פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1912 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

07/12/2011 | 10:37 | מאת: מתן

עשו לי בדיקת אולטרה אחרי ששהכיס התמלא. וכתבו התמלא חלקי... האם כדאי לעשות גם שארית? והאם בדיקת ערמונית קשורה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוב, תמיד כדאי לבדוק שאכן אתה מתרוקן כמו שצריך- ע"י בדיקת שארית

07/12/2011 | 06:11 | מאת: מרגריטה

שלום דר חתוני. בעלי בן 55 ביצע אתמול בדיקת US של דרכי השתן וערמונית, בגלל השתנה מרובה בשעות הלילה אבל ללא שום הפרעה או כאבים או קושי במתן השתן. בבדיקה קיבלנו תשובה הבאה: אגן קטן במילוי תת אופטימלי ללא ממצאי גס, ערמוני: בעלת גבולות לובולאריים , מרקם בלתי אחיד נפח 32 סמ"ק (לעומת 20 סמ"ק בשנה שעברה), מעט מוגדלת. אשמח לדעת האם יש לנו סיבה להיכנס לפאניקה או שזה גדלים ותהליכים נורמאלים לגיל שלו? תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מרגריטה, כמובן שאין שום סיבה לפאניקה, בכל מקרה.. ע"פ מה שציינת ב US : אנטומית הערמונית בגודל סה"כ תקין לגילו (ויכולה לגדול ככל שמתבגרים, זה תהליך טבעי). רצוי שיבדוק גם בדיקות שתן וPSA בדם כמעקב רגיל לגברים בגילו. לגבי הפרעות מתן השתן בלילה- ראשית צריך לבדוק אם שותה הרבה בערב או לפני השינה, בעיקר קפאין או אלכוהול וכמובן אם כן אז להפסיק או לפחות למתן את הכמויות, ולהקפיד להתרוקן היטב לפני השינה. אם זה לא עוזר רצוי לפנות לאורולוג ולקבל טיפול תרופתי שיעזור לו מאוד.

08/12/2011 | 05:24 | מאת: מרגריטה

תודה רבה על תשובתך המהירה.אשמח לדעת האם קיים טיפול טרופתי או אחר לעיכוב קצב גדילת הערמונית? תודה

07/12/2011 | 00:44 | מאת: מתן

אני בן 26 ואני מרגיש חוסר התרוקנות בשתן.. עשיתי בדיקת רנטגן. לא מצאו כלום. בבדיקת זרם רשום max-13.8 avg7.0 flow time-36 voiding-47 time to max -19 voided vol 252 והרופא הביא לי טמסולין.. והוא בכלל לא בדק את הערמונית.. השאלה שלי לפי דעתך מה זה יכול ליהיות בגילי. והאם התרופה היא לכל החיים?? או שזה מפסיק.. אני ממש מודה לך...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מתן. לפי מה שציינת בדיקת זרימת השתן שלך סה"כ תקינה. האם עשו לך אולטראסאונד לבדוק שארית? טמסולין היא תרופה שתשפר לך את זרימת השתן ויכול להיות שתזדקק לה רק לסרוגין או שההפרעה תסתדר מעצמה. לעיתים יש אי נוחות או דלקת שגורמת הפרעות במתן השתן ורצוי שתבצע גם בדיקות שתן ותרביות לשלול זאת. בנוסף ממליצה לך להגביר את השתיה ולראות אם זה עוזר. ברוב המקרים התלונות הללו חולפות מעצמן אם כל הבדיקות שעברת תקינות.

לכבוד הרופא המכובד, ה' עמכם, ויהי נועם ה' עליכם, אשמח מאד אם תאוכל בבקשה לעזור לי להבין את התפול ובכלל כל הבעיה של הערמוניות.אפוא בגוף הם קיימים מה תפקדם, איך אפשר למנוע הגדלתם וכ'ו? אני כיום בן 56 ומצאתי את עצמי סובל מנתינת שתן מעל למוצא בתדירות וגם שהיתי צריך הרגשתי כדקירה חזקה במקום עד שהשתנתי. הלכתי לרופאה משפחה ששלחה אותי לאורלוג שנתן לי "אומניק אוקאס 0.4" כדור אחד ליום למשך חודשים ולחזור אילו עם אולטראסאונד. מכיוון שזה היה בפעם הראשונה שנתקעתי בתופעה כזו לא ידעתי מה ומי זה התרפה או מחלה. לקחתי את הכדור אחרי ארוחת ערב כל יום כפי שהרוקח אמר לי אבל לא כל כך הרגשתי הקלה.ערב אחד שכחתי ואז לקחתי בבוקר ואותו יום הרגשתי מצוין כלומר רק כל שעתים ועוד השתנתי.אז המשכתי לקחת בבוקר. מבחינת לחץ דם בהתחלה היה מאד קשה גם מכיוון שמטבעי אני סובל מלחץ דם נמוך שאין לי צורך חוץ ממים שאני שותה הרבה. באופן כללי אני ב'ה אדם בריא ומעונין להמשיך כך. לסיכום: שאלותיי הם, כמו ששאלתי בהתחלה ההודעה הזו ואם להמשיך לקחת את התרופה בבוקר או בערב. בלילה לא מפריעה לי השתן. אליעזר כספי כספי [email protected] 0545719886

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אליעזר בלוטת הערמונית נמצאת מתחת לשלפוחית השתן, ותפקידה לייצר את נוזל הדרע. היא מצוייה רק בגברים. בד"כ מגיל 50 ומעלה בשל שינויים פיזילוגיים בגוף הגבר הערמונית עשויה לגדול ולגרום להפרעות בריקון השתן, ולכן ממליצים על טיפול תורפתי שיעזור בהתרוקנות- ומה שנתנו לך- "אומניק-אוקס" היא תרופה מצויינת לטיפול בבעיה זו כי היא מאפשרת זרימה תקינה של שתן. אם התרופה עוזרת לך, ממליצה לך להמשיך לקחת אותה באופן קבוע ואכן בשעות הבוקר כפי שעשית.

06/12/2011 | 05:02 | מאת: גילי

שלום, אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כמעט שנה. בעלי עשה לאחרונה בדיקת זרע שהתגלתה כבלתי תקינה (9% בלבד בעלי צורה תקינה, תנועתיות מעט נמוכה מהרגיל, כמות תקינה). בבדיקה כללית, התברר שבלוטת הערמונית שלו רכה והוא כנראה סובל מזיהום בה. יש לציין שהוא סבל בשנתיים האחרונות פעמיים מדלקת בדרכי השתן. הרופא רשם לו ציפרופלוקסין ל- 10 ימים (פעמיים ביום) והוא אמור לסיים לקחת את האנטיביוטיקה בעוד 4 ימים. חשבנו להתחיל תהליך של הזרעה מלאכותית. בהנחה שעלינו לבצע את ההזרעה מיד בסיום נטילת האנטיביוטיקה על ידו, האם יש חשש שעדיין יש זיהום ואני עלולה להידבק ולכן כדאי לדחות את הטיפול לחודש הבא? בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גילי, אם לך יש תסמינים של דלקת בעקבות מגע מיני זה לאו דווקא בשל זיהום אצל בן זוגך אבל רצוי להבדק ולקבל טיפול בכל מקרה מבחינת בעלך- אני ממליצה שתוודאו עם בדיקת שתן PCR למחלות מין כמו כלמידיה ומיקופלזמה, וגם בדיקת תרבית זרע אם יש לו בכלל זיהום פעיל, ובוודאי שיקבל את הטיפול בהמתאים בהתאם לתוצאות. זה לפעמים מוצים תאי דם לבנים(תאי דלקת) בבדיקת הזרע אינו מחייב שזה זיהום אקטיבי. אם אתם בתהליך של הפריה ניתן כמובן לסרכז את הזרע ולהוציא רק תאים תקינים..

05/12/2011 | 23:04 | מאת: םםםם

ד"ר שירה שלום, בן 30+ לאחרונה אובחן אצלי פרוסטטיס כרונית אבל אני מתלבט בנוגע לטיפול שהוצע לי. לפני כחצי שנה החלו כאבים במותניים וצריבה בשתן.פניתי לרופא המשפחה לבדיקות שתן ולא התגלו ממצאים חריגים. לאחר החמרה פניתי למיון נעשה CT ושוחררתי ללא ממצאים עם המשך כאבים. רופא המשפחה טיפל בי בדוקסילין לחמישה ימים בלבד הפסקה של יום (החלו כאבים באשכים) והמשיך לעוד חמישה ימים בגלל חשד לGNU. הדוקסילין עזר אבל גרם לתופעות לוואי. נעשתה בדיקת אולטרסאונד אשכים+כליות-תקין למרות התופעות סיימתי את הטיפול אך הסמפטומים המשיכו, פניתי לאורולוג טיפל בי בציפרופלקסין 10 ימים פעמיים. הציפרו בכלל לא עזר ,לאחר הטיפול אובחן אצלי אוראפלסמה חיובי חזרתי לאורולוג והוא טיפל בי בדוקסילין ל20 ימים בהתחלה 2 כדורים ביום ואחרי 10 ימים 1 כדור ביום.הטיפול עזר מאוד. כשסיימתי את הטיפול חזרו הכאבים והחלטתי להתייעץ עם זיהומולוג, שהחליט לטפל בי באזניל. היה שיפור קל אבל עדיין הכאבים באשכים נמשכו וזרימה לא תקינה של השתן קיימת. החלטתי להתייעץ עם אורולוג אחר שהציע לי כרגע 5 -6 טיפולים של עיסוי בערמונית עם טיפול משולב של דוקסילין ל10 ימים ואופלודקס 10 ימים. לאחר הבדיקה שלו החלה צריבה בשתן ובפין. אשמח אם תוכלי לייעץ לי . םםם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דלקת כרונית בערמונית או בשמה העדכני יותר "תסמונת הכאב הכרוני באגן" היא בעיה ידועה שכיחה ומאוד מציקה. אני היתי נמנעת מעיסוי ערמונית שיכול לגרות את המשך התסמינים שלך, ומפנה אותך לבדיקת תרבית 4 כוסות כדי לנסות למקם ולזהות חיידק. חשוב שתדע שהרבה פעמים לא ניתן לזהות את החיידק באופן מלא ועיקר הטיפול עובר להיות נגד התסמינים. רצוי שתמנע משתיה מרובה של קפאין, אלכוהול ותמנע מעישון, שוקולד ומאכלים חמוצים מדי או חריפים מדי. גם הפסקת מגע מיני לחודש לפחות תעזור לאיזור קצת להרגע. טיפול בנוגדי דלקת כמו נורופן/אדוויל ודומיהם באופן חד יומי גם מקל על התסמינים, כמו גם אמבטיות ישיבה חמימות עם תה קומומיל. לעיתים אכן יש צורך בטיפול אנטיביוטי ממושך ואזניל היא אכן תרופת הבחירה ע"פ הממצאים שציינת.

