פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1924 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

23/08/2011 | 11:00 | מאת: אפרת

שלום אני בחורה בת 28 ואני קמה לשירותים בין פעם לפעמיים בלילה האם זה מקובל או שצריך לבדוק את זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אפרת, אם את אישה בריאה, ואין לך הפרעות אחרות במתן השתן, כדאי שתשימי לב מה וכמה את שותה בערב או לפני השינה. לעיתים שתיה מרובה גורמת לקימה בלילה להתרוקנות, כמו גם שתיית חומרים המכילים קפאין (קפה, תה, קולה, שוקו) ואלכוהול. גם אכילה מרובה של פירות (בעיקר ענבים, מלון ואבטיח) בשעות הערב יכולה לגרום לך לקום בלילה לשירותים. אם זה המצב פשוט תצמצמי את השתיה והאכילה של הנ"ל בשעת הערב, ותקפידי להתרוקן היטב לפני העליה למיטה. לעיתים אם נוטלים תרופות מסויימות, בעיקר ליצר לחץ דם, יש בהן חומרים משתנים, ולכן רצוי לשנות את שעות נטילתן. גם לחץ נפשי יכול לגרום לך להתעורר בלילה לשירותים. אם כל הנ"ל לא המקרה, רצוי לבדוק שאין לך עדות לרמות סוכר גבוהות בדם ובשתן, שאין לך דלקת בשתן, ושאין שיתון יתר לילי- ובכל הנ"ל ניתן לטפל גם בתרופות. אנא פני לבדיקה אצל רופא המשפחה ולפי צורך אצל אורולוג.

21/08/2011 | 16:22 | מאת: אלדד

שלום רב. קראתי כי התרופה PERMIXON יעילה בטיפול בבעיות של ערמונית מוגדלת וכי היא עשוייה מחומרים טבעיים בלבד. שאלותי: (1) מאילו חמרים טבעיים היא עשויה? האם יש מרכיבים נוספים? (2) האם חייבת במרשם? (3) האם בסל הבריאות? (4) האם יש התנגשויות עם תרופות אחרות [אני נוטל ASACOL עקב קוליטיס]? (5) האם מוכרות תופעות לוואי? אודה מאד על מענה לשאלות הנ"ל. בתודה, אלדד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלדד, להלן התשובות: 1. החומר הפעיל בפרמיקסון הוא SERONA REPENS, דקל ננסי. נמצא שיש לו סגולות יעילות בטיפול לתסמינים של הפרעות במתן השתן באנשים הסובלים מהגדלת הערמונית. עיקר הפעילות היא אנטי-דלקתית אך יכולה גם לשפר את זרימת השתן ואולי אף מעט להקטין את הערמונית. חשוב לזכור שבכל זאת מדובר בתרופה צמחית, שאמנם נבדקה בעבודות מחקריות ,אך ע"פ האיגודים האורולוגיים אינה נחשבת "קו ראשון לטיפול", ושלא כל אחד מגיב באותה צורה, ויש כאלה שאינה עוזרת להם. 2. תרופה זו מחייב תמרשם כי מדובר בריכוזים גבוהים של החומר. 3. התרופה אינה בסל הבריאות כלומר יש לשלם עליה יותר מעל תרופות מרשם "רגילות", אולם המחיר אינו יקר כל כך. 4. ברמת העיקרון לא ידוע לי שיש איסור לקחתה עם תרופות אחרות, אך רצוי תמיד לקרוא את העלון לצרכן לפני השימוש, ולהתייעץ גם עם הרוקח. 5. לעיתים תרופות אלו עושות אי נוחות בבטן ואם יש לך הפרעות עיכול צריך לשים לב. יש כאלו שמפתחים רגישות/אלרגיה לחלק מהחומרים, אבל לא ידוע על תופעות לוואי משמעותיות. בכל מקרה של הרגשה לא טובה או כל תופעת לוואי לא מוכרת שמופיעה עם נטילת התרופה מומלץ להפסיקה.

20/08/2011 | 19:17 | מאת: בני

מחפש פתרון לבעיית פרוסטטה קשה,אצל אב,קשיש כבן 90. כל הנסיונות הקונב. כשלו, לכן מתבקש פתרון ע"ב צמחי מרפא/הומאופטי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בני, לא ציינת מה כוונתך ב"בעיית פרוסטטה קשה". אם יש הפרעות בהשתנה שלא נפתרו בעזרת תרופות "רגילות", קשה לי להאמין שדווקא טיפול צמחי או הומיאופטי יעזור, ולכן למרות גילו של אביך, אם הוא במצב כללי טוב ולאחר התייעצות מקיפה עם הרופאים המטפלים שלו- אולי כדאי לשקול ניתוח להוצאת הערמונית. היום ניתן לבצע ניתוחים אלו גם בהרדמה חלקית, ובבטחה. אם הוא לא יכול לעמוד בניתוח, והבעיה היא אי יכולת להתרוקן, כנראה שלא יהיה מנוס מהשארת קטטר קבוע, כי הוא חייב לרוקן שתן. תרופות צמחיות כגון פרמיקסון או פרוסטמד מכילות מיצויים של צמחים שמקלים על מתן השתן, אך לא בטוח שישפיעו באופן מוחלט, אך ניתן לנסות.יש לזכור שפרמקיסון היא תרופת מרשם. לגבי טיפול הומיאופטי עליך להתייעץ במקום אחר, איני בקיאה כלל בתחום זה.

18/08/2011 | 18:14 | מאת: Jacob

האם בבדיקה אורולוגית יש סיכוי לאיבחון שבר? מצב התחלתי של הרנייה יכול להסביר כאבים באשך? ציסטה קטנה שמורגשת באשך,מחיבת טיפול אנטיביוטי?אולטרה סאונד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לכאבים באזור האשך והמפשעות יש הרבה אפשרויות לאבחנה מבדלת (סיבות): כאב יכול לנבוע מבעיה באשך עצמו, למשך דלקת באשך או ביותרת האשך, זיהום, או חלילה גידול; בבעיה בכלי הדם סביב האשך- למשך וריקוצל, או הצטברות של נוזל סביב האשך- הידרוצל; בבעיה במפשעות כמו שבר (בקע), מחלה זיהומית עם הגדלת בלוטות לימפה; בעיה עורית (למשך יצירת פצעון מקומי שמזדהם, למשך בעקבות סתימת זקיק שיער); ואפילו מחלת אבנים בדרכי השתן, כאשר אבן קטנה נמצאת בקצה התחתון של השופכן, בכניסה לשלפוחית השתן, שגורמת הקרנת כאב לכיוון האשך. בוודאי שגם דלקת כרונית בערמונית יכולה לגרום לכאבי אשכים. לכן- בדיקה גופנית היא הכרח בעת בירור לכאבי אשכים וכן, ניתן בעזרתה למצוא או לשלול בקע במפשעה כמקור לתלונה, אך לרוב ניתן להשלים את הבירור בעזרת הדמיה באולטראסאונד של האשכים והמפשעות ולקבל מידע מהימן נוסף. לגבי ציסטה באיזור האשך, אם היא רכה , עגולה וללא כל רגישות - אין צורך לטפל בה. מומלץ להבדק אצל אורולוג כדי לוודא שאכן מדובר בציסטה בלבד ולא במשהו אחר, ולהשלים לפי צורך אולטראסאונד.

18/08/2011 | 17:43 | מאת: Jacob

האם מצב שערמונית קטנה בלי טיפול מוכר?? בו 56, זרימת השתן השתפרה,ירידה כללית במישקל יכולה להשפיע?? אולי היתה דלקת לא מאובחנת שנרפאה? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צריך לזכור ש לגודלה של הערמונית אין קשר להפרעות במתן השתן או להימצאות סרטן. יש כאלה שהערמונית שלהם גדולה ואין להם כלל תלונות, ויש כאלה עם ערמונית קטנה שסובלים מאוד, ולהיפך. כל מיני גורמים משפיעים על הערמונית וצמיחתה, בעיקר- רמות טסטוסטרון (ההורמון הגברי), בריאות כללית, זיהומים במערכת השתן, גורמים סביבתיים כגון עישון ,קרינה, אלכוהול, תזונה ועוד. אם יש לך הפרעות במתן השתן עליך לפנות לאורולוג לבדיקות ולהתאמת טיפול.

22/08/2011 | 11:36 | מאת: Jacob

אז יש גם יתרון ברמת נמוכה של הטסוטסטרון, הצטמקות הערמונית, ושיפור זרימת השתן,עוד סיבה לא לקבל הורמונים???(בעבר הזהרת בגלל PSA(

18/08/2011 | 08:29 | מאת: ארון

שלום יש לי ערמונית מוגדלת אני בן 59 ב.09.2010 עשיתי בדיקת PSA והתוצאה 2.5 ב-8.2011 עשיתי שוב בדיקה.והתוצאה 4.9 ערב ליפני הבדיקה עשיתי סקס האם זה משפיע על תוצאת PSA

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ארון, פעילות מינית יכולה להשפיע על רמת PSA וגם מחלות שונות בגוף ועוד, אולם אם יש "קפיצה" משמעותית של PSA (למעשה "הכפיל" את עצמו בשנה) זה מצריך בירור- אפשר לחזור על הבדיקה לאחר המנעות ממגע מיני למס' ימים, ואם זה עדיין גבוה לפנות לאורולוג לבדיקת הערמונית ולשקול צורך בהמשלך בירור בביופסיה.

16/08/2011 | 14:06 | מאת: דנה

שלום, אבי כבן 75, סובל מערמונית מוגדלת. בדיקת ביופסיה הראתה שהכל תקין. אבי נשלח לבדיקות: שארית שתן (בשל תכיפות במתן שתן) ואולטראסאונד אשכים (מאחר והאורולוג הרגיש שיש גוש באשך). אלו התוצאות שהתקבלו: באולטרסאונד שארית שתן: כליה ימנית-ציר אורך 9.3 ס"מ פרכנמיה שמורה. כליה שמאלית-אותו הדבר רק 9.9. ס"מ. בשתי הכליות אין עדות לאבנים או הידרונפרוזיס. שלפוחית השתן-בעלת דפנות מעובות, בלתי בדירים, בקיבולת 112 סמ"ק, ערמונית במשקל 147 גם, בולטת לתוך כיס השתן, בעלת מרקם בלתי אחיד. לאחר התרוקנות שארית שתן 38 סמ"ק. באולטרסאונד אשכים: בתמצית: סיכום והמלצות: הידרוצלה מינימלית משמאל ציסטות קטנות משמאל, ללא סימנים לדלקת אין לראות סימנים לוריקוצלה. נרשם גם שיש כמות מינימלית של נוזל סביב כל אשך ועיבוי קל של זנב יותרת האשך באשך שמאל. מאחר והתור לרופא בעוד כשבועיים וחצי, אודה לך מאוד אם תוכלי לומר אם תקין או יש צורך בטיפול תרופתי/אחר. תודה רבה וסליחה שהארכתי. דנה

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום. מבחינת אולטראסאונד דרכי השתן- הכליות תקינות אך הערמונית יחסית מאוד גדולה וכיס השתן בנפח נמוך ונראה ש"עובד" קשה בשביל להתרוקן (ומכאן הדפנות המעובים כנראה), אך עדיין השארית קטנה יחסית- רק 38 סמ"ק. צויין גם שהדפנות בלתי סדירים. אץ לא ציינת מהם התסמינים של אביך- יכול להיות שהוא רץ הרבה לשירותים, כי מדובר בכיס קטן וערמונית גודלה ... לאור תמונה זו הייתי ממליצה , אם עדיין לא מטופל- שיקבל תרופות שיעזרו להתרוקנות יעילה יותר, למשך עם אומניק/קסטראל ודומיהם, יחד עם תרופה להקטנת הערמונית- כמו אבודרט. כל אלו כמובן תרופות מרשם.אם כלום לא עוזר, כדיא לשקול המשך בירור כולל באורודינמיקה , וציסטוסקפיה. הממצאים באשכים שציינת לא משמעותיים, כל עוד אין לו כאבים או נפיחות מקומית שמציקה לו, ואז ניתן יהיה לנקז את הנוזל סביב האשכים.

