פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת
מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת
האם בדיקת שתן שנלקחה לא מהשתן הראשון [ לאחר לילה ] יכולה לגרום לתוצאות מוטעות בכל הקשור לדלקת בערמונית? האם נכון לחזור על הבדיקה עם שתן ראשון ?
שלום חיים, לצערי בדיקת שתן לא תמיד נותנת תשובה מספקת לגבי האם יש דלקת, ובוודאי לא תמיד לגבי דלקת בערמונית. מומלץ לשלוח תרביות זרע או "תרבית 4 כוסות" בה שולחים גם דגימת שתן לאחר עיסוי הערמונית.
בעקבות צילום CT לבדיקת אבנים בכליות גלת ד"ר חתומי אצלי "כתם" חשוד בריאה הימנית. ברצוני לציין שד"ר חתומי מיד התריעה על הממצא, שהתגלה כממצא סרטני. ד"ר חתומי, תודה רבה שהצלת את חיי, את תותחית על, תודה, תודה, תודה. עופר.
שלום הופניתי לבדיקה ציטולוגיה במחלקה האורולוגית, עקב תכיפות במתן שתן אני בן 41 בריא הסובר שזו בעייה של שק שתן עצבני אך הפנה אותי לבדיקה נאמר שהשתן דל בתאים, נצפו תאי אאפיתל קשקשי בודדיפ לא מספיק לאבחנה מה המשמעות של המצא הזה? האם יש בעיה בזה שיש תאים מעטים האם יש בעייה שנמצאו תאי אפיתל קשקשי? ממהי דרך הטיפולהנדרשת להמשך אשמח לתשובה מהירה תודה.
שלום רב, תאים אלו הם חלק מהתאים שמצויים בקצה השופכה בגברים תמיד רצוי לחזור על הבדיקה אם צויין שאין מספיק חומר.
שלום, תודגה על תשובתך המהירה. רציתי לברר שוב , משום שדיברתי עם אורולוג ולא קבלתי ממנו תשובה ברורה. הוא אמר לי שתוצאות הבדיקה יכולות להיות סרטניות האם התאים הללו המצאותם מהווה עדות לסרטן רק הקבעיה איננה חד משמעית כי לא נמצאו תאים רבים או שמא מדובר בסוג מסויים של תאים שאמורים להימצא בשתן, אך עקב העובדה שמדובר במספר תאים מועט לא היה ניתן לאבחן את אופיים. אודה לך מאוד על תשובתך.
כרגע קיבלתי תוצאות של בדיקת דם שיגרתית שנערכה לי והתוצאות: ca19-9 2.8 psa total 5.26 psa free 0.76 psa ratio 14.4 אנא תרגמי לי את התוצאות ומה זה אומר בתודה מראש יעקב
קראתי באנטרנט שיש להימנע מקיום יחסי מין יומיים לפני הבדיקה לי זה לא נאמר במעמד ההפנייה לבדיקה כך שאולי זאת סיבה לערכים גבוהים?
יעקב שלום לך קשה להתייחס לתוצאות הבדיקה ללא גילך, גודלה של הערמנוית שלך וללא השוואה לבדיקות קודמות, או ממצאי הבדיקה הגופנית שלך.. יש הרבה גורמים שמשפיעים על PSA, כולל מגע מיני. PSA של 5.26 אכן נחשב מוגבר. יחס של 14.4 הוא "גבולי". זה עדיין לא אומר כלום, אבל רצוי להשוות את הממצאים לבדיקות קודמות שלך ולגודלה של הערמונית, ובהתאם לגילך יחליט האורולוג שעוקב אחריך אם אתה צריך לבצע גם ביופסיות.
תודה רבה לך ד"ר על התגובה המהירה, ברשותך אוסיף מספר מילים על מצבי, לפני כחודש וחצי אושפזתי עקב חום מתמשך 39-38 ועלייה בתפקודי כבד 1100 ggt ובילירובין 4 טופלתי בפלגיל ורוצפין לווריד ושבועיים דוקסילין , נלקחו בדיקות דם בחשד לqfever שטרם אומת , מחשש לחסימה בדרכי מרה עקב אבן ידועה מזה כ30 שנה בכיס המרה נשלחתי לmrcp אני בן 58 בבדיקה כיס מרה לא תפוח ללא דלקת צינור לבלב תקין לכל אורכו ממצא אקראי של ציסטה 5ממ בראש הלבלב שבגינו נקראתי לבצע מעקב חצי שנתי באולטרא סאונד או mrcp עקב כל הארועים האלה המשפחה לחצה על המשך בדיקות וכך הגעתי לאורולג ונשלחתי לבדיקות הללו ללא התרעה לא לקיים יחסי מין כך שכנראה זה משפיע קיום יחסים ביום או יומים קודם. בנוסף ברצוני לציין כי מיד לאחר השחרור מבית חולים היתה לי מין בעיה בזרע היה דליל מאד ועם תחושה מוזרה שלאט לאט פגה וכרגע המצב חזר לנורמה יכול להיות שזאת הייתה השפעה של החיידק שתקף אותי ? או התרופות שקיבלתי? בתודה מראש יעקב
אני בן 53 ובמסגרת מקום עבודתי יש לי בדיקות תקופתיות מידי שנה. כל פעם מבקשים ממני בדיקה חודרנית ואני מסרב. האם בדיקה זו כואבת? האם בדיקת PSA אינה מספיקה?
שלום לך משה. חשוב שתדע שהבדיקה הגופנית אינה כואבת. הרופא מחדיר את אצבעו אל פי הטבעת של הנבדק כדי למשש את הערמונית. זו בדיקה קצרה ובאמת אינך צריך לפחד ממנה. ברמת העיקרון, בדיקת PSA היא מאוד לא מדוייקת ואם להתייחס אליה, אז בד"כ יחד עם הבדיקה הגופנית ולא רק בפני עצמה. חשוב לעבור את הבדיקות האלה בעיקר אם יש לך קרובי משפחה שסבלו מסרטן ערמונית.
שלום רב ד"ר שירה. מדובר בבן 40, בריא בד"כ. לפני כשבועיים חשתי כאב עז שליווה אותי במשך יום שלם באזור בטן עליונה מצד ימין, כאב זה עבר (לאחר שנרגע קצת) לאזור המותן. עשיתי בדיקת שתן (מקל) והתברר כי יש דם בשתן. קבלתי תרופה שממיסה אבנים מרופא המשפחה (לא זוכר את שם התרופה, אך היא מכילה שומן מסויים, בצבע זית ירקרק, קבלתי 3 כדורים ב 3 פעמים ליום, למשך 10 ימים). הכאב נרגע לאחר יומיים, והוא אף עבר לחלוטין. מה שנשאר זה רא דקירות קלות לעתים רחוקות בשני צידי הותניים, גם מימין וגם משמאל. לפעמים אני מרגיש כאבים בעת התרוקנות, במיוחד אם שתיתי כמות גדולה של מיים. הכאב נעלם לאחר מכן. הרופא גם שלח אותי לבדיקת US כליות ודרכי שתן. התוצאה: הבדיקה תקינה לגמרי. אך צויין כי יש חשד לכבד שומני. השאלות: 1.האם לפי דעתך הרופא טעה ומה שהיה לי בהתחלה זה כאבים מהכבד? 2. אני זוכר שעשיתי בדיקת שתן לפני יותר מ 10 שנים, ואז נאמר שיש כדוריות דם אדומות בודדות. לא התיחסתי לנושא. האם ייתכן ויש החרפה בכמות הדם בשתן, שהיא לא קשורה לכאבים העזים שחשתי לאחרונה? 3. אני חש לעתים קרובות (בערך יום יום) כאבים קלים באשכים, לפעמים באשך הימני ולפעמים בשמאלי. הכאבים ברורים יותר לאחר פעילות מינית, אך הם נשארים קלים. האם דבר זה יכול לתת אינדיקציה למשהו? אני זקוק לעצתך, וההני מודה לך מראש על ההתיחסות. בברכה
שלום רב. כאבי בטן ימנית עליונה יכולים לנבוע מסיבות שונות, כולל אבנים בכיס מרה, בעיות עיכול, ולעיתים גם אבנים בכליות. אם ב US שעברת לא היו אבנים בכיס מרה,ולא אבנים בכליות כנראה זה לא המקור. בכל מקרה, אם הכאבים ממשיכים כדאי לבצע CT דם בשתן הוא ממצא מאוד לא ספציפי ולרוב ללא חשיבות אך אם זה מחמיר או אם אתה רואה את השתן עצמו דמי חשוב לעבור בירור אצל אורולוג כאבי אשכים לסרוגין גם הם לאו דווקא מרמזים על משהו. כדאי לגשת לאורולוג לבדיקה חוזרת כולל החלטה אם יש צורך בCT ובדיקות נוספות.