05/12/2011 | 20:21 | מאת: יוחאי

האם יש מקום לתרגילי חיזוק לריצפת האגן לגברים?או תרגילי קגל?או ביופידבק? להקטנת ערמונית או לשיפור התפקוד,או בעזרה רקטלית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוחאי, תרגול לחיזוק רצפת אגן וביופידבק ניתן לבצע דרך מכוני פיזיותרפיה ייעודיים לנושא דרך קופות החולים או בבתי החולים הגדולים.כמובן שרוב המקומות מטפלים בעיקר בנשים אך לי ידוע לפחות על בי"ח "השרון" בפ"ת שנותנים שם מענה גם לגברים. חשוב שתדע שתרגילים אלו יעילים ומטרתם לחזק את שרירי רצפת האגן- כלומר לסייע בהתאפקות ומניעת דליפת שתן ואינם מקטינים את הערמונית בשום דרך.גם "עיסוי" לערמונית אינו נחשב לפעולה מקובלת ובדוקה להקלה על הפרעות במתן השתן אך היא נפוצה, למרות שאין שום הוכחה מדעית מחקרית שיש לה יתרונות כלשהם.

05/12/2011 | 20:08 | מאת: גדי

קרה לי יותר מפעם שבעת בדיקה אורולוגית ממושכת, וגם פחות ארוכה, אירעה שפיכה, אפילו ללא זיקפה מושלמת.איך יוצאים מהמצב המביך? ואיך מפסיקים אותו שלא יקרה!!זה מפחיד אותי, ובתוכי אני חושש לפני הבדיקה שיקרה. אני מניח שהתופעה מוכרת ותודתי מראש על עזרתך בפתרון הבעיה\המבוכה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי אין באמתחתי פתרון חד משמעי לבעיה שאתה מעלה. לרוב מדובר ברפלקס שכנראה אין לך שליטה עליו, אך עליך לתריע מבעוד מועד לרופא שזה מה שקורה לך ולנסות להגיע רגוע לבדיקה, וכמובן- ולהבין שזה מאוד לא נעים גם לרופא עצמו.. אני מציעה שתפנה לפסיכיאטר ותתיעץ עמו, אולי אתה זקוק למשהו נוגד חרדה שיקל על הבעיה.

04/12/2011 | 23:56 | מאת: מיכל

אבי בן קרוב ל-93. לפני כ-8 חודשים נזקק לקטטר קבוע במהלך אשפוז. לאחר שהשתחרר התחיל לקבל אומניק ואדוברט, לאחר חודשיים נגמל מהקטטר וחודשיים אח"כ ב-U.S. נמצא שהערמונית שלו קטנה מ-170 גרם ל-99 גרם. לפני כשבועיים בוצעו לו בדיקות דם ונמצאו 2 ערכים חריגים במיוחד: PSA 523 (לפני כחצי שנה היה 212)ו253 ALK.PHOS. אני יודעת שאת אומרת שאין משמעות לערכי PSA בגברים בגיל זה, אך עד כדי כך? לפני כיומיים מצבו הדרדר בצורה חדה ומאדם סיעודי(מנטלי)שהולך מעט, אוכל לבד וקצת קצת מדבר ועונה הוא הפך לאדם ששוכב במיטה, לא אוכל לבד, צועק מידי פעם מכאבים מסתוריים, לא מדבר וצועק כשמנסים לגעת בו. האם יתכן שבכל זאת יש לו סרטן ערמונית פעיל? אנו אובדי עיצות ולא מתלהבים מאשפוז ולכן אני מתייעצת, תשובותייך תמיד כה מעמיקות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, ראשית חייבת לומר שאת הדיון הזה ממש לא צריך לעשות בפורום אינטרנטי, אלא עלייך לדבר עם רופא המשפחה וכל מי שאמון על הטיפול באביך.. ובכל זאת לאור שאלותייך אנסה להתייחס כאן בקצרה: כמובן שבגיל 93, ועם ערכי PSA ו ALP כל כך גבוהים יש לחשוד מיד בסרטן ערמונית, ולצערי יכול בהחלט להיות שמדובר במחלה מפושטת וההדרדרות במצבו של אביך כמו גם אותם "כאבים מסתוריים" מהם סובל הם אולי בשל גרורות בעצמות ובאיברים אחרים....חובה לשלוח את אביך לבירור במפוי עצם וCT בטן כדי לוודא זאת, ואם יש כאלה כאבים אולי יזדקק לקרינה לאותם איברים כואבים, ולהתחלת טיפול הורומונאלי מיידית!. זה שאתה "לא מתלהבים מאישפוז" זה לא שולל את הצורך למנוע מאביך סבל מיותר..ולכן ממליצה כמה שיותר מהר לקחת אותו לטיפול ובירור הולם, כשהמטרה היא כמה שיותר להקל עליו, ולצערי לאו דווקא להאריך את חייו או לרפא אותו מהמחלה, שבגילו ומצבו זו משאלת לב אוטופית.. יש היום גם מקומות שיכולים להקל עליו את התקופה הזו בטיפול נוגד כאב במסגרת תמיכה רפואית כמו הוספיס או טיפול תומך בבית.

04/12/2011 | 22:50 | מאת: משה

האם כל הסרת ערמונית (בכל סוגי הניתוח)מבטלת את היכולת לפליטת נוזלים בעת האורגזמה? האם ישנה אפשרות לבטל את הפיכה האחורית שנבעה מTURP ולעבור לשפיכה רגילה - מינימלית ככל שתהיה האם ניתן לבצע ניתוח כזה או תרופה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, בכל סוגי הניתוח בהם מסירים את רקמת הערמונית יכולה להגרם תופעת השפיכה האחורית היות ואזור צוואר השלפוחית נותר פתוח, וזה גם מה שקורה הרבה פעמים בעקבות טיפול תרופתי. צריך לזכור שגם כמות השפיכה יורדת כי מורידים את הערמונית שהיא המייצרת את נוזל הזרע. המשמעות של דבר זה היא רק לעובדה שייתכן שלא תהיה לך כמות שפיכה משמעותית אך אין זה כלל אומר שתהיה פגיעה בזקפה או באורגזמה! אם אתה מתכנן להביא ילדים לעולם לא כדאי לבצע ניתוח זה.לגבי כל השאר - אין להעדר השפיכה משמעות. כמוכן, לעיתים יש חזרה לשפיכה חלקית, בעקבות גדילה מחדש של הערמונית מס' שנים לאחר הניתוח.

04/12/2011 | 15:32 | מאת: יודי

בן 30 משקל 90 ביצתי את הבדיקה בעקבות אי פריון משני. מה אומרת התוצאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מה שציינת בהחלט מדגים רמת טסטוסטרון נמוכה לגילך ואולי היא הגורם לאי פיריון משני שציינת. אנא פנה לרופא שלך להמשך בירור עם בדיקות לפורפיל הורמונאלי מלא (טסטוסטרון, פרולקטין, LH ,FSH ) ,בדיקה גופנית וייעוץ במסגרת מרפאת פיריון.

שלום ד"ר ! אני בן 54 סובל ( תקופה ארוכה ) מערמונית מוגדלת ( כ-70 סמ"ק ) ומכל התסמינים הנלווים לכך .כולל שפיכה אחורית לפני לקיחת תרופות . בתקופה האחרונה הופיעו לי כאבים חזקים במתן השתן וקושי רב לפני תחילת ההשתנה עד כדי חשש לחסימה. האורולוג נתן לי את האומניק אוקס והשיפור המדהים הגיע כבר לאחר הכדור הראשון. אודה לך אם תסבירי לי מה יכול להיות ההסבר לכל הנ"ל והאם אצטרך לקחת את האומניק לנצח ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורן, "אומניק אוקס" היא אחת התרופות החדשות יותר ממשפחת "חוסמי אלפא" ועובדת על הרפיית שריר הסוגר בכניבה לשלפוחית, ובכך משפרת את זרימת השתן.תרופות אלו משפיעות מאוד מהר. זו הסיבה שהגבת לטיפול וזה מצויין, ואתה יכול להמשיך ולקחת את הטיפול באופן קבוע. ברוב המקרים ניתן להסתדר עם טיפול זה אבל במקרים שהתרופה מפסיקה להיות יעילה, גורמת תופעות לוואי משמעותיות, או נגרמת אצירת שתן למרות הטיפול בה, אזי כנראה תזדקק לניתוח. כרגע אין שום צורך אם הכל עובד כמו שצריך ואתה מסתדר עם התרופה.

אני בקרוב בן 51 שנה ובבדיקה אחרונה לפני חודש נכתב שיש לי הרמונית בגודל של כ 43 ס"מ האם יש טיפול למנוע החרפה של המצב ואם יש אפשרות לתקן ,מה עלי לעשות כדי למזער נזקים? אני לא סובל ולא מפריע לי דבר בבאורך החיים שלי .

שלום עמי, אני מאמינה שהתכוונת לערמונית בקוטר 43 מ"מ ולא ס"מ (או 4.3 ס"מ)... לגילך זה לחלוטין תקין.אם בבדיקה לא צויינה שארית שאתן משמעותית או כל בעיה אחרת במערכת השתן אין לך מה דאוג. אם אין לך שום הפרעה במתן שתן ואין לך תלונות אין לגודל זה שום משמעות ואינך צריך לעשות דבר.

30/11/2011 | 21:30 | מאת: avinur

אני סובל מערמונית מוגדלת מזה כ-9 שנים. לפני כשנתיים רמת PSA עברה במקצת לראשונה קו עליון 4 אך בבדיקה חוזרת כעבור כחודש רמת PSA חזרה לרמה רגילה 1.8 . תוצאות של בדיקות שבוצעו לאחר מכן היו דומות במשך כשנתיים . לפני כשבועיים בבדיקה שגרתית התברר שרמת PSA היא קצת מעל 6 .כמובן שבעוד 3 שבועות אבצע בדיקה חוזרת. האם מצב שאם PSA מידי פעם עולה מעל גבול עליון בבדיקות אקראיות יש בו אינדיקציה המחייבת ביופסיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש הרבה מאוד דברים שעשויים להשפיע על רמת הPSA בבדיקות מעקב: גיל, גודלה של הערמונית, האם יש דלקת בדרכי השתן או מחלה כלשהי בגוף, האם היה מגע מיני מיד לפני הבדיקה, תרופות שאתה נוטל, ועוד ועד, וכמובן- אין לשכוח שגם מחלה סרטנית בערמונית יכולה לגרום לעלית PSA. אם אתה יכול לוודא שאתה מגיע לבדיקת הדם ל PSA מתוך בריאות שלמה,לאחר המנעות ממגע מיני לכיומיים, ולא כאשר אתה חולה, מצונן וכו'- אזי אני מאמינה שסה"כ הבדיקה תהיה די מהימנה, אך אני אומרת זאת מאוד בזהירות כי זה מאוד לא ספציפי! אם כל הזמן יש תנודות ועליות משמעותיות ברמת ה PSA כמובן שרצוי שתבצע ביופסיה כדי לשלול מחלה סרטנית. ניתן גם לבצע בדיקת דם קצת יותר מכוונת שנקראית FREE-TO-TOTAL PSA שיכולה לרמז האם יש מקום לבצע ביופסיה. כל זה כמובן תלוי גיל-אם אתה בן 50-60 כמובן שרצוי לברר את זה באופן מלא. אם עברה את ה-80, אין ל PSA שום משמעות.

