פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1924 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

22/05/2011 | 19:55 | מאת: יגאל

חבר שלי בן 65 לאחר כריתת ערמונית שהייתה מוגדלת. כרגע כמה חודשים אחרי ועדיין צריך לרוץ כל שעה לשרותים. האם תרופות טבעיות שמעכבות 5 אלפא רדוקטאז יכולת לעזור במקרה כזה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יגאל, תופעת דחיפות ותכיפות במתן השתן בחודשים הראשונים לאחר כריתת ערמונית ידועה ומוכרת. צריך לזכור שהאיזור שם מאוד מגורה ולוקח לו זמן להחלים. רצוי בזמן הזה להמנע ממשקאות משתנים כמו קפאין ואלכוהול וגם להתרוקן באופן יזום ותכוף. בכל מקרה תרופות צמחיות אולי עשויות קצת להקל על הדלקת המקומית שלעיתים מתפתחת באיזור אבל זה לא הוכח במחקרים קליניים לכן לא יכולה לתת לך המלצה מכיוון זה. כן רצוי שאם התלונות לא חולפות, חברך יפנה לרופא המנתח לביקורת ובדיקה: לעיתים מתפתח זיהום בשתן ואזי אנטיביוטיקה תקל עליו, לעיתים יש צורך לברר האם לא נוצרה שם צלקת או לא נותרו פיסות ערמונית שמפריעות לזרימה תקינה, שאולי יצריכו הסרה חוזרת..

21/05/2011 | 18:42 | מאת: cazm

שלום רב ! אני בן 65 סובל מטרשת נפוצה . נמצא במעקב בבי"ח שיבא . בשנים האחרונות , יש לי בעיה של דחיפות ותכיפות במתן שתן . בבדיקה שעשיתי נמצא כי יש לי ערמונית מוגדלת 96 גרם . האורולוג שלי רשם לי כדורים דיבנילין ל- 3 חדשים . בעיקרון , הוא חושש מניתוח להסרת הערמונית , הואיל ולדבריו , כרגע הערמונית מהווה חסם לשתן והוא חושש שאם היא תוסר , תהיה לי בעיה שלא אוכל להשתלט על השתן . כרגע אני נמצא במצב של פגיעה באיכות החיים הואיל ואיני יכול להתאפק מעל 1-2 שעות . אודה לך מאד אם תוכלי ליעץ לי בברכה משה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה. אכן מדובר בערמונית מוגדלת משמעותית, אבל לפני שפונים לאופציה ניתוחית צריך לנסות למצות את האופציה השמרנית והטיפול התרופתי. דיבנילין נחשבת לתרופה יעילה מאוד מקבוצת חוסמי-אלפא, אבל היא אינה ספציפית ויש לה יותר תופעות לוואי. אפשר אולי לנסות משהו חדש יותר כמו אומניק או קסטראל. בנוסף לאור גודלה של הערמונית שלך הייתי ממליצה לך טיפול באבודרט שתקטין אותה. שתי התרופות יכולות להילקח יחדיו, וכמובן במרשם רופא. אם יש לך בעיקר תכיפות ודחיפות, ובוודאי אם "בורח" לך, רצוי להוסיף טיפול באנטכיולינרגים כמו דטרוסטיל/ספזמקס/וסיקייר. תמיד ניתן לברר את המצב בבדיקת אורודינמיקה ובוודאי לפני החלטה על ניתוח כדי להמנע מהחמרת המצב..

23/05/2011 | 16:56 | מאת: משה

תודה רבה רבה לד"ר חתומי . לפני כשנתיים עשיתי בדיקת אירודינמיקה ,בעקבותיה היתה לי אצירת שתן מוחלטת ונאלצתי לפנות לבית חולים , שם חוברתי לקטטר במשך שבוע ומאז לקחתי קסאטראל , ללא הועיל . בכל מקרה , אני מודה לך מאד משה

19/05/2011 | 16:10 | מאת: גבי

שלום ד"ר אני בן 60 סובל מערמונית שפירה מוגדלת נוטל זה שנה אבודרט וקסטרל, חל שיםור משמעותי מאז נטילת כדורים אלו בלילה מבחינת ריצה לשרותים אך סובל מטפטוף לאחר השתנה. האם ניתן לעשות משהו נוסף. הפי אס איי שלי תקין תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גבי. הטיפול שאתה נוטל נחשב למיטבי היות ואתה מקבל גם תרופה מחוסמי אלפא (קסטרל) שמשפרת את זרימת השתן וההתרוקנות, וגם אבודרט, שמקטינה את הערמונית. לעיתים מומלץ אם יש "טיפטוף סופי" שמציק, לנסות מה שקרוי "התרוקנות כפולה" כלומר, להתרוקן כמה שניתן ולחכות מס' שניות ואז להתרוקן שנית. אם זה לא עוזר והטיפטוף הזה מציק מאוד ניתן להוסיף עוד תרופה ממשפחת האנטיכולינרגים, למשך ספזמקס,דטרוסיטול או וסיקייר, כמובן במרשם רופא.

19/05/2011 | 09:33 | מאת: משה

עשיתי היום בדיקת אולטרה סאונד. רשום כך: ערמונית בגודל 4.9x3.4x3.6 30 גר. מה זה פחות או יותר אומר? תודה מראש

שלום לך משה. המידות באולטראסאונד מראות שגודלה של הערמונית שלך הוא (בשלושה מימדים) סביב 4-5 ס"מ, והנפח שלה הוא 30 גר. גודל זה תקין לאנשים בני 40 ומעלה.

26/05/2011 | 18:07 | מאת: משה

18/05/2011 | 19:03 | מאת: דודו

אני בן 60 ומזה 10 שנים במעקב. היתה לי דלקת פרוסטטה ללא חום וטופלתי בבית חולים ע"י אנטיביאוטיקה.ביאופסיה שללה סרטן. גודל הפרוסטטה 92 גרם PSA 5.6 וFRE PSA 017.בשתי בדיקות באפרש של שבועיים היתה שארית של 120 CC ובשניה 20CC. יש לילות שאני קם מספר פעמים להשתין אבל בדרך כלל רק פעם אחד. האם לשקול ניתוח ועל כן על איזה ניתוח את ממליצה? תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דודו, גודלה של הערמונית לא יקבע עד כמה יקשה עליך להתרוקן, אבל ככל שהערמונית גדולה גם ה PSA עולה, וזה טוב שאתה במעקב. לפני החלטה על ניתוח היתי שוקלת לנסות טיפול תרופתי- לשיפור הזרם (כמו חוסמי אלפא- קסטראל, אומניק וכו') ולהקטנת הערמונית (כמו אבודרט). האם ניסית תרופות? אם כן וזה לא עוזר או שיש תופעות לוואי אכן כדאי לשקול ניתוח, ואזי הגישה לניתוח אכן תיקבע על סמך גודל הערמונית(אם היא קטנה, ניתוח "סגור" מהשופכה דרך איבר המין; אם היא גדולה- "פתוח" דרך הבטן). פירוט רב ניתן על הניתוחים והגישות השונות בתשובות לשלאות קודמות כאן בפורום בעבר, אתה מוזמן לחפש ולעיין. בנוסף, אם עיקר ההפרעה שלך היא קימה בלילה וגם זה לא תמיד- אולי תשים לב מה אתה שותה לפני השינה ותמנע, בעיקר מקפאין ואלכוהול. לגבי שארית שתן,טוב שבדקו. בתחילה לא רוקנת היטב, והיתה 120 סמ"ק (כנראה זמן הדלקת) אבל אח"כ כבר רוקנת כמעט עד הסוף, ונותרו 20 סמ"ק שזה זניח.כך אתה מתרוקן כשאין דלקת וזה מצויין.בד"כ גם אם יש שאריות גדולות יותר, כל עוד אין פגיעה בכליות ואין זיהומים, הן לא משמעותיות- כלומר שאם בבדיקות אולטרסאונד הכליות לא נפוחות ובבדיקות דם אין עדות לכשל כלייתי אז זה בסדר.

17/05/2011 | 13:25 | מאת: חנה.כ

בעלי בן 64. בדרך כלל PSA היה בטטוח הנורמה. ביוני האחרון היה 2.56, אבל באפריל היה 8.88 כנ,ל גם בבדיקה חוזרת. לאור בדיקות שעשה בהמלצת פרופסור, אורולוג מומחה,הבדיקות-flowmetry/ bladder scan היו די טובות. הרופא אמר שזה אומנם לא זרם של מכבי אש, אבל בסדר.בבדיקת אולטרה סאונד- הערמונית מאד מוגדלת-130גרם, ושארית השתן גדולה לאחר התרוקנות.בבדיקה רקטלית לאהיה תחושהמוזרה.psa ב-12/5 -6.44 נשמח לשמוע את חוות דעתך. הפרופ, הציע לעשות בדיקה נוספת עוד 3 חודשים. מחכים בכליון עיניים לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

חנה שלום רב. אנסה לעשות קצת סדר: אם בעלך בן 64, רמת PSA 2.56 היא תקינה לחלוטין. רמת PSA של 8.8 היא לכל הדעות גבוהה מדי וחשודה. האם בזמן שנבדק היתה דלקת בשתן? האם הופיעו תלונות של קשיים בהתרוקנות? על סמך מה שכתבת בהמשך זה ירד ל-6.4 , האם זה היה לאחר טיפול כלשהו? צריך להבין שרמת PSA אינה חד משמעית וע"פ מה שציינת יש כאן עוד כמה סיבות לעליה- גודלה הניכר של הערמונית (130 גר), שארית השתן הגדולה וכו'. אולם, למרות שהיתה ירידה של הPSA אני הייתי שוקלת גם ביופסיה לשלול סרטן. לגבי בדיקת זרימת השתן גם אם היא תקינה, בנוכחות שארית גדולה המצב הזה חייב תיקון- בין אם תרופתי ובין אם ניתוחי. שאריות גדולות מרמזות שההתרוקנות אינה תקינה וזה עשוי (אם יושאר ללא טיפול) לגרום לבסוף פגיעה כליתית. לא היתי מחכה 3 חודשים ללא שום התייחסות וטיפול!!!

אני חי באפריקה במדינה שנקראת רואנדה. בתקופה האחרונה יש לי דלקות בדרכי השתן אשר חוזרות כל חודש חודשים הרופא המקומי שמטפל בי טוען שזו תופעה שקורת בגלל ערמונית מוגדלת את הערמונית ראינו באולטראסאונד שעשיתי ברואנדה. בלילה יש לי כ ארבע ,חמש הטלות שתן.האם יש פיתרון תרופתי?

לקריאה נוספת והעמקה

גילי שלום רב, התלונות שאתה מתאר- של דלקות חוזרת בשתן ושל קימות בלילה להתרוקן, אכן יכולות לקרות בשל ערמונית מוגדלת, אך לא רק. אם עברת את גיל 50 (לא ציינת את גילך) אזי כן ניתן "להאשים" את הערמונית בכך. בכל מקרה, לא הגודל הפיזי של הערמונית יקבע עד כמה זה מפריע לך. דלקות בשתן בגברים גם יכולות לקרות בעקבות מגע מיני לא מוגן, אבל לא רק. הביטוי "דלקת" הוא מאוד "חופשי" - כלומר, אתה אולי מתכוון שצורב לך ואתה רץ הרבה לשירותים, ולא כי באמת צמח לך חיידק בשתן..(?) אלו לאו דווקא אותם דברים. והתסמינים יכולים להיות גם מבעיות אחרות. פרטים כמו בדיקות שתן ותשאול מלא לגבי תסמיניך יוכלו לעזור באבחנה הנכונה ובהתאמת הטיפול. אם אינך מתרוקן באופן יעיל אכן יש תרופות מצויינות שיכולות להקל עליךחלקן עובדות על שריר הסוגר, חלקן על הערמונית וחלקן על השלפוחית. להתאמה של התרופה כדאי לדעת פרטים גם על גודלה של הערמונית באולטראסאונד, על נפח שארית השתן לאחר ההתרוקנות והאם התפקוד הכלייתי שלך תקין. בנוסף חשוב שאורולוג יבדוק אותך, כולל בדיקה גופנית ומישוש הערמונית שלך, ובקיצור- יש הרבה מה לבדוק ואיך לעזור. ציינת שאתה מתגורר ברואנדה באפריקה. דווקא שם ישנם זיהומים שונים שעשויים לקרות בדרכי השתן כולל מפרזיטים ולאו דווקא חיידקים, בעיקר אם אתה נמצא בתוך מקורות מים מקומיים (ביצות, נהרות וכדומה). לא נתת כאן מספיק פרטים על תסמיניך אבל אני ממליצה לך בכל מקרה לחזור לבדיקות: שתן, דם, הדמיה, בדיקת גופנית.. כדי שניתן יהיה לעזור לך. באופן כללי לזיהומים חיידקיים מתאימים אנטיביוטיקה, לזיהומי פרזיטים יש תרופות ספציפיות. לתלונות הפרעה להשתנה מהגדלת הערמונית כפי שציינתי יש סוגים רבים של תרופות, ואתה יכול לקרוא כאן בפורום תשובות מפורטות על סוגי הטיפולים התרופתיים, בשאלות קודמות.