16/08/2011 | 13:53 | מאת: רמי

שלום ד"ר אני סובל מערמונית שפירה מוגדלת ומטופל על ידי אבודרט וקסטרל. מדי כ 8 חודשים אני חוטף דלקת בדרכי השתן ומטופל באנטיביוטיקה. שאלתי היא האם הערכה בייתית של בדיקת השתן שניתן לרכוש אותה בבתי המרקחת אכן מצביעה על דלקת שתן מסויימית זו ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי אין לי מידע מספיק מהימן על ערכות בדיקה ביתייות לדלקות בשתן.בדיקות STICK (בהן טובלים מקלוןלתוך השתן ובודקים שינויי צבע) גם אינן מהימנות מספיק. אם יש לך תסמינים של צריבה, כאבים בהתרוקנות, תכיפות ודחיפות כדאי לשלוח בדיקת שתן כללית ותרבית דרך קופת החולים- אלו בדיקות הרבה יותר מדוייקות , ויכולים גם לזהות בדיוק מהוהחיידק, וכך ניתן להתאים אנטיביוטיקה. אם הדלקות חוזרות כל הזמן רצוי שתברר מה המקור שלהן, אולי יש לך שארית שתן גדולה למרות התרופות שאתה נוטל? אולי אבנים? זה משהו שצריך לבדוק אותו, וכמובן לטפל בו. אנא פנה לאורולוג שלך, ותבצע גם אולטראסאונד לדרכי השתן.

15/08/2011 | 15:47 | מאת: חיים

ערכתי אולטרה סאונד ערמונית מוגדלת 42 גרם כיס שתן תקין מכיל לפני היתרקנות 263 סמק לאחר התרקנות ללא שארית שתן . psa מ-7/2011 0.95 גילי 57.5 האם יש משמעות לערמונית המוגדלת והאם יש צורך בטיפול תודה מקרב לב

לקריאה נוספת והעמקה

חיים שלום, לגילך, לפי מה שכתבת בדיקת האולטראסאונד תקינה לחלוטין, וגודל הערמונית אינו משמעותי אם אין לך תלונות במתן השתן. גם ה PSA שלך תקין. אם אין לך שום הפרעה במתן השתן אין כל צורך בטיפול. באם יש הפרעות אנא פנה לבדיקה אורולוג ויוכלו להתאים לך טיפול תרופתי בהתאם לצורך.

15/08/2011 | 01:17 | מאת: גלגל

ד"ר שלום רב. בן 47 לא סובל ממחלות כלשהן,בדיקת סוכר אחרונה עמדה על 100 טיגליצירידים מעט גבוהים 160. כל שעה עושה פיפי,זרם רציני לא טפטוף,אין לי צריבות כלשהן, שותה המון קפה כ 8 כוסות ביום,ואוכל המון פירות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם רמת הסוכר של גבולית ויש לך תכיפות ניכרת במתן השתן כמובן שרצוי שתמנע מכמויות גדולות מדי של פירות ותאזן את רמות הסוכר שלך! וכמובן- תמנע מקפאין שמאוד משתן. תוריד קפה, קולה,תה, שוקו- ותראה שהתלונות משתפרות. אם למרות כל זאת עדיין יש לך הפרעות במתן השתן אנא פנה לאורולוג לבדיקות, וניתן להתאים לך גם תרופות לפי צורך.

13/08/2011 | 08:02 | מאת: יוסי

מאיזה גיל מומלץ לעשות בדיקה שגרתית של הערמונית אל אורולוג?

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום, באופן כללי- בכל גיל, אם יש לך הפרעות במתן השתן או בתפקוד המיני- רצוי להבדק אצל אורולוג. אם אין כלל תלונות, ברמת העקרון מומלץ לגיל 50 לעבור בדיקה חד שנתית אצל אורולוג, כולל בדיקת דם ל PSA (נחשב לסמן סרטן ערמונית) ובדיקה גופנית של הערמונית, המבוצעת ע"י מישוש הערמונית באצבע (של הרופא) דרך פי הטבעת (של הנבדק). אם יש לך קרוב משפחה מדרגה ראשונה כמו אבא או אח שסבל מסרטן ערמונית, אזי בדיקות אלו מומלצות לביצוע מגיל 40.

12/08/2011 | 19:52 | מאת: בעילום שם

אומנם זה לא בדיוק ממש המקום לשאול, אבל אני אוהב את התשובות של ראש הפורום ד"ר שירה חתומי, תודה רבה. ולשאלה: -1-ניתוח vasactomy עיקור לגבר, האם אחרי הניתוח-נגיד 10 שנים מחליט אותו מטופל להביא ילדים דרך הפריה חוץ גופית, איך הפרוצדורה? שואבים ריקמת אשך?תאי מין? -2-האם לאחר הניתוח ישנה ירידה בטסטוסטרון? -3-מה עושים אם ישנו גודש באשכים? האם הכאבים חולפים? -4-האם קצב יצור תאי המין יורד לאחר הניתוח? ושאלה אחרונה חביבה בנושא קצת שונה -5- האם לאחר ניתוח פרוסטטה דרך השופכה בשיטת האידוי- החשק המיני פוחת? או/ו הדחף המיני -חרמנות פוחת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אנסה לענות בקצרה על שאלותיך: 1. בניתוח וזקטומיה מנתקים את כבל הזרע שמחבר בין האשכים לערמונית, ומונעים בכך מעבר של תאי זרע מהאשכים לשופכה והחוצה. ברוב המקרים זהו תהליך בלתי הפיך אך יש פרסומים בספרות הרפואית על השגת הריון לאחר פעולה זו. ניתן במקרים מסויימים לבצע ניתוח לשחזור החיבור של כבל הזרע אך זה נדיר. אם יש צורך, תמיד ניתן לבצע בדיקת ספירת זרע ולראות אם בכלל יש תאי זרע ומה כמותם ואיכותם- ניתוח זה עצמו לא אמור לפגוע באיכות הזרע היות ואינו מערב את האשכים עצמם ואינו מפריע לרמות הטסטוסטרון. אם כן רוצים למצוא זרע, אכן צריך לקחת דגימה מרקמת האשך עצמו, וזה נעשה כפעולה ניתוחית בהרדמה. 2. לא אמורה להיות ירידה בטסטוסטרון (ההורמון הגברי) לאחר הניתוח, אבל הכל יכול לקרות. בעיקרון האשכים ובלוטת האדרנל(יותרת הכליה) הם האחראים העיקריים לרמות הטסטוסטרון בגוף, ואם הם תקינים אין סיבה לשינויים, אך אלו כן עשוים לקרות עם ההזדקנות וכלל כשגיל הגבר עולה עשויה להיות ירידה ברמות הטסטוסטרון. 3. איני בטוחה למה אתה מתכוון ב"גודש באשכים". כחלק מניתוח במפשעה- שם מבוצע ניתוק כבל הזרע- יכולה להתפתח נפיחות באזור שק האשכים, בעיקר עקב הצטברות נוזלים (זה נקרא "הידרוצל"). אם זה קורה, ברוב המקרים הכמות זניחה ונספגת מעצמה, אך אם זה משמעותי ומציק- ניתן לנקז את זה בפעולה ניתוחית מסודרת. 4. קצב ייצור תאי הזרע אינו קשור לניתוח זה אלא הוא תלוי רמות טסטוסטרון וגיל. 5. ניתוח ערמונית, מכל סוג, יכול להביא להפרעה בתפקוד מיני, אך לא אמור להשפיע על החשק. זה משהו שקשור ברמות הטסטוסטרון.

12/08/2011 | 00:44 | מאת: דוד

אני שנה וחצי אחרי TURP ועדיין עם דליפת שתן. כפי הנראה במהלך הניתוח נפגע הסוגר.האם קיים ניתוח לגברים בדומה לTVT אצל נשים, ואם כן- התוכלי לפרט קצת על הניתוח והאם ישנם מומחים בארץ ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דוד, אם עדיין יש לך הפרעות במתן השתן לאחר ניתוח כריתת ערמונית, רצוי שתעבור בירור מסודר כדי לבדוק מה בדיוק הבעיה: האם אכן מדובר באי שליטה בסוגר? האם זו באמת פגיעה מהניתוח או שמא משהו אחר? יש הרבה דברים שעשויים להפריע- דלקת, שיירי ערמונית בפתח השלפוחית, הפרעות של התכווצות תקינה של השלפוחית ועוד ועוד, חלקן יכול להפתר בעזרת תרופות או בניתוח פשוט ואינן קשורות כלל לבעיה בסוגר.. חשוב שתבדק בצורה מלאה-בדיקה גופנית, בדיקות דם ושתן, אולטראסאונד,ציסטוסקופיה, וכמובן אורודינמיקה, כדי לברר מה בדיוק ההפרעה. אכן יש אפשרות לתקן ניתוחית בעיות של דליפת שתן לאחר ניתוח, מדובר ב MALE SLING ולא ב TVT (לגברים אין נרתיק שדרכו יעבור הסרט לתמוך בשופכה, אלא הוא מוחדר אל מתחת לשופכה באזור הפרינאום(מתחת לשק האשכים). זה ניתוח בשנים האחרונות מבוצע בארץ וישנם מס' "מומחי-שופכה" שמבצעים אותו באופן תדיר יחסית (איני נוהגת להמליץ כאן על רופאים ספציפיים ,אבל תוכל לברר למשל בבי"ח "מאיר" בכ"ס, בי"ח "שערי צדק" בירושלים , בי"ח "בילינסון" בפ"ת, ובעוד מקומות, כולל גם במסגרת הרפואה הפרטית כמו באסותא). במקרים שבהם יש דליפת שתן מתמדת תמיד אפשר לשקול השתלת סוגר מלאכותי, בניתוח מורכב יותר, שגם הוא מבוצע ע"י אותם מומחים. אבל ראשית עליך לעבור בירור מלא, ואולי לבסוף כלל לא תזדקק לנ"ל.

15/08/2011 | 15:04 | מאת: דוד

תודה על תשובתך. האם תוכלי לפרט מעט על הניתוח הנקרא MALE SLING ,מה מידת הניסיון שיש איתו בארץ וכן להפנות אותי לחומר כתוב בנושא?

