פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת
מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת
במשך שנים אפידימימיס מעובה,לפעמים יותר ולפעמים פחות, בדרך כלל באשך ימני אך לעיתים גם בשמאל,בעבר הרחוק קיבלתי בגין תלונה זו טיפול אנטיביטי ל5 ימים.עזר לתקופה. כרגע רגישות מסוימת למגע. אני בן 57 מקבל קסאטראל10,לפני שנה דלקת עם חום גבוה כנראה בדרכי השתן או ערמונית ללא עדות בתרבית טופלתי ב4 אנטיביוטיקות באישפוז,כללית מרגיש לחץ\כבדות \כאב עמום, באיזור האשכים והמפסעות,כאב בגב התחתון, האם את ממליצה על אולטרא סאונד לאשכים או בדיקות אחרות.והאם התחלה של בקע (אם יש) יכול להסביר??
Aלום רב, כאבי אשכים יכולים לנבוע מסיבות שונות- גם מדלקת באשכים(אקוטית או כרונית), מווריקוצל(כלי דם מורחב בשק האשכים), אבל גם מאבן בדרכי השתן, דלקת ערמונית כרונית, בקע במפשעות ועוד. אם לא נבדקת לאחרונה כדאי לבצע בדיקות שתן כללית ותרבית, תרבית זרע, בדיקת PSA, אולטראסאונד למפשעות, לאשכים ולדרכי השתן ובהתאם לתוצאות להחליט על טיפול. כפי שאתה מתאר זה מתאים לתסמינים של דלקת כרונית בערמונית או תסמונת הכאב הכרוני באגן- ובד"כ במצב זה לא מוצאים גורם זיהומי מובהק, והטיפול הוא כל מה שמונע ממך כאבים: שתיה מרובה של מים, המנעות מקפאין אלכוהול, שוקולד וגריינים אחרים.
תודה על התיחסותך המהירה! האם מה שתארתי:אפידימימיס מורחב מעט ורגיש,זה ווריקוצל?? PSA 19.3=7.13 29.3=4.59 29.4=3.42 26.6=3.62 U.S.בטן עליונה מנובמבר2011:תקין ללא אבנים תרבית זרע לא בוצעה אף פעם,תרבית שתן בוצעה בפברואר2012 -ללא ממצאים.אולטראסאונד למפסעות,אשכים ורכי שתן לא בוצע בעבר הרחוק היו אורולוגים שחשבו שיש התחלה של בקע לא כלוא בצד ימין אבל זה כנראה מזערי כי אורולוגית אחרת לא ראתה שבר. לאור הנ"ל את רואה מקום להמשך בירור של U.S. ותרבית זרע. בדיקות שמרגישות לי מביכות במיוחד. שוב תודה על תשובותיך התומכות!
בן 50 ,לחץ דם מאוזן 130/87 בשימוש עם אקספורג 80/5. בבדיקות אחרונות נמצא: פרוסטטה מוגדלת עם האדרה הטרוגנית,מרימה קרקעית שלפוחית גודל 4.6 4.2 4.7 נפח 48 שארית שתן 29 רקע:קושי במתן שתן(בעיקר בבוקר אבל לא רק בבוקר),לעיתים הקושי מלווה בכאב קל והזרימה חלשה מאוד בנוסף לתחושה של אי התרוקנות לפני כשבועיים התחלתי בטיפול אלפו קל XL (טיפול צמחי עם פרמיקסון לא עזר) מיד עם התחלת הטיפול חל שיפור בסימפטומים הנ"ל בימים הראשונים סחרחורת קלה, כרגע קיימת חולשה מתמשכת. בבדיקה עצמית של ל.ד נמצאו ערכים נמוכים 100-110/60-65 האם ירידת לחץ דם הינה זמנית ואמורה לחלוף או שיש צורך בייעוץ רפואי לבדיקת ירידת ל.ד? האם אפשר להסתפק בכדור אלפו-קל בלבד שהוריד את לחץ הדם במידה ניכרת כמעט כמו האקספורג'.היתכן ששימוש בכדור אחד (אלפו-קל) יחזיר את לחץ הדם לערכים נורמלים?
שלום רב, אלפא-קל אכן עשוי להוריד לחצי דם כתופעת לוואי.זה לרוב קורה אצל מי שכבר נוטל טיפול להורדת לחץ דם. אם סה"כ אתה מרגיש טוב ותסמיני השתן השתפרו, שווה להתייעץ עם הרופא המטפל שלך להפסיק את הטיפול ללחץ דם ולראות איך אתה מתאזן עם אלפא-קל בלבד. אם זה חמור יותר- אולי לנסות אומניק שעשוי להוריד פחות את לחץ הדם. למי שלא מסתדר- פשוט לא נותנים חוסמי אלפא, ואפשר לנסות טיפול צמחי בפרמיקסון או טיפול באבודרט להקטנת הערמונית. אם התרופות לא יעילות או תופעות הלוואי משמעותיות צריך לשקול ניתוח..
שלום בן 60 פלוס , בריא ופעיל , סובל מערמונית מוגדלת שפירה , psa קרוב ל-10 , psa עולה בעקביות ובהדרגה , לאחר ביופסיה (נמצא שלילי) , נוטל אומניק מעל 4 שנים , לאחרונה סובל מצריבה בהטלת שתן ובפליטה . נשקלה תרופת אבודרט אך חושש מנטילת התרופה עקב פגיעה אפשרית בזיקפה . האם פרמיקסון יכולה לעזור כתוספת לאומניק ? האם קימות תרופות יעילות נוספות ?
שלום רב, אם יש לך צריבה בשתן או בפליטה חשוב שבצע תרביות שתן ותרביות זרע לשלול דלקת , שאולי היא גם מקור לעלית PSA. אם הPSA שלך ממשיך לעלות והתרביות תקינות שווה לשקול ביופסיה חוזרת. לגבי אבודרט, הוא אמור להקטין את הערמונית ועשוי להוריד את רמת ה PSA, ונכון שיכולות להיות לו תופעות לוואי של ירידה בחשק המיני, אך לא כל מי שנוטל תרופה זו בהכרח סובל מהתסמינים. אבודרט לא משפיע על זקפה. פרמיקסון עשוי לעזור לתסמינים אך מדובר בתרופה צמחית ולא בתרופה קונבנציונאלית. אין שום בעיה ליטול אותה יחד עם אומניק.
לאור תוצאת PSA של 4.17 ולאחר בדיקה ידנית רקטלית תקינה להלן תוצאות בדיקת אולטרסאונד : כיס השתן - קיבולת טובה , דופן סדיר. ערמונית מוגדלת 66 סמ"ק לאחר התרוקנות שארית 101 סמ"ק . האם התוצאות הנ"ל מעלות חשד ממאירות בערמונית ? מאוד מדאיג .
תוספת נתון לשאלה ששאלתי - גילי הוא 60 שנה
שלום עדי. לגודלה של הערמונית אין כל קשר לסרטן הערמונית. מה שאתה מציין הוא גודל ערמונית מעט מוגדל מהנורמה אך רגיל לגילך. שארית השתן היא בינונית ואולי זה גם משהו שמשפיע על PSA. כדאי להתייעץ עם האורולוג שלך לשקול טיפול תרופתי לשיפור ריקון השתן. אם הבדיקה הגופנית שלך היתה תקינה מבחינת מישוש הערמונית, כרגע היתי רק עוקבת אחרי רמת ה PSA לאחר טיפול לשיפור ההשתנה.
אני בן 66. בשבוע הבא אני מתוכנן לעבור ניתוח ערמונית מוגדלת(גודלה כ-100 סמק)וגם ניתוח להסרת הידרוצלה.שאלותי: 1)מזה מספר חודשים אני מתקשה בזיקפה ובאותם המקרים שזה קורה אין לי שפיכה. מה הסיבות? 2) האם הניתוחים יסתמו את הגולל על סיכויים שזה ישתנה ? תודה
שלום שרון. לא ציינת אם אתה מקבל טיפול תרופתי בשל הגדלת הערמונית. -לחלק מהתרופות יש השפעה על התפקוד המיני והשפיכה. חשוב שתדע שלאחר ניתוח ערמונית ככל הנראה לא תהיה לך שפיכה או שהיא תהיה בכמות נמוכה (בשל הוצאת הערמונית שהיא מקור נוזל הזרע, ובשל העובדה שצוואר השלפוחית שלך יהיה פתוח וכך חלק /רוב נוזל השרע יחזור אחורה לשלפוחית). בד"כ ניתוחי ערמונית לא אמורים לפגוע בזקפה עצמה אבל יש באחוזים בודדים כאלו שמופיעה להם הפרעה בתפקוד המיני לאחר הניתוח. בכל מקרה למצב זה יש טיפולים משפרי זקפה בתרופות ,מכשירים או הזרקות.
לשאלתך: עד לפני כשנה נטלתי גם Avodart בנוסף לDebenline. מאז רק את השני כיוון שלא היה שיפור בגודל הערמונית. האם תרופה זו או שתיהן גרמו לקושי בשפיכה בטרם הערמונית הוסרה? שאלה נוספת: האם לאחר Turp אפשר לצפות לגדילה מחדש של הערמונית ובטווחי איזה זמנים ? תודה.