קודם כל אני מודה לך על התשובה המרגיעה. רציתי רק לצרף את תוצאות בדיקות השתן שעשיתי: LEUCOCYTES: NEG NITRITE: NEG PH: 5 PROTEINE: NEG GLUCOSE URINE: NORMAL KETONES: NEG UROBILINOGEN: NORMAL BILIRUBIN: NEGATIVE ERYTHROCYTES: 0.20 MG/DL PLUS 2 7-9 בבדיקת ה- US לא נבדק כיס המרה. השאלה: האם הערכים של ה- ERYTHROCYTES המתוארים למעלה הם אכן לא תקינים, והם לא נחשבים לנתון מדאיג? רציתי רק לקבל את דעתך לפני הגעת התור שקבעתי לאורולוג. תודה מראש
שלום ביצעתי US TRאנס רקטלי PSA 1.25 בוצע אולטרסאונד בשל ממצא לא ברור בערמונית : תוצאה : נפח:18 סמ"ק אורך 3.1 גובה 2.6 רוחב 4.1 גבול חיצוני שמור PZ מרקם הומוגני דו צדדי TZ קובץ הסתיידויות באונה שמאל. קדמית אליו אזור סמיציסטי. גבול בין PZ לTZ שמור בלוטות זרע נורמלי מה המשמעות האם לדעתך צריך להמשיך ברור לדעתך ? האם איזור סמיציסטי מעיד על גידול ? תודה
שלום רב, US אינו בדיקה שנותנת מידע על סרטן. אם יש חשד לכך מומלץ לבצע ביופסיה. לא ציינת את גילך ומדוע עברת US לערמונית. אנא חזור אל הרופא המטפל שלך והתייעץ עמו.
שלום סבי עבר לפני כשבועיים ניתוח בליידר בפרוסטטה לאחר שהיה עם קטטר כחצי שנה כיום הוא מרגיש בסדר לקח אנטיביוטיקה עקב חיידק סבי נורא רוצה לטוב לארץ מולדתו לחופש של חודש לנפוש בביתו שנמצא שם הוא בן 85 ואנחנו לא רוצים לכפות עליו לא לטוס ורצינו לדעת האם יש קשר בין טיסה כלומר גובה לבין הניתוח מה הסיכונים במידה ולא רצוי שיטוס אשמח לתשובה בהקדם האפשרי
שלום לך דורית. ניתוח ערמונית מצריך החלמה, גם אם הוא "בלייזר", "פנימי" או "ללא חתך". בטח ובטח באדם מבוגר מאוד. לרוב מומלץ חודש מנוחה והחלמה לפני חזרה למאמץ כלשהו, כולל טיסה שעושיה לגרום לו לדימום. רצוי כמובן להתייעץ בנושא עם הרופא המנתח שלו.
שלום רב, אני נמצא כרגע בחו"ל וחוזר לארץ בעוד כשבוע. הבעיה הרפואית התחילה כאשר הייתי בחו"ל ונבדקתי על ידי מספר רופאים שונים בארה"ב ובקנדה. אני בן 33 ובריא מאוד בד"כ. לפני כחודש וחצי התחלתי להרגיש מעיין תחושת חום באשכים למשך כמה ימים שהתלוותה בתחושת עקצוצים בפין ובאשכים. הרופא אבחן זאת כ"פרוסטיטיס" ונתן לי ציפרוקסין לשבועיים. לאחר כיומיים הרגשתי רע מאוד והחליפו לי את האנטיביוטיקה לאמוקסיצילין לשבועיים. לאחר כשבועיים המצב לא השתפר ובעקבות סיבוך של שפעת חליתי גם בדלקת ריאות וקיבלתי לבופלוקסצין למשך שבועיים. התרופה גרמה לי לתופעות לוואי קשות אבל סיימתי אותה לפני כשבוע והדלקת ריאות עברה. אני עדיין מרגיש תחושת חום ואי נוחות בפרוסטטה וחולשה כללית שבאה והולכת. נעשו לי בדיקות דם שהיו תקינות וכן בדיקות לכלמידיה וזיבה שהיו שליליות. קיבלתי apo-sulfatrim ל6 שבועות מהרופא האחרון אותו ביקרתי לפני כ3 שבועות אבל לא התחלתי לקחת את התרופה מכיוון שאיבקתי אמון ברופאים כאן והאנטיביוטיקה האחרונה שלקחתי הייתה מאוד קשה. קיוותי להגיע לארץ ולהבדק לפני שאני מתחיל לקחת עוד אנטיביוטיקה אבל אני חושש שזה עלול להחמיק וצפויות לי טיסות ונסיעות רבות. האם לדעתך להתחיל לקחת את הapo-sulfatrim או לחכות לארץ? תודה רבה.
שלום רב, ממה שתיארת בהחלט נשמע שאתה סובל מדלקת בערמונית. קשה מאוד לטפל בדלקות אלו וזה משאיר את המטופל וגם את המטפלים בו בעיקר מתוסכלים מאוד.. לפי מה שתיארת קיבלת סה"כ טיפול מתאים, אבל יכול להיות שאתה רגיש לסוגים שונים של אנטיביוטיקה וכנגד זה אין הרבה מה לעשות. קשה לי לתת לך המלצה ספציפית לגבי הטיפול האנטיביוטי- קיבלת טיפול בקבוצות שונות של תרופות שכל אחת מהן אמורה לטפל בחיידקים שגורמים את הזיהום בד"כ, כולל האחרונה שטרם נטלת.. אם אינך נוטל אנטיביוטיקה כעת אולי שווה שתנסה להקל על עצמך מכיוון התסמינים- מנוחה, שתיה מרובה של מים, המנעות מקפאין וכדומה..
דר נכבדה שלום רב כידוע אבודרט מקטין את ערך הפי.אס.אי בכחצי. האם גם גודלה של הערמונית קטן באותה מידה. בתודה אור.
שלום אור, בממוצע, טיפול באבודרט לאחר מס' חודשים אמור להוריד את רמת ה PSA בכ 50%, אבל זה לא תמיד כך. כנ"ל בנושא גודלה של הערמונית, היא לא בהכרח תקטן בחצי אבל היא אמורה לקטון בדרגה מסויימת. חשוב לזכור שגודלה של הערמונית אינו הולך ביחס ישר עם דרגת תסמינים.
ד''ר שלום, אני לא בטוח שאת הכתובת לשאלתי, עלי לטוס לחו''ל למספר חודשים,אני משתמש בטסטומקס ג'ל ולוקח איתי מספר אריזות לתקופת שהותי בחו''ל, אני מודאג מעצם העובדה שבנמלי התעופה סורקים את כל מה שמעבירים למטוס בעזרת מכשירי שיקוף,שאלתי האם עצם הקרינה יכול להזיק לטסטומקס ג'ל,האם ייתכן שחלק מהקרינה נותרת בתרופה ולאחר השימוש בו אני אנזק? (חבר סיפר לי שהרופא שלו שרשם לו אינסולין הזהיר אותו לא להרשות שיעבירו את התרופות שלו במכשירים אלו)
האם דלקת ערמונית (בקטריאלית או לא בקטריאלית) בהכרח מעלה PSA ובאילו ערכים בקירוב? כיצד מטפלים בדלקת ערמונית לא בקטריאלית וכיצד מורידים במקרה זה את ה-PSA ?
ברוך שלום רב, דלקת בערמונית, מכל סיבה וסוג, משפיעה על הערמונית. כל תהליך שמשפיע על הערמונית, עשוי לגרום לעליית PSA, ולכן סמן זה ידוע כ"בעייתי" והוא אינו מדוייק ואינו ספציפי דווקא לסרטן ערמונית.בלי קשר לדלקת, גם הגדלה שפירה כתהילך פיסיולוגי עשויה לגרום לרמות PSA מוגברת, וגם הרבה מאוד דברים אחרים שאינם כלל דלקת או זיהום, או סרטן. אם למישהו יש דלקת זיהומית בערמונית, לרוב היא תלווה תסמינים של גירוי לתת שתן, צריבה,הפרשות, כאב וכדומה. יש לפנות לבדיקת אורולוג , יש לשלוח בדיקות מעבדה ולעבור בירור, שבעקבותיו ניתן לתת טיפול מתאים: להקל על התסמינים, למגר זיהום(עם אנטיביוטיקה) ולשלול מחלות אחרות. אל תשכח שהמטרה היא טיפול באדם הסובל, ולא בתוצאות המעבדה.
אני בן 66 וסבלתי מיתר לחץ דם וערמונית מוגדלת. אני לוקח אוקסר + ומצבי השתפר בשני התחומים. האם הפלוס נועד לטיפול בערמונית או שאני חייב תרופה נוספת.
שלום רב, עד כמה שידוע לי ל"לוסרטאן" (החומר הפעיל באוקסאר +) אין השפעה על הערמונית, אבל כן עשוי להשפיע על שריר חלק שנמצא (כמו בדופן כלי הדם) גם בסוגר השופכה. לעיתים מי שנוטל טיפול ליתר לחץ דם, "על הדרך" זוכה להטבה במתן השתן. אם עדיין יש לך הפרעות השתנה גש לבדיקת אורולוג שיוכל להתאים לך טיפול.
שלום שירה בן 62 לוקח אבודרט וטמסולוסין חצי שנה , האם אפשר לשלב גם סיאליס לשיפור ריקון השלפוחית? תודה
שלום רב, לאחרונה יצאה התוויה חדשה לטיפול בסיאליס חד יומי שניתן עד כה לשיפור תפקוד מיני, גם לטיפול בגברים עם הפרעות במתן השתן. לא רצוי לשלב סיאליס עם טמסולין אך ניתן לנסות לקחתה במקום. אין בעיה לשלב בין סיאליסב לאבודרט. עליך להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך, וכמובן לרכוש את התרופה במרשם רופא בבתי מרקחת מסודרים.