11/08/2011 | 12:29 | מאת: לירון

שלום, רציתי לשאול, אני משתמש בפרופסיה שנתיים, אני בן 23. האם יש לה השפעה מסויימת על הערמונית? האם עליי לבצע בדיקות מסויימות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לירון שלום, פרופסיה מכילה חומר מקבוצת חוסמי 5 אלפא-רדוקטאז, שהוא הרצפטור שמשפיע על הפיכת טסטוסטרון(ההורמון הגברי) בתוך הערמונית, לדיהידרוטסטוטסרון, מצב זה עשוי להקטין את הערמונית.תרופה דומה בשם אבודרט ניתנת לגברי מעל גיל 50 שיש להם ערמונית מוגדלת והפרעות במתן השתן.לעיתים מי שמטופל בתרופות אלא עלול לסבול מהפרעות בתפקוד מיני -בעיקר ירידה בחשק המיני, אך יש גם עבודות שמראות שעלולה להיות פגיעה בייצור הזרע, ולכן אם אתה מעוניין אתה יכול לבקש מהרופא שלך לבצע בדיקת ספירת זרע. בודאי אם אתה מנסה להביא ילדים לעולם וישנה בעיה כלשהי או עדות לספירות זרע נמוכות בבדיקה שלך- מומלץ להפסיק טיפול זה.

09/08/2011 | 20:42 | מאת: עילום שם

היות ואני מועמד לניתוח TURP שמעתי על הסיכון הכרוך בהרעלה מחומר השטיפה וההשפעה על מאזן המלחים בגוף. שאלתי היא האם לא מתבצע מעקב שוטף בזמן הניתוח במטרה להמנע מסיבון זה, ובן מה משמעות תופעות הלווי של ההרעלה הנ"ל. אודה על תשובה מהירה.מעונין גם בתשובה למייל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אתה מתייחס בוודאי ל TUR SYNDROME , תסמונת מוכרת בניתוחי הסרת ערמונית דרך השופכה. בניתוח זה מסירים את הערמונית בעזרת סכין חשמלית, בזמן שמזרימים לשלפוחית נוזל שמורכב מחומצת אמינו "גליצין" . היות ובמהלך הניתוח נפתחים סינוסים ורידיים בעקבות החיתוך יש סיכון של ספיגה חוזרת לגוף של חלק מהגליצין, דבר שעשוי לגרום לשינוי מאזן המלחים בדם. כדי להמנע מתופעה זו ננקטים תמיד מס' צעדים: ראשית טרם הניתוח המטופל צריך לעבור בדיקות דם גם לרמות המלחים בגוף וגם לתפקודי הקרישה. שנית בעת הניתוח המבוצע בהרדמה המטופל מנוטר ללא הפסקה מבחינת לחצי הדם ומצבו הכללי הן ע"י המרדים וכמובן ע"י המנתח עצמו. היות והתסמונת הנ"ל ידועה ומוכרת, כדי להמנע ממנה מקפידים על כללי ניתוח נכונים, עם הגבלה במשך זמן הפעולה(עד שעה) ובכמות שקיות הגליצין שיש להשתמש בהן בעת הפעולה. כל הצוות בחדר הניתוח מכיר את הנושא ואת "פרוטוקול מהלך הניתוח" וכך גם האחות יכולה להתריע בפני המנתח על השעה ועל כמות הגליצין שהשתמשו בה. כמובן, לאחר הניתוח המטופל עובר בדיקות דם לברר האם אכן יש שינוי במאזן המלח, וברמות ההמוגלובין, ויש ניטור לכמות השתן דרך קטטר אותו משאירים למס' ימים לאחר הניתוח, ויש גם ניטור ללחץ הדם והמצב הכללי. במידה ויש הפרעה כלשהי, הן על סמך בדיקות הדם והשתן או על סמך בדיקה גופנית והתרשמות כללית, הרופאים במחלקת האישפוז נמצאים שם כדי לטפל באופן מיטבי- להחזיר נולים ומלחים, לייצב מבחינת לחצי הדם וכיו"ב.

08/08/2011 | 23:44 | מאת: בעילום שם

-מה קורה לפרוססטה אצל הגבר בזמן שהוא חרמן? היא מתרחבת? -2-מה קורה לפרוסטטה בזמן אורגזמה? -3-האם גברים שעוברים ניתוח לכריתת פרוסטטה (הסרה רדיקלית) מאבדים את החשק המיני? כלומר הלבידו שלהם יורד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, תפקידה של בלוטת הערמונית הוא לייצר את נוזל הזרע. בעת שפיכה, הזרעים עוברים מהאשכים (שם נוצרו) דרך שלפוחיות הזרע לתוך נוזל הערמונית ודרך השופכה(העוברת בחלקה האחורי בערמונית)- ויוצאים החוצה. לכן בעת מגע מיני יש ייצור של הנוזל הנ"ל. בניתוח כריתת ערמונית רדיקאלית מוציאים את כל הערמונית ואת שלפוחיות הזרע ומחברים בין השופכה לשלפוחית מחדש. הניתוח נחשב "גדול" ומורכב, ואכן עשוייה להיות פגיעה בעצבי הזקפה שמקיפים את הערמונית ועשויים להפגע בעת הסרתה. עדיין, בידי המנתחים המוכשרים והמנוסים, מבוצעת כיום הכריתה הנ"ל באופן כזה שמשמר את עצבי הזקפה (NERVE SPARING) וכך הפגיעה בתפקוד המיני מצטמצמת. מה שצריך לזכור הוא שלאחר הניתוח, היות ואין ערמונית יותר, לא תהיה שפיכה ,אך אפשר לחזור ולהנות מזקפה תקינה ותחושת אורגזמה.כמובן שיש לתתתת מספיק זמן להחלמת האיזור וזה לוקח זמן. לגבי ליבידו- החשק המיני- היות ומדובר בניתוח גדול, ובמחלה סרטנית, חלק ניכר מהסיבות לירידה בחשק הן בכלל פסיכולוגיות ולאו דווקא פיזיולוגיות. כמובן, רמות הטסטוסטרון בגוף(שהוא ההורמון הגברי ש"אחראי" על החשק המיני)תלויות בייצורו מהאשכים ומבלוטות יותרת הכליה ולא בערמונית, והן כמובן תלויות גיל. בכל מקרה תמיד ניתן לפנות למרפאה להפרעות בתפקוד מיני להמשך טיפול- ויש היום דרכים רבות לעזור לשיקום תפקוד מיני לאחר ניתוחים כאלה, מתרופות ועד ניתוחים להשתל תותב באיבר המין.

07/08/2011 | 05:14 | מאת: מושקו

הי אני בן 57 וסובל מערמונית מוגדלת. לוקח אבוטרד וטמסולין 1 כד' ביום. ומשתין בכל לילה לפחות פעם אחת בלילה למרות שאני מתרוקן באופן קבוע לפני השינה. אני שוקל לפנות לרופא לניתוח ולכן שאלותי הן: כיצד ישפיע ניתוח להסרת הערמונית על התפקוד המיני שלי? וכמו כן מה הן הסיכונים בניתוח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מושקו ממה שאתה מתאר התלונות שלך מינוריות מאוד, אבל אתה הוא זה שמרגיש אותן, ואם אינך מסתדר עם הטיפול התרופתי ומבקש לבצע ניתוח -זו החלטה שלך. בארץ יש מנתחים מעולים ,גם בבתי החולים הציבוריים וגם בפרטיים. בקצרה אתמצת כאן מס' נקודות חשובות: אופן הניתוח ייקבע על ידי המנתח לאחר בדיקתך ובשיחה עמך בעיקר בהתאם לגודלה של הערמונית שלך(ניתוח "פתוח" מהבטן מבוצע לערמונית גדולה, מעל 50 סמ"ק, ו"סגור" ללא חתך, דרך השופכה- לערמונית קטנה מ-50 סמ"ק). בשתי האפשרויות אחוזי ההצלחה גבוהים מאוד והניתוחים סה"כ בטוחים ובעלי תופעות לוואי קלות יחסית. אולם, חשוב להבין שאם עיקר ההפרעה שלך אינה קשורה באיכות זרימת השתן אלא יש יותר גירוי-יתר למתן השתן, לעיתים ניתוח אינו פותר את זה באופן מלא. לכן חשוב לשבת עם המנתח ולקבל ממנו את כל המידע על הפעולה עצמה, סיבוכיה והצלחותיה, וכמובן-לבחור את המנתח הטוב ביותר. הסיבוכים המוכרים אם כי נדירים יחסית: דימום, זיהום בפצע הניתוח או בשתן, כאבים, הפרעות בשליטה בשתן ובמקרים מסויימים פגיעה בתפקוד מיני עם ירידה באיכות הזקפה. ישנה ירידה משמעותית בשפיכה היותו והערמונית- שמייצרת את נוזל הזרע- מוסרת בניתוח. אולם שוב- רוב התופעות האלה כלל לא אמורות לקרות, או קורות בדרגות נמוכות ומשתפרות מס' חודשים אחרי הניתוח.כמ4ובן שאם היו לך הפרעות בתפקוד מיני לפני הינתוח הן עדויות להחמיר לאחריו. אנא פנה לרופא שבחרת לשיחה מעמיקה כך שתוכל לקבל החלטה מושכלת ונכונה בנידון. כדאי לזכור שהאינדיקציות המוחלטות לניתוח (כלומר שאין מה לנסות לדחות או לטפל באופן אחר) הן אצירת שתן שמצריכה קטטר, דימום משמעותי או אבנים בשלפוחית.לגבי מי שלא סבל מתופעות אלו-תמיד אפשר לדחות את הניתוח ולנסות לשפר את הטיפול התרופתי והרגלי ההתנהגות (שינוי שתיה ,התרוקנות וכדומה) לפני שפונים לניתוח.

05/08/2011 | 17:52 | מאת: יעקוב

שלום רב אני משתמש באבודארט לערמונית מוגדלת כבר 5או 6 שנים .בזמן האחרון אני קורא יותר ויותר על הסיכון לסרטן השד בשימוש ממושך.האם כדאי להפסיק את הטיפול ולהיסתכן בניתוח ?האם אפשר לדלל את הטיפול ליום כן ויום לא? תודה

שלום לך, אני לא בטוחה שיש עבודות קליניות שהוכיחו מפורשות את הקשר בין שימוש באבודרט לסרטן שד, אבל תמיד אפשר לבצע בדיקות ולעקוב. כמובן שאם אתה ממשש גדילה של שד או כאבים באזור זה עליך לפנות מיד לרופא לבדיקה ( מצבים אלו מוכרים כתופעות לוואי של הטיפול באבודרט) ובהתאם תמיד ניתן להפסיק את הטיפול. הפסקתו לא מחייבת אוטומטית את הצורך בניתוח. זה ייקבע בהתאם לתסמינים שלך.