שלום רב, בן משפחתי בן 76, לפני 15 שנה סבל מגידול בשלפוחית, בוצע ניתוח ולאחריו במשך עשור לסירוגין טיפולי BCG בחמש שנים האחרונות לא היו טיפולים כי הביופסיות היו נקיות. בשלוש השנים האחרונות לא הגיע לאורולוג (בגלל בעיות טכניות, ביטולי תורים ושביתות, אמור לעשות ביקורת פעם בשנה. ב-2009 לבקשתינעשתה לו בדיקת PSA והתוצאה 6.3 האורולוג של בי"ח המליץ על בדיקת ביופסיה בקופה והאורולוג של הקופה אמר שבגילו זהו בדיקה קשה מדי ואין צורך. כיום כעבור 3 שנים בלבד ה- PSA עומד על 30! כשלאורך השנים ניתן לראותעלייה במדדים. הקפיצה העיקרית מאפריל השנה - כשהתוצאה היתה 12 וכיום כאמור 3 חודשים אחרי, התוצאה 30.19. אני אציין שהוא עבר ארוע מוחי בינואר השנה, ובביח איבחנו עצירת שתן לא ברור ממה. אורולוגית בביח אמרה שהערמוניתמוגדלת ולכן נתנו לו קסטרל. בבית הורנדו את הכדור כי העצירת שתן חלפה. הורדת הכדור התרחשה בערך באפריל, כלומר בדיוק בשלושה חודשים שחלפו בין הבדיקה היא לבדיקה האחרונה. אני מאריכה בפרטים כי אני מודאגת מהתוצאה ואני רוצה לדעת כמה דחוף ללכת לאורולוג והאם בדיקת ביופסיה הכחרית בגילו? הוא אחרי ארוע מוחי נוטל מדללי דם, מאוד כאוב בגוף ואני לא רוצה שיסבול מבדיקה כשמסתבר שהערמונית מוגדלת בגלל הגיל? זה הגיוני שהיא תגדל כך? אגב לאחיו היה סרטן בערמונית. אנחנו נלך לאורולוג בכל מקרה אבל התורים - תמיד לעוד חודשיים, וגם שאלה נוספת - האם במצב כזה צריך להחזיר את הקסטרל? הוא מוציא שתן אבל הבנתי שיכולה להישאר שארית גדולה וזה לא בריא. אודה לתשובתך.
שלום לך, ננסה לעשות קצת סדר בפרטים שציינת: בן המשחה בו אנו מדברים הוא גבר מבוגר בן 76, אחרי ארוע מוחי ובמצב כללי לא כל טוב לדבריך. בעברו סרטן בשלפוחית השתן כעת הפרעות ריקון השתן כול ארוע של אצירת שתן שהצריך קטטר ורמת PSA מאוד מוגברת( 30), עם סיפור משפחתי של סרטן ערמונית לאחיו. הבעיות עדדיות להיות שלוב של כמהדברים: גם בעיות בריקון השתן בעקבות הארוע המוחי, גם הגדלת הערמונית שיש לגברים בגילו, גם חשד גבוה לסרטן ערמונית ואולי אף מקור סרטני להפרעות ההשתנה בשלפוחית השתן. במצב זה ראשית כדי להקל על מתן השתן כן ממליצה לחזור לטיפול בקסטראל, בוודאי שבהקדם רצוי לבצע אולטראסאונד לדרכי השתן כדי לראות מה מצב כליות השלפוחית, גודל הערמונית ושארית השתן, וחייב לעבור בדיקה גופנית.אולי הוא יזדקק גם לציסטוסקופיה. נכון שבגיל המבוגר ביופסיות ערמונית לא מומלצות אך בחשד גבוה למחלה סרטנית, כדי לתת טיפול מיטבי זה רצוי. כדאי לקבוע תור לאורולג בהקדם- תמיד יש תורים שמתפנים- יש הרבה אורולוגים בכל הקופות בכל הארץ.. ובמקרים דחופים תמיד אפשר גם לפנות לחדר מיון.
שאני אגיע במקומו לאורולוג לקבל את ההפניי הלכל הבדיקות ואז כשכל הבדיקות יהיו אצלנו אני אכיע איתו לבדיק הגופנית? אנימנסה לחסוך ביקור אחד שלו, בגלל שיש לו בעיית ניידות כאמור אחרי הארוע ובכלל כל יציאה מהבית זה פרויקט. השאלה אם צריך את הבדיקה הגופנית לפני הא. סאונד או אפשר אחרי? גם בדיקת שתן הוא לא עשה והבנתי שצריך לבדוק גם את זה. הו אעשה רק בדיקות דם ומנסיון הרב הפעמים אתה מגיע לרופא מומחה ששולח קודם לבדיקות מעבדה וחבל. תודה על תשובתך המפורטת, עזרת לי מאוד להבין את הדחיפות.
עברתי ביופסיה לפני 5 ימים לאחר הבדיקה התחושה היתה טובה. היום אני עם כאבים עזים ובלתי נסבלים בפי הטבעת ובפין.משכחים אינם עוזרים.מה עושים ומה הגורם
שלום רב, כאבים באזור פי הטבעת ואיבר המין שכיחים בימים שלאחר הביופסיה. אם אתה לא מצליח להקל על הכאבים עם משככי כאבים רגילים ואתה מאוד סובל- יש לפנות לחדר מיון.
שלום רב, אני מושתל כליה כ-22 שנה, עומד לקרת החלטה לנתח את פרוסטטה מוגדלת, אחרי טיפול כושל עם תרופות.מה דעתך על ניתוח TUVP, האם הניתח מתאים לי יתר, משום שקיימים פחות סיבוכים בזמן הניתוח ואחריו. למה לא מבצעים אותו בבי"ח? תודה.
שלום רב, אין תשובה חד משמעית.. לגבי ניתוח אידוי הערמונית- עדין אינו נחשב לקו ראשון בטיפולים הניתוחיים המוצעים. כמו כל ניתוח גם לו עשויים להיות סיבוכים. יש בארץ מקומות פרטיים שעורכים ניתוחים אלו ואצל הרופא המיומן לרוב עם פחות סיבוכים. עדיין, דעתי האישית היא שעדיף לך לבצע ניתוח קונבנציונאלי TURP שהוא הכי מוכר ושגור, בודאי אצל אורולוג מומחה ומיומן בבית חולים מסודר, עם תמיכה לחולים מורכבים כמו מושתלים. כדאי לך להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך ולהגיע להחלטה מושכלת מה הכי מתאים לך.
אני בן 50 וערכתי בדיקת PSA שגרתית , הערכים שהתקבלו הם כדלקמן :במארס 5.24 במאי 4.69 ביולי 7.49 בדיקת שתן תקינה , בבדיקת אולטרסאונד נמצא גודל ערמונית 2.8X3.8X3.3 , התרוקנות ללא שארית שתן בדיקת אורולוג DRE תקין , BPH 45 GR האורולוג מציע לבצע ביופסיה , האם לא כדאי לשלול דלקת כרונית ואו לבצע TOTAL PSA לפני ? אני הבנתי כי "קפיצות" כאלה בערכים לא מאפיינות סרטן ערמונית האם כך הדבר נא תשובתך המפורטת ככל האפשר
שלום יהודה. אתה גבר צעיר עם ערמונית לא מוגדלת במיוחד ולכן ערכי ה PSA הגבוהים שלך מדאיגים. לא היתי ממתינה וכן ממליצה לך לבצע ביופסיות בהקדם.
תודה רבה על התשובה האם ה"קפיצות" בערכי ה PSA לא מצביעים על דלקת כרונית שאינה מאובחנת ע"י בדיקות השתן ? האם לא כדאי לקחת "קורס" של אנטיביוטיקה ולחזור על הבדיקה?
מוצר טיבעי חדש תוצרת מכון וולקני. של מישרד החקלאות מכיל 120 מרכיבים אנטיאוקסידנטים ואנטי דלקטיים ממשלת ישראל רשמה על זה פטנט בכל העולם לא נימכר בחנויות רק דרך סוכנים
עשיתי ביופסיה של הערמונית לפני 3 ימים. קיימתי היום יחסי מין והזרע היה אדום מדם! זה נורמלי? מסוכן?
שלום רב הופעת דם בזרע בעקבות ביופסיה זו תופעה מוכרת וידועה. לרוב זה חלוף לאחר מס' שבועות. היו צריכים להסביר לך על תופעה זו לפני הביופסיה.. בד"כ אין לזה משמעות, וזה חולף מעצמו. אם זה מחמיר או לא חולף אחרי חודשיים יש לפנות לרופא המטפל ולאורולג לבדיקות
האם לפני בדיקת דם psa יש צורך להפסיק גם פעילות ספורטיבית כמו הליכה נמרצת יומיומית למספר ימים
שלום רב, לרוב לפעילות גופנית כהליכה לא אמורה להיות השפעה על רמות PSA אבל רכיבה מאומצת מאוד על אופניים עשויה כן לשפיע. הכי חשוב לבוא "בריא" ולא בעת צינון או מחלת חום כלשהי. יש הממליצים להמנע ממגע מיני כיומיים לפני הבדיקה.
054054שלום ד"ר חתומי, OMNIC ,האם לקחת בבוקר לאחר הארוחה ע"פ העלון המצורף לתרופה ,או בערב לפני השינה?