19/05/2011 | 19:01 | מאת: גילי

ד"ר שירה חתומי שלום! בתחילה אני רוצה להודות לך על תשובתך המהירה והמלומדת. לא ציפיתי לתשובה כל כך מהירה ופוגעת .אז יישר כוח. לשאלותיך: אני בן 53 בד"כ בריא .איני משתמש בכל צורה במיקווי מים טבעיים בחלק עולם זה שבו אני חי. עשיתי בדיקת שתן ואולטראסאונד(אני מניח שרופאים ישראלים היו צוחקים למראה המכשור)התוצאה של בדיקת השתן היתה כמות גדולה של תאי דם לבנים בשתן שמצביעים על דלקת והגדלה של הפרוסטטה כ 3 ס"מ אורכה. הגעתי לרופא בגלל קשיים בהתלת שתן וכאבים בבטן התחתונה הימנית והקרנה לגב התחתון הימני באזור הקליות. בנוסף כאב ורגישות באשך הימני ובמישוש גם התקשות של הנקודות הרגישות. הרופא הרואנדזי טוען שבגלל החזרה של אותה תופעה ובגלל הפרוסטטה המוגדלת ישנה חזרה של שתן ואי ריקון של השלפוחית דבר היכול לגרום לדלקות חוזרות. האנטיביוטיקה שהוא רשם לי היא THIOBACTIN 500 MG. ועובדה היא שכאבי הגב והבטן נעלמו לאחר 24 שעות והרגישות באשך נעלמת . הרופא המקומי ישמח להתיעץ איתך באם ניתן לעשות זאת באנגלית או צרפתית. הם מעריצים את ישראל ואת הרפואה הישראלית. לתשובתך אודה גילי רואנדה/קיגאלי

והאם שתיית רבה של מים (שני בקבוקים של ליטר וחצי) עשוייה לפתור את הבעיה? הערה: לא נמצא דלקת בבדיקות שתן תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רועי. צבע השתן יכל להיות מושפע מהרבה גורמים. הראשון הוא כמובן כמות השתיה. אם אינך שותה מספיק או אם אתה "מיובש", השתן יהיה מועט בכמותו ומאוד מרוכז ולכן גם צבעו יהיה צהוב כהה. ככל שתוסיף לשתות ותרווה את גופך, כך יגדל נפח השתן והצבע יתבהר. בנוסף חלק ממאכלים שאנו אוכלים לאחר העיכול מופרשים דרך הכליות לשתן ולצואה וצובעים אותם. תרופות שונות או תוספי מזון יכולים לגרום לאותה תופעה. גם מחלות שונות בגוף, כגון צהבת וכשל כלייתי יכולים לגרום לשינויים של צבע השתן. אם אצלך היה רק שתן צהוב והיתה גם צריבה זה נכון שזו היתה עשויה להיות דלקת, גם אם היא לא נמצאה בבדיקות.הצריבה עצמה אינה גורמת לשינוי בצבע. אכן רצוי בתחילה שתקפיד לשתות כשני ליטר מים ביום ולעקוב אחרי צבע ונפח השתן ואם זה משתפר מה טוב. אם השתן ממשיך להיות כהה או אתה ממשיך לסבול מומלץ לפנות לרופא לבדיקה כי דרך אתר האינטרנט אתה יכול לקבל רק מידע ולא טיפול.

15/05/2011 | 06:52 | מאת: רינה

בעלי סובל מכאבי ראש וסחרחורת מזה זמן כחודש ביצענו בדיקות סיטי מוח וע"ש צווארי סיטי מוח תקין נמצא בע"ש צווארי תהליך טופס מקום בערמונית יש לציין שביקות PSA תקין ואולט ערמונית תקין מה עלינו לעשות למי לפנות להמשך בירור?יש לצין שכל בדיקה לגבי כאב הראש תקינה

לקריאה נוספת והעמקה

רינה שלום, לא הבנתי : אם הוא ביצע CT של עמוד השדרה הצווארי האם כוונתך לתהליך תופס מקום בעצם, כמו גרורה ? אולי התכוונו שיש חשד לתהליך תופס מקום בערמונית כמקור לממצא בעצם? (אם גודל הערמונית תקין וה PSA תקין, זה כנראה לא המקור...) אני מקווה שאת יודעת שלא ניתן לראות בבדיקת הצוואר את הערמונית, שהרי היא פשוט לא נמצאת שם, אלא מתחת לשלפוחית השתן, הרחק הרחק מאיזור הצוואר. אנא הסבירי שוב.

שלום למומחים, אני בן 77, סובל מערמונית מוגדלת, במעקב שוטף אצל אורולוג.האורולוג חושב שכדאי לנתח, אני מעדיף לדחות כל עוד אין הכרח בניתוח. לפי המלצת האורולוג אני נוטל קסטרל ופרמיקסון. לאחרונה שמעתי על תוסף תזונתי בשם "פרוסטה-קייר". האם ידוע לכם משהו על התכשיר? האם יש תוצאות חיוביות? שליליות? האם השימוש בו יכול להיות תואם לשימוש גם בקסטרל ובפרמיקסון? אני גם מטופל בתרופות לןןיסות לחץ הדם והדופק. האם כאן יכולה להיות השפעה נוגדת? בתודה ובברכה, עמוס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עמוס, הטיפול שאתה מקבל לתלונות הגדלה שפירה של הערמונית כנראה כבר אינו יעיל כל כך, אם הציון שלך בשאלון IPSS הוא 22..זה אומר שאתה סובל באופן משמעותי. קסטראל היא תרופה מצויינת לצורך הטבת זרימת השתן, ותפקידה למעשה להרפות את השריר החלק בצוואר השלפוחית כדי לאפשר זרימת שתן יעילה יותר. היא יכולה להשפיע גם על לחץ הדם היות ועובדת על רצפטורים דומים לא רק בערמונית ובצוואר השלפוחית אלא גם בכלי הדם,אולם אם לא היו לך תופעות לוואי של סחרחורת או כאבי ראש אזי כנראה שזה בסדר. פרמיקסון היא תרופה צמחית שעובדת באופן שעשוי להקטין מעט את נפח הערמונית ולמנוע דלקת באם קיימת (לא זיהום). אולם- אנחנו יודעים שיש הרבה אנשים שאצלם לאחר תקופת טיפול תרופתי האפקטיביות יורדת והתלונות מחמירות למרות הטיפול. לכן, אם אכן זה המצב תמיד ישנה אופציה ניתוחית שיכולה בהחלט להיטיב עמך. אם אתה עדיין לא מעוניין בכך, ובאם מדובר אצלך על ערמונית שהיא מעל 40-50 סמ"ק בגודלה, אתה יכול לנסות ליטול "אבודרט" במקום פרמיקסון (תרופת מרשם שאינה צמחית) שתעזור בהקטנת הערמונית; ובאם עיקר התלונות כעת הן של תכיפות ודחיפות וקימות בלילה, אולי לנסות במקביל גם תכשיר אנטיכולינרגי כמו דטרוסיטול/וסיקייר/ספזמקס (כולן במרשם) כדי להרגיע את ההתכווצויות של שלפוחית השתן שעשויות לגרום לתופעות. לגבי פרוסטה-קייר, גם היא תכשיר צמחי המכיל דקל ננסי (כמו בפרמיקסון), וגם דרדר, זרעי דלקעת וכו'. אין עבודות מוכחות על יעולתה של תרופה צמחית אחת על פני השניה, כל אחד מוצא מה שמתאים לו. למעשה תרופות צמחיות אינן נחשבות כלל "קו ראשון" לטיפול בתלונות ההשתנה ע"י האיגודים האורולוגים בארץ ובעולם, אך הן מאוד מוכרות ונפוצות. על פרמיקסון כן בוצעו מס' עבודות רפואיות שבוססו ונבדקו.

שלום שירה קירתי, לאחר כל הבדיקות השתן והדם המקיפות שעשיתי (למעט 4 כוסות) ואשר לא מצאו שום חיידק למעט מספר זרעונים (ליקוציטים) בתרבית זרע, התחלתי טיפול אנטיביוטי. קיבלתי, לניסוי וטעייה ומחשש שיש חיידק שלא מצאו, לנ זריקת רוצפין אחת + שבוע זינת (סה"כ 10 כדורים של 500 מ"ג)- ללא הטבה בצריבה בשתן ובגמירה. כדורי חמוציות בריכוז גבוה של 400 מ"ג לכדור, פעמיים ביום,לחיטוי דרכי השתן - גם ללא תועלת. פרמיקסון - לקחתי שבועיים, ללא תועלת, ובהמלת ד"ר קרסו, שטוען שאם אין בעיית הגדלת ערמונית חד משמעית, הכדור לא אפקטיבי. (אני יודע ששבועיים זה לא מספיק זמן לכדור זה). להשכלה כללית, נמצא בבדיקה רקטלית פרוסטטיס רגישה (אבל לדעתי האורולוגית פשוט הייתה אגרסיבית מידיי בבדיקה ולכן כאב לי קצת, לא רגיל שנוגעים בי שם!). אולי יש לי דלקת כרונית בערמונית לא בקטריאלית/חיידקית שהחלה סתם ככה, ללא הוגה מוקדמת וסיבה מיוחדת, בגיל 41, למרות שזה לא סביר מבחינת גילי הצעיר??? (US דרכי שתן וכליות שלל ערמונית מוגדלת וגם US + דופלר באשכים יצא תקין)? האם ייתכן שהבעיה היא בכלל בדרכי השתן למרות שלא מצאו חיידק? האם לנסות סדורל ו/או אורגנין לחיטוי דרכי השתן (שניהם צמחיים כמדומני, אך לא יודע אם צריך מרשם איך ממשיכים מפה שירה? והכי חשוב - גם אם לא אעשה כלום, לא אקח שום כדור יותר, האם ייתכן שהגוף יתגבר לבד על הבעיה של הצריבה והיא תחלוף לבד כמו שבאה או שזהו, זה לכל החיים אם לא מטפלים??? תודה, איתי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך איתי אני חושבת שכבר הסברתי כמה וכמה פעמים כאן על דרכי הטיפול בתסמונת כאב כרוני באגן/דלקת כרונית של הערמונית ממנה אתה כנראה סובל. כמו שכבר הוסבר בעבר זוהי עובדה שלא תמיד הטיפולים יעילים, ומכאן הביטוי "כרוני". לצערי אין לי מה להוסיף.לגבי אנטיביוטיקה -שוב, אם אין עדות לחיידק זה לא יעזור ולכן לא מומלץ. לגבי טיפולים צמחיים- חמוציות ניתן לרכוש ללא מרשם, וכך גם ויטמין C. פרמיקסון, אורגנין וסדורל (שאינה צמחית אגב) הן כולן תרופות מרשם. בכל מקרה הטבה מטיפולים אלו ניתן לראות לרוב לאחר נסיון ממושך של מס' חודשים ולא לאחר שבוע-שבועיים. החלטה שלך אם להמשיך כך או לא.אמונתי היא שאם תנסה לא לעסוק בזה כל כך הרבה ולתרגל הרפיה ורגיעה כנראה שזה ירגע ואולי יחלוף מעצמו. זה נכון שיש אנשים שסובלים מכך תקופה ארוכה מחייהם. אני אסכם כאן שלא אוכל לעזור לך יותר.

04/07/2013 | 23:30 | מאת: limor

אני בן 38ולפניי שבוע התחיל בעיות במתן שתן הרופא נתן לי אנטיביוטיקה. לאחר שבוע שח אנטיביוטיקה יש מעט שיפור אל עדין יש עיקצוציםוהרגשה של אי מתן שתן

11/05/2011 | 18:51 | מאת: goldstar

רציתי לברר פרטים לגבי ניתוח "מיטרופנוף",סיכויים לעומת סיכונים,סיבוכים אפשריים,סיבוכים שכיחים\נדירים וכיו"ב...מצפה לתשובתכם בהקדם :-)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בניתוח ע"ש מיטרופנוף מבצעים למעשה שימוש בתוספתן (אפנדיקס) כצינור מעבר שמחבר בין שלפוחית השתן לעור הבטןף ויוצרים תעלה שדרכה ניתן לבצע צינתור של השלפוחית מהבטן, במקום מהדרך הרגילה- דרך השופכה. לרוב פעולה זו מבוצעת לבעלי שלפוחית נוירוגנית (שבשל מחלה עצבית/טראומה לעמוד השדרה למשל) אינם יכולים לרוקן את שלפוחית השתן באופן תקין, ולעתים גם למי שמוצא השלפוחית אצלו חסום, למשל סרטן בשופכה או בערמונית, ולא ניתן לעבור דרך השופכה לביצוע הצינתורים. בד"כ מי שזקוק לצינתור קבוע/לסרוגין של השלפוחית היות ואינו מסוגל בעצמו להתרוקן- כמו חולים משותקי פלג גוף תחתון(פראפלגים) למשל עם ספינה ביפידה. בצורה כזו יקל עליהם לצנתר בעצמם וישירות דרך הבטןאת השלפוחית ולהמנע מהצורך בקטטר קבוע או מעבר בשופכה שלא תמיד קל לבצע(בעיקר בגברים).