07/08/2011 | 20:14 | מאת: יעקוב

בן 50 לפני כשנתיים החצי עברתי ניתוח בשרירי הבטן התחתונה עקב פציעת ספורט, לאחר הניתוח לא חלה הטבה במצבי המשכתי לסבול כאבים באיזור הבג התחתון המפשעה השמאלית ובאיזור האשכים והערמונית מאחר ועברתי סדרה ארוכה של בדיקות שלא הוכיחו שקיימת בעייה בערמונית האבחנה שנתנה לי היא תסמונת כאב אגן שמקורה בפגיעה עצבית של ה - PUDELDAL NERVE טופלתי עד היום ע"י טובי רופאי הכאב בארץ אבל איכות החיים שלי ירודה קיימות אצלי תופעות הקשורות ככל הנראה לאותה פגיעה במערכת העצבית של האגן התחתון אני כמובן מטופל בתרופות לשיכוך הכאבים ולצערי הגוף עת עת מתרגל וההשפעה יורדת. אני בכל זאת רוצה לשאול האם את יכולה להמליץ על טיפול אחר נקודתי במערכת העצבית הפגועה שתחזיר אותי למסלול של חיים פחות או יותר סבירים אשמח ד"ר אם אקבל ממך עצה מעשית בכל מקרה אני אודה לך על התגובה, שבת שלום חנן

לקריאה נוספת והעמקה

חנן שלום, בעייתך היא עצבית (נוירולוגית) ולא אורולוגית, ולכן לצערי לא אוכל לתרום לך יותר בנושא. באופן כללי, אולי כדאי להתייעץ במרפאת כאב או אצל נוירולוג או נוירוכירורג לגבי השתלת "קוצב" באזור שיכול לתת "פולסים" מקומיים לשיכוך הכאבים, ויש גם אם אני לא טועה פיתוח חדשני של טיפול בגלי הלם SHOCK WAVE (כמו שמטפלים באבנים בכליות) לאזור האגן- אולי זה יכול לעזור, לדעתי יש ברמב"ם קבוצה שמתעסקת בזה- תנסה לברר..

06/08/2011 | 12:20 | מאת: חנן

03/08/2011 | 16:54 | מאת: אבי

הייתי קם בלילה שלוש פעמים לתת שתן נאמר לי על ידי הרופא שאני צריך לקחת טמסולין ולא הרגשתי שום תוצאה החל מינואר השנה על ידי המלצה של מטפלת דיקור סיני לקחת פרחי צבר והיום אני קם פעם בלילה האם כדי לי להתחיל לקחת טמסולין כי הפסקתי לקחת את התרופה זה 3 חודשים

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום לך, אם פרחי צבר עזור לך אתה יכול להמשיך, אם אין החמרה אין חובה לטפל בתרופה שהומלצה לך. אם כן אתה מרגיש שההתרוקנות לא טובה והטיפול הטבעי לא עוזר אזי כדאי לנסות את התרופה, שנחשבת יעילה ובטוחה.בכל מקרה בערב תשתדל להמנע משתיה מרובה- בעיקר לא קפאין, קולה, אלכוהול, ולהתרוקן היטב לפני השינה.

03/08/2011 | 15:29 | מאת: זיו

צהריים טובים ד"ר חתומי,אני בן 42 ובעקבות דלקת כרונית באגן ותופעות של כאבים,צריבות וקושי בהתרוקנות,התחלתי טיפול באומניק. כשאני שותה אומניק אין את התופעות המתוארות,והכל תקין. ממה שקראת בפורום הזה ובכלל אני מבין שהכווץ מקשה על ההרפיה והאומניק מקל.האם יש תחליף טבעי שיעזור בהרפיית שרירי האגן? כי על פי מה שהבנתי התחליפים עובדים על הקטנת ערמונית ולא על הרפייה. בנוסף האם האגן מכווץ עקב טרואמת הדלקת וכדורי הרגעה יכולים גם לעשות את העבודה. הייתי מעוניין להפסיק עם האומניק ולמצוא תחליפים אחרים,כי בצורה הזו הזרע נפלט לאחור. תודה על הכל את מדהימה זיו

לקריאה נוספת והעמקה

זיו שלום רב, לי לא ידוע על תרופות טבעיות שיש להן פעולה שמרפה את שרירי הסוגר, אבל אתה יכול לנסות חומרים שמכילים אכיניציאה או קמומיל. ב"פרמיקסון" שהיא תרופה טבעית שעוזרת בהקטנת הערמונית יש דקל ננסי שיש לו גם תכונות נוגדות דלקת (אנטי-אינפלמטוריות), ואולי זה יכול גם לעזור. התרופה ניתנת במרשם רופא.

03/08/2011 | 15:25 | מאת: jacob

ראשית ברצוני לציין את המקצועיות הרבה וגישתך האנושית והמיוחדת שכל כך חשובה!!! אני אחרי אירוע לבבי וצינתור מוצלח.נוטלCrestor40+Ezetrolמגיע לרמות כולסטרול אידאליות-נמוכות מאד!המלץ לי יעוץ אורולוגי בגלל free tts18 tts6.4 fsh5.4 LH3.18PSA4.15בעבר בוצעה ביופסיה- שהיתה תקינה.תרבית שתן תקינה ערמונית מוגדלת.לאור תוצאות הטסוטסטרון:1)תוספת הורמונים??2)צינתור בשיטת גת-גורן לטיפול בערמונית+טסוטסטרון יחד?? מקוה שאוכל לקבל את דעתך בהקדם.ראיתי מחקרים שקושרים בין בעיות זיכרון טסטרון נמוך, מאידך אין ביטחון שקבלת ההורמון\סינטטי יעילה! ואולי מגבירה הסיכון לסרטן! תודתי מראש והערכה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
03/08/2011 | 15:55 | מאת: jacob

שכחתי לציין גיל:56 לא נוטל תרופות לערמונית.אולטראסאונדמ-נובמבר2009:כליה ימיןבאורך11.9 שמאלית באורך13.0 ס"מ כליות בגודל תקין.הערמונית מוערכתכ-50סמ"ק עם ציסטה קטנה במרכז. כיס שתן במבנה תקין,נמדדה שארית שתןשל 80 סמ"לאחר ההתרוקנות. psa לפני הביופסיה בינואר2008 היה מעל4.2 שוב תודה

שלום רב, אכן רמות טסטוסטרון נמוכות יכולות לגרו לעיית ובעיות זיכרון, כמו גם ירידה בחשק ובתפקוד המיני, כחלק מתסמונת מטבולית של הגבר המתבגר. אם אכן רמות הטסטוסטרון שלך נמוכות יש אפשרות לקבל תוסף טסטוסטרון בין אם בג'ל למריחה או בזריקות אחת לחודש (בסל) או אחת ל-3 חודשים( במרשם פרטי בתשלום גבוה). בכל מקרה לפני טיפול בטסטוסטרון חובה לבדוק את רמות ה PSA היות וטסטוסטרון מהווה "אוכל" לסרטן ערמונית ולכן חשוב לשלול זאת. ברמות PSA מוגברות היתי מאוד נזהרת עם טיפול כזה, גם בנוכחות ביופסיה שלילית, וממליצה לך להתייעץ במרפאות להפרעות בתפקוד מיני לגבי טיפול נוסף לשיפור התלונות שאינו כרוך רק בנטילת טסטוסטרון. שיטצת גת-גורן אינה מוכרת ע"י איגוד האורולוגים כקו טיפול מקובל להגדלה שפירה של הערמונית. אם יש לך הפרעות בהתרוקנות השתן יש היום תרופות מצויינות שיכולות לעזור, ואפ יש צורך בניתוח אזי ישנם גם מנתחיפ מעולים בארץ.

05/08/2011 | 15:03 | מאת: jacob

תודה, האם אני יכול להבין שרמת PSA-4.15 נחשבת למסוכנת בגילי?,והאם יש מקום לבירור נוסף? קבלת הורמון סינטטי יעילה לשיפור הזיכרון??? על אלו תרופות את ממליצה לשיפור זרימת השתן? שיטת גת-גורן מתימרת לפתור את בעית הערמונית ע"י הזרמת הטסוטסטרון הטבעי למחוז חפצו ולכן כ"כ מעניינת...אולי זה מדי טוב,להיות אמיתי???

01/08/2011 | 19:23 | מאת: מתתיהו בן 63 וחצי

הבוקר בבדיקה שיגרתית אצל אורולוג נמצא ש...ערמונית מוגדלת דרגה 1,אלסטית,גבולות חדים,לא חשודה לממאירות. ------------------------------------------------- אשכים תקינים בגוגל ומקומם פניס תקין PR טונוס אנלי תקין אשמח לשמוע תגובה נוספת מכם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מתיתיהו, בדיקתך תקינה.

03/08/2011 | 10:13 | מאת: מתתיהו

ד"ר שירה חתומי אני סובל מפרוסטטיטיס לא בקטריאלי / CPPS מזה שישה חודשים - כעת המצב מאוד השתפר, אבל, מאז אני סובל מצלצול כמעט בלתי פוסק בשתי האזניים, שהוא התחיל בסמוך לתחילת הטיפול CIPRO למשך 20 יום, ולא נפסק למרות שמזמן הפסקתי את הטיפול. בחיפוש באינטרנט אני מוצא דיווחים על תופעה דומה ובלתי הפיכה - לדוגמא: http://hearinglosshelp.com/weblog/ciprofloxacin-and-tinnitus.php האם הנושא מוכר לך ? אם כן האם זה הפיך (כבר עברו 4-5 חודשים מאז הכדור...) כמו-כן אני גם נוטל XATRAL - האם זה יכול לבוא משם? תודה על תשובתך. אגב אני מרגיש הרבה יותר טוב מבחינת CPPS. כאבים בפין צריבה בהשתנה כאבים ברקטום ובאשכים הבל נעלם נשאר רק קושי לשבת לאורך זמן. השתתפתי בקליניקה בארצות הברית המתמחה בנושא בשם WISE & ANDERSON אשר פיתחו בSTANDFORD את השיטה המתוארת במאמר בJOURNAL OF UROLOGY http://prostatitis.hostei.com/docs/w-a-protocol-2011.pdf הם גם כתבו ספר A HEADACHE IN THE PELVIC מאוד מומלץ למי שמתמודד עם CPPS או IC אבל עכשיו אני תקוע עם טיניטוס קבוע שהוא הרבה יותר מטריד משארית הסימפוטים של CPPS (שהיו מאוד כואבים ומטרידים קודם וכאמור כמעט שנעלמו). תודה ג.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טיניטוס היא אכן תופעת לוואי מוכרת של תרופות אנטיביוטיות מסוד "קווינולונים" כמו ציפרו או טריביד. מומלץ להפסיק את הטיפול ולפנות לרופא א.א.ג אם התלונות אינן חלופות!