שלום האם לקחית רווהטינקס יכול להשפיע על תוצאות בדיקת הדם ?
שלום רב, רווטינקס מכילה שמן נבט חיטה ושמנים צמחיים נוספים. ע"פ עלון המידע- עשויה להשפיע על מי שנוטל מדללי דם כמו קומדין.
שלום בבדיקה אצל אורולוג נמצאה ערמונית מעט מוגדלת, מכיוון שהתלוננתי על תסמינים של מתן שתן נתן לי הרופא לנסות לכמה חודשים טמסולין. מעיון ברשת ראיתי שיש תרופות טבעיות גם כן לאותם סימפטומים, כמו פרוסטה דן או אחרות. יש סיבה שלא אנסה קודם תרופה טבעית ללא תופעות לוואי בכדי להתגבר על התסמינים לפני שאנסה טמסולין? תודה
שלום משה, היות ותרופת צמחיות אינן "קו ראשון" לטיפול בהפרעות השתנה בשל הגדלת ערמונית, לא תמיד הן מומלצות ע"י הרופאים. ה"טרנד" הרווח באוכולוסיה היום ש"טבעי" או "צמחי" זה יותר בטוח מתרופה "כימית" לא מבוסס על מחקרים מסודרים ולמעשה הוא "אופנה". הרפואה הקונבנציונאלית המערבית מבוססת מחקרים ועל סמך זה מציעים לך טיפול תרופתי. כמובן שאנו מדינה דמוקרטית ובה יש לך כאדם חופשי הזכות לבחור מה מתאים לך. רוב התרופו הצמחיות נמכרות בבתי מרקחת כתוספי מזון ולא מצריכות מרשם, אז אתה יכול לרכוש אותן לפי רצונך. ההמלצה היא להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך ולהחליט.
ץוםמאזסזסאחטוזז נאוזזאאצפזסקרכק ןאנרבבקסס
שלום אני בן 40 הייתי אצלך בבדיקה בשל תכיפות במתן שתן בדיקה גופנית תקינה. נתת לי רווהטינקס ושלחת אותי לאולטרסאונד. תוצאות הבדיקה: אולטרסאוד : ערמונית : בנפח כ 23.0 סמ"ק עם רושם של הגדלה מסויימת באיזור אונה תיכונה, המתבטא כאיזור יחסי היפואיקואי סגלגל בקוטר כ 1.8 ס"מ. השאל : האם יכול להיות שמדובר בסרטן ? האם יכול להיות שמדובר בדלקת ? תודה מראש.
גל שלום, אינך מצפה שאדע מי אתה על סמך מה שציינת. אם נבדקת אצלי במסגרת קופ"ח אנא קבע תור מסודר כדי שנוכל לדון על ממצאי הבדיקה בצורה מסודרת, ועל צורך במהשך בירור וטיפול. באופן כללי- ממצאי סונר אינם יכולים לתת מידע האם מדובר בדלקת או במחלה סרטנית. בעיקרון בגיל 40 זה מאוד נדיר שיש מחלה סרטנית בערמונית. קבע תואר והבא את התוצאות לעיון.
שירה שלום , אני שייך לקופת חולים לאומית ויש לי בעייה אורולוגית שלא נפתרה ע"י הטיפול בקופה , אני צריך התייעצות נוספת במסגרת הביטוח באופן דחוף , אנא צרי עימי קשר.
ד"ר נחתומי שלום מזה כחודש אין להשיג תרופה זו (פרמיקסון)בבתי המרקחת מכיון שהופסק ייצורה או היבוא שלה על ידי קפות נחלים. אודה אם תוכלי לפרט לי מהן התרוםת טבעיות צמחיות שאת ממליצה כתחליף לפרמיקסון. כמו כן האם ידוע לך איזה תרופה נקבעה בקופות החולים כתחליף נאות לתרופה זו (צמיחי תטבעח). תודה מראש איציק
שלום רב, פרמיקסון מכילה דקל ננסי SERONA REPENS. והיא תרופת מרשם בשל ריכוז גבוה של הצמח. יש תרופות שונות בשוק, שנחשבות תוסף מזון ולא מצריכות מרשם, שמכילות גם דלקת ננסי, או פרחי צבר, ליקופן מעגבניות, אבץ ועוד- כולם עשויים לעזור. חפש בחנויות/פארם: פרוסמד, פרוסטהסייף, פרוסטאגרד, ליקופן ועוד.
שלום איציק, לאחר בירור עם החברה מסתבר שמדובר בחוסר זמני בלבד. המוצר יחזור למדפים לקראת סוף השבוע. בברכה גילה
לד"ר נחתומי ולגילה הרוקחת תודה רבה מודה על המידע וביחחוד על הבשורה שהתרופה חוזרת בשבוע הבא. תודה איציק
בבדיקת סקר רקטלית התגלה מה שהוגדר ערמונית מוגדת כדלהלן: פרוסטטה +2 חלקה. בבדיקת דם PSA = 1.089 גיל: 41. האם יש צורך ללכת לאורולוג?
שלום תומר אם אין לך הפרעות במתן השתן-אין שום צורך לפנות לאורולוג PSA שנמדד תקין. אם יש לך אבא או אח שסבלו מסרטן ערמונית עליך להמשיך במעקב זה אחת לשנה.
שלום בת 36 סובלת מזה בחודשיים בצריבה במתן שתן האםבדיקת אורולוג כוללת אצל נשים גם בדיקה רקטלית ? תודה לילך
שלום רב, צריבה בשתן יכולהלהיות ממקרוות שונים, אבל לרוב מדלקת. בדיקה רקטאלית בנשים לרוב מבוצעת אם יש חשד להפרעות במתן השתן בשל עצירות או צניחת שלפוחית/רקטום. האורולוג בד"כ מבצע בגברים בדיקה זו לצורך מישוש הערמונית. לנשים אין ערמונית.
דודי בן 71 כיום נערכה לו אולטראסנד לערמונית מוגדלת בתוצאה הגידול שפיר, אך מאז הבדיקה 6/2010 {טוען שזה כתוצאה בהבדיקה} הוא מתקשה במתן שתן ושק האשכים גדל מאוד עד כדי שזה מקשה עליו בהליכה האם זה שכיח ומה ניתן לעשות.
שלום רב, אם אכן עבר ביופסיות לערמונית יכולה להתפתח דלקת באשכים- יש לפנות לאורולוג לבדיקה! צריך כנראה טיפול אנטיביוטי.
שלום ד"ר לפני שנתיים עברתי ניתח להסרת חלקית של ההערמונית החוסמת קטנה 20סמ"ק בגלל אצירת השתן והמצב השתפר, אבל כבר יותר מחצי שנה אני לא יושן טוב בלילה-מתעורר פעמיים ולא בטוח אבל חושש שזה לצורך הטלת השתן או מסיבה אחרת. בבדיקת ציסתוסטופיה התברר שערמונית שוב חוסמת. רציתי לשאול האם אפשר להכניס קטטר לשבוע זמן על מנת לבדוק האם ההשכמות בלילה הם לצורך הטלת השתן או אפשר לבדוק זאת בדרך אחרת. בנוסף לקראת הערב אני כמעט ולא שוטה. יש לציין שאני לוקח 3 חודשים קסטראל 10 אבל זה לא עוזר לאיכות השינה. אני לא חושש מקטטר כי כבר הייתי אתו תקופה לא קטנה ואם התברר שעם הקטטר אני ישן טוב אז מה המשך הטיפול. תודה מראש. בני.
שלום לך בני, איני חושבת שאתה צריך קטטר. אם אתה קם בלילה כי אתה צריך לשירותים אז זו הסיבה. רק אתה תדע. אם הקסטראל שאתה לוקח לא עוזר, רצוי שתתייעץ עם האורולוג שלך- שווה לשקול אורודינמיקה לפני הפניה לניתוח. אולי תנסה תרופה אחרת כמו ספזמקס/וסיקייר/דטרוסיטול, להקל עליך את הצורך לרוץ לשירותים בלילה. אלו תרופות מרשם שעובדות דווקא על השלפוחית.
באילו מקרים של הזיהום בדרכי שתן ודלקת ערמונית נרשם טיפול באנטיביוטיקות למשך חודש- חודשיים או יותר? כיצד למנוע פטרת מנטילה הממושכת של אנטיביוטיקה ומה סימני הפטרת? (סיבוך ידוע)? האם מומלץ במקביל ליטול פרוביוטיקה. בתודה
שלום גל, טיפול באנטיביוטיקה תלוי בכל מיני דברים ולא תמיד יש טיפול אחד שמתאים לכולם, ולכן בהתאם לבעיה ובהתאם למי שסובל ממנה- מתאימים טיפול. זה בעיקר תלוי בסוג החיידק ומה רגישותו לסוגים שונים של אנטיביוטיקה, באיבר המזוהם(האם שלפוחית? שופכה? ערמונית? וכדומה..), מה גילו ומצבו של המטופלוהאם סובל ממחלות שונות, תרופות אחרות שלוקח ועוד ועוד. כדי להמנע מפטרת (זו בד"כ בעיה בנשים ולא בגברים) ההמלצה היא שבעת טיפול ממושך באנטיביוטיקה יש ליטול פרוביוטיקה (חיידקים "טובים").