17/05/2011 | 13:53 | מאת: goldstar

אך עדיין לא התחדש לי כלום ביחס למה שאני יודע על הניתוח,מצד שני,שמעתי לא מעט על מצבים שהוא נכשל ו\או מסתבך...רציתי לברר קצת יותר בנושא זה :-)

08/05/2011 | 15:45 | מאת: עינת

אבי (כבן 63) סובל מצריבה בשתן והתקפות של כאבים בבטן התחתונה המדירים שינה מעיניו. יחד עם זאת, שעה שהכאב חולף מרגיש כאילו כלום לא קרה והוא ממשיך בשגרת יומו. הוא הופנה לבדיקת אולטרא סאונד של הכליות ודרכי השתן, והבדיקה יצאה תקינה. לאחר שפנה להתייעצות עם אורולוג, נשלח לבדיקה פנימית עם הרדמה אולם אינני יודעת את שמה. אשמח לדעת יותר על האפשרויות הקליניות שבגינן הוא סובל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את מתכוונת לבדיקת ציסטוסקופיה. בבדיקה זו מחדירים טלסקופ לשופכה בתוך איבר המין ובוחנים אותה, את איזור צוואר השלפוחית והערמונית ואת השלפוחית. במהלך הבדיקה ממלאים קצת את השלפוחית במים כדי לראות באופן מיטבי את כולה. ניתן לבצע את הבדיקה תחת אלחוש בלבד וללא הרדמה מלאה, ואז מחדירים לשופכה חומר מאלחש כמו ג'ל עזרקאין. אבל ניתן כמובן לבצע זאת גם תחת הרדמה (בין אם חלקית, ספינאלית- לחצי גוף, בעזרת זריקה בגב) ובאם אם בהרדמה כללית. אם כבר עושים הרדמה ניתן במהלך הבדיקה לבצע גם ביופסיות לפי צורך או אפילו לכרות פוליפ (אם מזהים דבר כזה..) לגבי תלונותיו: צרביה מתמשכת בהטלת שתן יכולה לקרות מסיבות רבות ושונות- מדלקת בשתן, אבנים, הגדלת הערמונית ועד חלילה מחלות כמו סרטן השלפוחית, ולכן יש חשיבות גדולה לביצוע הבדיקה. כמו כן הייתי ממליצה לאביך לבצע בדיקת שתן לציטולוגיה, כדי לשלול שיש תאים סרטניים בשתן.

07/05/2011 | 09:41 | מאת: שמואל

עקב כאבים באשכים ובבטן הופניתי לבדיקת זרע ושתן. תרבית הזרע והשתן יצאו שליליים וגם לא נצפו ליקוציטים. האם זה אומר שאין טעם לקחת אנטיביוטיקה ויתכן שהמדובר בדלקת ערמונית לא חיידקית? או שבכל מקרה אנטיביוטיקה יעילה בדלקת ערמונית, גם אם לא נמצאו ליקוציטים או חיידקים. תודה שמואל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שמואל. "כאבים באשכים ובבטן" זה תאור מאוד כללי ולא חד משמעי. האם נבדקת גופנית אצל אורולוג? אולי יש לך דלקת באשך? אולי יש לך בקע במפשעה? אולי יש לך אבן זעירה בשופכן? אולי הפרעה בריקון השתן שגורמת לתלונות אלה?יש הרבה סיבות ולא רק דלקת ערמונית, לתלונות שתארת. רצוי שתבצע בדיקה גופנית אם לא נבדקת, ושהרופא שלך ימשיך בירור לפי צורך- עם אולטראסאונד של האשכים ושל הבטן (בעיקר מערכת השתן-כליות, שלפוחית, ערמונית ושארית לאחר התרוקנות). אם הכל נשלל, אפשר להוסיף גם תרביות שופכה ו PCR בשתן לחיידקים של מחלות מין... הבירור הוא מורכב ולא צריך ישירות לרוץ לאנטיביוטיקה.

05/05/2011 | 12:23 | מאת: דן

שלום אני בן 42 אני סובל מערמונית מוגדלת הסימפטומים של צריבה בקצה הפין (סוג של התקפת כאבים למשך כ - 30 דק' בערך) עקב התגרות מינית הופיעו אצלי כבר מגיל צעיר מאוד 13-14 יותר מאוחר עם תחילת כיום יחסים המצב החמיר לכדי הפרשות מהפין. בשנים האחרונות הסימפטומים הם צריבה בקצה הפין וכאב באזור הערמונית. מבחינה טיפולית הייתי מטופל אצל מספר רופאים ובשיטות שונות החל מאנטיביוטיקה - ללא הועיל וכלה במסאג' פרוסטטה - מקל אבל ללא הועיל גם הוא הבדיקות מראות ערמונית בנפח 24 סמ"ק שארית שתן 27 סמ"ק נכון ללפני שנתיים לא נוטל תרופות חוסמי אלפא או תר' ממיצוי צמחים. האם קיים פתרון לבעיתי היכול להפריך את הטענה שהאדם נולד לסבול?...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דן, לפי סיפורך כנראה שיש לך דלקת כרונית בשופכה או בערמונית. לצערי, וכבר הסברתי זאת כאן בפורום פעמים רבות, לרוב לא ניתן למצא את המקור לבעיה, ולא חיידקים, ומאוד מאוד קשה לטפל ב"צרה " הזו. אולם, אם עד היום לא עברה בבידת תרבית שופכה, תרביות זרע או בדיקת שתן PCR לחיידקים שמועברים במחלות מין (כגון כלמידיה או מיקופלזמה) הייתי מציעה לך להשלים את הבדיקות האלו, כי לעיתים שם הגורם ואז יכולים להתאים לך טיפול. מעבר לזה, אם יש לך קודי ניכר להתרוקן או היו לך פעם ארועים חוזרים של מחלות מין אזי אולי יש לך צלקת כלשהי בשופכה שמפריעה ואז היתי ממליצה לך לבצע ציסטוסקופיה (בדיקה פולשנית להסתכלות לתוך איבר המין כדי לשלול היצרות או צלקת). בד"כ אין פתרון חוץ מטיפול מונע כאבים ותרגול של טכניקות הרפייה. לפי מה שציינת הערמונית שלך תקינה לחלוטין בגודל ואין לך שארית משמעותית. אנא קרא כאן תשובות לשאלות דומות קודמות בפורום, ומקווה שזה יעזור.

04/05/2011 | 18:53 | מאת: jonatan shlonsky

האם יש תחליף ל- AVODRAT - ומהו?

05/05/2011 | 09:06 | מאת: ד"R שירה חתומי

שלום רב, אבודרט היא תרופה מקבוצת חוסמי 5 אלפא רדוקטז, שעוזרים להקטנת הערמונית. תרופה נוספת מקבוצה זו היא פינסטריד( "פרוסקאר").פרוקסטאר פחות ספציפית מאבודרט לרצפטורים בערמונית ובעבודות השוואתיות נמצאה מעט פחות יעילה. אם אתה מחפש תחליף צמחי, ניתן למסות טיפול בפרמיקסון, המכילה מיצוי של דקל ננסי, שאמנם נבדקה מחקרית ונמצאה יעילה אך לא תמיד זה המצב וגם תרופות צמחיות אינן נחשבות כ"קו ראשון" לטיפול בהגדלת הערמונית.

04/05/2011 | 00:02 | מאת: אבי

שלום, לאחרונה, בחודשיים האחרונים, אני סובל מצריבה בשתן, והאורולוגית, לאחר שעשתה לי בדיקה רקטלית, אמרה שיש לי פרוסטיטיס רגישה. ניסיתי לחשוב איך הכל התחיל ואולי נפל לי האסימון כדלקמן: אני מבצע חוקן עצמי כל יום בזמן שאני מתקלח לצרכי ניקיון, זאת, ע"י זרם של מים חמים עם הראש של הטוש מכוון לתוך פי הטבעת, שמגרה את המקום ומקל לי גם על העצירות. אני עושה את זה בצורה מאוד עדינה ומבוקרת. קראתי שחיידקי קולי יכולים לעבור (לא יודע אם דווקא במקלחת ואם בכלל אצל גברים, שאצלנו יש מרחק בין הפין לפי הטבעת)ולכן חבתי לשאול האם ייתכן שהבעיה שלי נולדה מהחוקנים העדינים שאני עושה והאם, בלי שום קשר, זה יכול להזיק לערמונית שנמצאת איי שם בפנים - אורך זמן? תודה, אבי .

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום, אם יש לך דלקת ערמונית ממליצה לך להמנע מכל גירוי שלה, לא במגע מיני ולא בחוקנים, עדינים ככל שיהיו...להקלת על עצירות אתה יכול גם בעזרת שתית מים, נטילת סיבים תזונתיים ומרככי צואה שונים. חיידקי קולי שנמצאים בצואה יכולים לחדור לערמונית בכל דרך, בוודאי אם יש איזו פציעה מקומית, אבל בד"כ כנראה שמקורם מזיהום קודם של מערכת השתן. זיהום מתמשש באיזור יכול להזיק בוודאי, מעבר לגרימת דלקת כרונית עם תסמינים מציקים, יש עבודות שמצאו קשר בין זיהומים חוזרים בערמונית להפרעות פוריות.

03/05/2011 | 20:43 | מאת: אביבית241

שלום רב לך דוקטור חתומי, אבקש לדעת האם הבדיקה לבירור מצבה של בלוטת הערמונית צורכת החדרת צינורית לאיבר המין והאם עושים זאת בהרדמה? שמעתי שזו פעולה כואבת מאוד. אני שואלת עבור אחי שרק מתחיל בירור ראשוני באולטרא סאונד אך יש לו חששות כבדים מהמשך הטיפול באם תימצא בעיה. תודה לך על תשובתך האחות המודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

אביבית שלום רב, ישנן כמה אופציות לבירור מצבה של הערמונית, ורובן לא מצריכות כלל הרדמה. הבדיקה הפשוטה ביותר להערכת "מצבה של הערמונית" היא בדיקה גופנית בה הרופא מחדיר אצבע לפי הטבעת של הנבדק וממשש את בלוטת הערמונית של הנבדק. בשל מיקומה של הערמונית בגופו של הגבר זו הדרך. אין צורך לבצע הרדמה לביצוע הבדיקה, וחוץ מאי נעימות רגעית אין בה כל כאב. המטרה היא לקבל מידע במישוש על גודלה של הערמונית ועל מרקמה- האם היא חלקה או נוקשה. זה יכול לעזור בבירור ושלילת סרטן ערמונית. בדיקה פשוטה נוספת היא בדיקת דם לרמת PSA. חומר זה מופרש מהערמונית לדם ונחש לסמן סרטן. גם זו -דקירה קטנה בזרוע, לא מצריכה הרדמה. אולטראסאונד היא בדיקה בעזרת גלי קול, ואם מדובר באולטראסאונד של דרכי השתן הבדיקה מבוצעת על ידי שימת מתמר שמעביר את גלי הקול על איזור הבטן והמותניים, מחוץ לגוף, ללא כל כאב. כך ניתן לראות את השלפוחית ואת הערמונית "מבחוץ". ניתן לקבל הערכה של גודלה של הערמונית בבדיקה זו. אם צריך, לעיתים מבוצעת בדיקת אולטראסאונד גם דרך פי הטבעת, כדי לקבל יותר מידע על הערמונית. בד"כ בדיקה כזו מבוצעת לצורך לקיחת ביופסיה מהערמונית, ולמרות שניתן לבצעה ללא הרדמה הביופסיה (דקירה עם מחט) עשויה לכאוב ולכן מומלץ כן לבצע אותה בהרדמה מקומית לפחות כדי למנוע אי נעימות.אבל- לא כל אחד שעובר בירור כלשהו ל"תפקוד הערמונית" צריך לעבור בדיקה זו!!! החלטה על צורך בביופסיה תלויה בממצאי הבדיקה הגופנית ורמת ה PSA בדם, וממש לא עושים ביופסיה סתם לכל אחד. לעיתים לבירור נוסף, צריך לבצע בדיקה שנקראית ציסטוסקופיה, ובה אכן מוחדרת צינורית טלסקופית דרך איבר המין ובעזרתה ניתן להסתכל לכל אורך השופכה, וגם על הערמונית וגם לתוך השלפוחית. בד"כ לא חייבים לבצע אותה בהרדמה אך משתמשים בחומר סיכה מאלחש. אולם, ידוע שבחורים צעירים מאוד חוששים מבדיקה זו ולכן ניתן לתת הרדמה חלקית או מלאה כדי לבצע אותה. וגן כאן- לא כל בירור מחייב ביצוע ציסטוסקופיה!