30/07/2011 | 23:33 | מאת: פנחס

ד"ר שלום רב. לאחר אין ספור בדיקות אצל אין ספור אורולוגים שלא הביאו לשום תועלת. נשארתי עם כאבי אגן אשר הורסים לי תתפקוד היומיומי. בכל הבדיקות עשיתי לא עלה הדבר. ואובחנתי כאחד שאין לו פרוסטטיטיס כרוני, אלא התכווצות האגן הקטן. (נדיר אצל גברים) אשר גרומים לסיפטומים זהים לאלו של פרוסטטיטיס כרוני. שאלותיי אלייך הן: 1. האם ביופסיה מהערמונית (ידוע לי שזאת בדיקה פולשנית ביותר) אבל האם ביופיסיה כזאת תצביע על דלקת במקרה ויש? 2. אולטראסאונד פנים רקטלי יכול גם לזהות מצב של דלקת או לשלול? 3. איך באמת מאבחנים ב100% או שוללים ב100% פרוסטטיטיס כרוני.? הבנתי מכל פניותיי לרופאים שביופסיה ישירות מהערמונית תעזור לשפוך אור על הפרשה. רציתי לדעת דתעך. מיותר ליציין שעשיתי גם תרביות זרע שתן. דם הכל הכל. והכל יצא תקין. שוב תודה רבה על תשומת הלב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פנחס, כפי שציינת בעצמך- לאבחן דלקת כרונית בערמונית מאוד קשה. היא יכולה להיות לאו דווקא זיהומית, וכנראה זה המצב אצלך. כרגע היתי ממליצה לך להתמקד יותר בטיפול והטבת התסמינים מאשר המשך חיפוש מתסכל שלא יוביל לתוצאות. יש כאן שאלות ותשובות מאוד מפורטות בפורום בכל הנושא של דלקת כרונית בערמונית או תסמונת הכאב הכרוני באגן, אתה מוזמן לעיין. לגבי שאלותיך: 1. זה מאוד לא מקובל לבצע ביופסיה לערמונית בשביל לברר דלקת. היות ואת הרקמה שדוגמים בביופסיה מעבירים בדיקות תחת מיקרוסקופ זה נכון שניתן לראות אם יש רקמה דלקתית בערמונית כאשר מבוצעת ביופסיה כדי לשלול מחלה סרטנית. 2. US דרך פי הטבעת אינו יכול לאבחן דלקת. הוא יכול רק לתת מידע על גודלה של הערמונית והאם ישנם איזורים במרקם שונה, ועוזר בעיקר לכיוון מחט הביופסיה. אין לו שום קשר לאיבחון דלקת. 3. כפי שציינתי בראשית התשובה אין לצערי דרך לאבחן או לשלול ב 100% את תופעת הדקלת הכרונית בערמונית ולכן כיום היא נקראית תסמונת הכאב הכרוני באגן, ובעיקר מנסים להקל על התסמינים.

30/07/2011 | 15:42 | מאת: דורון

שלום רב, עברתי לפני מספר שנים ניתוח קריותרפיה לסרטן הערמונית. יש לי בת זוג צעירה ממני ואנו מעוניינים בילדים. האם יש דרך כלשהי לגרום לה להיכנס להריון ממני. האם הניתוח פגע בפוריות שלי? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דורון קריותרפיה הינו טיפול שמקפיא את המחלה הסרטנית בערמונית ובכך אמור לחסל אותה. היות ולא רק הסרטן בערמונית נפגע אלא גם שאר הערמונית יש אכן סיכוי שכל הערמונית אינה מתפקדת אולם יכול להיות שחלק מהרקמה חזרה לפעילות תקינה היות ועברו מס' שנים. אם יש לך תפקוד מיני תקין ויש שפיכה הכי יעיל זה לבצע לך ספירת זרע ולראות אם יש בכלל תאי זרע תקינים בנוזל הדגימה. אם אין שפיכה, עדיין ניתן לבצע ביופסיה לאשכים ולראות אם בהם עצמם יש תאי זרע תקינים ולהשתמש בשיטות הפריה חוץ גופית IVF לצורך השגת הריון. אתם יכולים לפנות לייעוץ גם במסגרת מרפאת פיריון.בהצלחה.

29/07/2011 | 17:00 | מאת: מושקו

הי יש לי ערמונית מוגדלת ואני לוקח תרופות אבוטרט וטמסולין 1 כד ביום. בכל זאת אני קם לפחות פעם אחת בכל לילה להשתין, ויש לפעמים לא תמיד גם פעמיים. רמת ה psa free . בהתחלה זה הגיע לרמת של 4.16 וגם בדיקה אחת הראתב 4.90 ולאחר שהתחלתי לקחת אבוטרט המדד ירד לפחות מ 4 כלומר נכנס לתוך הנורמל. התפקוד המיני שלי נפגם לחלוטין . אני מקבל זריקת טוסטסטרון אחת לשלושה שבועות כדי להחזיר את התפקוד המיני שלי. כרגע הפסקתי עם הזריקות כי פשוט נשבר לי. האם ניתוי להסרת הערמונית ישפר את איכות חיי כלומר ללא כדורים וכן יכולת לקיים יחסי מין. ממתין לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מושקו. יש אנשים שלמרות טיפול משולב -לשיפור זרימת השתן (קדקס) ולהקטנת הערמונית (אבודרט)- עדיין אינם מרוצים מאיכות ההשתנה וסובלים מכך, וגם לאלו שסובלים מתופעות לוואי ואינם יכולים להמשיך טיפול תרופתי- ניתן לשקול ביצוע ניתוח להסרת הערמונית. תופעת לוואי של ירידה בחשק המיני והפרעות לתפקוד מיני מאוד מוכרת בטיפול באבודרט, ואם מפסיקים את הטיפול לרוב התופעה חולפת. לגבי רמות PSA, תחת טיפול באבודרט הן אמורות לרדת לכ 50% מהרמה הקבועה, ואם זה לא יורד כך יש צורך לבדוק ולשקול ביופסיה. רצוי שתדבר עם האורולוג המטפל שלך ותחליט עמו מה הכי מתאים לך מבחינת הטיפול. יש סיכוי שאם יש לך הפרעה בתפקוד מיני היא תמשיך גם אחרי ניתוח לכן רצוי להתייעץ עם אורולוג שמומחה לבעיות אלו, היום יש הרבה פתרונות יעילים.

29/07/2011 | 00:15 | מאת: צבי

בבדיקה אחרונה התקבלו התוצאות: TEST -PSA-5/2 [לעומת 4.4 בבדיקה קודמת UNIT-NG/ML מהי משמעות התוצאה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

צבי שלום לך, קשה לענות לך היות וחסרים פרטים: מה גילך? מתי היתה בדיקת ה PSA הקודמת? האם ידוע לך מהו גודלה של הערמונית שלך? רמת PSA מעל 4 אכן נחשבת מוגברת, אך לא בכל גיל, ורמת PSA תלויה בהרבה דברים כולל גודלה של הערמונית, הפרעות במתן השתן, דלקות ועוד ועוד. "קפיצות" בגובה רמת PSA יכולות להעיד על בעיה ולכן רצוי לפנות גם לבדיקה גופנית ולהחליט מה המשמעות של כל הנ"ל, ואם יש צורך לבצע ביופסיה או רק לעקוב.

28/07/2011 | 19:00 | מאת: אוהד

לפני מספר ימים נבדקתי ע"י רופא אורולוג בגלל נפיחות בשק האשכים. למרבה הצער מרוב מישוש של הרופא בשק האשכים "התגרתי" ונפלט לי זרע מול הרופא באמצע הבדיקה. מיותר לציין שלא ידעתי מה לעשות עם עצמי.רציתי פשוט לקום ולברוח מהחדר. אני אמור לעשות בדיקת U.S של האשכים לצורך המשך בירור. פסיכולוגית אני חושש שזה יקרה לי שנית בעת הבדיקה. אני שוקל להמשיך להסתובב עם הנפיחות ולא לגשת להמשך בירור רק מחשש שזה יקרה שוב.ד"ר בבבקשה מה את מייעצת לעשות?הם המקרה שקרה לי הוא טבעי או שאני מוזר?

לקריאה נוספת והעמקה

אוהד שלום, עליך להבין שהבדיקה הגופנית במקרה של נפיחות באשכים היא הכרחית, ומטרתה לא לצורך עינוג מיני אלא בדיקה רפואית בלבד. עליך לנסות להמנע מפליטה בזמן בדיקה משום שזה לא מקובל- זה יגרום לך וגם לרופא אי נוחות מרובה ומיותרת. כמובן שעליך להתריע על הבעיה שלך בפני הרופא טרם הבדיקה. היתי מציעה לך להתייעץ עם פסיכיאטר או סקסולוג לגבי נושא זה כדי לתרגל טכניקות הרפיה והורדת חרדה, או אפילו קבלת טיפול תרופתי מדכא גירוי מיני בהתאם לצורך, אחרת אף רופא לא יצליח לבדוק אותך כמו שצריך, ויכול להיות שיש בשק האשכים בעיה חמורה שמצריכה טיפול.

18/08/2011 | 18:04 | מאת: יוסי

ניתן להשתמש לפני בדיקה אורולוגית כדי שתאונות כאלו לא תקרנה? אולי גם אילחוש מקומי א יעיל??

27/07/2011 | 19:17 | מאת: גבר בן 63

האם ניתן לנסוע למקום גבוה - מעל 4000 מ לטיול חודשיים לאחר סיום הקרנות ותוך כדי טיפול תרופתי בזריקות הורמונים [ ZOLATEX]. האם יש השפעה לגובה? האם הכדורים שנוטלים נגד השפעות הגובה: מקובלת תרופה בשם דיאמוקס (Diamox) שהוא שם מסחרי של אצטאזולאמיד (Acetazolamide), שנמכרת בארץ בשם המסחרי אורמוקס (Uramox - גורמת נזק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ברמת העיקרון כל מאמץ ניכר קרוב לטיפול קרינתי והורומנאלי אינו מומלץ, אך אני מאמינה שתוכל לקבל יותר פרטים לשאלתך בפורום אורולוגיה אונקולוגית- של ד"ר דן לייבוביץ'

27/07/2011 | 13:34 | מאת: צחי

בן 48. בריא בד"כ. לאחרונה יש לי תופעה כואבת ומפריעה כאחד. לאחר קיום יחסי מין עם זוגתי יש לי כאב באיזור פי הטבעת בחלק הפנימי שמזכיר צורך ליציאה בשירותים. זאת למרות שאין שום מגע באיזור זה. הכאב מטריד ונמשך כשעה וגורם לשנינו אי נעימות. הכאב בד"כ חולף מעצמו. קרה גם שהתחיל כאב כזה גם ללא קשר ליחסי מין ממש לפתע פתאום. ממה יכולה לנבוע הבעייה ? למי צריך לפנות? איזה בדיקות כדאי לבצע? רציתי לציין שעד לפני כמה חודשים לא סבלתי כלל מתופעה דומה . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

צחי שלום רב. האם יש לך תסמינים אחרים כמו כאב בעת שפיכה, צריבה בשפיכה או במתן השתן, תכיפות ודחיפות למתן שתן? האם יש הפרשות מאיבר המין (שאינן שתן או זרע)? אם התשובה כן, אולי יש לך דלקת בערמונית.רצוי שתפנה לרופא המשפחה שלך ותשלח מס' בדיקות או תפנה ישירות לאורולוג לבדיקה גופנית ולבדיקות שתן, תרביות שופכה וזרע. האורולוג יבצע בדיקה גופנית כול מישוש הערמונית דרך פי הטבעת. אם אין כלל תסמינים אחרים ורק כאבים בפי הטבעת כדאי להבדק אצל פרוטולוג(כירורג שעוסק בחלק הסופי של מערכת העיכול) שיבצע בדיקת אזור פי הטבעת והחלחולת, אולי יש לך טחורים או סדק (פיסורה) שמצריכים טיפול שאינו אורולוגי.