שלום מזה כשנה אני סובל מדחיפות במתן שתן (לפעמים כל כמה דקות) שבאה וחולפת מהי הבדיקה הנדרשת מעבר לבדיקת שתן ?
שלום גל, כדאי לעבור בדיקה גוםנית אל אורולוג והוא ישקול אם אתה צריך גם אולטראסאונד או בדיקות אחרות.
תודה על תשובתך המהירה והמנחמת הייתי שמחה אם תביעי את דעתך על ניתוח להסרת הערמונית האם זה ישפר את המצב באופן משמעותי בהתחשב בגילו המבוגר של בעלי אנחנו לא ששים לניתוח וכמו כן אמר הרופא המטפל כי לפני ניתוח עליו לעבור בדיקה אוירולוגית (השם לא מדויק) לבדיקת שלפוחית השתן - אני שוב מדגישה כי כל בדיקותיו טובות ולמעט לחץ דם גבוה שמטופל בתרופות אינו סובל משום מחלה וכאמור בדיקות ואולטרהסאונד של כל חלל הבטן והכליות נמצאו תקינות - אודה לך על חוות דעתך דיצה
דיצה שלום שוב, לאור שאריות משמעותיות כפי שציינת, לפני החלטה על ניתוח הכרחי לעבור אורודינמיקה. זו בדיקה שמראה האם אכן הבעיה היא חסימת מוצא השלפוחית בשל הערמונית המוגדלת (ואז ניתוח עשוי לפתור את הבעיה) או שמדובר בבעיה של השלפוחית עצמה שאינה עובדת בצורה תקינה ואזי ניתוח עשוי להחמיר את הבעיה ( -ולכן קטר יהיה יעיל יותר). בימינו גילו של אדם לא מונע ממנו לעבור ניתוח. אם הוא סה"כ איש בריא, אין סיבה שלא יעמוד בניתוח כזה, כמובן אצל מנתח מיומן- אבל רק לאחר שאכן ביצע את כל הבירור הרלוונטי והמלא וקיבל אישור על כשירותו לניתוח (מחלות הרקע וכו') כדי להחליט מה הטיפול הנכון עבורו.
שוב תודה על תשובתך הבהירה והמהירה - אם תוכלי לפרט את ההשלכות והסיכונים או סיבוכים של בדיקרה אורודינמיקה ועד כמה עלי לשאוף לעשות זאת אצל רופא מומחה ולא בקופת חולים עם כל הכבוד אני יודעת שזו בדיקה פולשנית תודה דיצה
דיצה שלום שוב, אורודינמיקה נעשית רק ע"י אורולוג מומחה (או גניקולוג מומחה) ואין שום בעיה לעשות דרך הקופות ולאו דווקא בבית חולים. זו בדיקה פשוטה יחסית- מצריכה הכנסת קטטר למשך כ-30 ד', מילוי השלפוחית במים והרופא יבקש מהנבדק להשתעל או לקום, לציין מה מרגיש וכדומה בבדיקה זו נבדק נפח השלפוחית, הלחצים בתוכה, יכולת הסוגר לעבוד ואיך מתבצעת התרוקנות. על סמך זה יוחלט מה המשך הטיפול. בד"כ אין סיבוכים משמעותיים, לרוב צריך אנטיבחוטיקה לפני הבדיקה כטיפול מונע לדלקת שעשויה להתפתח (וזה הסיבוך העיקרי, אם בכלל).. אנא פני לאורולוג המטפל שלכם לקבל ממנו את כל שאר הפרטים.
בן 63 עם BPH מועמד לניתוח ערמונית פתוח עקב גודל הערמונית . מה הם שעורי אימפוטנציה לאחר ניתוח פתוח של ערמונית בגין BPH ? המנתח אמר ש''אין קשר בין אימפוטנציה ובין ניתוח ערמונית מכל סוג שהוא לBPH'' - האם נכון ?
שלום רב, בעיקרון אם אתה עובר ניתוח אצל אורולוג מיומן בניתוחים אלו הסיכוי שלך לפגיעה בתפקוד המיני הוא נמוך ביותר. כמובן שיש לזכור כי אם יש לך הפרעות תפקוד מיני עוד בטרם הניתוח, הן עשויות להישאר או להחמיר- גם אחריו. סטטיסטית בין 1-5% ממטופלים שעוברים ניתוח ערמונית (לסוגיו וגישותיו השונות) עשויים לסבול מהפרעה בתפקוד המיני, אבל לא בהכרח. צריך לזכור שיש מעוט או העדר מוחלט של שפיכה לאחר הניתוח בשל הסרת הערמונית שמייצרת את נוזל הזרע, אך הניתוח לא אמור לפגוע כלל בזקפה. הכי חשוב זה לדאוג למנתץח מיומן ומומלץ ויש רבים כאלה בארץ גם בבתי החולים הציבוריים וגם בפרטי.
תודה רבה על תשובתך , אז מדוע ידוע על אחוזים יחסית מאד גבוהים של הפרעה בזיקפה לאחר כריתות ערמונית עקב גידול סרטני (קראתי על סביב 30-80 אחוז תלוי בגיל ..) - האם זה ניתוח אחר ? הרי בשניהם כורתים את הערמונית בשלמותה .... נכון שבמקרה שלי זה BPH אך האם לא מדובר בכריתה של אותם המבנים?
לידיעתך בעלי בן 80 בדיקות של כליות היו תקינות הוא מרגיש טוב משתין בתדירות נורמלית אם כי השתנה איטית מה דעתך על הקטטר
שלום לך דיצה, אכן במקרים של שאריות שתן גדולות ההמלצה היא להכניס קטטר כי בהמשך עשויה להתפתח פגיעה כלייתית. אם תפקוד הכליות תקין ע"פ US וע"פ בדיקות דם, יכול להיות שמפאת גילו היתי ממתינה עם קטטר ובנתיים מנסה לראות אם זרם השתן משתפר בטיפול תרופתי עם חוסמי אלפא כמו טמסולין או קסטראל - צריך לברר עם הרופא המטפל שלו אם נוטל תרופות אלו. אפשר בנתיים לעקוב ולראות שאם למרות השאריות אין הפרעה לתפקוד הכליתי ואין דלקות בשתן או התפתחות של אבן או דימום- אזי יכול להמשיך כך ללא שינוי וללא קטטר. תמיד אפשר גם ללמוד צינתור עצמי לסרוגין ולא בהכרח צריך קטטר קבוע.כדאי לשוחח עם הרופא המטפל שלו על כל האופציות .
כשאני מקיים יחסי מין, גם בזמן חדירה שנמשכת הרבה זמן, אני לא מצליח לגמור. אני בד"כ גומר מאוננות מול פורנו ולא מאקט מיני. האם יש לכך הסבר פזיולוגי?
שלום לך רועי. אם אתה כן שופך באוננות אזי כנראה אין בעיה פיזיולוגית. בהחלט יכול להיות שיש סף גירוי שונה בין ארט מיני "רגיל" לבין אוננות ואולי זו הסיבה לשינויים בכמות השפיכה. ממליצה לך להבדק אצל אורולוג ולשקול גם יעוץ סקסולוג
האם יתכן שבדיקה ידנית של הערמונית "הציתה" דלקת כרונית בערמונית??הבדיקה היתה עדינה יחסית! אם כן זה מלמד שעיסוי ערמונית לא טוב למי שמאובחן בפרוסטיטיס כרוני!!?? הדלקת הופיעה 13יום לאחר הבדיקה.האםכאב\צריבה קלה בקצה הפין מעיד על המשך הדלקת שטופלה באנטיביוטיקה לפני שנה.PSA3.5 האםיש צורך בבדיקה פיזית? אם כןמדי כמה זמן?
דילגת בכוונה? או שעדיין יש סיכוי לתשובתך בכל אופן תודה על היעוץ שניתן כאן,ובודאי שהפציינטים מפיקים ממנו תועלת רבה!
שלום שוב, עיסוי לערמונית בעת דלקת (גם אם עדין) לא מומלץ כי אכן יכול להחמיר את המצב ולגרות לדלקת משמעותית. יש אגדות אורבניות על טיפולי עיסוי ערמונית כמקלים על הבעיה אך זה אף פעם לא נבדק בצורה מדעית ולא מומלץ באופן עקרוני. ושוב- צריבה בקצה הפין או כל תלונה אחרת מהאיזור יכולה להיות כחלק מהתסמונת שדנו בה פעמים רבות בעבר. אחזור ואומר: ל א כל דלקת בערמונית ניתן לזהות חיידק מחולל או סיבה חד משמעית. מדובר בתסמונת-כאב-כ ר ו נ י-באגן (CHEONIC PELVIC PAIN SYNDROME ) שיכולה להתבטא בכאבים ותלונות שונות, להרגע לתקופות ולחזור לאורך תקופות שונות וחוזרות ממס' חודשים ועד אפילו מס' שנים. אחזור שוב שעליך ראשית להבין שזו בעיה כרונית(=מ מ ו ש כ ת) ושלרוב קשה לטפל בה. מה שצריך זה למנוע גירוי מיותר וזה הוסבר לך שוב ושוב בפניותיך הקודמות.. PSA הוא תלוי גיל וגודל ערמונית, וצריך תמיד להיות בהשוואה לבדיקות קודמות. כמובן שאין לבדוק PSA בעת תסמיני דלקת כי המון דברים משנים את רמתו ושוב-כבר דשנו בזה בעבר... אם אין לך במשפחה אח או אבא כםעם סרטן ערמונית אתה יכול להבדק אחת לשנתיים.