29/11/2011 | 10:17 | מאת: שלמה

דוקטור שלום , האם נטילת התרופה אמורה להשפיע באופן מיידי על תכיפות מתן השתן או שמדובר בתהליך שלוקח זמן ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שלמה, "קסטראל" היא תרופה שאמורה לשפר את זרימת השתן (היא מרפה את אזור שרירי הסוגר הפנימי של השלפוחית-שעוברים בערמונית במוצא כיס השתן) ואכן אמורה להקל בתוך מס' ימים-שבוע על התלונות. זו אינה תרופה שמקטינה את הערמונית. חשוב שתדע שגודלה של הערמונית אינו קובע את דרגת או חומרת התסמינים/ההפרעה במתן השתן, לפעמים ערמונית קטנה עושה הרבה בעיות וערמונית גדולה כלל לא, ולהיפך.. תרופה שכן מקטינה את הערמונית נקראית "אבודרט" ועובדת בתהליך שונה, ואכן לתרופה זו לוקח בין 3-6 חודשים להתחיל להשפיע על גודלה של הערמונית.

12/12/2011 | 13:57 | מאת: שלמה

שלום ד"ר שירה ותודה על התשובה המנומקת, במידה ואני נוטל את התרופה כ-3 שבועות ובשלב זה אני לא מרגיש שיפור בכל הקשור להפרעות במתן שתן,האם את ממליצה להפסיק את התרופה ?

שלום אני בן 55, ערמונית מוגדלת מזה שנים, מטופל באומניק ואבודרט, ונראה כי קרב היום בו אצטרך התערבות כירורגית להקלה בתסמינים. קראתי גם על שיטת "גת גורן". ללא ספק זו גישה טיפולית שונה במהותה מכל שאר הגישות הכירורגיות. אשמח לקבל משוב ממך ואולי גם מחברי הפורום ם מי מהם טופל בשיטה זוץ תודה אמיר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אמיר, שיטת גת-גורן אינה נחשבת כ"קו ראשון" לטיפול בהגדלת הערמונית, ע"פ האיגוד האורולוגי הישראלי, האירופי או האמריקאי. מדובר בשיטה שנחשבת עדיין נסיונית. בכל מקרה וכל למצוא עליה פרטים דרך האינטרנט.

05/12/2011 | 19:17 | מאת: יועץ

קשה להאמין ששיטת גת-גורן אכן יעילה בבעיותשל ערמונית מוגדלת.(אולי בטיפול בעקרות) זה "מדי יפה בשביל להיות גם אמיתי"החלותי בבדיקת השיטה ולא הצלחתי...להגיע למטופלים שאכן נעזרו בטיפול בסימטומים של ערמונית מוגדלת.גם אני אשמח לשמוע ממישהו שטופל בהצלחה....

שלום לך ד"ר במשפחתי סובלים כמה גברים מעקרות הגבר. בשנים האחרונות גילו במחקר שהמוטציה היא נשאות של אחת המוטציות של CF כמדומני שהמוטציה גורמת להעדר ואזה המובילה את התאים מהאשך. האם ידוע לך על מחקרים שנעשו לבדוק את הקשר בין מוטציה זו לבין מצב הערמונית וגדילתה? בתור מי שנושא את המוטציה כי אני כנראה סובל פתאום מגדילת ערמונית. או אולי אין קשר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בחלק מהסיבות לעקרות בגברים נמצא שיש כשל של האשכים בשל העדר מוחלט של כבל הזרע (CAVD) שנמצאה קשורה למוטציה בגן של CF עד כמה שיודע לי אין קשר בין מצב זה לערמונית. לדבריך אתה "סובל פתאום מהגדלת הערמונית". למה כוונתך? האם יש לך תסמינים של הפרעה למתן השתן? לא ציינת מה גילך ומה בדיוק הבעיה, ולכן קשה לי לענות לך.

28/11/2011 | 23:32 | מאת: יאיר בן סלים

תודה על התייחסותך. אכן העקרות נעוצה במוטציה שבגן של CF. האם תוכלי לציין איזה מוטציה בדיוק גורמת להעדר כבל הזרע. כי רופא המשפחה שלי לא יודע לתת לי בדיקה לנשיאת CF, כי הוא טוען שישנן הרבה מוטציות. והוא מוכן לתת לי בדיקה, אבל הוא שואל מה שם המוטציה הגורמת לעקרות הנ"ל, כדי למקד את בדיקת הימצאות המוטציה בבדיקה הגנטית. תודה לך

25/11/2011 | 08:39 | מאת: מוטי פ

אני כבן 61 ולפני כשנתיי מתברר כי הערמונית שלי היתה 2.92 ובמשך כל חצי שנה אני עובר בדיקות ויש סימני עליה בתוצאה .ב 29/11/201 נשלחתי ע"י הרופא לעבור בייופסיה לאחר שהבדיקה היתה 3.56 והתשובה היתה תקינה נשלחתי לבצע בדיקה החודש ומתברר כי התוצאה גדלה ל 4.3 אני נמצא בירידת מצב הרוח שמחת החיים ירדה לי אנא עזרי לי בבקשה .האם יש סיכוי שאצטרך לעבור ניתוח שאני מפחד מאי פעילות מינית או מטיפטוף שתן . שכחתי לציין אין לי בעיות תכופות בהטלת שתן לא בלילה ולא ביום רק כשאני מתאפק יתר על המידה כגון הכנה לבדיקת U/S אז יש לי בעיה בנטילת שתן ומתבטא שהמיכל לא יתרוקן עד הסוף , אבל ככה הכל תקין

לקריאה נוספת והעמקה

מוטי שלום לך, האם התכוונת לבדיקות דם לרמת PSA? זה אכן יכול לגדול ככל שהערמונית גדלה עם הגיל. חשוב שתהיה במעקב אצל האורולוג שלך לא רק בבדיקות הדם אלא גם בבדיקה גופנית (שהוא ימשש לך את הערמונית) וגם לעקבו אחר גודלה בסונר. ממליצה שתבדוק בדיקת דם יותר ספציפית שנקראית FREE TO TOTAL PSA שיכולה לקדם החלטה לגבי צורך לחסור על ביופסיה לערמונית בשל עליית ה PSA אך תשכח שגם דלקות והפרעות במתן השתן יכולות לגרום לעליית PSA וכל אלו יכולים לגרום לירידה בחשק המיני ולעייפות. אתה יכול לבדוק גם את רמת הטסטוסטרון בדם. ולקבל מהרופא שלך תרופות שישפרו לך את ההשתנה ואת התפקוד המיני גם יחד.

24/11/2011 | 15:42 | מאת: יוסי

שלום יש לי מספר שאלות 1. האם לקיחת פרופסיה או פינסטריד מורידה רמות הורמון טססטוסטרון או הורמון מין אחר מלבד ה-DHT 2. האם הורדת ה-DHT מתבצעת רק עבור נוכחות שלו בקרקפת או באופן כללי בכל הגוף? 3. האם פינאסטריד או פרופסיה ידועים או חשודים כבעלי השפעות רעות כלשהן לטווח רחוק למשל סרטן או משהו אחר? 4.אם אני מתחיל טיפול בפרופסיה האם עדיין אוכל להשתמש בבדיקת PSA בעתיד ולהסתמך עליה באותו אופן לולא הייתי לוקח בכלל את התרופה? האם לשם כך צריך לבדוק ערכי PSA לפני לקיחת התרופה? 5. האם ערכי ה-PSA חוזרים לערכים הרגילים שלהם והבדיקה חוזרת להיות אמינה לאחר זמן מסויים של הפסקת פרופסיה? או שלמעשה לקיחה של פרופסיה הורסת לצמיתות את אמינות בדיקת ה-PSA?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פינסטרייד פועל בצורה שמעכבת את הפיכת טסטוסטרון לDHT. דבר זה קורה גם בערמונית, בה DHT הוא החומר הפעיל שגורם לגדילתה, כך שמי שנוטל פינסטרייד למעשה גורם לעיכוב בהגדלת הערמונית. לכן תרופה מסוג זה( "אבודרט") ניתנת פעמים רבות לגברים עם ערמונית מוגדלת שסובלים מהפרעות השתנה. אכן לתרופות אלו יש השפעה על רמת ה PSA (והן עלולות באופן מלאכותי לגרום להורדה של רמת ה PSA בכ-50%. היות ובימינו משתמשים ברמת PSA כבסמן לסרטן ערמונית, חשוב לדעת אם הבדיקה בוצעה בעת טיפול בתרופה זו ואם כן, מומלץ להכפיל את התוצאה. כמובן שעדיף לקחת רמת בסיס לפני תחילת הטיפול. אם רמת ה PSA אינה יורדת או אפילו עולה בעת טיפול זה יש צורך להבדק ואיפלו לעיתים לשלול המצאות סרטן כגורם להעדר תגובה. כאשר מפסיקים את הטיפול לאחר מס' חודשים רמת ה PSA כבר "אמיתית" וללא השפעת התרופה. בעבודות שונות שבדקו את השימוש בתרופות אלו לא נמצא קשר לעלייה בשכיות סרטן הערמונית, אולם צויין כי בחלק מהמטופלים שכן התגלה אצלם סרטן ערמונית הוא היה בשלבים יותר מתקדמים או היה מסוג יותר אגרסיבי, ולכן בעיקר חשוב לעקוב במי שיש לו קרובי משפחה מדרגה ראשונה כמו אבא או אי םשסבלו מסרטן ערמונית.

האם אפקט הורדת ה-DHT בערמונית או בגוף באופן כללי עשוי לגרום לתגובות לוואי אחרות? ומה עוד תפקידיו של ה-DHT בגוף? ובכלל מה עושה הורדת DHT לערמונית שהיא למעשה תקינה וגבר נוטל את הכדור לצרכים קוסמטיים בלבד כאמור בגיל צעיר מקווה שלא מעלה שכיחות בעיות בערמונית שלאוו דווקא סרטניות אודה לתשובתך המון תודה

23/11/2011 | 08:37 | מאת: dudy

הבעיה: צורך במתן שתן דחוף האבחנה: ערמונית מוגדלת (67גרם) הטיפול: omnic ocas 0.4 מה עושה הכדור הזה? מה תופעות הלוואי שלו? האם לשקול טיפול אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אומניק הוא כדור מקבוצת חוסמי-אלפא, שתפקידם לעזור בהרפיית שריר הסוגר של השלפוחית ובכך להקל על ריקון השתן ולשפר את זרימתו. מדובר בתרופה מאוד נפוצה ומוכרת, עם פרופיל בטיחותי גבוה שנחשבת מאוד יעילה להפרעות במתן השתן. עיקר תופעות הלוואי הן סחרחורת או ירידה בלחץ הדם, ו"שפיכה אחורית"- המעטה בכמות נוזל הזרע שיוצאת בעת שפיכה בשל העובדה שהסוגר פתוח וחלק מהזרע חוזר אחורה לשלפוחית. לא כל מי שנוטל את התרופה חווה תופעות אלו. צריך לנסות ולראות - אם אתה מרגיש טוב ואין לך הפרעה בעת נטילת התרופה, ובוודאי אם זה עוזר להפרעות ההשתנה- אין סיבה לא לקחת. אם זה לא עוזר או אם גורם הפרעות משמעותיות כמו התופעות שציינתי, יש להפסיק ולהתייעץ עם רופא לגבי טיפול אחר. לגברים עם ערמונית מאוד גדולה ניתן לתת גם אבודרט- שיכול להקטין את הבלוטה. טיפול זה ניתן לקחת במקביל לאומניק.