28/07/2011 | 20:45 | מאת: צחי

אין לי תסמינים אחרים מאלו שהזכרת האם זה שולל אפשרות של דלקת בערמונית? אני רוצה להדגיש שהכאב הוא לא בפי הטבעת עצמו אלה יותר פנימה וזה קרה מספר פעמים לאחר יחסי מין שוב.. ללא מגע באיזור הזה ! תודה רבה

26/07/2011 | 17:14 | מאת: Papajoey

כתוצאה מבדיקה שיגרתית בחודש מאי נמצא כי ה-PSA ברמה של 5.69 .בדיקה חוזרת לפני שבוע העלה תוצאה של 5.82. אני מניח שתוצאה זו יכולה גם להצביע על סרטן הערמונית - לה עדיין אין מזור. אגב - אני בן 70 שנה. מה האפשרויות העומדות בפני להמשך תהליך מניעה או בדיקה וטיפול אם אכן זה סרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית עלי לתקן אותך: ישנן אופציות רבות לטיפול בסרטן הערמונית, ובחלקן הגדול ניתן להגיע לריפוי מ ל א מהמחלה, תוך שמירה על איכות חיים טובה. השאלה העיקרית במחלה זו היא אם בכלל צריך לבצע גילוי מוקדם למחלה, ולעיתים עולה גם שאלה אם בכלל לטפל בה, בעיקר אם היא מאובחנת בגיל מבוגר יחסית. ככלל, לאחרונה הבינו באיגודים האורולוגים בעולם כולו (וישראל בתוכם) שהתייחסות ל PSA כאל סמן סרטן היא בעייתית ואינה חד משמעית. כלומר, זה נכון של PSA מוגבר יכול לרמז על מחלה סרטנית בערמונית, אבל לא רק. הרמה של החלבון הזה בדם יכולה להיות מוגברת מהמון סיבות, כמו הגדלה שפירה של הערמונית, דלקות בדרכי השתן, מחלת חום בגוף, ועוד סיבות רבות ושונות. אתה מציין שאתה בן 70, ושרמת ה PSA שלך 5.8 . אמנם כשמסתכלים על התוצאה היא אכן גבוהה מ - 4 (הרף העליון של "בדיקה תקינה" ברוב המעבדות), אך חשוב לזכור שרמת PSA נמדדת בהתאם לגיל, ובגיל 70 זו יכולה להיות רמת נורמאלית. צריך גם להשוות את רמת ה PSA לרמות בבדיקות בשנים הקודמות, ולגודלה הממשי של הבלוטה (למשל בבדיקה גופנית ובאולטראסאונד). בכל מקרה רצוי שתדבר ותבדק אצל האורולוג שלך ויחד עמו תגיע להחלטה האם לאור הבדיקה שציינת-יש צורך להמשיך בירור למחלה סרטנית בביופסיה מהערמונית, או שמא רק לעקוב.תמיד ניתן לבצע בדיקות נוספות טרם הביופסיה, כמו יחס FREE TO TOTAL PSA בבדיקת דם, או PCA3 בשתן (אלו אינו בדיקות בסל הבריאות ועולות כסף). לצערי אין תמיד "שחור-לבן" במצבים אלו: כל איש וגופו, גילו, מחלות הרקע שלו ורמת הבנתו את המצב. לכן רצוי לשאול ולהתייעץ ולקבל כמה שיותר מידע, כדי להגיע להחלטה נכונה ומושכלת על המשך בירור וטיפול.

25/07/2011 | 14:11 | מאת: נ.ג.

שכחתי לציין בהודעה הקודמת כי בבדיקות שערכתי השבוע כל הסמנים (cea, ca-19-9) תקינים וכן גם PSA עומד על 1.52 (טווח הנורמלי הוא בין 0-4).

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע מצויין, ראה תשובה קודמת

25/07/2011 | 13:53 | מאת: נ.ג.

בן 53. לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח להסרת גידול סרטני מהמעי הגס. עברתי 12 טיפולים כימותראפיים. מאז ועד היום מרגיש מצויין. הבדיקות התקופתיות עד היום היו תקינות לחלוטין. השבוע ביצעתי בדיקת US לקראת ביקורת תקופתית ובבדיקה הודגמה ערמונית בגודל 4X5.2X4.2 בנפח 50 סמ"ק. בבדיקה לפני שנה המידות היו 3.2X4.6X4.5 בנפח 35 סמ"ק. אציין כי איני חש כל הפרעה או שינוי במתן שתן או כל הפרעה אחרת. יחד עם זאת, נראה כי מדובר בגידול משמעותי בתוך שנה. האם יש מקום לדאגה ? האם מומלץ לטפל ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ערמונית היא איבר דינמי שעובר שינויים עם התבגרות הגבר. מעל גיל 50 הערמונית גדלה עם הגיל. זה שהיא גדלה לא אומר כלל שזה בגלל מחלה סרטנית. לרוב מדובר בהגדלה שפירה. אין שום משמעות לגודלה של הערמונית אם אין לך תסמינים של הפרעה במתן שתן. מדידות באולטראסאונד לא תמיד מדוייקות ותלויות בבודק עצמו. מבחינתך מה שחשוב זה לבצע בדיקת דם ל PSA (חלבון שמופרש מהערמונית לדם, ונחשב סמן סרטן) ןלהבדק אצל אורולוג אם מופיעים לך תסמינים. אם יש לך הפרעות במתן השתן ניתן לתת תרופות שמקלות על התסמינים. הגודל יהיה זה שיכוון (במידת הצורך בלבד) מה תהיה הגישה הניתוחית להסרת הערמונית: ערמונית גדולה מסירים בחתך דרך הבטן בניתוח "פתוח", וערמונית קטנה דרך השופכה בניתוח "סגור"- זאת כמובן באם יש תופעות שלא נפתרות בעזרת תרופות.

24/07/2011 | 22:50 | מאת: ניר

שלום רב. רציתי לדעת איך הרופאים מבצעים בדיקת ערמונית בשכיבה על הגב/צד?איך מבצעים בדיקת תרבית שופכה?

לקריאה נוספת והעמקה

ניר שלום רב, צורת הבדיקה למעשה תלויה ברופא ובדרך שהוא מצא שהיא הכי נוחה לביצוע. ניתן לבדוק את המטופל כאשר הוא שוכב על הגב, או על הצד או נמצא בעמידת ארבע. המטרה דומה: למשש בעזרת האצבע את הערמונית- דרך פי הטבעת של הנבדק. כמובן שמשתמשים בכפפות ובחומר סיכה כמו ווזלין או עזרקאין. בדיקת תרבית שופכה מבוצעת בעזרת "מטוש" מיוחד (כמו "מקל אוזניים" ארוך) שאת קצהו בלבד מכניסים לפתח השופכה. זו בדיקה שמבוצעת רק ע"י אורולוג.

21/07/2011 | 19:47 | מאת: א

שלום רב. לאבי בוצע אולטראסאונד לבלוטת הערמונית הממצאים הראו כי גדלה מהבדיקה האחרונה. לפני כשנה הייתה 42 והיום 47. האם מצריך טיפול כלשהו מעבר לטיפול התרופתי הרגיל: קאדקס 4מ"ג פעם ביום לפני השינה. לתשובתך אודה מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גודלה של הערמונית הנמדד בסונר הוא לא תמיד חד משמעי, כלומר הבדל של מס' מ"מ בין הבדיקות יכול להיות גם "סטיית תקן" נורמאלית ואינו בר משמעות קלינית כלל. ממה שציינת צמיחה של כ-5 מ"מ בשנה אינה משמעותית כלל.הערמונית גדלה ככל שמתבגרים. מה גם שידוע שגודלה של הערמונית אינו קובע את חומרת התסמינים. כלומר: ערמונית קטנה יכולה להציק מאוד, וערמונית גדולה לא בהכרח תגרום להפרעות. אם אביך מתרוקן היטב בעזרת הטיפול הקבוע שלו בקדקס, ומבצע מעקב PSA בבדיקות דם שנמצא בנורמה לגילו, אין כל צורך לשנות טיפול. אם יש הפרעות למרות הטיפול הרגיל עד כה, רצוי לשקול החלפת או תוספת תרופה בהתאם לתלונותיו. אם בסופו של דבר מגיעים למצב בו יש צורך בניתוח, אזי גודלה של הערמונית יכול לעזור בבחירת אופן הוצאת הערמונית: להוצאת בלוטה קטנה ניתן לבצע ניתוח "סגור" דרך השופכה, ולבלוטת גדולה- הסרה בניתוח "פתוח" עם חתך דרך הבטן.

שלום,אני בן 52 , מזה כ-7שנים סובל מגידול שפיר של בלוטת הערמונית,לפני 3 שנים גודלה היה 53 סמק,לפני שנה וחצי 62 סמק ולפני שבוע 39 סמק -שארית שתן 16 סמק. לפני כשנה חיברתי שיעור יוגה מיוחד בשבילי(אני מורה ליוגה)והתחלתי לתרגל באדיקות. לפני כ-4 חודשים אמרתי לאשתי היקרה שריקון השתן השתפר ותכיפות הטלת שתן התמעטה, בביקור היום אצל האורולוג שלי הוא ציין שהתוצאה טובה מאד, לשאלתי לגבי השפעת תרגול היוגה הוא לא שלל זאת ואמר שהכל יתכן. כל המעונין לקבל את שיעור היוגה שלי, ללא תשלום, מוזמן לפנות דרך הפורום או דרך האתר. ברצוני לציין שתרגול היוגה אינו מהווה תחליף לטיפול רפואי אלא מהווה תמיכה ועזרה בדרך טבעית.

15/07/2012 | 03:46 | מאת: אלעד

שלום תוצאה מרשימה ביותר אני מאוד מעוניין לקבל את תרגול היוגה שלך אני מורה ליוגה וזה בשביל תלמיד שלי שסובל בתודה מראש אלעד

15/07/2012 | 22:20 | מאת: אמפיוגה

שלום אלעד,אשמת להעביר לך את התרגול האישי של היוגה,שלח לי את המייל שלך ,בברכה איתן [email protected]

19/07/2011 | 20:27 | מאת: שרון

שלום וערב טוב בן 27 לפני מספר חודשים אובחנה אצלי דלקת כרונית באגן,וקיבלתי טיפול באומניק להקלה על זרימת השתן.לפני כשבועיים בעצה אחת עם הרופא ניסיתי להפסיק עם האומניק אבל לאחר יומיים התחילו כאבים בפין ובשלפוחית ובעיות קשות בריקון השתן.חזרתי שוב לאומניק והכל הסתדר. מה הקשר בין האומניק לכל הכאבים שהתחוללו בעקבות הפסקתו? ברגע של כנות הארולוג אמר שהדלקת תשאר לתמיד אבל בסביבות גיל 60 כבר לא אסבול מהתסמינים שלה.האם זה מדוייק ואז לא אזדקק לאומניק? תודה ויישר כוח על העבודה המדהימה שאת עושה בפורום.

לקריאה נוספת והעמקה

שרון שלום רב, כשיש דלקת כרונית של הערמונית, או תסמונת הכאב הכרוני באגן, חלק מהתופעות הן הפרעה לריקון השתן בשל התכווצות מוגברת של שריר הסוגר הפנימי שנמצא בתוך החלק האחורי של השופכה, העוברת בערמונית מיד עם היציאה מהשלפוחית. לכן, לאותם גברים הסובלים מקשיים בריקון השתן וכאבים בעת השתנה, נהוג לתת תרופות מסוג "חוסמי אלפא"- כמו אומניק-שאמורת להרפות את כיווץ שריר הסוגר ולאפשר בכך זרימת שתן תקינה. אם זה עוזר לך ממליצה לך להמשיך את הטיפול. אכן הדלקת שממנה אתה סובל עלולה להיות כרונית ונכון שלעיתים עלולים לסבול ממה כל החיים אבל זה לא בהכרח, וגם יכולות להיות הפוגות.