שלום ד"ר חתומי, בבדיקת שתן לאחר שבוע שלקחתי אופלודקס 200 מ"ג פעמיים ביום בשל צריבה במתן שתן,כל הבדיקות NEG או NORMAL למעט בבדיקת LEUCOCYTES - U STRIP 25 MECRO L מה זה אומר? האם הדלקת עברה או שעדיין קיימת וצריך להמשיך באנטיביוטיקה ? אנא תשובתך , תודה.
שלום רב. אני סובלת זמן רב מתחושת לחץ בשלםוחית השתן, זרם לא חזק, נוטלת מקרודנטין בצורה קבועה למניעת דלקת ועדיין תחושת חוסר ההתרוקנות לא עברה. בבדיקה אצל אורולוג הציע שאנסה דווקא תרופה לגברים להפחתת לחץ בשם אומניק אוקאס 0.4 במשך מספר שבועות. האם ניתן לתת את זה לנשים?
שלום לך, זה נכון שעד כה תרופות מקבוצת חוסמי אלפא (אומניק, קסטרל ואוקס) ניתנו רק לגברים אך לאחרונה יש נסיונות לטיפולים אלו גם בנשים. צריך לבדוק אם מה שאת מתארת כתחושת "חוסר התרוקנות" היא לא בעצם "דחיפות". ואז אולי תרופה אנטיכולינרגית (כמו דטרוסיטול, ספזמקס או וסיקייר) תוכל לעזור לך. כדאי גם לבצע אולטראסאונד לדרכי השתן ולבדוק נפח שלפוחית ושארית לאחר התרוקנות. אולי שווה גם לשקול ציטוסקופיה לראות את השופכה והשלפוחית בצורה ישירה.
שלום, אני בן 21 ,היום שמתי לב שאיפה שהאזור בין הרגל לבין האזור של הפין יש סוג של עיגול קטן ,אם אני לוחץ על זה ,זה כואב .. בנוסף בימים האחרונים יש לי נטייה לקום מס' פעמים בלילה אם אם צורך של ללכת להתפנות.. חוץ מזה שלמיטב זכרוני לא היה לי את זה לפני כמה ימים.. מזה יכול להיות? האם יש סיבה להיכנס ללחץ?
גיל שלום, לא ניתן להבין מתאורך מה הממצא שאתה מתאר ולכן גש בהקדם לבדיקה אצל רופא! כדאי דם שתשלח בדיקות שתן לשלול דלקת בשתן וספר לו על תסמיניך- הוא יכול לאחר הבדיקה הגופנית להחליט אילו בדיקות נוספות אצה צריך ולתת לך טיפול מיטביץ.
שלום, לפי המאמר הזה שקראתי אני חושב שיש לי בעיה בפרוסטטה אבל אני לא בטוח. http://www.vesicare.co.il/%D7%A2%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%92%D7%93%D7%9C%D7%AA במידה ויש מה התרופה הרצויה ובאיזה תנוחה הכי רצוי ואפשר להשתין שיכאב פחות? אודה לתשובה.
שלום עידן, לא ברור איזה מאמר אתה מצטט כאן. אתה יכול לציין מהם התסמינים שלך ולפיהם ניתן לנסות לעזור לך. כדאי שתזכור שהפרעות במתן השתן הן לא רק בגלל הערמונית ויכולות לנבוע מסיבות רבות (דלקת בשתן, בעיות בשלפוחית, בשופכה ועוד ועוד..) ולכן רצוי גם לבצע בדיקות שונות ולהבדק אצל אורולוג. היות ולא צינת מה בדיוק מפריע לך איני יכולה לענות על שאלתך..
למנהלי הפורום שלום וברכה על פי נתונים סטטיסטיים סרטן הערמונית מהווה גורם סיכון משמעותי ביותר מבחינת האכלוסיה הגברית. בבדיקה שגרתית אצל רופא מומחה כמעט ולא נמסר כל מידע משמעותי ביחס למה שיכול המטופל לעשות בעצמו בתחומי הרפואה המונעת בכל הקשור בתזונה ובתוספים. בבדיקה ברשת מוצאים הרבה מידע שמכיל סתירות מהותיות כגון חשש דווקא ממולטי ויטמינים וזאת בניגוד לדעה הרווחת על דבר חשיבות הגורם הויטמיני והשוו למשל את התוסף המופיע בראש רשימת המניעה של חברת התוספים סולגאר עם המחקרים העדכניים המופיעים באתר פופולארי כויקיפדיה המלמדים דווקא על בעיה במולטי ויטמינים וכן ניכרת אי בהירות לגבי התרופה פינוסטריד ואי בהירות נוספת ביחס לכלכלת הזרע בחיי המין של הגבר. השאלה היא האם קיים נכון לעכשיו אורח חיים שמבחינה תזונתית והתנהגותית עשוי לצמצם באורח נקודתי ספציפי למחלה זו את סיכויי התחלואה אם מתכון כזה קיים אזי גם אם אינו מבטיח מניעה מוחלטת אלא שיפור יחסי, עדיין מן הראוי לפרסמו אם המתכון הזה אינו קיים, אזי התחושה היא שלנוכח סכנת הפגיעה באוכלוסיה רחבה והעלאת המודעות לנושאים כגון אחת מתוך תשע בסרטן השד - קיים חסך מסוים בנושא הערמונית והוא בגדר רשלנות של רשויות בריאות הציבור אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת בנושא תודה
שלום רב לאדון המלומד. העובדה כי לא כל הרופאים מעודכנים בספרות הרלוונטית ו/או אינם חולקים מידע כזה או אחר אינה רלוונטית לפורום זה. אם תעיין בתשובות שניתנות לשואלים כאן תוכל לקבל מידע רב ולהסיק הרבה מסקנות. אני מנסה לתת מידע רלוונטי ומעודכן ככל הניתן ובהתאם לספרות העדכנית, אבל גם לי יש מגבלות..ולכן- מה שחשוב הוא שתזכור שבכל זאת זהו אתר אינטרנט, ולמרות שמומחים עונים בו- אין הוא תחליף לשיחה פנים אל פנים עם רופא מומחה. אתה מאוד צודק בענין המידע הסותר שיש- כי זה בדיוק המצב. יש הרבה סתירות וגם הרבה וויכוחים בעולם הרפואה לגבי ויטמינים ותוספי מזון ותפקידם כמונעים או מרפאים מחלות, וגם לגבי תוספי מזון שקשורים להקלת בעיות בערמונית נמצאו חילוקי דיעות בתחום זה. כמובן שחלקן של חברות התרופות משמעותי בנושא זה אך לדיון מעמיק שכזה אין מקום בפורום הנוכחי שמטרתו לתת מענה קצר ונקודתי לבעיות בערמונית. אתה יכול להתייעץ עם כל אורולוג מומחה, עם דיאטנית,וגם מטפל הומיאופט או כל מי שתרצה- ולאסוף את המידע הרלוונטי לך.
שלום רב, בבדיקה האחרונה רמת ה PSA הנה 1.19 , ( בבדיקות שהיו בעבר גם רמת ה PSA היו נמוכות ) אני מטופל כרגע בכדורי אלפוזוסין 10 מ"ג לפניכן טופלתי בכדורי קסטרל 10 מ"ג , האמת שלא ראיתי אורולוג מזה כ שנתיים ימים או יותר , האמת שאני לא אוהב את הבדיקה אצל האורולוג שכרוחה בחדירה דרך פי הטבעת , השאלה אם אני יכול להסתפק רק בבדיקת ה PSA בלבד ולסמוך שהכול בסדר או שאני חייב להיבדק ע"י אורולוג בנוסף, ( רופא המשפחה מצידו לא הפנה אותי לאורולוג לאחר שראה את תוצאות הבדיקה )ברצוני לציין אני בן 56 וזה כ- 6 שנים או יותר אני סובל מבלוטת הערמונית המוגדלת. תודה, ירון.
שלום ירון. רמות ה PSA שציינת סה"כ תקינה לגילך, ואם לא ממש השתנתה בשנים האחרונות אין ממש מקום לדאגה. עדיין, ובעיקר אם יש לך קרובי משפחה מדרגה ראשונה כמו אח או אבא שחלו בסרטן ערמונית, יש מקום להבדק אצל אורולוג, כולל בדיקה גופנית שכוללת מישוש באצבע דרך פי הטבעת של הערמונית שלך. זו לא בדיקה כואבת ולמעט אי נוחות רגעית אין לך מה לחשוש ממנה. חשוב להבין שלא תמיד ה PSA הוא מדד מדוייק ושלעיתים דווקא במישוש הערמונית ניתן למצוא ממצאים חשודים שלא נראו בבדיקות המעבדה.
תודה על התשובה ! אבי אכן חלה לצערי בסרטן הערמונית בגיל 70 בערך , מה הסיכויים באחוזים שבדיקת ה-PSA לא משקפת את המציאות ומטעה , ומה הסיכויים שזה עובר בתורשה ?
הרופא החליט להוריד לי את הבלוטת ערמונית. האם אני אוכל להמשיך לקיים יחסי מין נורמליים? האם אוכל לגמור כמו עכשיו? תודה רבה
שלום משה. ניתוח הסרת הערמונית לא אמור לפגוע לך ביכולת לקיים מגע מיני תקין- כלומר זקפה ותחושת אורגזמה. אולם, ככל הנראה שבעקבות הניתוח לא תהיה לך שפיכה, או שהיא תהיה מעטה מאוד. עדיין לא תמיד זה פוגם בהנאה. דבר על כך עם הרופא המנתח שלך .