19/11/2011 | 19:28 | מאת: גלעד

האם יש תרופה לדלקת כרונית ,כמו כן ברצוני לדעת מה נותנת בדיקת psa3 האם תוצאותיה הם חד משמעיות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלעד, אין תרופה לדלקת כרונית. אם יש תסמינים ממושכים ניתן להקל עליהם בדרכים שונות, אתה יכול להכנס כאן לתשובות קודמות בפורום בנושא של דלקת כרונית בערמונית ולקבל הרבה מידע. בדיקת PCA3 אינה בדיקה לנושא של דלקת בערמונית אלא בדיקה נוספת להחלטה על הצורך בביצוע ביופסיות מונחית סונר מהערמונית כדי לשלול מחלה סרטנית. כמו כל ה"מרקרים" שיש היום לנושא של סרטן ערמונית (ו- PSA בתוכם) גם היא אינה מדוייקת באופן מוחלט מצריכה שיקול דעת של הרופא המטפל והכרה של כל פרטי המקרה לעומק..

18/11/2011 | 14:55 | מאת: ברי

עברתי לפני מספר חודשים ניתוח מסוג TRUP עקב ערמונית מוגדלת ומאז יש לי שפיכה אחורית בקיום יחסי מין ולעתים קרובות גם בריחת שתן קלה .ברצוני לשאול מה הסיבה לתופעות הנ"ל והאם התופעות הם הפיכות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ברי, בניתוח TURP מוסרת רקמת ערמונית דרך השופכה. בעקבות כך יכולה להיות ירידה משמעותית בכמות השפיכה (כי הערמונית היא מקור נוזל הזרע וברגע שהסרת אותה אין יותר נוזל זרע..) . מצב זה לרוב אינו הפיך, אלא לאחר הרבה שנים בהם חלק מרקמת הערמונית יכול לצמוח מחדש ולעיתים חוזרת שפיכה בדרגה מסויימת, אבל לא תמיד. אין זה אומר דבר על יכולת הגעה לזקפה או הנאה ממגע מיני כמו חווית אורגזמה, פשוט זה יקרה ללא שפיכה. לגבי בריחת שתן- לעיתים מצב זה קורה לאחר ניתוח, בשל קרבת הסוגר לאיזור שנותח. ממליצה לך להתייעץ עם פיסיותרפיסט לגבי תרגול לחיזוק שרירי רצפת אגן כדי לשפר את השליטה בשתן. תקפיד להמנע מהתאפקות יתר ולהתרוקן היטב לפני כל פעילות גופנית. ברוב המקרים לאחר מס' חודשים מהניתוח הכל מסתדר מכיוון זה. אם הדליפה מחמירה או מתמשכת ללא הטבה עד 6 חודשים מהניתוח יש צורך לחזור לבירור אצל הרופא המנתח שלך.

17/11/2011 | 08:57 | מאת: יעקב ב.

האם נכון שמשפחת התרופות ש קדקס היא אחת מהן גורמת להקטנה קבועה של הערמונית- לעומת הרפיה זמנית שנגרמת ע"י משפחות התרופות האחרות(קסטרל למשל). אם כן, האם יש לקדקס חסרונות שמונעים שימוש בה למרות יתרון כה גדול כפי שזה נראה על פניו. בתודה יעקב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעקב, קדקס, קסטראל, אומניק, טמסולין ודומיהם- כולם ממשפחת חוסמי אלפא. קדקס הוא דור ישן יותר ולא ספציפי, קסטראל ואומניק דור חדש יותר וספציפי יותר לרצפטורים בסוגר השלפוחית. אף אחת מתרופות אלו- וגם לא קדקס- גורמת להקטנת הערמונית! תפקיד קבוצה זו היא לשפר את זרימת השתן בכך שמרפות את שריר הסוגר. וככל שתיקח את התרופה כך תמשך השפעה. חסרונה של קדקס לרוב מתבטא בכך שגורמת יותר תופעות לוואי כמו ירידת לחץ דם וסחרחורת מאשר התרופות החדשות יותר. תרופות שמקטינות את הערמונית הן מסוג חוסמי 5 אלפא רדוקטז- כמו אבודרט, ואלו אכן פועלת על הטסטוסטרון בערמונית ופועלות להקטנתה.

אם אכן תרופות ממשפחת חוסמי 5 אלפא רדוקטז- כמו אבודרט, פועלות על הטסטוסטרון בערמונית ופועלות להקטנתה ממש ובמידה משמעותית, מדוע השימוש בהן אינו רווח. האם יש לתרופות אלה תופעות לווי רבות או מגבלות שימוש אחרות?

16/11/2011 | 13:26 | מאת: יוסף

שלום, 1) האם לקיחת תרופה ARCOXIA 90mg יכולה להשפיע על תוצאות רמת ה- PSA ? 2) האם יש שגיאת מדידה בתוצאות של ה- PSA כך ששינויים קטנים בתוצאות ע"פ השנים הם חסרי משמעות ? א"כ, מהי שגיאת המדידה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסף, נגעת פה באחד הדיונים הכי לוהטים וממשוכים בתחום האורולוגיה: PSA. PSA הוא אנטיגן ספציפי לערמונית (ולאו דווקא לסרטן ערמונית) שמופרש מהערמונית לדם. רמתו אינה חומלטת ולצערי היום אנחנו יודעים שהוא הרבה פחות צפציפי ממה שחשבנו בעבר. יש הרבה מאוד גורמים שמשפיעים על רמתו: גודל הערמונית,גיל המטופל, מגע מיני, דלקות בשתן, מחלת חום, הפרעות בהתרוקנות השתן, כמובן סרטן ערמונית ועוד ועוד. עד כמה שידוע לי אין השפעה לארקוקסיה על רמות הPSA אבל אולי אם יש לך דלקת חמורה שבגללה אתה נוטל טיפול זה היא המשפיעה על רמות ה PSA .. לגבי שינויים לאורך השנים, PSA עולה עם הגיל, ואם מדובר בעליה מתונה של פחות מ 0.75 נ"ג/ד"ל לשנה ככל הנראה שזה בטווח הנורמה אבל גם זה כבר לא חד משמעי. היום למעשה כבר אין רמת PSA קבועה שתחתיה לא מצאו סרטן, ויש עד 25% ממקרי סרטן ערמונת בהם רמת ה PSA היתה בטווח הנורמה.. אם יש "קפיצה" ברמות ה PSA רצוי לחזור על הבדיקה ולהבדק גופנית אצל אורולוג להחלטה על המשך בירור כי כאמור יש הרבה סיבות להטיית הבדיקה אבל בסוף קשת האופציות יש גם סרטן ערמונית ואותו חשוב לשלול ...

בביקור אצל אורולוג נאמר לי שאם אעשה ניתוח ו-או אידוי לערמונית, אחר כך, הערמונית חדלה לתפקד , וקיום יחסי מין, לא יהיה נוזל זרע אבקש לדעת מדוע לא יהיה נוזל זרע לאחר הניתוח, ו-או, האידוי של הערמונית? האם יש טיפול בערמונית שלא גורם נזק לערמונית? תודה אליצור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אליצור. אני מניחה ששוחחת עם אורולוג על ניתוח הסרת הערמונית בשל הפרעות במתן השתן. בניתוח כזה (וגם באידוי) למעשה מסירים את רקמת הערמונית שמפריעה למעבר תקין של השתן. בשל כך לא יהיה נוזל זרע (שמייוצר בערמונית)בזמן שפיכה לאחר הניתוח. למרות זאת, אין הכוונה שלא תהיה לך זקפה או שלא יהיה תפקוד מיני תקין!גם אורגזמה יכולה להיות, רק "על ריק".. רצוי שתבחר מנתח טוב ומנוסה.

ובכל זאת- האם יש טיפול בערמונית, שפותר את בעית הפרעות השתן, ולא גורם נזק לערמונית ? שמעתי על טיפול של היפרטרמיה או טרמוטרפיה - מה דעתך? תודה אליצור

שלום! אני בן 54 סובל מספר שנים מערמונית מוגדלת ומכל הסימפטומים שנובעים מכך:קימה בלילה,דחיפות ותכיפות בהטלת שתן,כאבים בעת ההשתנה וכו' PSA תקין וכך גם בדיקות השתן האחרונות. קראתי כאן שתרופות חוסמי אלפא גורמות לשפיכה אחורית עקב הרפיית שריר המוצא של שלפוחית השתן. אצלי קיימת שפיכה אחורית למרות שאני עדיין לא לוקח שום תרופה , מה יכול להיות ההסבר לכך ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אורן. אם אינך לוקח שום תרופה ויש לך הפרעות בשפיכה רצוי להבדק. יכול להיות שיש לך ירידה בייצור כמות הזרע או הפרעה כלשהי בשופכה עצמה שאולי היא המקור לתסמינים שאתה מתאר, או שיש לך דלקת כרונית בערמונית שגם יכולה לגרום לכך. אנ פנה לאורולוג לבדיקה מקיפה.

ד"ר " שירה שלום רב! בביקור האחרון אצל האורולוג קבלתי מרשם לאבודרט(הגיל 65)בימים האחרונים התחלתי להרגיש אפאטיה מסויימת וקצת הרגשה דיכאןנית,האם יש קשר בגלל הקטנת הטסטוסטרון? לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אורי, ידוע שהשפעת האבודרט על רמות טסטוסטרון עשוייה להביא לירידה בחשק המיני ואולי זה הביטוי אצלך. אם אינה מרגיש טוב רצוי להפסיק את התרופה והתופעות אמורות לחלוף. תמיד ניתן למדוד רמות טסטוסטרון בדם ואם ה PSA שלך תקין ניתן לתת לך תוסף לפי צורך. כמובן רצוי להתייעץ עם פסיכיאטר לפי צורך..

14/11/2011 | 20:11 | מאת: אישה

שלום, בעלי אובחן כחולה בסרטן ערמונית מזה כשנה.מעקב בלבד.בחודש מרץ בוצע ביופסיה מיוחדת בב''ח איכילוב.מאז אין לו זרע,רק נוזל זרע.יש לציין שהוא לוקח omepradex. שאלות : האם התופעה היא בגלל ביופסיה האם זה מסמן החמרת המצב האם יחסי מין מסכנים אותי .בתודה ף

17/11/2011 | 15:57 | מאת: ד"ר שירה חתומי

שלום רב, ציינת שבעלך עבר "ביופסיה מיוחדת". יכול להיות שעבר מה שקרוי" ביופסיות רוויה" כלומר נלקחו הרבה מאוד דגימות מהערמונית, ויכול להיות שזה גרם לירידה בנוזל הזרע, אבל לא בהכרח. התרופה שבעלך לוקח היא להורדת חומציות בקיבה ואין לה קשר או תופעות יגועות שמשפיעות על הזרע. אין כל קשר להחמרת המצב, זה ייקבע בהתאם לתוצאות הביופסיה ולרמת ה PSA יחסי מין אינם מסכנים אותך - סרטן ערמונית אינו מחלה מדבקת.