03/05/2011 | 14:57 | מאת: אילן

בתאריך 7/4/2011 עשיתי בדיקת psa והתוצאה היא 2.6 אך מזה כשבועיים יש לי הפרעות במתן השתן ויש לי צריבה קלה בזמן מתן השתן מה עלי לעשות בנידון?

לקריאה נוספת והעמקה

אילן שלום, לא ציינת את גילך, כדי שאוכל להתייחס לרמת ה PSA.אם אתה מעל 60 זה סה"כ בנורמה. אם נבדקת בעבר כדאי להשוות לתוצאה קודמת. הפרעות במתן השתן לדבריך "צריבה קלה" יכולות לנבוע מדלקת. רצוי שתבצע בדיקת שתן כללית ותרבית כדי לשלול זאת. אם קיימת מגע מיני לא מוגן ויש לך בנוסף לצריבה גם הפרשות מאיבר המין כדאי שתפנה בהקדם לבדיקה. לעיתים גם הגדלה של הערמונית יכולה להתחיל לגרום תסמינים שמפריעים במתן השתן, ולכן רצוי להבדק אצל רופא, אם התלונות ממשיכות.

03/05/2011 | 12:39 | מאת: זאב

לפני כחודש שאלתי כאן שאלה וקיבלתי ממך תשובה מאד מפורטת. בינתיים חזרתי לאורולוג המטפל בי והוא מהיותו מודאג משאריות שתן גדולות יחסית (למעלה מ-100 סמק), ומהערמונית המאד מוגדלת, הציע לי לעבור לאלפוזוסין (10 מ"ג) במקום דוקסאזוסין (4 מ"ג), ובמקביל להתחיל טיפול באבודארט. למרות או אולי בגלל גילי (64) קשה לומר שאני שש לקחת אבודארט, עקב תופעות הלוואי האפשריות, אבל ממה שאני מתרשם, עדיף טיפול כזה מאשר להגיע מהר לניתוח שתופעות הלוואי שלו עלולות להיות גרועות יותר. שאלותי הן: 1. האם יתכן שהאפלוזוסין, למרות היותו יותר ספציפי לערמונית, יקל עלי את הסימפטומים פחות מהדוקסאזוסין? אחרי כשבועיים של לקיחתו נדמה לי שהסימפטומים (דחיפות בעיקר) הורעו קצת 2. כמה זמן לוקח עד שההשפעה של אבודארט על גודל הערמונית מתחילה, ויש לצפות להקלה בסימפטומים? 3. האם יש משהו שניתן להוסיף בינתיים כדי שתחושת הדחיפות תוקל קצת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זאב. אלפוזוסין ודוקסאזוסין שתיהן תרופות מקבוצת חוסמי אלפא. אלפוזוסין מעט יותר ספציפית לרצפטורים בערמונית ובצוואר השלפוחית ובד"כ ידועה כגורמת פחות תופעות לוואי. אולם צריך לזכור שכל אחד מגיב מעט אחרת לתרופה. יש כאלה שסוג אחד עוזר יותר מהשני ואין לנו דרך לצפות זאת. מבחינה זו, אם דוקסאזוצין עזרה לך יותר מאלפוזוסין- תחזור לטיפול בה. לגבי אבודרט, היות והיא עובדת במנגנון שונה (מעכבת רצפטורים שהופכים טסטוסטרון לדהידרוטדטוטרון ובכך עוזרת להקטנת הערמונית) השפעתה יותר איטית. לרוב צריך לחכות בין 3-6 חודשים מתחילת הטיפול עד תחילת השפעתה. לגבי תופעות הלוואי זה לא הכרחי שהן אכן יקרו, ואם זה קורה תמיד אפשר להפסיק את הטיפול. לגבי הקלת הדחיפות, ניתן גם לשלב טיפול תרופתי בסוג נוסף של תרופות- אנטיכולינרגיות. אלו תרופות שחוסמות רצפטורים בשלפוחית ומונעות בכך התכווצויות יתר של שריר השלפוחית שהן הגורם לתחושת הדחיפות. יש תרופה צמחית בקבוצה זו שנראת אורגנין, וינן תרופות רגילות, כגון דטרוסיטול, וסיקייר או ספזמקס. כולן תרופות מרשם וניתן לשלב אותן ללא חשש עם התרופות האחרות. בצורה זו בעצם תתן מענה משולב להפרעות ההשתנה שלך: שיפור הזרימה וההתרוקנות עם חוסמי אלפא, הקטנת הערמונית עם אבודרט, ושיפור הדחיפות עם אנטיכולינרגים. כמובן שבסופו של דבר אם זה לא עוזר או שיש תופעות לוואי משמעותיות, הניתוח הוא האופציה הטובה ביותר...

05/05/2011 | 12:30 | מאת: זאב

אני חייב לומר לך, שוב, שלא נתקלתי ברופא שמנהל פורום, שנותן תשובות כל כך ברורות, וכל כך מלאות, כמוך. תבורכי. תודה רבה.

03/05/2011 | 02:37 | מאת: ג'וני

ד"ר שלום! אני בן 26, ויש לי כמה מהסימנים של ערמונית מוגדלת. דחיפות ותכיפות במתן שתן - יש לי צריבה - אין לי תחושה שהשלפוחית לא התרוקנה עד הסוף - יש לי קושי בהתחלת השתנה (היסוס)+זרם חלש מהרגיל - אין לי טפטוף בסיום ההשתנה - יש לי בריחת שתן והתעוררות תכופה בלילה לצורך השתנה. - אין לי יש לציין שאני בריא ושותה הרבה בד"כ (מינ' 3 ליטר ביום) מה זה אומר ? האם יכול להיות שיש לי בעיה עם הערמונית ?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ג'וני, התסמינים שאתה מציין שיש לך- תכיפות ,דחיפות, תחושת חוסר התרוקנות וטיפטוף סופי, הם תסמיני הפרעה בריקון השתן, ויכולים להיות קשורים לערמונית אבל ממש לא רק אליה, אלא גם לשופכה ולשלפוחית. בוודאי אם אתה איש צעיר בן 26, שאכן יש לו ערמונית אבל לרוב היא אינה מוגדלת בגיל זה. בגיל 50 ומעלה לרוב הערמונית גדלה ומתחילה להפריע. אם יש תסמינים של הפרעה במתן השתן בגיל צעיר זה יכול להיות מהרבה מאוד סיבות כמו דלקת, מחלת מין או הפרעות אחרות כגון היצרות בשופכה או בעיה כלשהי בשלפוחית. אבל- למעשה ממש לא בטוח שיש איזו בעיה כלל, ואולי באמת כמויות השתיה הרבות שלך הן המקור לכל הבעיה. אם זה מציק לך, נסה לרשום כל מה שאתה שותה במשך היום ולראות מהן הכמויות ומה סוג השתיה- אם אתה שותה יותר מ-3 ליטר ליום זה לכל הדעות יותר מדי. אם אתה שותה בעיקר קולה ,קפה ואלכוהול- זה מאוד משתן ויגרום לך גירוי לרוץ כל הזמן לשירותים. הכי טוב יהיה שתפנה לרופא ותעבור מס' בדיקות בסיסיות כדי לברר את המקור של התלונות שלך, וכך לא תצטרך לדאוג. ואגב- גם לחץ נפשי יכול לגרום לתופעות אלה.

שלום, אחרי כמה שעות זריקת אנטיביוטיקה רוצפין מתחילה להשפיע והאם החומר יכול לסייע גם לדלקת בערמונית? אם זה מאותה משפחה, אנ יכול להמשיל לקחת זינת או לעבור ל - ZETO? תודה, רוני

לקריאה נוספת והעמקה

והאם החומר האנטיביוטי יכול לסייע גם לדלקת בערמונית? שוב תודה.... רוני

שלום רוני, אני מניחה שקיבלת טיפול זה בשל דלקת שופכה או ערמונית. הפעילות של רוצפין היא לרוב מיידית.תרופה זו יעילה כנגד רוב חיידקי המעיים שמזהמים את מערכת השתן, או אם יש חשד לדלקת ממחלת מין כמו זיבה-גונוריאה. רוצפין וזינאט הן מאותה משפחה (צפלוספורינים) אבל זינט אתה יכול לקבל דרך הפה ורוצפין זה רק בזריקה. ZETO לרוב נותנים כשיש חשד שהדלקת בשופכה או בערמונית היא ממקור של מחלות מין כמו כלמידיה/מיקופלזמה.

28/04/2011 | 12:47 | מאת: אשר

שלום ד"ר ... בבדיקת זרע לא מצאו תאי זרע,FSH - 48 כל שאר הבדיקות תקינות נמצא דלקת קשה מאד בערמונית ע"י רופא ממוחה הדלקת מטופלת מזה כבר חצי שנה . האם יש קשר בן הדלקת הקשה בערמונית לחוסר זרע ? אשמח לתושבתך

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2011 | 12:53 | מאת: אני בן 31

אזר שלום, אכן ידוע שדלקת כרונית משמעותית בערמונית יכולה לפגוע בייצור תאי הזרע. אולם, העדר מוחלט של תאי זרע בבדיקות מצריכה בירור מקיף(בדיקות דם לפרופיל הורמונאלי מלא, בדיקה גופנית, הדמיה, ואפילו ביופסיות אשך לפי צורך..). בד"כ הסיבות יכולות להיות -חוסר ייצור זרע, העדר זרע מולד (העדר צינור המוביל זרע מהאשך), חסימה בדרכי הזרע בעקבות זיהום, או בעיות הורמונאליות והשפעה תרופתית שגרמו להעדר זרע. אם עד כה לא עברת בירור רצוי שתמצא אורולוג שמטפל בהפרעות פוריות בגברים ותעבור את כל הבירור המקיף.

28/04/2011 | 17:13 | מאת: אשר

ד"ר שירה שלום קודם כל תודה על תושבתך,עברנו כברת דרך ארוכה להלן התשובות לשאלותיך : 1- כל הבדיקות ההרומנליות תקינות למעט FSH גבוהה 2-בוצעה ניתוח טסה -ולא נמצא זרע 3-אין בעיות גנטיות בוצעו בדיקות כרומוזום Y וקריוטיפ והכל תקין 4-בוצע צינטור וריקוצלה 5-אולטרסאונד אשכים תקין בוצעו כל הבדיקות האפשריות והניתוחים הרלוונטיים ולפני שנה גילנו בבדיקת תרבית זרע ריבוי של תאי דם לבנים ולאחר בירור מקיף התגלתה דלקת קשה בערמונית 8 מיליון תאי דלקת. הרופא הבכיר אמר שלא ראה חייה כזו כלומר דלקת חמורה מאד !!! האם יש סיכוי שהדלקת היא הסיבה לנזק החמור בזרע ?

27/04/2011 | 23:30 | מאת: משיח שואל

בן 58 יש לי ערמונית מוגדלת, 45 סמק. למרות נטילת אומניק יורד לשירותים פעמיים בלילה. בעבר לקחתי אבודארט שעזר אך חיסל את החשק המיני והפסקתי. שמעתי על ניתוח הסרת הערמונית בשיטת האידוי ע"י דר כץ. האם יש ניסיון מצטבר על השיטה והדר'? איך החיים נראים ללא ערמונית? אשמח לקבל כל מידע נוסף או אפשרויות נוספות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש כמה אופציות להקל עליך את התסמינים של הנוקטוריה (קימה בלילה להתרוקן)- אם "אומניק" לא עזר. יש היום תרופות נוספות שיכולות לעזור, כגון אנטיכולינגים כמו "ספזמקס"/ "וסיקייר" או "דטרוסיטול" שמקילות על השלפוחית (מונעות התכווצויות יתר ותחושת הצורך להתרוקן) או תרופה למניעת שיתון יתר לילי כמו "מינירין". אלו תרופות מרשם ומחייבות מעקב רפואי, ועליך לפנות לאורולוג לקבלתן. הערמונית מייצרת את נוזל הזרע. ברגע שתוסר- לא תהיה לך שפיכה ולא תוכל להביא ילדים לעולם. זה לא אמור לפגוע לך בתפקוד המיני, אבל בגברים צעירים כמוך זה לא מומלץ לנתח, וגם לא לטפל בשיטת הצינתור (גת-גורן)שאינה נחשבת כקו ראשון לטיפול. צריך לזכור שכל השיטות הניתוחיות לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית מסירות רק את החלק שמפריע ולכן אחרי מס' שנים הערמונית יכולה לצמוח מחדש ולשוב ולהפריע, כך שאם אתה עובר ניתוח בגיל 45 יש סיכוי שבגיל 60 שוב תצטרך...ולכן לא מומלץ, אלא אם ניסית כבר את כל האופציות התרופתיות. אנא ראה תשובות קודמות כאן בפורום לשאלות דומות בנושא מידע על שיטות הניתחים השונות.