שלום רב, אני בן 58 ה psa נמצא בעליה מתמדת במהלך של כארבע שנים ויותר.אציין מס תוצאות של הבדיקה , בתאריך 4.4.11 7.73 ב-10.8.11 8.39 31.1.12 9.23 וכעת 10.7.12 10.73 אני נמצא במעקב מתמיד של רופא אורולוג. במהלך השנתיים האחרונות בוצעו לי שתי ביופסיות שהשניה רוויה ולא נמצא עדות לסרטן הרופא אומר לי שאני סובל כנראה מדלקת כרונית של הערמונית. התרופה היחידה שאני מקבל לעניין זה הינה קסטרל 5 מ"ג פעם ביום שהקלה לי באופן משמעותי את דחיפות מתן השתן (אני רוצה לקוות שהכדור עושה זאת) אין לי קשיים במתן השתן לכאורה הכל בסדר למעט זאת ש ה- psa מצוי בעליה מתמדת פשוט לא עוצר למנוחה ולא מניח לי ולשקט הנפשי. עד כמה אני צריך להיות מוטרד ומה ניתן לעשות תודה מקרב לב
שלום חגי, אכן לגילך, רמות ה PSA בהחלט מוגברות. עדיין, לדבריך עברת פעמיים ביופסיות רוויה (כלומר נלקחו פעמיים ביופסיות מרובות מכל שטח הערמונית) ועדיין לא נמצא מוקד סרטני שיכול להסביר את עליית ה PSA. חשוב שתבין שPSA הוא מדד ממש לא חד משמעי ואכן יש כאלה שאין ביכולתנו להסביר מה הסיבה האמתית לעלית PSAאצלם. אם יש לך הפרעות בהשתנה או דלקות בשתן זה גם יכול להשפיע כמו שדלקת כרונית בערמונית משפיעה, ועוד סיבות רבות. אין היום בדיקה חד משמעתית לבירור מדוייק : אפשר לנסות לבצע בדיקת PCA3 בשתן (יקרה ולא בסל), או אפילו MRI לאגן, וגם זה לא בטוח שיאשרו לך. כל עוד אתה במעקב מסודר ועקבי אצל אורולוג כולל גם בדיקות גופניות ומישוש הערמונית- אין צורך בדאגה מיותרת ,אלא להשאר עם "אצבע על הדופק"- כך שאם משהו פתאום משתנה- תמיד אפשר יהיה לחזור על הביופסיה.
אני בן 66 ונוטל אומניק אוקאס על בסיס יומי. לפני מספר חודשים נטלתי חצי כדור ויאגרה ממינון 60 מ"ג, לאחר כמחצית השעה חשתי בדופק לב מוגבר של 92 לדקה. האם דופק זה הוא תופעת לוואי של הכדור, או כתוצאה מהאומניק היומי שאני נוטל. מאז אני חושש לקחת כדור זה. אבקש את התיחסותך.
שלום אלון, לא ציינת שנטילת אומניק בלבד גרמה לך לתופעות לוואי, כך שניתן לייחס את התופעה שציינת לנטילה משולבת של אומניק ושל ויאגרה. ואכן יש הזהרה בעלון לצרכן, וגם הרופא שלך היה צריך לציין בפניך, שיש להמנע מנטילת שני כדורים אלה יחד. אגב לויאגרה אין מינון של 60 מג' (יש 25 מג, 50 מג' או 100 מג) וגם הכדור עצמו ללא קשר לתרופות אחרות יכול לגרום לתופעות אלו. תמיד ניתן לנסות מינון נמוך יותר, ואם עדיין יש תופעות לוואי לא להמשיך בטיפול ולפנות לאורולוג - יש דרכים נוספות לשיפור תפקוד מיני, אולם זה לפורום אחר..
שלום ד''ר אני נוטל כדורי אלפוזוסין אי אר 10 מ"ג מזה מספר חודשים,הכדורים נרשמו לי על ידי אורולוג,בשל הסיבה של הגדלה שפירה של הערמונית ומתן שתן לילי תכוף,(בזמן השינה)ועלי יהיה לקחת את התרופה כל חיי. שאלתי: האם עלי לעבור בדיקות תקופתיות כגון,תפקודי כבד,כליות או כל בדיקת דם או שתן,לבדוק אם אין נזק מצטבר עקב התרופה??
שלום רב דניאול תמיד כדאי לעבור בדיקות תקופתיות, ובוודאי כשנוטלים תרופה. גם הגדלה שפירה של הערמונית יכולה להגורום להפרעות בתפקוד כליתי ולאו דווקא התרופות. ולכן רצוי שתערוך את הבדיקות: שתן כללית ותרבית, רמת קראטינין, גלוקוז ו PSA בדם. אולטראסאונד יכול לתת מידע על מצב הכליות וגודלה של הערמונית.
שלום רב. אני סובל מעצירות ודלקות במערכת העיכול מעל 8 שנים עשיתי כל הבדיקות ולא רואים כלום ויש לי כל התסמינים האילו . האם אני סובל מהגדלה יתר ודלקות או מה שהוא בבלוטת הערמונית ?לחץ תמידי כבד בחלק התחתון של הבטן איפה שלפוחית השתן .קושי להתחיל בהטלת השתן. זרם שתןחלש. מתן השתן אורך זמן רב יותר, או שהוא מפסיק ומתחיל מחדש,לסירוגין. טפטוף לאחר סיום מתן השתן. צורך להטיל שתן לעיתים תכופות במשך היממה, למרות שהכמות הכוללת קטנה. צורך להטיל שתן במשך הלילה, דבר שלא היה בעבר. נא נחוץ לעזרה תודה
שלום לך שלמה, מה שאתה מתאר יכול הלתאים להרבה הפרעות: דלקת בשתן, דלקת בערמונית, הגדלה שפירה של הערמונית זיהום בשופכה, מחלת אבנים בדרכי השתן- אבל גם להפרעות במערכת העיכול, כמו דלקות מעיים חוזרות, עצירות וכדומה. היות ולדבריך אתה סובל מהפרעות במערכת העיכול- זה אכן יכול להשפיע מאוד על מערכת השתן. מה שחשוב הוא לראות שאתה מטפל בבעית הבסיס באופן מיטבי- נמנע מעצירות, מטפל בדלקות המעיים ומשנה את התזונה שלך בהתאם. אם התלונות הופכות להיות קשורות לשתן בלבד חשוב לבדוק אם אין לך דלקת, לבצע אולטראסונד. לא ציינת את גילך, אבל מגיל 50 ומעלה גם הגדלה פשירה של הערמונית יכולה להפריע לריקון תקין ולכן רצוי להבדק אצל אורולוג ולקבל ממנו טיפול תרופתי שישפר לך את מתן השתן.
עשיתי תרבית 4 כוסות, ממצאים: VB1 תרבית שתן שלילית VB2 תרבית שתן שלילית לא הצליחו להוציא נוזל פרוסטטה לכן לא נעשה כוס של נוזל. VB3 תרבית מזוהמת נמצאו לפחות 3 חיידקים ולא צויינו איזה (יש לציין שהתחתון נגע בקצה הפין לפני ההשתנה אז אולי היא זוהמה על ידי המגע) האם יש לחוזר על הבדיקה? או זה מספיק כדי לוודא שיש או אין חיידק. תודה.
שלום רב, בהחלט מה שאתה מתאר זו בדיקה לא מדויקת ושלא ענתה על השאלה שנשאלה- האם ואיזה חיידק יש לך בערמונית. תמיד כדאי לחזור על בדיקה כדי להיות בטוח, אבל- לא תמיד ניתן לזהות חיידקים בצורה מלאה גם בבדיקה כזו, וגם אם היא נעשית בצורה מדוייקת ותקינה. לכן כדאי להתייעץ עם הרופא ששלח אותך ומכיר את הסיפור שלך לגבי ההמשך ובהתאם לתסמינים שלך.
אבא שלי מאושפז עקב הגדלת פרוסטטה, אמרו לו שצריך להיות 3 שבועות עם הקטטר מה זה אומר והאם זה הגיוני? אשמח לתשובה תודה.
שלום לך דוד, לא ברור לי מה היתה הסיבה להחדרת קטטר אבל אם היתה לאביך אצירת שתן בגלל הערמונית המוגדלת זו אכן סיבה משמעותית. בד"כ משאירים קטטר לתקופה קצרה- ואמורים לתת לו טיפול תרופתי כדי לשפר לו את הטלת השתן, בהמשך, לאחר הוצאת הקטטר. עליך לקבל הסבר מהרופאים שטיפלו בו לגבי המשך הטיפול.
האם אפשר לקבוע את גודל הערמונית, בלי בדיקת האצבע... אלא באולטרסאונד/הדמייה וכדומה, כדי לדעת אם הגיע זמן לנתח?