כמדומני שאת מחליפה אותי במשהו אחר... בכל אופן תודה רבה!!!למדתי!
שלום. אני בן 55 סובל כשנתיים מערמונית מוגדלת (50) וקימה בלילה לצורכי הטלת מימיי. שמתי לב שבבוקר אחרי קימה לפעמים בזמן הטלת מימיי זרם השתן מוטה הצידה (זרם בינוני - חלש). יש קצת אי נוחות בקצה הפין והרגשת היצרות בשופכה והעצמת אי נוחות/ כאב .אחרי שחרור שלפוחית השתן ההרגשה הלא נעימה עוברת. לא נמצאו בבדיקת תרבית שתן וPCR חידקיי מחלות מין וחיידקים אחרים . על מה זה יכול להעיד ומה עליי לעשות?
שלום רב, הגדלת הערמונית יכולה לגרום להפרעות בזרם השתן וגם היצרות בשופכה. אם הזרם לא יוצא טוב ניתן לתת לך תרופות שישפרו זאת כמו חוסמי אלפא דוגמת קסטראל, אומניק ודומיהם. אם אין שיפור ויש חשד כי היצרות בצינור השופכה היא הגורם עליך לעבור בדיקות כמו ציסטוגרפיה (שיקוף של מערכת השתן) וציסטוסקופיה- הסתכלות ישירה לתוך השופכה- ע"י אורולוג מוסמך. בהתאם לממצאים יוחלט מה הטיפול- לעיתים יש צורך בביצוע הרחבה של הצינור בעזרת קטטר, או ניתוח לפתיחת ההיצרות, שכמובן נעשה בהרדמה.
הבדיקה מתבצעתבהרדמה מלאה?? או רק ניתוח?
שלום, אני לאחר מספר חודשים בהם הופיעו דחיפות ותכיפות במתן שתן, בעיקר ביום, אך גם בלילה לעיתים, לאחרונה עם כאבים מתגברים ברצפת האגן, כאבים בצינור ובקצה השופכה בהשתנה ובשפיכה, ותחושה כללית לא נעימה באיזור הזה. שבועיים כן שבועיים לא. בגדול. אציין שהכל התחיל (חזר למעשה) לאחר ניתוח הסרת קונדילומה שעשיתי בקצה צינור השופכה (לפני כן היה סשן אחד כזה שטופל בדוקסילין וחלף) הייתי אצל מספר אורולוגים - אף אחד מהם לא שלח אותי לבדיקת 4 כוסות או בדיקת זרע אחרת ולא נתן שום טיפול למעט הקלה ע"י חוסם אלפא, שעזר חלקית בהתחלה. האורולוג האחרון עשה לי בדיקה רקטלית ובעקבותיה נתן לי רוקסו ואופלודקס לחודש (בעקבות הבדיקה, שהיתה כואבת מאוד, היתה לי הקלה משמעותית). שאלותי: - האם זה נשמע כיוון נכון לטיפול בבעיה? - למה אף אורולוג לא שלח אותי לבדיקות תרביות כדי להבין יותר טוב במה מדובר? (אחד מהם טען שזה לא הכיוון שלו בבעיה שלי) תודה
שלום רב, את השאלה למה לא שלחו אותך לבדיקות צריך לשאול את מי שטיפל בך עד כה ולא כאן. אם התלונות שלך קשורות טיפול שנעשה בשופכה אולי זה צלקת או גירוי מהטיפול וחכן לא מצריך בירור בתרביות. עדיין תמיד אפשר להציע זאת לרופא שלך ולבצע את הבדיקות. צריך לזכור שלא תמיד הן מגלות את החיידק. מה שחשוב שתעשה כרגע זה תמצא מה מרגיע לך את התסמינים ותמתין בסבלנות, לבסוף זה מסתדר.
לדוקטור שירה, שלום רב. האם לא מסוכן (ירידת לחץ ,סחרחורת ..) ליטול יחד קסטרל ואבודרט יחד לטיפול בשיפור הזרימות ובהפחתת גודל ערמונית בהיותן חוסמי אלפא. האם שילוב קסטרל וPERMIXON (תרופה טבעית) עדיף על השילוב הנ"ל?
שךןפ גל, השלוב של חוסמי אלפא ואבודרט נבדק במחקרים מרובים והוא נמצא בטוח. זה נכוןשלחוסמי אלפא עשויות להיות תופעות לוואי של ירידת ל"ד אבל זה לא תמיד ולאו דווקא משמעותי. פרמיקסון הוא תרופה צמחית שאינה עובדת באותו מנגנון כמו חוסמי אלפא או אבודרט, ולא נמצאה באמת כמקטינה את גודל הערמונית ואינה נחשבת כקו טיפול ראשון. כמובן שיש ליטול תרופות בהתאם להוראות ולאחר קבל אישור ומרשם מרופא ואם תרופה גורמת תופעות לוואי יש להפסיקה. מי שלא מגיב לתרופות או לא יכול לקחת תרופות להטבת תסמיני ההשתנה בשל תופעות לוואי קשות או סיבות אחרות צריך לשקול ניתוח הסרת הערמונית כאופציה טיפולית
בן 30 לאחר דלקת, מזה 5 חודשים סובל מתחושת חוסר התרוקנות, תכיפות קלה במתן שתן (כל שעתיים-שלוש) ואי נוחות בקצה הפין שמתבטאת ברגישות כאילו יש יובש במקום אך הכל נראה בסדר או בצריבה קלה, לא היו הפרשות בשום שלב ולעיתים אין כאב/הפרעה בכלל. מטופל כחודשיים בפרמיקסון ללא שיפור, ביצעתי בדיקת שתן, אולטרסאונד ו STD למחלות מין, הכל יצא תקין ללא ממצאים. איזה עוד טיפולים ובדיקות אפשר לעשות כדי להתגבר על הבעיות ולשוב לאיכות חיים תקינה?
שלום רב, אכן החלמה מדלקת בשופכה/ערמונית היא ארוכה ומתסכלת. יש שמגיבים לטיפול תרופתי צמחי אחר מפרמיקסון- רווטינקס, שמכיל שמנים כולל מנבט חיטה, או טיפול תרופתי לא צמחי כמו חוסמי אלפא :אומניק/טמסולין/קסטרל- שמשפר את ההתרוקנות או אנטיכולינרגים כמו ספזמקס/וסיקייר/דטרוסטול שמקלים דחיפות.
כסובל מערמונית גדולה ומציקה וטסטוסטרון נמוך, האם יש מידע מבוסס על שיטת גת גורן?
שלום רב. לגבי מידע- יש עבודה שבוצעה ע"י "ממציאי השיטה" שאינם אורולוגים, אתה יכול להתעניין אצלם. האיגודים האורולוגים בארץ ובעולם אינם מכירים בשיטתם כשיטת טיפול מקובלת לבעיות ערמונית. ממליצה לך לפנות לאורולוג מומחה ולקבל טיפול בהתאם לבעיותיך.
שלום אני בן 67 לאחר דלקת בשחן וטיפול אנטיביוטי עברה לי הדלקת אבל במזגרת המעקב על רמת ה psa שנתית שאני מבצע פתאום יש עליה עד 8.5 הרופא החליט לשלוח אותי לביאופסיה של הערמונית והתגלה סרטן בערמונית בדרגה 3+4 דרגה כללית 7 הופניתי לבית חולים בילינסון לקבלת טיפול קרינתי ממושך עד כן העבר עכשיו מאז התחלת הסידורים להתחלת הטיפולים בצעתי כ 3 בדיקות psa וכולן הראו תוצאה של 7.5 5.9 והאחרונה 4.9 השאלה הנשאלת היא מה המשמעות של הירידה הזאת והאם לפי דעתך יש עוד משהו לבדוק לפני שאני מתחיל בטיפולי הקרנתיים האם נתקל בתופעה דומה אשמח לקבל ממך תגובה והייחסות בהקדם תודה
שלום ויקטור. לא הבנתי ממך האם כבר התחלת את הטיפול הקרינתי או לא? אם כן יכול להיות שזו תחילת תגובה לטיפולץ אם לא- זה יכול להיות שיש החלמה של דלקת או בעקבות הסרת חלק מהסרטם בביופסיה. עדיין -ירידה מינימאלית ב PSA אין לה משמעות. לאחר הטיפול, ככל שה PSA יהיה יותר נמוך כך יהיה יותר טוב- זה סימן שאתה מגיב לטיפול.