29/04/2011 | 00:40 | מאת: משיח שואל

26/04/2011 | 22:56 | מאת: חיים

שלום דוקטור חתומי אני בן 60 וסובל מערמונית מוגדלת. יש לי PSA גבוה - מעל 10 וכבר עברתי 3 ביופססיות שכולן יצאו שפירות. אני לוקח כדור קסטראל באופן קבוע אבל ללא שיפור משמעותי. קראתי על שיטת גת גורן לטיפןל בערמונית מוגדלת דרך שיטה חדשנית של צינטור מה ידוע לך על השיטה? האם באמת אחוז ההצלחה שלה הוא 80% כפי שמפרסמים? היית ממליצה לנסות את הטיפול בשיטת גת גורן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים, לא ציינת מהו גודלה של הערמונית שלך. יכול להיות שתרופה נוספת לקסטראל שאתה נוטל תעזור להקטנתה ולשיפור תסמיניך, למשל "אבודרט". אם זה לא עוזר ואתה מאוד סובל אכן כדאי לשקול ניתוח להסרתה.שיטת גת-גורן היא שיטה שאינה נחשבת כקו ראשון לטיפול ע"פ האיגודים האורולוגים הן בארץ והן בעולם, ואין עליה מספיק ספרות רפואית ועבודות קליניות השוואתיות כדי לתת לך את המענה הדרוש לשאלתך.אני מניחה שאתה יכול למצוא פרטים על השיטה דרך האינטרנט ואולי לפני שתעבור זאת בעצמך תשאל מכרים אם מי מהם עבר זאת ומה היו התוצאות, או תבקש מהרופא שמבצע זאת לחבר בינך לבין מטופלים קודמים שעברו את הטיפול ויענו על שאלותיך. ממליצה לך לשקול היטב את בחירת הטיפול הנכון, ולהתייעץ עם אורולוגים מנתחים מומחים במידה ותדרש לניתוח. אין באפשרותי להמליץ כאן על שיטה אחת לעומת אחרת, זהו פורום כללי למתן מידע. כן חשוב לדעת מי הרופא ומה ניסיונו. רצוי לזכור תמיד שבניתוח "רגיל" שלרוב מפחדים ממנו הרבה פעמים ההצלחה טובה יותר ובטוחה יותר מכל מיני פעולות חדשניות שגם להן "עקומת למידה" ואפשרויות לסיבוכים..אנא ראה כאן בפורום תשובותי לשאלות קודמות בנושא סוגי הניתוחים לערמונית ודרכי בחירת הטיפול.

26/04/2011 | 17:29 | מאת: אבי

תוך כמה זמן אמורה התרופה פרמיקסון להשפיעה

אבי שלום, פרמיקסון יכולה להתחיל להשפיע תוך מס' שבועות. לרוב מומלץ לפחות ליטול אותה למשך 3 חודשים ברציפות כדי להגיע להשפעה מיטבית ולראות אם זה משפר את התסמינים. מטרתה להקל על התהליך הדלקתי בערמונית ולעזור גם בשיפור זרימת השתן ואולי אף הקטנתה. אלו תהליכים ממושכים ולכן צריך להתאזר בסבלנות.

25/04/2011 | 17:21 | מאת: יוני

שלום רב, בבדיקות זרע שביצעתי חזרה התוצאה: בודדים -Leucocytes (Sperm)/Field בדיקת הזרע בוצעה עקב צריבה בשתן, רגישות בערמונית (בבדיקה רקטלית) וצריבה בפין בעת גמירה. בדיקות תרבית שתן ושתן כללי, לרבות, PCR למיקרופלסמה וכו' (למציאת STD) כולם שליליות ללא דלקת. סובל מאוד ונראה כי סף הרגישות שלי נמוך, כך שמעט דלקת בערמונית עושה לי בעיות גדולות. לוקח פרמיקסון ללא תועלת וכי הומלץ לי לקחת זינת, שאני לא בטוח שזה הטיפול הנכון למקרה שלי. שאלתי: איזה אנטיביוטיקה רצוי לקחת, אם בכלל, כדי למגר את הצריבה בשתן ובגמירה ומבלי לעשות נזק לא מבוקר למערכת החיסון? האם ייתכן שהליקוציטים הבודדים שמצאו קשורים? תודה מקרב לב, יוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוני, התלונות שלך יכולות להתאים לדלקת קלה/כרונית בערמונית, שלרוב לא מצליחים למצוא לה את הגורם המחולל, ותרביות השתן,הזרע וגם ה PCR חוזרות כולן שליליות. מציאת לויקוציטים בודדים בספירת זרע יכולה לרמז על דלקת אבל זה לא תמיד חד משמעי, וגם לא תמיד אכן מוצאים את החיידק. בכל אופן, נהוג שאם יש תסמינים מציקים כן לתת אנטיביוטיקה. בד"כ כדאי להתאים אותה לסוגי החידיקים של האיזור, ולכן זינאט סה"כ יכול להתאים, אבל כדאי לך לדבר עם האורולוג המטפל שלך, ולשקול טיפול ב"אזניל" בנוסף. אם אין כל הטבה, גם טיפול בנוגדי דלקת כגון משככי כאבים כמו אדוויל/נורופן ודומיהם, יכול להקל. אם אתה לוקח תרופה כלשהי לפרק זמן ממושך(מס' חודשים) ואין בכך כל הטבה אתה תמיד יכול להפסיק. אנא קרא כאן בפורום תשובות קודמות לשאלות דומות על דלקות כרוניות בערמונית.

25/04/2011 | 08:25 | מאת: יואל

אני בן 64 psa במגמת עליה . היום-8.24 לפני 3 שנים נעשתה ביופסיה תקינה. אולטרא סאונד= שלפוחית שתן-ללא ממצא דופני ערמונית מוגדלת 65 סמ"ק הבעיה שלי - קושי לא גדול בהטלת שתן, לוקח 2, 3 שניות עד לתחילת מתן השתן ובעיות בזקפה, מה אמור רופא לעשות במצב כזה? טפול תרופתי או נתוח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יואל, לכל הדעות, PSA 8.2 נחשב רמה מוגברת מאוד, גם בגילך, ואם זה במגמת עליה בכל מקרה כדאי לעקוב ולראות אם יש מקום לחזור על ביופסיה. הייתי ממליצה לך לפחות לבדוק רמת יחס PSA חופשי לכללי (FREE TO TOTAL PSA ) או לשקול לבדוק PCA3 בשתן (אלו לא בדיקות בסל ועולות כסף..) הערמונית שלך נחשבת גדולה (על סמך האולטראסאונד) ולכן ממליצה לך לשקול טיפול תרופתי להקטנתה וגם להטבת תסמיני ההשתנה, למשל עם "אבודרט " ואחד מחוסמי האלפא כגון קסטראל/אומניק ודומיהם. להפרעות בזקפה אתה יכול לנסות משהו מחוסמי PDE5 כגון ויאגרה/סיאליס/לויטרה, אם אין לך בעיות לב ובאישור רופא המשפחה שלך, וכמובן רק במרשם רופא. תלונות ההשתנה שלך סה"כ מינוריות לדבריך, אז לא הייתי רצה לניתוח. ואם כן, אתה תצטרך כנראה לעבור ביופסיה חוזרת כדי לשלול מקור סרטני לעליית ה PSA המשמעותית אצלך...

24/04/2011 | 00:05 | מאת: דורון

בן 50 ,בבדיקות אחרונות נמצא: פרוסטטה מוגדלת עם האדרה הטרוגנית,מרימה קרקעית שלפוחית גודל 4.6 4.2 4.7 נפח 48 שארית שתן 29 הומלץ לאחרונה להתחיל בטיפול אלפו קל XL (טרם התחלתי) האם קיימת בעייתיות בשילוב התרופה הנ"ל ו אקספורג 80/5? האם הכדורים הנ"ל פוגעים בתיפקוד מיני? לאחר כמה זמן ניתן להרגיש בהקלה החל מיום נטילת אלפו קל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דורון שלום רב, תוצאות בדיקת הסונר שציטטת מדגימות ערמונית מוגדלת מעט, אך בכל זאת התרוקנות שלפוחית תקינה עם שארית קטנה מאוד. אם אין לך תסמינים של קושי בהתרוקנות אתה לא חייב לקחת תרופות, רק בגלל גודל הערמונית. אלפא-קל היא תרופה מסוג חוסמי אלפא, שתפקידה להקל על זרימת השתן ביציאה מהשלפוחית, ולהרפות את שרירי הסוגר לשם כך. היא אנה מקטינה את הערמונית. יש לזכור שהיא נחשבת לתרופה בטוחה יחסית ויעילה מאוד לשיפור זרימת השתן. באנשים מסויימים, ובעיקר באלו להם יש יתר לחץ דם ונוטלים תרופות להורדתו, אחת מתופעות הלוואי של חוסמי אלפא היא ירידת לחץ דם, היות ותרופה זו פועלת גם על השרירים החלקים העדינים שבתוך כלי הדם ולא רק על אלה שבצוואר השלפוחית... מכאן שאם אתה נוטל תרופה להורדת לחצי דם (אקספורג')ועומד לקבל חוסם אלפא- כדאי שהדבר ייעשה בזהירות, בהתייעצות ובניטור של הרופא המטפל שלך, שלא תגרם לך ירידה משמעותית בלחצי הדם שתגרום לסחרחורת או התעלפות חלילה. תופעת לווי נוספת של תרופות חוסמות אלפא יכולה להיות "שפיכה אחורית", כלומר, שחלק מהזרע לא יצא קדימה בעת השפיכה, אלא יחזור אחורה לשלפוחית, ויצא בהמשך בעת ההשתנה. זה קצת מבהיל בתחילה, כי פתאום כמות השפיכה מתמעטת, אך זה לא אמור לגרום להפרעות בזקפה או בתחושה האורגזמה. יש, אולם, כאלה שכן מדווחים על ירידה כללית בתפקוד המיני בעת טיפולים אלה אך הם מעטים מאוד. מה שטוב בקבוצת תרופות זו- חוסמי אלפא, שחוץ מאלפא-קל, יש עוד הרבה תרופות דומות" אומניק/טמסולין/פרומניקס/אומניק-אוקס/קסטראל/קדקס, שהן כולן גנריקה או נגזרות דומות מאותה משפחה, ולפעמים יש כאלה שמטיבות יותר מאחרות, וכאלה שעושות פחות ופעות לוואי מאחרות, למרות שהן מאוד דומות.ואולי שווה לך לנסות טיפול צמחי עם פרמיקסון, שיכולה להקל על התסמינים ועשויה לעזור לך ללא תופעות לוואי.

24/04/2011 | 18:10 | מאת: דורון

תודה רבה על תשובתך המפורטת. לא ציינתי בשאלתי כי הבדיקות שערכתי ופנייתי לאורולוג היו על רקע של קושי במתן שתן(בעיקר בבוקר אבל לא רק בבוקר),לעיתים הקושי מלווה בכאב קל והזרימה חלשה מאוד בנוסף לתחושה של אי התרוקנות. מדברייך הבנתי שקיימת אפשרות של ירידת ל"ד,אם הבנתי נכון מדובר בתופעת לווי זמנית שחולפת לאחר זמן קצר,הזהירו אותי שקיימת אפשרות לסחרורות ביום הראשון לנטילת התרופה האם התרופה אמורה להקל כבר לאחר יום יומיים,כך שבמקרה ואין הקלה באותו פרק זמן ניתן להבין שתרופה זו אינה מתאימה לבעייתי ? אני אכן אבדוק אפשרות בטיפול צמחי עם פרמיקסון לפני התחלת טיפול קונבנציונאלי.