13/11/2011 | 21:18 | מאת: יעקב

מה קורה לאחר כריתת ערמונית עם הטסטוסטרון שאמור בדרך להגיע לערמונית וגורם להגדלתה?האם עדיפה שיטת גת גורן או ניתוח כריתה.גודל הערמונית שלי לפי האולטרה סאונד הוא 150 סמ"ק ואני בן 63 .תודה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יעקב. אם אתה מתעניין בניתוח להסרת ערמונית שפירה (ולא סרטן), אזי באם מדובר בערמונית קטנה מ 50 סמ"ק ניתוח דרך השופכה TURP מאוד יעיל. אם הערמונית גדולה מ 50 סמ"ק (ובוודאי במקרה שלך) מומלץ ניתוח פתוח בחתך בטני. פשוט, ערמונית גדולה מאוד קשה להסיר דרך השופכה וזה עשוי לסכן אותך, ובניתוח בטני הפעולה פשוטה מאוד. שתי הפעולות מאוד יעילות ודומות בתוצאותיהן (פשוט באחת יש צלקת בבטן ובשניה לא) ובידיים הנכונות הניתוח עובר בהצלחה ובמעט מאוד סיבוכים. שיטת "גת-גורן" היא שיטה שנחשבת עדיין "ניסיונית" ואינה שיטה מקובלת על האיגודים האורולוגים בארץ ובעולם כאופציית טיפול מומלצת,ופרטים עליה נסה להשיג דרך האינטרנט. בכל מקרה צריך לזכור שבניתוחים להסרת ערמונית שפירה מסירים רק את החלק שמפריע למעבר תקין של השתן, ונותרת מעט רקמת ערמונית בגוף. זו גם יכולה לגדול מחדש אחרי מס' שנים, כן -גם בהשפעת הטסטוסטרון בגוף. כלומר, אם אתה עובר את הניתוח כעת, בעוד עשור שוב עשויה להיות לך ערמונית מוגדלת שמפריעה, וכדאי לקחת זאת בחשבון. (זה גם ההבדל העיקרי מניתוח לערמונית סרטנית- בו מסירים את כל הערמונית לחלוטין). לגבי הטסטוסטרון- הוא מיוצר באשכים בעיקר (ובהם לא נוגעים בזמן הניתוח) וגם בבלוטת יותרת הכליה (האדרנל). הניתוח עצמו לא משפיע על רמות הטסטוסטרון בדם. זה נכון שהטסטוסטרון משפיע על הערמונית, פשוט יהיה לו "פחות ערמונית" להשפיע עליה לאחר הניתוח. וכך, אם חלילה מתפתח סרטן ערמונית (משהו שיכול לקרות גם אחרי ניתוח להסרתה..) אזי רמות הטסטוסטרון יכולות להשפיע על רקמה זו . לכן חשוב גם אחרי ניתוח לעקוב אחר PSA וכמובן תסמינים.

13/11/2011 | 20:45 | מאת: חיים

שלום מה רמת המליחות הנורמלית בשתן ?. מה מלמד אותנו רמה של 44 PPT 44גרם לליטר) מי עוסק בארץ במחקר בנושא BPH...? תוד

לקריאה נוספת והעמקה

חיים שלום רב, 1. בבדיקת שתן רגילה, מה שנקרא "שתן כללית" לא בודקים רמת מלח, אלא רמות גלוקוז(סוכר), משקל סגולי, חומציות (PH),חלבון, האם יש תאי דם לבנים או אדומים והאם יש סימני דלקת. אם רוצים לבדוק רמות מלחים בשתן זו כבר בידקה שונה של "איסוף שתן" , בד"כ למשך 24 שעות, שם ניתן לברר רמות של נתרן (מלח), זרחן ואלקטרוליטים אחרים, רמות סידן, חומצה אורית וחלבונים. כל הבדיקות הלללו יכולות להראות אם יש בעיה בתפקוד הכלייתי, בעיה ב"משק המים" של הגוף ועדות למחלות שונות. 2. למה כוונתך ב- PPT ? האם התכוונת ל PTT.- האם התכוונת לזמן דימום? ( PROTHROMBIN TINE) או משהו אחר? זה לא בתחום האורולוגיה. 3. בנושא של BPH (הגדלה שפירה של הערמונית)הוא נושא נרחב ביותר. בארץ כמו בכל מקום בעולם - הוא תחום אורולוגי. בד"כ מחקרים נעשים במסגרת בתי החולים הגדולים, או אצל חברות התרופות. אין לי פרטים מדוייקים מי בדיוק עורך איזה מחקר.

14/11/2011 | 21:15 | מאת: חיים

שלום שירה ppt=Parts Per Thousand בדקתי לעצמי ע"י רפרקטומטר.נותן לי אינדיקציה עם שתיתי מספיק. תודה

13/11/2011 | 16:27 | מאת: ירון

שלום, האם כל הגברים עם ערמונית מוגדלת שפירה מגיעים בשלב מסוים לניתוח? או שלפעמים הטיפול התרופתי עוזר ולא מגיעים כלל לניתוח? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון, שאלה מצויינת. לא נמצא קשר ישיר בין גודלה הערמונית לדרגת התסמינים: כלומר, גם ערמונית קטנה יכולה להפריע מאוד, ומצד שני, ערמונית גדולה לא חייבת לגרום כלל תסמינים. הניתוח הוא אופציה לטיפול במקרים שהטיפול השמרני כשל- שינוי הרגלים, תרופות וכדומה. שוב- מה שיקבע את הצורך בניתוח הוא לא גודלה של הערמונית. אם מישהו לא מתרוקן היטב ניתן לנסות לשפר זאת בטיפול תרופתי, בין אם בעזרת חוסמי אלפא (למשך קסטרל או אומניק)- שמקלים על זרימת השתן, ובין אם בהקטנת הערמונית (למי שיש לו ערמונית גדולה) עם חוסמי-5-אלפא-רדוקטז כמו אבודרט. ניתוח מחוייב במקרים של אצירת שתן(כאשר שתן נאגר בשלפוחית ולא מצליחים להתרוקן ונזקקים לקטטר), הפרעה בתפקוד כלייתי, דימום ניכר, אבנים בשלפוחית או אם התרופות נכשלו או שלא ניתן לקחתן בשל תופעות לוואי. לא כל גבר חייב לסבול מהערמונית, ובוודאי שלא חולם חייבים לעבור ניתוח, אלא בהתאם לבעיה הספציפית לכל אחד ואחד.

14/11/2011 | 18:49 | מאת: צבי

ערב טוב אני לוקח כל יום כדור PROSTA GUARD של חברת SUPHERRB זה יכול לעזור או שחבל על הכסף -אני משתמש כ-3 חודשים . בברכה

13/11/2011 | 14:42 | מאת: נוניק

גבר בן72 ערמונית מוגדלת מעט. ללא כאבים או תחושות אחרות במתן שתן . בשנתיים האחרונות סובל מדליפת שתן בלילה. לאחר מתן קסטרל 10מ"ג שעזר בהחלט למשך 4 חודשים. עכשיו שוב חוזר מידי פעם. מה ניתן לעשות ? האם הכדור הפסיק להשפיע ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ציינת "דליפת שתן בלילה"- האם אתה רטוב? האם זה רק קימה לשירותים? אם קסטראל עזר, אזי כדאי להמשיכו. אם היעילות ירדה, אתה יכול לנסות כדור אחר מאותה משפחה של חוסמי-אלפא, כמו "טמסולין" או "אומניק-אוקס" במקומו. אם מדובר בכמות שתן גבוהה בלילה (וזאת תדע אם תבצע יומן שתיה והתרוקנות למשך 3 ימים ברציפות, 24 שעות ביממה) - אם כמות השתן בלילה היא יותר מ 1/3 הכמות הכללית, כדאי להתייעץ עם האורולוג שלך ולשקול טיפול ב"מינירין", תוך ניטור רמות הנתרן בדם. תרופה זו ניתן להוסיף יחד לטיפול הקבוע בחוסמי אלפא. כמוכן, אם בעיקר אתה חש דחיפות וצורך להתרוקן ופשוט "לא מספיק" להגיע לשירותים, אולי תרופה אנטיכולינרגית כמו "ספזמקס"/"וסיקייר"/"דטרוסיטול" יכולה לעזור. גם אותן ניתן לקחת במקביל לתרופות האחרות. חשוב גם שתשים לב אם אינך שותה הרבה בערב, בעיקר להמנע מקפאין ואלכוהול, ולנסות להתרוקן היטב לפני שאתה הולך לישון.

אני גבר בן 40, במהלך השנה האחרונה סובל לעיתים מקושי במתן שתן. זרימה חלשה ותחושה שלא ממש מתרוקן... אני לוקח באופן קבוע תרופות מסוג אפקסור ולמיקטל. האם יש קשר אפשרי בין הדברים? מה אתה ממליץ לי לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

איתן שלום רב, הרבה מאו תרופות נוגדות דיכאון הן פעלות תופעות לוואי "אנטיכולינרגיות" בשל דרכי פעולתן, ולקך מהן משפיעות על השלפוחית וההשתנה . לכן, בהחלט יכול להיות שחלק מהתופעות שאתה מתאר הן בגלל זה. אם התופעות שלך החלו מאז שאתה נוטל את התרופות זה מחזק את ההשערה. רצוי לפנות לרופא המטפל שלך ולהתייעת עמו לגבי מינונים של התרופות או החלפת תרופה לפי צורך. עדיין, זה לא תמיד המצב ויש סיבות שונות ואחרות להפרעות במתן השתן, וכדאי לבדוק. אם חווית בשנה האחרונה דלקות בדרכי השתן, או אם נזקקת לקטטר או עברת איזו בדיקה פולשנית לשופכה- כל אלו יכולים להיות גם גורמים להפרעה. גם בעיות מולדות יכולות לגרום לכך (אבל ציינת שההפרעות הן רק בשנה האחרונה), וע"פ גילך, עדיין קצת מוקדם להאשים את הערמונית.. ולכן אני נוטה לחשוב שכנראה מקור ההפרעה הוא בתרופות. אם יש לך עצירות זה גם משהו מאוד משפיע וכדאי מאוד לטפל בזה.

13/11/2011 | 18:01 | מאת: איתן

12/11/2011 | 14:36 | מאת: אלון המודאג מאוד

אני בן 38 לאחרונה בימים האחרונים אני נותן הרבה שתן בלילה ויש גם כתמים צהובים על התחתונים ותחושת אי נוחות בבטן התחתונה. ברצוני לציין שלא קיימתי יחסי מין לא מוגנים או כדומה כבר זמן רב. לפני שנתיים אני חושב הייתי בבירור לגבי כאבים באשך. עשו לי אולטראסאונד להכל ובדיקות שתן ויצא תקין. ובאמת הכאב חלף. ברצוני לציין שאני לוקח אפקסור שנים וסובל משפיכה אחורית מידי פעם. בקיצור קראתי על תסמינים של מתן שתן והגעתי לפורום. לצערתי קראתי יותר מידי והתחלתי לדאוג. פתאום התחלתי לחשוב אחורה על השנה האחרונה. והיה לי קצת בעיות מתן שתן (טיפות לאחר שסיימתי או זרע וכאלה) וכאלה אבל ייחסתי את זה לאפקסור והשפיכה האחורית. אני הולך לרופאת המשפחה השבוע. מה סדר הבדיקות שצפוי לי? בדיקת שתן וכדומה? אם הם ייצאו תקינות מה הסדר הבא?