ראובן שלום רב, לא גודלה של הערמונית יקבע אם אתה צריך ניתוח להסרתה. זה נכון שבעזרת בדיקת אולטראסאונד ניתן להעריך את נפחה של הערמונית אך שוב- זה לא מה שיקבע את הצורך בניתוח. לגודלה של הערמונית גם אין קשר לדרגת תסמיני הפרעה בהשתנה. כלומר, יכול להיות גבר שיש לו ערמונית קטנה מאוד אך סובל מהפרעות משמעותיות במתן השתן, שלא מגיב לתרופות ולכן זקוק לניתוח, ולעומתו- גבר אחר עם ערמונית גדולה יחסית בנפחה, שכלל לא מוטרד מכך ומטיל שתן ללא הפרעה כלל. ולכן- ההמלצה היא לבוא להבדק אצל אורולוג גם כדי לדווח אם יש בעיה במתן השתן ולקבל עליה טיפול, וגם לעבור בדיקה גופנית (בדיקת אצבע) לא רק לצורך הערכת הגודל של הערמונית, אלא גם הערכת המרקם ששלה- כדי לשלול במישוש הימצאות חלילה של מוקד החשוד כסרטני. בוושאי ובוודאי שבדיקה זו חשובה בגבררים שיש להם קרובי משפחה מדרגה ראשונה כמו אח או אבא שחלו בסרטן ערמונית, שכן הם בקבוצת סיכון. אם יש הפרעות השתנה מציקות, שניסית לטפל בהן בתרופות והתרופות לא הועילו, או שהיו לך תופעות לוואי משמעותיות מהתרופות- אזי ניתן לשקול ניתוח להסרת הערמונית. כאן לגודל הערמונית יהיה חשיבות בקביעת הגישה הניתוחית: ערמונית גדולה בנפחה מומלץ להוציא בניתוח פתוח דרך הבטן, ואילו ערמונית קטנה בנפחה ניתן להוציא ללא פתיחת הבטן, דרך השופכה.
שלום לד"ר שירה . אני עברתי ניתוח tuip לפני חודש וחצי.לאחר שלוש שבועות עשיתי בדיקות שתן והיו לויקוציטים 500 ואריטרוציטים 25 תרבית שלילית,מאז אני מקבל אוגמינטין לפי המלצת הרופא. אני מרגיש לאחץ באזור הערמונית, צריבה וכאב במתן שתן ויש גם כאבי בטן העם זה נורמלי ? וכמה זמן בדרך כלל החלמה לאחר ניתוח מסוג זה .תודה מראש.
שלום רב, תחושת לחץ ואי נוחות במתן השתן, וגם דלקת בשתן - הן מצבים מוכרים ושכיחים לאחר ניתוחי ערמונית, לכל הסוגים. לא ציינת מדוע עברת דווקא TUIP. אם באמת עברת TUIP כלומר רק "חתכו" בתוך הערמונית ולא ממש הסירו חלק ( ה - I = INCISION, בהבדל מ TURP- בו ה R מייצגת את המילה RESECTION, חיתוך). אוגמנטין זו אנטיביוטיקה חזקה למדי, לצערי פחות טובה לדלקות בשתן- אלא אם היא נתנה על סמך תרבית. רצוי שתחזור על בדיקות השתן לאחר סיום הטיפול ותקפיד לשתות מספיק מים, ולקחת משהו נגד כאבים, זה בד"כ מסתדר מעצמו. אם לא- חשוב לדבר עם המנתח ולשקול האם יש צרוך לבצע ציסטוסקופיה כדי לוודא שאין לך חסימה חוזרת מהערמונית שעשוייה להצריך ניתוח חוזר.
תודה על התשובה ! עברתי ניתוח TUIP ללא כריתת הערמונית.הסיבה לניתוח הייתה זרימת שתן איטית עם עצירות ,על סמך בדיקות ציסטוסקופיה,אורודינמיקה,ובדיקות זרימה הוחלת על ניתוח להרחבת צוואר השלפוחית. לאחר שבוע הרגשתי כבר הקלה בכאב אך לאחר מספר שבועות חזר הכאב ולאחץ באגן באזור הערמונית וצריבה במתן שתן תרבית שלילית .העם הרגשה הזאות תהליך נורמלי של החלמה?
שלום דר שירה תודה על תשובתך , אשמח לדעת אם כן מה רמת הPSA האמיתית שלי אם כך? כאמור יצא 0.22 , האם אני יכול להמשיך לנטול התרופה? אני בן 41 נוטל אותה 7 שנים 2-3 בשבוע ולא כל יום.מצב תשובתך:"שלום רב, בגילך אין צורך לבדוק PSA אלא אם יש לך קרוב משפחה כמו אח או אבא שסובלים או סבלו מסרטן ערמונית. יש לזכור שטיפול בפרופציה עשוי לשנות את הרמות האמיתיות של PSA בדם, אבל סה"כ מה שציינת זו רמה תקינה"
שלום שוב, איני יודעת אם בדקו רמות PSA תחת טיפול ב"פרופציה". כן בדקו רמות PSA לגברים שמטופלים בשל הפרעות השתנה עקב הגדלת הערמונית ב"אבודרט" שמכילה את אותו חומר פעיל רק בריכוז של 0.5 מג'. הראו שלמעשה טיפול כזה מוריד מלאכותית את רמות ה PSA בחצי. כלומר אם כעת נמדד PSA של 0.5 אזי הרמה האמיתית תהיה כנראה קצת יותר מ-1. כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, זה לא כל כך רלוונטי בגילך באם העדר סיפור משפחתי של סרטן ערמונית. תמיד אפשר להפסיק את הטיפול ולעקוב אחר רמות ה PSA כדי לראות לאיזו רמה הן מגיעות.
שלום בן 41 נוטל פרופציה 1 מג פיניסטריד 7 שנים למניעת התקרחות האם תקין תוצאת PSA 0.22 ng/ml
שלום רב, בגילך אין צורך לבדוק PSA אלא אם יש לך קרוב משפחה כמו אח או אבא שסובלים או סבלו מסרטן ערמונית. יש לזכור שטיפול בפרופציה עשוי לשנות את הרמות האמיתיות של PSA בדם, אבל סה"כ מה שציינת זו רמה תקינה.
בן 51 בריא בדרך כלל אחרי השתנה נשארו לי עוד טיפות .אחר שתיה הייתי מרגיש לחץ בשלפוחית ודקירות בשלפוחית ורצון להשתין מהר תוך זמן קצר מהשתיה ,והיה יוצא הרבה פיפי, לא מעט.אולטרסאונד כליות ודרכי שתן תקין לגבי כליות ושלפוחית ,אבל לגבי ערמונית התוצאה -בגודל 3.8*4.4*4.2 ס"מ מוגדלת עם לחץ על קרקעית השלפוחית .בדיקת דם PSA= 0.77( נורמה פחות מ4.0 ) .הופנתי לאורולוג., התור עוד הרבה זמן ,עד אז אשמח לדעתך . המון תודה
שלום גילי, התלונות שלך יכולות לקרות מהגדלת הערמונית אך גם מדלקת. זה משהו שרבים מבני גילך סובלים ממנו והוא כמובן בר טיפול. מה שציינת הוא סה"כ בדיקה תקינה, לגילך זה נפח סביר של הערמונית. לא ציינת אן בדקו לך שארית שתן לאחר התרוקנות. ה- PSA תקין. עדיין יכול להיות שיש לך דלקת שגורמת לתסמינים- יש לבצע בדיקת שתן. בכל מקרה אם אתה מתקשה להתרוקן עליך להבדק אצל אורולוג והוא יוכל להתאים לך טיפול תרופתי שישפר לך את איכות ההשתנה.
שלום רב בעלון המצורף לתרופה ישנה אזהרה משתיית יין ואלכוהול, האם זו הוראה גורפת ומוחלטת, השאלה בעיקר היא ל שתיית יין לקידוש בשבת או כוסית אלכוהול פעם בשבוע מצפה לתשובה יולי
שלום רב, אין לשלב בין טיפול תרופתי לאלכוהול. אם מדובר רק בכוס הקידוש או בכוס אלכוהול אקראית- איני רואה סיבה לדאגה. פשוט כמובן לא לשתות את הכדור בסמוך לשתית האלכוהול.
שלום, אני בן 30, בעקבות זה שיש לי צורך להתפנות לשירותים הרבה פעמים וללא יכולת דיחוי נשלחתי לבדיקת uroflow. תוצאות הבדיקה שלי הם: TQ 36 TQ max 21 Qmax 9.1 ml/s Qave 6.4 ml/s Vcomp 229 ml מה המשמעות של תוצאות הבדיקה? (ברור לי שהתוצאות לא תקינות) ובנוסף, כשעה לאחר הבדיקה הייתי צריך לשירותים עוד פעמיים, כלומר לא התרוקנתי לחלוטין תודה
שלום רב, בדיקת זרימת השתן שביצעת מראה ששיא הזרימה שלך עומד על 9 סמ"ק לשניה (קצת איטי- עדיף מעל 10-15 סמ"ק לשניה), בנפח של 229 סמ"ק, שזה כלל הנפח שריקנת בבדיקה. לגבי שארית- זה שהלכת שוב לשירותים לא מחייב שארית משמעותית, יכול להיות שזה רק מתוך תחושת דחיפות. שארית צריך למדוד עם אלטראסאונד. צריך להמשיך בירור מדוע יש לך הפרעה בריקון השתן- דרך אורולוג שיבצע בדיקות נוספות כולל בדיקות שתן, הדמיה ובדיקה גופנית.
אני בן 59. נטלתי Cymbalta עבור פיברומיאלגיה ונוירופתיה. זה עזר אולם הצטרכתי להפסיק בגלל עצירת שתן. PSA 1.32 ושתן שלילי. ערמונית אינה מוגדלת לפי בדיקה. רופא הפנימי שמע ש-permixon יכול לעזור עם הבעייה של עצירת שתן. מה דעתך?