06/05/2011 | 17:04 | מאת: דויד

שום רב! אני בן 62.5 יש לי פרוסטטה מוגדלת ל71ג"ר, PSA 3.79 עם התרוקות ללא שיריות(בדיקת אולטראסאונד 13.04.11 )ובזמן אחרון יש לי הפרעות לילה 2-3 יציאות עם התרוקנות דחופה, 3 שנים לקחתי קדקס 4 מג"ר ללא השפעה בחודשים אחרונים. במגביל לוקח גם טיפול מונעה:פרוסטמד פורטה,אבץ,חליטות צמחים(EPILOBIUM).אחרי כל אלא אין הקטנת פרוסטטה ,הפך,בשנהש אחרונה גדל מ60 ל71.עקב זה רופאה ממליץ נתוח ואשית לא כל כך שמח.מההבדלים בין סוגים שונים של חוסמי אלפה:קדקסת ,אבודט,טומסולין,ומה מתאים לי יותר מאחר שלוקח מספר טרופות נוספים:גלוקורייט 2X5מ"ג,NORVASC 25,NORMITEN ,ATACAND FORTE8

21/07/2012 | 23:09 | מאת: דורון

בן 50 ,לחץ דם מאוזן 130/87 בשימוש עם אקספורג 80/5. בבדיקות אחרונות נמצא: פרוסטטה מוגדלת עם האדרה הטרוגנית,מרימה קרקעית שלפוחית גודל 4.6 4.2 4.7 נפח 48 שארית שתן 29 רקע:קושי במתן שתן(בעיקר בבוקר אבל לא רק בבוקר),לעיתים הקושי מלווה בכאב קל והזרימה חלשה מאוד בנוסף לתחושה של אי התרוקנות לפני כשבועיים התחלתי בטיפול אלפו קל XL (טיפול צמחי עם פרמיקסון לא עזר) מיד עם התחלת הטיפול חל שיפור בסימפטומים הנ"ל בימים הראשונים סחרחורת קלה, כרגע קיימת חולשה קלה. בבדיקה עצמית של ל.ד נמצאו ערכים נמוכים 110/63 האם ירידת לחץ דם הינה זמנית ואמורה לחלוף או שיש צורך בייעוץ רפואי לבדיקת ירידת ל.ד? האם אפשר להסתפק בכדור אלפו-קל בלבד שהוריד את לחץ הדם במידה ניכרת כמעט כמו האקספורג'.היתכן ששימוש בכדור אחד (אלפו-קל) יחזיר את לחץ הדם לערכים נורמלים?

שלום ד"ר יקר, עשיתי בדיקות מקיפות של PCR בשתן, שופכה, זרע ל- STD. הדבר היחידי שנמצא זה: 1. חיידק המופילוס פאראגלינרום 2. ספירת זרעונים בודדים (ליקוציטים) - מה שאולי מעיד על דלקת קלה? סובל מסימפטומים של צריבה במתן שתן ובפליטת זרע (מאין שריפה בשפיץ) ומכאבים באזור המפשעה במשך חודשיים. יכול לקשור את האירוע, למין אוראלי שבחורה עשתה לי או שנישקתי את הגורה שלה מסוג פקניז או בכלל מרכיבה ממושכת ולא נכונה על אופניים שגרמו לדלקת באזור. בשורה החתונה (ואולי כניסוי וטעיה): 1. רופא אורולוגית המליצה לקחת כדור זינט 500 מ"ג X2 למשך 7 ימים וגם טוענת שיש לי פרוסטיטיס רגישה, זאת לאחר שבצעה לי בדיקה רקטלית. 2. רופא למחלות זיהומיות המליצה לקחת זריקת רוצפין IN ROCEPHIN. נכון להיום נוטל כדורי חמוציות וגם פרמיקסון - ללא הטבה משמעותית. לא יודע ממה מקור הסבל שלי - שתן, ערמונית, מין.אבל יודע שמאוד סובל. לא רוצה להעמיס את הגוף שלי בכדורים ולכן שאלותיי: מה נכון לקחת והאם הזריקה וכדור הזינט לא מאותה משפחה של טטראציקלינים בעלי אותה השפעה, כך שאין צורך לקחת את שניהם? האם לא נכון לנסות קודם מוקסיפן או אוגמנטין ורק אחר כל לנסות כדור חזר יותר כמו זינת (או הזריקה), כך שהגוף לא יפתח עמידות מיותרת? מה לנסות קודם? להשכלה כללית - אני סובל מ - G6PD. תודה על תשובתך. איתן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתן, תסמיניך יכולים להתאים לדלקת כרונית בערמונית או לתסמונת הכאב הכרוני של האגן CHRONIC PELVIC PAIN SYNDROME שאלתך מאוד דומה לשאלות קודמות כאן באתר ובעיקר לשאלות של איתי מתאריך 12/3/11, אז גם עניתי לו ארוכות בכל הנוגע לרכיבה על אופניים, נישוק כלבים ושאר התסמינים.אנא קרא בעיון. בשאלות דומות לאלו שלך כאן באתר בעבר נתתי המלצות שונות על הטיפול הכללי בבעיות מהן אתה סובל, ממליצה לך לקרוא ונסות ליישם.הכי חשוב שתבין מדובר במצב כרוני, מתמשך שלא תמיד ניתן לפתור באופן מלא וצריך הרבה מאוד אמונה וסבלנות שזה בסופו של דבר יחלוף. אם אתה נוטל תרופות מסויימות שאינן עוזרות (והכוונה לנטילה של חודשיים ויותר)-תמיד אתה יכול להפסיק, וכך לא תעמיס על עמצך תרופות מיותרות. טיפול אנטיביוטי רצוי שיעשה בהתאם לבקטריוגרם(בדיקת רגישות לחיידק בתרביות) ובופן מושכל וממושך. לעיתים שבוע לא מספיק! ולהשכלה כללית: זינט ורוצפין אינם ממשפחת הטטרציקלינים אלא צפלוספורינים. מוקסיפן ואוגמנטין אינם יעילים בד"כ לחיידקי השתן שמקורם במעי או ממגע מיני ,אלא אם החיידק נבדק ונמצא רגיש לחומרים אלה. רק בריאות.

21/04/2011 | 15:39 | מאת: אשר

ד"ר נכבדה, ראשית מוצא אני כחובה להחמיא לך על תשובותיך הארוכות שמעידות על נכונות לייעץ מכל הלב ולא לצאת ידי חובה. הנני בן 56 ואובחנתי על ידי אורולוג כמי שסובל מדלקת כרונית בערמונית. לקחתי לפני כחצי שנה שישה שבועות אנטיביוטיקה בתוספת קסטרל במינון של 10 מ"ג וכן אלטרולוט . הכאב מתבטא בעיקר בלחץ תמידי בקצה הפין. מאחר והכאב לא חלף נתבקשתי לקחת אלטרול במינון 25 מ"ג והרגשתי תקופה מסוימת הטבה משמעותית. לאחרונה אני שוב מרגיש כי הכאב חוזר ואני עדיין תחת אלטרול וקסטרל.שאלתי האם הגדלת מינון האלטרול יש בכוחו להרגיע הכאב והאם זה מומלץ? עלי לציין שניסיתי ליריקה ולא עזר. אודה לתשובתך ברכה וחג שמח אשר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אשר, אם אובחנת כסובל מדלקת כרונית בערמונית, אני מניחה שאתה מבין שלרוב המצב הזה הוא ממושך ולא תמיד ניתן לפתרון מלא אך ניתן להקל על התסמינים. לא היתי ממליצה לך להעלות את המינון של אלטרולט ללא פיקוח רפואי צמוד של הרופא שרשם לך את התרופה הזו. אם יש לך צריבה ולא רק לחץ בקצה הפין היתי שוקלת לבצע לך בדיקת תרבית שופכה שאולי תגלה חיידק שניתן לרפאו באנטיביוטיקה מותאמת לפי סוגו, או אפילו בדיקת ציסטוסקופיה לשלול בעיה אחרת שיכולה לגרום הפרעות דומות, כגון פוליפ בשלפוחית או היצרות בשופכה. כפי שהומלץ כאן פעמים רבות בעבר, חשוב להקפיד על שתיה מרובה של מים, לנסות טיפול נוגד דלקת כגון NSAIDS כמו נורופן/אדוויל ודומיהם (במינון נכון וניטור הרופא המטפל)ולקוות לטוב.

19/04/2011 | 21:02 | מאת: ברק

בן 30 מרגיש כמו בן 800 פרוסטטה מוגדלת כמה כבר אפשר אני משתגע מזה כבר מה יכולה להיות הסיבה של זה ראבק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ברק, יש הרבה מאוד סיבות להפרעות בהשתנה או לכאבים וצריבה במתן השתן. לא פירטת מה באמת מפריע לך אבל אני משערת שיש לך אכן תסמינים שמפריעים לריקון תקין של השתן. יש כאן בפורום שאלו רבות ודומות מגברים במצב דומה לשלך. אם עדיין לא פנית לבדיקות ולעזרה רפואית אני מציעה תעשה זאת. לתת לך כמה נקודות למחשבה: בילדים לעיתים ההפרעה יכולה לנבוע מסיבה מולדת ואיזשהו פגם במערכת השתן, או מזיהום במערכת. בגברים צעירים 18-40 לרוב התלונות מופיעות לאחר מגע מיני לא מוגן ומחלת מין או דלקת בדרכי השתן. יש גם כאלה שסובלים מ"שלפוחית רגיזה" שמקור הבעיה אינו בערמונית כלל, אלא בהתכווצות לא תקינה של כיס השתן.עש כאלה שיש להם פשוט הפרעה שמקורה בלחץ נפשי גדול. בגברים מבוגרים מעל גיל 45 לרוב התסמינים נגרמים בשל הגדלה של הערמונית ובגילאים אלה גם צריך לשלול סרטן ערמונית. לכן, רצוי שתיגש לרופא המשפחה שלך או לאורולוג ותבדוק באופן יותר מסודר מהי "ערמונית מוגדלת" בבחור בן 30. כותרת זו קצת לא מתאימה לגילך. אתה יכול לבצע מס' בדיקות פשוטות ומהלכים פשוטים כדי להקל עליך את התסמינים ולתת לך קצת שקט. -אנא ראה תשובותי המפורטות לשאלות קודמות דומות כאן בפורום.

17/04/2011 | 14:04 | מאת: רונן

אני בן 45 וסובל מספר שנים מקושי במתן שתן והתרוקנות חלקית. עברתי מספר בדיקות והפרוסטטה קצת מוגדלת אך תקינה , אני מטופל בקסטרל שמשפר את המצב אך עדיין הנושא מגביל ומתסכל. האם ישנם טיפולים או תרופות שיכולים לשפר את המצב? אגב לפי כל הסימפוטומים והשאלות שמופיעות בפורום נראה שיש לי פרוסטטה מוגדלת. מקווה לעזרה רונן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונן, אם קסטרל עוזר לך, אז טיפלת בחלק אחד של הבעיה- שיפור הזרימה. עדיין אם יש לך קשיים והפרעות, יש עוד מס' סוגים של תרופות שיכולות לעזור: אם הערמונית שלך מוגדלת מעל 40 סמ"ק, יכול להיות שתרופה מסוג חוסמי 5 אלפא רדוקטז, כגון אבודרט תעזור להקטין אותה. אם עיקר הבעיה שלך היא הקימות בלילה להתרוקן ותחושת הצורך החוזר להטיל שתן אולי תתאים לך תרופה ממשפחת האנטיכולינרגים כגון דטרוסיטול/וסיקייר/ספזמקס ודומיהם. ולבסוף, ישנן גם תרופות צמחיות שיכולות להקל את התסמינים, כגון אורגנין(מהמשפחה האנטיכולינרגית) או הפרמיקסון (שיש בה פעילות דומה לזו של אבודרט, קסטראל, ואפילו אפקט אנטי-דלקתי). כפי שאתה רואה יש הרבה אופציות, כדאי שתתייעץ עם האורולוג המטפל שלך. חשוב גם לשים לב מה וכמה שותים- אולי אתה מרבה בשתיה, בעיקר קפאין, קולה, אלכוהול- אלו משתנים מאוד, אז ממליצה לצמצם. לעיתים גם לחץ נפשי משפיע על דפוס ההשתנה, אז מומלץ לנסות גם להרגע.. בכל מקרה זכור שאם התרופות אינן עוזרות או גורמות לך תופעות לוואי שאינך מסתדר עמן, תמיד ישנה האופציה הניתוחית, למרות שאתה לעניות דעתי מעט צעיר ובשלב מוקדם מידי לניתוח..

16/04/2011 | 10:50 | מאת: עמיר

שלום, אני בן 67 ובריא, קם פעם אחת או שתיים בלילה להשתין, כמות מקסימלית 300 סמק. בדרך כלל (ביום או בלילה) 200-300 cc, האם זהו גודל סביר של שלפוחית?

שלום רב, קיבולת השלפוחית היא בסיס 400 סמ"ק. יכול בהחלט להיות שאתה לא ממש מרוקן עד הסוף ולכן צריך להתרוקן מס' פעמים ולקום בלילה. גם 300 סמ"ק זו התרוקנות סבירה. אם זה מציקלך רצוי לבצע סונר דרכי שתן ולפנות לאורולוג לקבלת טיפול בהתאם לתלונות.