לקריאה נוספת והעמקה
12/11/2011 | 14:43 | מאת: אלון המודאג מאוד

דוקטור רק רציתי להגיד שהתשובות שלך כאן הן פשוט דבש! איזה סבלנות. עוד משהו.. סורי אבל זה מלחיץ אותי מאוד המישוש הזה בערמונית אם אצטרך...(איזה בושות!) נשמע לי גם כואב בטרוף.. ועוד לתת שתן אחרי זה?.. איך עוברים את זה?

12/11/2011 | 14:46 | מאת: אלון המודאג מאוד

לא בא לי בעיות בערמונית! מה לוקחים או עושים למניעה? מעשן ואלכוהול אני לא בכלל גם לא קפה! האם לקחת כמוסות חמוציות כל יום? יש תוסף שכדאי לי לקחת למניעה? תודה!

שלום רב, ננסה לעשות קצת סדר ולהרגיע אותך. התסמינים שאתה מציין אינם ספציפיים לערמונית בלבד. זה יכול להיות קשור לכמה ומה אתה שותה, ללחץ נפשי , למזג האוויר, וגם לדלקת בשתן, למחלת מין,ובעיות שונות אחרות. קודם כל טוב לשמוע שלאט לאט התסמינים שלך חולפים, אך עדיין רצוי להבדק אם יש משהו שמטריד אותך. אין לך מה להלחץ ממה שאתה קורא כי לא בטוח שתצטרך את כל הבדיקות הללו. ברגע שתדבר עם רופא ותסביר את התסמינים שלך, הוא יוכל להחליט מה כדאי לבדוק ולכוון לטיפול הנכון עבורך. אם ראשית תפנה לרופא משפחה לרוב הבדיקות הבסיסיות לביצוע הן בדיקת שתן כללית ותרבית, ואולי מס' בדיקות דם. בהמשך אם תופנה לאורולוג אצלו תעבור בדיקה גופנית- וכן, לעיתים גם בודקים את אברי המין ואת הערמונית- במישוש עם האצבע דרך פי הטבעת. זה לא כואב, ולמעט אי נעימות רגעית זה לא נורא. לפי צורך יוחלט אם יש מקום גם לאולטראסאונד או בדיקות נוספות. חבל לך סתם להלחץ. כדאי שתבדק קודם ואם יהיו לך שאלות על הבדיקות עצמן, בכל מה שקשור באורולוגיה- אשמח לענות.

12/11/2011 | 13:33 | מאת: בעילום שם

יש לי אפשרות (הסכמה מהמנתח), לעבור ניתוח עיקור לגברים. רק יש לי חשש אחד אני יודע שגברים חשים עוררות מינית מגירוי באשכים, אני חושש לעוררות יתר וממושכת אחרי ניתוק הצינורות-הרי האשכים לא יתרוקנו ורק יווצר בהם גודש וגירוי, אשמח לקרוא את תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, ניתוח ""עיקור" - וזקטומיה, הוא ניתוח פשוט בו למעשה מנתקים בין כבל הזרע לשק האשכים. לרוב הגודש חולף זמן קצר לאחר ניתוח ולא אמורה להיות לך כל בעיה. אתה צריך לשאול את הרופא שהציע לך את הניתוח לגבי תופעות לוואי ומה עלול לקרות, ולהתייעץ עמו, כרופא מנתח זהו תפקידו שכן עליו להחתים אותך על הסכמה לאחר שקיבלת ממנו את כל המידע הרלוונטי על הפעולה..

12/11/2011 | 00:05 | מאת: מושקו

שלום רב אני לוקח שני סוגים של תרופות אבוטרט וטמסולין 1 כדור ביום מה עושה כל תרופה? אני גם לאחר התרופה קם בלילה להשתין פעם לפעמים ולפעמים גם שלוש בתודה מושקו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מושקו. טמסולין היא תרופה מקבוצת חוסמי אלפא, שמטרתה להקל על זרימת השתן ולשפר לך את ההתרוקנות. היא עובדת על השריר החלק של הסוגר ומרפה אותו ובכך אתה אמור להתרוקן טוב יותר. אבודרט היא תרופה מקבוצת חסם-5-אלפא-רדוקטז, שתפקידה להקטין את הערמונית. השילוב שלהן הוא האופטימלי בטיפול תרופתי להפרעות בהשתנה בשל ערמונית מוגדלת. אם עדיין אתה קם הרבה בלילה, קודם כל תוודא שאינך שותה הרבה לפני השינה (בעיקר לא קפאין או אלכוהול) ותקפיד להתרוקן לפני עליה למיטה. תמיד ניתן להוסיף לך תרופה מקבוצה אחרת (אנטיכולינרגים, כמו ספזמקס, וסיקייר או דטרוסיטול) כדי להקל על התכיפות הלילית. אם תרופות ממש לא עוזרות יש צורך לשקול ניתוח להסרת ערמונית. לפני זה היתי ממליצה גם שתבדוק כמה אתה שותה וכמה מרוקן למשך 24 שעות מס ימים ברציפות כדי לבדוק שאין לך שיתון יתר לילי(יותר מ 1/3 כמות השתן היומיומית)- תופעה שאינה קשורה לערמונית.אז ניתן לתת תרופה אחרת- מינירין, שתמנע תפוקת שתן מוגברת בלילה. זכור- כל התרופות שמצויינות כאן הן תרופות מרשם בלבד ומצריכות ניטור של רופא!

11/11/2011 | 00:05 | מאת: חיים

שלום ד"ר שירה האם אפשר לקחת קסנטרל ,אבודרט,וטמסוליסין ביחד תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חיים שלום רב, קסטרל וטמסולין הן תרופות מאותה משפחה- חוסמי אלפא, שתפקידן להקל על זרימת השתן. ניתן לקחת קסטרל או טמסולין,ולא יחד! כל אחת מהן (בנפרד) ניתן לקחת עם אבודרט, שהיא מקבוצת תרופות אחרת (חוסמי 5 אלפא רדוקטז) שתפקידן להקטין את הערמונית. כלומר: אפשרויותיך הן: קסטאל לבד, או טמסולין לבד,או קסטראל+אבודרט, או טמסולין +אבודרט.

הנני סובל מהבעיה כאמור בכותרת ומחפש טיפול דחוף שיאפשר דחיית או ביטול טיפול ניתוחי עד לחזרה מנסיעה. טל 0527251015

לקריאה נוספת והעמקה

חיים שלום לך, אם יש לך כרגע דלקת בדרכי השתן עליך לפנות לרופא לקבל טיפול (בדיקת שתן, אנטיביוטיקה..) לצערי הפורום אינו המקוםפ לטיפולי-בזק ובד"כ גם אין טיפול מהיר. כדי לעזור לך בצורה היעילה ביותר צריך לשוחח עמך, לשאול שאלות ולבדוק אותך, לשלוח אותך לבדיקות דם, שתן, הדמייה וכו'. כאן ניתן רק לקבל פרטים על הבעיה ודרכי פתרונה, ולכן ממליצה לך לפנות לאורולג דרך קופת חולים ולהבדק בצורה מסודרת. אני מאמינה גם, שהבעיה שלך אינה מאתמול, וחבל להזכר שצריך לטפל בה ברגע האחרון...

חזרתי מטיול בהודו לפני חודשיים והתחלתי לסבול מצריבה בשתן וכאבים באגן ובבטן תחתונה.למרות שלא מצאו חידק בתרביות שתן וזרע הרופא שיער שמדובר בפרוסטטיטיס (הערמונית לא כ"כ מוגדלת) וקיבלתי 6 שבועות ציפרוקסיןושבועיים ראשונים גם דוקסילין ללא שיפור. הרופא שלח תרבית נוספת לאחר עיסוי ונמצא גם בשתן וגם בנוזלים 2 חידקים: Morganella morganii+Entrococcus Fecalis אני מקבל עכשו רוספין לוריד ואוגמנטין כבר 5 ימים מתוך שבועיים ונאמר לי שאצטרך אוגמנטין 6 שבועות!! בינתיים אני די מתוסכל ומבקש לדעת:1 1.האם פרוסטטיטיס וזיהום בשתן יכול לקרות מניגוב במגבת מזוהמת מאד? 2. תופעות כמו עיקצוצים בעינים ובכפות רגליים בנוסף לנימול ברגליים וגרד בא והולך - לא רשום בתופעות הלוואי של התרופות - האם ידועות/מוכרות לך?אולי זה קשור לפרוסטטיטיס? 3. האם כדאי לקחת גם אלפא בלוקר לקחתי והתוצאה לא משכנעת ואני חושש לקחת כל כך הרבה תרופות 4.האם דרוש טיפול כה ארוך ואינטנסיבי? אני חושש ששוב יצמח חידק עוד יותר עמיד תודה מקרב לב 3.

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום רב, לשאלותיך: 1. בגברים הדבקה ממגע עם מגבת מזוהמת הוא לרוב נדיר אך הכל יכול לקרות. בעיקרון הזיהום לרוב הוא מגע מיני לא מוגן, כולל גם דרך הפה, אם היית ללא קונדום.. 2. עיקצוץ, נימול וגרד הן תופעות של תגובה אלרגית. מאוד רצוי שתבדוק אם אינך רגיש לאחד ממרכיבי התרופות ותדווח לרופא שלך, ורצוי אם זה מחמיר להפסיק את התרופות ולתת לך משהו אחר! אלו לא תופעות מוכרות בדלקת של הערמונית, אלא אם יש לך תופעה נדירה יחסית של תסמונת REITER שעשויה לשלב בין דלקת שופכה לדלקת עיניים.. 3. חוסמי אלפא עוזרים בריקון השתן. אם יש לך קושי בהתרוקנות זה יכול לעזור. תמיד אפשר לקחת לתקופה קצרה ולהפסיק. אם אין לך הפרעות בהתרוקנות אינך חייב לקחת תרופה לשיפור הזרם. 4. היות והחיידקים שצמחו אצלך נחשבים חיידקים "חזקים" ואולי אף עמידים, ואני מניחה שהרופא בדק את הרגישויות שלהם לאנטיביוטיקה לפני שנתן לך מרשם, אכן רצוי לקבל טיפול ממושך. שוב- אם התרופות גורמות לך תופעות לוואי צריך להפסיק ולקבל תרופה חלופית! אנא זכור כי מדובר במצב שעשוי להתפתח לדלקת כרונית (ממושכת) וזה מצריך סבלנות והצמדות לטיפול.

04/11/2011 | 09:46 | מאת: פינחס

בגלל כאבים בתחתית הבטן, כיס שתן מלא 560 סמ"ק לאחר התרקנות נשאר 215 סמ"ק, זרם חלש, קושי וכאב בנתינת שתן, דחיפות בנתינת שתן. למרות שערמונית רק מעט מוגדלת 50 סמ"ק-הוצע לי לעשות ניתוח tur-p. ני בגיל 54. בגלל הבעיות שהנוצרות מהניתוח אני שואל האם יש טיפול אחר מעודף והאם הוא שמשולם ע"י קופת חולים כללית? כדורים מהרפואה הרגילה והמושלמת לא הועילו.