שלום רב! לפני כשנה וחודשיים הייתי אצלך לביקורת ערמונית בקופ"ח והיה בסדר ,לפני כשבועיים לערך כשאני חוזר הביתה יום יום יש לי רטיבות במכנס ובתחתון אני בודק ואני לא מאמין שזה קורה לי בריחה /דליפת שתן כמו-כן את ראית את כל הבדיקות שהבאתי כולל כליות ואמרת שהכל בסדר אני בן 54 בריא טפו טפו....... ממה זה נובע ומה ניתן לעשות במיידי כרגע שלא תהיה בריחת שתן עד שאגיע לביקורת תודה דוד
שלום דוד, לא ניתן לבדוק אותך דרך אתר אינטרנטי. גם אם הבדיקות היו תקינות בעבר, יכול להיות שכעת נוצר מצב חדש. אנא קבע תור למרפאה בצורה מסודרת, ונוכל לבצע בירור מסודר. רצוי שלפני הגעה לבדיקה תבצע בדיקת שתן כללית ותרבית, ובדיקת אלטראסאונד דרכי שתן חדש, כולל בדיקת שארית. את ההפניות לבדיקות האלה אתה יכול לבקש מרופא משפחה
לדוקטור שירה, שלום רב! אני בן 54, לפני כשנה + פניתי בפעם הראשונה לאורולוג בעקבות קימה בלילה, תכיפות יותר גדולה במתן השתן בשמך יום וזרם בינוני בהטלת מימיי. PSA היה 2.5 , ערמונית מוגדלת (40), בדיקה רקטאלית- הערמונית לא חשודה והאבחנה הייתה PBH . בדיקות שתן (כולל תרבית) ודם היו תקינות. לא נטלתי תרופות אורולוגיות . לפני כחודש ימים + הרגשתי מחושים וכאב קהה אחרי מתן שתן ובייחוד אחרי פליטת זרע (כאב לא חזק המתפשט למפסעה ולפי הטבעת) וכן קצת כבדות/ מחוש בקצה הפין (וצריבה קלה) ותכיפות יותר גדולה במתן שתן והרגשה של אי התרוקנות אחרי מתן שתן .שמתי לב שכמות הזרע ונוזליות ירדו. לבת זוגתי היו באותם ימים איזושהי דלקת והפרשות מוגלתיות לא גדולות והיא טיפלה את הבעיה בפלג'יל ((METRONIDAZOL . פניתי לרופא משפחה ונשלחתי לבדיקת דם, שתן כללי וPSA .עשיתי בדיקה בתאריך 15.07.12 . PSA קפץ ל- 30.5 . בדיקות שתן היו תקינות (כללי+ תרבית). ליקוציטים בדם היו בגדר הנורמה אך עלו מ- 4 עד 9 (לעומת השנה שעברה). נרשמה לי אנטיביוטיקה OFLODEX (12 ימים סיימתי ליטול בתאריך 26.07.12). פניתי לאורולוג. בבדיקה רקטאלית דיגיטאלית הערמונית לא הייתה חשודה (מוגדלת 2+), ללא קשרים, לא רגישה וגמישה. במהלך נטילת אנטיביוטיקה הרגשתי קצת יותר טוב- פחות כאבים ומחושים שתיארתי, אך עדיין הם לא עברו. האורולוג לא כל כך הקשיב לסיפור שלי, רשם לי הפניה לביופסיה ולPSA חוזר (לפני ביופסיה) ואמר שאם PSA ירד עד לכ- 3 לפני ביופסיה לבטל את הביופסיה. הלכתי לאורולוג שני כדי לקבל SECOND OPINION . הוא הקשיב לי ובאתריך רשם ZETO ל- 3 ימים (מנה כפולה, נטילה פעם ביום) מחשש לזיהומים בשל STD . סיימתי ליטול ZET0 בתאריך 28.07.12 ובחלוף 9 ימים באתריך 06.08.12 עשיתי בדיקת PSA הוא ירד ל- 19.66 , אך עדיין רחוק מהנורמה. בביקור חוזר לרופא משפחה נשלחתי לבדיקת PCRשתן לגילוי כלמדיה, אוראופלסה, טריכומונוז ומיקופלסמה (עדיין אין תוצאות) ונרשמה לי אנטיביוטיקה METRONIDAZOLE ל-10 ימים. עדיין כל הסימפטומים לא עברו, אך נראה לי שאני מרגיש יותר טוב. אגב, האורולוג הראשון רשם לי גם ALFUZOCIN ואני נוטל את התרופה כבר יותר מ- 20 ימים. יש לי תור לביופסיה לתאריך 28.08.12 בביה"ח אסותא (ביטוח פניקס קבוצתי ממקום עבודתי) ולתאריך 24.09.12 בביה"ח "רמב"ם" (ק"ח מכבי) אני קצת מבוהל ומבולבל. אודה לך מאוד על דעתך: 1. האם לדעתך מגמת הירידה של PSA היא טובה ( עברו 3 שבועות מהבדיקה הראשונה) או נמוכה ,כדאי לי להמתין עוד חודש וחצי עד לתאריך 24.09.12 או שאת ממליצה לגשת לבדיקה ביופסיה כבר בתאריך 28.08.12 . 2. מתי את ממליצה לבצע בדיקה נוספת של PSA ? יש אומרים שיש להמתין לכל הפחות חודש+ אחרי סיום נטילת אנטיביוטיקה. במקרה זה "אני מפספס" את התאריך הראשון? 3. אם בדיקות PCR שתן יהיו תקינות (שליליות להימצאות חיידקים) האם עליי עדיין להמשיך בנטילת אנטיביוטיקה ? 4. מניסיונך העשיר, היאם יש סיכוי שPSA- ירד לנורמה במשך חודש+ מהערך 19.66 (בתקווה שלי לבטל ביופסיה) במידה והסיבה לעלייתו הייתה דלקת זיהומית/ לא בקטריאלית בערמונית ו/או בדרכי השתן? 5. האם הטיפול התרופתי שלי נכון וממצה או אולי יש ליטול למשל גם DOXILIN מבלי להמתיקן לתוצאות PCR (יהיו בעוד כ- 10 ימים) ? 6. האם אני יכול להמשיך ביחסי מין עם בת זוגתי או מוטב להתאפק ולהימנע ? בתודה מראש, גל
לפני שה גודל ערמונית בUS נמצא 50. בבדיקת אורולוג לפני חודש 2+.
גל שלום, על פי מה כתבת כאן אכן בהחלט יכול להיות שעלית ה PSA שלך היתה כתוצאה מזיהום בדרכי השתן או מSTD. אם שלחת תרביות, אתה יכול לקחת אנטיביוטיקה גם לפני קבלת התשובה. לצערי הרבהפעמים לא ממש ניתן למצוא את החיידק.. בכל מקרה נטיית ה PSA לרדת כפי שציינת- מעודדת, אבל עדיין הוא מאוד מוגבר לגילך. כן היתי נמנע מביופסיה בעת זיהום, ונותנת לך "להתרחק" מארוע הדלקת ולחכות לפחות חודש מהטיפול האנטיביוטי ואז בודקת שוב PSA. אם הוא נותר גבוה (בגילך צריך להיות סביב 2.5-3 - אז כדאי לבדוק בביופסיה. תמיד אפשר לקבוע תור חדש לביופסיה, בכל בית חולים. מגע מיני גם יכול לגרות את הערמונית ולעכב קצת את ההחלמה אז רצוי קצת לנוח.
תודה רבה רבה, דוקטור שירה על תשובתך. יש לי כמה שאלות הבהרה: 1. האם לדעתך ניתן להוריד במשך חודש ימים PSA מ-19.6 עד לערך שציננת 2.5-3 אם הסיבה היחידה היא רק זיהום/ דלקת ערמונית? ואם הסיבה (חו"ש) היא לא רק זיהום/דלקת- האם זמן ההמתנה אינו מסוכן בשבילי? 2. האם "בתקופת ההמתנה" כדאי לי לעבור קורס אטיביוטי נוסף 2-4 שבועות(למשל רספרים החודר היטב לערמונית) ולא להמתין לירידת PSA עמצאית. 3. האם עקרונית בכל זאת עם ערך PSA גבוה 15-20 ואפשרות לקיום הזיהום ניתן ומותר לעשות ביופסיה? כיצד מחליטים על כך? בתודה מראש, גל
אבא שלי קיבל תוצאות ואני לא מבינה מה זה אומר,אין רופא פשוט.PSA5.39 FREEPSA1.46 FREETATAL27%
שלום לילך, מה שכתב כאן הן תוצאות בדיקת דם של חומר שנקרא PSA שנחשב ל"סמן סרטן" לערמונית. מדובר בחלבון במופרש מהערמונית לדם ומשתמשים בו כסמן המרמז על היתכנות למחלה סרטנית בערמונית. חשוב לדעת זה לא סמן חד משמעי! הרמה שכתבת כאן היא PSA -5.39, ויחס של27%. כדי להתייחס לזאת צריך לדעת מה גילו של אביך, מה גודלה של הערמונית ומהן הרמות הקודמות ל הבדיקות שנעשו אנא פנו לאורולוג המטפל של אביך.