שלום לך אליעזר. ככל הנראה אצירת השתן שאירעה לך היא עקב הצימבלטה- זו תופעת לוואי מוכרת. אם אין לך הפרעות בהשתנה מאז שהפסקת את התרופה לא בטוח כלל שאתה צריך טיפול כלשהו, למרות שנכון שבגילך הערמונית יכולה להתחיל לגדול ולהפריע לזרימת שתן תקינה. פרמיקסון היא תרופה צמחית שיכולה להקל על תסמיני השתנה, אך לא בהכרח למנוע אצירות שתן בעתיד. אם ההשתנה שלך בעייתית כדאי להבדק אצל אורולוג ולקבוע אם מגיע לך טיפול תרופתי מסודר עם חוסמי אלפא כמו קסטרל או אומניק . באם עדיין תסבול מאצירות שתן חוזרות כנראה לבסוף תזדקק לניתוח הסרת הערמונית.
נכון. אצירת שתן היתה בגלל הצימבלטה והיא הפסיקה אחרי שהפסקתי לטול אותה. השאלה היא האם פרמיקסון תעזור לי ותמנה אצירת שתן אם אחזור לטול צימבלטה?
שלום, אני עם דלקת בערמונית, עשיתי לפני כמה ימים את תרבית 4 הכוסות, אך בגלל כאב גדול בזמן שנעשתה עיסוי הערמונית הופסק לאחר כמה שניות, מה שנעשה בעצם זה כוס שתן ראשון,כוס שתן שני, כוס שלישית לא הוציאו נוזל ערמונית , שתן שלישי(כוס רביעית) כן היה בקצה הפין מעט נוזל ערמונית והשתנתי לתוך הכוס. כלומר נעשו 3 מתוך 4 הכוסות. האם עליי לעשות את הבדיקה שוב פעם? או זה מספיק לתת אינדקציה אם מדובר בדלקת חיידקית? בנוסף אני כבר 6 שבועות ללא אנטביוטיקה כי האורולוג אמר לא להיות עם אנטיביוטקיה בזמן הבדיקה כדי שתצא אמינה. האם זה לא בעייתי אם מדובר בחיידק ? תודה רבה.
שלום רב, אכן לקראת הבדיקה שביצעת עדיף להיות ללא אנטביוטיקה. כדיא לך לחכות לתוצאות הבדיקה שכן שלחו כדי לראות אם יש צורך לחזור עליה אתה יכול להשתמש בנוגדי כאבים לפי צורך
שלום רב, לאחר כמה ימים עם קסטרל לשיפור מתן שתן בדלקת לא זיהומית של ערמונית, הופיעה תופעת לוואי של כאב בחזה ותחושת חסר דופק (כלומר כאילו חסרה פעימת לב אחת לפרק זמן). האם תופעת לוואי כזו של "חסר פעימה" מוכרת בשימוש בתרופות מסוג זה ? אמור לנסות אומניק בהמלצת האורולוג. במידה שהתופעה תחזור גם שם או תופעת לוואי משמעותית אחרת, האם יש עוד אופציות לתרופות אחרות להשגת האפקט הרצוי ? מקבל במקביל פרמיקסון.
שלום לך אביעד. כל התרופות מקבוצת חוסמי אלפא (אומניק, קסטראל , טמסולין היטרין ועוד) עלולות לגרופ לתופעות לוואי של שינויים בדופק או לחצי הדם. אם זה מופיע אצלך גם בטיפול באומניק(שאמורה לעשות פחות תופעות כאלה9- פשוט אל תיקח אותן! מקווה שהטיפול בפרמיקסון יקל עליך. אתה יכול לנסות גם משהו נוגד דלקת וכאבים
שלום אני בן 32, משקל וגובה תקינים בריא בדכ אבי פיתח בעיות עם הערמונית סביב גיל 45 ולאחרונה עבר ניתוח לכריתת ערמונית (כיום בן 70) הגדלה שפירה. איך אני יכול לדעת אם אני מפתח גם הגדלה של בלוטת הערמונית? מה הסימפטומים לכך? יש משהו שיכול להעיד או שינויים כלשהם שאנשים שסובלים מערמונית יכולים לחלוק? האם אני אדע שיש לי בעיה בערמונית רק ביום בו אסבול מעצירת שתן (חלילה וחס!!) ואצטרך קטטר ואז אגלה שיש בעיה...או שאני יכול לדעת עד לפני אם אני הולך לקראת סוג של בעיה שכזו קראתי מחקר שגברים מקריחים נמצאים בקבוצת סיכון ואכן אבי קרח ואני הולך בעקבותיו (-: זה לא שאני היסטרי או משהו - רק מבקש לדעת תודה לעוזרים
שלום רב, כל גבר מגיל 50 ומעלה עשוי לחוות הגדלה שפירה של הערמונית, מתוקף שינויים פיזיולוגיים טבעיים שקורים בגוף. אי אפשר לדעת מי יסבול ומי לא. התופעות של הגדלה שפירה של הערמונית הן בד"כ הפרעות במתן השתן כמו זרם חלש, קושי בהתרוקנות, קימות בלילה להתרוקן וכדומה.לא חייבים לחוות אצירת שתן ממשית, אבל זה יכול לקרות. לחלק מהגברים יהיו גם הפרעות בתפקוד המיני כמו ירידה בזקפה ובחשק. ע"פ מה שציינת אתה עדיין צעיר בשביל כל אלה..:-) אם תשמור על אורח חיים בריא עם פעילות גופנית מסודרת, הקפדה על תזונה נכונה והמנעות מעישון ואלכוהול -רוב הסיכויים שלא תחווה בעיות משמעותיות. בכל מקרה- לא כל התלונות בשתן מקורן בהגדלת הערמונית והן יכולות להופיע גם בגברים צעירים יותר (וגם בנשים) אז אם משהו מהנ"ל קורה ומציק לך- פשוט גש לבדיקת אורולוג והוא יפנה אותך לבדיקות לפי צורך ויקבע אם יש מקום לטיפול כלשהו.
לפני 3 חודשים לאחר חיכוך איברים עם בחורה ללא חדירה התחלתי לסבול מתכיפות משתנה בשתן ותחושת חוסר התרוקנות ללא צריבה. התופעות השתפרו עם הזמן אך עדיין קיימות ומציקות, בימים של מאמץ גופני בזמן העבודה איני סובל כלל. כמו כן בזמן פליטת זרע קיימת לעיתים צריבה קלה שלא הייתה לפני המקרה. כמה ימים לאחר המקרה פניתי לאורולוג שנתן לי זריקת רוצפין+4 כדורי אנטיביוטיקה באופן חד פעמי, אחרי שבוע ביצעתי בדיקת שתן כללית שיצאה תקינה. לפני חודש ביצעתי בדיקת שתן כללית+תרבית שתן+אולטרסאונד+STD 7 למחלות מין, הכל יצא תקין. כרגע מטופל שבועיים בפרמיקסון פעמיים ביום ללא הטבה, נאמר לי ע"י האורולוג שאלו תסמינים שקיימים אחרי הדלקת ואין מה לעשות. כיצד ניתן להתגבר על הבעיה ?
שלום רב, יכול להיות שעדיין יש לך תסמינים של דלקת גם אם אין ממש זיהום פעיל. מה שצריך הוא למצוא דרכים להקל על התסמינים- להמנע מחומרים מגרים לצריבה או דחיפות כמו קפאין אלכוהול ושוקול, להקפיד על שתית מים מרובה ונוגדי כאבים, ולהמתין בסבלנות שזה יחלוף. אם יש החמרה רצוי לשלוח שוב בדיקות כמו תרבית שופכה או תרבית זרע.
ראיתי בפורום הנכבד שאלה על פרופציה 1 מג וחשש לסרטן הערמונית שאלתי די דומה, אני מעל 40 ונוטל שנים את התרופה פרופציה , אין לי תןפעות לואי של פיריון ומיניות שאני מתיעץ עם רופאי עור הרופאים מבקשים להביא לידי ידיעתי על תופעות לואי של פיריון ואיכות זרע, אך שאני שואל על חשש לסרטן הערמונית התשובה היא "לא ידוע," אני נהנה מהתרופה לשמירה על השיער )אך חושש מאוד לסרטן הערמונית !!!מצאתי באינטרנט ואני יודע שזה לא מדעי לחפש באינטרנט אלא תמיד עדיף יעוץ אישיף את האזכור הנל על פרופציה( האם תוכל להסביר לי ולהדריך אותי אם אני יכול לנטול את התרופה ללא חשש מסרטן הערמונית? לתשובתך אודה מאוד, מצב הפיסקה: התרופה ניתנה במטופלים עם סיכון לפתח גידול כטיפול מונע. בחלק מהחולים אובחן גידול ממאיר יותר (Gleason גבוה יותר). בין ההסברים כך מציינים שהתרופה הפחיתתה גודל ערמונית ולכן הביופסיה יכלה יותר לאבחן גידול עם גליסון גבוה יותר. ישנם מאמרים המשתמשים בתרופה כטיפול במסגרת מרכיבי טיפול הורמונלי. בברכה, דויד
שלום רב, פרופציה ,כמו אבודרט מקבילתה במינון אחר- מכילה חומר מקבוצת מעכבי 5 אלפא רדוקטז, שעוזר בהורדת רמת הטסטוסטרון הפעיל בערמונית.תרופה שעוזרת להקטנה הערמונית בגברים בהם יש הפרעות השתנה בשל ערמונית מוגדל. היו מס' עבודות שניסו לבדוק האם לתת תרופה זו גם כמניעה לסרטן הערמונית,ובעבודות אלו הראו שהיו מס' אנשים שבמהלך המחקר ונטילת התרופה כן התגלה בהם סרטן הערמונית,אך לא יותר מבד"כ. ובאלה שכן גילו סרטן במקרים רבים הוא היה סרטן משמעותי יותר. כלומר -לא שהתרופה גרמה לסרטן, אבל במי שכן גילו אצלו סרטן, הוא היה בדרגה משמעותית יותר. ולכן לא ניתן להשתמש בה כתרופה למניעת סרטן, אבל מצד שני לא היא הגורם לסרטן! מה שחשוב מבחינתך הוא להבין אילו תופעות לוואי עשויות להיות, ולא לשכוח שככל שאתה מתקרב לגיל 50 יש צורך במעקב כולל בדיקה אצל אורולוג ובדיקות דם ל PSA- בעיקר אם יש לך במשפחה קרובים כמו אח או אבא שחלו חלילה בסרטן ערמונית.