לקריאה נוספת והעמקה

פנחס שלום רב, לפני שאתה שוקל ניתוח כדאי שתעבור בירור מדוע יש לך שאריות שתן כאלה גדולות. אם ניסית טיפול תרופית לא עזר, לפני ניתוח כגדאי לבצע בדיקה שנקראת "אורודינמיקה"- שמטרתה לראות כיצד כיס השתן מתמלא ומתרוקן והאם הבעיה היא בו, או במוצא השלפוחית- כלומר שהערמונית חוסמת את המעבר ומפריעה לסוגר.. רק אחרי כן תשקול ניתוח- אם אכן יש חסימה. כי אם הבעיה היא בשלפוחית עצמה ניתוח עשוי להחמיר את הבעיה. זו בדיקה שמבצעים עם קטטר, והיא ניתנת לביצוע דרך קופת חולים במכונים המיועדים לכך . עליך לקבל הפניה מאורולוג.

06/11/2011 | 19:25 | מאת: פינחס

ב"אורודינמיקה" התברר הפרעה בריקון השתן, זרם חלש עד 7 מ"ל לשניה, שאריות שתן 290 סמ"ק.

02/11/2011 | 13:56 | מאת: אורי

ד"ר שירה נחתומי שלום בן 77, מטופל באומניקס מספר שנים. PSA 5.30 . לאחרונה סבלתי ממספר עצירות וחוברתי לקטטר (פעמיים). אתמול נערכה לי בדיקת ציסטוקופיה, בה נמצא כי הערמונית גדולה לא נמסרו לי מימדיה. האורולוג המליץ על נתוח פתוח בהקדם ודחה אפשרות של נתוח דרך השופכה. אני מתלבט איזה ניתוח עדיף מבחינת סכויים וסיכונים וההחלמה שלאחר הנתוח. אודה לך על התייחסותך. תודה על הפורום. אורי

לקריאה נוספת והעמקה

אורי שלום רב, יש לך אינדיקציה חד משמעית לעבור ניתוח ערמונית והיא העובדה שחווית כבר שתי אצירות שתן. אם האורולוג שביצע לך את הציטוסקופיה ציין שהיא "מוגדלת" והמליץ ניתוח "פתוח" אזי כנראה מדובר בערמונית גדולה מספיק שעדיף הוציאה בניתוח דרך הבטן ולא דרך השופכה. חשוב שתדע - זה בדיוק אותו ניתוח, עם אותם אחוזי הצלחה, ולהיפך- בערמונית מאוד גדולה הסיכוי להחלמה תקינה ובלי סיבוכים גדול יותר בניתוח פתוח מאשר בניתוח דרך השופכה, אותו שומרים לערמונית קטנות יחסית שקשה להוציא דרך הבטן.. כל שעליך לעשות הוא למצוא את המנתח הטוב והמומלץ, ויש רבים כאלה בבתי החולים השונים בארץ או דרך הביטוחים הפרטיים.

אובחנתי לפני כ4 חודשים בבית חולים כמקרה של דלקת ערמונית חיידקית חריפה ,ערכי הpsa עלו ל80 [שנה לפני כן עמדו על 1,5],טופלתי באנטיביוטיקה 1-לווריד כשבועיים 2- אחכ עוד 10 ימים בכדורים ,אני גם סובל מערמונית מוגדלת זה מספר שנים,בוצעו כ-5 בדיקות psa עוקבות במהלך 4 החודשים הללו ובהם הערכים ירדו בהדרגה מ-80 ל- 4,2 ,הבדיקה האחרונה לאחר כחודש מהקודמת ,עלו הערכים ל-5,2 ,בבדיקה הקודמת [4,2] כל הסימפטומים של כאב נעלמו ובבדיקה עכשיו הם חזרו במידה נמוכה,אני ספורטאי פעיל אבל לפני הבדיקה האחרונה נמנעתי מביצוע ספורט ומקיום יחסי מין ,האם כדאי לי לבצע ביופסיה לפי המלצת הרופא?כששאלתי את הרופא האם ירצה לבצע ביופסיה גם אם בבדיקה נוספת בעוד חודשיים למשל ,יתברר שערכי הpsa ירדו חזרה או היו ללא שינוי ,הוא ענה שבכזה מקרה לא ירצה לבצע הביופסיה ,ברצוני לציין שהמלצת הרופא לביופסיה הייתה מבלי שבוצעה בדיקת psa יחסית [psa ratio] ,האם כדאי לי לבצע עכשיו ביופסיה או להמתין לבדיקת psa חוזרת וגם psa ratio לפני ההחלטה??תחושת הבטן שלי שהעלייה בpsa קשורה להתחדשות התהליך הדלקתי [אולי זה הפך לדלקת ערמונית כרונית שהעלתה את הpsa] לאור חזרת הסימפטומים בבדיקה האחרונה,מה הסיכוי שאני צודק?בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, לא ציינת את גילך. ככל הנראה שאתה צודק ואולי מדובר רק בהתחדשות תהליך דלקתי, בוושאי אם יש לך שוב תסמינים.. הייתי ראשית מנסה בכל זאת לשלול חיידק לפחות בבדיקת שתן כללית ותרבית או PCR ל STD , תרביות שופכה, וחוזרת לטיפול אנטיביוטי בהתאם לתוצאות ואפילו שוקלת המשך טיפול במינון נמוך לתקופה של בין חודש ל-3 חודשים . רק אח"כ היתי חוזרת על PSA כולל בדיקת יחס FREE TO TOTAL PSA . חשוב "להתרחק" מתקופת הדלקת החריפה שממנה סבלת, ובוודאי להמנע מביופסיה אם חושדים בזיהום כי זה יכול להיות ממש מסוכן! אם עבר מספיק זמן מהדלקת (לפחות 5-6 חודשים) ואין כל סימנים לזיהום, במקרה של עליית PSA , ואם עברת את גיל 50, ובוודאי אם יש לך במשפחה קרובים מדרגה ראשונה שהיה להם סרטן ערמונית, אז יש לשקול ביופסיה.

01/11/2011 | 19:43 | מאת: שי

בן 46 לפני כשנה ערכי psa - 2.46 כיום 3.15 psa סובל מזה כ - 15 שנה מדלקת כרונית של הערמונית תופעות נוספות כאבים בשופכה והשתנה מרובה - עד כ - 30 פעם ביום. בלילה - ישן ללא צורך בהשתנה . האם יש טיפול לבעיה. האם נכון לבקש כריתית ערמונית?

לקריאה נוספת והעמקה

שי שלום , ראשית ה PSA שלך מעט מוגבר לגילך- הייתי ממליצה לך בצע בדיקת יחס FREE TO TOTAL PSA ולעקוב- אם זה ממשיך לעלות רצוי לברר זאת בביופסיה. כמובן, שאם אכן יש לך דלקת כרונית בערמנית גם היא יכולה להיות מקור לPSA מוגבר... לגבי מצב של דלקת כרונית- לא תמיד יש מה לעשות, חוץ מלמצוא משהו שמקל עליך את התסמינים: להמנע מאלכוהול קפאין ושוקולד, "לאמן" את השלפוחית להתרוקנות בזמנים קצובים (אחת לשעה בתחילה ואח"כ לרווח את מועדי ההתרוקנות לפרקי זמן ממושכים יותר בין להין). אם לא נטלת שום טיפול תרופתי אולי חוסמי אלפא כמו אומניק או קסטרל יכולים להקל על הריקון, או אנטיכולינרגים כמו דטרוסיטול, וסיקייר או ספזמקס יכולים לעזור במניעת הדחיפות. גם נוגדי דלקת כמו נורופן או אדוויל יכולים להקל על התסמינים מבחינת כאב וצריבה.

07/11/2011 | 17:41 | מאת: שי

ד"ר שירה - אני מודה לך מקרב לב על מתן התשובה, תבורכי.

31/10/2011 | 19:57 | מאת: עודד

היי אני בן 37 ועשיתי בדיקה u.s של הכליות ונאמר לי שהערמונית מעט מוגדלת כ 38 סמק האם יש לי סיבה להילחץ ואם כן מה עליי לעשות עכשיו בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עודד, אל תלחץ, הכל בסדר. אם אין לך הפרעות במתן השתן גודלה של הערמונית לא רלוונטי. ו-38 סמ"ק זה סה"כ לא ממש מוגדל .

02/11/2011 | 20:10 | מאת: עודד

ההפרעה היחידה היא שלאחר מתן שתן יש פעמים שלאחר דקה יש לי שוב או לחילופין לפעמים בלילה אני קם כי השלפוחית לוחצת האם בעתיד יכולה להיות לי בעיה? בתודה

31/10/2011 | 12:16 | מאת: אבי

יש לי קשיים בהטלת שתן.בבדיקת ציסטוסקופיה שבוצעה לי נאמר לי שאונה שלישית ואמצעית(שנמצאת בין 2 האונות הצדדיות)גורמת לחסימה.יש לציין שבדיקת psa תקינה לחלוטין וגם בבדיקה רקטלית נמצא שהבלוטה אינה מוגדלת.לאחר שקיבלתי כדורי קסטרל ואבודרט ולא היתה שום הקלה,נאמר לי שאני צריך לעבור ניתוח בלייזר להוצאת הערמונית.נאמר לי ע"י רופא נוסף שאפשר להוציא את זה על יד אידוי של רוב הערמונית וקילוף הרירית ע"י לייזר. האמת היא שאני מאוד פוחד מניתוח לאור הנסיון המר שיש לי עם ניתוחים וזמן החלמה ארוך.אשמח לדעת אם יש אלטרנטיבה אחרת,ואם לא -היכן נמצא המרכז הרפואי הטוב והמנוסה ביותר בתחום זה(אפילו בחו"ל).

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום, אני מבינה את החשש שלך אבל אם תרופות לא עוזרות לך ואתה ממשיך להתקשות בריקון השתן אכן ניתוח הוא הדרך היעילה ביותר להקל עליך. בארץ יש מנתחים מעולים, ברוב בתי החולים הגדולים ובוודאי דרך הקופות השונות ובביטוחים הפרטיים. לא הייתי מרחיקה עד חו"ל לניתוח כזה שניתן לעבור בארץ בהצלחה רבה. ע"פ תיאורך אתה מתאים לניתוח כריתת ערמונית דרך השופכה TURP. שיטת האידוי אינה נחשבת ע"י האיגודים האורולוגיים כ"קו טיפול ראשוני" כמו ניתוח אבל היא מאוד פופולרית, אולם עליך לדעת שזה ניתוח לכל דבר, גם אם נעשה דרך השופכה וגם אם "ללא חיתוך" כי כל הפעולה היא פנימית ויש בדיוק אותן תופעות לוואי כמו אחרי ניתוח רגיל, ולכן מומלץ לבחור בקפידה את המנתח. בידיים הנכונות אתה תעבור ניתוח קל יחסית, עם החלמה מהירה ובכמה שפחות הפרעות ותופעות לוואי. לא נהוג בפורום להמליץ על רופא מסויים- כדאי שתתעניין בין חבריך אם מישהו עבר את הניתוח או תפנה לאורולוגים מנתחים בכירים שעושים ניתוחים אלו כדבר שבשגרה, או דרך ביטוח פרטי.