שלום מנחם, ביופסיות ערמונית מבוצעות באמצעות מחט המועברת דרך פי הטבעת והחלחולת(הרקטום) אל הערמונית, בהדרכת אולטראסאונד.את החומר שמוציאים שולחים לבדיקה פתולוגית. הסיכונים השכיחים שעלולים להיות כרוכים בביצוע ביופסיות ערמונית כוללים: * זיהום -(הרקטום מכיל צואה שמכילה חיידקים)- ולכן לפני הביופסיה נותנים אנטיביוטיקה למניעה; * דימום - (מדובר בדקירות בערמונית שעשויות לדמם)- והדם יכול להופיע בשתן, בצואה או בזרע, אך לרוב לתקופה קצרה מיד לאחר הפעולה וחולף מעצמו- עדיין, מי שנוטל נוגדי קרישה באופן קבוע צריך להפסיקם לפני הביוםסיה כדי להמנע מדמם מיותר. * כאב מקומי או כאב בהטלת השתן, צואה או בשפיכה- גם כן חולף לרוב לאחר זמן קצר. לרוב הביופסיות מבוצעות עם אלחוש מקומי, אבל גם ניתן לבצע את הביופסיה בהרדמה מקומית או מלאה.
שלום אני בן 41 בריא בחודשחם האחרונים אני נותן שתן בתדירות גבוהה ללא צריבה או טפטוף או צבע חריג הופניתי לבדיקת אולטאה סאונד של דרכי השתן להלן תוצאותיה, אודה על התייחסות לתשובה ועל המשך הטיפוך הנדרש. הבדיקה- להלן ממצאי בדיקה על קולית של הכליות ודרכי השתן: הבדיקה בוצעה בתאריך 01/08/2012. כליה ימנית באורך כ- 11.2 ס"מ, פרנכימה שמורה, אין עדות להידרונפרוזיס ואין עדות לאבנים. כליה שמאלית באורך כ- 11.9 ס"מ, פרנכימה שמורה, אין עדות להידרונפרוזיס ואין עדות לאבנים. שלפוחית השתן עם קיבולת טובה ודופנות סדירים. הערמונית קטנה בנפח כ- 10 סמ"ק בעלת מרקם בלתי אחיד. לאחר התרוקנות ללא שארית שתן.
תודה על התגובה עדיין אני מעוניין לבר מה הסיבה לתכיפות הגבוהה שיש לי במתן שתן אני מניח שזה אומר שיש בעייה כלשהי מה את ממליצה מהן האפשרויות תודה.
ביצעתי בדיקת דם ל PSA עקב צריבה קלה במתן שתן התוצאות הן: PSA=5.25 FREE PSA=1.34 FREE/TOTAL RATIO=25.5% האם צריך לבצע ביופסיה ואו לקחת אנטיביוטיקה ולחזור על הבדיקה ? אני בן 50 תודה מראש
שכחתי להוסיף כי בדיקות השתן תקינות
שלום רב, אם יש לך צריבה כדאי לשלוח בדיקת שתן. צריך להשוות את התוצאות שציטטת לבדיקת קודמות שביצעת, והרופא המטפל שלך יחליט. אפשר לנסות טיפול אנטיביוטי ולעקוב. אם יש לך במשפחה אח או אבא עם הסטוריה של סרטן ערמונית אתה בקבוצת סיכון ומצריך מעקב יותר צמוד
מבקש לדעת לאיזה תסמינים בפרוסטטה עוזר הסיאליס ומה מחיר ה5 מיליגרם? למותר לציין שאין לי בעיות זיקפה!! בן 57
שלום לך, אני מניחה שאתה מתעניין בטיפול בסיאליס חד יומי לצורך שיפור הפרעות במתן השתן. אכן בעבודות שונות נמצא כי טיפול זה , שמקורו לשיפור הזקפה- ראו שמקל גם על תסמינים של הפרעות בהשתנה בשל הגדלת הערמונית. הם לא בדקו תסמינים ספציפיים אלא באופן כללי בשאלונים (אבל התסמינים העיקריים לרוב הם ירידה בזרימת השתן, קושי בריקון, תחושת שארית, קימות בלילה וכדומה) זהו לא טיפול בסל התרופות, לכל קופה יש מחיר משלה, ואני מניחה שלקופסא של 28 כדורים תשלם סביב 350-400 ש"ח בחודש.
שלום, ד"ר. אני בן 52 .נטלתי אופלודקס 12 ימים בעקבות חשד לזיהום בערמונית או בדרכי השתן וPSA גבוהה (מחוץ לסקלה המקובלת) .הערמונית מוגדלת +2. מה הוא הזמן המינימאלי לבדיקה חוזרת של PSA אחרי נטילת אנטיביוטיקה? כמו כן, מה הוא דירוג/ ערכים להגדלת ערמונית בקהילת האורולוגים. 1, 1+, 2,+2 וכו ואיך זה מתורגם לנפח ולמשקל ערמונית?
שלום מישה, בד"כ רצוי להתרחק מארוע הדלקת כמה שניתן- היתי ממתינה כחודש ואז חוזרת על הבדיקה. לגבי גודל ערמונית שמצויין ע"י הרופא שביצע בדיקה גופנית- לא מדובר במדע מדוייק אלא "הערכה" בלבד של הרופא - האם ניתן היה למשש את כל הערמונית ולהקיף את כולה עם האצבע : +1 זו בד"כ ערמונית קטנה (עד 30 סמ"ק) שניתן להקיפה בצורה מלאה ; +2 זו ערמונית מוגדלת בינונית (כעד 50 סמ"ק)שניתן להקיפה חלקית; +3 זו ערמונית גדולה שלא ניתן להקיפה כלל (מעל 60 סמ"ק). שוב- מדובר בהערכה בלבד ואין זה מדוייק. ניתן גם לבצע אולטארסאונד שנותן הערכה קצת יותר מדוייקת אבל גם שם זה לא חד משמעי.
תודה רבה על תשובתך, דוקטור. רק אבקש הבהרה: מדוע יש צורך להמתין חודש אחרי סיום נטילת אנטיביוטיקה ולא למשל להמתין 7 ימים?
ד"ר שלום רב אני בן 57 בקבוצת סיכון ,מתנצל מראש על אורך השאלה. מגיל 50 בדיקות שנתיות מראות על נפח ערמונית של בין 45-55 סמ"ק ושאריות שתן של 50-90 סמ"ק PSA עומד על כ 1.1 יציב. מטופל באלפא קל ללא בעיות מיוחדות .ב 2005 וב 2010 סבלתי מחום וPSA קפץ ל 6-16 ולאחר טיפול אנטיובטי קצר ירד לרמות הנורמליות והחום חלף והמשכתי באנטייוטיקה חודש. היות ואבחנת הרופא הייתה אפשרות לדלקת כרונית בערמונית אני מטופל מתחילת 2012 באבודרט ואלפא קל.למרות זאת ביולי 2012 בעקבות צריבה קלה במתן שתן שוב נמצא רמה גבוהה של PSA 6.5 אך הפעם ללא חום.הרופא נתן לי שוב אנטיביוטיקה וכפי הניראה הבעייה חלפה.האם לדעתך זו דלקת כרונית בערמונית(3 פעמים)?האם יש משמעות שהפעם הדלקת לא לוותה בחום ובפעמים הקודמות כן?.האם יש משמעות שהמירווח בין הופעת הדלקת היה בתחילה 5 שנים ולאחרונה שנתיים יש לה משמעות.?האם כדאי גם להשתמש בפרמיקסון כי הוא נוגד דלקת?האם את ממליצה על טיפול מונע כל שהוא?הרופא קבע רק חודש אנטיוטיקה כדי למנוע מהחידקים "להתרגל" לתרופה וכך לשמור על אפקטיביות התרופה מה דעתך?.והכי חשוב האם אכן כל דלקת כרונית בערמונית תוביל להיוצרות חסימה ןבהכרח לניתוח להסרת הערמונית? האם אכן אין דלקת ערמונית שאינה מסתיימת בחסימה ובניתוח להסרת הערמונית?.אם כן כמה זמן נותר לי עד הניתוח ?תודה מראש מודאג אייל.
שלום לך אייל, אמרת שאתה "בקבוצת סיכון- למה כוונתך? ולשאלותיך- דלקת בערמונית יכולה להיות אקוטית ובד"כ מלווה בתסמינים (למשל צריבה, דחיפות, קושי בריקון) וחום, ואכן ה PSA עולה ומגיב לאחר טיפול באנטיביוטיקה- בירידה לרמות הנורמה. עדיין, יכולה להיות דלקת בערמונית שאינה חיידקית או שהיא כרונית- תקופה מסויימת של תחושות לא נוחות בהשתנה גירוי וצריבה- ללא חום, ושוב, אם יש תנודת עליה בPSA וטופלת באנטיביוטקיה- ה PSA אמור לרדת, אם אכן מדובר בדלקת ממקור זיהומי. עדיין, PSA מושפע מגורמים רבים ולא תמיד ניתן לדעת מה בדיוק גרם לעלייתו."דלקת" לא חייבת להיות "זיהום". אם "קבוצת הסיכון" לה את משתייך היא של סרטן ערמונית (כלומר יש לך אבא או אח שסבלו ממחלה זו) כן היתי קצת יותר זהירה עמך ושוקלת ביופסיה אם טיפול אנטיביוטי אינו מוריד את רמות ה PSA. טיפול מונע לסרטן ערמונית אין- ההמלצות הן פשוט לשמור על אורח חיים בריא עם פעילות גופנית , המנעות מעישון והקפדה על אכילה נכונה, כמו גם מעקב שגרתי בבדיקות דם ובדיקה גופנית אצל אורולוג- בעיקר אם אתה נמנה על קבוצת סיכון לסרטן ערמונית. יש האומרים שאכילת עגבניות (המכילות ליקופן) יכול לעזור במניעה אבל זה לא חד משמעי. לגבי פרמיקסון- זוהי תרופה צמחית המכילה דקל ננסי שלו תכונות אנטי-דלקתיות וניתן לקחתה בהתאם לתסמינים, בהחלט יכול להיות שהיא תקל על צריבה או ריקון השתן. אין שום הוכחה שדלקת כרונית גורמת להפרעות שמחייבות ניתוח. בד"כ מה שגורם לצורך בניתוח היא הגדלה שפירה של הערמונית שחוסמת ומפריעה למעבר תקין של השתן. אם לא הגבת לתרופות לשיפור ההשתנה ולהקטנת הערמונית אזי יש מקום לטיפול ניתוחי. כמובן שלא ניתן לחזות מי ומתי יצטרך ניתוח(לא מצאו קשר ישיר בין גודל הערמונית לחומרת התסמינים ולצורך בניתוח)ולכן עליך פשוט להיות קשוב לגופך, ולרופא שלך- ואם כל מה שניסית באופן שמרני לא עוזר ואינך מתרוקן היטב שווה לשוחח עם הרופא על אופציה ניתוחית.