שלום ד"ר חתומי ענית לשואל רק בנושא העדויות הקליניות על שיטתם, כפי שגם הגבלת את תשובתך באותו יום (12 ליוני) לשאלתי מ 1 ליוני על שיטת גת גורן. האם תוכלי גם להתיחס לנושא של הרציונל? שאלותי בנושא הרציונל היו: 1. האם יש חוקרים אחרים עד היום שאישרו את הריכוז הגבוה של הטסטוסטרון בערמונית מוגדלת? 2. אם כן, ההסבר שנתנו לכך גת וגורן ניראה לך הגיוני? 3. אם הכל נכון והגיוני, איך יתכן שעד עכשו לא עלו על כך? 4. האם שיטת הטיפול גת-גורן סבירה והגיונית (גם אם עדיין לא הוכחה ניסיונית)? אודה לך מאד אם תתייחסי הפעם לנושא הרציונל (לפי הסדר). יורם
אבי נמצא בבית חולים לאחר ניתוח מעיים. יש לו מחלת פרקינסון ממנה הוא סובל והוא בן 77. יש גם בעיית פרוסטטה. באופן כללי הוא סובל מבעיית לחץ דם נמוך ומטופל בגוטרון. בבית החולים באישפוז עכשיו החליטו לטפל גם בפרוסטטה והוא החל לקבל טיפול. מסתבר שקיבל כדור בבוקר כל בוקר ולחץ הדם שלו נמוך מאוד 75.50 והוא6 לא מסוגל אפילו לשבת.הבנתי שכדור זה צריך לתת רק בערב. מוזר שיודעים שיש לו ביעת לחץ דם וזה מה שנתנו. ממחר אמרו שיתנו לו כדור אחר (לצערי איני זוכרת את שמו)שיטפל בפרוסטטה בלי להוריד לחץ דם. האם יש דבר כזה? למה לטפל בפרוסטטה אם יש כל כך הרבה דברים אחרים?
שלום רב איילה, איני מתיימרת להבין מדוע החלו לטפל בבעית הערמונית של אביך, אלא אם היו לו הפרעות בהתרוקנות (שיכולות להיות בשל גילו או בשל הניתוח שעבר במעיים, אבל גם בשל מחלת הפרקינסון). יש תרופות שמשפרות את זרימת השתן וריקונו אך גורמות לירידה בלחצי הדם ובהחלט יש צורך להתאים לו טיפול שלא יחמיר מצב אחר. מה שחשוב הוא האם הוא מתרוקן טוב- ואם אינו זקוק לתרופות לצורך כך. אם כן ניתן להתאים לו משהו שיעזור בלי לשנות לחצי דם. אם אינו מתרוקן טוב אך במקביל אינו יכול לקחת תרופות כי תופעות הלוואי קשות- יש צורך לשקול ניתוח לערמונית. רצוי לדבר עם הרופאים המטפלים שלו להבין מהם בדיוק מה היתה הבעיה ומה ההצעות לפתרון. בעת אישפוז בבי"ח יכול להגיע אליו למחלקה יועץ אורולוג מתוך בית החולים- הם צריכים לבקש זאת.
שלום אני בחור בן 41 בדרך כלל בריא. משקל תקין 64 קג גובה 1.77. בדיקות דם תקופתיות לפני חודשיים תקינות לחלוטין - ספירה, כימיה, שתן, סוכר וכו'. בדיקת PSA לפני 7-8 חודשים = 2.3. לאבא שלי אבחנו סרטן הערמונית בגיל 68 והומלץ שגם אני אבדק מגיל 40. האורולוג בקופה גם בדק לי את הערמונית במישוש והגודל היה תקין לפני 7-8 חודשים. מזה כ 3-4 חודשים שמתי לב שזרם השתן שלי נהיה מאוד איטי בערך חצי מהזרם שהיה עד כה בעבר. החלטתי השבוע למדוד את זה לקחתי כלי עם מדידה והשתנתי לתוכו את הקטע הכי מהיר בזרם ( ה 10 שניות באמצע הזרם הכי מהירות ). המהירות המקסימלית שיוצאת היא 8-10 מל לשניה ( משתין כ 80-100 מיליטר ב 10 שניות של השיא ). עד לפני כמה חודשים הזרם שלי היה בעוצמה ולדעתי בערך כפול. האם זה מטריד? איזה בירור צריך לעבור בנושא זה ומה סביר להניח הסיבה? תודה
הערה עשיתי היום בדיקת שתן - תקין לחלוטין PSA חוזר 2.45 כזכור לפני חצי שנה 2.3 לפני שנתיים 1.7 אני בן 41. תפקודי כליות תקין. תודה
שלום אייל, לא נראה לי שיש לך בעיה בזרימת השתן, וזה מושפע בעיקר מנפח השתן שיש לך להוציא. בגילך לרוב לא צריכה להיות הפרעה של השתנה מכיוון הערמונית אך יש סיבות שונות אחרות לשינויים בזרימה. אם אתה מוטרד פשוט גש לאורולוג לבדיקה גופנית ואצלו גם תוכל לעבור בדיקת זרימת שתן אמיתית ונכונה UROFLOWMETRY וגם US לדרכי השתן לפי צורך, והוא יוכל להתאים לך טיפול. אין לכך כל קשר עם סרטן- אם מזה אתה חושש. פשוט תמשיך להיות במעקב כולל בידקה גופנית ו PSA אחת לשנה
למי שסובל מדלקות בפרוסטטה ויש לו פי סי אי גבוה בימקום אנטיביאוטיקה שלא תמיד עוזרת קפסולות שמן טיבעי בעל מרכיבים אנטיאוקסידנטים ואנטידלקטי לא נימכר בחנויות
האם אפשר לקבל פרטים על תכשיר של מכון מוולקני
תיפנה אלי באופן פרטי. תקבל הזבר מפורט שלח לי את האימייל שלך. ותקבל את כל הפרטים על המוצר [email protected]. 0545970677
ד"ר שירה שלום רב.אני בן 65 ועברתי לפני כ 4 שנים ניתוח בשיטת turp ולצערי לא חל שינוי בתדירות מתן השתן.הרופא המטפל טוען שיש לי שלפוחית רגיזה .קיבלתי טיפול כדורי אך ללא שינוי.לאחרונה אני במעקב בנושא כיס מרה ונמצא: פעם שהערמונית במשקל 28 גרם עם מוקדים אקוגנים מרובים בתוכה. לאחרונה נמצא שלפוחית שתן בעלת דופן סדיר ללא ממצא פתולוגי והערמונית בגודל 3,6x 3.1 ס"ע היסתדויות. אודה לך מאוד אם אוכל לקבל חוות דעתך המקצועית בנושא
שלום לך גבריאל, לצערי יש אנשים שלא "נהנים" מניתוח ערמונית שהיה אמור לעזור להם. ע"פ התלונות שלך אולי כדאי שתעבור בדיקה אורודינמית כדי לוודא אם אכן יש לך שלפוחית רגישה או שמא בכל זאת שיירי הערמונית ממשיכים להפריע- ובמקרה זה יש מקום לשקול ניתוח חוזר. ממצאי ה US מראים פשוט שיירי ערמונית בקוטר תקין ולממצאי ההסתיידויות אין שום משמעות(זה משהו שנראה אחרי ניתוחים). עליך לעבור כמובן בדיקה גופנית ובדיקת PSA בדם.
שלום דר בן 61. הופנתי לביופסיה עקב עליה ב-psa מ 3.26 (במרץ 2010). ל6.05 (באפריל 2012) ערמונית מוגדלת - נפח 114 (15.4.12) בבדיקה רקטלית השבוע - נפח הערמונית 80 סמק .בבדיקת trus נפח 90.7 אורך 5.3 גובה 5.6 רוחב 5.8 Pz - הומוגני דו צדדי tz - אונה מדיאנית, חללים ציסטיים דו צדדי, מרקם הטרוגני גבול שמור. האם יש אינדיקציה. לממאירות. בנתונים האלה? (תשובת ביופסיה רק עוד שבועיים ....) איך זה שבהבדלי זמן של פחות מחודשיים משתנה גודל הערמונית מ-114סמק. ל-80 סמק (או 90.7 ...לאיזה מהנתונים יש להתייחס?) תודה על הפורום ועל התיחסותך.