15/04/2011 | 17:11 | מאת: דני

שלום רב, אני בן 35 ובחודש וחצי האחרונים קורה שגם אחרי שהלכתי לשירותים אני מרגיש כאילו זה לא מספיק. כך שבסופו של דבר אני מרגיש רוב שעות היממה כאילו אני צריך ללכת לשירותים. מתלווה לזה גם תחושה כאילו כל הזמן "יברח לי" אבל בסופו של דבר זה לא קורה (אם זה היה קורה הייתי רואה ומרגיש ) האם זה מצב שיש לו סיבה פיזית כמו ערמונית מוגדלת או שהוא סטרס נפשי?

לקריאה נוספת והעמקה

דני שלום לך, בגיל 35 מאוד נדיר שיש ערמונית מוגדלת. בד"כ הפרעות במתן השתן כמו תחושת דחיפות וצורך להתרוקן בגיל זה יכולה לנבוע ממצבי דחק-לחץ והתרגשות, מדלקת בשתן או מהפרעה בשופכה. ממליצה לך לפנת לרופא לבדיקת שתן כללית ותרבית, לבדוק מה וכמה אתה שותה, להמעיט בקפאין,קולה, אלכוהול ושתיה מרובה מדי (אין צורך לשתות יותר משני ליטר ביום), ולהקפיד כל פעם להתרוקן באופן כפול ומלא. אם כל אלה לא עוזרים רצוי שתיגש לבדיקת אורולוג.

19/04/2011 | 17:05 | מאת: דני

אני שותה למעלה מ3 כוסות קפה ביום. לא אלכוהול בכלל. גם לא קולה. מה מספר הפעמים שנורמטיבי ללכת לשירותים ביום ? תודה.

13/04/2011 | 15:04 | מאת: יעקב

אבא בן 80 סובל מערמונית מוגדלת הומלץ לו לעבור טיפול בשיטת האידוי . מה היא דעתכם על הטיפול הזה ? ל בתודה יעקב

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום, יש לדעת ש"אידוי" היא שיטה ניתוחית לכל דבר, מבחינת האיגודים האורולוגיים בארץ ובעולם אינה נחשבת לשיטה ניתוחית מועדפת. אם אביך צריך ניתוח הסרת ערמונית כדאי להתייעץ עם מנתח טוב, ולהחליט מה הגישה הטובה ביותר מבחינתו, בהתאם לגודלה של הערמונית(אם קטנה- ניתוח "סגור" דרך השופכה TURP, אם גדולה- ניתוח דרך הבטן- "פתוח") וכמובן בהתאם למצבו הכללי ולמחלות הרקע שלו.אנא קרא תשובות בנושא זה בשאלות קודמות כאן בפורום.

שלום, נמצא שיש לי פרסטיטיס רגישה, ללא ממצא של ערמונית מוגדלת. כנראה מרכיבה לא נכונה על אופניים במשך שנים. בנוסף, נמצא בבדיקת תרבית זרע זרעונים בודדים, (ליקוציטים), קרי: יש דלקת אומנם לא חזקה...וללא ממצא של חיידק אבל שכנראה שברמה האישית גם מאוד משפיעה לי על איכות החיים, עד כדי כאבי אגן מאוד חזקים..ורגישות במפשעה.לא נמצא שון עדות לנגיף/וירוס/חיידק כתוצאה מ - STD. יש לי גם צריבה במתן שתן ובשפיכת זרע. בהנחה ויש לי דם דלקת בדרכי השתן (אין ממצא חיידקי כרגע) וכן כי אין לי ערמונית מוגדלת האם פרמיקסון יכול לסייע לי בהקלה על הסימפטומים? חשוב להדגיש כי אני סובל בחסר של אינזין G6PD. איזו אנטיביוטיקה אני יכול לשלב? מוקספין, מונורלק? תודה רבה על היעוץ... איתי

לקריאה נוספת והעמקה

איתי שלום, זה נכון שרכיבה ממושכת על אופניים יכולה לגרום לרגישות באיזור ואכן דלקת כרונית בערמונית גורמת הרבה כאב ומציקה, אך לא מוצאים חיידק, ולכן לא תמיד יש בכלל צורך באנטיביוטיקה, וגם אם לוקחים זה לא ממש עוזר.. ממליצה לך לקרוא כאן בפורום תשובות קודמות לשאלות של דלקת כרונית בערמונית, לגבי בירור והמשך טפול- בעיקרון מה שצריך זה להקל על התסמינים. פרמיקסון היא תרופה טבעית שיכולה להקל על התסמינים, בעיקר בכך שמקלה על ההשתנה ויש לה גם אפקט אנטי-דלקתי.

12/04/2011 | 21:43 | מאת: ליביו

שלום, ה- PSA שלי עלה ל- 5.29 . האם זה דורש ביופסיה או בדיקה אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה

ליביו שלום, כדי לענות לך צריך לדעת בן כמה אתה, מה היו תוצאות קודמות של בדיקות PSA, תוך כמה זמן היא עלתה ומה גודלה של הערמונית שלך. חשוב לזכור ש PSA נחשב סמן סרטן אך אינו ספציפי לסרטן אלא לערמונית, ויש הרבה סיבות לעליית רמתו בדם, כמו דלקת שתן, הפרעה בהתרוקנות בשל הגדלה שפירה, מגע מיני, מחלת חום ועוד ועוד... אבל, כמובן- גם סרטן ערמונית. רצוי לקבל את כל המיעד על הפרטים לעיל, ובהתאם לכך להחליט מה לעשות. זה נכון שכדי לשלול סרטן צריך לבצע ביופסיה אך חשוב לברר את כל מה שציינתי לפני שמבצעים אותה.

14/04/2011 | 12:20 | מאת: ליביו

תודה רבה על התשובה. אני בן 65 והתוצאה הקודמת הקרובה ביותר ( יולי 2009 ) הייתה 3.21 . מהתוצאות הקודמות נוצר רושם של גידול מתמיד של ה- PSA במשך השנים מ- 0.94 בשנת 2002 עד ל- 5.29 היום. בדיקה רקטלית אחרונה הייתה במרץ 2010 והיא הייתה תקינה – לא היתה הגדלה של הערמונית

12/04/2011 | 16:35 | מאת: א מפ"ת

בן23 התאשפזתי לפני כ-4 חודשים בגלל דלקת בדרכי השתן לפני כשבוע חשתי חולשה וחום גופי עלה עשיתי בדיקות דם ושתן ובשתן היה חלבון שלחו אותי לאולטראסאונד ואלו התוצאות: כליות בגודל ומבנה תקין ללא אבנים כיס שתן תקין ערמונית במשקל 26 גר לאחר היתרוקנות שארית שתן של 27 סמ"ק. מה זה אומר ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה אומר שבדיקת אולטראסאונד דרכי שתן שביצעת היא תקינה ל ח ל ו ט י ן . הכל תקין אנטומית.

12/04/2011 | 11:53 | מאת: דובי

ראיתי פרסום באתר זה שיש מוצר צמחי טוב ויעיל לבעיות פרוסטטה . כיום אני מקבל טמסולוסים 0.4 אך זה לא עוזר במיוחד וחוץ מזה אני רוצה לרדת מחלק מהתרופות הכימיות שאני מקבל כבר הרבה זמן . תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול מצחי להטבת תלונות הגדלת הערמונית - למשל פרמיקסון- אמנם צמחית אך תרפת מרשם-מכילה דלקל ננסי ונמצאה יעילה. תכשירים אחרים: ליקופן- מעגבניות, פרחי צבר, זרעי דלעת וכו'. כל הטיפולים הצמחיים מוכרים אך לא כולם נבדקו ויותר מכך, לא על כל אחד הם עובדים ולא לכל אחד עוזרים. ע"פ האיגודים האורולוגיים באערץ ובעולם אלו אינן נחשבות תרופות "קו ראשון" לטיפול. אם ניסית טיפולים שונים וטרם את אלה אתה יכול לנסות. אם כל התרופות השונות לא עוזרות ממליצה לך לשקול ניתוח. אתה יכול לקבל מר

11/04/2011 | 16:06 | מאת: מ.

פרוט בדיקת u.s שעשיתי כיס השתןבעל מבנה תקין דופן שאינו מעובה אין אבנים בתוכו.מכיל לפני התרוקנות 130 סמק לאחר התרוקנות אין שארית שתן.ערמונית בעלת משקל 70 גרם.לסיכום ערמונית גדולה אין הפרעה בהתרוקנות.אני בן 53 בשנה שעברה גודל הערמונית 53 גרם.psa 2.55 . בלילה הולך 3 או 4 פעמים להתרוקן.מה הצעדים הבאים שהיית ממליצה לי לנקוט.

לקריאה נוספת והעמקה

בהמשך לתשובתי הקודמת: להפרעות בהתרוקנות כמו נוקטוריה (קימה בלילה לשירותים) ניתן לתת לך טיפול תרופתי, וממליצה לך להגביל את השתיה בערבב, בעיקר קפאין או אלכוהול. אנא ראה תשובות קודמות כאן בפורום לגבי הטיפולים השונים המוצעים.

11/04/2011 | 14:05 | מאת: רונן

שלןם, פניתי לאורולוג בעקבות צריבה באזור קצה הפין וכאבים בשיפולי הבטן. ללא צריבה במתן שתן וללא הפרשות.הוא ציין שזו יכולה להיות דלקת של השופכה או דלקת הערמונית. ביצע בדיקה פיזית והרגיש שהערמונית גדולה ולכן שלל דלקת בשופכה. רשם לי פרמיקסון. ציינתי בפניו כי קיימתי יחסי מין לא מגונים. שאלותי: 1.איך ניתן לדעת אם זו אכן דלקת או הגדלה שמקורה במקור אחר? 2. הרופא ציין שאולי זו דלקת כרונית - ממה יכולה דלקת כזו להגרם? 2. האם לא נדרש טיפול אנטיביוטי? 3. האם זה יכול להיות משהו שקשור ליחסי מין לא מוגנים? 4. הרופא אמר לי שאין מניעה לקיים יחסי מין - האם לא קיימת סכנה שבמידה ויש לי דלקת אדביק את בת הזוג שלי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רונן שלום רב, לא ציינת את גילך. הערמונית גדלה מגיל 50 ויכולה לגרום להפרעות בהשתנה, לרוב ההגדלה הזו שירה ואינה בהכרח ממחלה סרטנית. הסיכוי לסרטן ערמונית בגיל צעיר מ 50 הוא זניח ביותר. זו מחלה של גברים מבוגרים ולרוב אין לה בכלל תסמינים. אולם, אם קיימת מגע מיני לא מוגן אולי אכן יש לך דלקת, בלי קשר לגודלה של הערמונית. אם לא עברת בירור מלא ממליצה לך לפחות לשלוח בדיקות שתן כללית ותרבית, תרבית זרע ותרבית שופכה. כך תשלל דלקת..וניתן יהיה לתת לך טיפול אנטיביוטי בהתאם. כמובן שא יש לת הפרשות או נגעים על הפין מומלץ להמנע ממגע מיני עד להחלמה וטיול מלא, ולשלוח את בת הזוג שלך לבדיקות. אם הדלקת נשללה ויש לך תסמיניםשל הפרעות בהתרוקנות השתן בנוכחות ערמונית מוגדלת לרוב מומלץ טיפול תרופתי להקל על ההשתנה ולהקטין את הערמונית.היתי ממליצה לך לבצע אולטראסאונד של דרכי השתן לקבל מידע על גודלה של הערמונית, לעיתים בעת דלקת בבדיקה יש רושם להגדלה אך זה לא תמיד נכון. לצערי, לאחר כל האמור לעיל, עדיין לעיתים מדובר במצב של דלקת כרונית ללא סימנים של זיהום אקטיבי.ואזי הטיפול הוא בד"כ רק להרגעת התסמינים. - ועל כל השאלות שאתה שואל כאן עניתי בהרחבה בתשובות קודמות, אתה מוזמן לעיין בתשובות כאן בפורום.

11/04/2011 | 10:27 | מאת: מ.

בקרוב בן 53 p,s.a 2.55 אולטרה סאונד ערמונית 70 גרם לאחר שלפני שנה הייתה 53 גרם.מה יכול להיות הגורם לכך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הערמונית גדלה עם הגיל ולרוב ההגדלה היא שפירה וכלל לא סרטנית. באולטראסאונד מבצעים הערכה של הגודל במדידה בס"מ, ויכולים לטעות בכמה מ"מ לכאן או לכא. לגודל הערמונית אין שום משמעות קלינית. לא בטוח שערמונית מוגדלת תעשה בכלל הפרעות, ויש כאלה שהערמונית שלהם בגודל תקין והם סובלים. אם יש לך הפרעות פנה לאורולוג לבדיקה וקבלת טיפול, יש הרבה מה לעשות.