ד"ד שלום רב,תודה על התשובה המפורטת ,עם זאת נשארו מספר שאלות פתוחות שאודה אם תוכלי להתיחס אליהן ספציפית,ולשאלתך קבוצת סיכון היא אבי שהוסרה ממנו .ערמונית מוגדלת ולבסוף סבל מסרטן שלפוחית. בנוסף התגובה שלי לאנטביטיקה מצוינת.לאחר מספר ימים של אנטיביטיקה הדלקת חלפה וה PSA חזר לרמתו 1.2. להלן השאלות: א.האם דלקת שהופיעה ב 7 שנים אחרונות פעמיים בהפרש של 5 שנים עם חום ובפעם השלישית פער של שנתיים ללא חום אך כולן עם עליה של הPSA מ1.2 ל 6-16 וצריבה קלה,האם אכן היית מאפיינת כדלקת כרונית בערמונית? ב.האם יש משמעות שבפעמיים הראשונות הדלקת לוותה בחום ואילו בפעם השלישית ללא חום רק צריבה קלה(האם יתכן כתוצאה מאבודרט שהתחלתי לפני כ חצי שנה). ג.לאחר הדלקת בפעם השנייה הרופא המליץ לי לקחת אבודרט בנוסף לאלפא קל למרות שגודל הערמונית 45-55 סמ"ק ושארית 50-90 סמ"ק ,זאת עקב חשש שהדלקת תוביל בהכרח לחסימה ואז לניתוח הסרת ערמונית.האם אכן החשש לחסימה מוצדק?ומצריך אבודרט? ג.הרופא קבע חודש אנטיביטיקה בלבד כדי לשמור על אפקטיביות האנטיוטיקה האם מקובל?לא בצעתי בדיקת תרבית האם היית ממליצה? ד.והכי חשוב האם אכן כל דלקת כרונית בערמונית תוביל להיוצרות חסימה ןבהכרח לניתוח להסרת הערמונית? ה.האם נניח בדיקת PSA כל חצי שנה היא דרך נאותה למניעה? או לקיחה תמידית של אנטיוטיקה במינון נמוך כל החיים?או האם יש דרכים אחרות למניעה וטיפול בדלקת בערמונית?. ו.מהו אחוז הנרפאים אם בכלל מדלקת כרונית בערמונית. תודה ומתנצל מראש על אורך השאלות
האם דלקת ערמונית חיידקית או לא חיידקית יכולה להביא לערכי PSA של 20,30,50 או יותר ובלבד שנשלל סרטן ערמונית. כיצד מפחיתים ערך PSA בדלקת ערמונית לא חיידקית (בחיידקית -מן הסתם רושמים אנטיביוטיקה) ?
שלום רב, PSA הוא מדד בעייתי שמושפע מהרבה גורמים, בינהם גם דלקות בערמונית. אין לשאלתך תשובה חד משמעית ובטח לא כזו שמסתמכת על עבודות מחקר מתוקפות . צריך לזכור שגם ביופסיה- שנחשבת היום לכלי האבחון העיקרי למחלה סרטנית בערמונית- גם ביופסיה עשויה "לפספס" באחוז קטן מהמקרים. יש תרופות שיכולות מלאכותית להוריד PSA אבל אין מקום לטפל בתשובות מעבדה אלא יש צורך לטפל באדם שסובל מתופעות כלשהן ולכן איני רואה צורך ב"הורדת PSA" רק כדי ש"התוצאה לא תראה גבוהה".. אם יש מישהו שיש לו ערמונית מוגדלת, דלקת כרונית בערמונית(גם בביופסיות) ושסובל מתסמיני השתנה- ניתן לתת "אבודרט" להקטנת הערמונית, שעשוי להוריד את ה PSA - וזה גם ירמז שאכן הגברת המדד לא היתה בשל מחלה סרטנית- אך מדובר בתרופה לכל דבר שעשויות להיות לה תופעות לוואי, היא מחייבת מרשם ואין לקחתה "סתם".
בן זוגי בן 32 סובל מערמונית מוגדלת. בימים האחרונים חום גבוה בין 38-39 ובנוסף השתן צורב. עשה בדיקת שתן ואלו התוצאות: Leucocytes (U) 500 Erythrocytes (U)25 Erythrocytes (U)/Field 7 אציין כי בנוסף הכליה השמאלית שלו פגומה (מוגדלת באופן משמעותי). הוא קיבל מהאורולוג אופלודקס של 400 מ"ג פעמיים ביום למשך 14 ימים. אבקש עזרה בפיענוח בדיקת השתן והאם התרופה שקיבל לאור ההיסטוריה הרפואית טובה. שאלה נוספת האם העובדה שהוא סובל מעצירות ביומיים האחרונים קשורה למחלה?
שלום רב, זה יחסית נדיר שגבר צעיר בן 32 סובל מ"ערמונית מוגדלת" כרגע כמו שזה נשמע יש לו דלקת אקוטית בערמונית עם ממצאי דלקת בשתן וחום ובד"כ התרופות כמו שקיבל עשויות לעזור אבל אם החום לא יורד חייב לפנות לבי"ח! עצירות יכולה להיות בשל הדלקת וכדאי שיתשמש במרככי צואה יקפיד על שתיה מרובה וטיפול נגד כאבים- כמובן בזהירות לאור הבעיה הכליתית שלו. אם מדובר בבעיה אקוטית בכליה (כלומר התגלתה רק עכשיו) זה מחייב בירור ואולי גם ניקוז- אנא פנו בהקדם לאורולוג לבדיקה מסודרת!!
להלן תוצאות הבדיקה: US דרכי שתן ===================== שתי הכליות בגודל וצורה תקינים , ובעלות פרנכימה שמורה. המערכת המאספת אינה מורחבת. שלפוחית השתן בעלת קיבולת טובה. CC 150 שארית PV בדופן שמאלי של השלפוחית מבנה תת הדי סולידי עם בסיס רחב,בקוטר כ2 ,מ"ס עם הסתיידויות מוקדיות בתוכו הערמונית מוגדלת,66 גרם. סיכום: תת"מ בכיס שתן,לבירור היסטולוגי. הערמונית מוגדלת. הפרעת התרוקנות מה משמעות התוצאות?
שלום לך, שני ממצאים עיקריים: 1. שארית שתן בינונית (כרגע הממצא הפחות חשוב..) 2. ממצא חשוד בשלפוחית השתן שמצריך בירור בהקדם האפשרי ולכן - עליך לגשת מיד לאורולוג להראות לו את התשובה הזו ושיקבע לך בדיקת ציסטוקופיה! זה עשוי להיות פוליפ שצריך להסיר ובהקדם. עמו גם תוכל לשוחח בצורה מקיפה על משמעות הממצא- זה לא לפורום אינטרנטי!
שלום רב. כיצד מבוצעת הבדיקה , האם קיים מקום נוסף חוץ מהדסה שניתן לבצע את הבדיקה. יש לך מושג לגבי עלויות ? תודה רבה.
שלום לך אתה כנראה מתכוון ל PCA3 עד כמה שיגוע לי זה קיים רק בהדסה אבל אפשר לברר באסותא. איני יודעת את העלויות. בהדזה יוכלו לת לך תשובות.
איך מחליטים באיזה מהם לבחור? האם יש מינונים שונים? האם מתמכרים?והאם יש סיבה טובה להמנע מהם במקרה שאפשר לסבול,אך יותר נוח עם התרופה?האם יש סיכוי להקטנה של הערמונית?
שלום בשלישית זה תלוי ברופא שלך. כולן טובות, המינון קשור לחומר הפעיל של כל תרופה. כולן בעלות פרופיל בטיחות גבוה ויעילות. תחיל אם אחת ותראה אם זה עוזר. חשוב לזכור שאלו תרופות שא י נ ן משפיעות על גודל הערמונית אלא רק על שיפור זרימת השתן.רק אתה יכול להחליט אם להמשיך לסבול או לא..
שוב תודה על הזמן שאת מ ק ד י ש ה, והערכה למקצועיותך ותשובותיך השקולות!!