31/10/2011 | 15:16 | מאת: אבי

חן חן ותודה על תגובתך המהירה.האם ניתוח מסוג זה נעשה גם ע"י רובוט(כמובן ע"י רופא),כדי שהדיוק יהיה מירבי?

29/10/2011 | 23:20 | מאת: משה

אבי בן 91 מטופל באומניק במצב סיעודי, משתמש בפן רוז. לאחרונה, העובדת הזרה שמטפלת בו שמה לב שכשהוא יושב בכסא גלגלים לפעמים כ-4 שעות רצוף הוא אינו מטיל שתן וכשהוא חוזר לשכב במיטה הוא תוך מספר דקות מטיל שתן. בלילה הכל תקין ובבוקר השקית של 2 ליטר מלאה. האם זהו רמז לתחילתה של בעיה והאם כדאי בנוסף לטפל באבודרט?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, לפני שחושדים שיש החמרה בערמונית, צריך לבדוק משהו פשוט יותר: האם כשאביך יושב בכסא שעות רבות הוא יושב על הפנרוז? האם יש קיפול בצינור של שקית השתן? כל אלה יכולים לגרום לחסימה של הצינור ולכן לא יוצא שתן . אח"כ כששוכב- הצינור משתחרר והשתן חוזר לזרום רגיל. אם זה לא העניין, כדאי להביא את אביך לבדיקה גופנית אצל אורולוג ובדיקת סונר דרכי שתן כולל שארית ובהתאם יוחלט אם יש צורך בתופסת טיפול תרופתי או אחר.

29/10/2011 | 23:08 | מאת: מיכל

אבי (בן 92) נוטל אומניק בבוקר ואבודרט בערב (לפני 4 חודשים הבלוטה היתה כ-170 גרם, בקרוב U.S חוזר). בלילה הוא קם לשרותים 5-6 פעמים וזה מקשה מאוד על אימי ועל העובד הזר שמטפל בו היות והוא לא צלול לגמרי וצריך עזרה. אולי כדאי שהוא יהפוך את הסדר, אומניק בערב ואבודרט בבוקר? או אולי להחליף את האומניק בקסטרל? האם יש הבדל ביעילות האומניק בין היצרנים השונים? לפי העדויות נראה שבשעות היום הוא הולך פחות לשרותים. תודה מראש על התשובה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מיכל. למעשה יעילות רוב חוסמי אלפא (אומניק, אומניק-אוקס, קסטראל, טמסולין ודומיהם) היא כמעט שווה. אבל- כל אחד מגיב אחרת, ויש כאלה שאומניק יעיל אצלם יותר מאשר קסטראל, ולהיפך. תמיד אפשר לנסות להחליף תרופה, במרשם דרך הרופא המטפל- ולראות. אין בעיה לנסות לקחת את הטמסולין בבוקר או בערב. וכך גם אבודרט. יכול להיות שאביך זקוק לתרופה נוספת אם אין הטבה בתלונות הנוקטוריה (מתן שתן לילי) והתכיפות- אולי כדאי לנסות משהו אנטיכולינרגי, למשל ספזמקס במינון נמוך, אם אין לו שאריות שתן גבוהות- אנא פנו לאורולוג לקבלת מרשם.

29/10/2011 | 20:32 | מאת: א'

שלום, אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון, אבל רציתי לשאול לגבי אבי. יש לו סרטן ערמונית. לפני הניתוח, שהיה באביב האחרון, המצב היה כזה (למיטב זכרוני): גילקסון: 4+5, PSA:12. באביב השנה הוא עבר ניתוח הסרת הערמונית, בשיטה הרגילה למיטב ידיעתי, (לא בשיטת דה וינצי). בבדיקה שגרתית 3 חודשים אחרי הניתוח PSA היה בסדר, ואילו בבדיקת PSA אחרונה:0.37 כלומר, הסרטן חזר ובגדול (ע"פ הבנתי). הוא צריך עכשיו לקבוע תור להקרנות. לפניו 40 הקרנות. רציתי לשאול מה סיכויי הריפוי לאחר ההקרנות במצב זה?

לקריאה נוספת והעמקה
29/10/2011 | 20:40 | מאת: א'

אני לא יודעת אם אומרים "גליסון" או "גליקסון". בכל מקרה אודה לתשובה מהירה מהדוקטור.

שלום רב, אשמח לענות, אך בכל מקרה יש גם פורום מצויין לאורולוגיה אונקולוגית ובו תוכלי להתייעץ עם ד"ר דן לייבוביץ לפי רצונך. לדבריך אביך עבר ניתוח כריתה רדיקאלית של הערמונית בשל PSA 12 וגליסון 9 (4+5). ציינת שכשלושה חודשים לאחר הניתוח ה PSA היה "בסדר". האם כוונתך שהיה PSA- 0 ? או רמה נמוכה אחרת? כעת בדיקת PSA לדברייך 0.37. זה ממש, אבל ממש לא אומר ש"הסרטון חזר ובגדול" כפי שאת חוששת. ראשית , צריך לדעת מה היתה רמת ה PSA מיד לאחר הניתוח. אל תשכחי שהPSA היה מאוד גבוה לפני הניתוח וכמובן ככל שהוא נמוך יותר לאחר הניתוח- כך ייטב. עדיין, רמת PSA 0.37 אינה מחייבת שמדובר בחזרה מקומית של המחלה ויש צורך לעקוב. בכל מקרה אביך מיועד לטיפול משלים לניתוח, בקרינה (וזאת כנראה לאור הנתונים ההתחלתיים שלו עוד טרם הניתוח), ובד"כ זה אכן מאוד יעיל בהריסת כל שארית תאי סרטן באזור הניתוח, אם נותרו כאלה. אנא פני לאונקולוגים שמטפלים בו כדי לקבל את מירב הפרטים על המשך הטיפול,ושוב- פני גם בפורום האורו-אונקולוגי שלנו כאן.

29/10/2011 | 13:09 | מאת: אלכס

ד"ר שירה חתומי, שלום רב! שמי אלכס אני בן 31 ואני סובל מתדירות מתן שתן גבוהה מספר שנים. אני קם בלילה בין 1-3 פעמים ובמהלך היום הולך לשירותים בין 10-20 פעמים וראוי לציין כי אני לא מרבה בשתיית מים (לא עולה על 1.5 ליטר).קפאין אינני צורך וגם הלקוהול. על פי בדיקות דם ואולטרסאונד לא נמצא דבר אך אבחנתו של אורולוג הייתה "פרוסטטה כרונית". לקחתי אנטיביוטיקה וזה לא עזר. לקחתי כמה טיפולי דיקור סיני בשילוב עם רפלקסולוגיה אך גם בעקבות כך לא חל כל שיפור. אשמח מאד לקבל כל הצע שהיא ממך. בכבוד רב, אלכס.

לקריאה נוספת והעמקה

אלכס שלום, התופעה שאתה מציין יכולה להתאים גם ל"שלפוחית רגיזה". הייתי ממליצה לך לבצע רישום מדוייק של כל מה שאתה שותה במהלך היום והלילה (שעה, מה שתית- למשל קפה, קולה מים וכו') וכמה ומתי אתה מתרוקן בשירותים- קנה כוס מדידה ותתרוקן לתוכה בכל פעם כדי לדעת כמה באמת אתה מוציא. צריך לבצע יומן כזה - של שתיה והתרוקנות- למשך 3 ימים ברציפות (כל יום 24 שעות) וכך ניתן לדעת כמה באמת אתה שותה ואם אתה מייצר יותר מדי שתן. יש תרופות שניתן לתת לך שייקלו על התלונות שלך- למשל מקבוצת האנטיכולינרגים- וסיקייר, דטרוסיטול או ספזמקס, ואם יש לך שיתון יתר לילי (אם אתה נותן יותר מ 1/3 מכמות השתן היומית בלילה)ניתן לתת לך מינירין. ממליצה לך לפנות לאורולג בצורה מסודרת דרך קופת החולים לבדיקה וכדי לקבל מרשם והתאמת טיפול ולמעקב .

31/10/2011 | 20:31 | מאת: אלכס

לד"ר שירה חתומי, שלום רב! מודה לך מאד על ההמלצה!!!

27/10/2011 | 22:11 | מאת: אסנת

לאבי היתה היצרות צואר כיס השתן ופרוסטטה קטנה.בוצע חתך.טופל בנוביטרופן ולאחר מכן שנים רבות עם אורגנין(כנראה שלפוחית רגיזה). האם פרומניקס מהווה תחליף טוב לאורגנין, או שתרופה זו פועלת אך ורק על הפרוסטטה. מה מומלץ כתחליף טוב לאורגנין?האם יש תכשיר טבעי? מדובר באדם מבוגר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אסנת. ננסה לעשות קצת סדר: לפי מה שהצלחתי להבין אביך סובל מהפרעות במתן השתן, כנראה בשל היצרות בצוואר השלפוחית ולא מערמונית מוגדלת. לדבריך יש לו "שלפוחית רגיזה" ולכן טופל בנוביטרופן שהיא תרופה שמרגיעה התכווצויות לא רצוניות של השלפוחית שגורמות תחושת צורך לתת הרבה שתן אבל היום יש תרופות חדשות יותר ויעילות לא פחות- כמו ספזמקס, וסיקייר או דטרוסיטול. לצערי אורגנין הצמחית אינה נמכת יותר ואין להשיגה, כך שאין תרופות צמחיות אחרות. פרומניקס היא תרופה שמרגיעה את ההתכווצות של סוגר השלפוחית ובכך מאפשר ריקון יעיל יותר של השתן. זו אינה תרופה שעובדת על הערמנוית אלא על הסוגר ופתח השלפוחית. רצוי שתפני עם אביך לבדיקה מסודרת אצל אורולוג כולל בדיקת זרימת שתן (פלומטריה) וסונר דרכי שתן, ואולי אפילו ציסטוסקופיה- כדי לראות כיצד הוא מתרוקן, מה גודלה של הערמונית ואם יש לו שארית, או שמא הבעיה היא אותה היצרות בצוואר השלפוחית שאולי צתריך ניתוח חוזר... וכך יוכלו להתאים לו טיפול.

30/10/2011 | 15:08 | מאת: אסנת

כשאבי טופל באורגנין לא היו לו תלונות ממקור אורולוגי.עד כמה שזכור לי בניתוח כנראה פגעו לו בסוגר ולכן הוא טופל בנוביטרופן לזמן קצר ולאחר מכן באורגנין כשהאבחנה היתה נוירוג'ניק בלאדר(שלפוחית רגיזה).רופאת משפחה בהנחה שכמו כל איש מבוגר בעיות במתן שתן מיוחסות לפרוסטטה,נתנה לו פרומניקס כתחליף וזו שאלתי למקרה ספציפי כזה כשיש אבחנה של שלפוחית רגיזה(מכתב מאורולוג סמוך לניתוח) האם פרומניקס יעיל או שעדיף להפסיקו ולטפל בתרופות שציינת.מובן שנגיע לאורולוג פשוט בינתיים לא הייתי רוצה לטפל בתרופה מיותרת.בכל זאת פרומניקס גם מוריד לחץ דם.