11/04/2011 | 09:50 | מאת: אלה

בן זוגי בחור בן 50 בריא סובל מקשיים מהתרוקנות שלפוחית, עשה מספר בדיקות שלעיתים גילו דלקת ואז מטופל באנטיביוטיקה, לאחרונה שוב קשיים בהטלת שתן, הרגשה של רצון להתרוקן אבל ללא הצלחה, או הטלת שתן של טיפות מעטות ובמשך זמן ממושך. קימות דחופות בלילה להטלת שתן ללא הצלחה מרובה. בבדיקה אצל אורולוג ניתן לו תרופות לשחרר את השריר מפני שלא נמצאה עדות לדלקת. מה עושים? האם אפשר לעשות בדיקה לגילוי דלקת במקום - אצל הרופא? או שצריך לזה בדיקת מעבדה. דואגת לו וצר לי לראותו סובל. מה את ממליצה?

לקריאה נוספת והעמקה

אלה שלום רב, זה לבן זוגך היו דלקות בדרכי השתן או בערמונית בעבר, לא מחייב שהתסמינים מהם כעת סובל הם בהכרח דלקת. הוא בן 50, וזה בדיוק הגיל בו בלוטת הערמונית מתחילה לגדול ולגרום להפרעות בהתרוקנות. מה שהאורולוג הציע לו זו בהחלט תרופה יעילה להטבת התסמינים אבל בהחלט יכול להיות שהוא צריך טיפול משולב, שיקל על ריקון השתן וירגיע את התכווצויות השלפוחית ואזי תרופות אנטיכולינרגיות כגון אורגנין (צמחית) או דטרוסיטול/וסיקייר/ספזמקס, יוכלו להקל על התסמינים שלו. אם אין לו עדות לדלקת בבדיקות שתן כללית ותרבית, ניתן גם לשלוח לו תרבית שופכה או תרבית זרע וזה יעזור לקדם אבחנה.

בן זוגי עבר לפני יותר משנה ניתוח להסרת הערמונית. למרות זאת ה- PCA במגמת עלייה - הוא עבר מספר הקרנות ועכשיו הערכים הם 0.21. שאלתי האם זה מסוכן או שהמספר עדיין קטן ומדוע זה עולה למרות שעבר הקרנות וניתוח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דבי, אני מאמינה שאת מתכוונת לערכים של PSA בדם ולא PCA לאחר כריתת ערמונית בשל גידול סרטני והקרנות אכן ערכי ה PSA צריכים להיות מאוד נמוכים. המעקב צריך להעשות הן ע"י האורולוג והן ע"י האונקולוג ובהתאם לקצב העליה יוחלט מה צריך לעשות עוד.לרוב לעלייה כזו מינורית אין משמעות קלינית, בוודאי גם אם אין לו כלל תסמינים.

08/04/2011 | 11:30 | מאת: רפול

בבדיקות דם שעשיתי לפני כשלושה שבועות היה לי PSA 2.2 שידוע לי כי הוא תקין (בין 0 ל- 4) אבל בבדיקת אולטרה סאונד יש ממצא של ערמונית מוגדלת (כבר בגיל 30 אמרו לי זאת) לפני שנתיים נבדקתי על יד אורולוג שציין שהערמונית מוגדלת והציע מעקב וזאת אני עושה (לפני שנתיים היה ה-PSA 3.8) קבלתי מרופא המשפחה את התרופה פרימקסון 160 מ"ג (תרופה מדקל ננסי),אני לוקח כשבועיים ויש תסמין של צואה קצת שחורה האם זה נורמלי?

לקריאה נוספת והעמקה

רפול שלום, נהוג להתייחס לרמות PSA לפי גיל, ולא ציינת את גילך. אם עברת את גיל 50 רמת PSA של 2.2 היא תקינה לחלוטין. כלומר כיום רמת ה PSA שלך נמוכה יותר מזו שנמדדה לך לפני כשנתיים. אם אתה נוטל פרמקיסון כבר תקופה ארוכה יכול להיות שזו הסיבה היות ותרופה זו אמורה להקטין את הערמונית (אבל אם רק שבועיים אז כנראה שלא זו הסיבה, ואולי ה PSA היה מוגבר בעבר אצלך בשל דלקת).לא ידוע לי שצואה שחורה היא חלק מו-עות הלוואי, כדאי שתעיין בעלון לצרכן. בכל מקרה צואה שחורה יכולה להיות אם אתה נוטל תוספי ברזל במקביל, או כתסמין לבעיות אחרות כמו דימום במערכת העיכול והייתי ממליצה לך להבדק. זה שציינו בפניך שבבדיקת סונר יש ערמונית מוגדלת זה לא אומר שיהיו לך בהכרח הפרעות בהשתנה, ככל הגודל לא קובע את חומרת התסמינים. תרופות צמחיות כמו פרוסטה- מד, פרמיקסון ודומיהן מכילות צמחים שנמצאו כיעילים בהטבת תסמינים וחלקם גם מקטינים את הערמונית. יש אנשים שזה עוזר להם ויש שלא. אם מופיעה הפרעה משמעותית בהתרוקנות השתן למרות הטיפול ממליצה לך לפנות לבדיקת אורולוג ולשקול טיפול תרופתי קונבנציונלי(לא צמחי) בהתאם לתלונות.

10/04/2011 | 17:15 | מאת: רפול

לקחתי את הפרמיקסון רק שבועיים וברגע שהפסקתי מייד נפסקה יציאת צואה שחורה במקצת כך שאני משוכנע שזה מהפרמיקסון(בתופעות הלוואי בעלון לצרכן לא מצוינת הבעיה שציינתי) ולכן לא מודאג מבעיה במערכת העיכול. בעוד כשבוע אנסה עוד פעם ואם זה יחזור אז ברור לחלוטין שזה מהתרופה. אני בן 64 ובדיקות הדם היו לפני הפרמיקסון (שבועיים כידוע לי לא משמעותיים להקטנת הערמונית ,רופא המשפחה ציין 3 חודשים.

רצתי לדעת עים מצב כליות של גבר בן 63 וגבר בן 25 יש הבדל??? אני יודע שלב של גבר בן 63 התפוקה של 60 אחוז! זה נחשב לתקין! למרות שיש דליפות מהמסתמים! ואתו סיפטמים בגבר בן 25 זה לא תקין!!! השמח לקבל הסבר איך הרופאים מתיחסים למצב של הבדיקות לגבי תופקדי כליות ובדיקות הדם תודה נשמה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום לך, לא הצלחתי כל כך להבין מה אתה שואל, ניסוח השאלה שלך אינו ברור . תפקודי הכליות הן בגבר בן 65 והן בגבר בן 25 צריכים להיות תקינים, כל אחד בהתאם לגילו. כל כליה צריכה לתת תפוקה מלאה, כלומר- לתפקד בצורה נאותה לצורך הפרשת שתן בכמות תקינה וחומרים נוספים שהכליה מייצרת, ולעזור בשמירה על לחצי דם תקינים. אם עברת מיפוי כליות זו בדיקה שמראה מהו התפקוד היחסי של כל כליה. ביחד תפקוד הכליות צריך לעמוד על 100%. מדד מדויק לתפקוד הכליות הוא פינוי קראטינין(חומר שמופרש מהכליות ונמדדת רמתו בדם). מחשבים ערך זה באמצעות בדיקת נפח הדם העובר בכליות ומפונה מקראטינין במשך דקה. כדי לחשב זאת בודקים את רמת הקראטינין בדם ובשתן. קיימת נוסחה לחישוב מקורב של ערך זה המבוססת על רמת הקראטינין בדם, על משקל החולה, גילו ומינו, והיא תלויה גם במסת שריר, ולכן תהיה שונה בין אדם צעיר ושרירי לאדם מבוגר עם מסת שרירים ירודה.

03/04/2011 | 19:35 | מאת: איילת

שירה שלום רב פניתי אלייך בעבר בקשר לתוצאות הבדיקה של בעלי שיצאו קצת גבוהות. בעלי עשה שוב בדיקת דם חוזרת ולהלן התוצאות: psa.total = 1.83 psa.free= 0.32 psa.ratio = 17.4 מה זה אומר האם הבדיקה תקינה??? בעלי בן 48 תודה רבה, איילת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איילת, אין ספק שיש שיפור בבדיקות הנוכחיות בהשוואה לקודמות שלגביהן התייעצת כאן. בגיל 48, PSA של 1.8 הוא בנורמה. יחס 17.4 הוא סה"כ סביר אם כי ב"אזור אפור" (אם היה פחות מ 15 זה יותר מחשיד לסרטן, ואם מעל 20 זה פחות מחשיד לסרטן..) כרגע ממליצה שימשיך לעקוב, כולל בדיקה גופנית של בעלך ע"י אורולוג (מישוש הערמונית באצבע). כמו שכבר הסברתי לך בעבר PSA זה סמן ממש לא ספציפי ולכן צריך לקחת הכל בערבון מוגבל: לא כל בדיקה תקינה שוללת סרטן באופן מוחלט ולא כל בדיקה גרועה מחייבת שזה סרטן, לצערי אין שחור לבן. אם ה PSA ממשיך לעלות ובוודאי אם יש לבעלך קרובי משפחה מדרגה ראשונה כמו אבא/אח שהיה לו סרטן ערמונית הוא יותר בסיכון למחלה.

08/04/2011 | 16:11 | מאת: ARI

in jan11 my psa was 4 &17% (0.69)free but now (after having rulid bec of a Daleket) its 5 &20%(0.99) free whats moe important?

30/03/2011 | 16:06 | מאת: יורי

שלום לך דר. חתומי, אני רוצה לדעת בבקשה מה הבדל בין פרמיקסון לביו התרופות האחרות שיש בסופר-פארם. התרופות האחרות אפשר לקנות בלי מרשם. האם יש הבדל ביניהם? על מה את ממליצה? תודה יורי

לקריאה נוספת והעמקה

יורי שלום, פרמיקסון היא תרופת מרשם, מכילה ריכוז גבוה של SERONA REPENS, דקל ננסי, שידוע כעוזר להקטנת הערמונית והקלה על תסמיני ההשתנה. בתרופות אחרות יש ריכוזים שונים, ולרוב הרבה יותר נמוכים , של חומרים צמחיים כגון דלקת ננסי, פרחי צבר, ליקופן וכו'- כולם בד"כ רשומים על הבקבוק/קופסא, וניתן גם להתייעץ עם הרוקח. כל חברת תרופות שמייצרת חומר כזה או אחר "נשבעת" בתרופה שלה כמוצלחת..פרמיקסון נבדקה יותר מתרופות צמחיות אחרות,ונמצאה יעילה ובטוחה יחסית. ומחייבת מרשם בשל המינון הגבוה יחסית של החומר המרוכז בה. חשוב אבל לזכור שעדיין- מדובר בתרופה צמחית, ובכל מקרה מחייבת נטילה זהירה ומבוקרת, וכמובן, אם אין השפעה או אם יש תופעות לוואי- יש להפסיקה ,ולשקול טיפולים אחרים לערמונית.

שירה יקירתי, אבקש לדעת: 1. האם דלקת באגן יש רק לנשים או גם לגברים? 2. האם מנסיונך רב השנים עם גברים, דלקת אפשרית בערמונית/אגן/שתן גורמת גם לכאבים בישבן עצמו וכאבים עמומים מוקרנים לרגל בצורת דקירות ומיחושים? 3. האם באמת יש מצב שייתכן דלקת שלא נראית בממצא של בדיקת שתן כללית רגילה/תרבית שתן? 4. היכן עושים בדיקת 4 כוסות הכי מהר למבוטחי מכבי? שוב תודה, איתי הסובל...

לקריאה נוספת והעמקה

איתי שלום, מצב של CPPS=CHRONIC PELVIC PAIN SYNDROME יכול להיות גם בנשים וגם בגברים (כשלרוב יוחסו הכאבים כמקור בערמונית בגברים, אבל זה לא הכרחי..) כבר הסברתי את זה בתשובותי הקודמות.. דלקת כרונית בערמונית יכולה להתבטא ככאבים באזור הישבן עם הקרנה לגב/רגל וכו'. רצוי כמובן לבדוק שאין לך טחורים או הפרעה אחרת בפי הטבעת. שוב- האיזור כולו רגיש ויש לעיתים מצבים של כאב כרוני ממושך ומעיק שאינו מגיב לשום טיפול, ואזי מומלץ טיפול נגד התסמינים עם ממשככי כאבים, אמבטיות ישיבה, ריכוך צואה, שינויים תזונתיים- להוריד "גריינים" כגון אלכוהול, שוקולד, חריף/חמוץ וכדומה.. וגם על כל זה דובר. במכבי צריך לברר דרך המעבדה- אתה יכול למצוא אורולוג שמבצע בדיקה זו אצלו במרפאה (אני לא מבצעת בדיקה זו במרפאה שלי) או לפנות למרפאות חוץ אורולוגיות בבתי החולים שעובדים עם מכבי ושם לעבור את הבדיקה.