19/07/2011 | 09:04 | מאת: שחר

שלום לרופאה המסורה, השתמשתי עד היום באורגנין. הרוקח אמר לי שעלי לפנות לרופא לקבל מרשם לפרמיקסון. האם פרמיקסון הוא כמו אורגנין? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שחר, המשותף לשתי התרופות- אורגנין ופרמיקסון, הוא היותן תרופות צמחיות. אורגנין יעילה כנגד דחיפות במתן השתן, היות ומכילה חומרים שמרגיעים את השלפוחית כמו אכיניציאה וטרופסיום, ואילו פרמיקסון מכילה בעיקר תמצית של דלק ננסי (SERONA REPENS), שעובד יותר על הקטנת הערמונית והקלת תסמינים בריקון השלפוחית. היות ומשום מה כבר לא משווקים אורגנין בארץ, אולי זו הסיבה שהמליחצו לך לנסות פרמיקסון. תרופה זו כמובן היא במרשם רופא בלבד.

19/07/2011 | 01:43 | מאת: ניר

לד"ר חתומי לילה טוב. ראשית אני רוצה לברך אותך על כך שאת עונה בצורה כזאת סבלנית לכל שואל בפורום. יישר כח על כך. שנית,את מקבלת פציינטים של קופ"ח כללית באיזור ת"א? אני צריך להבדק ע"י אורולוג ורציתי לדעת יש אפשרות להגיע למרפאתך ?אין לי ספק שאת מתייחסת בצורה כל כךיפה לחולים כמו שאאת מתייחסת לחולים בפורום.

שלום ניר, תודה לך על דבריך. אנא ראה בראש הפורום את פרטי המרפאות בהן אני מקבלת מטופלים (להקליק על שמי ליד התמונה)

18/07/2011 | 20:50 | מאת: מתן

לרופאה. אני אמור לעבור בדיקת אשכים אצל אורלוג בגלל כאבים באשכים. בחודשי הקיץ החמים אני נוהג לגלח את האשכים והמפשעות בצואה חלקה. אאני מוד מתבייש לגשת לאאורולוג כשני מגולח. האם ת נתקלת בגברים שמגלחים את המפשעות במסגרת העבודה? האאם דבר זה מקובל? אני מאוד מתבייש.

לקריאה נוספת והעמקה

מתן שלום, אין לך מה להתבייש, והאורולוג בוודאי לא יגיד לך שום דבר. כרופאה אני נתקלת בהרבה דברים "מוזרים" אבל לא מקומי להעיר עליהם. מטרתו של הרופא לבדוק ולעזור, ותו לא.

18/07/2011 | 20:45 | מאת: יוסי

לד"ר חתומי שלום. אני בן 30 בריא בד"כ,לאחרונה אני סובל מכאבים בפין בזמן הטלת שתן. בדיקות השתן תקינות ואין עדות לדלקת. האם זה יכול להיות קשור לערמונית? הם בכל בדיקה גופנית אצל אורולוג הוא בודק בנוסף לאשכים את הערמונית דרך פי הטבעת? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום לך, אכן כאבים כמו שאתה מתאר יכולים להיות קשורים לדלקת ערמונית (אבל לא רק). מציעה לך להבדק אצל אורולוג-(וכן, בבדיקה גופנית הוא צריך לבדוק לך גם את הפין, האשכים והערמונית במישוש דרך פי הטבעת), וכדאי לשלוח תרביות שופכה ואולי גם תרביות זרע. לעיתים החיידק לא צומח מתרבית שתן רגילה.

18/07/2011 | 12:31 | מאת: אלכס

אני בן 54, מושתל כליה מזה 21 שנה. לאחרונה גילו אצלי פרוסטטה מוגדלת. PSA תקין 2.5. תכיפות שתן- פעמיים בלילה. האם תיפול בפרוסייף עלול להזיק לכלייה?

לקריאה נוספת והעמקה

אלכס שלום לך, פרוסייף זו תרופה צמחית שנחשבת תוסף מזון. היא ניתנה כטיפול בהפרעות במתן השתן בשל הגדלת ערמונית. עיקר החומרים בה הם דקל ננסי, ליקופן, סויה ,אבץ וגם איזופלבינים. לרוב אין סיבה שיהיו הפרעות אך היות ולא מדובר בתרופה מסודרת אלא בתכשיר צמחי לא כל ההיבטים שלה נבדקים, ורצוי שתתייעץ גם עם רוקח או עם הנפרולוג שעוקב אחריך לגבי נטילתה כי לחלק ממושתלי כליה ישנם חומרים מסויימים בתזונה שלא מומלץ לקבל. כדאי לעקוב אחר תפקודי הכליות שלך, ואם אין לך הפרעות ואתה מסתדר עם התרופה אז כנראה שהיא בסדר.

18/07/2011 | 11:29 | מאת: ערן

בעלי רוצה לקיים איתי 4 פעמים ביום ואני בשיא הרצינות לא מוכנה ולא מעונין זה שיא עולמי חדש מה אני עושה לגבי זה זה ממש מטריף אותי יש לא הורמונים חזקים האים יש פיתרון לזה יש לציין שהוא בן 46 ומאז שאני איתו 13 שנה הוא רק רוצה סקס אנא האים תוכלו לענות לי על הביעה הזאת

שלום רב, ממליצה לך לדבר עם סקסולוג/פסיכיאטר לגבי הבעיה הזו. במצבים מסויימים נותנים תרופות ש"מורידות חשק".

17/07/2011 | 22:22 | מאת: מיכאל

שלום רב האם בגלל אבנים בכליות ובשלפוחית השתן אותם יש צורך לרסק כנראה (אבן בגודל 2.7 בשלפוחית) יש צורך לעבור בדיקת ציסטוסקופיה? מדוע יש צורך בבדיקה פולשנית? יש לציין כי לפני כשנתיים נעשתה ביופסית ערמונית עם תוצאה טובה אך נגרם זיהום ובעקבותיו אשפוז ארוך בביה"ח. אנא עצתך הדחופה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מיכאל שלום לך, אם יש לך עדות בהדמיה- בסולטראסאונד ובצילום בטן, שיש אבן בשלפוחית- אזי הטיפול הוא אכן ריסוקה בשלפוחית או שליפתה. ואז לדעתי אין צורך לבצע עוד בדיקה, אם ממילא אתה הולך כבר לטיפול, שהוא אכן פעולה פולשנית ונעשית בציסטוסקופיה, דרך השופכה, או בניתוח בטן בו פותחים את השלפוחית ומוצאים את האבן. לממצאים אלו של אבנים בשלפוחית אין קשר לביופסיות בערמונית, אבל אם יש לך ערמונית מוגדלת שמפריעה לזרימת שתן תקינהמהשלפוחית אולי היא המקור לאבנים שם וממליצה לך לשקול ניתוח להסרתה .

16/07/2011 | 13:39 | מאת: נור

שלום, אני בת 24 התחתנתי לפני שנה (ללא ילדים). מאז שהתחלתי לקיים יחסי מין התחילו אצלי הדלקות בדרכי השתן, ומזה שנה הן לא הלכו. כל חודש אני מקבלת אנטיביוטיקה מסוג אחר, הדלקת נעלמת שבוע ועם קיום יחסי מין היא למחרת חוזרת. לקחתי טיפול מונע ל 21 יום וגם זה לא עזר. נתנו לי אנטיביוטיקה בעירוי וגם זה לא עזר. עד היום אני סובלת מהדלקת ואני מתרוצצת בבתי חולים מרופא נשים לאורולוג והכול לשווא! אני עשיתי הכול: הפסקתי להשתמש בתחתוניות, הקפדתי על שתייה מרובה, ואני לוקחת כל יום שני כדורי תמצית חמוציות. ושום דבר לא עזר. עשו בדיקות לבעלי והכול יצא תקין. עשיתי בדיקת STD והכול שלילי וכל התרביות מזה חודשיים יצאו שליליות. בזמן האחרון הבחנתי שעם הצריבה בשתן השופכה מוגדלת ונפוחה. קראתי על הנושא שיש סיכוי שיש בעיה בבלוטת ברטולין. אני מיואשת ורואים שזה פגע קשות באיכות החיים שלי, אני כל הזמן עם כאבים ומצב רוח הולך ומתדרדר.. מה אפשר לעשות עוד?? תודה וכל טוב

לקריאה נוספת והעמקה

נור שלום רב, דלקות חוזרות בשתן הן בעיה מוכרת בנשים, בעיקר בשל המבנה האנטומי -השופכה מאוד קצרה וקרובה במיקומה לפתוח הנרתיק וגם לאזור פי הטבעת ולכן חיידקים יכולים לעבור בקלות ולהכנס לשלפוחית. ברוב הנשים הדלקות קורות עם תחילת הפעילות המינית. לצערי, גם נשים שמקפידות מאוד על נקיון עשויות לסבול מהדלקות וזה מאוד מציק. היתי מציעה מס' דברים: יכול להיות שסוגי האנטיביוטיקה שטופלת בהן אינן מתאימות לחייד, ולכן רצוי לבחון את הבקטריוגרם מהתרביות בהם צמח חיידק ולהתאים לך טיפול בסוג אנטיביוטיקה שכן מתאים, לזמן ממושך- המינימום הוא 3 חודשים של טיפול יומי באנטיביוטיקה במינון נמוך, למשל מאקרודנטין 100 מג' ליום או זינאט 125 מג' ליום. במקביל מומלץ להחמיץ את השתן עם "היפרקס" וגם ויטמין C. לא תמיד חמוציות עוזרות...צריך להקפיד על שתיה מרובה של מים ועל התרוקנות מלאה. אם עד כה לא בדקו -רצוי שתעברי אולטראסאונד דרכי שתן לשלול שארית או אבנים כמקור להפרעותיך. לבדוק PCR בשתן לחיידקי מחלות מין כמו כלמידיה או מיקופלזמה- גם אלה עשויים לגרום להפרעות והטיפול האנטיביוטי בהם שונה. להקלה מקומית ממליצה לך לטבול באנבטיות ישיבה עם מים חמימים ותמציות תה קמומיל- זה מאוד עוזר לכאבים והגירוי המקומי באזור. כמובן ממליצה לך לשלוח את בן הזוג לבדיקת תרביות שתן שופכה ואפילו זרע- בעיקר אם יש לו תסמינים של צריבה או הפרשות. אם כל הנ"ל לא עוזרים כדאי להבדק אצל אורולוג ולשקול גם ציסטוסקופיה.

