ביופסיה פעם נוספת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין שום בעיה לבצע ביופסיות חוזרות מהערמונית, בהתאם לצורך.

04/09/2012 | 17:25 | מאת: אבי

אני בן 53 בריא לחלוטין פרט לבעיה בערמונית שהיא מוגדלת ויוצרת לי בעיה במתן שתן כולל טיפטופים. בהתיעצות רפואית אצל אורולוג ולאחר סידרת בדיקות נרשם לי ע"י הרופא מרשם לכדור 1 לשעות לפני השינה (טמסולוסין). בבוקר שהתלתי שתן איבדתי הכרה ( זה איבוד הכרה שני כי גם במהלך בדיקה אורודינמי איבדתי הכרה). הרופא קבע שאסור לי לקחת כדורים וכי אני צריך לעבור ניתוח אני נמצא בחשש לגבי הניתוח ומה ההשלכות סיבוכים אפשריים אלטרנטיבה אחרת. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אבי. אמנם נדיר אך יש לעיתים תופעות לואי משמעותיות שבגללן לא ניתן לתת את התרופה- במקרה שלך התעלפות בעת שימוש בחוסמי אלפא (טמסולין). אם הערמונית שלך מוגדלת מעל 40 סמ"ק (ע"פ אולטראסאונד) אתה יכול לנסות טיפול להקטנתה עם אבודרט- תרופת מרשם. אם זה לא עוזר, אכן הטיפול המומלץ הוא ניתוח, שגישתו תיקבע בהתאם לגודלה של הערמונית- במקרה של ערמונית קטנה עד 50 סמ"ק ניתן לעבור ניתוח "סגור" דרך השופכה- TURP , אך אם הערמונית גדולה מאוד, מעל 50 סמ"ק, רצוי לעבור ניתוח "פתוח" כלומר הוצאת הערמונית דרך חתך בטני. כדאי לך להתייעץ עם האורולוג שלך. בכל מקרה ובכל גישה ניתוחית, מדובר באחד הניתוחים הכי שכיחים בתחום האורולוגיה ובארץ ברוב בתי החולים הגדולים כמו גם באלו הפרטים יש מנתחים פשוט מצויינים, שאצלם הסיכוי לסיבוך או כשלון הוא נמוך..

04/09/2012 | 10:30 | מאת: משה

שלום רב, אובחנה אצלי אבן בשופכן, של 6 מ"מ, קצת לפני סוף השופכן (כ-2-3 ס"מ). האבן אובחנה לפני כ-4 שבועות, וUS שנעצשה לפני כשבועיים נצפתה באותו המקום. לאחר שהיו לי שני גלי כאבים (שחלפו לאחר לקיחת וולטרן), כרגע אין כאב, ואולם גם נראה שהאבן לא נפלטה. אמרו לי שצריך כנראה לבצע צנתור, וקודם לכן עלי לעבור CT לאבחנה מדויקת. השאלה שלי אם חוץ מלשתות הרבה וללכת, יש משהו נוסף שאפשר לקחת לזרז יציאה. בעיקרון קיבלתי כדורי טסמולין, ואולם חבר אמר לי שכדור רווהטינקס עדיף. האם אכן כך? האם יש איזה פעולה / שתיה / תרופת סבתא שכדאי לנסות להרחיב את המערכת שתאפשר יציאה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה. אתה יכול לשלב בין טמסולין לרווטינקס ללא חשש ולהקפיד על שתיה מרובה. תרתיח פטרוזיליה, תאכל בצל- מה שתרצה.. אבל אם אתה סובל כאב והאבן עדיין שם- כדאי לפנות לטיפול מסודר והוא אורטרוסקופיה. פעולה זו נעשית בהרדמה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי, שפיכה מוקדמת יכולה לקרות באנשים צעירים שכלל לא סובלים מבעיות ערמונית, אבל גם במבוגרים שיש לההם הגדלה שפירה של הערמונית. במבוגרים שעברו טיפול לערמונית כמו תרופות או ניתוח, עשויות להופיע הפרעה בשפיכה, אך לרוב משובר ב"שפיכה אחורית" כלומר- ירידה בכמות השפיכה הרגילה ,כשעיקר החומר חוזר לשלפוחית. אם יש לך הפרעות בשפיכה מומלץ לפנות לאורולוג לבדיקות ולקבלת טיפול.