שלום אריק. צריך לזכור שמדידות בUS דרכי שתן הן לא תמיד מדוייקות ותלויות בבדוק ובמבנה הנבדק. הערכה של ערמונית בקוטר 114 סמ"ק זה אומר ערמונית מאוד גדולה. בTRUS המדידות לרוב יותרמדוייקות כי זו בדיקה פנימית. למרות גודלה של הערמונית שלך, בשל עליית ה PSA שאכן יכולה להיות בשל הגדלה שפירה, אך לא רק-לאור גילך הצעיר כן נראה יש מקום לביופסיה.
דר שלום לך בהמשך לשאלותי.. לאבי יש עצירת שתן מהאורטה הוא עם נקזים בשלב זה מהכליות.. אני מבולבלת ולא מבינה בדיוק מהרופאים מה גרם לאבי עצירת שתן, לפני השחרור הפנימאית אמרה לי שזה מהפרוסטטה שמוגדלת. במכתב שחרור כתוב בוצע סיטי בטן ואגן ללא חומר ניגוד אשר הדגים עיבוי ניכר של דופן השלפוחית והגדלה משמעותית של הערמונית אשר כנראה גורמת לחסימה. בוצעה ציסטוסקופיה אשר שללה ממצא חוסם בתוך השלפוחית . זקוק לסטנט אורטרלי .. נקבע לו תור לסטנד לאאורטה בעוד שבועיים. השאלה מה גורם לחסימה בעיה של הערמונית שגדלה ? או בעיה בצינורות השופכה?
ליזי שלום שוב, שלא באשמתך- קשה לי להבין ממה שאת כותבת את הבעיה. לפי מה שהצלחתי להבין- היתה אצירת שדתן, כנראה בשל ערמונית מוגדלת. למצב זה הטיפול הוא ניתוח להסרת הערמונית או השארת נקזים לכליות.הציסטוסקופיה שתיארת שוללת ממצא בתוך השלפוחית כמקור לחסימה וזה משאיר את הערמונית. סטנט לאורטר (URETER) זה צינורית פנימית שמוחדרת לתוך השופכן- שמחבר בין הכליה לשלפוחית.זה עדיף על נפרוסטום שהוא צינור חיצוני ישירות לכליה מהמותן/גב. סטנט לאורטרה (URETHRA) זה צינורית מיוחדת שמוחדרת לשופכה. עד כמה שידוע לי זה לא טיפול מקובל כל כך בימינו אלא ממש במקרים חריגים- האם לזה התכוונת?? סטנט לאאורטה (AORTA) זה משהו כלל לא ממערכת השתן אלא שקשור בכלי דם-מדובר בצינתור של אבי העורקים,במקרים של מפרצת- אז אני לא בטוחה שלזה התכוונת. הכי פשוט לפנות לאורולוג שלו ולשבת איתו בצורה מסודרת כדי להבין מה האופציות הטיפוליות.
שלום, אני סובל מאוד מדימום בשתן ומאוד חושש מגידול בערמונית וניתוח כירורגי. לא ישן בלילות ולא מסוגל לתפקד בבית ובעבודה.יש לי תור לאורולוג מוממחה רק בעוד שבועיים !! ואני חושש להמתין , האם עלי לגשת בדחיפות לחדר מיון עקב הדימומים האם יש גם טיפול תרופתי .? כמה זמן אפשר לסבול מהדימום עד הביקור עם המוממחה?
שלום רב, אם יש לך דימום משמעותי ובוודאי אם אינך חש בטוב- יש לפנות מיד לבדיקה. אם לא הצלחת לקבוע תור לאורולוג עליך לגשת מיד לחדר מיון! החששות שלך ברורים ומובנים, אבל בריחה מבירור לא תשנה את העובדה שיש לטפל בעיה, לא משנה מהו מקורה! חשוב שתבין שלא כל דימום מחייב שמדובר במחלה סרטנית- אבל עליך מיד לפנות להבדק.
שוב שלום , ד"ר ! האורולוג שמטפל בי אומר שגם בערמונית בגודל של 71 סמ"ק ניתן לטפל באמצעות לייזר ירוק , רציתי לשאול האם ישנה לדעתך איזשהי סכנה בטיפול כזה בערמונית כזאת או שיש כאן רק פוטנציאל נמוך לפתרון הבעיה. תודה . אילן
שלום רב, אם הרופא שלך מיומן בשיטה זו ואתה סומך עליו זכותך לבחור בו ובשיטתו. ע"פ העבודות בספרות הרפואית ניתוחי אידוי בלייזר מתאימים לערמוניות קטנות יחסית.כלומר, יהיה יותר קשה לאדות ערמונית גדולה באופן משביע רצון ובפחות תופעות לוואי. כשאתה מתייעץ עם הרופא שלך עליך לקבל ממנו את כל פרטי הפרוצדורה ומהן תופעות הלוואי, כדאי לשאול הכל ולקבל הסבר מפורט כדי לקבל את כל המידע הנחוץ.
אבי סובל מעצירת שתן, לאחר שהגיע למיון עם 20 קרטנין ואי ספיקת כליות, כתוצאה מעצירת השתן , הקרטנין היתייצב ל1.6 .. הרופא בבית החולים הזמין את אבי בעוד שבועיים להמשך טיפול בסטנט דרך הנופרוסטום [ הוא עם נופרוסטום] וסגירתו חיצונית,הכנסת סטנט לתוך האורטר דו"צ.. מה זה בדיוק ? לפי מה שבדקתי באינטרנט פעולה זו היא לזמן קצר . אבי עבר סרטן פרוסטטה וקיבל הקרנות , איזו שיטה אפשר להציע לנו חוץ מהסטנט ? ניתוח אידוי הערמונית משהו שיכווץ לו אותה אפילו בטיפולים פרטיים שאין בבתי חולים
מהו עיקרון הפעולה של מכשיר meditate. האם הוא אפקטיבי להגדלה שפירה של הערמונית בהקשר לקושי במתן שתן.
שלום רב, עד כמה שידוע לי מדובר במכשיר זעיר פולשני כלשהו לטיפול בהגדלת הערמונית- אין לי מידע מפורט על אופן פעולתו או מאמרים בנושא.. באופן כללי יש לדעת שע"פ האיגודים האורולוגים בארץ ובעולם טיפולים אלו אינם נחשבים כקו ראשון לטיפול בבעיות בערמונית אלא כטיפולים נסיוניים בלבד. כל מי שמתיימר לטפל בעיות ערמונית בשיטות אלו- עליו להראות הוכחות בעבודות קליניות מבוקרות שזה אכן יעיל ולהסביר מהן שיטות הפעולה, תופעות הלוואי ואחוזי ההצלחה
שלום, אני כבר 3 חודשים עם דלקת בערמונית. אחרי שנעשתה לי בידקת זרע, אולטראסאונד ,תרבית שתן,תרבית זרע. STD-PCR והכל יצא תקין. ואחרי 5 שבועות עם אנטיבוטיקה חריפה בלי שיפור משמעותי. האורולוג שולח אותי לבדיקת 4 כוסות. שהבנתי שזאת בדיקה דיי כואבת. 1) האם כדאי לי לעבור את הבדיקה הזאת למרות שנדמה שסהכ לא ניראה שיש לי חיידק? במקביל אני מנסה טיפולים אחרים של נטורפתיה,דיקור סיני ופיזיוטרפיה. (שלהערכתי המצב הזה ניגרם בגלל אימונים אינטנסיבים במכון כושר והבנתי שלפעמים המצב הזה קשור לשרירים ברצפת האגן) 2) האם טיפול פיזיותרפי יכול להועיל? תודה.
שלום רב, אבחון של דלקת כרונית בערמונית או כפי שנקראית היום - תסמונת הכאב הכרוני באגן- היא אבחנה בעייתית ודי קשה, כשברוב המקרים ברוב הבדיקות לא מתגלה פתולוגיה אמיתית. הדרך היעילה ביותר לגלות אם אכן יש מקור זיהומי (חיידקי) לתופעות מהן אתה סובל היא תרבית 4 כוסות בה נלקח שתן ודגימה מנוזל הזרע לאחר עיסוי של ערמונית המטופל ע"י הרופא. זו לא אמורה להיות בדיקה כואבת אך היא עשויה להיות לא נעימה. אני מאמינה שהרופא שלך באמת רוצה לשלול זיהום כמקור לבעיה ולכן שלח אותך לבצע את הבדיקה. אתה יכול לנסות כל מה שמתאים לך- כולל רפואה משלימה- כדי להקל על התסמינים, וזה בד"כ הטיפול: שיפור התסמינים לרמה נסבלת.
האם ערמונית בגודל 4.7*5.5*5.0 נחשבת למוגדלת ומה הטיפול
שלום רב, גודל הערמונית תלוי בגיל: אם אתה בן 40, זו ערמונית מוגדלת. אם אתה בן 80 זה סביר. לגודל הערמונית אין משמעות אם אין לך הפרעות במתן השתן. אם יש אז אפשר לטפל בתרופות או בניפוחץ פנה לאורולוג שלך לבדיקה והוא יוכל לפי צורך גם לרשום לך תרופות.