18/07/2011 | 14:49 | מאת: נור

שלום לך, קודם כל אני מודה לך על המענה, תודה. 1) אני עשיתי בדיקת אולטראסאונד לכליות ודרכי השתן והכול יצא תקין ואין כלום. 2) בעלי עשה תרבית שתן וגם יצאה שלילית, והוא לא סובל מצריבה או הפרשות. 3) אני מודאגת מהנפיחות בשופכה אצלי כי זה הופיע רק לאחרונה, האם זה סימן למשהו אחר. 4) קניתי שקיות קמומיל מהבית מרקחת, אבל רציתי לשאול מה המינון לאמבטיה? תודה לך והמשך יום נעים

14/07/2011 | 12:32 | מאת: מור

שלום רב, אני בן 47 סובל מפרוסטטה מוגדלת , מטופל כבר ארבע שנים באומניק לפני שלשה חודשים הוסיף לי הרופא גם אבודרט, והתוצאות מדהימות אך לצערי ירד לי החשק המיני, לפעמים אני מרגיש שפשוט זה לא חסר לי תופעה מטרידה ,כי הכדור אכן עוזר לי למתן שתן אך מקשה עלי מבחינה מינית. איך מתמודדים עם התופעה

לקריאה נוספת והעמקה

מור שלום רב, אבודרט היא תרופה יעילה מאוד בעיקר בערמוניות גדולות ובעיקר בשלוב עם חוסמי אלפא כמו האומניק שאתה נוטל. אכן תופעת הלוואי השכיחה ביותר שלה היא ירידה בתפקוד המיני, היות והיא משפיעה על רמות הטסטוסטרון. הייתי ממליצה לך לפנות לרופא האורולוג שלך ולבדוק את רמת הטסטוסטרון שלך בדם, וגם PSA. ובהתאם אם צריך ניתן להוסיף לך טסטוסטרון וניתן גם לחזק את הזקפה עם תרופות מסוג PDE5I כמו ויאגרה ,סיאליס או לויטרה. בכל מקרה תמיד אפשר להפסיק את הטיפול אם התופעות משמעותיות,וזה בד"כ מסתדר. אם הפרעות ההשתנה חוזרות וכאמור אינך מסתדר עם תרופות ניתן לשקול ניתוח.

שלום אני בן 52,כבר 7 שנים בלוטת הערמונית שלי גדלה בצורה שפירה,לפני 3 שנים גודלה היה כ53 לפני שנה וחצי כ62 ואתמול באולטרה סאונד נבדקתי פעמיים בגלל השינוי וגודלה קטן ל39 בלבד,שאלתי היא כיצד זה יתכן והאם זה יכול להיות קשור לשיעור יוגה מסוים שאני מתרגל בשנה האחרונה.מספר שנים אני לוקח קסטרל 10 מג אודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת סונר בעזרתה מעריכים את גודל הערמונית היא תלויית מבצע ולעיתים יש סטיות של מס' מ"מ-ס"מ במדידות. קסטראל אינו גורם להקטנת הערמונית אך כן משפר את זרימת השתן.האם טופלת גם באבוסרט?(זו תרופה שמורידה את רמות הטבטובטרון בערמונית ובכך עוזרת להקטנתה). אם חוץ מיוגה גם נטלת טיפול צמחי כלשהו להטבת ההפרעות? יש תרופות שמכילות דקל ננסי שידועות כעוזרות להקטנת גודל הערמונית. עד כמה שידוע לי לא נבדק קשר בין יוגה לגודל הערמונית אבל הכל יכול להיות.. זה פשוט לא הוכח במחקרים קליניים ולכן אין ביכולתי לדעת האם היוגה גרמה לכיווץ הערמונית. אני מאמינה שזה כן יכול לעזור לתחושת ההתרוקנות, אם יש חיזוק של רצפת האגן בתרגילי היוגה השונים. לסיום צריך לזכור שגודל הערמונית אינו קובע את חומרת התסמינים- גם ערמונית קטנה יכולה לגרום סבל גדול, וערמונית גדולות יכולות להיות "שקטות" ולא להציק כלל. מה שחשוב הוא אם יש או אין לך הפרעות במתן השתן ובהן לטפל, ולעקוב אחר רמת PSA בדם (חלבון שהערמונית מפרישה ונחשב ל"סמן סרטן" למרות שאינו מדוייק...)

שאלתי על תרופה בשם "אבודרט" ולא אבוסרט.. וכמובן רמת טסטוסטרון (ולא טבטובטרון..)..

ראשית,הרשי לי להתפעל מהרצינות בה את עונה,ממהירות התגובה ומהסבלנות!!יישר כוח,בהחלט מכובד. לפני מספר שבועות בעקבות קושי במתן שתן,חום גבוה ותחושת כאב באיזור האגן הגעתי לאורולוג וקיבלתי אנטיביוטיקה [קספיקסים]לשבוע ימים.אחרי 2 מנות אנטיביוטיקה, ללא שיפור הגעתי לבי"ח ואושפזתי .בבדיקת פי אס אה הערך היה 80 [נאמר לי שהנורמה 4???ייתכן??] .אחרי מתן אנטיביוטיקה לווריד,אותו דבר במנה גדולה יותר, שבוע אישפוז,שוחררתי בהרגשה טובה יותר ,שלפוחית ריקה ותחושה משופרת.יומיים אח"כ הגעתי שוב למיון בתחושה לא טובה נבדקתי שוב,שלפוחית ריקה כמעט ופי אס אה 17 ,שבוע אח"כ שוב "נפילה" ובדיקה חוזרת פי אס אה 12.הנתונים מראים על שיפור ואני מרגיש חלש מאוד וכואב.האם נורמלי??האורולוג אמר לי שייקח עוד כ-3 שבועות עד שאחזור למוטב,כ"כ הרבה??.לפני כ-4 שנים חטפתי טריכונומסוטופלתי באנטיביוטיקה,האם יש קשר למה שקרה לי לאחרונה??האם דלקת בערמונית וטריכונומס יכולים להיות מדבקים עבור בת הזוג שלי??מה הסיכוי שבכלל מדובר בסרטן הערמונית??מתנצל על האורך אך יש לי שאלות אין ספור.תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

רון שלום רב, אם תעקוב כאן בפורום, יש פונים רבים שסובלים מדלקות כרוניות בערמונית וכן- זו יכולה להיות בעיה ממושכת מאוד ומציקה. יש אנשים שסובלים ממנה חודשים ארוכים ויש שאפילו שנים. על סמך מה שציינת, סבלת מדלקת אקוטית בערמונית, עם כאבים וחום ולכן נזקקת לאישפוז וטיפול אנטיביוטי. במקרים רבים זה לא תמיד עובר מהר, אלא מצריך מעקב ארוך וטיפולים חוזרים, בעיקר להפגת הכאבים. לצערי לעיתים קרובות יש הפרעות ממושכות גם כאשר כבר אין עדות לזיהום ולכן עיקר ההחלמה תלויה בך ובהבנתך כי התהליך ארוך וממושך. בהחלט יכול להיות קשר בין דלקות בערמונית למחלות מין, כי הערמונית היא חלק ממערכת השתן והמין בגבר. אם יש לך חיידק שנותר בערמונית, בזמן שפיכה הוא יכול לעבור דרך הזרע ולהגיע גם לבת הזוג, ולכן מומלץ בעת דלקת לא לקיים מגע מיני, וזה טוב גם לתת לערמונית "לנוח" מגירוי יתר של המגע המיני כדי שכל האיזור ירגע ויפסיק לכאוב. העברה של חיידקים של מחלות מין לא רק עשוייה לגרום למחלת מין באישה אלא גם למחלות משמעותיות יותר כמו חלילה סרטן צוואר הרחם(מוירוס הפפילומה HPV)או עקרות בשל חסימת חצוצרות, כמו למשל מכלמידיה!) ולכן כדאי לבת הזוג להבדק ברגע שמזהים אצל בן הזוג דלקת בערמונית. גם אתה וגם בת הזוג יכולים לעבור בדיקות למחלות מין, רובן פשוטות למדי- בדיקות PCR של השתן לחיידקים שונים (למשל כלמידיה, מיקופלזמה טריכומונס וכדומה- ואם מזהים שיש עדות לחיידק מקבלים טיפול אנטיביוטי מתאים. לגבי סרטן ערמונית- מאוד נדיר שהוא מופיע באופן אקוטי עם תסמיני דלקת של כאבים וחום. ה PSA שנבדק בדם הוא רמה של חלבון שנחשב ל"סמן סרטן" אך לצערנו אינו ספציפי לסרטן ערמונית אלא לערמונית עצמה,ובעת דלקת הרבה פעמים קורה שה PSA מאוד מוגבר. כלל לא מומלץ לבדוק PSA בזמן דלקת. בכל מקרה, גם הגיל משחק תפקיד חשוב: סרטן ערמונית היא מחלה של גברים מבוגרים. לא ציינת את גילך אבל אם אתה צעיר מ 50 הסיכוי שיש לך סרטן ערמונית הוא נמוך מאוד. בכל אופן טוב שיש ירידה ברמות ה PSA, אבל גם 12 זה מאוד מוגבר. רמות PSA הן תלויות גיל אבל בד"כ מעל 4 זה נחשב בעיתי ומצריך המשך בירור. היות והיתה לך דלקת אקוטית היתי מחכה משהו כמו 3 חודשים לפחות כדאי לחזור על הבדיקה למעקב. אם יש לך בדיקה קודמת של PSA, מלפני הדלקת זה יכול להחשב רמת הבסיס שלך ואם זה חוזר לשם אזי כנראה אין מקום לדאגה.אתה בוודאי יודע שתמיד חשוב להיות במעקב אצל רופא ולא להסתפק רק במידע אינטרנטי...

12/07/2011 | 14:35 | מאת: eliyahu yitshak

איך מזהים ערמונית מוגדלת מה השיטה האלטרנטיבית הכי קלה ונעימה אך אפקטיבית? האם השתנה תכופה יכולה להגרם גם מסיבות אחרות כמו למשל הוראה עיצבית משובשת או כל דבר אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דרכי זיהוי ערמונית מוגדלת הן: 1. בדיקה גופנית- הרופא האורולוג בודק את המטופל בעזרת אצבע דרך פי הטבעת למישוש ישיר של הערמונית ומעריך את גודלה. 2. בדיקת אולטראסאונד דרכי שתן- בדיקה בעזרת גלי קול דרך דופן הבטן של אזור השלפוחית- ניתן לזהות את הערמונית ולהעריך את גודלה. 3. בדיקת אולטראסאונד דרך החלחולת (TRANS RECTAL ULTRASOUND) בדיקה זו בד"כ נעשית לצורך לקיחת ביופסיה (לבירור סרטן ערמונית) ולא באופן רוטיני לכל מטופל. אם אין כלל תסמינים במתן השתן אין לגודל הערמונית שום משמעות ואין לו קשר להיתכנות של סרטן בערמונית. הפרעות בהשתנה יכולת לנבוע מסיבות רבות ולאו דווקא מהגדלה של הערמונית. גם לנשים יש הפרעות השתנה- ולהן כלל אין בלוטת ערמונית, וגם לילדים, בהם הערמונית עדיין אינה מפותחת. סיבות נוספות להפרעות בהשתנה יכולות להיות, אם לתת מס' דוגמאות- כמויות וסוג השתיה, דלקות וזיהומים בדרכי השתן, מחלת אבנים בדרכי השתן, היצרות בשופכה, טראומה או ניתוח באזור האגן, הגדלת הערמונית, סרטן ערמונית, תופעות לוואי של תרופות , מחלות כרוניות כגון סכרת או בעיות נוירולוגיות (כמו למשל מחלת פרקינסון , ארוע מוחי, מצב לאחר חבלה לעמוד השדרה ואחרים) ועוד ועוד סיבות מגוונות ורבות.